K-report
 

Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 30. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 30. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 09:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak zrovna Plzeň - Brno je už jakou dobu rychlejší, levnější a pohodlnější loměně přes Prahu

Však tuto trasu taky R.A. myslel. A levnější je to tam právě kvůli konkurenci D1 a busů na ní. Jinak by se za 180 Kč z Prahy do Brna nejezdilo.

Jinak myslim, že by to uměl sexshop podchytit i u obyčejných smrtelníků, protože je snad povinné mít registraci a zadat číslo občanky.

"Zneužívač", který přijde na nápad kombinace dvou SporoTiketů, jistě přijde i na to, že se může do eShopu registrovat 2x, se stejným jménem a různým číslem průkazu (téměř každý člověk má více než jeden).

(Příspěvek byl editován uživatelem Oto.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 09:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzeň - Brno je už jakou dobu rychlejší, levnější a pohodlnější loměně přes Prahu
No právě, přesně o tom R.A. píše. Nejlevnější možnost - lomit dva Sporotikety - máte zakázanou.

by to uměl sexshop podchytit i u obyčejných smrtelníků ... zadat číslo občanky
To platí až od 10.6. Hlavně to neříkejte moc nahlas, ještě si toho někdo všimne. I když stále byste měl možnost jet třeba jednu cestu na občanku a druhou na pas. Na dvě různé InKarty to asi jde taky.

protože je snad povinné mít registraci
Máte zálibu v povinných registracích? V ČD eshopu naštěstí ta povinnost není.
Kenca2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 09:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon - nevím, jak dlouho to platí, ale číslo OP nebo In-karty to po mně chtělo už vloni. S tou povinnou registrací jsem to asi přestřelil, ale myslim, že ji to po mně vloni taky chtělo (jinak bych neměl důvod si ji zřizovat)
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 09:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím, jak dlouho to platí, ale číslo OP nebo In-karty to po mně chtělo už vloni.

Ano, číslo OP nebo In-karty to u obyčejného SporoTiketů vyzvedávaného v pokladně/automatu chtělo vždycky.
Ale podle tohoto čísla se provádělo jen to vyzvedávání. Nyní od 10.6. je SporoTiket eTiketem a tak se podle tohoto čísla provádí i kontrola ve vlaku (takže si kaštan již nemůže toto číslo vymýšlet a musí být skutečné).

Máte zálibu v povinných registracích? V ČD eshopu naštěstí ta povinnost není.

Nevím, co mají lidé proti registraci.
Komu je líto ztraceného času, tomu je třeba říct, že ten čas se mu vrátí zpět, protože eShop pak předvyplňuje některá políčka.
A kdo má strach z "velkého bratra", tomu je třeba říct, že pospojovat si jednotlivé nákupy do jednoho profilu za účelem analýz chování cestujících si ČD mohou i bez registrace (podle jmen, čísel průkazů, cookies, user-agent stringu prohlížeče, IP adresy ...)

(Příspěvek byl editován uživatelem Oto.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 10:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, co mají lidé proti registraci.
Povinnou registraci, pokud to není opravdu nutné, považuji za buzeraci a v takových e-shopech prostě nenakupuji.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 12:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Dražší neletecký tarif je cena za to, že dopravce si musí držet kapacitní rezervu ve svých vlacích pro lidi jako vy, kteří se rozhodují na poslední chvíli (to není kritika, pouze konstatování :-) I zde platí úměra mezi množstvím peněz a muziky.
Nevím kde jste přišel na předprodej 3 měsíce dopředu, tak brzo to u většiny evropských dopravců ani nejde. Třeba u DB kupuji zhruba týden dopředu a na špártikety vždy dosáhnu. Vyprodané jsou hlavně nočníky, ale těmi jezdím jedině na dovolené, o níž obvykle vím hodně dlouho dopředu :-)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 12:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_antonio:
cena za to, že dopravce si musí držet kapacitní rezervu ve svých vlacích
Jen teoreticky, prakticky je řazení vlaků dáno dopředu včetně případných posilových vozů. Když se nevejdu, zůstanu na peróně, to dopravce řešit nebude.

Nevím kde jste přišel na předprodej 3 měsíce dopředu
U Deutsche Bahn.
Lukáš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 15:13:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to na Slovensku s nastoupením do vlaku (u zssk) bez jízdenky v neobsazené stanici? vloni jsme byly pokutováni tuším kolem tří eur při použití Tatranských železnic, neměli jsme lístek, pak nám řekli, že je třeba jej nakoupit v předstihu u smluvních prodejců (na poště, ve Starým Smokovci na nádraží a ve stánku). Je to u ZSSK tak jako u ČD bez přirážky? Díky za informace
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 15:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš123 : http://www.slovakrail.sk/index.php?id=kontrola-a-oznacovanie-cest ovnyc
Cestovatel do HR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.173.112
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 18:16:07    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, může mi někdo poradit nejvýhodnější jízdenku/kombinaci jízdenek pro trasu Přerov-Split pro jednu osobu s IN50? (včetně Rail plus) Použil bych vlaky R 407; D 285; IC 525 tak jak je nalezl vyhledávač na stránkáh ČD.
PetrABCD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.141.162
Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 19:33:54    Odkaz na tento příspěvek  

Včera v R1164 načtení kódu z Kindla proběhlo úspěšně (šlo to i celkem dost rychle, zdržovalo akorát vyndání POPky z obalu a její uklizení zpátky)

V R614 jel včera průvodčí s nadpozemskými schopnostmi - pouhým okem mrknul na kód, řekl vše v pořádku, poděkoval a odešel.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. června 2012 - 18:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert-antonio: Zrovna DB mají větší část svých vlaků vedenou ucelenými jednotkami, takže o nějakém posilování při naplnění kapacity vlaku nemůže být řeč. Tento způsob tarifu jim jen řekne, jestli ještě zbude nějaké místo pro ty, co by jeli za tu plnou cenu.
A osobně považuji jakékoliv jízdenky vázané na konkrétní vlak, stejně jako povinné místenkování, za nepřijatelné obtěžování, ba až buzeraci ze strany dopravce. Proto také nikdy nepojedu RegioJetem, pokud nezmění svou povinněmístenkovací politiku.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Sobota, 23. června 2012 - 20:36:22    Odkaz na tento příspěvek  

Peno: RJ je sice povinně místenkový, ale můžete si jízdenku koupit klidně až při nástupu. Co je na tom za nepřijatelné obtěžování, ba až za buzeraci?
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Sobota, 23. června 2012 - 23:51:22    Odkaz na tento příspěvek  

cestovatel do HR: Spojení, které jste si našel nepovažuji za úplně nejšťastnější. Za první rizikový faktor považuji přestup ve Vídni. Neznám statistiky zpoždění, ale Chopin prý nevyniká dodržováním jízdního řádu. Můžete mít smůlu a ani téměř hodinová časová rezerva na Wien Meidling Vám nemusí stačit. Další problém je, že D 285 do Zagrebu nejede přes Slovinsko, ale přes Sopron, Gyekenyes a Koprivnici. Tzn., že pro tuto trasu nepůjde vystavit výhodná zpáteční jízdenka City Star. Další problém je, že vlak IC či (ICN?) 525 ze Zagrebu do Splitu je povinně místenkový. Nevím, zda je místenku možné koupit v ČR, ale pokud ne, tak je otázka, bude-li k dipozici k zakoupení během hodinového přestupu v Zagrebu. Nicméně se musím přiznat, že by mě cesta přes den po této trase lákala, ale nevím, zda je u vás cesta cílem. Pokud bych využil toto spojení, koupil bych si asi vnitrostátní jízdenku do pohr. bodu Breclav Gr na IN 50, a dále mezinárodní jízdenku NRT se slevou Rail Plus Breclav Gr. - Sopron - Koprivnica Gr.- Zagreb. Jizdenka.cz mi sice tuto trasu neuměla nabídnout v celku, ale sestavením, z jednotlivých úseků cesty mi to s rail plusem dalo z Breclavi Gr. do Zagrebu cenu 1221 Kč. A v Záhřebu bych asi zakoupil chorvatskou vnitrostátní jízdenku, která na tento vlak vč. příplatku stojí 181,2 kn, což je sotva 600 Kč.
Pro cestování do Splitu se mi zdá nejvýhodnější využít spojení přes Budapešť, které funguje v pátek a v úterý. Z Budapešti jede okolo 17 hodiny rychlík Adria, který přijíždí druhý den ráno do Splitu v 9 hodin. Vlak veze lůžkový a lehátkový vůz a oddílový vůz druhé třídy. Vedle toho je ve vlaku řazen i vůz první třídy, jakýsi klubový velkoprostorový vůz. Pro toto spojení je nejvhodnější použití jízdenky City star z Kút Gr. přes Budapest do Splitu. Pro držitele In karty se slevou Rail+ stojí z Kútů Gr. jako zpáteční 2552 Kč. Pokud jede skupina, výhodnost této jízdenky roste, protože druhý a další cestující skupiny do 5. osob platí jíž výrazně méně než první cestující. Doporučuji ale pro tento vlak si opatřit lehátko, lůžko či místenku. Nevím, zda jdou koupit u nás., ale možná ano, protože jsem se ptal v ČD Travel na lehátka na vlak z Budapešti do Puly, a ty u nás koupit jdou. Před 3 roky to ještě možné nebylo. Pokud je pro Vás páteční či úterní odjezd nevhodný, pak lze jet na jízdenku City star i přes Wien, Maribor a Zagreb a dále nočním vlakem do Splitu. Cena zpáteční jízdenky City Star pro držitele In Karty R+ je 3806 Kč. Při cestě ve skupině stačí, aby měl tuto kartu jen jeden člen skupiny.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 06:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maaaca:
mám z pátku podobnou zkušenost s načítáním Az.kodu z displeje netbooku

Sc: 2 pokusy o načtení, potom ruční práce
os: nechává si to nakonec a nestíhá do našeho vystoupení z vlaku
ex: podívá se na jízdenku a odchází

Neměl jsem také možnost tisku eTiketu, příšte radeji tistěný..
Jethro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 19:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem zjistil, že pokud průvodčímu kód na displeji tabletu zvětším a nastavím jas na maximum, tak není problém ho přečíst. Ale v původní velikosti se nikdy nepovedlo. Každopádně je to bič na průvodčí v lokálkách, kteří na to většinou koukají jako tele na nový vrata.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 20:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Ucelené soupravy jezdí u DB hlavně v regionálce, kde letecký tarif nemáte. IC/EC jezdí stále v klasice s řídicím vozem. Jedině ICE, tam se kapacita navyšuje jen zdvojováním souprav (což se občas operativně děje).
I v případě nenavyšované kapacity platí stále druhá výhoda leteckého tarifu – regulace poptávky ve špičce a v sedle skrze různé ceny.
želfan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.190
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 10:16:15    Odkaz na tento příspěvek  

Přeju hezký den. Mám prosbu na znalce. Na začátku září se chystáme na přechod pohoří Fagaraš v Rumunsku. Cestu hodláme podniknout vlakem. Jede nás celkem šest a vyjíždíme z Plzně. Chceme vyjít ze zastávky Racovita a zpátky se vracet ze zastávky Ucea, příp. Fagaraš. Tam bychom chtěli jet nočním vlakem z Budapešti a zpět taky (+ místní vlaky v Rumunsku)
Chci se zeptat:
1.Existuje nějaká výrazně levnější varianta než kombinace skupinovky do Kúty Gr. + CityStar?
2.Opravdu je nutné mít na rychlíky v Rumunsku místenku? Kolik stojí a kde je lze koupit?
3.Kolik tak cca stojí lehátko / lůžko z Budapešti do Blaje a kde ho lze koupit? (EN 347)
rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 14:14:08    Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu je nutné mít na rychlíky v Rumunsku místenku? Kolik stojí a kde je lze koupit?

Já tedy nevím, proč se čechům pořád něco nezdá na tom, že jízdné do vlaků accelerat, rapid a IC obsahuje i reservaci místa, viz tarif. Samozřejmě, když má někdo otevřenou NRT, tak si musí koupit reservaci samostatně. Předprodej provádějí Agentii de Voiaj CFR, před odjezdem se pak prodávají přímo v pokladně na nádraží. Pro nákup vnitrojízdenky, které má místenku již v sobě, lze navíc použít automaty a e-shop.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 14:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože je to takové ... balkánské.

Ještě pořád platí, že ty cestovní kanceláře, kde se prodávají ty rezervace, jsou někde ve městě, nikoliv na nádraží? A když se začnou prodávat na nádraží, dělají to strašně zdlouhavě, snad i telefonicky, a tvoří se dlouhé fronty? A po vyprodání rezervací se prodávají místenky tzv. "bez místa", čímž se popírá smysl povinně místenkového vlaku? A cestující bez místenky jsou pro průvodčí vítaným zdrojem úplatků?

Už jsem tam dlouho nebyl, toto jsou zkušenosti z let 1999 a 2001.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 15:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://w3.srbrail.rs/eticketing/Help.aspx#4

Tohle fakt funguje? Zdá se mi to takové... nebalkánské...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kotec.)
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 00:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Želfan:
1. Pokud vyžadujete lehátko, pak levnější varianta je:
Sporotiket Česko Plzeň-Praha a zpět 6x: 2x6x80 Kč
Sporotiket Evropa Praha-Budapešť a zpět 6x: 2x6x19€
Fortuna Budapešť-Braşov a zpět 6x s lehátkem: 2x6x29€ (na éšopu MÁV, musíte koupit aspoň 7 dní předem a až do Braşova)
Obě nabídky jsou limitované, je třeba vyzkoušet.
Maďarský éšop má vyhledávač i v angličtině, ale samotné objednávání lístků je stále jen v maďarštině. Pokud tímto krásným jazykem nevládnete, tak na wikitravelu je anglický průvodce.

Pokud oželíte lehátko, pak česká skupinovka+CityStar z Kútů zůstává nejlevnější variantou.

3. Samotné lehátko Bp-Blaj stojí 16.40 €. V maďarském éšopu ho bohužel nelze koupit samostatně, jen v kombinaci s jízdenkou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Robert_Antonio.)
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 08:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Při poslední návštěvě Rumunska jsme koupili jízdenky i s reservacemi v Simerii přímo na nádraží z počítače bez telefonování. Ale předpokládám, že alespoň reservatii fara loc zachovali, pro mne to k tomu Rumunsku patří :-).
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.155.16
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 09:32:25    Odkaz na tento příspěvek  

želfan: Upozorňuji jen na to, že City star lze koupit pro skupinu maximálně pěti lidí. Pokud Vás je šest, tak se musíte rozdělit na dvě skupiny. Cena pro dvě skupiny po třech či jedna po pěti a jeden na svůj vlastní CS vychází úplně nastejno.
rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 10:45:58    Odkaz na tento příspěvek  

jízdenky i s reservacemi v Simerii přímo na nádraží z počítače

A byl to předprodej nebo to bylo v den odjezdu? Samotnou penetraci výpočetní techniky na síti CFR ovšem nezpochybňuji. Bez ní by nebyly možné ani automaty na jízdenky ani e-shop.
želfan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.190
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 11:05:19    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem za rady. To spojení přes Brašov se mi jeví docela dobře. Akorát se chci zeptat. Dle jízdního řádu na MÁV jezdí vlak R 1733 z Brašova do Sibiu. Je to vlak s odjezdem v 10:06, který by se nám hodil. Jenže bahn.de stejně jako CFR tenhle vlak vůbec neukazuje (stejně jako např. R 1625) První vlak jede v 6:02 a pak je tam díra až do 12:44. Tak dle čeho se řídit? Díky
Etienne_de_berry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 14:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.S.+Cestovatel do Chorvatska: rychlík Adria (Budapest-Split) bývá bohužel beznadějně vyprodaný dlouho dopředu, jinak jízdenky lze na něj koupit v ČR (zkuste, třeba se nějaké místo najde). Chorvatské ICN (Zagreb-Split) jsou povinně místenkové a místenky lze koupit do odjezdu vlaku. Nejvýhodnější jízdenkou je city star.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle čeho jde vypočítat cena jízdenky CityStar na Slovensko?
http://www.malycestovatel.bloger.cz/

Nejkrásnější Brejlovec = 754.012-3
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 21:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejjednodušeji na jizdenka.cz.

Přesný výpočet pro Excel je:

První cestující: 2*(ROUND(0.95*ROUND(0.75*ROUND(A*0.5,1),1),1)+ROUND(0.75*ROUND(B* 0.45,1),1))
Spolucestující: 2*(ROUND(0.70*ROUND(0.75*ROUND(A*0.5,1),1),1)+ROUND(0.70*ROUND(B* 0.45,1),1))

kde A je cena mezinárodního jízdného NRT za český úsek, B za slovenský. A pak ještě vynásobit drážním kurzem EUR, který je dnes 25.8 Kč.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 22:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Excel mi pořád hází chybu. Zkopíroval jsem tedy ten vztah do řádku Fce a dosadil ceny (obyčejné jízdné), ale pořád je tam chyba.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
http://www.malycestovatel.bloger.cz/

Nejkrásnější Brejlovec = 754.012-3
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 22:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě Excel není pro Vás a běžte na ten kalkulátor na jizdenka.cz.

Mezinárodní jízdenka, Z, Do, Přepnout zpáteční, Osob a nakonec Sleva nastavit na City Star.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 22:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jizdenka.cz není stanice Bánská Štiavnica, proto jsem sáhl pro Excel. Napsal jsem na ČD, oni mi to spočítají.
http://www.malycestovatel.bloger.cz/

Nejkrásnější Brejlovec = 754.012-3
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 22:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když stanice není na jizdenka.cz, nelze tam mezinárodní jízdenku vydat. Kupte si jízdenku do stanice Hronska Dubrava a dále slovenskou vnitrostátní. Buď na místě nebo ve slovenském eShopu.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 23:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rumun: Bylo to večer asi ve 22:00 na odjezd druhý den ráno asi v sedm, striktně vzato v předprodeji.
Nechce se mi jít do auta, mám tam tu jízdenku stále odloženou. Pamatuji se, že jsem byl docela šokován drahotou - zvyklý na to, že jízdné v RO je pro našince symbolické, jsem si koupil jedničku a vyšlo to Acceleratem na nějakých 100 km asi tři stovky českých peněz.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 10:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím jak je to nyní s nákupem jízdenek přes EP? Pokud si koupím u pokladny nebo v UNIPAJ jízdenku z in-karty přes EP na nějakou delší vzdálenost dostanu taky zdarma místenku?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 11:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místenku za akční cenu za 0 Kč nelze získat k jízdenkám zakoupeným nebo vyzvednutým u pokladní přepážky ČD a u jízdenkového automatu.
Na dlouhou cestu dostanete zdarma pití, nikoliv místenku.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 11:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže furt stejně musím mít EP na cesty, kde místenku nechci a kde chci musím použít eshop, kde EP platit nejde. Už by to ČD jednou mohly sjednotit, kdo je věrnější zákazník než ten, kdo si předplácí služby dopředu?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 11:28:44    Odkaz na tento příspěvek  

S4991023: nebylo to v Simerii, ale v Petrosani, a drahota překvapila i mě. Ale on ten tarif CFR je (krom degresivní kilometrické složky) šíleně "progresivní" ve vztahu k "vyšším" kategoriím (spěšňáky a rychlíky 2x dražší než osobák, IC 3-4x).
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 27. června 2012 - 12:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H., Rumun: Samozřejmě, Petrosani. Tak jsem si tu jízdenku vylovil z auta:
Zakoupeno 22.08.2011 ve 21:22 na vlak A1831 s odjezdem z Petrosani 23.08.2011 v 8:01 (v reálu asi +15) a příjezdem do Vintu de Jos v 10:44.
121 km, 50,2 RON neboli dnešním 292,80 CZK.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 12:51:32    Odkaz na tento příspěvek  

To byla první třída? Dvojka by měla být kolem 40 lvů. (Jinak od změny jízdního řádu nejsou Acceleraty a Rapidy, ale "Interregia" - nějak nám to Rumunsko ztrácí balkánský charakter :-) ).
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 27. června 2012 - 13:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jednička.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
filistr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.212.194
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 15:40:11    Odkaz na tento příspěvek  

Jednodenní sobotní výlet z Brna do Starého Města pod Sněžníkem, dvě osoby, držitelé brněnské šalinkarty (zóny 100+101) a In-25 - lze kombinace síťové jízdenky IDS JMK za 150 Kč (pro zóny mimo Brno)+SO-NE Olomoucký kraj za 225 Kč?
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3166
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 18:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

filistr: Nevidím důvod, proč by to nešlo, ale pokud chcete ještě pár Korun ušetřit, tak z Brna do Vyškova se dá jet na 4zónovou jízdenu za 34, tzn. namísto 150 Kč zaplatíte 136 Kč, s tím, že při zpáteční cestě musíte ve Vyškově jízdenku označit, ale čas tam na to je.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3167
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 10:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestující s IN 100 a cestující bez slevy z Brna Do Varšavy a zpět.
Nejlevnější je podle mě:
bez slevy: Sporotiket Brno - Ova a zpět (2*170) + PKP Most Ostrava - Varšava (860)
S IN 100: PKP Most Bohumín - Varšava (829)
Samozřejmě počítám s místenkou do povinně místenkových EC v Polsku (buzerace).
Napadá někoho něco levnějšího?
shatterhand
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 17:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: ale jizdenka.cz mi ukazuje tie mosty o stovku drahšie, z Ostravy 960 a z Bohumína 929. V tom prípade by som to rozlomil až v Zebrzydowice Gr. - most za 867 a ten bez zľavy by si okrem sporotiketov kúpil 2 obyčajné z OV po grenze po 39.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3168
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 21:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stattergand: Máte pravdu, uklikl jsem se. Místo 8 tam má být 9.
guest007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.220.119
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 14:09:46    Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo jakej je storno poplatek u autovlaku pokud se rozhodnu vrátit jízdenky?
anonym xxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.95.115
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 18:08:23    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
plánuju cestu vlakem z Ostravy do Bělehradu a zpět hledám nějaké nejlevnější spojení. Zatím nemám IN kartu,ale chystám se pořídit alespoň IN 25 Start.

Cesta tam:
Ostrava hl.n. - Budapest Keleti (R 407)
Budapest Keleti - Beograd (D 343 IVO ANDRIC)

Cesta zpět:
Beograd - Budapest Keleti (INT 342 IVO ANDRIC)
Budapest Keleti - Ostrava hl.n. (EN 476 METROPOL)

Po přečtení diskuze si myslím, že nejlevnější bude koupit si jízdenku Sporotiket s IN 25 Ostrava - Břeclav + zpět, IN 25 Břeclav - Kúty hr. + zpět a následně City Star Kúty hr. - Bělehrad. Můžete mi potvrdit nebo vyvrátit mé domněnky? Díky :-)
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5305
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 15:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem zkusil něco najít na E-shopu ČD a jak to asi dopadlo... nenašel jsem nic

Tak to zkusím tady, protože věřím, že se tu mnozí vyznáte lépe. Vnitrostátní tarif ještě trochu ovládám, ovšem mezinárodní je nad moje síly... Proto tedy podrobnosti:

Trasa: Brno - Brezno [SK] (a zpět)
Datum: 16.7.2012 (zpět 27.7., možná 28.7.)
Počet osob, jejich slevy: 2, první osoba zcela bez slev, druhá osoba má IN25
Cíl: Dostat se na dané trase do cíle za co nejmenší obnos peněz.

Napadá někoho něco?
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 15:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Doporučuju kombinace české a slovenské vnitrostátní jízdenky.
Slovenskou koupíš v eshopu, s tím, že bude třeba k ní mít mezinárodní z grenze do první stanice, kde vlak staví.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3778
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 16:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

anonym xxx:
Nebude to asi úplná informace a možná někdo doplní.
EShop ČD nabízí možnost z Ostravy do Budapest na Sporotiket Česko a Sporotiket Evropa s cenami od 170 Kč, v úseku Budapest-Beograd na maďarském eShopu nabízí Beograd special na dnes třeba za 15 €.
http://zelfoto.webovastranka.cz/

ICQ : 297-774-273
....
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 17:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, zítra razím do Bad- Schandau. Potřebuji poradit, jelikož paní na nádraží zná tarif asi podobně jako já. Jedu z Mělníka do Bad.schandau a zpět z Kurrort- Rathen zas na Mělník ve dvou lidech. Můžu použít jízdenku SONE Ústecký kraj+DB ? Popřípadě jestli se nevyplatí připlatit 50kč za LAbe+Elbe jizdenku a využít jí třebas na tramvaj v Bad- Schandau (nevim kolik je doplatek). Popřípadě jestli platí i na přívoz v B-S.
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 17:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě info: tam chci jed s os6406, os6807, os5262 (RR) a zpět S37745, RR5271 , os6826, os 6417
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 17:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snickers: Jízdenka Labe-Elbe oproti SONE+DB platí navíc v přívozech do Bad-Schandau. V přívozu do Kurort-Rathen i v tramvaji Kirnitzschtalbahn neplatí ani jedno.
Na naší straně platí obojí až do Mělníka.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3173
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 17:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i v tramvaji Kirnitzschtalbahn neplatí ani jedno.

V tramvaji v Bad Schandau je po předložení jízdenky Labe-Elbe poloviční sleva. Alespoň letos v zimě to tak ještě bylo.
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 18:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za info. V informacích na cd.cz píšou, že na Kirnitzschtalbahn je nutný doplatek, ale kolik to nikde nepišou, ale polovina potěší:-)
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 18:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dle http://www.ovps.de/Verkehrsmittel/Kirnitzschtalbahn/Tarife-und-Fa hrplan/4194/ 2€ jedna jízda, 3.50€ jednodenní
http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 19:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, ty vlaky na Německém území by taky neměly být problém ne?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 19:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, ty vlaky na Německém území by taky neměly být problém ne?
Problémy nejsou. Na jízdence je napsáno VVO a tomu Němec rozumí. Problémy bývaly spíš na české straně v autobusech a v MHD.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 21:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli už to mají opravený, ale v únoru byla tramvaj o jednu zastávu zkrácenu z důvodu podemleté trati.