K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

namísto, aby toho využily a zavedly PROMO pouze na samoobslužné nákupy na internetu a u automatů a tím naučily lidi více využívat tyto prodejní kanály

Už jsme tady probírali, že (i ti samí) lidi u ČD na eShop nejsou zvyklí, zatímco u SA ano. A že je to vinou ČD dlouhodobá záležitost. Asi byste to mohl ty lidi postupně učit, ale předpokládám, že ČD problém objevily "náhle" a tudíž bylo třeba reagovat rychle.

Co se týká automatů, VŘ na ty nové se kdoví proč táhne, starých je pár kusů a berou jen In-karty. S tímhle materiálem taky žádné zázraky nenaděláte. Je ale pravda, že to ČD promo by do nich přidat mohli. Zajímavé je, že na nesmyslné úpravy názvů v menu ("včasná jízdenka") peníze jsou, ale na (mnohem užitečnější) přidání ČD Promo ne.

Ad "školící pracovnice" - většina lidí by si na místě pomyslela něco o buzeraci ("oni mě tady nutí blbnout u automatu nebo u internetu místo aby mi jízdenku normálně prodali").

Najde se alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí a napsal by nám, zda se eviduje na jakou jede jízdenku?

Já si myslím, že takovéhle věci se dělají statistickými metodami. Jednou za čas přepravní průzkum atd.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto:
Ale jak se pak dá něčeho dopočítat, když v Potěmkinu jede X lidí na síťovou jízdenku, další mají režijku, další polorežijku. Statistika je hezká věc, ale docela může s daty manipulovat, viz příklad s odborářskou demonstrací a vymístenkovaným Potěmkinem.
Pak tedy beru zpět a Žaludovi skutečně věřím, že statisticky mu vyšlo, že Potěmkin je v plusu.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

A poduk bychom chtěli srovnávat zisk/ztrátu ČD vs. RJ na trati z Prahy do Ostravy, tak by bylo potřeba aby se do toho počítaly náklady dle stejné metodiky u obou dopravců. Tzn. jestli tedy někdo vyzdvihuje celkovou ztrátu RJ, tedy že jsou v tom zahrnuty i náklady na vozy, které v určité době ještě nejezdily nebo nejezdí (např. exšvýcaři) tak analogicky by bylo potřeba u ČD započítat např. náklady na exÖBB (pokud se s nimi tedy opravdu počítá na tuto trať - to teď opravdu nevím, zatím tam tuším jezdí polovina), které někde stojí a čekají na rekonstrukci, ale jsou v majetku, takže se odepisují. Ale nepředpokládám, že je ČD "dávají do kolonky Praha - Ostrava". Je klidně možné, že prostě tyto náklady jdou do společné hromady odpisů na dopravu ve veřejném závazku. A to se to pak vykazuje zisk.

Pozn. na závěr. Netvrdím, že to tak je, jen uvádím hypotézu, jak to může být a jak se dá s účetnictvím kouzlit a přesouvat náklady tam kde se mi to hodí. Neb to je poslání účetních, aby účetnictví odpovádalo nikoliv skutečnosti, ale zadání managementu. A je jedno, jestli u modrých, černých, žlutých nebo puntíkatých.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jak se pak dá něčeho dopočítat, když v Potěmkinu jede X lidí na síťovou jízdenku, další mají režijku, další polorežijku.

Spočítáte to na dostatečně reprezentativním vzorku a extrapolujete. To přece není žádný objev a spousta činností se takovými průzkumy řídí, např. měření sledovanosti TV a rádií.

Někdy je na tomhle principu dokonce založena dělba tržeb v IDS. A tam už jde o peníze mezi firmami, takže je vidět, že to musí být metoda spolehlivá, jinak by na to účastníci nepřistoupili.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:06:02    Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Pokud se nemýlím, tak je aspoň na hlaváku v Praze automat, který umí i platební karty a předpokládám tedy i nákup bez In-karty. Pro někoho by to mohla být buzerace, ale usměvavé slečny by určitě na některé zapůsobily. Ale chtělo by to také asi aby byly automaty umístěny i u pokladní zóny, protože chápu, že lákat někoho z fronty aby s ním odešel bůh ví kam by bylo složité.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo se naučilo nové slovo: "empatie". Těžko říct, jestli vůbec tuší, co znamená, ale jak dokazuje asi dvacet jeho předchozích příspěvků, neváhá ho použít, ať už ve větě dává smysl nebo ne
No nic, k tématu: ptát se na zdroj a pravdivost toho údaje o těch Jančurových "72 prosraných milionech za rok" asi nemá cenu, že?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3293
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Máte pravdu. S blbem lze diskutovat výhradně na jeho úrovni a jeho stylem (není
myšleno na Vás).

Bevelínek:
se přesně takhle choval v sekci Autobusy-Student Agency než ho tam zlikvidovali, kteří se chtěli něco dovědět
Čo také si kádrovák Vašeho formátu predstavuje pod takým slovom zlikvidovali?

Vůbec bych se nezlobil, kdyby se přesunul třeba do LeoExpres a prudil další rok tam.
Jděte už do prdele s tím kádrováním a vyháněním z místnosti, říkám Vám to poněkolikátý. Založte si svůj web a jakmile se tam objevím, odpráskněte mě jako psa. Tady holt máte jedinou možnost, jak se mne zbavit - vyblejt takovou megahovadinu, že se neudržím a dostanu ban za nějakou óbrvulgaritu. Vydržte, máte k tomu blizoučko...
To, že jsem Vám už několikát naznačoval, že s blbama si netykám, nepočítám, v kruzích jistý úrovně je to holt normální.
Ale mohl byste pronést nějakou moudrost na vysvětlení toho, proč pokud má někdo názor odlišný od Vašeho, je to placený provokatér. Takhle uvažovali představitelé toho režimu, který mám podle Vás zažraný hluboko pod kůží, vy notorickej demokrate. Ladí o i s Vaším přáním vyhnat mě odsud. Přeptejte se na to někdy ve žlutým vlaku svých VŠ přátel.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: s tim ucetnictvim mate pravdu. Nicmene, jelikoz u cernych a zlutych jde managmentu o vlastni penize, zatimco u modrych nikoliv, da se s vysokou mirou pravdepodobnosti odhadnout, jak ono zadani pro cerneho, zluteho ci modreho ucetniho vypada
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP > me ted napadla jedna takova vec ... netusim, jak to je uvnitr CD (a ani me to nezajima), ale u nas "ve fabrice" se na nakup neceho vetsiho udela projekt, ktery se uctuje samostatne a po jeho dokonceni se pak vyhodnocuje, jestli predpokladany rozpocet sedi s realitou, to same jestli sedi navratnost.

Pokud by to uvnitr CD bylo resene podobne, ledacos by to vysvetlovalo; s exOBB emzetami se totiz (aspon medialne) pocitalo na trat 170, kde ale kozenka opet vraci uder. To by odpovidalo tomu, ze rozpocet projektu "obnova vozoveho parku" na 170 je v minusu, aniz by se neco vyrazne zlepsilo (ano, jeden dehumusovany vagon v petivozove souprave kozenek opravdu nepovazuju za vyrazne zlepseni, byt jsou zvenku vsechny modre, nektere dokonce vic prouzek, vic adidas) a vyhled na zlepseni zde neni. Naopak na Ostravu, kde tyhle emzety v realu jezdi, "proste jsou", takze neni vubec nutne naklady na jejich porizovani zohlednovata presto je projekt v zisku.

Znovu opakuju, je to jen spekulace ... ovsem ledacos by to vysvetlovalo, vcetne Zaludova nezapocivavani porizovacich nakladu a odpisu u Pendolin, ktera mohou byt vnitrne evidovana na Berlin - Viden a ne na Ostravu.

Slim#3293 > s blbama si netykám ... jenom blbec opakovane komoli jmena nebo prezdivky a prijde mu to vtipne. V tomhle jste na stejne urovni se zlodejem Jiraskem, rypakem Jirkou XXL a dalsimi ... a muzete klidne vyskakovat jak certik z krabicky, nic na tom nezmenite. Takze svuj k svemu ...

Zvídavý_člověk#358 > me by jenom zajimalo, kam az admini dokazou s Kackem klesnout ... hold prachy z reklamy nesmrdi a zlodej je bud jednim z nich, nebo stejne jako u bulvaru prostredek ke zvysovani zisku. Jen me mrzi, ze tim mizi do vytracena jeden z mala komunikacnich kanalu, kde se mohl cestujici dozvedet skutecne duvody toho ci onoho a na zaklade toho uznat, ze pozde neprijel jen proto, ze se nekomu nechtelo.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3296
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 10:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Máte pravdu. Ani mně to nepřijde vtipné. Já jen tím poukazuju na to, že se tady hromada žlutých sesypává pravidelně na Bevela kvůli obsahu i stylu jeho příspěvků (právem, dodávám) a přitom tady žlutí mají ultraadvokáta, který píše minimálně stejné hovadiny, minimálně stejně tendenčně a minimálně stejně bez důkazů pro svá tvrzení (každý normální čověk přece...), je minimálně stejně psychicky narušený jako Bevelo a přitom se tady s ním normálně diskutuje.
S láskou vzpomínám na své vášnivé diskuze třeba zrovna s Vámi, kdy jsme každý do krve hájili svůj pohled na problém, ale nikdy nikdo se nesnažil tvrdit, že ten jeho je jediný správný.


A mimochodem:
Slim > dete uz s tema kecama do prdele. Jestli vam nestoji pero, reste to nekde jinde.
Kdože to tady vyskočil jako čertík z krabičky 3.12. v 10:05:19:


(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:00:43    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: a stejné to může být s tou cenou Opava - Krnov - Olomouc. ČD tvrdí, že to jezdí za 159 nebo tak nějak tuším. Ale nikdy neřekly, zda se jedná o náklady kalkulované (předpokládané) nebo reálné. Bylo v tipné, že pan Žaluda v souvislosti s údajnou provozní ziskovostí a rostoucími tržbami zmínil, že to nevím přesně, protože to bude jasné až nejdříve v lednu. To je samozřejmě pochopitelné, protože teď ještě opravdu nemůže mít přesná data. Ty budou definitivně známa po účetní závěrce. Ale v případě té zmiňované trati ví, že tento rok tam jezdí za tyto náklady??? Trochu divné ne? Za jaké SKUTEČNÉ náklady tam jezdí v roce 2012 bude také přesně vědět až příští rok po účetní závěrce. Takže z mého pohledu pan Žaluda mluvil o těch 159 Kč jako o kalkulovaných nákladech, které ale v reálu můžou být jiné. Vzhledem ke kolísající ceně nafty například.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, já tady položil normální dotaz a čekal odpověď. Místo toho přijde Slim, vytrhne pár slov z věty, načež se samozřejmě ostatní ohradí. Místo psaní k tématu jen plevel a chytání za slovo, ovšem jako obvykle.

Jinak pro pořádek, já nejsem žádný žlutoadvokát a Radim mě neplatí. Já jsem cestující mezi Prahou a Ostravou a vlakem jsem tuto trasu jel minimálně 300x, takže mám své zkušenosti.

O ztrátovost Potěmkina se zajímám, protože až bublina praskne, nechci jako už několikrát zažít "stávku na železnici", případně pod hrozbou stávky další dosyp z eráru. Ovšem zatím to vypadá, že "zdroje jsou".
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to PPP:

navíc je od Žaludy jasná demagogie srovnávat náklady objednatele (co bude platit vítězi výběrka) s náklady dopravce ČD a.s. místo se stávající úhradou objednatele danou smlouvou s ČD a.s. (kteroužto částku mu o hlavu otloukal Jančura).
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:16:31    Odkaz na tento příspěvek  

A stejně také provozní záloha ČD. Do jaké kolonky účtují odpisy za vozidla, která stojí v pohotovosti? Opět jen pro ilustraci, netvrdím, že to tak je. Klidně můžou tyto náklady dávat do kolonky nákladů na rychlíkovou dopravu objednávanou ministerstvem a tím zvyšovat její ztrátovost. Ale když je potřeba tak tu zálohu použijou i pro své čístě komerční aktivity na trase Praha - Ostrava a zaúčtujou tam pouze ty náklady za tu jednu jízdu náhradní soupravy např. ale nezohledňují tam poměrně k výkonům v závazku, že tam čekají i na svou příležitost podívat se do Ostravy.

A takových kouzel se dá dělat spoustu. I sám pan Jančura docela nedávno někde přiznal (tuším že na ČT 24 v pořadu Před půlnocí) že si různými účetními operacemi nechal vylepšovat zisk aby měl u bank lepší vyjednávací pozici. Bylo to myslím v narážce na to, že soukromníci se snaží vyhýbat daním a spíše se snaží vykazovat zisk nižší aby moc neodváděli na daních. Účetnictví je zkrátka velmi kreativní práce ;-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jak se pak dá něčeho dopočítat
Dejte si přihlášku na VŠ, zkuste pár semestrů statistiky a pochopíte. Aneb "Jak někdo může vědět, že pořad ABC sledovalo XY diváků, když MĚ se nikdo neptal?"
Mimochodem, i kdybyste naprosto přesně věděl, kdo kdy jaký doklad použije, tak u jízdenek pro víc vlaků to stejně musíte nějak rozpočítat a kdokoliv může tvrdit, že by se to mělo dělat jinak.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 11:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se zajímám, protože až bublina praskne, nechci jako už několikrát zažít "stávku na železnici"
Zajímavá myšlenka. Myslíte, že to, že něco sledujete, může mít vliv na to, jestli bude stávka?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 12:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba si díky sledování nemusí kupovat auto až na poslední chvíli
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 12:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se nemýlím, tak je aspoň na hlaváku v Praze automat, který umí i platební karty a předpokládám tedy i nákup bez In-karty.

Jo, to je. Pokud se nepletu, jediný v republice. Taky je tam jeden, co bere mince. Taky jediný v republice. Prostě dokud je automatů celkem 30, nelze na nich stavět žádný business plán.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 12:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto#1127 > jeden na karty byl/je i na Svinove, ale karty se mi v nem nikdy nepovedlo pouzit, vzdy chyba.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 12:43:02    Odkaz na tento příspěvek  

V Plzni je taky na mince, ale mám pocit, že to nějak bylo už delší dobu přelepené a že to mince nebere.

Ty chybjející automaty jsou problém, ale na druhou stranu je škoda jich nevyužívat tam kde jsou. Co jsem tak viděl, tak moc používané nejsou. Myslím, že propagace typu, kde to někdo zákazníkům bude ukazovat, jak s tím pracovat by určitou odezvu mít mohla. Protože hodně lidí je nevyužívá prostě proto, že to neumí a první nákup by tak trval délé než stát frontu na pokladnu. Ale když jim to někdo ukáže, tak zjistí, že je to celkem použitelná služba.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 12:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP# > ukazovat je podle me blbost, lidi nechtej davat verejne najevo, ze neco neumi.

Dejte na mesic na plne funkcni automaty slevu 30% na vsechno. U automatu se utvori fronta a ta pritahne zajem. Spousta cestujicich si necha pro kacku koleno vrtat, takze sice se tim odradi nekolik tech, kteri to uz v automatu umi, ale nauci se s tim - naprosto dobrovolne - delat spousta dalsich. A ti se o tom pochlubi doma, v praci, u kamaradu - stejne, jako si o tom povidaj pri pouzivani samoobsluznych pokladen v Tescu. A ti, co o tom jen slyseli, to budou chtit taky zkusit. A udelaji to i v pripade, ze sleva 30% uz platit nebude, ale bude to treba jen 10% (oproti kase).

Jenze nutnou podminkou je, aby ten automat nebyl v okruhu 100 km jediny. Hodne smutny mi prijde, kdyz v Rokycanech na nadrazi automat je - ale ne zeleznicni UNIPOK, nybrz IDP (aten umi i takovou ficuru, jako je "dobijeni kreditu", o cemz si unipoky muzou nechat leda tak zdat) :-(
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale když jim to někdo ukáže, tak zjistí, že je to celkem použitelná služba.

Jo, zjistí to hodně lidí, automaty pak nebudou stíhat, budou se rozbíjet (poruchové jsou dost, často jeden na hlaváku vidím rozbitý), novináři se po vás budou vozit, další přitom patrně nelze doobjednat protože běží (nebo už ani neběží?) zdlouhavé výběrko.

Berte to tak, že automatů je v celé ČR pouhých 30 a stavět na nich nějakou zásadní strategii je nesmysl a plýtvání energií. O tom lze přemýšlet, až jich budou stovky a možnost operativně přiobjednávat další bez VŘ (protože budou snad jako opce v již vysoutěžené zakázce).

Jenze nutnou podminkou je, aby ten automat nebyl v okruhu 100 km jediny.

Tím potvrzujete moje slova.

(Příspěvek byl editován uživatelem Oto.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3300
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek:
O ztrátovost Potěmkina se zajímám, protože až bublina praskne, nechci jako už několikrát zažít "stávku na železnici", případně pod hrozbou stávky další dosyp z eráru.

Co je Vám do stávky? Jančurovci budou stávkovat za záchranu Pendolina? Nebo SŽDC?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do stávky je mi to, že bych rád cestoval, aniž by mi kdokoliv bránil.
Vzhledem k tomu, kolik lidí je v odborech u SŽDC se obávám, že Jančura by v případě stávky musel zavést NAD
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
1204
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.225.150
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:52:18    Odkaz na tento příspěvek  

To že ČD hystericky stáhly cenu na pokladnách na úroveň internetového u RJ namísto, aby toho využily a zavedly PROMO pouze na samoobslužné nákupy na internetu a u automatů a tím naučily lidi více využívat tyto prodejní kanály, tak to bylo jejich rozhodnutí.

ČD nikdy pořádně automaty nepodpoří. Musí přece podporovat umělou zaměstnanost nevrlých neochotných soudružek odborářek v pokladnách.

Nebo si nemyslíte že by soudruzi Čuk a Gek (pardon, Duvek a Dužek) nevyhlásili stávku nebo jinou formu obtěžování slušných lidí, kdyby mělo dojít k propouštění zbytečných zaměstnanců ?

Ostatně nevznikl bolševismus-odborismus z teroristického hnutí tzv. "luddistů", kteří rozbíjeli stroje a automaty ? Čekat od firmy prolezlé odboráři zavedení automatů je krátkozraké.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek: No tak hlavně že jste si to zdůvodnil. ještě nějakou konstrukci, proč by SŽDC mělo stávkovat kvůli pendolinu.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 13:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4. Vy máte opravdu dost. Jestlipak aspoň víte, proč JR eviduje typ jízdného na svých vlacích? Není to proto, aby viděl, kolik to nese, ale jaký druh jízdného byl použit, protože ať se vám to líbí či ne, určitá jízdné jsou dotována (děti, ZTP, ZTP/P, student, žák). ČD je eviduje také, ale nikoli pro každý vlak zvlášť, protože na rozdíl od JR působí síťově, tudíž má evidenci odkud kam a tudíž nemusí řešit to, co váš Guru.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Do stávky je mi to, že bych rád cestoval, aniž by mi kdokoliv bránil.

Brání vám v tom snad někdo? Zajímavé, postupujete takto proti učitelům, doktorům? Nebo snad proti studentíkům, kteří stávkují, aniž pořádně vědí zač?
Celej váš život je sezení u PC, kontrola rezervačních systémů, obsazování a poté uvolňování míst, hrajete si s lidmi. Pořádně jste si nešáhl na práci, nikde jste ještě nic pořádně neudělal, ale poučujete jako všeuměl, urážíte lidi, kteří poctivě pracují. To vám opravdu není ani trochu hanba? Nejspíš nikoli, protože jste podle všeho ubohý frajírek, kterému někdo pěkně zametá cestičku. Jen aby jste se jednou v životě nedivil, a ti, které soudíte vám jednou nezachraňovali tu vaše nevymáchaná ústa, nebo zadek.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1204: No už jste tu pěkně dokupy. Jeden soudruh lepší než druhý.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Bylo to myslím v narážce na to, že soukromníci se snaží vyhýbat daním a spíše se snaží vykazovat zisk nižší aby moc neodváděli na daních. Účetnictví je zkrátka velmi kreativní práce ;-)
Tak todle je velká pravda...

Budulinek4:O ztrátovost Potěmkina se zajímám, protože až bublina praskne, nechci jako už několikrát zažít "stávku na železnici", případně pod hrozbou stávky další dosyp z eráru. Ovšem zatím to vypadá, že "zdroje jsou".
No tak dejte ČD návrh co s tím Pendolinem dělat teda...Jendou tady je,prosadit ho tam,kde mělo jezdit se nepodařilo,tak hold jezdí tam,kde to může být nejmenší provar.Jo a nemyslete si že ČD žijou nějakým bohemským životem a furt jen čekají s nataženou rukou...Z vrcha dolů jsou velmi silné tlaky na úspory a krouhá se co to jen jde...

1204:Čekat od firmy prolezlé odboráři zavedení automatů je krátkozraké.
I západní země jsou plné odborů a pořád fungují,čím to?
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
Vždycky když dojdou modré argumenty, začíná sprcha ideologických a soudružských keců.
Přečtěte si příspěvek pana 1204, se kterým rozhodně souhlasím. Tam jsou výstižně popsány oprávněné obavy ze stávky.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Byl jste někdy v západní Evropě? Tak tam se stávkuje taktéž. A víte proč? Aby si někteří jedinci vašeho ražení nedělali z lidí otroky. Ovšem u nás se nesmí. Ideologu. Být tady socialistický komunismus, tak se vsadím, že tatík by seděl na UV a synáčkovi utíral nudličky, zadeček a chystal mu světlou budoucnost ve službách neomylné strany.

Jak se, tak se!
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 14:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Celej váš život je sezení u PC, kontrola rezervačních systémů, obsazování a poté uvolňování míst, hrajete si s lidmi. Pořádně jste si nešáhl na práci, nikde jste ještě nic pořádně neudělal, ale poučujete jako všeuměl, urážíte lidi, kteří poctivě pracují. To vám opravdu není ani trochu hanba? Nejspíš nikoli, protože jste podle všeho ubohý frajírek, kterému někdo pěkně zametá cestičku.

To se s Budulínkem tak znáte? ;-) Pokud ne, fascinuje mě, co všechno dokážete vyčíst pouze z diskuze na internetu...

(Příspěvek byl editován uživatelem Jackub.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackub: To je zajímavé, takže když já udělám "odhad", je to špatně.
A co takhle to otočit. Totéž platí tedy v případě Budulinka4 vůči mé osobě. Taky mě fascinuje, co vše dokáže o mě vyčíst z diskuze na internetu.

Tak jako neznám já jej, tak nezná on mě. Možná bych byl "mile" překvapen, možná on "nemile". Tak co, jaký je mezi námi rozdíl? Jsu zvědavý, kolego.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Na západě jsem samozřejmě byl a rozumím, proč se stávkuje a mám pro to pochopení. Nemám však pochopení, pokud se stávkuje na české železnici, protože buď se stávkuje proto, aby se uměle udržovala zaměstnanost nebo je potřeba dosyp z eráru.
Zažil jsem jako cestující několik stávek a nikdy to žádné zlepšení nepřineslo. Naopak stačilo aby se objevil jeden zlý vyzobávač a najednou je vše lepší. Takže stávka na české železnici je jen obtěžování slušných lidí a většina lidí mi dá za pravdu.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Mně opravdu nezajímá co děláte ve svém volném čase, já jsem to tady nikdy neřešil. Nicméně už jste tady přiznal, že jste modrý odborář a proto si my dva z principu nikdy rozumět nebudeme

Raději se vraťme k tématu, jaká tedy může být ta sekyra za Potěmkina a zda to skončí stávkou, přesunem Potěmkina jinam nebo (jako obvykle) dalším dosypem.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávka je legitimní nástroj v demokracii jak vyjádřit svůj názor a nesouhlas s určitou nastalou situací. Pokud je vše podle zákona, tak na to mají všichni zůčastnění právo a nikdo by je neměl za to odsuzovat. V ČR je narozdíl od západu ještě stávek daleko méně a na železnici zvlášť.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3302
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek: Váš příspěvek 658 je vrcholná ukázka objektivnosti. Stávka jo, ale ne u ČD. O tom, která stávka je spravedlivá, rozhodujeme my, Budulínek 4. Jen tak pro info - kde jste zažil nějakou stávku mimo železnici, která Vám přinesla zlepšení? Když stávkovali doktoři, stal jste se zdravějším? Když učitelé, stal jste se chytřejším? A nestávkovali zrovna třeba doktoři mimo jiné za udržení zaměstnanosti tam, kde pojišťovny chtěly rušit oddělení? A nebylo to zrovna obtěžování slušných lidí, co chtěli k doktorovi?
Vy jste fakt ultramagor. Jen už, prosím, nikoho nikdy neobviňujte z používání ideologie jako argumentu. Vy fakt ne.
Jen jeden dotaz: Mohl byste tady pozradit, kolik je Vám doopravdy let?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

....sekyra za Potěmkina a zda to skončí stávkou, přesunem Potěmkina jinam nebo (jako obvykle) dalším dosypem.


Ono se někdy stávkovalo za "Potěmkina ČD"? To snad nemyslíte vážně. Pokud umíte používat mozkovnu, tak si najdete, proč a zač se stávkovalo.

To co se vám nelíbí u dráhy, máte snad pocit, že za to mohou ti, koho odsuzujete. To máte úzkoprsé vidění. To vše, a hlavně ohledně "Potěmkina", byla práce naším mocipánům. Hledejte a najdete.

Ohledně své osoby vám nic vyvracet nebudu, bavím se, hodně, jsou tu lidé, kteří mě znají a baví se také. Ale s vámi bych si neporozuměl ani tehdy, kdybych byl jiné bary a neodborář. Ale máte pravdu, v odborech jsu, nestydím se za to, používám, jak zde uvedl Sipi, legitimní prostředky k obhájení svých práv. Ale na druhou stranu plním své povinnosti vůči svému živiteli (zaměstnavateli), a bohužel i vůči tomuto totalitářskému státnímu útvaru, který za pomocí takových jako vy oklešťuje práva obyčejných občanů.
Za pozdrav "Čest práci" se také nestydím, protože nejspíš na rozdíl od vás vím, co to práce je. A to již několik desetiletí. Ne flákačství, ale práce. Měl byste si trošku uvědomit, že ti, kteří pracují rukama, drží vše nad vodou, nik jiný. Bez dělníka nebude teplých míst.

Ostatním pardón, nedalo mi to. Nutí mě k tomu mé zařazení.
RJ/SA má jinak také odborovou organizaci, co vy na to Budulinku?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak dopadli stávkující doktoři sami víme. Stávkující lékaři mi nijak život neovlivinili, pokud vím tak se ošetřovalo, operovalo a nikdo na ulici neumíral.
Ovšem stávkující železničáři ovlivnili negativně spousty lidí a po každé takové stávce přibude skupina lidí, kteří do vlaku z principu nevlezou (špinavé, pomalé, pořád jen stávkují...).

Ptal jsem dost jasně a zřetelně:
Co se zlepšilo stávkou na české železnici?
Odpovím si opět sám:
Vůbec nic, špína, bordel a flákači zůstali, dokud se neobjevilo žlutozlo, resp. černozlo.

Bez dělníka nebude teplých míst.
Správně, bez proletáře nebude zlý kapitalista!
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: "Vůbec nic, špína, bordel a flákači zůstali, dokud se neobjevilo žlutozlo, resp. černozlo."

Jděte do koupelny, vemte mýdlo, umejte si tu špínu z očí, a jděte se do těch vlaků podívat. Urážíte ty, kteří ten "bordel" po cestujících uklízí. Za to, co občas někde je, nemohou oni, ale vážený, hodný a laskavý cestující, který se NEUMÍ chovat jako člověk, ale i to prase by se za tohoto stydělo.

Hodný kapitalista, no toho bych chtěl vidět. Proč se u žlutých tak často střídají zaměstnankyně? Protože je to "hodný a laskavý" kapitalista?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749#1351 > takze vy tvrdite, ze spinavej vagon se sam umeje, pokud se zacne stavkovat?

Proč se u žlutých tak často střídají zaměstnankyně?
Co treba proto, ze si nehodla nechavat neschopne?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Měl byste si trošku uvědomit, že ti, kteří pracují rukama, drží vše nad vodou, nik jiný. Bez dělníka nebude teplých míst.

No tohle říkali rudoši dost dlouho a taky to od roku 1948 zavedli do praxe. Dopadlo to tragicky, zruinovaný hospodářství, zničené životní prostředí, blbí dělníci na místech ředitelů, komunistických funkcionářů, estébáků apod.
Milej zlatej nad vodou to držej ty co makaj bednou a ne dělníci. V dnešním světě je potřeba vymejšlet nový technologie, výrobky, služby atd. To si myslej jenom komunisti, že je proletariát vedoucí silou společnosti. Socdemáci věděj že není (až na výjimky), ale musej předstírat, že tomu věřej, jinak by je proletariát nevolil.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se u žlutých tak často střídají zaměstnankyně?Různě jdou drby,že pracovníky podmínky tam nejsou kdo ví jaké,ale je to JPP,takže hned neprskat co jsem si to dovolil.Důvod může být ten,že jsou to třeba brigádníci...

Topič:Milej zlatej nad vodou to držej ty co makaj bednou a ne dělníci. A tady si myslím,že je potřeba součinu obou..Prostě musí bejt bedna co to vymyslí a musí bejt šikula co to taky dokáže pro tu bednu zrealizovat...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:33:50    Odkaz na tento příspěvek  

Když je to tak populární, tak jsem si taky započítal:

RJ z Prahy 16:13 230 prodaných rezervací
SC z Prhay 16:29 100 prodaných rezervací (z toho 21 v 1. třídě)

Údaje zjišťovány cca 5 minut před odjezdem vlaku.

Mezi RJ a SC jede ještě Ex do Žiliny a 5 minut před RJ má jet LEx, ale ten zatím nejezdí. Škoda :-) hned by to byly zajimavější počty.
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: To je zajímavé, takže když já udělám "odhad", je to špatně.
A co takhle to otočit. Totéž platí tedy v případě Budulinka4 vůči mé osobě. Taky mě fascinuje, co vše dokáže o mě vyčíst z diskuze na internetu.

Tak jako neznám já jej, tak nezná on mě. Možná bych byl "mile" překvapen, možná on "nemile". Tak co, jaký je mezi námi rozdíl? Jsu zvědavý, kolego.


Vláďo, já netvrdím, že je to špatně. ;-) Jen mě prostě tyhle generalizace fascinují...

Jestli Budulínek takhle "odhaduje" i Vás, to nevím, nic takového jsem od něj neviděl. Což ovšem neznamená, že to nenapsal a já to jen nečetl...

Jaký je mezi Vámi rozdíl nevím, já ani jednoho z Vás neznám. A už vůbec se necítím být oprávněn pro roli jakéhosi arbitra. Navíc - je mi to jedno. ;-) Nestojím na ničí straně.

Čtu K-report už dlouho a přijde mi smutné/nepochopitelné/ fascinující, jak jsou lidi se schopni do krve hádat o často, s prominutím, hovadiny a uchylovat se k nejroztodivnějším invektivám. Nic víc, nic míň. ;-)

Ostatním se omlouvám za off-topic! ;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3304
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek:
Ptal jsem dost jasně a zřetelně:
Co se zlepšilo stávkou na české železnici?


A já jsem se ptal dost jasně a zřetelně:kde jste zažil nějakou stávku mimo železnici, která Vám přinesla zlepšení?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Zejména poznámkou o socdemácích jste u mne zabodoval. Ale palec nahoru za celý příspěvek.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 16:52:27    Odkaz na tento příspěvek  

Co se táká fluktuace zaměstnanců u RJ a oněch drbů o pracovních podmínkách, tak já osobně nemám nic oficiálního. Ale náhled na pracovní podmínky je dost subjektivní člověk od člověka. Ta práce je náročná ze své podstaty. Práce s lidmi, penězi, v případě špičkových spojů nutnost pracovat rychle. Do toho mimořádnosti: jiný vůz, vůz netopí/neklimatizuje, zpoždění, není sushi :-D atd. A steward/ka je samozřejmě první na ráně a snad jsme byli všichni svědky jak někteří cestující dovedou být až hysteričtí.

Ono by se na první pohled mohlo zdát, že tu práci zvládne každý, ale pravý opak je pravdou. Jenže si to dle mého hodně zájemců idealizuje a pak jsou zklamaní a po odchodu mají tendence to zveličovat a házet všechnu vinu na bývalého zaměstnavatele aniž by si přiznali, že na to prostě nemají.

Samozřejmě nechci tvrdit, že ze strany RJ je zvždy vůči zaměstnancům vše 100% v pořádku.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3616
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 19:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proto, ze si nehodla nechavat neschopne?
To by v tom případě neměl zaměstnávat toho, kdo ty zaměstnance přijímá, když nepozná nemakačenky.

po odchodu mají tendence to zveličovat a házet všechnu vinu na bývalého zaměstnavatele
Doufám,že nemyslíte nikoho zde přispávajícího.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5933
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 19:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dnes z Olomouce na Prahu kolem 13,20 (ano, kupodivu na rozdíl od Exů majících +5 měl +15) nástup prakticky stejnej jako do následujícího Děvkana. Přičemž tento sestává co do pohodlí ze super vozů.

Nicméně - přijde mi úchylný když uprostřed tejdne jedou z Olomouce na Prahu kolem 13-13,20 hned 3 vlaky za sebou. Na to prostě není frekvence ani omylem.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 20:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: K vašemu příspěvku není co říci. Mohu také říci, že dnes sedí na dobrých místech blbí (neschopní) vysokoškolsky vzdělaní (koupené diplomy). Jinak opravdu ty dvě skupiny musely spolupracovat, jinak jeden bez druhého = nic.

Můj příspěvek byl spíše myšlen tak, aby někdo neodsuzoval třeba ty "odboráře". Ale to je na dlouhé psaní, tož toho nechme, a naschle někde u kolejí při lovu.

Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.69.136
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 20:58:43    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Co vám brání si ten diplom také koupit a sednout si tam? Blbý jste na to dost, soudě podle vašich výlevů zde...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 21:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf (8:46):
ja by som sa na to najskôr vykašlal a bol na Vašom mieste rád, že si môžem vybrať z 3 dopravcov
Na trase Praha-Ostravsko vůbec nejezdím. Zákazníkem skupiny Student Agency jsem v jiném odvětví. Obsazenost mě zajímá hlavně ze šotodůvodů.

(9:22)akonáhle je tam jediné voľné miesto, už nikto nezistí, či je tam jedno, alebo 20
Po odjezdu z výchozí stanice ale předpokládám, že rezervační systém odpovídá skutečnosti.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 21:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

akonáhle je tam jediné voľné miesto

To by majitel i vedení firmy museli být opravdu na hlavu padlí, aby v rezervačním systému nechali "uměle" ukazovat jen jedno volné místo (a tím si od skutečně prázdných míst spolehlivě poslali pryč všechny cestující nejedoucí "sólo") - takovou pitomost by snad nevymyslel ani nikdo od Matky Dráhy.

Ovšem někdo si prostě svou "konspirační teorii žlutého zla" musí nějak vytvořit děj se co děj, mozek-nemozek
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 22:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP:
RJ z Prahy 16:13 230 prodaných rezervací
SC z Prhay 16:29 100 prodaných rezervací (z toho 21 v 1. třídě)


Odečetl jste i stabilně 24 zablokovaných míst na modrém eShopu ve voze č.3?
Nevíte někdo, proč jsou tato místa blokována na eShopu?

Jinak musím uznat, že tolik rudých příspěvků za jeden den jsem tady ještě neviděl

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 22:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stabilně 24 zablokovaných míst na modrém eShopu
Ta místa jsou blokována celé dva měsíce předprodeje až do odjezdu? Nevím, jak je to teď, ale dřív se nějaká místa pouštěla až hodinu před odjezdem.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 22:33:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ano ty místa v bistro voze jsem nepočítal. Ty se ukazují jako blokovaná a údajně se uvolní pouze v případě vyprodání všech ostatních míst.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 22:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem vypozoroval, tak jsou ta místa v bistrovoze blokována až do doby, kdy se zaplní všechna ostatní místa. Pak je začne eShop přidělovat sám od sebe dalším zájemcům.

Asi to má umožnit co nejvíc volných míst, aby si tam mohli sednout ti, co si koupí něco k jídlu.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 22:37:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Ono nemusí jít o nemakačenka. Může to být klidně někdo kdo tu práci opravdu chce dělat, ale zkrátka na to nemá. A ne všechno poznáte při pohovorech. Od toho je zkušební doba kdy se může jak zaměstnavatel tak zaměstnanec rozhodout spolupráci ukončit. Já osobně jsem toho již využil jak z titulu zaměstnance, tak zaměstnavatele :-)