K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 15. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 15. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 11:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemyslíte, že mezi těmi pány je trošku rozdíl?

Je mezi nimi rozdil. Ten prvni sice obcas mluvi moc rychle a dokaze byt huba nevymachana, ale vybudoval z niceho firmu s nekolikamiliardovym obratem, dokazal rozjet prvni fungujici projekt dalkove zel. dopravy, prinejmensim prispel k realnemu otevirani trhu dotovane zel. dopravy (i tam, kde se CD brani), pri sve drzkatosti rika i veci, kterych se jini neodvazuji a pri tom se nenamocil do zadnych smrdutych kseftu bratrstva kocici pracky. Reakci typu zbozsteni si nechte od cesty, tohle jsou obecne znama fakta.

Ten druhy sice neni huba nevymachana, ale na druhou stranu se rad chlubi vic nez je zdravo (viz. jeho sedm jazyku, puvodni verze stranek Leo Expressu ve stylu "ja jsem..."), je teprve na startu sveho podnikani a to s velkym pocatecnim kapitalem (ktery si nemusel pujcit!) a jeho projekt je stale jeste pred vyjetim.

Oba dva obcas placaji v "piar stylu". Ovsem zatimco u toho prvniho jde o lzi, u druheho jde o pochopitelne PR.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 11:55:39    Odkaz na tento příspěvek  

Raquac:No on je mezi nimi i ten rozdíl, že u toho prvního si lze ty lži pár let dozadu zdokumentovat, zatímco u toho druhého je ta lživost jen zbožným přáním příznivců toho prvního. Ono někde na Leoše prosáklo, že třeba neumí sedm jazyků?
To, že si jeden nevidí do huby a, jak Vy říkáte, říká věci, kterých se jiní neodvažují, nelze brát jako podnikatelské plus, to je jen PR na lůzu, která ječí radostí nad tím, že někdo nahlas říká to, o čem si oni povídají u piva. Obviňování bez důkazů je opravdu velké plus, ať už se týká čehokoliv a kohokoliv. Na Novotného taky žádná korupce není k dispozici a to, že o ní jen nehýká jako blb, je skutečně jeho velké minus.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 11:58:04    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Kdyby platilo to, co píšete, znamenalo by to, že většina populace jede vždy s jedním z dvou dopravců (na Ostravě). Ať už zpochybníme jakákoli čísla o obsazenosti vlaků, rozhodně to nevyjde většina versus menšina. Ostatně kdyby platilo, co tvrdíte, k čemu by byly Jančurovi dorty, kafe, noviny a suši, pokud vedle stojí pendolino s cenou o 30% pod Jančurovou??? Logicky to znamená, že s ním jezdí menšina????
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 12:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Možná byste mohl konečně pochopit, že tohle je diskuse o železnici, čili se tady diskutuje o tom, jak dobře funguje či nefunguje dopravce RegioJet (či v sousední diskusi Leo Express) a nějaké více či méně nesmyslné výroky Radima Jančury jsou normálním diskutujícím a cestujícím u . Dovedu pochopit, že někdo (v daném případě vy), má osobní problém s panem Jančurou, ale věřte, že tady vám s tím problémem nikdo nepomůže.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 12:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Zkuste se na ty dva podivat jinak - co uz jeden a druhy realne dokazali jinak nez kecy.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 12:42:37    Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Vzhledem k tomu, že jeden je na trhu cca 8 let a druhý ještě nezačal, mělo by tohle srovnání, řečeno slovy D-Fense, vypovídací hodnotu smrkové šišky.
S200: Měl byste si uvědomit, že fungování RJ je s osobou jejího majitele a zakladatele svázáno pupeční šňůrou a pokud se tady diskutuje o jeho firmě, je jeho blábol ("PR!) nedílnou součástí toho, stejně jako výroky koktavého Blažka a sebevědomého Leoše. Divné, že tady neokřikujete ty, co hodnotí každé slovo Novotného včetně jeho zakoktávání, to nějak souvisí s provozem jeho firmy? A divné, že tady neokřikujete jiné diskutující, mající evidentně osobní problém s ČD, těm tady s jejich problémem někdo pomůže? Nebo stránka zabývající se provozem RJ spočívá v jeho vychvalování a zatracování jeho dnešních i budoucích konkurentů? Zajímavý pohled...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4473
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 13:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že u toho prvního si lze ty lži pár let dozadu zdokumentovat,

Akorát hlupák se hádá s PR, což je kdekoliv vždy mix pravdy, nadsázky a lži.


Poslyšte, já bych si rád přečetl něco o železnici. Založte si téma Radim Jančura a můj ambivalentní postoj k němu a tam si mudrujte. Čtení 10x recyklovaných duševních průjmů na tohle téma ZDE mě fakt už nebaví.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 13:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že jeden je na trhu cca 8 let a druhý ještě nezačal, mělo by tohle srovnání, řečeno slovy D-Fense, vypovídací hodnotu smrkové šišky. Mam to chapat tak, ze s tim neustalym srovnavanim Jancury a Novotneho prestanete?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 13:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Založte si téma Radim Jančura a můj ambivalentní postoj k němu a tam si mudrujte.
Copak majitel společnosti je posvátná kráva a nemůže se o něm mluvit? Ale vždyť on se přímo vyjadřuje k provozu a vozovému parku. Třeba ten rakouský sběr (dle jeho slov) měl být již dva měsíce v nějaké kovošrotě (to řekl v OVM)... Takže stále čekám, kdy ty jeho vozy odkoupí nějaký kovošrot a zajímá mě, které to budou... Nebo že by si zase dělal z huby sráč?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2095
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 13:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden všade huláká, soudí se a špiní, druhý je třeba chytřejší.

Anebo něco šňupe.

V celkovém konceptu utváření naší skupiny LEO Group jsem se zamýšlel nad dopravou jako celkem a v rámci diskuze s mým přítelem Viktorem jsme po pěti hodinách brainstormingu dospěli do vzdálené budoucnosti (roku 2200), kdy lidstvo dospěje do stavu, kdy se bude umět transportovat mezi hvězdnými systémy, nebo vyhyne. Dospěli jsme ale k takové problematice jako jsou Riemannovy tenzory křivosti, tvarování prostoru, již výše zmíněné červí díry, ale i černou hmotu, černou energii, antihmotu a s ní pak byl už jen skok k částicím jako je Higgsův boson a výzkumy v CERNu až po nanotechnologie a exoklimatologii. Uvědomil jsem si, že v těchto výrazech se skrývá náš budoucí úspěch, vývoj, přežití...
http://www.leospace.eu/
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Když člověk vidí dál, než za roh a díky svým znalostem a intelektem se pouští do projektů, které mají v budoucnosti nepochybně uplatnění (i když v dnešní době jisté věci známe pouze teoreticky) znamená to, že šňupe?
To jen prokazuje Vaší krátkozrakost.

Připomínáte mi člověka z 16. století, který označoval intelekty typu Galilea za kacíře, když protežovali svou teorii o heliocentrismu.
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:30:45    Odkaz na tento příspěvek  

Když člověk vidí dál, než za roh a díky svým znalostem a intelektem se pouští do projektů, které mají v budoucnosti nepochybně uplatnění
...tak je to nepochybně machr. Ale pokud vystupuje stylem Dospěli jsme ale k takové problematice jako jsou Riemannovy tenzory křivosti, tvarování prostoru, již výše zmíněné červí díry, ale i černou hmotu, černou energii, antihmotu a s ní pak byl už jen skok k částicím jako je Higgsův boson a výzkumy v CERNu až po nanotechnologie a exoklimatologii, tak akorát plácá páté přes deváté, i s přítelem Viktorem. Vono těch doomsayerů vyhynutí lidstva je dvanáct do tuctu a už to trochu nudí.

P.S. Pokud ty Higgsovy bosony bude hledat za své peníze, aby nám to pak na lince Praha-Ostrava natřel vybrainstormovanou transportací (kolik bude stát transportenka?), není samozřejmě důvod mu v tom bránit.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: on se Leoš pouští do projektu dopravy z Prahy do Ostravy zakřivením prostoru a v první třídě červí dírou?
Spíš to vidím tak, že u toho brainstormingu popíjeli něco silnějšího a pak výsledky (duševní i žaludeční) "hodili na papír"
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč plácáte dohromady dva investiční záměry dohromady? Jakou souvislost má Leo Express s Leo Space? (Krom vlastníka)
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2096
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to třeba může svědčit o tom, že dotyčný nestojí nohama pevně na zemi a třeba všem svým mnoha projektům ne úplně rozumí.
A Leo není Galileo, to se na mě nezlobte.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leo Space
AL- Opravdu to spíš vypadá na Leo(ův) Špajz a něco dobrého tekutého v něm.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Leoš a červí díry:
Takhle to dopadá, když je někdo zblblej sám ze sebe a má pocit, že jeho cílem je spasit lidstvo. Vzhledem k tomu, že takhle Leoš blábolil v necelých pětadvaceti letech, dá se předpokládat, že z toho třeba časem vyroste. Na spásu lidstva musí bejt člověk jinej formát než nějakej panák bez koulí.
Teď má zase v módě slovo fičák, které ve Velimi používal rád a často. Inu intelekt formátu Galilea (jak píše Lumík) se nezapře. Holt to bude Leoešusem skrz červí díru z Prahy do Ostravy a zpět pořádnej fičák.
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 14:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Richard Branson s Virginem začal CDečkama, pokračoval vlakama a letadlama a teď je někde pod zemským orbitem.
Leo zatím paštikama (já vím že tatínek, ale řekl bych, že tam nějaké zkušenosti sbíral i syn) a teď stojí teprv u kolejí. Na mezihvězdné přískoky je opravdu brzo.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: Jaký projekty? Výsledkem pětihodinový kalby nebo tripu s kámošem je pár řádek blábolů a založení "LEO NASA". A když klikneš na záložku Aktuality, tak je tam rozhovor s Leošem o vláčkách, tak kdo to tady plácá dva investiční záměry dohromady? I když v případě LEO NASA (Špajz) se dá těžko mluvit o investičním záměru, když je to prozatím pouhá OPSka a ta jaksi ze zákona vylučuje nějaké investiční záměry, páč je to nezisková společnost.
Nesmíš se nechat zblbnout několka bláboly napsanými na pozadí s raketoplánem a nedívej se tolik na Star Trek.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4444
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, jančurovci zase kydaj špínu. Když už neví coby, tak vytáhnout Leo Space. A když něčemu nerozumí, tak je to hned důvod k posměchu... Ale že mě to vůbec překvapuje...
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: OK, ne tedy investiční projekty, ale firmy...
Na Star Trek se nedívám :D Stačí si projít třeba pár stránek na wikipedii, nebo v odborné literatuře. To, co ještě před pár lety bylo považováno za pouhé teorie jsou dnes již ověřené zákonitosti, které mají s dosud existujícími pravidly vesmíru logiku.
Ale myslím, že jsme se dostali trochu za hranice téhle diskuze...
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tepich: Branson začínal ještě v době LP.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: OPSka může prozatím ze zákona vykonávat pouze tuto činnost,
http://cs.wikipedia.org/wiki/Obecn%C4%9B_prosp%C4%9B%C5%A1n%C3%A1 _spole%C4%8Dnost
takže o nějakých nějakých úžasných záměrech Leoše směrem do vesmíru bych prozatím pochyboval.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: No jasně, že tomu nerozumíme a jen kydáme. Možná byste nám mohlo, milé Happy, vysvětlit, jak se to má s Leo Space. Kdy poletí první Leokosmonaut do vesmíru, aby to švenknul přes zakřivenej časoprostor třeba k Mléčný dráze?
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Kdy poletí první Leokosmonaut do vesmíru, aby to švenknul přes zakřivenej časoprostor třeba k Mléčný dráze?
Určitě dřív než dokáže žluťásek vyjezdit veškeré své trasy ve slíbené sestavě
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
1) místo tří příspěvků za sebou mohl být jeden
2) jste kvantový fyzik, že tomu rozumíte?
3) proč Vám vadí soukromý projekt osoby provozující dopravu? Příště si najděte relevantní "hnůj".
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 16:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panstvo, nechcete se s temahle kosmonautskyma recma presunout vo kus vedle? Jako jasne, s RegioJetem to ma spolecnyho asi tolik, jako nektere mistni SLIMty, ale vic OT uz to asi nejde.

Takze co se takhle vratit aspon k tomu, ze nekdo odmita jet zlutovlakem, pokud to neni barva ale folie a podobnym tematum?

Co treba informace z Bratislavy, nema nekdo? ... uz zde zlutozlo zkrachovalo, nebo zde jeste Talenty jezdi?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 16:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: Z čeho plyne, že mi vadí soukromý projekt osoby provozující dopravu? Mě vadí akorát to, že zde plácáš blbosti o tom, že je to nějaký investiční záměr.
Ať si Leoš na svý stránky "pověsí" co chce.
Kvantový fyzik nejsem, stejně jako jím není Leoš, ale těch pár plků svede sesmolit s pomocí internetu kdekdo. Přiléhavě se tomu říká udělat z prdu kuličku. Ale když se to označí za investiční záměr, tak je to samozřejmě úplně jiný kafe. Investiční záměr je takové pěkné slovní spojení a když se použije pro označení čehokoliv, tak to hned dostane nádech serióznosti a důležitosti.


(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 17:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on se Leoš pouští do projektu dopravy z Prahy do Ostravy zakřivením prostoru a v první třídě červí dírou?
Tak OKD už začalo na Ostravsku dávno pracovat na projektu zakřivené díry, do Prahy je to pod zemí jenom kousek - můžeš jet po přímce
A bude to provozovat Červí díra a.s.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3700
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 18:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Pravda, tunel z AWT do Prahy už tu funguje docela dlouho :-)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 22:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že brainstorming má sloužit k tomu, aby se z hromady myšlenek K PROBLÉMU vybraly ty, ve kterých je nějaký rozumný základ, byť na první pohled neviditelný. (Takhle nás to aspoň učili)
Pokud Leoš řešil železniční dopravu z Prahy do Ostravy, tak se obávám, že červí díry ani Higgsovy bosony ten rozumný základ pro daný problém nemají ani na 299 792 458. (ať jsme v tématu ) pohled.

Něco k věci: včera jsem sledoval odjezd ranního RJ do Prahy (vyhlášen 7,06, ze Smíchova dojel 7,13, odjezd má 7,33 - takže dostatečně včas). Stewardka si hrála s klíčema, až jí tyto spadly pod vagon . Běžela za fírou, ten přišel k vozu, bohužel rozuzlení jsem už neviděl, byv odvezen modrým Exem v 7,17 (jestli tam vlezl, nebo sehnali nějakej vyndavák, či jestli při odjezdu nejprve popotáhl o 3 vozy, aby se tam dalo vléz "za vlakem"...).
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde u RegioJetu uplatnit přerušení jízdy? Případně jak to lze uplatnit, když je místenka s jízdenkou provázaná?
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 23:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: Dosti pochybuji, že to má JR nějak ošetřeno, je to nejspíš váš problém, možná by šlo uplatnit slevu z jízdného za neprojetý úsek, dál byste si musel zakoupit jiný jízdní doklad, místenku řešit nemusíte, páč je zdarma, navíc jste ji v kuse trati použil, takže to by bylo nejspíš také pasé, neb návratek z místenky, kterou byť jen v části cestující využil, není.
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj problém to není. Spíš se ptám, jelikož to tak upravuje výměr Ministerstva financí. Takže jde spíš o to, jestli je reálné v podmínkách RJ toto aplikovat.

Jízdenka platná pro tarifní vzdálenost do 100 km včetně pro každý směr jízdy neumožňuje přerušit jízdu. Při jízdě na tarifní vzdálenost nad 100 km je možno po ujetí této vzdálenosti přerušit jízdu libovolně často. Doba platnosti jízdenky se přerušením jízdy neprodlužuje.
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík > cas od casu nabidne rezervacni system RJ jizdenku s prerusenim jizdy - typicky z Prahy do Olomouce jednim vlakem, pak zde dvouhodinova pauza (asi na Stadtrundfahrt) a pak hura pokracovat na Ostravu, pripadne Lizynu.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:15:51    Odkaz na tento příspěvek  

Lumík: jelikož to tak upravuje výměr Ministerstva financí
Jaký výměr?
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výměr MF č. 01/2012
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!! :-)
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík:
Jenom poznámka - už je sice vydán i 02/2012, ale vámi citovaná pasáž zůstala nezměněna.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.39.45
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 00:32:39    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: ale ano, info by bylo, ale kolegů strojvedoucích je tam celkem málo (7) a kdyby se někdo poznal, nemuselo by už být nic. Bohužel nejen státní firmy mají jisté možnosti, jak se sdílných, ale i nespokojených zaměstnanců zbavit

Bratislavu bych nechal žít, je to součást ZDO, prostě vše co k tomu patří, a jestli někde jezdí v taktu Talenty - to ještě není tak zlé. Spíš bych se podíval na zoubek třeba údržbě - ví se něco bližšího, třeba která HV nebo vozy čím prošly, jak vypadá interiér nově zařazených Bmz (pokud to nemá dveře jako Bmo, není problém), jak často probíhá čištění v myčkách, prostě takové ty běžné každodenní starosti ? Proti každodennímu kydání hnoje by to byla příjemná změna
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 05:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radim Jančura na "Schodišti"
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 07:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster > ja zatim Bmz prolejzal jedno, interier kupe prakticky totozny jako puvodni dvojkova cast ABmz. Toalety stejny.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 09:56:18    Odkaz na tento příspěvek  

vámi citovaná pasáž zůstala nezměněna
Kokso... Vidíte etatisti, do čeho všeho se stát ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ a nesmyslně sere? Nějaké přerušení jízdy, okrajový problém jednoho promile lidí, to snad má být smluvní záležitost mezi dopravcem a cestujícím, ne státní direktiva
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 14:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projekt Radima Jančury RegioJet. Investoři tak k železničnímu byznysu získali důvěru i v Česku.

""Nečekali jsme, že bychom našli investory i v Česku," říká Novotný. Vše se ale začalo měnit s tím, jak se rozjel konkureční projekt Radima Jančury RegioJet. Investoři tak k železničnímu byznysu získali důvěru i v Česku.

Investoři stojí i o RegioJet, jeho majitel Radim Jančura ale zatím připouští pouze vstup tichého investora."
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 17:37:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě před začátkem RJ se spousta lidí mohla posr** z toho, že lokomotiva ve žluté barvě projela červenou a hned řvali, jak bude RJ bezpečnostní hrozba na kolejích a ani ne po roce se objeví v novinách takovejdle článek
http://zpravy.idnes.cz/strojvudci-v-cesku-jezdi-na-cervenou-dsp-/ domaci.aspx?c=A120613_205334_ekonomika_ert
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 17:58:17    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, že autorem je Sůra a ještě zajímavejší je, že se tam píše výhradně o ČD. Jako by jiní dopravci (i nákladní) vůbec neporušovali nikdy předpisy a takový chyby dělaly jen zaměstnanci ČD. Aneb klasická íděsácká "objektivita"...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 18:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: Mnohem zajímavější je "kvalita" toho článku. A perly jako "projetí červené", "semafor".. Myslel jsem si, že když se pan Sůra pohybuje na tomto fóru, tak mu pojmy jako "Stůj", "Projetí stůj", "Návěstidlo" budou něco říkat.
Hlavně, že tam Drápal mluví o návěstidlech. Ale žárovička v hlavě se asi nerozsvítila.

PS: Pokud by náhodou chtěl tvrdit, že to je "populárně-naučný" styl, aby tomu porozuměli i laici, tak ti ví co je to "Stůj".
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.52.90
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 18:38:08    Odkaz na tento příspěvek  

A co je na tom k nechápání? S čím by si laik mohl pojem "Stůj" zaměnit? S něčím z oblasti sexuologie?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue, asdaf: opatření vydaly české dráhy, samy si na to upozornili strojvůdci ve svém plátku. Jak si jistě pamatujete, byli jsme první, kdo informoval o projetí návěstidla RegioJetem.
co se návěstidla a semaforu týče: nejsme odborný tisk, ale píšeme pro masy. Zkuste si udělat malý test: zeptat se lidí ve svém okolí, kteří nejsou profesí na železnici nebo nejsou podobně postiženi, zda vědí, co je návěstidlo. Udělal jsem si průzkum mezi deseti kolegy, věděli dva. Po dohodě s editory se proto použil semafor. Přímé řeči neměníme. Ale byl bych raději, kdybyste řešili podstatu článku než semafor či návěstidlo:-)
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:26:23    Odkaz na tento příspěvek  

Udělal jsem si průzkum mezi deseti kolegy

No pokud v redakci, tak se nedivím, když vidím co vše dokáže iděs napsat...

opatření vydaly české dráhy

A to je pro redaktora iděsu opravdu takový problém použít MOZEK a uvědomit si, že chybovat budou strojvůdci u všech dopravců, ne jen u ČD. NEbo si autor dal tu práci a ověřil si na 100 %, že nechyboval ŽÁDNÝ strojvůdce jakéhokoliv jiného dopravce? Ale co se čílím, iděs je hnůj hodný blesku...
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: nejen v redakci. další komunikaci s Vámi považuji za ztrátu času:-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dohodě s editory se proto použil semafor.
A nedalo by se, podobně jako třeba u zkratek, u prvního výskytu vysvětlit význam, a pak používat správný výraz?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:43:01    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: No hlavně je ztráta času psaní těch vašich nesmyslů.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 00:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už zas kvičí a vyhrožuje soudy: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/181802-kvuli-prodlouzeni -karlovarske-linky-se-student-agency-pre-s-krajem/
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 00:39:18    Odkaz na tento příspěvek  

Tak víceméně je to snad každému rozumnému člověku jasné, že to dělají strojvedoucí všech dopravců. Když se to někde rozebíralo, a byly k tomu podklady, tak tam většinu měli strojvedoucí ČD Cargo. Nicméně pokud vezmeme první 4 měsíce roku 2011 a roku 2012, tak je tam nový dopravce snad jen RJ. A za první 4 měsíce roku 2012 snad strojvedoucí RJ na červenou neprojel. Takže tak jak se mluvilo o nebezpečnosti RJ, tak se to moc nepotvrzuje a ti "bezpeční" co tu byli tak mají problémy. Já osobně se nedivím, že se jim to stává, protože toho mají na starosti čím dál víc. Pokud to tak půjde dál, tak to nezvládnou bez chyby ani roboti.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 00:42:35    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: kvičí a většina obyvatel u nás ho v tom podporuje. Protože už UOHS při udělení pokuty SA za zneužití postavení na Brně řekl, že vlak a autobus, to je úplně jiný trh. Tak proč by nesměl jet nedotovaný autobus ve stejnou dobu jako dotovanej rychlík. Každý je úplně něco jinýho a pokud budu chtít jet autobusem do Sokolova nebo Chebu, tak mi kraj bude nutit vlak, kterýmu to trvá dýl a je dražší, to je jako správně?
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 01:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: opatření vydaly české dráhy, samy si na to upozornili strojvůdci ve svém plátku.

Jsem blbej já, nebo Vy?
Dostal jste se alespoň na II. stupeň ZŠ?
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 02:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: A probírali jste s kolegy také doučování češtiny? Všichni to tam potřebujete jako prase drbání. Hlavně ti editoři. Nechápu jak mohou vydávat články s tolika chybami...

A když mohlo být na technetu okénko s vysvětlením, že "KVIK" není citoslovce pro ryk jatečného dobytka, proč by se nemohlo napsat, že návěstidlo je technologické zařízení, sloužící k zajištění jízdy vlaku? Ony by to asi masy nepochopily...

(Příspěvek byl editován uživatelem mol.)
takycestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.190
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 08:42:38    Odkaz na tento příspěvek  

Průzkum mezi deseti kolegy, věděli jen dva..../a možná jeden z nich někdy cestoval vlakem nebo slyšel o návěstidlu od příbuzných.... Takhle fundovaně se podávají informace. Tak přece napíšu nebo sdělím dovysvětlení, ale v žádném případě nepřekrucuju.
Ale má to výhodu- když se s někým bavíš a on ze sebe dělá odborníka na drážní problematiku a vysolí ze sebe místo návěstidla semafor a místo oblouku zatáčku apod......hned tě to upozorní, jak to vlastně je. Ale to už víme minimálně od dob univerzálního ministra Stráského, který prohlásil po zvolení ministrem dopravy, že- "vláčky se mi vždycky líbily. " No a šéfoval pokud si vzpomínám i zdravotnitví. Ale to jsme v devadesátých letech. Nevím, jestli jsme dnes dál, ale zrovna včera se v jiném masmédiu zaujímali jistým dnešním nešvarem u podnikatelů- že naslibují téměř nesplnitelné a mnohdy i nereálné. Je to vlastně dost citlivá problematika, protože to mate a klame lidi, do důsledku akcionáře, investory.... a co s tím? neměli by oni podnikatelé trochu ručit za svá tvrzení, popřípadě zdůvodnit, proč- se nenaplnily jejich záměry, plány, vize....ale odstartoval to ve velké míře Klaus s desetitisícovými platy a jak budem brzo na úrovni Německa apod./ Neodposlouchávali ho náhodou Řekové?/
.Dnes se na rozdíl od dřívějších zpráv od politiků dozvídáme, že tuzemská ekonomika neporoste. Ale tady se směle plánuje u žlutých, ukazuje se klaunský nos, vedle už nějaký pátek jezdí Leoš /na papíru/ a stylem jakože už to těm modrým dávno natřeli. Vesmírný program je v pořadí- no možná se učí od NASA i Rusů, že i u nich nespočetněkrát odložili start raket a raketoplánů, došlo k haváriím / a to mají techniku a zázemí, o kterém si může leckdo nechat jenom zdát/. Já bych ty koženkové béčka ještě nesešrotovával, mohly by se hodit.
Jako protiváha nabubřelých řečí politiků a podnikatelů se ale dnes cení a bude cenit upřímnost a čestnost, reálnost a pravdomluvnost při posuzování obyčejnými lidmi.
Ať je radši na jízdenku, aby se vědělo co nejvíc, co je návěstidlo a oblouk. Na železniční průmyslovce se za to dávaly pětky, co se musely napravovat. Ať to budoucí generace nemusí napravovat ještě s větším úsilím za řinoucího se potu.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 09:35:41    Odkaz na tento příspěvek  

Mol: Když, už tak "Návěstidlo – technické zařízení, pomůcka nebo předmět, kterým se dává návěst." (D1 Kapitola II, základní pojmy)
Ovšem nevím jestli z toho laik pochopí, že se jedná o semafor
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 10:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: No já si živě pamatuji, jak nás zrovna editoři v CHIPu tlačili k tomu, abychom znalé uživatel textem nevytočili a naprostým laikům to přitom vysvětili. Ale to se možná už teď nenosí, je to pár let zpátky.

Fakt nešlo místo "projetí červené" dát "projetí návěsti zakazující jízdu" a do infoboxu zjednodušeně co je návěst?
Když to totiž vyženeme lehce ad-absurdum očima laika, tak pro něj je problém "projetí červené" i na autobloku. Ale ve skutečnosti je to jinak.
A nebo "projetí červené" ve stanici, když má fíra rozkaz, že "odjezdové návěstidlo se neobsluhuje"...