K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8374
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 20:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejte mu to, ale se vším, tzn. nejen R, ale i Os Ol - MB, OP - BR - Rý, Ov - OP. Byl by konečně klid? Nebo by utekl jako v Lbc?

Doufám, že vám nevadí, že ČD stále vyzobávají 4 páry "rozinky vyzobávajících" Sp vlaků mezi LBC a Zittau (které mimochodem znamenají, že i v odpolední špičce musejí být vynechány dva páry spojů Trilexu). Proč ty 4 páry také nenechaly Trilexu?

A dále:
- Do Rýmařova snad soupravy z R Olomouc - Krnov - Ostrava nezavítají.

- Když byste do toho souboru zařadil i Os vlaky Opava - Ostrava, tak byste tam zařadil i vlaky Ostrava - Český Těšín? Nebo i od Os vlaků z Opavy přestup na Svinově?

- To, že nyní jsou oběhy údajně propojeny, není dobře. Pro rychlíky (resp. v úseku Moravský Beroun - (minimálně) Krnov by stejně bylo vhodné, aby "zastavovaly všude, kde je potřeba) jsou vhodné jiné soupravy, než pro elektrizovanou trať Ostrava - Opava. Stejně tak jsou vhodné jiné soupravy pro příměstskou část Olomouc - Hrubá Voda.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 20:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotva_trakčního_motoru: Na nejziskovější trati při 80-100% obsazenosti nasekat 30-50M ztrát
A co říkáte na miliardovou ztrátu pendolina na stejné trati? Taky tomu tleskáte jako tupé stádo?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 20:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Zeptám se taky, proč Trilex nevzal i ty 4 páry R? Jsme tamtéž. Zde na 310 se p.Jančura vyjádřil, tak jak se vyjádřil. Dle jeho by vlastně tímto způsobem došlo k navýšení finanční nákladovosti, jelikož by se musely za chybějící R zastávkové zajistit Os. A v případě, že by Os nepřevzal, zůstalo by to na té Zlé?

Do Rýmařova nikoli. Ale např. v úseku Br - Op obraty mají, taktéž Op - Ov.

Když bych. Já osobně bych tuto větev podělil třeba podílem 1/1. Zde se stejně z 90 % jezdí v ODIS, tak by to řešení bylo asi na stejno. Pak by se ukázalo, kdo třeba poskytuje kvalitnější služby, a dostal by ten zbytek. Nebo by to zústalo. Řešení je vícero.

Není. R v úseku M.N. zastavují všude do Br, neboť zde nahrazují chybějící Os. Na úseku Ol - M.B. jezdí nyní 814-014-814, 843 při mimořádce (výluky, porucha).

T.H. (asi aby se to někam dostalo "dotovaně" místo placeného Sv) je to pořád lepší, než jet s Sv a poslat třeba jinou Sv na ten Os. Já vím, vždyť ten nemusí jet. Ale myslím si, že i soukromá firma by měla spíš zájem o jízdu s cestujícími, než Sv. Využití, i když asi častečné, soupravy se k tomu nabízí.
Jinak zdravím bývalá "modrá gumo", máte pořád zažitý výrazivo představených ČSD. Přechod k vašemu titulu schválně. Líbí?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.19
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:04:41    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Olomouc - Krnov (i když to nakonec kvůli politickému tlaku nakonec MČD stejně zruší)
Také nevěřím, že se tohle výběrko dotáhne do konce...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě by bylo dobré uvést na pravou míru záležitost týkající se cen jízdného. Je sice pravda, celkem logicky, že RegioJet si stanovil ceny sám, ale krátce po zahájení jeho provozu České dráhy výrazně zlevnily.
ČD zlevňují záhy po vstupu RegioJetu na trať

Edit: souhrn dnešních OVM písmem:
novinky.cz - včetně diskuse nešotoušů
Česká televize

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:15:06    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: proč Trilex nevzal i ty 4 páry R?
Protože nebyly předmětem soutěže (to snad víte??!!).
jelikož by se musely za chybějící R zastávkové zajistit Os
Jaké zas chybějící R? Hele, mezi Turnovem a Tanvaldem zrušilo ministerstvo objednávku na některé rychlíky. A hle, hodná obětavá maminka Dráha je tam na své triko co? Na své triko NEPROVOZUJE. To je prostě byznys, co si objednáte, to dostanete - proč tu psí hlavu nasazujete jen Jančurovi?
Na úseku Ol - M.B. jezdí nyní 814-014-814
...takže to očividně není spojené s "rychlíkovým" oběhem 843/954 na R 112X a jde zas čistě jen o kompenzaci vašeho pocitu "vyzobávání"...
Přechod k vašemu titulu schválně. Líbí?
Vytírejte si mnou ústa zcela podle potřeby, když vám ostatní argumenty dojdou, resp. vůbec nepřijdou. Je mi to lhostejné.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Kdo zadával soutěž? Tam brečte.

Chybějící R. Takže ještě jednou. V úseku Mor.Beroun do Bruntálu jsou R na 310 vedeny jako zastávkové místo Os (úspora sv + financí kraje, tím pádem dotace MD), ani Jančura by neprovozoval Os na své triko, šel by do toho pouze v závazku, tož co sa divíte. Nejde mi o psí hlavu, jde mi o to, že ten pán něco řekl, a tím by došlo k znekvalitnění dopravy přinejmenším v tomto úseku.
Vyzobávání: a co takhle, že sv od R 112X - 113X točí taky třeba 35XX + 35XX. To vám taky nic neříká? Nebo si přejete, aby se hnala náhradní prázdná sv pro Os, a prázdná sv od R dom? Divné, ni? Úspora paliv, ekolog, financ, využití vozidel.

Jediný, kdo si tu vytírá ústa diskutujícími jste většinou vy a vám podobní. Nesmíte se divit, že se to občas vrátí.
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: To co řekne žlutý bůh je pro vás dogma,chápu.

Jinak ta ztráta( kvůli odpisům) má činit něco kolem 250M Kč a možná je teď už nižší.Ale to není vina managementu ČD, nýbrž politiků, kteří chtělí mít rychlovak za každou cenu.
MaWa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.225.11
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

BKV: Já nevim jestli jseš uplnej debil, nebo ho jen děláš, ale mícháš provozní ztrátu s účetní ztrátou.

Provozní ztráta RJ (bez odpisu majetku) je 50 mega ročně. S odpisem majetku by ta ztráta byla odhadem 2x - 3x vyšší.

Provozní ztráta Pendolina je ve hvězdách (můj odhad je, že je nad nulou, tzn zisk), účetní je vzhledem k ceně +- 7.5 mld za komplet (vlaky, depo, náhradní díly) a odpisech 10 let určitě minimálně 750 mil Kč ročně.

Takže o čem tady kdákáš ? Pokud vyčítáš dráhám Pendolino, tak pláčeš na špatnym hrobě, dráha do tehdejšího nákupu neměla skoro co kecat a bylo to politické rozhodnutí.

Mimochodem tohle mě dnes naštvalo v té debatě na ČT i u Leoše. Že začal míchat provozní a účetní hodnoty, jak se mu to hodilo...to nebylo zrovna objektivní.

Zkuste si schválně spočítat, pokud by byla provozní ztráta ČD na trati praha - ostrava 1 mld Kč za rok, ja to tvrdil Leoš dnes na ČT, kolik by musela být ztráta na jeden vypravený vlak. Ta částka, co Vám vyjde je poměrně blbost, hm ? Jedině, že by povolání "vlakušky", průvodčího a strojvedoucího u ČD byla placena mnohonásobně lépe, než je obvyklé, a o tom opravdu pochybuji. Protože za ty prachy, co mě vyšly jako ztráta na jeden vlak, bych po rozpočítání na personál v klidu dal v práci výpověď a šel tam dělat "vlakušáka" i když mám vysokou školu a nadprůměrný plat.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnesni "test novinek" nebyl uspesny ani pro modre, ani pro zlute. V podstate se to vystihuje heslo "slibujeme pokrok, v realu je to horsi nez doposud".

U modrych je vyraznou zmenou zavedeni "bezpapirovych bezjizdenek" - teoreticky vam na to staci SMS v mobilu s kodem, nebo jen kod napsany na kusu papirku (ovsem oproti zlutym to je porad slozitejsi protoze pro kazdou jizdenku je kod unikatni, takze s kazdou jizdou je nutne si pamatovat/zapsat novy kod). V praxi ovsem pruvodci pravdepodobne neumela natukat kod do popky a stale dokolecka, jak kafemlejnek, se dozadovala klasickeho listku - pod zaminkou toho, ze jen z kodu nepozna, odkud kam ta jizdenka je (coz prave po natukani do popky pozna). Vysledek? V pomerne obsazenem osmikupe manipulace s kufrem nad hlavou, vytahovani notesa a asi 10 marnych pokusu o precteni kodu z displeje. Pak odnesla inkartu a nekam volala ... po par minutach bez jakekoliv omluvy (cekal bych aspon omluvu za to, ze po celou dobu musim stat a drzet notes v drevenicich rukou) pouze rekla "v poradku", vratila inkartu a zmizela. Prozakaznicky pristup v praxi.

Zluti maji posunuty odjezd z Prahy "z pul na ctvrt", coz kombinaci s vynechanim nekterych zastavek znamena v Ostrave "v pul misto v celou" ... ovsem v pripade dnesniho 1013 to jelo v podstate ve starych casech (plus minus 5 minut), "jen" se tolik nestavelo. Do toho vseho obsluha v zacviku, takze matovy caj s medem "uz" v Ceske Trebove a na doneseni uz zaplacenoho kolace stacila ctvrta upominka.

Zbyva jen doufat, ze si to "sedne" a ze v obou pripadech to priste bude vyrazne lepsi.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:52:41    Odkaz na tento příspěvek  

Tam brečte
Tak zatím tu brečíte akorát vy, že Trilex "nevzal" nějaké 4 vlaky.
V úseku Mor.Beroun do Bruntálu jsou R na 310 vedeny jako zastávkové místo Os
No vždyť ať klidně jsou. Dopravce za to pobere menší/větší kompenzaci a jede se dál, močálem černým podél bílých skal. Co vlastně to žluté ztělesnění Lucifera DOOPRAVDY, nikoli dle šotopřekladu, řeklo? (Nehledě na to, že jezdit to nakonec bude podle objednávky, ne nějakých řečí.)
co takhle, že sv od R 112X - 113X točí taky třeba 35XX + 35XX
A to jako kdy? Vždyť S:52 přijedou do Olomouce a v L:07 točí zpátky. Za patnáct minut fakt obrat do Hluboček nestihnou.

MaWa: Provozní ztráta Pendolina je ve hvězdách (můj odhad je, že je nad nulou, tzn zisk)
A tohle ekonomické perpetuum mobile vzniká kde? Vždyť je to PROVOZNĚ nejdražší vozidlo široko daleko. Jo, leda nějakým kreativním účetnictvím, díky kterému byl v "provozním zisku" svého času i SC Manažer, protože se do "nespecifikovaných nákladů" rozlejvaných někam jinam počítala nejspíš i ta bába, co to na konečné vyšúrovala (ostatně větami o "nezapočítávání úklidu" perlily ČD ještě při výběrku Pardubice-Liberec).
pokud by byla provozní ztráta ČD na trati praha - ostrava 1 mld Kč za rok
Já teda nevím, co tvrdil Leoš (nemohl jsem spustit oči z hysterického Žaludy, takhle jsem ho koulet očima fakt ještě neviděl), nicméně tu mícháte pojmy asi ve snaze to znepřehlednit. Dovedu si klidně představit, že miliarda (nebo sedm, osm set miliónů) klidně může být roční ztráta. ZTRÁTA, žádné přívlastky mající za cíl to vylepšit třeba nezapočítáním odpisů (tj. vozidlo prostě je, spadlo z oblakov). Pendolíno je prostě v hajzlu, je to od začátku provar jako prase a Žaluda tou ekvilibristikou s "provozní" ztrátou/ziskem akorát dělá medvědí službu sám sobě (protože mu pak nikdo nedosype, když bude operovat "ziskem").

Sim: takze matovy caj s medem "uz" v Ceske Trebove a na doneseni uz zaplacenoho kolace stacila ctvrta upominka
...a teď si zkuste cvičně vzpomenout, jak jste jezdil před třemi lety (třeba jestli byl mátový čaj už v Pardubicích)
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotva_trakčního_motoru: To co řekne žlutý bůh je pro vás dogma,chápu
Zajímavé. Tak zkuste vysvětlit jak se zástupce "férové konkurence" Novotný u vás stal žlutým bohem?
Ono některé fráze nejde omílat do nekonečna, pak vypadáte hodně ... (doplňte si dle své libosti)

Takže o čem tady kdákáš ?
No kdákám tady o ztrátě pendolina, kterou vyčíslil představitel té "férové konkurence" Novotný. A ten přeci dle části místních přeci o ČD nelže. A pokud si dobře vybavuji, tak jediný, kdo úzkostlivě uváděl pouze provozní zisk, byl Žaluda. Ono by se jinak ukázalo, že má Novotný pravdu i s tím, že ČD si na nové vlaky nevydělají. Ale jak nám už řekl Slim, to není problém ČD či jiného dopravce, odpisy má přeci zaplatit objednatel dopravy nebo cestující.
MaWa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.225.11
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:06:14    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Chceš mi říct, že samotné Pendolino je v provozní ztrátě 700 mil Kč za rok jo ? Zkus si spočítat, kolik to podle tebe je na jeden spoj. Tu částku nemůžeš myslet vážně...Pokud by jezdilo prázdný, tak by se o tom dalo polemizovat, ale vzhledem k příjmům za jízdenky je ta tvoje částka akorát zbožné přání žlutoonanisty.

Mimochodem, jaké pojmy tu míchám ? Zatím mi přijde, že jsem tady jeden z mála, kdo pojmenovává věci pravými jmény...

Mimochodem, na tom účetnictví je krásná jedna věc - čistě účetně bude první ziskový dopravce na trati praha - ostrava ČD s Pendolinem, protože jim skončí odpisy nejdřív....
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

akorát zbožné přání žlutoonanisty
A znova, žádný žlutoonanista, ale zástupce "férové konkurence" Novotný. A ten přeci o ČD nelže. Já vím, že je to pro vás těžké pochopit, takže ještě jednou. O ztrátě pendolina dnes v Otázkách V. Moravce mluvil Novotný, představitel "férové konkurence", žádný žlutoonanista.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:15:37    Odkaz na tento příspěvek  

MaWa: Chceš mi říct, že samotné Pendolino je v provozní ztrátě 700 mil Kč za rok jo ?
Ne, to vám určitě nechci říct, přečtěte si můj příspěvek žlutoonanisty ještě jednou a pořádně (plácáte se totiž v těch pojmech jako nudle v bandě).
P.S. Husy jsme spolu nepásli (aspoň o tom nevím).

čistě účetně bude první ziskový dopravce na trati praha - ostrava ČD s Pendolinem, protože jim skončí odpisy nejdřív
No jo, no. Tak nashledanou, pane majore.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4340
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mawa : a jste si jistí, ze RJ má loko a vozy v majetku a ze tedy platí odpisy?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 23:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral - Ad Mawa : a jste si jistí, ze RJ má loko a vozy v majetku a ze tedy platí odpisy?
:-))) Ještě i Vy jim dělejte už takhle těžkou hlavu... ;-)
Vykopejme selský rozum z hromady eurosraček na denní světlo a užívejme ho ku prospěchu svému i ostatních!

http://nahouby.estranky.cz
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5926
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 23:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Sp 1642 je psanej v kladiva přímej vůz Brumtál - Frýdlant nad Ostravicí. Nepředpokládám že to je cokoli jinýho než 843 z R oběhu tak jak tomu bylo dosud. Ranní Jeseník - Zlín asi bude stejnej případ, krom toho jezdila kolem poledne rakev ze Šumperku na osobáku do Olomouce. Tudíž ten oběh zjevně provázaný jinam je.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 23:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč dojde k likvidaci veřejné dopravy, když by to tam náhodou převzal žlutý
Protože to sám říkal, že není třeba vlaky na celou trasu.
Vážně- když dostane dotace, není důvod rušit.
Jestli nebude rušení sám požadovat z důvodu prodělku i s dotacemi.

dosypu funguje jen u jednoho Dopravce
Je to v principu a v tomto smyslu slova (€ na vlaky odjinud) i dotování žlutovlaků z výdělečných činností skupiny.

Jedno mi není jasné. Když tady žlutí píšou o třídu lepším a levnějším jízdném, proč guru mluví o levnějším u modrých?
...
V idnes zatím žádná čísla, jen trochu divná fotka soupravy ,co jezdí do Ostravy, tak:
//zpravy.tiscali.cz/ceske-drahy-letos-pravdepodobne-zvysi-provozn i-zisk-i-trzby-206415
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 02:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže po otázkách je všechno jinak, kdo neviděl asi neuvěří, Jančura třetí do party, Žaluda vs Novotný boj a trochu více ostřejší výměna, kde jste vy všichni modročerný?...hihi

Jinak Žaluda dal slovo, za deset let budou jezdit stále ČD, uvidíme..nevěřím :-)

Jiank Žaluda použil největšá trumf - žákovské jízdné, škoda že nikdo z těch soukromníků, neřekl, že to je zákonná sleva, takže žádný dosyp..... resp. dosyp nutnos social…

Jinak Krnov 212-183-159 ?? trochu kodujeme...kdo ví? :-)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 03:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pendolino snad bude jezdit hodně dlouho když je to naklápěcí.
1martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 05:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stroj řady 162.112 v čele IC 1000 dnes poprvé vedeného z Třince. 162.113 na IC 1002 a 162.118 na IC 1004.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 07:51:09    Odkaz na tento příspěvek  

škoda že nikdo z těch soukromníků, neřekl, že to je zákonná sleva
Oni se to tuším snažili říct oba, ale Žaluda (tentokráte obzvlášť hysterický - asi nad ním visí nějaký Damoklův meč) je skákáním do řeči přeřval. Nicméně každý soudný člověk chápe, že když někomu nařídím slevu, musím mu ji kompenzovat. A rozdíl mezi dotací a dosypem jsem tu třeba i já vysvětloval několikrát, ale ultras se to nehodí do světoobrazu zlejch Vyzobů a ubližované Matky, tak dělají, že to nečetli.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 08:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík#1358 >

Slon je asi hodne tezkej, protoze je sedivej.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 09:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MaWa> Zatím mi přijde, že jsem tady jeden z mála, kdo pojmenovává věci pravými jmény...
Nebojte se, tenhle pocit tu má každý pisatel, není to nic neobvyklého.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 10:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Žaluda hazí hrozné ksichty :-D
http://i.imgur.com/pQVXd.gif
ČD: Bohužel , nejde vystavit   jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 10:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Echm, už pár dní solidně mrzne a nějakých 14 hodin celkem dost sněží. Kromě toho, že měl Regiojet v zimě zkrachovat, tak se mu v tomhle počasí taky měly začít sypat lokomotivy, jak tu někdo fundovaně "predikoval". Tak jak?
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 11:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, lokomotivy se mu nesypou, ale facebook se hemží příspěvkama o nefunkčním topení vozů. A to i na odjezdu z Prahy.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 12:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PR by znělo takto- To není vadné topení, to je funkční klima na léto. Samozřejmě o třídu lepší, není důvod ke stížnostem.

162 nekolabují houfně ani jinde, tzn. není důvod k radosti či starosti ani u žlutých.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 12:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: ..co takhle, že sv od R 112X - 113X točí taky třeba 35XX + 35XX
"A to jako kdy? Vždyť S:52 přijedou do Olomouce a v L:07 točí zpátky. Za patnáct minut fakt obrat do Hluboček nestihnou"

Vy někde vidíte, že jsem psal o obratu do Hluboček? Já tedy nikoli. Psal jsem, že Os Hlubočky, Hrubá Voda a M.Beroun jezdí 814-014-814.
Ale 843 točí od např 3504 Op - Kr -Ol, 3505 Ol - Kr, 3565 v kladiva z Br - Kr - pokr. na 1181, 3564 Kr - Br., pokud se pamatuji, jezdí i z Ov - Op večerní obraty 0s 3448,3449. A to nejméně, možná je tam toho více.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 12:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Když je v některém z výběrek požadována klimatizace, vždy se v diskusi najde nějaký expert, který poukáže na to, jak velké teplotní rozdíly mezi kliamtizovaným vozem a okolím způsobují nepřekonatelné zdravotní problémy. Třeba si RJ konečně nechal poradit
(pokud je to s tím topením tak vážný jev)
Sypat se měly právě a jen žluté 162, ten příspěvek se mi ale nechce hledat.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 14:58:48    Odkaz na tento příspěvek  

V té debatě, kdo "první zkrachne" čtveřici pánů na obrazovce nějak uniklo, že modrý dopravce nejezdí na trase OVA-PHA-OVA jen Pendoliny, ale také klasickými soupravami.

Když si podle žlutého pána modrý pán odpisy nevydělá na "nový naklápěcí krám" (a tudíž nebude mít čím v roce 2042 jezdit [soupravy budou 40 let staré a už se nevyplatí jejich opětovná modernizace interiéru]), tak to neznamená, že tam nebude jezdit.

Naklápěcí krám může modrý pán kdykoli nahradit klasickou soupravou, například shodnými ojetinami jaké koupil žlutý pán.
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 15:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bevelo:Já jsem nikdy netvrdil že mám zahradní železnici, ale že jí postavím. Nevnucujte mi empatické transsexuální názory guru Jančůry, nějak se to nestřetává s kontinuitou vašeho tvrzení...
Ale jdi Jendo nelži !!
My jsme nezapomněli, že´s ty články musel smazat viz http://www.drah-servis.cz/detail.php?typ=lgb_pirati
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 16:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MaWa: a on někdo dokže říct, kolik měl kterej spoj SC tržby? Dokže to RJ a LE, ale ČD ne. Protože vidí, že do vlaku toho a toho prodali tolik místenek za celkem tolik a tolik. Ale kdo má režijku, kdo sporotiket, kdo obyčejné jízdné, kdo SONE a další, to prostě nevidí, takže s jistotou můžou jen říct za kolik prodali místenky a to je hodně málo.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 16:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
A neeviduje náhodou Matka v Potěmkinu na jakou kdo jel jízdenku? Snad se najde alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí, aby mám to sem napsal.

Ale Potěmkin prej vydělává na místenkách, viz nedávná debata o tom, co kdyby odboráři s režijkou vymístenkovali všech 331 míst. Modří to tady počítali, že takový vlak by měl vydělat. I když po včerejším vyjádření "férové konkurence" o sekyře jeden Giga už nevěřím ničemu, Žaludovi už vůbec ne.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 17:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro ilustraci:

SC v 17:29, napočítáno 65 rezervací
SC v 19:29 nyní 24 rezervací

RJ v 17:12, 206 rezervací
RJ v 19:12, nyní 126 rezervací

Jsou to čistě informativní údaje a nic z toho nevyplývá, nicméně neříkejte mi, že Pendolino je provozně v plusu, když odpoledne z Prahy téměř neveze cestující.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 17:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě tak napadlo, vydělává vůbec někdo na tý trati do Ostravy? Jančuráček to dosypává ze zájezdů, ČD to živí taky z něčeho jiného...

Budulinek4: Vidíš pro mě třeba zajímavá informace, přesně podle tohohle bych si vybral pendolino, je rychlejší a nebudu se mačkat v kupé...

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 17:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DJ:
Pokud ti nevadí rozdíl v ceně (295 vs 392). Rozdíl v jízdní době je z mého pohledu již zanedbatelný (3:16 vs 3:02).
Jančura tvrdí, že je 50 mega v mínusu a to jezdí obsazen z 80%. Žaluda tvrdí, že Potěmkin je v plusu, obsazenost nedokážu odhadnout, ale co sleduji delší dobu rezervační systém, bude rozhodně pod 50%. Něco mi tady nehraje
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 17:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Máš pravdu, že ta doba je momentálně zanedbatelná, minimálně než se dokončí Úvaly. Myslím, že výhledově by to pendolino mohlo zajet tak za 2:50. Ale uznávám, že letos rozdíl žádnej. A právě ten vtip je v tom, že než jet nacpanym vlakem, že to necelý kilčo nehraje roli, pro mě...

Z 80% jezdí tak maximálně spoje v 15:12, v 17:12 (podle loňska), zbytek je bída. Ovšem podobně na tom bylo pendolino. Nejlépe jezdí obsazené Expresy, ale kecaj voba Jančura bude víc než -50 míčů a Žaluda bude taky v debetu, neni možný aby mu to vydělávalo. A nebo jestli provoz Pendolin nedosypává z Expresů, ty skutečně podle obsazení by mohly být možná výdělečné. Ale je to spekulace, každopádně šašci jsou to voba, jen Jančura je víc buranskej...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 18:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naklápěcí krám může modrý pán kdykoli nahradit klasickou soupravou, například shodnými ojetinami jaké koupil žlutý pán.

Klasiky si modrý pán koupí z peněz daňových poplatníků získaných:
a) formou dalšího vyřvaného dosypu,
b) nadsazením cen požadovaných za státem placené výkony ?

Když totiž v tvrzeném "provozním zisku" na lince s žádnými náklady na reprodukci vozového+lokomotivního parku nepočítá (jinak by mu vyšel "mínus" a tím i doznání cenového dumpingu).
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 20:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale jak vypadá provoz vlaků na podnikatelské riziko v podání Českých drah? Vyřvání většího dosypu?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 20:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Leošovi nemôžete veriť o moc viac ako Jančurovi, Jančurovi nemôžete veriť o moc viac ako Žaludovi a žaludovi nemôžete veriť o moc viac ako Leošovi. Každý kope za svoju spoločnosť, zvýrazňuje plusy a zahrabáva mínusy. Keby to nerobili, boli by sami proti sebe.

A ešte raz, dovodzovať o obsadenosti RJ (a LE) čokoľvek z ich rezervačného systému je vzhľadom k jeho organizácii totálny nonsens, prosím nepoužívajte už čísla z neho ako nejaký argument.
Postman.ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2012
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 21:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MaWa: Nevím, kde jste přišel na to že ztráta 30 -50 milionu u RJ je jen provozní? Znova jsem si pustil záznam a díval jsem se i na přepis z radia a pořád se mluvilo pouze o ztrátě RJ. Což se obávám že je spíše celková(tedy včetně odpisů). Pendolino sice provozně v zisku muže být. Nicméně jeho odpisy tu zatím jsou.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Mohl byste tedy vysvětlit, jak je rezervační systém RegioJetu organizován a proč je tak strašné brát z něj data 12 minut po odjezdu vlaku z výchozí stanice? Protože lepší zdroj asi mít nebudeme.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Já chápu na co naráží. Když si budu chtít zarezervovat středu za 14 dní, může mne ovlivnit to, že uvidím méně míst než je realita a rychle si místo zarezervuji. Ovšem pokud na rezervační systém koukám v den odjezdu a tam je 0 volných míst, pak skutečně věřím tomu, že to je realita, protože pak to znamená že hledám místo jinde. A takový blbec Radim opravdu není, aby mě hnal rovnou ke konkurenci.

Máte lepší způsob jak sledovat obsazenost?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 00:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hezky se zase Jančůro vyzvracel do iDNESu, dle jeho empatie s koblihou a bezedným kelíkmek s kávou, Pendolíno jednoznačně musí skončit. Sám prosral za rok přes 72 milionů, ale Pendolíno musí z Ostravy jednoznačně odejít... nebýt iDNES, tak ani nevím co si ten čůroguru myslí
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3291
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 08:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek:Snad se najde alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí
Vy jste prostě ubožák na kvadrát. Onanujete přitom aspoň?
Nic víc se k těm vašim sračkám dodat nedá.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 08:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Priebežným uvoľňovaním a zasa zakrývaním niektorých miest sleduje zrovnomernenie obsadenosti súpravy. Všimnite si, ako rýchlo sa vlak dostane do stavu že má 5 až 30 miest voľných a ako dlho v ňom potom zotrváva ...

Budulinek4: Takto, údaju o úplnej vypredanosti by som asi naozaj veril, ale to je asi tak všetko.

Čo do sledovania obsadenosti, ja by som sa na to najskôr vykašlal a bol na Vašom mieste rád, že si môžem vybrať z 3 dopravcov. Okolo mňa síce všetci 3 dopravcovia so svojimi "nadvlakmi" jazdia, no vďaka zastavovacej politike (ktorú teda nijako neodsudzujem) som stále odkázaný na "vlaky", prípadne dokonca "podvlaky" ...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 08:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mistře překrucovači Slime, ty jsi zde opravdu nasazený diskutér-provokatér, aby se zobrazovala reklama. Pokud tohle děláš zadarmo, pak je mi tě opravdu líto.
Proč vytrháváš slova z kontextu? Celá věta zněla:
Snad se najde alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí, aby mám to sem napsal.
Od tebe se tady člověk nikdy nic nedozví, od začátku provozu RJ tady jen plevelíš. Bohužel s garážmistrem se socíkem zažraným hluboko pod kůží se na úrovni mluvit nedá...

Takže ještě jednou pro ostatní (Slimto nečti): Najde se alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí a napsal by nám, zda se eviduje na jakou jede jízdenku?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 08:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nejste o nic lepší, když potřebuje k zadupání oponenta vytrhnout půlku věty z kontextu.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 08:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On Slimta je takový provokatér-cestovatel. Dlouhou dobu se přesně takhle choval v sekci Autobusy-Student Agency než ho tam zlikvidovali, kteří se chtěli něco dovědět. Když se objevil RJ, našel si jinou sekci. Já ho nechápu, Žlutým nikdy nejezdil, ale měl nejvíce podobných keců. To samé zde, nejchytřejší ve všem, přitom RJ zná akorát z reklamy.
Vůbec bych se nezlobil, kdyby se přesunul třeba do LeoExpres a prudil další rok tam.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Mnohokrát jsem zažil páteční loterii o volná místa, stejně tak mnohokrát jsem rezervaci rušil a během 5 minut zmizela. Takže se shodneme na tom, že údaj o vyprodanosti je pravdivý. V tom případě je ale dobrá třetina vlaků skutečně vyprodána (středa, čtvrtek odpoledne, pátek celý, občas sobota, neděle kromě rána) a průměrná obsazenost může být i těch 80%.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:17:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně těch cen a hádkám kdo koho podstřelil si dovolím jednu poznámku. On si tady opravdu někdo myslí, že i kdyby RJ nasadil na chlup stejné ceny jako ČD, že by ho modří nepodstřelili? On sice přišel s levnějším jízdným, ale ne o tolik. Cena při nákupu na internetu byla jen o málo nižší než u ČD. Oba dopravci navíc měli ještě zvýhodněné omezené nabídky. Rozdíl byl v tom, že u ČD jste si prostě koupili sporotiket a jeli s ním klidně vlakem ve špičce, kdežto u RJ jsou ty akční za 210 pouze na okrajové spoje, takže tady měly ČD navrch. A co se týká cen na pokladnách, tak tam byl RJ taky jen pár korun levnější. To že ČD hystericky stáhly cenu na pokladnách na úroveň internetového u RJ namísto, aby toho využily a zavedly PROMO pouze na samoobslužné nákupy na internetu a u automatů a tím naučily lidi více využívat tyto prodejní kanály, tak to bylo jejich rozhodnutí. Namísto slečen rozdávajících kolu, tam mohly být vyškolené pracovnice, které by ochotně cestující učily nákup v automatu nebo na internetu. Takže vinu na nízkých a pravděpodobně nerentabilních cenách mají ČD dost velkou.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Áno, ale akonáhle je tam jediné voľné miesto, už nikto nezistí, či je tam jedno, alebo 20 ... Proste tu prestaňte operovať s akýmikoľvek číslami, tie pozná len Radim, a je na ňom či ich povie, a či ich povie presne, alebo ich trocha prifarbí, pridá trocha konzervantov, prípadne zvýrazňovač chuti E621 ...

A skúste niečo urobiť s tým Vašim podsúvacím štýlom diskusie. Myslím to v dobrom.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:23:10    Odkaz na tento příspěvek  

Plevelo - někdo zvrací na idnes, Plevelo zase na K-Reportu. Nevidím většího rozdílu.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Sám prosral za rok přes 72 milionů
Předpokládám, že zdroj vašeho tvrzení se nikdy nedozvíme. Stejně jako těch slibovaných a námi dlouho očekávaných článků. Ale jinak jste vyplodil své denní penzum zvratků na RJ a mohl jste v klidu spát.
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek1:
Najde se alespoň jeden člověk, který Potěmkinem jezdí a napsal by nám, zda se eviduje na jakou jede jízdenku?

Jel jsem cca 10x trasu Olomouc - Praha a zpět, naposledy letos v říjnu a nikdy průvodčí nic neevidoval. Alespoň já jsem si ničeho takového, že by něco zapisoval nebo tak, nepovšiml. Jízdenku pouze vzal, prohlédl a zase vrátil.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf#1806 > Okolo mňa síce všetci 3 dopravcovia so svojimi "nadvlakmi" jazdia, no vďaka zastavovacej politike (ktorú teda nijako neodsudzujem) som stále odkázaný na "vlaky", prípadne dokonca "podvlaky"

No vidite. A ja treba pracuju par metru od mezinarodniho koridoru, ale jezdit vlakem do prace nepripada v uvahu - na nejblizsi zastavku na teto trati to mam asi 2 km (paradoxne to mam o fous bliz, aspon vzdusnou carou, na zastavku na jine trati). Mam se kvuli tomu stavet na hlavu? Ne, nema to smysl. Proste pro nekolik set zamestnancu nasi firmy a nekolika firem v okoli nema smysl delat zastavku, bo se da predpokladat, ze ve smeru jizdy vlaku potrebuje jezdit jen pomerne mala cast zamestnancu ... a jeste pocitat s tim, ze se zacatek a konec pracovni doby zrovna trefi na casovou polohu vlaku, to by bylo hodne naivni.

Takze argumentovat s tim, ze "nadvlaky jezdi okolo a nestavi" je proste blbost, hodna leda tak predstavitelu MuN a jim podobnych.

PPP > souhlas ... ja z toho mam pocit takovy, ze CD proste neresi (a pokud resi, tak to neumi) nejakou motivaci cestujiciho k nakupu takove jizdenky a takovym zpusobem, aby se optimalizovaly spolecnosti naklady a prijmy. Vysledek je jasny, naprosta vetsina uvazuje jiz popsanym stylem "jedu se zlutymi nebo cernymi => kupuju na netu, jedu s modrymu => jdu k pokladne". I ja, ktery maximum mozneho resim na netu, kupuju cca polovinu modrych listku na kase, bo mi to v dane situaci prijde efektivnejsi.

Asdf#1808 > akonáhle je tam jediné voľné miesto, už nikto nezistí, či je tam jedno, alebo 20
Blbost. Pokud je jedno volne misto a ja budu rychlej, koupim si jeden listek ... a ne dvacet. Jak u Pendolina, tak u RJ.

Priapos#48 > teoreticky je mozna automaticka evidence, aspon u inkartistu. Ale prakticky to mozne neni, bo na kase dostanete prenosnou inkartovou jizdenku.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos:
Díky, tak v tom případě může nám někdo vysvětlit, jak může někdo tvrdit že je něco zisku, když není schopen spočítat tržby? Já se obávám, že on ten Leoš měl s tou miliardou pravdu (férová konkurence jistě nelže) a Potěmkin je ještě větší průser než se nám tady všem zdá. Tohle může zachránit jen hrozba generální stávky a následný dosyp z eráru.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 09:45:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně té ztráty RJ nevím proč to někoho tak překvapuje. Ano je sice pravda, že pan Jančura něco mluvil o zisku od prvního dne, ale samozřejme pokud nevidíme čísla a souvislosti tak těžko soudit. Pokud tím myslel, že ty 3 spoje vkaždém směru svými tržbami pokryjí náklady na provoz ať už se započítáním nákladů na odpisy těch vozidel (případně splátek leasingu, protože opravdu nevím jak to s vlastnictvím vozů mají) nebo bez nich, tak v určité interpretaci se dá vždy hovořit o "zisku" a to je na účetnictví to krásné :-D a jak vidno, tak to není jen doména RJ jak ukázal pan Žaluda.

A pokud si někdo myslel, že RJ je jako celek ziskový, tak to je jeho problém. Protože měl spoustu dalších vozů, které zatím jen stály, ale účetní náklady na jejich bytí jako takové jsou stejné jako když jezdí.

Aby se dalo o ekonomické situaci věcně diskutovat, bylo by potřeba znát vývoj zisku/ztráty po jednotlivých měsících. Protože projekt byl nepochybně plánován jako ziskový za předpokladu plného provozu. A ten je v podstatě teprve od září. Takže celý rok může být ve ztrátě, ale za prosinec už může být ztráta jen pár drobných.