K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 24. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 24. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 14:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nemyslím tabulku s číslem lokomotivy, ale orámované nárazníky apod..

Třeba jde o úpravu vzhledu lokomotiv Regiojetu, kterou si firma odsouhlasila, rád se nechám poučit.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 15:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od Budulína: Slušným diskutujícím musí být z tohoto kádrování opravdu zle. Prostě kde dochází argumenty, začíná cenzura, jako za starých časů.

Omlouvám se věem slušným diskuterům, že díky bývalým donašečům STB, že je to tady takto zapleveleno.


Tak tohle je fakt už prdel! Ty tady donedávna kydáš srance v častování všeho a všech - ve smyslu komunistických hlášek. Případně: kdo jezdí s ČD, tak je hned bolševik, odborář, komoušská svině a kdo ví co ještě. Musel tě tady zchladit Moderátor i Administrátor, protože na ty socialistický kydance co plodí ten tvůj mozek, to se nedalo ani číst. S tím jsi už přestal, ale opět pláčeš že se tady cenzuruje a škatulkuje. U tebe by to bylo celkem logické, tebe bych nacpal do škatule "komunista a socialistické hovado".

Stále má hodně diskutérů zájem o tvůj věk, který stále nechceš prozradit
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6641
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 16:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Z mého pohledu si vy dva nemáte co vyčítat. Jeden neustále počítá sedačky v pendolínu, druhej se nezapomene v každém příspěvku zmínit o Sůrovi, vyjma toho předchozího. Oba své zanícení pro toho svého dopravce přeháníte.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5775
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: tvořivost to asi je, ale ne lidově-regiojetí. Takhle přišla mašina už z dílen (teď nevím z hlavy kde to dělali, ale tehdy se to tady probíralo). A RJ má asi na řešení jiné věci než to rušit a unifikovat to s ostatními lokomotivami. Jinak i mně se to tak líbí víc než žluto-šeď bez doplňků.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3326
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 16:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Díky za info. Ale ten nátěr je věc názoru. Osobně jsem zastáncem jednotných nátěrů bez záležitostí jako jsou nabílené obruče, olemované nárazníky a jiné roztodivné doplňky, které se třeba na západ od nás moc nevyskytují......
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.11
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:06:53    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně jsem zastáncem jednotných nátěrů
Tak vaše lokomotivy si samozřejmě můžete natřít, jak budete chtít.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3328
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele T.H., ty jeden přechytřelej advokáte čehokoliv u RJ, svůj osobní názor vyjádřit mohu a také to dělám. To, že se náhodou milostivě neshoduje s tím tvým, nemá pro mne sebemenší význam.

Nakonec, byť je to alespoň rok zpět, jsi to byl ty, kdo tu s posměchem uváděl (pro mne) odstrašující případ lidové tvořivosti u ČD v podobě zmalovaného motorového vozu řady 842, kterýžto jsi nazval cikánským kamionem. Mám to v archivu dohledat? A vlastně to sem mohu dát rovnou, vždyť si vzpomínám, že jsem si tu fotku stáhl coby opravdu odstrašující případ nežádoucí lidové tvořivosti. Nakonec i z pendolin přeci zmizely názvy trpaslíků......

A pro příště se tu nechytej čehokoliv, mohla by ti v hlavě rozčilením prasknout nějaká žilka a bylo by tu o jednoho zaníceného diskutéra méně.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Slíbený cikánský kamion ze staršího příspěvku pana T.H..
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.11
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:35:24    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: husy jsme spolu nepásli, netykáme si a prasknutí žilky z jednoduché poznámky k "osobnímu názoru" hrozí spíš vám. Pokud si "omalovánku" objedná majitel, je to čistě jeho věc, pokud si nádražníci hrají na "tuning", aniž by jim to říkalo pane, je to věc jiná a já v tom žádnou nekonzistenci nevidím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3332
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Právě proto, že je diskusní fórum záležitost anonymní (byť ne tak docela, s mnohými diskutéry se osobně znám), tak tu nemám komukoliv důvod vykat. A ty nejsi vyjímkou. Nemám zájem si o tobě cokoliv zjišťovat (na to tu máš jiné kádry), jsi pro mne diskutér jako každý jiný. Takže je mi celkem jedno, jestli ti je deset let, nebo jsi zasloužilý kmet.

Takže výroky o společném (ne)pasení hus si laskavě uschovej za pokrývku své hlavy.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bram: Dovoluji si konstatovat, že nabílené obruče (jakkoliv se Vám mohou zdáti projevem lidové tvořivosti) mají svůj praktický význam. Když se podíváte pořádně, uvidíte i na nich v rozestupu cca 120 úhlových stupňů jakési barevné (nejčastěji červené) značky, podle nichž se dá identifikovat výskyt nepříjemné a nebezpečné závady: protočení obruče. Kontrola stavu obručí je pak jednou z povinností strojvedoucího.
Tož to jen pro upřesnění.
Rendben Üzemelt !
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.49.79
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 17:59:07    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ...tak tu nemám komukoliv důvod vykat.

A co třeba slušné vychování, pokud tedy víte, co to slovní spojení znamená?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3333
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:Pokud si "omalovánku" objedná majitel, je to čistě jeho věc, pokud si nádražníci hrají na "tuning", aniž by jim to říkalo pane, je to věc jiná a já v tom žádnou nekonzistenci nevidím.


No vida, že to jde. To nešlo říci ihned a bylo nutné psát: Tak vaše lokomotivy si samozřejmě můžete natřít, jak budete chtít.

Asi by došlo k tomu, že bys rovnou uvedl, že nevíš, zda je to na objednávku společnosti Regiojet, nebo vlastní "iniciativa" zaměstnanců Regiojetu.

Takže příště buď tak laskav nech si kometáře k mé osobě. Většina firem má zájem, aby její vozidla byla po stránce nátěrů jednotná a bez různých příkras. Pokud si vzpomínám, tak nějaké články o RJ v Železničním magazínu se právě nesly v tomto duchu. Tedy nic nového pod sluncem. A diskusní fórum je tu od toho, aby se okomentovala rozumným způsobem třeba tato záležitost, nebo provoz, technický stav vozidel apod.. Ne aby se tu řešily osobní útoky.

A tím výrok páně T.H. Tak vaše lokomotivy si samozřejmě můžete natřít, jak budete chtít.
samozřejmě byl, neb mi relativně slušnou formou dal najevo, že je mi po tom celkem h.o.v.n.o.. To má sice pravdu, ale v tom případě je možné diskusní fórum an k-reportu rovnou zrušit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

842: Vím. Ale jelikož bílá se velmi rychle stane v drážním provozu nějakým podivným odstínem šedé, nemá cenu obruče natírat na bílo, ale šedivá stačí. Praktická zkušenost, nic víc.

Radeček: V rámci slušnosti lze i tykat a jsou jazyky, které vykání neznají. Já osobně za neslušné jednání nepovažuji, když mi na kterémkoliv diskusním fóru začne kdokoliv tykat. Lidi se neznají, nikdo neví, kolik komu je let (lze pouze odhadnout a to ještě s dost velkou chybou, či je možné se splést úplně), tak to považuji za zbytečnost. Někdo s tím asi má problém, ale to je jeho věc.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.49.79
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:32:37    Odkaz na tento příspěvek  

Až budeme mluvit anglicky, tak tykání řešit nebudeme (v této prvoplánové verzi), když budeme mluvit vietnamsky, tak budeme řešit i jestli mluvíte s bratrancem, synem staršího nebo mladšího otcova bratra. V češtině bych ale zůstal u toho, že se všem vyká a jenom těm, se kterými se na tom dohodnu nebo to společenské konvence připouštějí (děti, příbuzní, spolužáci...), se tyká. Speciálně se vyká těm, kteří vás o to požádali (sdělili, že si tykání nepřejí).
Někdo s tím asi má problém, ale to je jeho věc, že mu nevadí, když může být někým jiným považován za nevychovance. Ale když vás tyto základy nenaučili rodiče/tety v Klokánku, tak vysvětlovat vám to už asi stejně nemá smysl...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: Tak znova a lépe, snad to pochopíš: Diskusní fórum je tu od toho, aby se diskutovalo, ne aby se řešilo, zda si tykat, či vykat. A narážíš li na mé vychování, tak tě upozorňuji, že o něm nic nevíš. Tak tedy nesuď.

Abych tě vyvedl z omylu: Automaticky vykám v osobním styku každému, se kterým se neznám a nedohodli jsme se na tykání. Taktéž při jakékoliv korespondenci s kýmkoliv pro mne neznámým si vykám. Ale na diskusním fóru, kde si nelze jakkoliv ověřit, s kým mám tu čest, nepovažuji vykání za jakkoliv drzé jednání. Že s tím má někdo problém? Tak ať ho klidně má, však já mu ho neberu. Nebo ať sem nechodí, když z toho má ujímání.......
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5776
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 18:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen pro Radečka - po milion pátý - tykání v internetové diskusi, notabene v diskusi (rádoby) odborné je naprosto normální a T.H. mne dost překvapil že to tady teď vytáhl, myslel jsem že patří k těm, kteří tohle v pohodě akceptují. Já tady tykám taky všem, ať jim je o třicet míň nebo víc než je mně. A nikdy se nikdo neohradil. Ono se také při ostřejší výměně názorů blbě posílá do někoho, komu vykáš :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 19:04:03    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: tak tu nemám komukoliv důvod vykat
Jistě, slušnost se vynutit nedá.
bys rovnou uvedl, že nevíš
Ale já to vím, narozdíl od vás.
Já osobně za neslušné jednání nepovažuji, když mi na kterémkoliv diskusním fóru začne kdokoliv tykat
...a když to za neslušné považuje protistrana, tak jí naschvál budete po soudružsku tykat a ještě vymýšlet pitomé výmluvy o trojím vykání v rumunštině. Jsem holt oběť kinderštůbe mých rodičů a prarodičů, že neznámým se vyká, dokud se nedomluvíme jinak. Vykání neznámým osobám se v češtině považuje za zdvořilé, tykání neznámé osobě stále ještě i v "nové době" naopak za urážlivé.
Někdo s tím asi má problém, ale to je jeho věc
S blbečkama problém nemám (spíš oni se mnou), ani vy nebute výjimkou. Ono se šmejdům samozřejmě líp píše v singuláru "ty jeden přechytřelej advokáte čehokoliv u RJ ... pro příště se tu nechytej čehokoliv, mohla by ti v hlavě rozčilením prasknout nějaká žilka".
K této odbočce je to vše, není důvod se v tom dál rejpat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 19:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Naprostý souhlas, vykání v diskusním fóru nemá smysl řešit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3338
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 19:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: S lidmi, kteří mi vykají a sdělí mi, byť naoko slušnou formou, že je mi po něčem h.o.v.n.o., asi nebude nejspíš něco v pořádku, viď?

Jsem holt oběť kinderštůbe mých rodičů a prarodičů, že neznámým se vyká, dokud se nedomluvíme jinak. Vykání neznámým osobám se v češtině považuje za zdvořilé, tykání neznámé osobě stále ještě i v "nové době" naopak za urážlivé.


Je mi jedno, čí jsi obětí. Soudě dle tohoto - S blbečkama problém nemám (spíš oni se mnou), ani vy nebute výjimkou. - tak leda obětí své vlastní omezenosti.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 19:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On zase Tomio "politik" od matky vykopnutý Hádek zapomíná, že je na Káčku, nikoliv na svém domácím modelovém kolejišti..
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 20:07:55    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím. Nezlobte T.H.
Měl dnes v sekci Slovenské železnice špatný den:

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2684003
Jak je tady navrženo, tak za tu jeho diskuzní skupinu bych se také přimlouval.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2684081

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2684230
rezervační systém
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.21.192
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 20:44:56    Odkaz na tento příspěvek  

dotaz, kolik odvezl RJ jakožto spasitel včera lidí z Prahy? Já jen že dva podle žlutých hnusné Ex 151/3 odvezly včera cca 1400 cestujících, tak ty by asi jinak stáli na peróně a smutně koukali...

To určitě nebude pravda, protože to Budublbínek neviděl v rezervačním systému.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 20:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

železnice špatný den
Proč špatný den. Pro mě je také dobrou zprávou to, že slovenští železničáři si budou kupovat v Česku alespoň někdy lístek.
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 21:12:33    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: s tou režijkou (nutnost nákupu jízdenek SK železničářů) souhlasím. Mimochodem sám jí nemám od roku 1993 kdy jsem od ČD odešel a klidně si jízdenku koupím (a to nejen na vlak, např. celoroční tramvajenka v Praze stojí 4.750,- Kč) a nikomu jí nezávidím, i když by se mi občas hodila.

Ale, pane kolego. Prosím, podívejte se pořádně. Já píšu, že T.H. měl dnes špatný den - přečtěte si ty odkazy. Jde mi o reakce na jeho vystupování na k-reportu. Pokud to nechcete chápat, tak to napište jinak.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 21:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane neregistrovaný ZR, já v dotyčném vlákně vidím vcelku normální, kapku ostřejší diskusi a pak pár těch potrefených husí. Být panem T.H., tak z toho špatný den rozhodně nemám (snad kromě smutného zjištění, kolik lidí neumí číst, psát, případně obojí).

V tomto vlákně je to mnohem horší. Tady se kádruje o106 a soudruh admin Quex k tomu přispívá svým kultivovaným a nezištným moderováním.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 21:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swariner: že jste nebyl tak kritický, když tady maniodepresivní Budulínek častoval ostatní diskutéry komunistickými hláškami? Ostatně, na to co jste teď napsal na adresu Moderátora, bych z Vás zde udělal z fleku pouhého čtenáře bez možnosti komentování
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2012
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 22:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, 353:
Cituji Radečka a plně s ním souhlasím, včetně poslední věty:

V češtině bych ale zůstal u toho, že se všem vyká a jenom těm, se kterými se na tom dohodnu nebo to společenské konvence připouštějí (děti, příbuzní, spolužáci...), se tyká. Speciálně se vyká těm, kteří vás o to požádali (sdělili, že si tykání nepřejí).
Někdo s tím asi má problém, ale to je jeho věc, že mu nevadí, když může být někým jiným považován za nevychovance. Ale když vás tyto základy nenaučili rodiče/tety v Klokánku, tak vysvětlovat vám to už asi stejně nemá smysl...
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 22:25:36    Odkaz na tento příspěvek  

Swariner:
Víte jistě, že je admin Quex soudruh (tzn. člen KSČM)? Pokud ne, tak se s Vámi (pozor píši ještě postaru velké písmeno) nehodlám bavit. Proč? Na základní škole mi ředitelka nechtěla dát doporučení ke studiu na střední škole - nebyl jsem v pionýru (jeden ze dvou exotů ve třídě) - díky učitelkám jsem ho dostal. Na střední na nás třídní řvala, jak to, že půlka třídy není v SSM. Hádejte ve které půlce jsem byl? To bude asi náročná otázka.
Táta měl v práci problémy za názory v roce 1968. Používání soudruhů mi proto hrubě vadí. Častujte se tím koho chcete, pro mě jste chudák.

Sice už nebudu na Vás reagovat (viz výše), ale ještě dodatek u T.H. nevadí, že není registrovaný že?
A jeho ubohé sprosťárny - že jich je tady nepočítaně (raději budu balit dárky, než abych je hledal) - taky ne? Počet lidí kterým to vadí tady bude čím dál více narůstat, počítejte s tím.

Přeji hezké svátky.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 22:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos ...nebo to společenské konvence připouštějí (děti, příbuzní, spolužáci...)

Ale ono to stejně tak platí i pro fandovské a zájmové skupiny, například radioamatéři, tuneři, fanoušci kapel a já nevím kdo ještě, nevím proč by tenhle portál měl vypadat jinak. Ale samozřejmě si můžeš myslet že jsem nevychovanej hulvát, když tady už deset let všem tykám. Howgh.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2012 - 23:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane ZR, pokud nejste alter ego zmíněného admina, pak je Váš příspěvek zcela mimo mísu. Dovoluji si Vás upozornit, že si mohu kohokoli nazvati soudruhem dle svého uvážení a klidně při tom riskovat, že mne budete mít za ubožáka. Dle mého se chová jako bolševik a je mi jedno, zda je či není formálně členem čehokoli.

Vaše životní zkušenost je smutná a docela symptomatická, avšak v této souvislosti naprosto nesmyslná. Svoji životní zkušenost s tímto si, s dovolením, nechám pro sebe - mám za to, že ohánět se na (skoro)anonymním fóru tím, jak kdo za bolševika trpěl působí krajně nevěrohodně, z důvodu nemožnosti si to ověřit (jakkoli Vám věřím).

Pěkné svátky i Vám (pakliže nevadí přání od ubožáka).
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 01:14:33    Odkaz na tento příspěvek  

Měl dnes v sekci Slovenské železnice špatný den
Já bych řekl úplně normální den, pravidelná dávka emocí od anonymních frustrátů, co k tématu nemají nic, ale o to intenzivněji si potřebují flusnout ad personam.
Spíš jsem byl už docela nesvůj, že Bevelo v přestávkách mezi přepisováním článku o Regiojetu na Slovensku na mou adresu něco nevykálelo, ale už je to v pořádku.
Aspoň víme, že v Regiojetu všechno klape, když se komplexy musí ventilovat jinak :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3663
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 07:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

skrytý význam proti ani pro RJ. ... Tak tam nějaký najdi
Já tam vidím jeden pro.
Na rozdíl od molocha, který připravuje daňové poplatníky o dosypy na mytí celých souprav, RJ myje jen dveře, šetří tím vodu, energii a lidské zdroje, čímž se zároveň začíná přibližovat k barvě kvality.

Ideálem je plný vlak s žlutou mašinou a černými vozy.
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 09:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

skrytý význam proti ani pro RJ. ... Tak tam nějaký najdi

Jeden bych měl, ale kupodivu to není proti RJ, ale MOŽNÁ proti jejich strojvedoucímu. Podívejte se pořádně na první fotku. Na stanovišti na místě pomocníka koukají 2 hlavy. Co se z toho dá usoudit? Pokud se nejednalo o zácvik (v tom případě se hluboce omlouvám), tak pan mašinfír připravil svého zaměstnavatele o platbu za 2 jízdenky (a to mi vadí). Škoda, že sem už nechodí tzv. jančura. Hned bych mu to prásknul - je to přece v jeho zájmu aby nepřicházel o zisk. To mi snad příznivci RJ nemohou vyčítat, že se o to starám.

T.H. něco tam chybí. ... modrogumních frustrátů ... bez toho to nemá "šťávu". Jo, možná i v té poslední větě by se to dalo použít - hned by to mělo ten správný náboj.

T.H. + všichni ostatní - přeji hezké svátky
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 10:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pan mašinfír připravil svého zaměstnavatele o platbu za 2 jízdenky
Ve vyprodaném vlaku těžko přijde o platbu za jízdenky.
A jinak hezké svátky.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 11:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:pan mašinfír připravil svého zaměstnavatele o platbu za 2 jízdenky
Ve vyprodaném vlaku těžko přijde o platbu za jízdenky.

A pak že je Jančura ten zlej - na nástupišti je nenechal a ani nemuseli postávat vedle záchodků. Nevíte, měli to i se suši a dortíkem za 9 nebo dostali jen sálát s pískem?

(Příspěvek byl editován uživatelem vikijous.)
ZR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.66.207
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 12:08:33    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
Možná se opravdu jednalo o zácvik a pak se omlouvám!!!!
A je zbytečné se o tom bavit, ALE pokud ne tak:

1) mají jet jindy a jízdenku si tím pádem koupit a ne se vozit zadarmo - nebo s jízdou na černo u RJ souhlasíte? No to snad ne!!!

2) existuje reálná možnost, že si takto strojvedoucí RJ mohou "přivydělávat" na úkor firmy a tím pádem majitele. S tím souhlasíte?

Jsem sice modrogumní frustrát (i když jsem od dráhy odešel v roce 1993), ale s tím já prostě nemohu souhlasit. Nebo s tím nějaký fanda RJ souhlasí????
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 12:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to jsem nevedel, ze Unipetrol doprava vozi i vlaky osobni prepravy

Bram:

A koho (krome sotousu a plne pracovne vytizenych lidi z kanclu) zajimaji nejake olemovane narazniky?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 12:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem sice modrogumní frustrát (i když jsem od dráhy odešel v roce 1993), ale s tím já prostě nemohu souhlasit. Nebo s tím nějaký fanda RJ souhlasí????
Zato kdyby někdo takhle vyfotil modrého strojvedoucího a fotku tady pověsil. To by se mohli modrogumní frustráti zbláznit až do třetího kolena, co si to kdo dovolil, že jsou všichni blbci, že to tomu fírovi ublíží, že přijde o prémie a kdesi cosi včetně vzývání zásahu admina v dalším kole...
Rypouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 13:03:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ten soudruh podnikatel nemá jinou košili ? Už je v ní trapnej.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 13:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš: a prodavačky u t-mobilu jsou taky trapný, když v něčem podobným jsou v práci každý den?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 14:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Rypous. Kdyby jen prodavacky. Mel jsem 7 franchiz T-Mobile a behem tydnu s avizovanym nebezpecim Mystery shoppingu no na sobe meli bezne i chlapi.
Neni nahodou zakazano vozit nekoho na stanovisti /krome zacviku a pod/? Protoze pokud ne, posilam podnikatelsky napad na zazitky. To se bude prodavat docela fest a za podstatne vic nez je jizdne.
Takysyslíkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.188
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 14:14:57    Odkaz na tento příspěvek  

A koupí si to jen totální blbec, protože se to dá individuálně pořídit zcela zdarma v kterémkoliv DKV.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5135
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 17:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takysyslíkář: tak to bych s takovou jistotou netvrdil.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 17:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Na to, aby sa mohla civilna osoba nachadzat na stanovisti su potrebne urcite podmienky, ktore su pri troche aktivnej snahy dopravcu aj zaujemcu splnitelne (o.i. bude muset zaujemca napr. zrejme absolvovat zdravotnu prehliadku, bude tam s nim okrem firu byt este niekto, ...). Inak napr. v Rakusku je takyto zazitok "v ponuke" uz roky.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 17:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo pojede na stanovišti, si rozhodne dopravce, je to jen v jeho kompetenci. Poněkud jiná je situace, má-li dotyčný řídit drážní vozidlo...

Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.69.136
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 18:03:56    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Geniální..až na to, že to "Firma na zážitky" nabízí už radu let... dokonce měli v nabídce i řízení. Někde na vlečce... Ale asi to moc nefrčelo. Šotouši neradi za cokoliv platí. oni jen vždycky "jdou náhodou kolem".
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 18:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽ: http://www.slevomat.cz/sleva/62057-rizeni-lokomotivy-na-uzavrene- trati-u-breclavi?_pos=1&_src=search
marthy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.85.55
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 19:19:52    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer, mám k Vám dotaz ohledně rezervace / rezervačního systému RJ - chtěl jsem jet 28.12. odpoledne v 15:12 do Olmíku a spoj RJ se zobrazuje v poptávané trase jako vypropadaný. Zkusil jsem - pro zajímavost delší trasu ( konkrétně z Prahy do Žiliny) a najednou se objevuje 124 volných míst. Je možné do tohoto spoje odjezdem z Prahy v 15:12 koupit také vnitrostátní jízdenku nebo je určen pouze pro "nástup" na Slovenko ? Nechce se ni studovat přepravní podnínky takže díky za případnou odpověď. Martin
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 19:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Marthy: jednoduché vysvětlení:
A) počet míst je záměrně blokován (zajištění přepravy do vzdálenějšího místa-u bus linek SA je to naprosto běžná záležitost)
B)radši zaplním vlak z Prahy na SK (a nechám si ho zaplatit v celé trase) než ho vyprodat pouze do OL.(a zbytek vézt prazdnej)
Dříve existovala v autobusových JŘ poznámka: "přednostně se přepravují cestující do vzdálenějších zastávek"
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 19:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím souhlasíte? Nebo s tím nějaký fanda RJ souhlasí????
A co je tazateli "ZR" do toho, jestli s tím někdo souhlasí? Ještě by tak mohl na toho konkrétního spustit třeba: "A stůjte v pozoru, když s vámi mluvím!" Přesně v tomhle duchu jeho příspěvek totiž vyznívá...
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 21:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11" "..radši zaplním vlak z Prahy na SK (a nechám si ho zaplatit v celé trase) než ho vyprodat pouze do OL.(a zbytek vézt prazdnej)"

A kdo ho zaplatí, když na to SK nik nepojede? Přeci jen jej obsadit do Ol, popř. i dále v případě nižšího počtu cestujících na to SK vyjde pro soukromníka lépe, než jej vézt prázdný v celé trase.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 22:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

marthy:
Na kreditové jízdence se to dělá tak, že se zarezervuje nejprve Olomouc-Žilina. Tím se uvolní 1 místo pro relaci Praha-Olomouc. Po zarezervování se pak Olomouc-Žilina bezplatně zruší.
Bez kreditové jízdenky to asi nepůjde, jedině se domluvit s nějakým krediťákem, aby vámna chvíli rezervací Olomouc-Žilina místo uvolnil.
Všechny relace se pak uvolní v den odjezdu.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 23:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: no dovysvětlil to budulinek - "všechny relace se uvolní v den odjezdu"
Včetně fíglů s kreditovkou.
Jinak Vás ujistim,pane kolego,že takto funguje je i předprodej na SA busy: Český Krumlov, Cheb a Slovensko.

Ad marthy: kreditovku si pořídíte velice jednoduše-pouhou registraci na webu SA/RJ a to zdarma. Jestli si pak na pokladně či pobočce vyzvednete kartičku je jen na Vás. Ona kreditovka může být jen virtuální.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. prosince 2012 - 23:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Děkuji za vysvětlení, i B4, ale takto si zajišťovat jízdenku spojenou s fíglema mi připadá, nezlobte se, trochu pod úroveň, protože já chci jet, a protože soukromníček chce naplnit sv od A až po B, abych se dostal do mezibodu C, musím dělat takovéto (ne)normálnosti, no na pováženou. Proto pořád trvám na tom, že RJ je vlak jiné kvality, převážně určen na "plánované dlouhé cesty", a tudíž jej nemohu srovnávat s jiným typem vlaků ČD krom vlaků SC.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 00:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas sem někdo napíše svoje pozorování o velkém počtu skutečně neobsazených míst v RegioJetu, i když podle rezervačního systému mělo být plno. Má to nějaké vysvětlení? Protože postup popisovaný Budulinkem4 je taky nepochopitelný. Proč má cestující Olomouc-Žilina přednost před cestujícím Praha-Olomouc?
Na to, že Student Agency dovoluje na kreditovou jízdenku rezervovat spoje na celé odpoledne a pak vše bez poplatku zrušit, jsem si už zvykl. On se ten autobus vždycky nakonec naplní a chápu, že tím věrným zákazníkům poskytuje určitou výhodu. Ale ty vlaky údajně zůstanou prázdné a to při ztrátě 30-50 mil. Kč není úplně šťastné.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 00:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že i k těmto fíglům přihlédne soud/ÚOHS, pokud k němu Jančura dotáhne jednu ze svých četných stížností na ČD.

Těžko může někdo brát IC spoje RegioJetu jako součást "relevantního trhu" spolu s ostatními vlaky, pokud prodej jízdenek probíhá tímto způsobem ...
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 08:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1006 RJ + 100 min
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 08:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749 a Turista: jo jo pánové,plně Vás chápu...
Naštěstí máme dobu,která nám umožňuje volbu dopravce na této trati :-) nikdo nás nenutí jet striktně černým,modrým nebo žlutým. Máme tu možnost si vybrat. A dnes už i za podobné ceny.
A na tuto výhodu a možnost volby bychom neměli zapomínat.