K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 18. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 18. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 20:41:44    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vy jste díky konkurenci na dráze spokojený zákazník ČD?????????
Nebo ty služby díly konkurenčnímu protředí na dráze zlepšil Jančura?
Nebo že bych měl fakt poblém s porozuměním psanému textu? Mně připadá, že jste jednou větou popřel veškerou konverzaci zde pronesenou za poslední pětiletku...nebo nemluvíte o sobě? To by byl ale zase jiný protimluv...
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 20:45:12    Odkaz na tento příspěvek  

žlutomodrej: mě musí jako spokojeného zákazníka zajímat nějaké zbytečné vyhazování peněz u ČD
Mělo by; mezi vyhazováním peněz u ČD a RJ je jeden drobný, přesto zásadní rozdíl - ale neprozradím vám jaký, zkuste na to přijít sám :-(
když i bez IK to stojí 200 málokdy?
A před nástupem konkurence to taky na ostravské větvi stálo Leštěným Prdem (TM) bez IK dvě stovky málokdy? To je totiž ten důsledek konkurence, o kterém tu celou dobu mluvím a jsem za to oštíván...
Zvědavec 2: Moje osoba je vám k léčení komplexů plně k dispozici, Slime.
žlutomodrej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.88.1
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 20:54:40    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - ano, místenky byly levnější i předtim kdybys náhodou nepamatoval, a k tomu druhému - vím na co narážíš a čekal jsem to, právě proto by měl i tebe zajímat ten zmiňovaný ÚOHS kde jeden subjekt chce aby druhý dostal pokutu a musel uhradit náklady druhému a přitom sám je nechce prokázat. Už se ti rozsvítila žárovička proč by tě to mělo zajímat, nebo bude zase nějaká výmluva?
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 21:16:58    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: kopnutí do osoby namísto konkrétní odpovědi, to Vy nerad, ne? Dle příspěvku z 20:54:40 odhaduju, že Žlutomodrej si na Vás taky něco léčí...s vytrvalostí podobnou Barboře Tachecí ve Faktech se stále vrací k otázce, na kterou Vy evidentně nemáte odpověď zapadající do Vašeho světonázoru. (Chápu, ona neexistuje)
Tak mu posté vložíte do úst univerzální tvrzení všech Vašich oponentů, které ovšem nikdo z nich někdy neřekl - totiž že konkurence na dráze je špatná a že ničemu nepomáhá. A s vervou sobě tak vlastní, když jde o kopnutí do ČD, vytasíte příklad, kdy to tak není.
Na osobě Vašeho formátu si člověk moc komplexů nevyléčí, buďte v klidu.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 21:25:18    Odkaz na tento příspěvek  

žlutomodrej: Nepamatuju, že by před "ohrožením Jančurou" byly do SC Pendolino bez nějakých tanečků s kartičkama levnější "rezervace" než za dvě stě, a to ani třeba v dobách, kdy se ČD předposraly z neexistujících RT Expresů a vytvořily Élišku. Maximálně na "jižní" větvi do Vídně/Bratislavy, ale tak ubohý argument by snad nikdo nepoužil.
Zbytek nechápu - ÚOHS nemá řešit ČD, protože by případná pokuta šla z "našich" peněz a tudíž proti "našim" zájmům, nebo co jste chtěl říct?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 21:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste díky konkurenci na dráze spokojený zákazník ČD?
Nevím, jak TH, ale já jsem díky konkurenci s ČD spokojenější než dřív. Konkrétně - nejlevnější SporoTiket nemusím kupovat týden předem, ale bohatě stačí den předem, a navíc mám k němu zdarma místenku.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 21:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutomodrej: Mohl byste mi napovědět, kdy byly bezkaretní místenky na ostravské větvi levnější než za 200? Já si na nic takového nevzpomínám (což u mě zas tak moc neznamená).
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 21:51:43    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: věřím a souhlasím. To byl tailor made dotaz pro toho, kdo se osype, když kolem projede modrý vlak
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 22:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon (8:12):
Proč předpokládáte, že začne ruční kontrola?
Kontrola jízdenek probíhá i u RegioJetu. Ono je to důležité nejen z hlediska výběru jízdného, ale hlavně kvůli ostatním cestujícím, kteří by v nácestných stanicích museli vyhazovat ze svých případně obsazených míst jiné cestující či černé pasažéry.

To nejsou ČD, kde i po pátém přestupu mi musí zkontrolovat aplikaci na InKartě.
Kontrola jízdenek bez účasti cestujících je efektivně možná pouze u povinně místenkových vlaků, které jste zde před pár dny vehementně odmítal. Budete si muset vybrat.

Slim:
Vy jste díky konkurenci na dráze spokojený zákazník ČD?
No a já zase nespokojený. Na "mých" trasách se nekonají žádné nové vozy, přitom už tolikrát slíbené. Jízdenky se mi také zdražily, zatímco na Ostravu se zavedly Sporotikety v nebývalé láci (65 hal./km bez In-karty) a jejich ceny zůstaly letos stejné jako loni.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 01:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konkurenci dráha potřebuje, nepochybně a proto se fakt divím jak se tu můžete věčně na nože hádat žlutíXmodří.

Moje teze je taková, že čím více bude na kolejích kvalitních vozidel spolu s kvalitní službou, tak bude počet cestujících růst, jinými slovy dostanou se do vlaku ti lidé, kteří vlakem nejezdili z určitého důvodu a používali jiný dopravní prostředek. Krásným příkladem je příměstská doprava kolem Prahy. S rostoucím počtem nasazených slonů rostl počet přepravených cestujících každým rokem (lze čísla dohledat) a stále infrastruktura a počet těchto jednotek nedovoluje rozšíření spojů, protože ten potencionál stále zvyšovat počet přepravených cestujících tam je.

Stejné je to i na Ostravu (pochopitelně těch nových cestujících tam nebude tolik, protože to je dálkovina), proto nevěřím Jančurovi, který říká, že se tam tři dopravci neuživí. Uživí, ale pořádné zisky ze začátku nebude mít na téhle trati ani jeden. Časem se ty spoje naplní. Aneb dnešní situace je taková, že kdyby RJ úplně zmizel, tak ČD tu kapacitu lidí jen těžko uspokojí, jedině ve stylu sardinek.

Proto navrhuji zakopat sekeru a těšit se z každého nového kvalitního železničního dopravce na kolejích
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 01:42:41    Odkaz na tento příspěvek  

Pro mě je docela důležitý z toho všeho, že nějakej blb za ČD v minulosti pronesl, že pro ČD není zákazník ten, co si kupuje jízdenku, ale objednatel (co mu rve miliardy). A za to z vyjádření RJ zase vyplývá, že zákazník, tedy ten co si kupuje jízdenku, je pro ně to nejvíc (no protože mu nikdo ty miliardy nerve :-) ). Proto i kdyby se rozkrájeli, tak na trase mezi Prahou a Ostravou pojedu vždycky s těma, pro který jsem něco víc než jen obtíž, o kterou defakto ani moc nestojí.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 06:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka#1564 > Kontrola jízdenek bez účasti cestujících je efektivně možná pouze u povinně místenkových vlaků...

... ale protoze by to bylo rozmazlovani kastanu, i v Pendolinu je slyset proflaknuta hlaska "Vymena pruvodcich, predlozte ke kontrole jizdni doklady"

Na "mých" trasách se nekonají žádné nové vozy, přitom už tolikrát slíbené.
Jo a proto konkurence zhorsuje spokojenost ... neni to ale naopak tim, ze kdyby na tech vasich trasach byla konkurence, byly by tam rozumne vozy i bez predchozich slibu?

Takze naopak, vy si stezujete, ze konkurence u vas neni, ale otacite to tak, ze protoze uz jinde je, je u vas hur. Pritom ty slibene vozy by se k vam stejne nedostaly, ani kdyby jinde konkurence nebyla.

To je totiz klasicky priklad uvazovani ala C(S)D - driv jezdily vlakem mraky lidi, ale jak se postavily silnice a zlevnily auta, uz s nama nikdo nejezdi => ti, co auta vymysleli, vyrabi a umozni provozovat, skodi doprave, protoze lidi prestali (byt nuceni) jezdit vlakem.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 07:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není zákazník ten, co si kupuje jízdenku, ale objednatel
Tak to je v případě, že se jezdí pro objednatele. Např.Blava-Komárno. Budete si muset odřeknout šotojízdu na této trati.
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 07:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Souhlas, aktuálně probíhá na dráze pouze parodie na konkurenci, takový mezistav, kdy konkurence je někde a tam se vrhnou peníze a inovace a zbytek sítě holt utrpí - ostatně tohle kdysi řekl Blažek v TV a je to vlastně i logické. Ty skutečné výhody konkurence přijdou, až bude celoplošná. na druhé straně, protože se bude jednat o dotované trasy, to zlepšení služeb si všichni nějakou formou zaplatíme. Je ovšem spravedlivé dodat, že konkurence na dotovaných trasách povede ke zvýšení kvality s tím, že ji stát dopravcům zaplatí v dotaci (ano, míň než kdyby totéž chtěl po monopolu, ale přesto).
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 07:59:46    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: A nepadá tady náhodou ze strany žlutých vždycky, když Jančura vypustí nějakou ultrakravinu v médiích, že to je jen PR a může si blábolit co chce a je nutno to oddělovat od toho, co jako dopravce v reálu předvádí?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 08:29:24    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Konkurenci dráha potřebuje, nepochybně
Přesně tak. Problém je akorát v tom, že když tady tohle napíšu, hned se na mě slétnou stále titíž ve snaze mě uklovat "důkazy", že to není pravda (Matka Dráha se obětuje pro cestující i bez toho), za současného podsouvání, že jim podsouvám opačné tvrzení :-). Ale berte to jako zdejší folklór, oni prostě mají tu nutkavou potřebu.
Masinka123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.194.197
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 11:30:06    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Souhlasím
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 14:23:50    Odkaz na tento příspěvek  

Zbytek nechápu - ÚOHS nemá řešit ČD, protože by případná pokuta šla z "našich" peněz a tudíž proti "našim" zájmům, nebo co jste chtěl říct?

Jestli to nebylo myšleno tak, že jeden klaun vykřikuje do médií, jak je mu ubližováno a podá stížnost na ÚOHS s tím, že chce pak dorovnat ztrátu, kterou utrpěl díky "dumpingu" ze strany zlé dráhy a když ÚOHS po něm chce aby tu svou újmu prokázal, že opravdu vznikla kvůli zlé dráze, tak se najednou vykrucuje (a opět vykřikuje v médiích, že ten zlý ÚOHS nekoná)... ale chápu - některým Tupounkům se to nehodí do ideologie.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 14:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s tím, že chce pak dorovnat ztrátu

Nějak se vám (opět) pomotaly myšlenky - ÚOHS o žádných náhradách ztráty nerozhoduje a ani rozhodovat nemůže - takže mu ani do její výše a složení, ba ani do její existence či neexistence u případných postižených nic není. Zákonnou kompetencí (a povinností v případě došlého podnětu) ÚOHS je šetřit a postihovat ty, kdo hospodářskou soutěž porušují, nikoli ty, kdo jsou jejím porušováním případně postiženi.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 14:46:26    Odkaz na tento příspěvek  

A mění to něco na tom, že klaun napřed hektá v médiích, že ÚOHS nepracuje jak má a pak vyjde najevo že nekoná jen proto, že sám klaun odmítá vydat potřebné dokumenty?
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 15:59:06    Odkaz na tento příspěvek  

T.H: Asi je málo jednodušších věcí na světě než sem dát link nebo kopii toho, jak někdo modrej aspoň jednou řekl, že konkurenci dráha nepotřebuje a že je dráze škodlivá. Jen bych řekl, že to neuděláte a místo toho hodíte nějaký osobní výpad nebo demagogické překroucení, případně znovu napadnete někoho za tvrzení, které nikdy neřekl a které mu předtím vložíte do huby...Škoda, že na to Fortuna nebere sázky, asi bych vyhrál víc než na Rathovi..
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kontrola jízdenek bez účasti cestujících je efektivně možná pouze u povinně místenkových vlaků...

... ale protoze by to bylo rozmazlovani kastanu, i v Pendolinu je slyset proflaknuta hlaska "Vymena pruvodcich, predlozte ke kontrole jizdni doklady"

Povinná místenka je k tomu nutná podmínka, ale nikoliv postačující. Ke zrušení kontroly jízdenek je dále třeba:

a) jízdenka pevně svázaná s místenkou (to v Pinďovi není).
b) disciplína cestujících - aby si sedali tam, kam mají místenku (to abych pravdu řek, nevím, zda v Pinďovi je)
c) jízdné bez nepřenosných slevových karet
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ÚOHS nepracuje jak má
kdo ví
podstatou šetření snad má být, zda CD jako dominant nejde pod své náklady na trase OV - Praha.
Takže náklady RJ jsou irelevantní
Problémem asi je, že ani nejgeniálněhší mozky CD, v té SAPem pokryté mlze, neumí zjistit cenu za km na Ostravu.

Jak to má zjistit nebohý úředník UHOS?
Neví co s tím, tak střečkuje a dělá zmatky a medíální mlhu s ekonomikou RJ.
Nevíte někdo, zda UHOS chtěl také detaily z ekonomiky Asiany, když stíhal dominanta RJ?

Šéf UHOS také nemusel zapomenout, že je založením socialista a přítel chráněných korporací
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Vím že to žluté mozečky špatně chápou, nebo alespoň nechtějí chápat, ale jak zjistím, kdo je ten dominant? Ano správně, musíš mít čísla od všech hráčů na vymezeném trhu kdo kolik převeze lidí. A jen s čísly od jediného dopravce neuděláš. Je už to jasné?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak zjistím, kdo je ten dominant?
osvědčujete smysl pro humor
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:26:57    Odkaz na tento příspěvek  

Chápu, že jednodušším lidem to nedochází, ale je to tak. Pokud má úřad rozhodnout kdo je dominant, tak na nějaké odhady či pocity se nehraje a je třeba srovnat konkrétní čísla. Já vím že víc lidí jede s ČD, vy to víte, ale dokud nejsou na stole tvrdá čísla tak úřad nerozhodne. Kapišto?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:35:22    Odkaz na tento příspěvek  

Zneužití dominantního postavení

Cílem činnosti ÚOHS je ochrana hospodářské soutěže jako fenoménu. Zákon o ochraně hospodářské soutěže je přitom přísnější na soutěžitele v dominantním postavení než na jejich konkurenty, jejichž pozice na trhu je marginální.

Zakázáno je tedy zneužití dominantního postavení na vymezeném relevantním trhu na újmu jiných soutěžitelů či spotřebitelů (srov. § 11 odst. 1 zákona). Základní podmínkou skutkové podstaty zneužití je prokázání existence dominantního postavení soutěžitele. Legální definice dominantního postavení je uvedena v § 10 zákona, dle kterého dominantní postavení na relevantním trhu zaujímá soutěžitel nebo společně více soutěžitelů (tzv. společná dominance), kterým jejich tržní síla umožňuje chovat se ve značné míře nezávisle na jiných soutěžitelích nebo spotřebitelích. Má se za to, že dominantní postavení nezaujímá soutěžitel nebo soutěžitelé se společnou dominancí, kteří ve zkoumaném období dosáhli na trhu menší než 40% tržní podíl, pokud nebude pomocí ukazatelů podle § 10 odst. 2 zákona (např. podle hospodářské a finanční síly soutěžitelů, právních nebo jiných překážek vstupu na trh pro další soutěžitele apod.) prokázán opak.

I v případě, že určitý soutěžitel, příp. více soutěžitelů společně zaujímají na příslušném relevantním trhu dominantní postavení, mají tito právo hájit své postavení na trhu, tj. chovat se na trhu konkurenčně, a to za předpokladu splnění podmínky, že toto jednání není zjevně nepřiměřené konkrétním okolnostem. Existují-li pro postup dominanta věcně ospravedlnitelné důvody, nelze ani jeho jednání, které by za jiných okolností splňovalo znaky zneužití, považovat za zákonem zakázané.

A teď otázka za dva bludišťáky - mám od ČD čísla kolik s nimi jede lidí (resp. převedeno na oskm) a mám rozhodnout, jestli jsou dominantem nebo nejsou. Aby byly, tak musí zaujmout alespoň 60 % z celého trhu. Jak zjistím kolik lidí tvoří celkový trh, když mám čísla jen od ČD a nikoliv od RegioJetu, který se chlubí jak jezdí neustále plný a přebral cestující z pendolin?

Doufám, že to už pochopili i ti s méně vyvinutým mozkem.
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:36:19    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: V konkrétním případě to zní celkem jako fór, ale asi není - ono v odůvodnění nálezu to asi musí být stanoveno a doložit to tím, že "to je přece každýmu úplně jasný," to by nemuselo klapnout bez ohledu na politickou orientaci šéfa, i když to každýmu úplně jasný je. Jde o to, že ten postup nemůže být uzpůsoben konkrétnímu šetření a musí být stejný jako kdyby se šetřil dominant mezi Asianou a RJ. Tam by bylo logické, že ty údaje chtěl taky. Ostatně pokud ani geniální mozečky ČD neumějí spočítat náklady, podle čeho si je chudák úředníček ověří? Když mu dejme tomu pošlou kalkulaci s číslem 10,- na konci, není vodítkem porovnat to se 100,- Jančury? Navíc Jančurova mediální vyjádření (některá) dávají informaci, že jezdí taky pod náklady (ztráta v řádu jednotek milionů), nejsem si jistý, jestli to náhodou samo o sobě nemá být podnětem k šetření. Ostatně jiná jeho zde hojně opakovaná tvrzení říkají, že má obsazenost 80-90% a ta stále stoupá, zatímco dráha jezdí poloprázdná, je vlastně vůbec jisté, že na Ostravě není dominant on?
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:37:37    Odkaz na tento příspěvek  

Asdaf: Vzal jste mi to z huby..;-)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznáme detaily jak byby procesovány na UHOS.
Pokud chtěl UHOS počty cestujících, jistě je RJ vydal, když je publikuje. Taktéž ČD.
Takže podle kritéria počtu lidí snad už UHOS dopočítal kdo je dominant.

Ale zdá se že se chtěl přednostně hrabat v ziskovosti RJ,
spíše než zkoumáním podnákladovosti CD na trase kryté křížovým dosypem i z Vaší kapsy.

Zdá se že tam je afinita k rovnějším chráněným firmám.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:44:46    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chtěl UHOS počty cestujících, jistě je RJ vydal, když je publikuje.

A proto ÚOHS vydal tyhle tiskovky?

http://www.compet.cz/hospodarska-soutez/aktuality-z-hospodarske-s outeze/vyjadreni-uohs-k-vyrokum-rad

ÚOHS zároveň Radima Jančuru tímto vyzývá, aby neprodleně dodal patřičné podklady pro řízení v případě údajného dumpingu na železniční trase Praha-Ostrava. Bez těchto podkladů, jejichž předání Radim Jančura nepochopitelně zdržuje, nemůže ÚOHS vydat své rozhodnutí.

http://www.compet.cz/hospodarska-soutez/aktuality-z-hospodarske-s outeze/uohs-vyzaduje-jen-informace-

Přestože Student Agency se zahájení tohoto správního řízení dlouhou dobu domáhala, v současné době s Úřadem v této věci spolupracuje jen velice váhavě. Přitom právě informace, jimiž disponuje, jsou nezbytné pro vyřešení tohoto případu. Postoj Radima Jančury je nepochopitelný, protože je právě v jeho zájmu, aby případné protisoutěžní jednání bylo co nejrychleji ukončeno a případně potrestáno.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:46:13    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě aby to bylo zamotanější - ono se nakonec může stát, že dominantem jsou oba dopravci. Stačí když ČD budou mít 59 % trhu a RJ 41 % a je vymalováno.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

patřičné podklady
jaké nevíme
do té doby nemá smysl žvanit
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

jregent - nevíme, ale vy už víte že se ÚOHS chtěl hrabat v ziskovosti RJ.

Prostě ÚOHS nerozhodne dokud nebude mít všechny potřebné podklady a RJ je z nějakého důvodu odmítá vydat ještě vehementněji než Rath krabici od bot...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:51:23    Odkaz na tento příspěvek  

jregent : vy byste byl skutečně schopen dát i se SAPem dohromady účetnictví trasy Praha - Ostrava ?
Na trase Praha - Ostrava jezdí také cestující jedoucí z Prahy do Nymburka přes Sadskou, cestující jedoucí na OPENCARD z/do Klánovic, cestující jedoucí z Brna do Hranic na Moravě, resp. cestující jedoucí z Děčína do Brna. A to ještě pomíjím osobní vlaky jedoucí ze Šumperka přes Přerov do Nezamyslic nebo vlaky Olomouc - Břeclav - Brno.
Jak zjistéte nákladovost slovenských nebo polských vozů ...
Zvědavec 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 16:56:05    Odkaz na tento příspěvek  

No v podstatě pravda, on nikde není řečeno, že dominant je ten, kdo přepraví víc cestujících. Dominantní maloobchodní řetězec taky není ten, co prodá víc rohlííků a flašek piva. A o tržbách je Radim poměrně diskrétní.
navíc když tak čtu ta stanoviska ÚOHS, tak tam je něco o předání důkazů, tj. nevidím to jednoznačně jako požadavek na jeho čísla, ale na informace které ho vedly k tvrzení, že ČD je dominant a jezdí pod náklady. Navíc to platí i o tom druhém případu s Fujitsu, který se ho netýká jako firmy, takže naprosto nemůže předávat jakékoli informace týkající se SA.
Celkově to dělá dojem, že zase vystřelil od boku a úřadu na rozdíl od bulváru to nestačí. Nepopírám, že v tom může hrát roli i to, jak na ÚOHS nasazuje psí hlavu, ale to je holt odvrácená stránka jeho hry...Zabili jste mně strejčka, tady máte přes držku...
Jinak ovšem nemůžu neocenit korektní tón Vaší diskuse bez osobních výpadů...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 17:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista#376 > chybi vam tam:
d) snaha sve interni problemy resit a neprenaset na zakaznika
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 17:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

předání důkazů
ano, v žalobě RJ asi budou nedomyšlenosti,
pokud měl Radim právě nějaké rozbouřené chvilky
a jeho právník to třeba vzdal a nechal jak žádáno,
nevím, jen odhaduji jak to asi občas chodí na RJ poradách

Ta kriteria v žalobě by mě zajímala..
Martyk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.152.29
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 17:33:40    Odkaz na tento příspěvek  

Není lepší cestování, než v úplně prázdnym áčku vykloněnej z vokna čadit špeky.

I když teda hlaví zásluhu na tom mám já, protože jsem si dokázal tak vopravit tělo, že mě i ačkoli je 48 let starý, z toho šílenýho průvanu za voknem nic nebolí (bejval jsem ibuprofenovaj zoufalec s vadnou krční páteří), pořád za tenhle zážitek ČD opakovaně sklidily můj dík.

Já tym žlutym vlakem jel asi pětkrát a zjistil jsem, to to není úplně pro mě. To, čemu Jančura říká servis, je z mýho pohledu agresivní pochůzkovej prodej a děsně mě to votravuje. Je to povinně místenkový, což mě znova votravuje. Navíc je ta společnost z ekologikého hlediska čistokrevnej zmrd, potože dovolí svejm zaměstnancům, aby si ulehčovali práci a nechávali otevřený všecky dveře a tím vypouští energeticky velmi náročně klimatizovanej vzduch mezivozovejma přechodama pryč z vlaku, na to se mi kouká opravdu velmi těžko.

Ale jedna věc je jistá. Zdaleka ne všichni zákazníci Regionálního vlaku s proudovými motory (lepší překlad názvu RegioJet do češtiny neumím, ale co, ČD mají zase vlak, který spojuje superměsta a divím se, že třeba HK neřve, že chce bejt taky superměsto, když to jsou Pardubice ) jsou přeběhlíci od ČD. Jančura bezesporu dostal na železnici lidi, kteří dříve jezdili po silnicích a to ať už auty, tak i autobusy a toje čin veskrze záslužný.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 18:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to M.Zikmund v 16:51:23

Jako vtip dobrý.

Ovšem pokud máte opravdu takové představy o vymezení konkrétního předmětu konkurence, pak upřimnou soustrast - to už není ani o "koze a voze", nýbrž o koze a galaktických mlhovinách.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 18:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že to už pochopili i ti s méně vyvinutým mozkem.

Marně, když tuto domněnku týmž příspěvkem demonstrativně vyvracíte
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 18:22:12    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: Takže jsi nepochopil. Škoda, co už, ne každému bylo shůry dáno...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 20:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim (17:04):
snaha sve interni problemy resit
Ne, ne, diskutující Turista má naprostou pravdu ohledně těch povinných místenek. Bez svázání jízdenky s místenkou jako u RegioJetu nelze provádět kontrolu jízdenek bez účasti cestujících. Tento "interní problém" lze jednoduše vyřešit vyhlášením podmínek jako jsou v RegioJetu nebo v dálkové dopravě v Itálii či Francii. Ale cestující asi nebudou příliš nadšeni.

vy si stezujete, ze konkurence u vas neni, ale otacite to tak, ze protoze uz jinde je, je u vas hur
Ano, u "nás" je hůř, protože všechny modernizovanější a civilizovaně vypadající vozy ČD se prohánějí na trati Praha-Ostrava. K "nám" jezdí akorát staré střepy s utrženými lavicemi a pískajícími zářivkami. Ovšem v Najbrtu.

kdyby na tech vasich trasach byla konkurence, byly by tam rozumne vozy i bez predchozich slibu
Nevím, to je stejná spekulace jako ta, že slibene vozy by se k vam stejne nedostaly, ani kdyby jinde konkurence nebyla. Chcete další příklad, jak konkurence připravila lidi o hezké vozy? Tady je: rozhodnutí DB jednat s RegioJetem způsobilo vzdání se RailJetů ze strany ČD. Jejich prohlášení, že zrovna v ten den si spočítaly, že na ně nemají peníze, moc nevěřím. Nebýt RegioJetu, DB by pravděpodobně dál jednaly s ČD.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 21:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, co už, ne každému bylo shůry dáno...
Že vždycky, když si čtu nějaký tvůj blábolovýplod, tak mě to taky napadá...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 21:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeho Žlutost ing. Jančura bude hostem v talk show J. Krause tento pátek na Primě ve 22:05.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 22:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka > ja netvrdim, ze bez provazani by to slo. Ja tvrdim, ze i kdyby se to provazalo, samo o sobe by to nic neresilo, muselo by se jeste chtit - jako v pripade netovych jizdenek na konkretni vlak. Oficialne je problemem moznost zneuziti jedne jizdenky na vice spojich ... ale dnes jsou popky onlajn a proste se nechce.

Konkurence hur nebo lip; vite o nejakem konkretnim prikladu, kde konkurence primo na dane lince zpusobila zhorseni komfortu (vseobecne, vcetne treba poctu spoju) dopravy? Predpokladam ze nikoliv, vzdy se jedna pouze o to, ze kdo malo krici a/nebo nema jinou moznost, ma smulu. Dokud na Ostravu jezdila "monopolni konkurence v ramci modrych", jezdili zde nejhorsi dalkove sroty, aby Pendolino vyniklo. Na soupravy na Brno jsme z kozenkovyho becka slintali pres nepruhledne netesnici okno. Ted se to otocilo.

Nebyt Regiojetu, modre by ani nenapadlo uvazovat o Railjetech, bo by meli sve jiste v dehumusovanych Beckach. Nebo si snad naivne myslite, ze ty Railjety by jezdily zrovna k vam, bez konkurence?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 22:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
konkurence primo na dane lince zpusobila zhorseni komfortu (vseobecne, vcetne treba poctu spoju)
Ano, vím. Od změny GVD přestává jezdit Ex Beskyd v úseku Ostrava-Praha (kromě jednoho dne v týdnu). V důsledku vstupu konkurence spoj není dotován a dopravci se nevyplácí.

ani nenapadlo uvazovat o Railjetech, bo by meli sve jiste v dehumusovanych Beckach
RailJety měly být určeny pro linku z Prahy do Hamburku. Tam nejezdí B, ale Bmz, které by se takto uvolnily pro vnitrostátní trasy.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 22:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka > od zmeny GVD ubyde jeden vlak ... myslite tu zmenu, kdy vyjede nekolik vlaku v cernem laku navic?

Railjety; tak jinak. Kde berete jistotu, ze zrovna vy byste nemel peska a ze by zrovna u vas bez konkurence nezustala basta kozenky, i po hypotetickem uvolneni emzet?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 23:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
od zmeny GVD ubyde jeden vlak
Od června, je toho plné téma "GVD platný a připravovaný".

Kde berete jistotu, ze zrovna vy byste nemel peska
To jsou jen samá kdyby... Samozřejmě, že to nelze říci s jistotou. Ani se nedá odhadnout, co ČD udělají s Bmz, pokud na hamburské lince od prosince 2013 opravdu skončí. Lze se domnívat, že z důvodu konkurence a vypisovaných VŘ na rychlíkové tratě je nabídnou do nich, dovolí-li to podmínky.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 23:15:13    Odkaz na tento příspěvek  

Že vždycky, když si čtu nějaký tvůj blábolovýplod, tak mě to taky napadá...

Chápu, když se napíše nějaký nepohodlný fakt, tak se musí hned označit za blábol. Nebo chcete nějak popřít, že ÚOHS pokud má rozhodnout (a rozhodnutí podložit fakty) jestli jsou ČD dominantem, tak musí mít čísla od všech zúčastněných, aby určil tu dominanci?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 07:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo chcete nějak popřít, že ÚOHS pokud má rozhodnout (a rozhodnutí podložit fakty) jestli jsou ČD dominantem, tak musí mít čísla od všech zúčastněných, aby určil tu dominanci?

Nemusí - když na té relaci ke zjištění stačí porovnání skutečného počtu cestujících ve vlacích ČD s celkovou kapacitou spojů RJ (z čehož plyne, že menší než tento podíl ČD mít nemohou i kdyby RJ jezdil furt na 100% obsazený).
Kosac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 07:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A podklady ke kapacite RJ maji?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 08:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusí - když na té relaci ke zjištění stačí...

Selským rozumem by se mělo dát tomu posuzujícímu to, co potřebuje a požaduje.
Nebo, jak je dnes obvyklejší, dát příslušnou obálku a není třeba zjišťovat nic.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 10:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: jak někdo modrej aspoň jednou řekl, že konkurenci dráha nepotřebuje
Což jsem tu dával odkaz loni koncem léta, kdy jsem v nějakém drážním plátku (Obzor? Železničář?) zanechaném ve vlaku (asi aby si i normální cestující početli o problémech Modré armády) v rubrice "Čtenáři nám píší" našel příspěvek, jak se tam nějaký člověk rozčiloval, že konkurence na dráze je špatná a že Dráze není potřeba konkurence, ale spolupráce.

Martyk: To, čemu Jančura říká servis, je z mýho pohledu agresivní pochůzkovej prodej a děsně mě to votravuje.
Vidíte, u nás v kupé byla jedna slečna s novinama, druhá s vodou a nabídkou a potřetí k nám někdo vlezl, když dortík donesla. Agresivně rozhodně nevypadala. Jo, počtvrté pak když odnášela nádobí.

Navíc je ta společnost z ekologikého hlediska čistokrevnej zmrd, potože dovolí svejm zaměstnancům, aby si ulehčovali práci a nechávali otevřený všecky dveře a tím vypouští energeticky velmi náročně klimatizovanej vzduch mezivozovejma přechodama pryč z vlaku.
Tak já zažil dveře zavřený.
A co říkáte třeba na ekologii provozu zamračených se dvěma béčky?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 12:27:44    Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Liesk.: Hm, vzdělaný člověk z oboru, člověk by očekával nějaký větší než nepatrný odborný nadhled a špetku smyslu pro humor.
ad reakce Slim: asi měl na mysli třeba tuto či podobnou diskuzi, popřípadě vyjádření pohlavárů z pobřeží. Že by do toho mohl někdo zatáhnout jako relevantní názory slátaniny dopisovatele - "čtenáře" zkurveného bolševického odborářského bulváru ho asi nenapadlo. Odboráři si řeší svoje bolístky a svá koryta, jestli s nimi chcete diskutovat, tak doporučuju tak činit na jejich půdě. Motivaci osob k zanechávání novin ve vlaku byste měl nejprve hlouběji studovat a poté seriosněji zdůvodnit.
ad reakce Martyk: Tak to od Martyka mi připadá jako recese, ovšem Vy na to reagujete vážně. Dříve jsem zmínil, že absence smyslu pro humor je jedním z hlavních průvodních znaků fanatizmu. No, nebyl byste první ani poslední. Existuje ovšem alternativa, že to Martyk myslel vážně a v tom případě s Vámi souhlasím.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 12:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: přemýšlel jsem o tom, zda-li ten porostřední odstavec myslí Martyk vážně či nikoliv. Pak jsem dospěl k názoru, že když děkoval ČD za napravení páteře a umístil za to smajlíka, tak asi ví, k čemu ten smajlík slouží. Když se "rozčiloval" na RJ, smajlíka nepoužil, tudíž jsem to vzal "v kladné logice", kde Ano znamená Ano a Ne znamená Ne.
Pokud to myslel ironicky, pak svou reakci odvolávám.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 13:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde se přesně nachází pokladna Regiojetu na hlavním nádraží v Ostravě? Já ji nikde neviděl.
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 14:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: Pokud si dobře vzpomínám, tak hned za vchodem po pravé straně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4383
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 14:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agresivně rozhodně nevypadala

Vona ne, ale Martyk jo.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 17:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeho Žlutost ing. Jančura bude hostem v talk show J. Krause tento pátek na Primě ve 22:05.
Díky za tip, dříve jsem se na pořad pana Krause díval rád, teď už nějak ne, tak se rád po delší době podívám.
Letní esperantský tábor