K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 05. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 05. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3281
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Kapacita dopravce na trati do Ostravy se neskládá jen z Pendolina, ne? Nebo tam jiný než povinně místenkový vlak nejezdí?

A co se týká těch článků - vůbec jsem nepsal o špinavé propagandě, ale o stylu práce novinářů. Taková propaganda může být klidně i slušná a pravdivá, případně bez emocí informující o faktech, novinkách v sortimentu atd.
Psal jsem o tom, že novinář si většinou ulehčuje práci a nechá se pozvat na raut, předváděčku, žranicim, zkušební jízdu a tak, na té dostane igelitku s dárkem (flaška, model autíčka, popelník, sada skleniček, možná i víc) a k tomu sadu prospektů a letáků a na flashce tiskovou zprávu.
Pak přijde domů, vezme u flashku a formou CTRL C + CTRL V napíše článek, kde změní úvodní dvě věty. Následně můžeme číst ve většině médií z 95% shodné články o téže akci a stejném výrobku. Větší póvl vyžere flašku a nic nezveřejní, menší póvl nějak víc přestylizuje, případně napíše v první osobě.
Další varianta je, že firma spolupracuje s PR agenturou, která korumpuje novináře tak nějak souhrnně a novináři chodí tam, kam je korumpující agentura nadiriguje. Za to s nimi lze spolupracovat tak, že PR agentura mi zavolá, že ten a ten časopis potřebuje v tom a tom měsíci zveřejnit v rubrice třeba Tip měsíce info a fotku vína, čokolády, hodinek, auta, nábytku, recenzi restaurace atd. K tomu já napíšu na klíč článek, větinou doprovodím vzorkem ke konzumaci a užití si a novinář to zase hodí do stylu, který potřebuje, aby to na stránce moc nevyčuhovalo, viz zastavování v Lukách.
Ta poslední varianta je to, co dělám já, lze z toho vyčíst, že se vůbec nemusí jednat o podpásové argumenty a lži. Ale taky klidně může, potože tenhle novinář pravdivost článku hodnotí až jako poslední.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 15:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč dopravce stále trvá na povinné místence, když má dle Slima dostatečnou kapacitu?

Myslím, že hlavní rozdíl, proč to u ČD není špatné, je že kromě Pendolína provozují i nepovinně místenkové vlaky.

Takže kromě "vyššího segmentu" vozí i "odpad" (což nemístenkové vlaky z obchodního hlediska jsou - mimo špičku je nenaplníte, ve špičce jsou zase plné přiliš, lidé nadávají). Soukromníci se na "odpad" vykašlali.

Nemístenkové vlaky jsou prostě zatížené výkyvy poptávky, povinně místenkové ne, protože můžete poptávku snadno "oříznout".
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 16:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, ořezávat poptávku pomocí toho, že se vyprodá spoj, je blbost dopravce. Lepší je ořezat poptávku pomocí zvýšení ceny, tak, aby vlak byl plný, ale nikdo zároveň nebyl odmítnutý. Snad kromě velkých špiček, co se málokdy vyskytují a kvůli nimž nikdo nebude držet velké rezervy.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 16:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novinář si většinou ulehčuje práci a nechá se pozvat na raut, předváděčku, žranicim, zkušební jízdu a tak, na té dostane igelitku s dárkem (flaška, model autíčka, popelník, sada skleniček, možná i víc) a k tomu sadu prospektů a letáků a na flashce tiskovou zprávu.
Pak přijde domů, vezme u flashku a formou CTRL C + CTRL V napíše článek, kde změní úvodní dvě věty. Následně můžeme číst ve většině médií z 95% shodné články o téže akci a stejném výrobku. Větší póvl vyžere flašku a nic nezveřejní,


Z chlebíčků který dostane jednou za měsíc, igelitek a prospektů uživí rodinu.

Většina z těch lidí jsou externisté, nikdo je nikam nepozve, dostanou auto na 3 dni s plnou nádrží, data si stáhnou z novinářského serveru a pak musí za pár stovek vypotit originální článek.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 16:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:
Tak se na ten odpad podíváme:

Pendolino 17:12 (odjezd za 15 minut):
Kapacita 331, rezervací 169, volných 162

RJ 17:33 (odjezd za 35 minut):
Kapacita 280, rezervací 280, volných 0

A to je jediný čas za celý den, kdy bych čekal Pendolino alespoň ze 2/3 plné. Čili máme minimálně 280 zájemců o RJ, další zájemci budou zřejmě v pendolinu nebo v IC/EC, jiní pojedou třeba zítra ráno. Potencionálních zájemců o Pendolino je maximálně nyní 169, spíše méně, protože část z nich jsou ti, co se nevešli do RJ. Bylo to vidět, jak se postupně obsazovaly rezervace. Dokud bylo volno u RJ, v Pendolinu bylo jen pár rezervací. Jakmile se RJ zaplnil, začaly se objevovat rezervace i v Pendolinu. Ještě hodinu před odjezdem nebylo rezervováno ani 100 míst.
Pokud jsem pochopil vaši teorii, tak "odpad" právě jede Pendolinem. Tak alespoň k něčemu ten Potěmkin je, aby vypomáhal ve špičkách Jančurovi.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3327
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je jediný čas za celý den, kdy bych čekal Pendolino alespoň ze 2/3 plné.

Že to čekáš ty, neznamená, že zrovna v tuhle dobu musí být špička. Proč si myslíš, že hodinový interval SC a RJ není kolem 17. hodiny, ale už kolem 14-16?
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3328
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsem pochopil vaši teorii, tak "odpad" právě jede Pendolinem.

Nebo ti cestující, které ty nazýváš odpadem nehrajou šaškárnu "rezervuji si 5 spojů dva měsíce dopředu, nechám dopravci ležet peníze na účtu a teprve v den odjezdu vystornuju jak šašek ty 4 nevyhovující, abych večer rezervoval dalších 5 spojů na přespříští měsíc," ale prostě příjdou koupí a jedou kdy oni chtějí.

Zkus si představit, že tvoje uvažování není jediné správné a univerzální.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Geoge Crouser: ale prostě příjdou koupí a jedou kdy oni chtějí.

Bevelínek: Dokud bylo volno u RJ, v Pendolinu bylo jen pár rezervací. Jakmile se RJ zaplnil, začaly se objevovat rezervace i v Pendolinu.
A kde jsou teda ti lidi, co než by jeli s ČD, počkají si týden, až bude u Jančury volno? Právě jste předvedl minimálně 169 lidí, kteří se nechovají pole Vaší žlutoteorie. Ledaže by dalších deset tisíc jich šlo pařit a čekat.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:14:39    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Soukromníci se na "odpad" vykašlali
Soukromníkům ho nikdo nezadotoval (+nedosypal, když se prožrala dotace). To je furt stejné, ani Dráha to nedělá pro pěkné oči oněch babiček z Horní Dolní.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně jsem opět dokázal, že RJ jezdí stále více lidí, zatímco z Potěmkina cestující utíkají. Kdyby měl na spoji v 17:33 Jančura 10 vozů, tak Pendolino neveze ani 100 cestující. Teď to bylo vidět v rezervačním systému.

Takže v jednom se s vámi shodnu: Díky za to, že Pendolino dělá žlutému posilu a odvozí přebytek, který se nevešel do RJ.

George:
Zaměřil jsem se na spoj v 17.12, protože to je jediný spoj, který jsem viděl vyprodaný. Ten v 15 maximálně v pátek. Ale i tak je největší poptávka po 17 hodině.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4> přečtěte si to ještě jednou. moje slova o "odpadu" se netýkala vlaků, ale poptávky, a to z hlediska lukrativity pro dopravce.

Odpad v poptávce jsou ty výkyvy, něco, co abych odvezl, musím mít rezervy, které mi pak v jiné časy leží ladem.

Open-access soukromník českého stylu odpad nevozí vykalkuluje si projekt na 80-90% obsazenost (takže zbudou peníze na stevardky a občerstvení). Výkyvy povinnou rezervací odřízne, neřeší.

Odpad za něj vozí jiní (ČD). Nevím, proč přesně to dělají (nikdo je k tomu nenutí, mohly by expresy 2x zkrátit a udělat povinně místenkové taky), asi z určité tradice. Nebo ze strachu, že pokud by napodobily Jančuru, novináři a veřejnost je ukamenují (zatímco Jančura je za stejný styl provozu oslavován, ale to už je ta naše česká mediální realita).

Jak myslíte, že by vypadala doprava v podání RegioJetu, pokud by byl na trase sám a měl odvézt všechny? Myslíte, že by to bylo pořád plné, za současnou cenu, se současnými službami?

Dráha to nedělá pro pěkné oči oněch babiček z Horní Dolní.

A proč to dělá? Expresy ani SC nejsou v objednávce.

Díky za to, že Pendolino dělá žlutému posilu a odvozí přebytek, který se nevešel do RJ.

Aspoň je vidět, že jste to trochu pochopil. Ale tohle není na děkování RegioJetu ČD. To je jako by zloděj poděkoval okradenému.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak myslíte, že by vypadala doprava v podání RegioJetu, pokud by byl na trase sám a měl odvézt všechny? Myslíte, že by to bylo pořád plné, za současnou cenu, se současnými službami?

Vypadala by určitě lépe než v dobách Jediného Správného Dopravce. Ten na odpad kašlal tím, že jim nezajistil místo k sezení, ale nechal je stát u hajzlu.
Podívejte se do Liberce, tam dnes SA zajišťuje více spojů než v dobách soudruhů z ČSAD a ejhle, jezdí se i v neděli ráno i ve 21 hodin večer.

Kde pořád chodíte na ty pohádky o Obětavé Matce, která vozí každého snad ze soucitu? Pokud vím, tak byla to právě Matka, která nechtěla obětavě vozit babičky Beskydem, takže chudáci cestující dnes musí do RegioJetu. Máte tam ještě něco o vyzobávačích?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Pokladník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.167
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:30:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bubulinek: Nebude to postupné obsazování Pendolina náhodou způsobené tím, že velká část cestujících neví, který spoj využije a tudíž si místenku kupuje až před odjezdem? Ono kdybyste měl zkušenost s prodejem místenek na SC přímo na pokladně, tak byste rychle dospěl k poznatku, že drtivá většina cestujících má koupené jízdenky (buď zpáteční nebo v předprodeji) a místenky dokupují těsně před odjezdem/nedokupují vůbec a použijí jiný vhodný vlak ČD. Ač by se Vám to hodilo do krámu, tak s obsazeností RJ to moc společného nemá, protože většina cestujících v Pendolinu jsou jeho pravidelnými uživateli a o jiných variantách uvažují jako o nouzových (tedy i o RJ).
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadala by určitě lépe než v dobách Jediného Správného Dopravce.

Lépe, to znamená jak? Prosím konkrétněji.

Pokud vím, tak byla to právě Matka, která nechtěla obětavě vozit babičky Beskydem ...

Já o žádné obětavosti nemluvil. Já mluvil o ekonomických aspektech dnešního stavu (důsledcích privatizace zisků, socializace ztrát). Beskyd jezdil, protože byl, coby ztrátový, objednaný v jednom balíku se spoji výdělečnými. Ne kvůli nějaké obětavosti. Byl prostě plněním objednávky.

, takže chudáci cestující dnes musí do RegioJetu.

V časové poloze Beskydu RegioJet nejede. Jezdí sice Leo, ale za pár dní toho nechá.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro budulínka, který úspěšnost dopravce měří jen dle toho, kolik převeze lidí, ale nikoliv dle toho, kolik kdo vybere peněz (to je myslím základ podnikání ne?). Jen malý příklad na číslech z minulého týdne (neb teď to dnešní SC nejsem schopen ověřit, kolik tam reálně jelo lidí, obvykle není problém v posledních minutách prodej 20-30 rezervací i když na eshopu to již nezobrazuje.)

RJ: 288 rezervací
Pendolino: 205 rezervací


Cena jízdného je +- stejná, v průměru okolo 290 Kč do OV, menší část do OL.

SC je povinně místenkové. Budu počítat, že 2/3 cestujících mají InKartu. (Tohle číslo kdysi uváděly samotné ČD). V první třídě neexistují žádné "akční místenky" (teda od 9.12. už jo, ale dosud nikoliv). V 1. třídě jelo 54 lidí. Tedy v jedničce se vybralo 36*120+18*200Kč=7920 V druhé třídě jelo 151 lidí, místenky se pohybují od 35 do 200 Kč. Schválně budu pro ČD pesimistický a budu počítat s průměrnou místenkou v 2. za 100 Kč (Tedy že víc lidí jede ma kratší trasu s akční a In místenkou, než lidí co jeli celou trasu s místenkou za 200.) Vyjde mi 151*100Kč=15100Kč. Celkem tedy v tom spoji mohly ČD +- (jde samozřejmě jen o odhad na základě čísel které víme a které ČD kdysi zveřejňovaly) 23020 Kč. U RJ je kreditovka zdarma, tak předpokládejme že na ni jeli všichni za "plnou kreditovou cenu" a k tomu ještě celou trasu (tady jsem pro RJ optimistický, protože dost lidí vystupuje v OL) 290. ČD tedy vybraly 23020/290=79,379.... tedy jen na místenkách vybraly ČD tolik, co by RJ vybral na 79 lidech jedoucí celou trasu. Tedy z 205 lidí vybraly peníze, jako Jančura za 205 (podobná cena samostatné jízdenky) + 79= 284 lidí. A teď to porovnej s 288 u RJ. Takže je otázka jestli je SC tak neúspěšné, jak se tady snažíš neustále všem dokazovat. NEvítězí ten, kdo prodá víc, ale ten, kdo víc vybere. Jako cestujícímu se ti to nemusí líbit, ale to je trh. Mi to je jako cestujícímu jedno kolik dopravce vybere, já jako cestující radši zvolím prázdnější, než zcela plný, byť místenkový vlak. Dopravce naopak chce vybrat co nejvíc a musí cenu nastavi t tak, aby ji trh - tedy cestující akceptovali: Cena je určovaná nabídkou a poptávkou a můžeš se zamyslet, jestli by si ČD úplným zrušením příplatku za ty místenky pomohly nebo ne (obsazenost by byla vyšší, ale při stejných tržbách a vyšším nákladům na obsluhu/čištění apod. když pojede víc lidí - i když teď se těším, jak tohle překroutíš, že vlastně ČD tam nikoho nechtějí.)

A zkusím malou věštbu - vsadím se, že jakmile se naplno rozjede Leo, tak i ČD zavedou ještě větší dynamičnost cen místenek. Ve špičce klidně tolik co teď, protože se to naplní a mimo špičku půjde cena SC místenek dolů.

A omlouvám se za možná divnou gramatiku, ale datluju to na ne zcela pohodlném tabletu.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je zase dnes naSlimtáno!

A kde jsou teda ti lidi, co než by jeli s ČD, počkají si týden, až bude u Jančury volno? Právě jste předvedl minimálně 169 lidí, kteří se nechovají pole Vaší žlutoteorie. Ledaže by dalších deset tisíc jich šlo pařit a čekat.

Právě jsem předvedl to, co tady tvrdím už nějaký pátek. Že NORMÁLNÍ cestující (myšleno běžný) se nejprve podívá do rezervačního systému RegioJetu a snaží si zarezervovat místo. Pokud ho tam nenajde, hledá alternativy. Výjimky se samozřejmě najdou, z těch 80 rezervací, které byly v pendolinu před zaplnění RJ byly jistě nějaké propadlé, dále 24 stabilně zablokovaných míst ve voze č.3 no a něco budou samozřejmě skalní Ultras jako Slim, Bevelo apod. Nesmíme zapomenout taky na rezervace s režijkou (Vlada). Zbytek se začal zaplňovat, až po zaplnění RJ.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Pokladník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.167
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:36:39    Odkaz na tento příspěvek  

Dodatek pro Bubulinka: zkuste se někdy podívat na SC 502 z Ostravy a uvidíte, jestli je RJ více preferovaný i tam...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cena je určovaná nabídkou a poptávkou a můžeš se zamyslet, jestli by si ČD úplným zrušením příplatku za ty místenky pomohly nebo ne

Tak když je to tak výdělečné, jak se nám tady snaží modří neustále dokazovat, tak proč se neustále snižuje cena místenky. Proč se teď uvažuje o rezervaci zdarma? Asi to tak výdělečné nebude, co?

Edit: přerezervaci zdrama

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když je to tak výdělečné, jak se nám tady snaží modří neustále dokazovat, tak proč se neustále snižuje cena místenky.

Tohle jsou základní principy trhu, ne? Cenová reakce na konkurenci. Čím méně je trh monopolní, tím více se změna ceny projevuje na celkovém prodeji produktu. To by snad udělal každý příčetný manažer.

Ano, bude to pravděpodobně výdělečné méně než předtím a splácení Pendolína se zpomalí. Ale s tím se nedá nic dělat, jednou ten dluh ČD po politicích zdědily, tak ho splatit musí.

Kdyby měl na spoji v 17:33 Jančura 10 vozů, tak Pendolino neveze ani 100 cestující.

Kdyby měl Jančura 10 vozů, tak je musí především koupit, udržovat, mít pro ně vyšší stav zaměstnanců. A to kupodivu i v době, kde je nenaplní. Myslíte, že by to šlo za současnou cenu a se současnými službami?

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3330
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když je to tak výdělečné, jak se nám tady snaží modří neustále dokazovat, tak proč se neustále snižuje cena místenky.

Myslíš to zvýšení In místenek ze 100 na 120 Kč ve špičkách?

Proč se teď uvažuje o rezervaci zdarma?

Nevím jakou rezervaci zdarma máš na mysli?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokladnik:
Nemám zkušenost se SC502, ale IC1002 bývá taky vyprodaný. Nicméně nikdy jsem nepochopil, proč tento spoj nejede v taktu s ostatními a má tak příšerně dlouhou jízdní dobu.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jednou ten dluh ČD po politicích zdědily, tak ho splatit musí

Tak tohle vyhlašuji za příspěvek týdne. Chudinka Matka Dráha, tak se snažila a k tomu ještě zdědila dluh, k tomu nádražní budovy za miliardy a desetitisíce zaměstnanců!
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Pokladník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.167
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:52:11    Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsem, abyste se podíval třeba do eShopu a porovnal si předprodej na tohle SC a RJ
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes Olomouc: IC 1004 + cca 25 min.,4 vozy, IC 1001 včas, 4 vozy, IC 1003 taky asi + 15, 4 vozy, IC 1006 včas, 4 vozy, IC 1005 včas, 4 vozy, IC 1008 včas, 4 vozy. Tož by mě zajímalo těch 280 míst, a taky proč vlastně lidi nastupovali do těch škaredých modrých vlaků. Se divím, že si nerozmysleli cestu a nečekali na další, pane Budulinek. A to ty IC RJ nebyly plné. Teda já bych jim vyprášil kožich, takhle si nevážit dobrodiní p.Jančury .
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chudinka Matka Dráha, tak se snažila a k tomu ještě zdědila dluh, k tomu nádražní budovy za miliardy a desetitisíce zaměstnanců!

Vy nepovažujte nákup Pendolín za politické rozhodnutí? Tehdy byly ČD státní organizace.

Mimochodem, byly rovněž pořizovány v době, kdy (ano, opět politici) slibovali rychlejší rekonstrukci koridorů, než se pak stalo realitou (a pokud by byly tratě rychlejší dříve, lépe by se ty jednotky splácely). Slibováno bylo i nasazení do zahraničí. Opět jen "politicky", jen řeči, žádné smlouvy ...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:

Tož by mě zajímalo těch 280 míst,
Vás nenaučili počítat do 300, když má vlak 6 vozů?

a taky proč vlastně lidi nastupovali do těch škaredých modrých vlaků.
Tak jsou stále mezi námi lidi, kteří neumí pracovat s internetem.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5903
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Že NORMÁLNÍ cestující (myšleno běžný) se nejprve podívá do rezervačního systému RegioJetu"

Místo běžný by spíš mělo být občasný. Pravidelný cestující mající in-něco nejspíš využije toho že NE-MU-SÍ dělat opičky s rezervacema ale přijde a tím vhodným odjede. Když to bude TIS tak si koupí místenku nebo odjede bez místenky nějakým Ex co jezdí každou hodinu. A pokud jezdí fakt pravidelně tak nejspíš bude mít IN100 za 23 kapříků na rok. Když vemu průměrnou cenu těch 290 do Ovy a nazpátek tak je to ca. 40 cest tam a zpátky za rok (když nepojede už nikam jinam). Což je v podstatě víkendovej študák šulnul resp. gastarbajtr už bude v plusu (nějakých 46 týdnů pracovních v roce). A pokud tu a tam pojede třeba 2x za tejden tak není co řešit, stejně jako když pojede někam do okolí Ovy (Opava, Karviná, 3nec, Těšín, FM etc.). Tedy pro ty co chtěj jezdit levně a ještě pohodlně a to jedničkou.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: A vás nenaučili taky číst. Psal jsem, že všechny mnou vyjmenované vlaky RJ měly čtyři vozy, číselně 4, to znamená, že z nás dvou bude někdo lidově řečeno pomýlený. Nevíte náhodou kdo?
Jen tak mimochodem, ještě jeden vlak jsem viděl, bez povinné místenky a s jízdným za 20,- kč do Řepčína a zpět. Že by nová konkurence. Jen ti průvodčí byli nějací divní.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravidelný cestující mající in-něco ...

Ano, je třeba připomenout, že s inkartou jsou ČD levnější než RegioJet. Dokonce i když započtete cenu kafe.

Což je v podstatě víkendovej študák šulnul resp. gastarbajtr už bude v plusu ...

Študák určitě ne, protože jednotlivé jízdenky má dotované státem, zatímco IN100 ne. A kromě toho, ne každý študák je schopen jen tak vytáhnout najednou 23 tisíc z klobouku.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Tak jsou stále mezi námi lidi, kteří neumí pracovat s internetem.

A jsou mezi námi lidé, kteří se bez internetu neumí ani pomilovat. Ale tělo na tělo nemá chybu.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místo běžný by spíš mělo být občasný. Pravidelný cestující mající in-něco

Tak to je další perla dnes. Já jsem pravidelný cestující, ale že bych vlastnil nějakou In-něco? On si dnes někdo jezdící mezi Prahou a Ostravou kupuje InKartu? Není mi jasné k čemu.

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:10:13    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: A pokud jezdí fakt pravidelně tak nejspíš bude mít IN100 za 23 kapříků na rok ... a plnou hubu Drážní advokacie a propagandy "pro ty co chtěj jezdit levně a ještě pohodlně a to jedničkou" (by už vám mohli dát na ten INGOLD slevu :-) ). No a přesto jezdí ty Regiojety slušně obsazené (a nepochybně budou jezdit i LEOšky, když to prodá jako low-cost), sere vás to?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle mě zaujalo: Radim Jančura si v projektu TV Spektrum vyzkoušel roli stevarda ve svém RegioJetu
Holt se Jančura opět snaží zviditelnit. Nicméně Spektrum si lepší firmu na start tohoto projektu vybrat nemohlo
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On si dnes někdo jezdící mezi Prahou a Ostravou kupuje InKartu? Není mi jasné k čemu.

Jestli dobře počítám, tak se dospělému zaplatí už při 10 jízdách s ČD ročně. 330 děleno (295-260) = 9,4. A pokud použije pendolíno, tak ještě rychleji.

A to i kdyby ten člověk prefereval RegioJet. I vy jste přiznal, že je často plno.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:

A jako odměnu dostali ti, co si koupili InKartu, místenky do Pendolina za pouhých 120 Kč. No hned pro ni letím!
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelínek: Vy jste prostě magor, magor, magor, magor.
Když už jste tak posedlej tím Jančurou, tak svý bláboly, prosím, neschovávejte za mínění a chování větiny normálních cestujících. Blábolte si to tady za sebe, svým jménem a na svý triko. Tím, že tady donekonečna omíláte, jak se chová věšina, co dělá každý normální člověk, se akorát snažíte dodat váhu hovadinám, o kterých snad sám víte, že to hovadiny jsou.
Jdu děkovat bohu, že každý normální člověk nepřemýšlí a nechová se jako Vy.
A hlavně u jděte konečně do prdele s tím srovnáváním počtu rezervavcí z netu, snad už Vám tu dost soudných lidí vysvětlilo, že to s realitou nemá nic společného.
Já jsem pravidelný cestující, ale že bych vlastnil nějakou In-něco? On si dnes někdo jezdící mezi Prahou a Ostravou kupuje InKartu? Není mi jasné k čemu.
Že Vám něco není jasné, to naštěstí chod tohoto světa příliš neovlivní.
Mimochodem - stačil jste si všimnout, že koleje vedou i leckams jinam než kam jezdí žlutej vlak? A že po těch kolejích jezdí vlaky a cestující? Že se veškerá železniční doprava neodehrává mezi Prahou a Ostravou? A že cestující jedoucí mezi Prahou a Ostravou může předtím, potom nebo úplně jindy jet i někam jinam? Sundejte si žlutý klapy a růžový brýle z očí a zjistíte, že svět je celkem barevnej. Ale ten Váš by se holt zhroutil...
Vy jste prostě magor, magor, magor, magor.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I rekl Slim "Budiz zrcadlo" ... a pak do nej zacal mluvit

Když už jste tak posedlej tím Jančurou, tak svý bláboly...
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, musím uznat, že jsi nejvíc agresivní diskutér tady. Ve svých výlevech jsi dávno mimo hranice diskutování. Že to tady admin-kádrovák trpí, chápu jen díky barvě.
Já se ti divím, proč sem vůbec píšeš. Já jako cestující sem občas napíšu i nějaké zkušenosti z cest (což tady bylo nedávno oceněno), stejně jako Sim, jregent apod. Ovšem ty tady jen a jen prudíš, v podstatě od tebe jsme se nikdy nic nedozvěděli, protože jsi snad mezi Prahou a Ostravou nikdy necestoval a to ani dosypovou koženkou. Skoro v každém příspěvku je vidět, že o cestování, tarifu, zkušeností s rezervačním systémem nemáš ani páru. Jsi v podstatě takový zbytečný diskutér - provokatér. A přitom tady lidi urážíš, sprostě jim nadáváš apod., což ode mne nikdy nepadlo. To, že tě iritují výrazy jako odborář, dosyp, dobytčák, za to my žlutí cestující nemůžeme. Doporučuji jediné: už se tím RJ svez!

Že se veškerá železniční doprava neodehrává mezi Prahou a Ostravou?

Doporučuji si přečíst o čem je toto vlákno. V tomhle vlákně se veškerá doprava RJ odehrává mezi Ostravou a Prahou.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 18:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji si přečíst o čem je toto vlákno. V tomhle vlákně se veškerá doprava RJ odehrává mezi Ostravou a Prahou.

V tom případě by bylo záhodno zde psát pouze a jen o trati Praha - Ostrava, navíc jako podmínku bych dal srovnatelný druh vlaku, tudíž IC s IC popř. odnože SC,EC,Ex. Zbytek je špatně posuzovatelný. Co vy na to, pane Budulinek.
A jak tedy 4 x 48 = ? (280 to nejní a nejní, ať dělám, co dělám. A to ani u vašich nepřátel).
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlado, zkus rezervační systém. nechápu proč to násobíš 48, když žluté vozy mají kapacitu 36, 48, 50 a 60 míst. Další distutér, který se vyzná a přispívá zde hodnotnými informacemi.
A potřetí píšu, že vlak v 17.33 měl 6 vozů. Vhodným dosazením hodnot se dojde k číslu 280.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
PL Bohnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.17.32
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:06:46    Odkaz na tento příspěvek  

Já jako cestující sem občas napíšu i nějaké zkušenosti z cest (což tady bylo nedávno oceněno), stejně jako Sim, jregent apod.

Ano, bylo to oceněno cenou Dr. Chochološka prvního řádu ty kádrováku. Zajímavé, že zkušenosti z cest vyjmenováváš jen u lidí, co volí RJ a ne těch, co volí někoho jiného. Že by se ti to blbínku nehodilo do krámku, protoře nedokážeš příjmout i jiný pohled na svět a všichni takoví jsou najednou hloupí, špatní a neschopni užívat internetu? Škoda, že nejsi schopen si uvědomit, za jakého trotla tu jsi.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5905
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH - chcete tu tvrdit že si IN100 nepořídí aby náhodou nejezdil levnějc než za jednotlivý a aby byl in = nepoužíval produkt který je na dané dojíždění i s přihlédnutím k dalším potenciálním cestám typu o vánocích k babičce nejspíš ideální?

Nebo co jako chcete - psát že in100 je k hovnu když pro nemalou skupinu cestujících evidentně k hovnu není? On snad někdo brání žlutýmu aby si udělal nějakou tu roční - měsíční - kvartální svou síťovku pro dojížděče? Pokud ano tak snad jedině on sám svým tarifně-rezervačním systémem.
žlutomodročernýboj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.129.242.87
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:46:50    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nerejpejte do Budulínka, asi jste v životě nejel s Jančurou, že? Tak si to nejřív vyzkoušejte a pak tepve pište..;-))

mno, představa, že vyfasuju místo u budulínka, sima či dalších chovanců, pro které se svět smrskl na jedinou barvu, je dosti šílená. Orgastický výraz, že konečně sehnal po 14 dnech místenku za tetou, spolu s užvejkaným sushi a pátým kafem (jasně, že ne z Lídlu, ale zadara) krmícím se naproti v klíně je dosti šílenou představou....hoši, pokud už nemáte ženu Číňanku bydlící poblíž Žluté řeky (Huang He), nejste těma pravejma žluťákama
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: A já psal o jiných spojích. Takže dle vašeho by neměl asi Jančura problém odvést ty "hlupáky", kteří jedou s Ubližovanou. No jen by mě zajímalo, kolik vozů by ty jeho vlaky musely mít, jak by to vypadalo se službami a pod. Když si představím, jak v deseti až dvanácti vozovém R z Phy 27.9. jelo nějakých 1500 lidí, tj. : 280 = 5,35 vlaku. Pří počtu 600 osob v 6 vozech by bylo potřeba 15 vozů, tj. 15 stevardek, pro 1500 osob káva a občerstvení.

Další distutér, který se vyzná a přispívá ....

Jak jsem již uvedl, a to na rozdíl od vás, nejsem z těch, který musí mít bezpodmínečně vždy pravdu, ale nemám tendenci někoho jen tak, mýrnyk týrnik urážet, jak to činíte vy, vaší agresí vůči někomu, kdo vám vyvrací vaší jedinou a tu správnou pravdu. Pardón, ale začínáte mi připadat jako diktátor, který když s nim někdo nesouhlasí, a nejde mu na ruku dle jeho představ, má tendenci jej odstranit. Naštěstí zde to není možné.
Nik vám nebere to, že byste do modrýho vlaku nevlezl, že budete jezdit žlutým s růžovou košilí, ale takových, jako vy, kteří vykřikovali, už nikdy více, znám víc než dost, a i takové, kteří by s ČD nejeli, a pak se plíží po nádraží a myslí si, že je nik nevidí a hádejte do čeho nastupují. Do modrýho. A když se smíchem je jim předhozeno jejich tvrzení, tak je to většinou stejný typ "výmluvy": "Víš, najednou jsem potřeboval, nebyl čas, místo aj." Nesoudím je, nenapadám, ale nikdy nikdo neví, co bude za pár minut, sekund, a taky nemůžu říci, že vždy pojedu s tím, či s tím, protože stát se může cokoli, a bude nutnost, a jedu tím, co přijede první.
Jinak srovnání IC s IC (SC, EC, Ex) ? Nic. Budeme srovnávat IC s R, Sp, Os ?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:51:00    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: co jako chcete - psát že in100 je k hovnu když pro nemalou skupinu cestujících evidentně k hovnu není?
Pište si co chcete - já jen, že INGOLD má nějaký vliv na mozkové vlny, protože se z 80% držitelů "polorežimky" stávají typičtí modrogumové :-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, že zkušenosti z cest vyjmenováváš jen u lidí, co volí RJ a ne těch, co volí někoho jiného.

Mám tady snad tapetovat o tom, co všechno jsem zažil z cest u modrých? To by bylo na dlouhé psaní, i když jsem občas něco utrousil. Tohle vlákno je o RegioJetu a problémy v dosypovývh vlacích mě opravdu nezajímají.

Tohle vlákno jsem pochopil o tom, že se zde budu dovídat nějaké informace a zkušenosti ohledně RJ. Místo toho se tady sešla banda frustrovaných modrých šotoušů, odborářů a jiných individuí, dokonce z Bohnic sem přispívají a hromadně tady plivou na Jančuru. Prostě se s tím smiřte, že Jančura tady je, stal se na Ostravě dopravcem č.1. Já chápu, že další soukromník, tendr Olomouc-Ostrava, další výběrka na cestě, síťovost v prdeli, to vše vás frustruje, ale Jančura za to opravdu nemůže.
Kdybych se bavil s někým před pár lety, že už brzy nepůjde jezdit na režijku z Olomouce do Krnova a ve vlaku budeme jíst sushi, asi by mě taky posílal k Chocholouškovi.

Tímto děkuji alespoň těm, kteří skutečně přispívají zkušenostmi ohledně RJ (Sim, jregent, Ohl, Honza Sůra) a neznají ho jen z K-Reportu.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
žlutomodročernýboj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.129.242.87
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

budulínek:
dopravcem č.1, prosím relevantní data.
Jinak doporučuji vygůglit MKN 10 a tam se jistě najdeš, nelze vyloučit kombinace, včetně toho sushi
modrej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.46.32.9
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

T. H . no že těch INGOLDek má vaše krabičková firmička hned několik pro vaše řidiče mašinek, aby se mohli přepravovat sem a tam s tou co jste opustil již před časem nedobrovolně :-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Relevantní data získávám pohledem do rezervačního systému, kdy sehnat jízdenku v daný den je skoro nemožné, setkáváním se s lidmi, kteří skutečně trasu Praha-Ostrava jezdí a neznají je jen z K.Reportu a samotou jízdou žlutými.

Dále sleduji nervózní a až hysterické reakce modrých na existenci Jančurových vlaků a i to mě utvrzuje v tom, že jde o úspěšný projekt na rozdíl od krachujících Pendolin.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
modrej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.46.32.9
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:05:53    Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4- to jste fakt tak blbej, že si myslíte, že v regionálním rychlíčku mezi Olmíkem a Krnovem budete žrát sushi ??? Jedině, když si ho sám do toho vlaku přinesete, chytrolíne...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

modrej:
Kdo psal o sushi v Krnově? Navíc co bych tam proboha dělal a ještě vlakem. Psal jsem obecně o tom, že jednou ve vlaku budeme jíst sushi, to by se mi odboráři tehdy vysmáli.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
modrej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.46.32.9
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:14:42    Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych se bavil s někým před pár lety, že už brzy nepůjde jezdit na režijku z Olomouce do Krnova a ve vlaku budeme jíst sushi, asi by mě taky posílal k Chocholouškovi.



No jo no...máte pravdu, že jste o tom vůbec nepsal.. :-) :-) :-) :-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

modrej:
Kdybych se bavil s někým před pár lety, že už brzy nepůjde jezdit na režijku z Olomouce do Krnova a v některých vlacích budeme jíst sushi, asi by mě taky posílal k Chocholouškovi.

Jste spokojen? Místo chytání za slovo bych spíše ocenil o informace k tomu výběrku. Vítěz stále znám není, zato poražený ano. Jančura všude vykřikoval, že si je jistý, že to vyhraje. Máte někdo nějaké info k tomu?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5906
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Psal jsem obecně o tom, že jednou ve vlaku budeme jíst sushi"

Jak kdo. Ne každej je čuně.

Čímž nechci říct že čuně je ten kdo žere suši. Čuně je ale ten kdo suši žere na stojáka/v klíně v bufiku místo držkovky nebo chlebíčků. To je asi jako si dát u Malířů tláču s cibulí
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:
Inak sa teda vo vlastnom záujme miernite, praskne Vám žilka. Jančura do RegioJetu a trasy Praha - Ostrava vložil toľko úsilia, že by v tom bol čert, keby sa aspoň pre niekoho nestal dopravcom č. 1 na tratiach po ktorých jazdí. Ale sú mnohí, pre ktorých nie. S tým sa zasa zmierte Vy.

Mňa by len zaujímalo, aké sú motívy, že RegioJet po zjavnom zalobboval na Slovensku za získanie ZDO trate Bratislava - Komárno, za tak hovadsky netransparentných podmienok, že v podstate každý teraz môže spochybňovať jeho podnikateľskú česť ...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Žilka tady praská modrým při představě, že po kolejích se prohánějí další a další soukromí dopravci, viz vulgarity, které tady plodí.

A on někomu vadí RJ mezi Blavou a Komárnem? Já četl samé pozitivní reakce. Samozřejmě až na ty, kterým tam neplatí režijka a fanatikům nenávidějící Jančuru zde se scházející.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
nenídůležité
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:28:42    Odkaz na tento příspěvek  

Ten budulinek je stejný případ jako T.H ? (odejitý modrý)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nenídůležité:
Ne, odejitý zákazník, který nechal v modrém bezedném chřtánu dost peněz. Ovšem už tuhle armádu a díru na prachy podporovat nechce a nemůže se dívat na další dosypávání z eráru do toho chlívku dokud zdroje jsou.
I když slovo zákazník asi není to pravé, skutečný zákazník bylo MD a kraje.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Zasa podsúvate a prekrúcate. Dúfam, že takto nefungujete aj v reálnom živote. Ja nehovorím nič o kvalitách vlakov RJ, služieb v nich, ani nič podobné. Ešte som s tým vlakom nešiel, tak nesúdim. Ja len hovorím o podmienkach toho "výberového konania". To bolo veľmi okato vyložene ušité na mieru RJ.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
To bolo veľmi okato vyložene ušité na mieru RJ.

Máte nějaký věrohodný odkaz, kde se o tom píše? Nebo to říkali posunovači Zločinecké spoločnosti u piva v nádražce?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.