K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 19. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 19. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8440
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

souprava razena od Prahy: eso+AB+BDs+B+sysel+B+sysel
souprava od Plzne dal: eso+AB+BDs+B+sysel
u peronu zustava stat: B+sysel

od ZRudy/Domalzic/Chlebu prijizdi: sysel+B+BDs+AB+eso
v Plzni uz u peronu stoji: sysel+B
na Prahu odjizdi: sysel+B+sysel+B+BDs+AB+eso

ze neni dost syslu? Ale to prece neni argument, protoze stejne muzete argumentovat tim, ze v Plzni neni sysel potreba, bo kdyz se prepraha na plechac, vymeni se masina i s posilovym vagonem


- To není otázka počtu syslů, ale jejich efektivního využití. A takové využití, které zmiňujete, by nebylo efektivní.

- To, co píšete, by fungovalo jen tehdy, pokud by se protijedoucí R Praha - Cheb a R Cheb - Praha nepotkaly přímo v Plzni hl. n., ale až kousek za Plzní (ve směru na Cheb/KT/DO; mimochodem, v případě tratí č. 180 a 183 by to byl problém - jsou jen jednokolejné). Pak to ale znamená, že by nebyly zapojeny do uzlu Plzeň hl. n. v přesných X:00. A tím pádem by nemohly být do Plzně hl. n. zapojeny ani R-190, ani R-160 tak, jak dnes jsou (tzn. do Plzně přijedou jen asi 4 - 5 minut před celou, z Plzně odjíždějí jen asi 3 - 5 minut po celé hodině).

- To "eso od Domažlic" myslíte jen v žertu, nebo byste "rozpočtově odpovědně" kvůli tomu elektrizoval trať č. 180?

Nelogicke pouze pro vas. Pokud by se hydra se dvema vezla na konci 75x rychliku tazeneho esem, bylo by to efektivnejsi a logictejsi nez dnes, kdyz padesat kilaku jede pod dratama. Bez ohledu na to, jestli by to jelo podel reky, nebo pres kopecky.
Ne, bylo by to výrazně neefektivnější (otázka rozpojování/spojování ve Zdicích; jak dlouho by tam ten R musel stát, než by přijela hydra se Švejkem a než by se to spojilo?...). Nelogické by byly i manévry se soupravami v Praze hl. n. Leda, že by i na Švejcích byly vratné soupravy.

50 km pod dráty mě nijak neirituje, pokud jde o nejrychlejší řešení.

A proto budeme radsi zodpovedne cekat na tunel Godot mezi Prahou a Berounem... a nesnazit se nijak vyhrabat z kruhu.
Proč mi vkládáte do úst něco, co jsem nenapsal?
Samozřejmě, že ne. Psal jsem, že Ano, úsekem Praha - Beroun neprojedou více než 2 rychlé vlaky za hodinu. S autoblokem + celkovou modernizací už by to bylo daleko lepší, vznikly by tam 4 trasy.

I když by to bylo hodně "něco za něco", pokládal bych si hříšnou otázku, jestli za cenu zavedení těch expresů (tzn. druhý pár rychlých vlaků za hodinu) "neodstřelit" (beztak notně proškrtané) "Švejky". Ale řešení by to bylo nesystémové, protože podle mě ty 3 rychlé vlaky za hodinu v úseku Praha - Beroun - Zdice místo mají.
, tzn. modernizaci tratě č. 171 ve stávající stopě. Ten tunel je úplná blbost (za ty šílené peníze, které by stál).

Hlavne je potreba nezapominat na to, ze optimalni model vlakove dopravy je takovy, kdy se vse uzivi z trzeb - coz lze praktikovat pouze v pripade, ze je objem dopravy takovy, aby se fixni naklady dokazaly rozpustit diky usporam z rozsahu.
V tom případě je potřeba si přiznat, že ani dnes není mezi Prahou a Plzní optimální model vlakové dopravy. Ale tak by tomu bylo např. i mezi Prahou a Ústím, kde nyní (alespoň v širší špičce) ty 4 páry rychlých vlaků za 2 hodiny jezdí.

Zvetsenim poctu kratkych souprav jednoho dopravce tohodle efektu nedosahneme, takze to pro nas (= rozpocet) bude drazsi. Ja osobne si radsi pul hodinky pockam, a pojedu rychleji emzetou nebo klopidlem, nez jet hned, ale pomaleji (a mozna draz) v B.
O tom, že je vhodné, aby na kterémkoliv vlaku směrem na Plzeň jezdila "Béčka", tu psal kdo?
Dnes si tu půlhodinu počkáte na vlak s jakými vagóny?

Letmo jsem to spočítal (snad jsem neudělal chybu) a mělo by to být tak, že dnes jezdí mezi Prahou a Chebem 4 soupravy a mezi Prahou a Železnou Rudou 3 soupravy (+ na českém území pendlují 2 soupravy od Alexu, vč. 2,5-hodinového prostoje v Praze). Celkem tedy 9 souprav.

Při navýšení počtu spojů na dvojnásobek a uvažování dokončeného 3. koridoru by celkový počet mohl činit jen 15 souprav, tzn. při dvojnásobném počtu spojů jen o 66,67% vyšší počet souprav. Slušná efektivita.

Obávám, se že u vlaků Praha - Klatovy (a odtud nevhodně pokračující do Železné Rudy) se těch Bmz stejně nedočkáte. O Pendolinech ani nemluvě. Takže byste možná nečekal půl hodiny, ale hodinu a půl.
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3761
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale pánové, hádat se, jak který podnikatel dopadne tři týdny před tím, než vůbec bude možno začít pracovat na roční uzávěrce, to je ztráta času. Tedy nechce-li někdo vynášet vnitřní informace, což může být u akciové společnosti (ovlivňuje to cenu akcií) dokonce trestným činem.

A protože firmy mají povinnost podat daňové přiznání do zpravidla 30.6 následujícího roku (a některé i povinnost tohle nechat zauditovat nezávislým auditorem), tak tu povídáme o ničem. Účetní uzávěrka - a cokoliv jiného - rozhodně nebude opřena o pozorování počtu cestujících nějakým šotoušem.

Proč ze sebe děláte hlupáky, docházející k jednoznačným závěrům na základě nesmyslů?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tohle Slimtání jsem očekával. Samozřejmě, že nabídka míst v Pendolinu je větší, ale prostě fakt je, že v luktrativní odjezdové časy je absolutní počet rezervací ve vlacích vyzobávačů, v Pendolinu stále spousta místa je a to i v odjezd jako je 16:29 z Prahy, kde je stále více než 100 volných míst. Dříve bývalo předvánoční Pendolino vyprodáno, říkám to jako pravidelný cestující, který v dobách Jediného Správného dopravce marně sehnal místo, ale chápu, že zájem o zlé vyzobávače se těžko přijímá.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:49:29    Odkaz na tento příspěvek  

budulínku, čo si predstavuješ pod takým pojmom "marně sehnal místo"?
spíš se těžko přijímá, že tady lžeš, ale to asi hlavně Tobě...
Pokud vím, mluvili jsme o POPTÁVCE, resp. Ty jsi ní psal ("Nicméně poptávka po LE je evidentně větší než po Pendolinu"), tak co teď prskáš s nabídkou? Kolik je teda v pátek rezervací do Pendolin a kolik do LE?
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A protože firmy mají povinnost podat daňové přiznání do zpravidla 30.6 následujícího roku (a některé i povinnost tohle nechat zauditovat nezávislým auditorem), tak tu povídáme o ničem. Účetní uzávěrka - a cokoliv jiného - rozhodně nebude opřena o pozorování počtu cestujících nějakým šotoušem.

Proč ze sebe děláte hlupáky, docházející k jednoznačným závěrům na základě nesmyslů?


Čekat v prosinci na výsledky do června? To bys byl Rudolfe hodně špatnej managor.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David#8440 > takové využití, které zmiňujete, by nebylo efektivní.
V cem?

To, co píšete, by fungovalo jen tehdy, pokud by se protijedoucí R Praha - Cheb a R Cheb - Praha nepotkaly přímo v Plzni hl. n., ale až kousek za Plzní
Nikoliv, bylo by to stejne, jako ted, tedy setkani v taktu. Posila by prechazela na nasledujici soupravu, takze v taktu by jedna posila prijela a zaroven predchozi odjizdela zpatky na Prahu.

kvůli tomu elektrizoval trať č. 180
Nikoliv kvuli tomu, bo elektrifikace koridoru driv nebo pozdeji prijde tak jako tak.

Leda, že by i na Švejcích byly vratné soupravy.
To je problem?

Proč mi vkládáte do úst něco, co jsem nenapsal?
Protoze si protirecite. Tunel nebude, bo je drahej, a autoblok nebude, bo bude tunel a nejde ho pri soucasnem provozu postavit. Prevedeni aspon casti provozu jinam (do tunelu nebo na hrbatou) je jedina moznost, jak odlehcit 171 a zkapacitnit ji.

je potřeba si přiznat, že ani dnes není mezi Prahou a Plzní optimální model vlakové dopravy
Nekdo snad tvrdi, ze systemova jizdni doba dve hodiny s okruzni jizdou kolem Chlumu a udolim Berounky je optimalni?

O tom, že je vhodné, aby na kterémkoliv vlaku směrem na Plzeň jezdila "Béčka", tu psal kdo?
pokud vyplacate prachy na jezdeni kratkych souprav, tezko zbydou nejake na navyseni komfortu. Z hovna bic neupletete, do kozenky lidi nedostanete, ani pokud budete jezdit po peti minutach... a bez lidi (resp. trzeb od nich) proste na navyseni poctu spoju nebude. Nebo je snad cilem vozit prazdne vlacky a dotovat je z verejneho?

uvažování dokončeného 3. koridoru
dratizace 180 vam v uvaze nesedi, ale koryto pro sve uvahy mate uz dokoncene ... supr, ted tu o Hurvinkovi
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:
Marně sehnal místo znamená, že Pendolino bylo vyprodáno a do Expresních dobytčáků bylo zbytečné kupovat místenku (za 79 Kč ), protože se přes ty davy těl k místu stejně nedalo dostat. Moc dobře si pamatuji předvánoční vlaky ČD, to nemělo s cestováním nic společného, to bylo něco tak odporně ponižujicího...

Nyní lze v pohodě den před odjezdem pořídit místenku. Děkujeme zlým vyzobávačům, že většina cestujících letos pojede na svátky jako lidi!
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Hodina třicetpět, tak si aspoň nevymejšlej...
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:07:58    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínku, Ty jseš jasnej...hlavně, že Tě neponižuje tady takhle lhát...

ale v jednom máš pravdu, i přes dva panťáky a pár třívozáčků pojede velice výrazná většina lidí tím směrem s ČD. To už je comingout jako u Hádka, žes přiznal, že u ČD se jezdí na úrovni...nebo to byl další pokus o lež?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Tak bodaj by nešla, keď kapacita narástla na 2 násobok (so všetkými negatívnymi rysmi s tým spojenými) ...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už je comingout jako u Hádka, žes přiznal, že u ČD se jezdí na úrovni...nebo to byl další pokus o lež?

Je to možné, nevylučuji to, ale už nemám šanci to ověřit. Slibuji, že se někdy podívám z okna vozu Relax, jak vypadají vlaky Dráhy. Ovšem naposled jsem viděl na Smíchově směr Plzeň jen nechutnou koženku.


so všetkými negatívnymi rysmi s tým spojenými

Jaká jsou ta negativa? Já vidím jen samá pozitiva, jako jsou další soutěže o tratě, vstup nových vyzobávačů. Máme se prostě v budoucnu na železnici na co těšit. Zle už bylo.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8441
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V cem?
Zbytečné řazení dvou řídicích vozů na jeden vlak + prostoj jednoho z nich (jak sám píšete) hodinu v Plzni, než by jel zpět.

Nikoliv kvuli tomu, bo elektrifikace koridoru driv nebo pozdeji prijde tak jako tak.
Takže se nebavíme o současném stavu, ale o stavu "dříve nebo později", kdy budou nality další miliardy do další tratě, přesto budeme stále mezi Prahou a Plzní uvažovat pouze s 1 párem rychlých vlaků za hodinu?

To je problem?
Teoreticky ne, prakticky ano - jinak by tam byly řazeny už dnes.
Ale O. K., je to o dost menší problém, než by bylo nesmyslné spojování/rozpojování ve Zdicích nebo drátování "Hrbaté" kvůli tomu, aby tam takto spojené rychlíky jezdily.

Protoze si protirecite. Tunel nebude, bo je drahej, a autoblok nebude, bo bude tunel a nejde ho pri soucasnem provozu postavit. Prevedeni aspon casti provozu jinam (do tunelu nebo na hrbatou) je jedina moznost, jak odlehcit 171 a zkapacitnit ji.
Trať č. 221 také bylo možné "koridorizovat" a zkapacitnit, aniž by existoval nějaký paralelní "tunel" nebo aniž by jezdily odklony po dolním Pacifiku.

Během rekonstrukce t-171 by tedy Švejky jezdily přes "hrbatou"; otázku dočasného výrazného omezení příměstské dopravy na t-171 během rekonstrukce nevyřeší odklony.

Nekdo snad tvrdi, ze systemova jizdni doba dve hodiny s okruzni jizdou kolem Chlumu a udolim Berounky je optimalni?
Jak píše Dj...., tak je to 1 h 35 minut; a hlavně - optimální není uzel Plzeň hl. n. v X:00.

dratizace 180 vam v uvaze nesedi, ale koryto pro sve uvahy mate uz dokoncene ... supr, ted tu o Hurvinkovi
Beru zpět, teoreticky by ani ten tunel Rokycany - Plzeň nemusel být dokončen, přesto by ty 2 vrstvy mohly být zavedeny (jen by nebyly tak dobře zapojeny např. do uzlu Beroun, ale O. K., nevadí).

pokud vyplacate prachy na jezdeni kratkych souprav, tezko zbydou nejake na navyseni komfortu. Z hovna bic neupletete, do kozenky lidi nedostanete, ani pokud budete jezdit po peti minutach... a bez lidi (resp. trzeb od nich) proste na navyseni poctu spoju nebude. Nebo je snad cilem vozit prazdne vlacky a dotovat je z verejneho?
Ještě horší bude, když na každý vlak vyplácáte dva řídicí vozy.

Těch pět minut uvádíte proč, když zde hovoříme o tom, jestli "60 minut nebo 30"?
Jak je to dnes mezi Prahou a Ústím, kde i dnes jezdí na nadpoloviční většině vlakových spojů "koženka"? Jezdí prázdné?

Stejně jako nedostanete nové lidi do koženky, tak nedostanete výrazně větší počet nových lidí do vlaků, které jezdí celodenně jen 1 x za hodinu, zatímco SA jede každou půlhodinu a "auto jede furt".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: Vozy relax...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale v jednom máš pravdu, i přes dva panťáky a pár třívozáčků pojede velice výrazná většina lidí tím směrem s ČD

Jen opravím, že výrazná většina pojede tím směrem po D1 nebo D11+I/35.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: To víš,Jančura je expert na všechno co má nálepku ČD. A proto to Sůra musí vecpat na do článku. Toto jsou fakt komenty na objednávku. Jinak zdravím Žluté přisluhovače
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:41:04    Odkaz na tento příspěvek  

no, Budulínku, koukám, že od toho utíkáš, kam se dá...to snad ani Hádek tak vědomě nelže ve prospěch demagogie...


Takže nám nevysvětlíš, na základě čeho je po LE větší poptávka, než po ČD? A kde jsi vzal, že většina lidí pojede s vyzobem?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmmmmmmmmmmm:
O Černé Díře nikdo nepsal. Psal jsem, že je větší poptávka než po Pendolinu a to je prostě fakt, který se těžko popírá.

Nicméně pořád tady řešíme tu minoritu, ta skutečná většina se díky Matce dávno přepravuje po silnici.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aniž by jezdily odklony po dolním Pacifiku.

Protože odklony nejezdily po dolním Pacifiku, nýbrž trs. Jihlavu a Plzeň. Z téhož důvodu vznikli Švejci.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ty jeden ulhánku...už asi popátý se Tě ptám, kde jsi ten fakt vzal?

"Nicméně poptávka po LE je evidentně větší než po Pendolinu"


takže tímhle jsi chtěl říct, že vyzobové vyhnali většinu lidí na silnici?

"Děkujeme zlým vyzobávačům, že většina cestujících letos pojede na svátky jako lidi!"


už se do těch lží zamotáváš, proč si to nepřiznáš?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzal to asi na stejným místě, kde vy berete ty "třívozáčky". Nebo přes tři už neumíte počítat?
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 15:57:34    Odkaz na tento příspěvek  

třívozáček jsem viděl minulý týden na příjezdu do Prahy hl.n., první nástupiště. Počítat umím i do čtyř, vezla to žlutá mašinka...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žaludovi končí smlouva. Co takhle navrhnout na post Generálního Jančuru..... :-)

Mmch. Budulinek4 kdy pojedeš vlakem? teda vlastně RJ?? :-)
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:Nicméně pořád tady řešíme tu minoritu, ta skutečná většina se díky Matce dávno přepravuje po silnici.
Tak a todle je opravdu lež...To že se najdou lidé,kteří se setkali s nějakou negativní zkušenosti a pak už vlakem nejeli možné bohužel je (stačí,že někdo jede jednou za rok vlakem a jak na potvoru zdechne loko,nebo spadne trolej,je výluka prostě cokoliv a je vymalováno),ale ti co chcou jezdit autem,ať už pro svojí operativnost,nebo pohodlnost(prostě vyleze z baráku a jede),nebo proto že je ježdění autem baví,autem jezdí a ČD na to vliv nemají vůbec žádnej...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, na silnici vyhnala většinu sama Matka Dráha. Přiznejme si to, že kromě pár šotoušů se pro většinu slušné společnosti vlak stal symbolem špíny, pomalosti a nekomfortu. Díky RJ a LE se tento obraz postupně začíná měnit, ale půjde to velmi těžko dnes někoho přetáhnout z auta zpět na železnici. Zkuste se zamyslet, jak by to dnes vypadalo, kdyby RJ nevyjel. Úplně stejně jako posledních 20 let.
Dispečer:
RJ jedu až v lednu, teď se přidám k té většině a pojedu po D1.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda:
Dovolím si oponovat. Pamatuji, že cesta Praha-Ostrava pro mě byla něco jako noční můra. Člověk nikdy nevěděl, jaké vozy zrovna na ONJ poskládají, koženka, lehátka, špína, zima, vedro, nepříjemná obsluha, stres, to všechno jsem zažíval opakovaně.

Od doby, kdy vyjel RJ tak nějak cesta ubíhá pohodlně, příjemně a člověk se na tu cestu i těší. Takže ČD na to měly vliv sakra pořádný.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žaludovi končí smlouva. Co takhle navrhnout na post Generálního Jančuru.....

To by bylo to nejlepší, co by mohlo tuto zemi potkat.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Až na to, že tenhle obraz se začal měnit, ne s LE, ani s RJ, ale s pendolínem
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asfd: Džouk týdne byl právě pronesen.
Zvýšit kapacitu na dvojnásobek v relaci, kde doposud jezdily narvané vlaky, aniž by to stálo byť korunu navíc z veřejné kasičky, to je opravdu negativum jak řemen :-)
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RA: Negativum je to, že to ministerstvo nemá pod palcem, víceméně se tam může dít cokoliv. Taky to může skončit i úplným nezastavováním v Třebové, Kolíně, Hranicích, Zábřehu. Viz ustřižení Beskyda
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na to, že tenhle obraz se začal měnit, ne s LE, ani s RJ, ale s pendolínem

To rozhodně ne. Pendolina sice byla, ale ve všech ostatních vlacích včetně relace na Ostravu platilo, co jsem psal:
koženka, špína, zima, vedro, stres...

Skutečná změna přišla až s vyzobávači.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek, ale ano. Obraz na dráhu se začal měnit právě příchodem pendolín... S tím můžeš nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co se s tím dá dělat Zkrátka pendolíno je první "nadvlak" tady, na tom se shodli i odborníci na dopravu. A já jim můžu dát za pravdu z praxe, že to tak je. Do příchodu pendolín, bylo nemyslitelné, aby jsme jeli služebně do Ostravy vlakem, byť jedničkou. Od té doby jezdíme zásadně pendolínem. Moraváci například na pondělní porady taky jezdí pouze vlakem už, kvůli zácpám na dálnici a podobně, máme to i v interních nařízeních... Takže obraz na železnici se v očích veřejnosti začal měnit už příchodem pendolím, žádným jančurou, a už vůbec ne leošovou tramvají... Byť neříkám, že nemají kvalitní služby, každému dle jeho libosti.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: A jinak máš pravdu, tohle ve vlacích do ostravy platilo... Zajímavé mě se to nepoštěstilo nikdy. Pravda párkrát koženka, ale žádná špína, zima, vedro, a ani stresovanej personál... Tak přestaň lhát, jaký to bylo pravdilo, kecko...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě když jedeš poloprázdným vlakem proti špičce, tak stojící davy u hajzlu nepotkáš. Ovšem já jezdím zásadně ve směru špiček (pátek z Prahy, neděle do Prahy) a to co se dělo ještě před pár lety na této trase by se dalo shrnout jedním slovem: hnus
Raději na to bude lepší zapomenout a tvářit se, že tady nikdy žádné ČD nebyly. Dnes už je dobře a bude líp!
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: okej, nebudeme to řešit... mimochodem, jezdil jsem pátky/čtvrtky odpoledne a neděle večery zpět...
zlé ČéDé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:46:53    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek4: tak to jste jel vlakem Čd tak možná jednou a to ještě omylem, protože vás kdyby vozily dráhy v plyšáku, tak už jen proto, že je tam ČD, tak budete nadávat aniž by jste měl proč, ale budíš a teď co nám přinesl žlutý moravák.. :-)
Tak za prvé neustálé zviditelňování se v televizi, či novinách a časopisech a je úplně jedno o čem tam zrovna lže, ale hlavně, že hudruje na ČD, to je to, co chtějí lidé slyšet a pak jak papoušci to opakují všude po hospodách a jiných kulturních zařízení a webech nářku, jako je tento, aniž prd vědí, zda je to pravda, či nikoliv. Ale že to řekl jejich žlutý car, tak to jistě pravda je...
Za druhý jeho vlaky se sice tváří jako moderní vozidla, ovšem jejich stáří je skoro shodné s věkem vozidel ČD a již v dosti případech o mnoho starší. Ano interiér je zajímavě řešen, i když z hlediska nízkonákladovky, jaké jsou žluté vláčky, tak zbytečný přepych, který produkuje akorát ztrátu a nic jiného...čtyři místa v kupé pro nízkonákladovku typu žluťák je prostě málo....na to stačí matematika třetí třídy...
Za třetí, pokud je myšlen slogan, hlavně vše pro zákazníka a o třídu lepší, tak bohužel občerstvení je na úrovni lepšího bufetu a nic více. To nezachrání ani levné sushi a ani kafčo zdarma... a pokud si myslí, že je zdarma, tak není ono je hezky započteno v jízdence... ale to pro žluté posluhovače není zrovna něco, co by se mělo říkat nahlas.. .)).
A za čtvrté na jakou skupinu cestujících je převážně žlutovlak zaměřen ??? Ano Ano, hlavně na studentíky, za které pěkně žlutý car dostane dosyp od státu do plného jízdného a ne jen do zlevněného, proto ten eminentní zájem o zmíněné skupině cestujících...pejsky neberem, za ty nám stát nic nedosype, za kola taky ne, no invalida, to už je lepší, ale stále to není ono, tak se radši vymluvíme na to, že nám ty zatracené ČD nechtějí dávat plošinu zdarma atd...
A za pátek kapitola sama pro sebe a to je servis vozidel a jejich deponie, nikde nic, což teď se hezky projevuje v netopících vozech...pokud ČD, ty zlé a zaprodané, žlutému carovi vagonky a mašinky neumyjí, tak je má zasraný jak jetel atd...
Takže co tedy přinesl nového žlutý na koleje krom kytky a muziky na hajzlíkách ???? Nevím o ničem novém a dalším...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.17.241
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:54:22    Odkaz na tento příspěvek  

Slušný PŠM, kam na něj chodíte?
Takže co tedy přinesl nového žlutý na koleje krom kytky a muziky na hajzlíkách ????
Např. to, že se ČD alespoň na této lince musely začít snažit jinak chovat k přepravovanému substrátu (prostě potřebovaly konkurenci jako prase drbání). To uznávají dokonce i někteří z militantních jančurobijců.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense#2181 > Za prvy, kozy sme spolu nepasli.
Za druhy, systemova jizdni doba je proste dve hodiny, protoze prestupni uzel v Praze je v celou a v Plzni taky v celou, o dve hodiny pozdeji. Hodinu tricet pet si muzete vetknout nekam, pokud neni vasim cilem nadrazni restaurace.

David#8441 > Zbytečné řazení dvou řídicích vozů
Jenze ono neni zbytecne, prave tohle razeni je tim, co dokaze ucinne eliminovat prostoje v Plzni. Fakt, ze na ridicak porad koukame jako na neco extra neni proto, ze by neco extra byl, ale proto, ze porad si jeste neumime pripustit, ze to je normalni vagon, jen ma navic stanoviste pro firu. Nic vic, nic min. Porad jsou dva ridicaky navic levnejsi na porizeni i provoz, nez jedna masina navic.

Trať č. 221 také bylo možné "koridorizovat" a zkapacitnit, aniž by existoval nějaký paralelní "tunel" nebo aniž by jezdily odklony po dolním Pacifiku.
Za jakou cenu?

ěhem rekonstrukce t-171 by tedy Švejky jezdily přes "hrbatou"
Coz je porad malo, aby se to obeslo "bez nasledku", je potreba odklonit prakticky veskerou dalkovinu, jinak bude regio nepouzitelna

tak je to 1 h 35 minut; a hlavně - optimální není uzel Plzeň hl. n. v X:00.
tak si vyberte, bud je systemova doba 1:35, nebo je uzel v celou. Oboji mozne neni, bo fyzika a matematika dohromady

Ještě horší bude, když na každý vlak vyplácáte dva řídicí vozy.
Horsi v cem?

ak je to dnes mezi Prahou a Ústím,
Netusim, vlakem tam nejezdim.

nedostanete výrazně větší počet nových lidí do vlaků, které jezdí celodenně jen 1 x za hodinu, zatímco SA jede každou půlhodinu
Tak jak to, ze dnes, kdyz ve spicce zlutobusy po pul hodine jezdi, se jeste nekdo obtezuje jezdit vlakem jednou za hodinu? A dokonce je ochotnej si to - pokud to situace dovoli - posunout tak, aby nejel zloutenkou, ale nemcem?

Dj_la_défense#2185 > tenhle obraz se začal měnit, ne s LE, ani s RJ, ale s pendolínem
S pendolinem se udelal obraz "vlak muze bejt dobrej, ale drahej." (plus buzerace s mistenkama, klidne za nula, ale bejt musela = pouze pro vyvolene)
RJ to zmenil na "muze bejt dobrej a nemusi bejt drahej"
Kam to posune LEČO, uvidime.

Dj_la_défense#2186 > co brani CD si ten tolik zadanej Beskyd provozovat na vlastni riziko dal?
Neni to spis o tom, ze jezdil poloprazdnej, tak ho modri zarizli? Nebo tim chcete rict, ze jsou to joudove a zarizli slepici, snasejici zlata vejce?

Dj_la_défense#2187 > pendolíno je první "nadvlak" tady, na tom se shodli i odborníci na dopravu
Ktere odporniky mate na mysli? Jmenujte aspon nektere... Ja se nazorove shoduji s temi, kteri tvrdi, ze Pendolino nebyl prvni nadvlak. Rozhodne pred nim byl Manazer, ale i dalsi - ve sve dobe byly nadvlaky vsechny priplatkove EC/IC ...

zlé ČéDé > vás kdyby vozily dráhy v plyšáku
Ano, ja se pridavam, me vozi v preplysovanem B a i kdyz je to zpravidla lepsi nez kozenka, spokojen s tim nejsem a komfort zeleznice si predstavuju uplne jinak.

na jakou skupinu cestujících je převážně žlutovlak zaměřen ??? Ano Ano, hlavně na studentíky, za které pěkně žlutý car dostane dosyp od státu do plného jízdného a ne jen do zlevněného, proto ten eminentní zájem o zmíněné skupině cestujících...
Ja sice toho vlakem najezdim sotva tisicinu toho co vy, ale spektrum cestujicich je u modrych i zlutych srovnatelne ... zrovna v patek to byl prakticky cely vagon studentiku mozna tak univerzity tretiho veku

nového žlutý na koleje krom kytky a muziky na hajzlíkách ???? Nevím o ničem novém a dalším
Svezte se a uvidite, je videt, ze jste jeste nejel.
Namatkou treba: cisty interier s koberci (versus vse jednim hadrem a koberce pryc), prijemny personal (kdy vam kdo u modrych pomohl s taskou do schodu?), jidlo rozumne urovne za lidove ceny (do te doby otriskany minibar s pivem za dve eura ... a to jen, kdyz se zadarilo), bezplatnou rezervaci mista (do te doby 35/70 a musite si vyhodit cestujiciho, ktery tam uz sedi), ciste zachody, ktere nesmrdi, je tam mydlo a tece na nich voda (pred tim to casto cestujici radsi vydrzel az do cile, nez aby se musel dotykat toho humusu), moznost bezplatneho stornovani jizdenky (do te doby nemozne), user friendly eshop (do te doby modry eshop potreboval 27 kliknuti a nacitani obrazovky pro nakup jizdenky a mistenky) a hlavne pocit, ze nejsem kastan, ale cestujici a zakaznik.

Porad je to malo? Tak se vratte do sovetskeho svazu, tam mozna uspejete.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:01:06    Odkaz na tento příspěvek  

koukám, kolega ze stejný adresy:-)

Budulínku, buď Ti za to Jančura platí, nebo máš fakt vymyto. Kdybys místo dalších ód na Radímka radši vysvětlil ty svoje lži...

Jenom štěstí, že na něco tak asociálního (co dělám já, dělají všichni) už ve vlacích ČD nenarazíme. Sbírka arogantních školáků, co se cpou dortíkama za devět, to je cílová skupina k pohledání...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Porad je to malo?

Samozřejmě - copak něco z toho pořídíte na režijku ?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:Že byla železnice zanedbaná a vypadala,jak vypadala je pravda...Ale myslím,že prvními vlaštovkami ve zkvalitnění služeb v dálkové dopravě byl příchod EC vlaků,došly nějaké nové vozy a dále pak PENDOLINO...Tak že nedělejte zase z toho takovou divočinu,že se tady dřív jezdilo jen v dobytčákách a až RJ a LE(který ještě pořádně nejezdí,takže naplno své kvality teprve bude mít možnost ukázat) to tady najednou neskutečně pozdvihli...
Kdyby RJ nevyjel,tak by pravděpodobně byly vyšší ceny,ale jinak by se krom chybějících žlutých vlaků až tak moc nezměnilo...Protože předpokládám,že internet v by do PENDOLINA šel stejně...

A jinak i Váš nej vzor Radim Jančura sám říká,že kdo byl ochoten přejít z auta,tak už přešel..Prostě ne všichni chcou jezdit veřejnou dopravou...Doba,kdy se stála fronta na škodovku jsou dávno pryč a dovoz ojetin umožnil to,že auto může mít téměř kdokoliv...Navíc česká mentalita je poněkud jiná,než např.v Rakousku,kde třeba dojíždějící do Vídně nemá problém zajet na vlakáč autem,tam ho nechat a jet dál vlakem,pravda nemusí platit za parkovné a nemusí se bát,že mu to tam někdo vykrade,jak tady...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zlé ČéDé:
Vy jako režista to nezažijete, ale až vám baba na pokladně na váš požadavek arogantně odsekne: "Tohle neumím, jděte jinam!", tak taky oceníte slušné vystupování personálu skupiny Student Agency. A tohle se opravdu stalo, to je na tom nejhorší. Celkem nedávno mi taky dva (!) pokladníci ČD nabízeli produkt, který už dávno neexistuje. Ani tohle jsem u skupiny Student Agency nezažil.

To nezachrání ani levné sushi a ani kafčo zdarma
Vyprodané spoje RegioJetu dosvědčují, že levné sushi a káva v ceně jízdenky to zachrání.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

koukám, kolega ze stejný adresy:-)

u ČD-Telematiky
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, Jančura mi za nic neplatí, já platím jemu a rád.

Jinak vždycky mě fascinuje, jak se jančurobijci rekrutují z řad vlastníků režijky. Co vám ten pán udělal, že s ním máte takový problém?

Jinak Sim (jakožto platící cestující) to hezky shrnul. Vraťte se do SSSR, pro vás už bude jen hůř. Pro platícího bude jen líp.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak vždycky mě fascinuje, jak se jančurobijci rekrutují z řad vlastníků režijky. Co vám ten pán udělal, že s ním máte takový problém?

Narušil klid na "práci"
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale jinak by se krom chybějících žlutých vlaků až tak moc nezměnilo...

Ano - dodnes by dopravce "Čuňata a Dobytek" a.s. i na ostravská EC nasazoval koženková "B" či dokonce "Bc" (pravda, oboje zvenku v Najbrtu), jak to stále předvádí na jiných tratích.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry bear:No joo,když už se neví kudy kam,tak to režijka jistí..

Sim:No tak sorry,ale to už je trošku moc..Některé věci nemám možnost soudit,ale do vlaku s taškou,nebo mamince s kočárkem pomáhají vlakvedoucí běžně...Interiéer ve vozidlem,alespoň co jsem mohl vidět já se tepuje...Jídlo soudit nemůžu,záchody se čistí běžně,bohužel lidé jsou dobytci a naserou i do umyvadla,nebo zloději a i to mydýlko s ručníkama a hajzlákem kradou-to nekecám...Tož tak na světě...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě - copak něco z toho pořídíte na režijku ?
Hezké píchnutí do vosího hnízda... ;-)

Sbírka arogantních školáků, co se cpou dortíkama za devět, to je cílová skupina k pohledání...
Lepší, než sbírka arogantních pisálků "ze stejné adresy"...
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: "Jinak vždycky mě fascinuje, jak se jančurobijci rekrutují z řad vlastníků režijky. Co vám ten pán udělal, že s ním máte takový problém?"

No oni nic, ale Vy máte evidentně problém s držiteli této výhody, což dokazujete Vašimi nenávistnými příspěvky vůči lidem, kteří mají tu "smůlu", že pracují pro tu společnost, která nemá Vaši nejsprávnější barvu. Otázkou je proč? Myslím si, že Vás to žere, že ji nemáte.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda#1842 > Protože předpokládám,že internet v by do PENDOLINA šel stejně...
To ano, ale tim by to taky haslo - modre by nic nenutilo menit situaci, kdy je umele zaplnovan nadvlak zamernym snizovanim urovne ostatnich vlaku.

Lokofanda#1843 > co je moc? Ze jsem toho s modrymi najezdil vice nez se zlutymi, a nikdy!!! jsem nevidel, ze by nekdo z modrych pomahal s taskami? Pokud ted pomahaji, je to jedine dobre, ale je to prave jedna z veci, ktera se zmenila diky konkurenci.

Interiéer ve vozidlem,alespoň co jsem mohl vidět já se tepuje...
Ono je uplne fuk, jak konkretne se to dela. Pokud jsou vysledkem okna a stolek, kde jsou viditelne smouhy po hadru, podlaha, kde je v rozich vrstva nekolikalete nevydloubane spiny, okna nedrzi otevrena (natoz pootevrena), takze na nastaveni "klimatizace" se "musi" pouzivat zaclonky, tak to proste pusobi jako nebe a dudy, pokud to srovnate se zlutymi (nebo modrymi po nastupu zlutych na stejne strece).

záchody se čistí běžně
jeste pred dvema roky to vypadalo, ze spis zbezne

lidé jsou dobytci a naserou i do umyvadla,nebo zloději a i to mydýlko s ručníkama a hajzlákem kradou-to nekecám
Jaky provozovatel, takovi cestujici. Matka draha napred prasata cestujici nalaka, a pak prska, ze je musi vozit. Nic ji k tomu nenuti, dela to dobrovolne. Ze si s tim neumi poradit, je jeji problem, nikoliv problem slusnych cestujicich.

Pokud by draha platila cestujicim, mohla by klidne chtit, aby ji za to uklizeli i na zachodech. Ale takhle ne.

Vlada749#1369 > pracují pro tu společnost, která nemá Vaši nejsprávnější barvu
Mno, je super hazet vsechny do jednoho pytle, ze ;-)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
zlé ČéDé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:46:06    Odkaz na tento příspěvek  

Sim - jooo, říkám na nízkonákladovku pořádný přepych na který nejspíše dojede, když nebude zdražovat...
To co tu uvádíte, tak to ČD už dávno před žluťákem dělali, jen si za to musel cestující trošinku připlatit... a měl komfort se vším všudy...ale to neee, vy by jste tu chtěli nejlépe všechno a zadarmo, ale to hošánci nejde...to brzo skončíte :-))))

Tak co přinesl nového žlutý car ????
Nové židle ve starých vozech, no fajn....předělat dvacet vagonků není takový problém, jako předělat těch vagonů tři tisíce, ale to vy prostě neberete...chápu...
koberce ?? k čemu, aby se v nich držel bordel ??? atd...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zlé ČéDé
Připlatit? Za co? Za třicet let neluxované sedačky v takzvané 1. třídě? Za vozy, ve kterých chrápou feťáci a santusáci který se když odcházej vyserou na podlahu? Protože ČD nejsou schopné odstavené vozy aspoň zamknout a zabezpečit?
ČD nejsou zlé. Jsou jen neschopné a nenažrané... Drahá hračka nevalné úrovně.
zlé ČéDé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:54:10    Odkaz na tento příspěvek  

zlé ČéDé - no a co, že někdo má režijku a někdo ne...můžete jít umývat třebas na odstavný ty posraný a pochcaný hajzlíky od cestujících nebo luxovat koberce nebo něco jiného a budete ji mít taky... :-)) Když vám tak leží v krku...
Ale to už by nebylo ono, což ???
zlé ČéDé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:57:25    Odkaz na tento příspěvek  

Trupak - sám tomu, co zde píšete nevěříte...dalo vám to určitě hodně práce, než jste všechny slova našel a napsal...
No ono to všechno stojí prašule, to hlídání, to zabezpečení atd.... a říkám není to jen dvacet vogónků, ale podstatně více...
člověče, tu vám někdo šáhne na žlutého cara a vy tu píšete, jak smyslu zbavený...to chce klídek... :-) To nejvíce pomáhá i na žlutýho...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8442
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenze ono neni zbytecne, prave tohle razeni je tim, co dokaze ucinne eliminovat prostoje v Plzni. Fakt, ze na ridicak porad koukame jako na neco extra neni proto, ze by neco extra byl, ale proto, ze porad si jeste neumime pripustit, ze to je normalni vagon, jen ma navic stanoviste pro firu. Nic vic, nic min. Porad jsou dva ridicaky navic levnejsi na porizeni i provoz, nez jedna masina navic.
... ale o dost dražších než rekonstrukce pár koženkových vozů na slušné vozy.

Trať č. 221 také bylo možné "koridorizovat" a zkapacitnit, aniž by existoval nějaký paralelní "tunel" nebo aniž by jezdily odklony po dolním Pacifiku.
Za jakou cenu?

Za tu cenu, že sice tam cca 4 roky byla omezení, ale nebylo potřeba předtím omezovat provoz na jiné trati (a investovat do ní peníze, tzn. došlo k dodržení "rozpočtové odpovědnosti"), aby tato pak sloužila jako odklonová.

tak si vyberte, bud je systemova doba 1:35, nebo je uzel v celou. Oboji mozne neni, bo fyzika a matematika dohromady
Jednak, Praha hl. n. není uzlem v přesných X:30 a X:00 (např. u R do HK vychází, při uvažování uzlu Nymburk hl. n. v přesných X:00, odjezd z Prahy hl. n. v X:18). Jednak, v Praze hl. n. není tolik potřeba, aby návaznosti mezi dálkovými vlaky byly tak těsné, neboť velká část lidí v Praze jízdu začíná/končí. Ale Beroun v přibližných X:00 a X:30 by si měl dobře rozumět (minimálně při existenci tunelu pod Chlumem) s příjezdy do Plzně hl. n. v X:47 (rychlík), resp. cca v X:05 (expres).

Důležitější jsou vazby na jiných místech. Podle mě například:

- Beroun v přibližných X:00 a X:30 (dle mého návrhu R-170 a Ex-170). Ovšem ten si příliš nerozumí s Prahou hl. n. v X:30 a X:00, ale to nevadí tolik, jako kdyby nebyl tento uzel + další uvedené.

- "Přestup za roh" (od rychlíku z Plzně na rychlík v Příbrami) ve Zdicích (cca v X:07); z toho vyplývající příjemné novinky jako např. vznik uzlu Písek v X:30 atd.

Ještě horší bude, když na každý vlak vyplácáte dva řídicí vozy.
Horsi v cem?

Prostě je to neefektivní. Povezete vlak, na kterém budou 4 stanoviště. Ty řídicí vozy budou v tu chvíli buď chybět jinde (kam by se hodily více), nebo jich bude muset vyrobeno více (a o to méně bude např. zrekonstruováno vagónů). Také byste neměl celý vlak průchozí (= nutnost mít o průvodčího navíc? Co například roznášková služba s občerstvením, kudy by se dostala do druhé části?)

Pokud zůstane Plzeň hl. n. v X:00, tak ani ve špičce nevyjezdíte hodinový takt R/Sp vlaků na tratích jako 160, 183 ani 190 (a tím pádem nebudete moci zrušit Os vlaky v úsecích jako Plasy - Žihle nebo Nepomuk - Horažďovice atd.). A jednak se tím ani nepřiblížíte k (bezesporu žádoucímu) špičkovému půlhodinovému intervalu vlaků na tratích v okolo Plzně (160, 180 nebo 183)

Zkrácení pobytů R-170 by při zachování Plzně hl. n. v X:00 znamenalo kratší (= ještě nejistější) přestup mezi R-170 a R-190 (a asi i dalšími spoji).

Tak jak to, ze dnes, kdyz ve spicce zlutobusy po pul hodine jezdi, se jeste nekdo obtezuje jezdit vlakem jednou za hodinu? A dokonce je ochotnej si to - pokud to situace dovoli - posunout tak, aby nejel zloutenkou, ale nemcem?
Ve vlacích není povinná rezervace. Jsou (což je subjektivní pocit, ale já jej sdílím) pohodlnější, např. je v nich více místa.

Ale položil bych si otázku, jestli v nich jezdí tolik lidí, kolik by mohlo. Snad právě ty miliardové investice do zrychlení tratě měly za cíl, aby více lidí cestovalo po železnici a tím se odlehčilo silniční síti. Vždyť i proto se vůbec do té železnice ty miliardy dávají...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
jen tak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.20.96
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:01:05    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tohle Slimtání jsem očekával. Samozřejmě, že nabídka míst v Pendolinu je větší, ale prostě fakt je, že v luktrativní odjezdové časy je absolutní počet rezervací ve vlacích vyzobávačů, v Pendolinu stále spousta místa je a to i v odjezd jako je 16:29 z Prahy, kde je stále více než 100 volných míst.

Ona totiž realitu bude kolikrát jide, viz jeden z mnoha příspěvků na FB RJ, že?


Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak je možné, že 25 minut před odjezdem, jsou 2 vozy kompletně plné a během cesty jsou tyto dva vozy z 1/3 prázdné? Přece mi nechcete tvrdit, že si tolik lidí, během 5 minut jízdenku stornuje anebo ji nechá propadnout.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:Ale já jsem nikde nepsal,že konkurence není prospěšná..Jen jsem musel poukázat na to,že se daly nojít poměrně komfortní vlaky i dřív než s příchodem RJ.

e jsem toho s modrymi najezdil vice nez se zlutymi, a nikdy!!! jsem nevidel, ze by nekdo z modrych pomahal s taskami?
To už se tu dělo i dřív než s příchodem konkurence...Ale taky neříkám,že všichni na dráze jsou skvělí a super ochotní...

No na běžném čištění občas rezervy jsou,příjde mi že systém někdy není nastaven správně...Ale to jsem napsat musel,aby bylo viděno,že se na to nesere,tak je zde prezentováno.

Záchody doznaly určitého zlepšeníé i díky "humanizacím"...Prostě opravám..To,že se najdou vozy,které celkový stav nemají ideální bohužel taky možné je,ale nejsou to všechny a vyměnit je nejde ráz naráz...

Jaký provozovatel takoví cestující. Aháá tak to potom joo....A jak byste to chtěl dělat?S každým cestujícím na to WC chodit?
Bohužel dneska je problém takový,že mladí puberťáci hází nohy v botech na sedačky,"štiplístek" je upozorní,že se to nesmí a oni mu řeknou,že si opíšou iniciály z jeho průkazu a pošlou stížnost za to,že je "šikanuje"..a vedení je natolik "prozákaznické" že je schopné toho štiplístka finančně ohodnotit a dát mu žlutou kartu...Tak jak z toho ven???
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:Protože ČD nejsou schopné odstavené vozy aspoň zamknout a zabezpečit?
No oni vagabundi mají pořád nějakou inteligenci a dokážou se tam dostat...Nebo si nějakej čtyřhran sehnat..Navíc uhlídat velké množství vozů není tak úplně jednoduché...Každej je se vším hned hotovej,ale tak když jste tady všichni tak chytří,běžte za těma papalášema do Prahy jim říct ať jdou k šípku,že jim ukážete,jak to dělat...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3340
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek4:
Ne, na silnici vyhnala většinu sama Matka Dráha.
Debil, blbeček, debil, blbeček....

vždycky mě fascinuje, jak se jančurobijci rekrutují z řad vlastníků režijky.
Ubožák, duševní naháč, závistí naprasklý.

100 lidí ve vlaku o kapacitě 100 sedadel a 100 lidí ve vlaku o kapacitě 200 sedadel svědčí o tom, že lidi preferují toho prvního, neb je vyprodán?
Debil, blbeček, debil, blbeček...

zlé ČéDé: Ač modrý, musím Vás vyzvat k přibrždění. Nejde o to, co má Jančura lepšího ve vagónech. Nelze ale neuznat, že na dráhu vnesl něco, co ČD do té doby nedokázala ani s pendoliny. Servis, zájem, péči. Není spravedlivé ho hodnotit v tomhle ohledu podle roku výroby vagonů.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen tak:
Není tam jasné odkud kam dotyčná jela, ale pokud nejede z výchozí stanice, rezervační systém opravdu nabízí k rezervaci méně míst, než je skutečně volných.
Nebo taky mohla jet z Ostravy do Olomouce a rezervace pak byly z Olomouce. Chce to podrobnosti.


Ovšem že by Jančura předstíral obsazenost tím, že zablokuje místa k rezervaci a nechá se připravit o cestující, to už je konspirační teorie opravdu jen nejtvrdšího jádra modrých ultras.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 18:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, argument by nebyl? Opakuješ se a opakovaně urážíš. Já ti taky nenadávám do hloupých garážmistrů.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.