K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 24. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 24. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 18:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za to osvědčený národní dopravce ví jak na to
aneb poslední zhasne
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4633
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 20:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nezastavování vlaků v Zábřehu či Ústí vidím analogicky k soupeření mobilních operátorů v Česku. Nikdo se nežene k pokrytí dosud nepokrytých obcí či dokonce měst. Naopak vždy je nutno přednostně pokrýt území, kde již je konkurence. Obchodní logiku to má, kecy o tom, že s konkurencí přijde pokrok a zlepšení všem moc neplatí.

A zase tu chybí regulátor objednatel provozu - konkurence by měla být až v poslední míli. Pokud by byl stejný tarif bez ohledu na operátora, pak obchodní logika duplicitního či triplicitního pokrytí padá.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 20:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kvůli zdražení energií i vyšší odpisy za nové vlaky.
Samozřejmě, nemodrého by se to netýkalo. Jemu nezdražuje a nové vlaky má zdarma.

Ad sedadla- na tyhle nemá ani rakouská dvojka, ani Ampz. Posezení jako v obýváku.

Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.145.231
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

Dan38: hele a není to v pořádku ? ČD nakoupily 380, Regiosharky, Pantery, humanizují Béčka a provádějí různé rekonstrukce a modernizace (Sysly, Bmee, občas nějaké ty osobní pokladny). Naopak se snaží prodat pozemky a budovy, pro které nemají rozumné využití (nádraží v Horní Dolní, pozemky okolo dráhy). Já bych to udělal stejně.

Ohl: málo slov, jednoduché věty, nějaká ta fotka a vždy to stojí za to prosím vydržte i nadále, kvůli lidem jako Vy stojí za to sem chodit
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: není. Státní moloch by měl následovat příkladu malých pružných soukromých dopravců. Nevyhazovat naše daně za nové vlaky, nakoupit levné ojetiny zvenku, investovat maximálně do kýblů barvy, zbourat myčky a přejít na kýbly a košťata, přestat investovat do rekonstrukcí a údržby nádraží, protože cestující se soukromníkem je taky nepotřebují, a kdyby už, stačí se někde zadarmo přiživit...Ostatně - všiml jste so, že i přemalování vlaků nažluto je prakticky zadarmo, zatímco přemalování na šedomodro stojí hrozný prachy z našich daní? I v takových detailech lze šetřit velké prachy...
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 07:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to udělal stejně.

Já bych to udělal jinak - otevřel bych zabetonovaný český železniční dotovaný trh (na deset let), i někomu jinému než osvědčenému národnímu dopravci. Pak bychom viděli.... asi by tu rázem byli nejen malí pružní soukromí dopravci, ale i velké společnosti. Zatím všichni podnikají s tím co opravdu vydělají. Všichni, kromě ČD...
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 08:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan38 - no vidíš. a právě prodej nádražních budov, které nemají využití, může být začátek tvého přání. Kdyby se ČD zbavily povinnosti udržovat nádraží a věnovat se skutečně jen dopravě, zase by se jim vedlo jinak. Nebyl to náhodou zrovna Jančura, který naznačoval, že jeho cestující nepotřebují prostory ČD (čekárna atd.) a proto není důvod platit tzv. ošlapné? Kdybys tedy otevřel železnici v ČR pro soukromníky, kdo by se podle tebe měl starat o nádražní budovy, aby to bylo férové na všechny strany? Musely by být ve vlastnictví nebo aspoň nájmu nějaké společnosti, která by si za jejich užívání nechala patřičně zaplatit. Čili analogie k vyčlenění kolejí pod SŽDC nebo jak se teď jmenují. Až tohle nastane, pak budou ty podmínky pro dopravce zase o něco rovnější.
Že se ČD zbavují majetku, který nepotřebují nebo se jim nehodí je naprosto v pořádku. RJ se taky "zbavil" zastavování v UO, protože se mu to z nějakého důvodu nehodilo,nevyplatilo nebo by ho to zpomalilo. Prostě to není výhodné, tak to opustíme a je to naprosto pochopitelné. Zkuste se povznést nad žluté vs. modré vidění a zjistíte, že v obou případech je za tím stejný princip.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.93
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 09:28:49    Odkaz na tento příspěvek  

ČD ty budovy nikdy neměly dostat. Mělo to jít pod SŽDC. Jenže tlak odborů ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2963
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 09:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: řekl kdo?
Dan 38: otevřel byste trh malým pružným dopravcům, kteří nepotřebují nádraží, ale ČD by jim je na svoje náklady udržovala. To bychom asi fakt viděli...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 09:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na letištích to funguje jak? Jinak v Ově jsou Dny NATO a jsou tam desítky tisíc lidí. Tak uvidíme, jestli "o třídu výš" bude posilovat spoje.
////
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.8.226
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 09:48:26    Odkaz na tento příspěvek  

PPP:A bude ve ztrátě SŽDC.Když vidím kolik mě stojí údržba mého starého baráku,kolik asi může stát údržba ještě starších stovek nádraží,které nikdy nebudou mít pro nikoho užitek.Ale chápu,to budeme řešit později,až zas na to někdo přijde,teď uděláme tohle a po nás potopa
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.93
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 10:01:07    Odkaz na tento příspěvek  

A proč by SŽDC měla být ve ztrátě? Zbytečné budovy prodá nebo zbourá a za zbytek si nechá platit od dopravců. Rovný přístup k ČD, RJ, LEO a další...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 10:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: takže když ty budovy prodává ČD, je to blbě, když je prodá SŽDC, bude to OK? Když jejich provoz ( těch potřebných) financuje ČD a stahuje ji to do ještě větší ztráty, po pokud bude platit Leo a Jančura, v jejich ekonomice se to negativně neprojeví?
Mimochodem stačí trochu zagooglit a najdete několik velkohubých žlutých zvratků, jak hodlá Jančura připlácet ČD na ošlapné, i když mu to žádný zákon neukládá.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 11:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbytečné budovy prodá
Otázka je, kdo je koupí. Obce je moc nechtějí, ty by se rády zbavily i busových zastávek, kdyby mohly. A to je úklid, provoz a občas oprava skoro zadarmo ve srovnání s nádražími.
To se týká hlavně budov v Liškodobronocovech.
Takže podnikatelům v bydlení (ti jediní mají zájem), co tam nastěhujít "angličany" a obce budou štěstím bez sebe. Cestující rovněž.
Nezbývá, než bourat a postavit betonové zastávky. Opět kravál z obcí i od cestujících.

Ta nádraží, která přinášejí zisk, je nesmysl prodávat.(To akorát napadá poslance s např.Budvarem, když už není z čeho krást)

PPP-vysvětlete,proč "lukrativní" budovu na koridoru v ÚnO nikdo nechce koupit ani za korunu?
Perfektní příležitost pro žlutého, mohl by tam opět zastavovat a ošlapné by vybíral od modrých, z horních místností by udělal hotel, když už podniká i cestovním ruchu.

Plošný převod ani prodej SŽDC (ani jinému dopravci při vysoutěžení tratě) nic neřeší na současném ani budoucím stavu budov.
Ideální je posuzovat případ od případu.
Což se víceméně děje.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 11:19:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Tváří se snad moje vyjádření jako něco jiného než posuzování případ od případu? Ono se to sice děje, jen by to mělo být v režii SŽDC, na které měly být budovy od počátku převedeny.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 11:21:48    Odkaz na tento příspěvek  

Stát by měl napravit svoji chybu a jako jediný akcionář nařídit ČD aby budovy vyšlenily do nově založené dceřiné společnosti, kterou by následně odkoupila SŽDC a stát by si z tohoto mimořádného zisku ČD nechal vyplatit dividendu a poté ČD skrz burzu zprivatizoval.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 11:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně že u Deutsche Bahn to tehdy šlo. Tamnímu dopravci patří už jen hrana nástupiště, nějaký ten přístřešek (pakliže se nejedná o stanici s velkou frekvencí) a ten prodejní automat. To je prostě vše! Konkurence platí už jen za trať, případně za zastavení v zastávce která patří DB. Budovy jsou dnes v převážné míře využívány k bydlení, podnikání, nebo jiným účelům. Na západní straně říše je to krásně vidět, pomalu to prostupuje i na východ, kde je ovšem větší zdevastovanost tamních nádražních budov, ale když se chce, tak to jde. Hodně se na tom podepsala 40letá plundrace lidí i majetku, obrovská přezaměstnanost u drah, ale také nezájem pro nějaké opravy a renovace. Dnes je tržní systém, tak také nevidím důvod proč dráhy mají držet majetek, který k provozu vlaků na železnici téměř nepotřebují..

To jen pisálek Sůrovec na iDNES, to vidí trochu jinak. Neb celý sesmolenec o odpordeji drážního majetku, je zase "povel" od Jančůry, neb toto je jeho oblíbené téma.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3160
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 12:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nařídit ČD aby budovy vyšlenily
PPP- to jste se inspiroval tady?
Śkoda, že tohle se neudělalo kdysi.Jenže tenkrát byla jiná doba, nikoho moc netrápilo, co bude, až nebude jen jeden dopravce.

Dnes se taky dlouho čekalo, jak dopadnou DB u EC. Dopadly dobře, takže "vašemu" nápadu jsou dveře otevřené.
1204
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.225.150
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 14:29:15    Odkaz na tento příspěvek  

2Vlada749: Soudruhu odboráři Vláďo. Nevíte čím je způsobeno že se váš předseda, vrchní soudruh Zavadil vyjádřil obdivně o době vlády zločince a vraha Gottwalda ? Je to tím že se jen hloupě podřekl a nechtěně odhalil pravou povahu odborismu-zavadilismu která měla zůstat za dveřmi odborových kluboven, nebo to na oslavě 92. výročí založení časopisu ”Rudé právo” v sídle KSČ přehnal s vodkou “Stalinovy slzy” a nevěděl co říká ? Nebo dával ve škole mámo pozor a neví co se v padesátých letech dělo?

Už jste se z odborů odhlásil, nebo vám nevadí být členem organizace jejíž šéf se veřejně vyznává z obdivu k době vlády zločince a vraha ?

A poslední otázka - kdyby byl tento soudruh - obdivovatel vlády vraha Gottwalda u moci, nechal by zavraždit "velkopodnikatele" Jančuru za to že konkuruje odborovým vlakům tak jako zločinec Gottwald zavraždil jiné konkurenty ?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 15:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1204: Vážený soudruhu, opravdu toto nevím, prosím tuto otázku položte přímo soudruhu Zavadilovi.
Zda se někdo odhlásil, či ne, to vám neprozradím, ale útěk neprovádím. Neboť bych se dostal na tu stranu, kam mířili ty tísíce soudruhů kovaných po tzv. revoluci, a dnes se nám zde předvádějí jako zachránci "hodnot" asi tak jako vy.
Čest vaší práci.

Pro ostatní pardón za OT.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3165
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 15:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1204
Trochu jste to popletl, ale to je u vás normální. Kromě toho byste měl dobu po Gottwaldovi velebit,protože Zápotocký myslel stejně jako vy - chtěl zrušit režijní průkazy.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak po príspevkoch s politickým obsahom pridávam niečo zaujímavejšie a k téme:Na IC 1011 sa pokazila lokomotíva z žst.Zábřeh,tento vlak čakal v tejto stanici IC 1013,s ktorým bol spojený,predpokladané meškanie IC 1011 je 75 min.Zdroj: facebook / regiojet.Inak zaujímavá diskusia k pokazenej lokomotíve.Nejaký Jan Karlíček nemá rád ČD a trochu stratil nervy vo svojich príspevkoch.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ešte doplním,že náhradná lokomotíva / obvykle pripravená v Olomouci / podľa vyjadrenia RJ je dnes v DPOV Přerov
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:22:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:jak jste přišel na to,že kpt.Hejl ve svém příspěvku lže?Tím že upozornil na článek?Nebo snad nějaký hejl tvrdí,že soukromníci drtí pińdu?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.44.91
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 20:34:38    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
Tak uvidíme, jestli "o třídu výš" bude posilovat spoje.

A hlavní dopravce a partner zmíněné akce je posiloval? Když jsem stál na chodbičce v jídelňáku (i s místenkou, protože jsem se ke svému místu já ani průvodčí neprocpal), tak mi ten vlak noc posílený nepřipadal.

RJ odřekl vlak z důvodu poruchy. Bevelo, Slime, Happy kde jste?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 20:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: No a co? Proti poruše není nikdo imunní. Nebo co od nás čekáte, orgasmus?
Ale co je to "hlavní dopravce," voni se dělí na hlavní a vedlejší? A kdo je dělí a co to v praxi znamená? Že ten hlavní ručí za to, že se všichni dopraví, a ten vedlejší ne?
Tady se jeden prezentuje jako zkostnatělý nepružný moloch a druhý jako flexibilní reagující pružně na potřeby zákazníků, od kterého bych měl čekat posílení víc? A proč je vlastně a Ostravě hlavní ten druhý, za takovou PR se Vám Radim poděkuje, jestli to čte...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.44.91
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 21:00:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ale co je to "hlavní dopravce," voni se dělí na hlavní a vedlejší?

Omlouvám se za použití chybného termínu. Nikoliv hlavní dopravce, ale oficiální dopravce zmíněné akce.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 21:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo,to je jen taková forma, jak vykázat protislužbu za prachy vydané na sponzoring. Tady je spíš k zamyšlení, proč tam ty prachy natekly. Je tam taky Johnny servis a taky to neznamená, že když se tam někdo píšete, ručí za to oni.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3169
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 00:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zaujímavá diskusia k pokazenej lokomotíve
příspěvek k poruše z RJ kxichtoknihy:
Proč se tu píše 45 komentářů a jsou tu jen 2?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 00:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček
stání ve vlaku:
...sobotu 24. a neděli 25. září 2011, mimořádně zastavovat vybrané vlaky. Vybrané stávající vlaky zastavující ve Studénce pak budou v tyto dny posíleny.
Žluté ovce team
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.140.48
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 03:38:48    Odkaz na tento příspěvek  

Proč se tu píše 45 komentářů a jsou tu jen 2?

Protože jsme o třídu lepší a tak víme nejlépe, co necháme ovce přečíst
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 06:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráhy loví spojence pro linku do Berlína
"Jančurův RegioJet se na berlínskou trať chystá, ale na základě smlouvy právě s Deutsche Bahn. O stejnou smlouvu usilovaly jako velký favorit České dráhy, Deutsche Bahn je ale odmítla a dál jedná pouze s Jančurou. ČD nyní oplácejí stejnou mincí a chtějí do Berlína jezdit na vlastní podnikatelské riziko se soukromým partnerem"
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 08:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pro zobrazení všech komentářů na FB stačí kliknout na "zobrazit všechny komentáře". To že něco neumím, neznamená, že to nejde :-) stačí se snažit, ale jednodušší je vytvářet konspirační teorie. BTW ČD přo jistotu oficiální profil nemá, protože se bojí nastavit svým zákazníkům tvář.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 08:54:37    Odkaz na tento příspěvek  

RegioJet na FB stížnosti svých zákazníků nechává a každý si tam může přečíst, že ne vše je vždy tak "růžové/žluté" jak PR hlásí. Na to ale ČD nemají koule.

Např. včera stížnost na neschopnost personálu zapnout topení ve voze:


Michal MiPo Poppe
Dobrý deň, prosím, je nutné intenzívne fúkať do vozňov vonkajší vzduch aj pri vonkajšej teplote pod 10 stupňov? Vo vozni je zima a niektorí radšej postávajú v bundách/svetroch na chodbe. Personál to nerieši, lebo inak sa vraj vetrať nedá. Ďakujem za reakciu.

Regiojet Michale, můžete nám prosím napsat spoj, vůz a datum? Uvedenou skutečnost prošetříme a případně personál znovu proškolíme.

Michal MiPo Poppe IC Praha - Žilina, dnes (23. 9.) s odjazdom z Prahy 15.33. Vozeň číslo 5. Vysvetlenie nám bolo podané medzi Ostravou a Č. Tešínom. Chápem, že vozne je nutné vetrať, ale pri nízkych teplotách by bolo vhodné prikúriť alebo vetranie stlmiť. Ďakujem.

Regiojet Ne ne, tohle je nepřijatelné a cestující se musí ve vozech cítit pohodlně.


Proč se ČD stále bojí se také nechat veřejně pranýřovat??? Odpovědět si může každý sám...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že někdo něco nedělá, neznamená, že se toho bojí.
Zkuste si představit, že Jančura bude provozovat 7000 spojů denně, jak asi ten FB profil bude vypadat..bez ohledu na barvu dopravce.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale houby konspirační teorie, kdo trochu zná FB, tak dobře ví, že ty příspěvky tam v řadě případů skutečně vidět nejsou. Kdo to neví, tak si celkem logicky myslí, že došlo k cenzuře. Jenže to není práce administrátora skupiny, ale chyba Facebooku, který občas po rozbalení nezobrazí všechny příspěvky - viz screenshot, na třetí reload se mi to povedlo v IE8. Ukazuje to jen poslední dva příspěvky a odkaz na zobrazení všech dalších příspěvků není k dispozici. Ale stačí 1-2x reload a najednou tam ty ztracené příspěvky zase jsou.


TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:24:12    Odkaz na tento příspěvek  

Nj a z toho právě vznikají ty konspirační teorie o cenzuře ze strany RJ ;-)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:31:06    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No jak by ten profil vypadal to by záleželo z části i na ČD ;-) ten neoficiální co tam byl, ale snažil se být "profi" fungoval celkem dobře. Jasně, že se najdou blbci na všech frontách, kteří píšou blitky, ale dá se tam najít i konstruktivní kritika, která může managementu pomoct ukázat na co se soustředit.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:52:57    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: přiznám se, že nevím kolik spojů denně vypravuje SBB CFF FFS, ale na FB už jsou taky:

ŽelPage
Pondělní pochvalu zaslouží SBB CFF FFS za svůj nedávno spuštěný profil. Za 4 měsíce získali stejně fanoušků co Regiojet za 2 roky. :-) Big up!
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 12:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl#3153 > Taury nemaj nic podobnyho? Samosebou je otazka, zdali je "to jejich zarizeni" kompatibilni s nasima tratemi a tedy zda je vubec na CZ uzemi k necemu platne.

btw... takova vsuvka ... na palube zlutovlaku je mozne koupit listky na nektere vybrane modrovlaky na nekterych vybranych usecich. Je to dobre, nebo spatne?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 12:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem zažil, když s tím včera RJ zdechnul v Zábřehu. A já jsem díky jejich neschopnosti zůstal trčet hodinu v Mohelnici, než si ty střepy odvezli. Nechápu, jak se mu to může stát, když se bili v prsa, že zpožděný jezdit nebudou, na rozdíl od ČD.

(Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
ICQ:349 415 692
Slanour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 12:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: jenže tady ste pořád v českém kocourkově, tak si to uvědomte. jednak FB je stejný nesmysl a cokoliv oficiálního i neoficiálního bych tam v životě nenavštěvoval, neb tahle sociální sít se mi nezdá vhodně zabezpečená proti čemukoliv, a druhák, kde ste přišel na to, že v prodeji či neprodeji budov čd mají prsty odbory jak píšete v příspěvku z 23.září
corlin: přesně tak-Jančura, samozvaný pánbůh a ředitel zeměkoule se tehdy dušoval, že jeho vlaky budou 100% spolehlivé a 100% přesné..

(Příspěvek byl editován uživatelem slanour.)
Slaňour
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 12:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: Samozřejmě tohle nikdy nikdo neřekl. Mýtus #1 ...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 12:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad jiri.jakes: Bohužel pravdu nemáš. On to tvrdil, když plácal o tom, že dráze ukáže, že se dá jezdit bez zpoždění a s kvalitníma vozama. První podmínka vzala za své hned ze začátku. A ta druhá, no nevím, jestli se dá vyřazeným Rakouským vozům říkat kvalitní.
ICQ:349 415 692
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 13:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: Naprostý souhlas.
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 13:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak toho určitě bude plný web, že? Předpokládám, že nebude problém najít nějakou citaci.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 13:34:41    Odkaz na tento příspěvek  

Slanour: Kde píšu, že v prodeji nebo neprodeji budov mají prsty odbory? Já tam píšu, že při dělení původních ČD nepřipadly budovy pod správu SŽDC na základě požadavků odobrů.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 13:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jiri.jakes:
Tak se o tom přesvědčíme jak pan velkohubý mluví:
RegioJet bude své vlaky vylepšovat i v následujících měsících. Od prosince podle slov Radima Jančury budou vlaky doplněny o vozy se speciální plošinou pro vozíčkáře a dvěma místy pro vozíčky. Zároveň bude nasazovat nové vagony k těm již modenizovaným.
Docela by mě zajímalo, kde má ty specíální vozy s těma plošinama A nové vozy??? Co jsem viděl, tak ty poslední už ani nepřemalovává celé, jen je nechá přelepit žlutou tapetou. Kvalitní práce. ČD si ty vozy aspoň nechají přemalovat.
První třídu zavede do svých vlaků v polovině roku 2012.
Je září a první třída nikde
V případě jakýchkoliv výpadků budou využívat jako náhradní dopravu/přemostění své žluté autobusy.
Hmmmm, že když zdechne, tak se nechá tahat jak dlouhé dříví. Viz včera v Zábřehu. Autobusy nikde, ale stáli dvě hodiny ve stanici a blokovali koleje.
ICQ:349 415 692
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono není vůbec ještě jisté, zda se RegioJet na trasu do Hamburku dostane. České dráhy mají kontrakt na rok 2014/2015. A to je u železnice sakra dlouhá doba! Navíc Leo Express může kartami pěkně zamíchat. V roce 2013 začnou jezdit RailJety u ČD a pak začne ta pořádná mela. Nechcu být nějakým věštcem, ale pokud se nestane něco zásadního, tak Jančůrovo "o třídu lepší" půjde z kola ven...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Bevelo: No Jančura půjde tak do 2 let z kola ven i u nás v ČR. V životě se mu to nemůže vyplatit. Nakonec to zkončí tak, že pan Jančura řekne, že stát nadržuje ČD, že je tu nerovná konkurence(ale o tom, že jezdil se žlutýmy autobusy z Prahy do Liberce za 1 Kč, aby zlikvidoval konkurenci, to samozřejmě zamlčíme) a proto končí se železniční dopravou. Možná si lokomotivy nechá, možná je pronajme a tím to končí.
ICQ:349 415 692
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k tomu Facebooku: také nevidím důvod, proč by ČD mělo mít vlastní face-stránku o provozu, nebo jakousi zpětnou vazbu. Jak tu už někdo psal, při takovém množství denně vypravených vlaků, kde by každý ňouma hlásal zamrznutý hajzlík, případně nefunkční klimu - by musela firma dát na takovou "sajtnu" několik lidí. Navíc dráhy mají celkem dobře vypracovaný systém zákaznického centra via telefon a e-mail. Takže na Facebook ať si klidně Jančůra se svým "o třídu lepším" klidně leze, protože v počtu vypravených vlaků, rozdaných koblih a novin, to logicky zvládne jeden poskok někde z centrály v Brně. Víme?

A že jsou SBB CFF FFS na fejsu, a že mají takovou "lajkovatelnost" je jen díky tomu, že mají ve svých kantonech desítky unikátních vysokohorských drah, kam jezdí celý svět za focením. To není nic neobvyklého - proto některé zdejší dětinské argumenty jsou vážně síla
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corlin: spíš bych to viděl, že skončí v nákladní dopravě. To je pořád obor s celkem slušnou rentabilitou. Navíc ty škopky ze kterých pardon, "chčije" olej jako kráva, může provozovat i s přechodností do Polska, kde je nákladní doprava také slušná.
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: Nějak tam nevidím prohlášení, že bude jezdit bez zpoždění. O to mi hlavně jde.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jenom tak...že se tu furt škubete co mělo nebo nemělo...dole v odpovědích majstra je všechno...95% lži

odkaz

je to z loňska, takže se může srovnat co splnil a co ne

(Příspěvek byl editován uživatelem rex.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:45:19    Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: se bili v prsa, že zpožděný jezdit nebudou
...a Klaus řekl, že neexistují špinavé peníze. Oboje ovšem nejsou skutečné výroky, ale výroky, které by někdo chtěl, aby dotyční řekli.
Schválně - najdete někde odkaz na autentický Jančurův výrok, že bude jezdit bez zpoždění?
(Řekněte si kdyžtak Slimtovi, ten má ve své posedlosti Jančurou archiv do roku 2006.)
Slaňour dtto: Jančura, samozvaný pánbůh a ředitel zeměkoule se tehdy dušoval, že jeho vlaky budou 100% spolehlivé a 100% přesné
Byl by autentický citát, tj. nikoli to, co jste si z toho subjektivně splácal vy?
Corllin: o tom, že jezdil se žlutýmy autobusy z Prahy do Liberce za 1 Kč, aby zlikvidoval konkurenci
Já chápu, že tahle urban legend má u jančurobijců tuhý kořínek, ale už jste s tím dost trapný - bylo to tu vysvětleno několikrát, včetně rozhodnutí ÚOHS, že se ČSAD Liberec dopustilo porušení hospodářské soutěže (a tu pokutu nakonec zaplatilo).
Bevelo: při takovém množství denně vypravených vlaků, kde by každý ňouma hlásal zamrznutý hajzlík, případně nefunkční klimu
Viděl jste někdy třeba fakebook DB?
Mimochodem, kdy se vrátí ten "odhalující" zblitek o Regiojetu na Slovensku na web vašeho supermagazínu Ohňosíť? Nebo to snad opravdu byly lži, za které jste se postavil jako za své vlastní?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhovor Jančury z roku 2009 (podobnost argumentů ohledně hliníkových úsporných souprav s těmi Leošovými, na kterých tady nenechali žlutí nit suchoum, čistě nenáhodná):
Jura
18.6. 12:01 Dobrý den, pane Jančuro. Vážím si toho, jak podnikáte, protože nebýt Vás, leckteré dopravní služby by neexistovaly. Ale dovolte jednu pochybnost: perpetum mobile není. Jak chcete jezdit levněji - výrazně levněji - než České dráhy, s výrazně dražšími vlaky (budete si je muset koupit, byť na úvěr, ale ten musíte splácet) a navíc v takovém rozsahu... V čem je to kouzlo? Hezký den.
Radim Jančura
18.6. 13:07 Dobrý den, na vaší otázku si můžete odpovědět sám. "Kdo je jepší hospodář? Státní moloch, nebo soukromá firma střední velikosti?" Polovina úspor je právě v hosporaření, tedy ve výši réžií, polovina je právě v nákupu moderních jednotek. Ty jsou sice velmi drahé, ale jejich provoz je mnohem levnější. Obvykle jsou hliníkové kontrukce, jsou o 40% lehčí, tedy ušetříme 40% nákladu za trakci (el. energie či nafta) a 40% nákladů za poplatby dopravní cesty. A v neposlední řadě se počítá s faktem, že s výrazným navýšením kvality přibudou cestující. I provozně drahé žluté autobusy jsou vydělečné, není to perpetum mobile:-).


...ČD nazachrání další miliardy, ale konkurence. A ta má obrovskou výhodu - může začít stavět znova na "zelené louce"....to pro ty, co tady řeší nádraží a nepotřebný majetek.

Online diskuse s JANČUROU 2011:
Tim
9.8. 13:24 Dobrý den, jak budete na železnici řešit mimořádnosti? Z Vašeho vyjádření, že Vaše vlaky nebudou mít zpoždění, si často dělají kritici legraci, že budete mít bezporuchová vozidla, když se na trati před Vaším vlakem porouchá cizí vlak, jen vyhodíte blinkr a objedete ho po vedlejší koleji a závady na trati, jako je spadlá trolej nebo sněhová kalamita, přeletíte. Budete mít v některých stanicích na trase náhradní lokomotivy nebo pohotovostní autobusy pro případ mimořádností?
Radim Jančura
9.8. 15:25 Dobrý den,
na obou koncích linky Praha - Ostrava máme min. 1 až 2 hodiny fóra, abychom dokázali případné zpoždění co nejdříve eliminovat. Na rozdíl od státního dopravce udržujeme vozidla tak, jak máme, čímž bychom měli výrazně zvýšit provozuschopnost našich souprav


Z diskuze:
Děkuji hejtmanům za ČSSD, že neskočili na lep podvodníkovi
Jančurovi, který dokáže slíbit úplně všechno (Praha - Hamburk od GVD 13/14, onehdá nejluxusnější vlak v EVropě se 6 třídami, jezdit bude bez zpoždění atd).



Jančura
machroval, že dokáže jezdit bez zpoždění a včas než ČD (vůbec nebral v potaz, že za většinu zpoždění mohla srážka s vozidlem na přejezdu) za jakýchkoliv podmínek, kolipak měl zpoždění?


A: Odkud pramení motivace vstoupit na koleje? Jde o dětský sen, snahu šetřit přírodu, či máte vlaky raději než autobusy?
Vidím vlaky jako vyšší stádium dopravy, které má obrovskou budoucnost. Smysl podnikání není zisk do kapes společníků, které nemám, ale vůle dělat, co jiní ocení

To pro ty, co občas tvrdí, že každý podnikatel podniká pro zisk...

Upřímně, pane Jakeši - chtěl jsem Vám vygooglit Jančurovo osobní vyjádření, ale při zadání slov "Jančura;zpoždění" do vyhledávače jsem byl natoli zahlcen čláky o jeho zpoždění při uvádění v život mnoha projektů, že jsme to vzdal...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jiri.jakes: ZDE: http://byznys.ihned.cz/analyzy-a-komentare/c1-52523860-sef-studen t-agency-jancura-pristi-rok-prinese-na-zeleznici-cenovy-masakr
A zde to důležité:
Tim
9.8. 13:24 Dobrý den, jak budete na železnici řešit mimořádnosti? Z Vašeho vyjádření, že Vaše vlaky nebudou mít zpoždění, si často dělají kritici legraci, že budete mít bezporuchová vozidla, když se na trati před Vaším vlakem porouchá cizí vlak, jen vyhodíte blinkr a objedete ho po vedlejší koleji a závady na trati, jako je spadlá trolej nebo sněhová kalamita, přeletíte. Budete mít v některých stanicích na trase náhradní lokomotivy nebo pohotovostní autobusy pro případ mimořádností?
Radim Jančura
9.8. 15:25 Dobrý den,
na obou koncích linky Praha - Ostrava máme min. 1 až 2 hodiny fóra, abychom dokázali případné zpoždění co nejdříve eliminovat. Na rozdíl od státního dopravce udržujeme vozidla tak, jak máme, čímž bychom měli výrazně zvýšit provozuschopnost našich souprav.

ICQ:349 415 692
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2981
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: No tak tady máte kousek toho "archívu, ale věřte, že si tím hlavu nezatěžuju, fakt stačí kdykoli použít google a vypadnou na Vás ty lži odkudkoliv...

Já chápu, že tahle urban legend má u jančurobijců tuhý kořínek, ale už jste s tím dost trapný - bylo to tu vysvětleno několikrát, včetně rozhodnutí ÚOHS, že se ČSAD Liberec dopustilo porušení hospodářské soutěže (a tu pokutu nakonec zaplatilo).

To ovšem má nulový dopad na to, že za tu korunu opravdu jezdil.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Slim: Byl jsi rychlejší než já.
To T. H .:Bohužel pravdu nemáš. Právě jsme ti dokázali, že to řekl. To ty se tu snažíš obhájit neobhajitelné. Však pan Jančura na to dojede. Bude rád, když mu zůstanou aspoň ty autobusy.
ICQ:349 415 692
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: Je teda hodně zajímavý, že se tolik lidí odvolává na tvrzení, které Jančura nikdy neřekl, že? Podobnost s tím Klausovým výrokem není až tak náhodná, to T.H. trefil...