K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 06. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 06. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 14:01:57    Odkaz na tento příspěvek  

Vhd sl:
"právě proto jsem o těch odhadech poptávky chtěl diskutovat obecně a ne pro konkrétní trať"

Jenže možná poptávka po využití dráhy je všude jiná, takže si myslím, že obecná diskuse s ohledem na značně proměnlivý charakter jednotlivých tratí není možná. Úplně jiný potenciál je v Tovačově (betonárna, štěrkovna), úplně jiný potenciál je v Novém Jičíně směrem k ValMezu (spojnice sousedních cca. třicetitisícových měst) a úplně jiný potenciál je v Malé Morávce (největší rekreační a turistické centrum na východní straně Jeseníků).

Ad. zabezpečení přejezdu:
Tady bych nepředjímal. Je to hodně na dohodě zúčastněných stran, přičemž hlavní slovo tam mívá (co jsem odpozoroval, když jsem se těch řízení osobně účastnil) drážní úřad. Policajt a silničáři tam bývají spíš formálně.

Ad. Zájem o drezíny:
V sousedních Ratíškovicích jsou drezíny provozované. Zájem je tam velký, cena bohužel už dost vysoká, navíc úsek na projetí je krátký a když přijde víc lidí, tak se musíte bohužel dost často zabývat "křižováním", tj. ručním přenášením drezín. Navíc pokud vím, tak se tam má obnovovat běžný železniční provoz, což může možnosti tamního drezínování omezit.

Pokud by se na Mutěnce nabídla slušná cena, větší rozptýlení návštěvníků (a z toho plynoucí méně časté potkávání se s někým) a možnost zajezdit si na delší dráze, nejlépe i s nějakým programem (návštěva sklípků, nebo občerstvení, které je třeba už běžné na nedalekém Baťově kanálu), potom by to mohlo mít úspěch.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 15:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:

ad. poptávka:
to si právě tak úplně nemyslim, protože poptávka na všech tratích má společné znaky.. průmysl významně potřebující dráhu v lokalitě je/není/výhledově je/není reálný, jsou/nejsou možnosti jak rozvinout hybnost obyvatel (rozvoj turistiky, výhodnější spojení než busem..)..

myslím si, že i když dráhu, která má nějaké předpoklady pro poptávku odkoupíte, nemusí být projekt úspěšný z toho důvodu, že se nabídka dopravců (kraje/obcí) nepohne.. pak zůstanete u muzejní dráhy/velodráhy po dobu, kdy vás (a veřenost) to bude bavit, resp. dokud to utáhnete..

v nákladní dopravě sice bude fajn, že vagon dotáhnete do Kyjova/Mutěnic, ale z hlediska nákladů bude podstatné to, kolik si řekne ČD Cargo za přepravu tam, kam vozy míří.. to neovlivníte a varianta na neucelené soupravy (víc než jeden dva vozy nebudou) neexistuje..

v případě, že se dohodnou vč. nějakého Mn na lokálku, kolik utržíte od carga za použití dráhy?

domnívám se, že to na co by měl být silný politický tlak, je zřizování železničních logistických center, mezi kterými by bylo možné přetahovat ucelené soupravy, a podpora těm železničním dopravcům, kteří tato centra budou zavážet/rozvážet po kraji (forma slevy z poplatků na DC, podpora při pořizování vozidel..), aby se zvýšila konkurence a tím snížily náklady na nákladní železniční přepravu na úroveň konkurenceschopnou se silniční dopravou.. teprve po rozchození takového systému bude možné využít potenciál i u lokálek, protože zájem o nákladní přepravu po železnici naroste..

ad. zabezpečení:
nepředjímám, jen upozorňuji na pravděpodobnou potřebu nákladů ke zprovoznění a problém u vize velodráhy.. Vy máte zkušenost jednu, já jinou - shodneme se na tom, že záleží na tom koho potkáte..

ad. drezíny:
krok se může podařit, nicméně bude to vnímáno jako podnikání/koníčkářství bez většího přínosu a ne něco ve veřejném zájmu, z čehož poplyne i případný rozsah podpory.. pokud někdo přijde s tím, že ve veřejném zájmu je cyklostezka a nakloní na to veřejné mínění (zastupitelé stačí), máte problém se zdroji prostředků pro udržení.. zejména v tom, že drezínami opravy dráhy nejspíš neuživíte..
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 17:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mutěnka je už boužel ztracená, na jaře se už mají začat trhat koleje.
Jinak si nejsem moc jistý s tím optimismem, že by tu byla poptávka po osobní dopravě. Kyjovské nádraží je dostupné výborně, přímo u něho je nově postavený autobusový terminál, takže vazba na autobusy je. Svatoborské nádraží je přes půl kilometru daleko od hlavní cesty, navíc je obec dlouhá přes 3 kilometry, takže chodit na nádraží je váhodné pouze pro lidi žijící "za tratí". Dubňany jsou úplně z ruky, taky výhodné pouze pro obyvatele Jarohněvic, což je ale osada o pár domcích. Nedovedu si představit, že by nějaký blázen šel od kostela až na nádraží.
Expresní spojení Kyjova s Hodonínem by bylo parádní, ovšem u IDSJMK nic takového neexistuje, a na trase jezdí dostatek autobusů, které zvládnou odvozit všechny lidi a dobře obslouží ty zmiňované dlouhé Svatobořice i Dubňany. Navíc přímé vlaky Kyjov-Hod. (když nepočítám pár let před rokem 89) jezdili od roku 1995 a dojezdili v roce 1998.
Nákladní doprava by zde neměla z čeho těžit, funkční vlečky jsou ještě na fungující části trati, do Elektrosvitu se moc vozů v posledních letech provozu nepodívalo (jinak Svatoborské nádraží bych zařadil mezi nejhezčí moravská nádraží). V Dubňanech není zhola nic, navíc vlečka do skláren vytrhána, uhlí už je dávno minulostí.
U šlapacích drezínek si nejsem jistý, kde by bylo nejlepší jezdit. Nejlepší by byl úsek Kyjov - Svatobořice, protože tam není žádné křížení se silniční komunikací, pouze polní cesty. Ideální by byla základna ve Svatobořicích. Za Svatobořicemi je velmi rušný přejezd silnice 431 se silným provozem, tam by to asi s drezínkama neprošlo. A v Dubňanech by byl zase problém s tím přejezdem na hrázi rybníka.
:-( Moc mě to mrzí, že dráha takhle skončila, a jako místního mě to mrzí ještě více, ale dráhu jsem v dobách provozu využíval velmi sporaicky, vlastně jen občas na výlety k mutěnickým rybníkům. Ono to trasování směrem na Mutěnice není zrovna šťastné, ikdyž existuje triangl. I tak je trasa delší než trasa autobusu. Tady to železnice prohrála na plné čáře.
Ale hned vedle tu máme alespoň opačnou ukázku, kdy autobusová doprava byla vytlačena železniční, mezi Kyjovem a Veselím.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
ICQ: 191-006-620
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 17:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: Jen bych se chtěl zeptat na zakladě jakého právního titulu by se měly trhat koleje? Ono snad není řízení o odstranění stavby adhezním řízením k řízení o zrušení dráhy? Nebylo snad požádáno o obnovení řízení o zrušení dráhy s úmyslem dosáhnout revokace rozhodnutí o zrušení dráhy??? Byla snad vypořádána otázka vlastnictví dráhy? Promin, ale tyto řeči jsou skutečně na facku!
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Miroslaww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 18:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:
Opravdu se Vám zdá cena 200,- CZK za hodinu jízdy šlapací drezínou 6km dlouhým úsekem pro šest osob tak vysoká??? Vždyť to není ani 35Kč na osobu... Nepřehánějte prosím!

K dráze Mutěnice - Kyjov... osobně mě stav do kterého se dostala moc mrzí - jel jsem jedním z posledních motoráků a loni jsme ji podruhé projeli na drezíně. Za trasování dráhy mimo Dubňany mohou právě samotní tehdejší obyvatelé Dubňan - místní formani se bály konkurence dráhy... a tak město povolilo její trasování v podstatě na okraji katastru... :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem miroslaww.)
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 18:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslaww: tak se pokusme dát hlavy dohromady. Vy máte know-how, my máme vůli
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Miroslaww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 18:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc mě těší Váš zájem, bohužel v současné době bydlím v Krkonoších a na Moravě se zdržuji minimálně - ostatně ani pro RŽ, o.s. toho moc nedělám - což mě hodně mrzí. Svého času na tom byla jako Dubňanka (osobně trati Mutěnice - Kyjov říkám Dubňanka - za Mutěnku považuji spíše trať Hodonín - Zaječí), naštěstí se z toho snad na chvilku dostala. Pokud bude čas, můžeme se osobně setkat a na dané téma pokecat...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 18:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Já čerpal z toho, co jsem se dočetl v Kyjovských novinách. Jestli bylo obnoveno nějaké řízení netuším. V článku ale stálo, že půda pod tratí byla převedena do vlastnicví obcí. A tu hrubost použijte raději na vyšší orgány, které ty koleje vlastnily.

Miroslaww: Ikdyž žijete mimo region, nevíte, za jakým účelem se opravovala Ratiškovka? Má ta rekonstrukce něco společného se strojírnami, nebo se to opravovalo pro drezínky?
ICQ: 191-006-620
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 18:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: to zvolání, že je to na facku bylo myšleno přátelsky. Nejde dělat úsudky na základě PR asfaltérů, které je otištěno v regionálních novinách. Prostým proklikem na cuzk.cz zjistíte, že pozemky jsou pořád v majetku ČR, právo hospodařit s nimi má SŽDC, s.o. Tuto diskusi čtou i lidé, kteří neznají spis, jako ho znám já. Proto je nefer pouštět do světa neoveřené příspěvky. To, co vy, to si myslí i obyvatelé obcí na trati. Ti ještě návdavkem ani netuší, že těch 37 mega budou platit oni. Skutečně si myslíte, že pokud by byly pozemky v majetku DSO Mutěnka, že bych podstupoval to, co podstupuji? Vypadám jako nesvéprávný?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:01:54    Odkaz na tento příspěvek  

Miroslaww:

Ano, 200 kč za hodinu se mi zdá být relativně hodně. Za stejnou cenu se za stejnou dobu naobědvají v hospodě 3 lidé. A průměrná obsazenost drezín je podle mně právě tak 3 osoby. Dostáváme se k tomu, že jedno svezení stojí jednoho člověka tolik co oběd. Musíte se na to podívat očima rodiny, která jede o víkendu na výlet a zvlášť v dnešní těžké době počítají každou korunu.

Když to tam začínalo (cca. před šesti lety?), tak to bylo za stovku, to bylo OK. Dnes je to dražší o 100 %.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:

http://www.isvzus.cz/en/Form/Display/25011 ??? zde už nejde o PR, ale o soutěženou zakázku zamýšlenou svazem místních obcí.. sice překvapuje že soutěží něco, na co asi nemají stavební povolení, ale budiž.. popravdě, čím víc informací k tomu je, tím víc netuším, kde chcete pro dráhu brát podporu..

intelpetr: díky za doplnění se znalostí místních poměrů..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Byl jsem čtenářem sdělovacích prostředků, to ony tyhle informace pouští do světa, na mě se za to zlobit nemůžete. A o vaší iniciativě jsem se dověděl teď poprvé (škoda) a o majetkových poměrech trati, a tyhle vaše kroky mně doteď zněly trochu nelogicky. Teď to smysl už dává.

Tudíž rozhodnutí MD bude vyřknuto do jara? Když novináři píšou o zahájení stavby na jaře.
ICQ: 191-006-620
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě těch 200 Kč přijde jako rozumná cena, kolik času ta skupina na drezíně stráví? Zastavte se někdy u tuctových pouťových atrakcí, kde za jednotky minut vydáte bez problémů od dvou pětek na osobu (dítě) bez mrknutí oka. Před rokem 2009 stála jízda motorovou drezínou v Zubrnicích do vzdálenosti 1 km tam a 1 km zpět 100 Kč, při obsazení 4 osobami to vyšlo na 25 Kč. A i přesto se našlo dost remcalů. To je tak všude.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: o tom vím. A přesně totéž mne zarazilo
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik snímků ze zrušenky Svor - Cvikov - Jablonné z března 1989. Tehdy bylo mrtvé i torzo z Jablonného do Cvikova, kde provoz skončil s grafikonem v roce 1987. O dva roky později byly koleje od posledního přejezdu se siĺnicí I. třídy do Jablonného (cca 2 km). Most v Kunraticích byl již rozřezán, mosty přes vodu v Lindavě a před Jablonným stále existovaly. Bohužel, dokumentace na materiál 6x6 neumožnila větší počet záběrů.



Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: pravomocné rozhodnutí o zrušení dráhy nese datum 28.4.2009 Od následujícího dne běží subjektivní tříletá lhůta, v níž může kdokoliv kdo nebyl účastníkem řízení ale být jím měl či mohl, uplatnit svá procesní práva. V tomto případě požádat o obnovu řízení. Což se v případě "Mutěnky" či "Dubňanky" stalo již v půli října 2011. Pokud MO uzná, že argumenty jsou hodny a jsou natolik relevantní, aby to mohlo na věci cokoliv změnit, řízení o zrušení dráhy regionální obnoví. Pokud v rámci svého správního uvážení sezná, že argumenty obnovu řízení nezakládají, musí zdůvodnit - s vědomím, že mohou být uplatněny opravné prostředky. Nicméně. Má to jeden aspekt. Stavební řízení obvykle následuje až po vykonatelnosti pravomocného řízení o odstranění stavby. A toto řízení o odstranění stavby je akcesorické vůči tomu hlavnímu řízení o právním stavu dráhy. Má vůči němu submisivní postavení. Je vykonatelné jedině za předpokladu, že je rozhodnutí o zrušení dráhy regionální pravomocné a vykonatelné.
Laicky: Nelze demolovat něco, u čehož existuje možnost, že to právně obživne. Z toho mi vyplývá, že v nejhorším případě minimálně do 28.4.2012 demolice nezačne, pokud řízení o zrušení dráhy obnoveno nebude a v opravném prostředku uplatníme odklad vykonatelnosti, nebude se demolovat ani poté. Píši to i s vědomím, že tuto diskusi čtou ministerští úředníci. Nicméně už je to v té fázi, že nemá smysl nic tajit.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar : krásný , díky . Před časem jsem si kousek téhle trati prošel, moc pozůstatků už vidět nebylo. Budu se tam muset vrátit a projít ji celou
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 19:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: ja jsem totiž byl přesně v té situaci jako vy. 15.10.2011 jsem se dočetl v tom okresním plátku to, co vy. Ale nevěřím tomu, co napíše kdejaký Goebbels, tak jsem si věci zjistil. Sehnal spis, zjistil právní vady, sehnal opomenutého účastníka řízení, nechal se zplnomocnit k zastupování a pokusil se vymyslet takové argumenty, které je možno chápat jako skutkové skutečnosti rozhodné pro obnovu řízení ve smyslu §100, odst. 1, pism a) SŘ. Jeden z nich je ten, o kterém zde již měsíc vedeme diskusi - ŽÁDOST O PŘEVOD VLASTNICTVÍ DRÁHY - a abych ho legitimoval veřejným zájmem, dovolil jsem si požádat o povolení veřejné sbírky. Možná kdybych karty odkryl hned, mohla tato diskuse vypadat jinak. Ale já se bál odkrýt karty, protože všichni víme, kdo všechno to zde čte. Stalo se - ted nezbývá než si věřit a nechat právu jeho majestátný průchod.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 20:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik fotek z úplného konce trati, Svor-JvP, pořízených od března do května 2007.


http://www.youtube.com/user/motoluban
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 21:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Vhd_sl: Vida, ono to je vůbec zajímavé. Předpokládaná cena 51 milionů, výsledná 19 milionů, velmi vysoký - 30% vliv kritéria "doba realizace stavby".
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 21:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: toto je taky zajímavé čtení http://www.sfdi.cz/CZ/pdf/2011_cyklostezky_schvalene_zadosti.pdf
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 00:13:32    Odkaz na tento příspěvek  

Bugear:
V silničním stavitelství se dnes soutěží zakázky za cca. 50 % rozpočtových nákladů, vycházejících z ceníků ÚRS. Rekordmani už prý jdou na 48 %.

Jak je to u dráhy raději ani nebudu zjišťovat, abych zase neměl na krku nějaké "nactiutrhání".
Miroslaww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 00:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:
Ano, máte pravdu... jezdilo se ze začátku za stovku, bohužel dnes je vše jinak... není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá...

intelpetr:
ano, dráha se opravuje pro připravovaný provoz vlečkových vlaků na Tomáš. Bohužel moc toho nevím :-(
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 2-2011

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 20:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr:
Svatoborské nádraží je přes půl kilometru daleko od hlavní cesty, navíc je obec dlouhá přes 3 kilometry, takže chodit na nádraží je výhodné pouze pro lidi žijící "za tratí".
No. Zapoměl ste podotknout, že ti lidé žijící za tratí mají zastávku Svatobořice kulturní dům daleko apřinejmenším 0.5 km. Opravdu se vám zdá, že tahle oblast je DOBŘE OBSLOUŽENA Když tam ve všední dny zajíždí JEN 3 spoje?! Zdá se vám to „dobré“ (dobré je tak za 3) zajištění dopravní obsluhy téhle oblasti? Mě ani náhodou! (Tipuju to na 5- dvakrát podtrženou s 3vykřičníkama!)Pokud tam bude zajíždět většina autobusů - lidi Co jedou dál než za Svatobořice to z těch autobusů vyžene dočista.

Většině stačilo to co píšete:
„Expresní spojení Kyjova s Hodonínem by bylo parádní, ovšem u IDSJMK nic takového neexistuje, a na trase jezdí dostatek autobusů, které zvládnou odvozit všechny lidi a dobře obslouží ty zmiňované dlouhé Svatobořice i Dubňany.“
Ano, protože tam sedí Brněnští ouřadové kteří tu v životě nebyli! Kdyby byli dostatečně rozumní a měli alespň IQ 50 tak by pochopili, že zezastávkovatěním autobusů donutí lidi co vlastní auto jezdit autem. Obyvatele Svatoborských Písků (to je ta „dobře“ obsloužená část Svatobořic) by opravdu nenapadlo šlapat 0.5 km na Bus když má auto. Když ho nemá, tak má jedině smůlu a musí odcházet z Domu 12-14 minut před odjezdem ze zastávky. To je ale super obsluha.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 21:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: kritériu výběru se nedivím - cyklostezku je potřeba zprovoznit na sezónu a ne na zimu, během které odejde, a evidentně tam budou problémy na straně zadavatele což může na konci roku vyústit ve snahu stihnout to na poslední chvíli, protože se prostředky nedají převédst.. navíc volby a tak.. chápu.. ceny jsou o nabídce a poptávce - jak konstatoval Dluhonice, cena z třídníků je orientační a podle mého názoru ze strany dodavatele dlouhodobě neudržitelná.. to je o té naftě a platech, jak tu zaznělo..

Nikki:

přijde mi škoda mrhat prostředky z EU na cyklostezku, když už byly přiděleny, tím, že akce bude mít problémy.. výsledek může být, že nebude nic, trať bude chátrat dál a všichni budou vypruzení..

Dluhonice:

Vy abyste se neotřel.. :-) na dráze není OTKSP dostatečně vypovídající - chybí tam spousta potřebných profesních položek - a možná tam jsou problémy s právy a placením.. proto má SŽDC svůj vlastní třídník položek.. jako u OTKSP nejsou ani tady ceny vypovídající - rozhodující je, co za cenu nabídne dodavatel ve výběrovém řízení za celou stavbu, zbytek je jeho věc.. orientační cena z projektu by mělo být nepřekročitelné maximum, protože to jsou prostředky, které si investor na stavbu vyčlení..

Martin Kašpar:

ty 2km včetně jednoho železného mostu tam byly ještě tak kolem roku 1994.. následující fotky jsou z 2004, kdy už byl železnej most dole.. jen občas se silničáři nepatlali s kolejí pod vozovkou, takže jim to hlavně na té první třídě dost lezlo na svět.. Lindavu mívával nějakej letní tábor (aspoň v tom 1994), Kunratice byly v tý době prázdný a na odpis..






(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Jásir ARAFAT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.153.20.163
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 21:32:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pěkné fotky kolem Lindavy, nemáte někdo ještě nějaké další ? A co bývalá trať Č. Lípa - Kamenický Šenov, najdou se nějaké ? Díky
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8722
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 21:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Železničním archeologům nelze nyní jinak než doporučit návštěvu vodního díla Šance u Ostravice, kde je díky výraznému poklesu hladiny možno poměrně lehce zdokumentovat pozůstatky dráhy z Ostravice do Bílé...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 21:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze Šenovky mám nejstarší tyhle , jsou z léta 2004. Pak je tam i pár mladších galerií.
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 21:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: to by celkem nebyla vůbec prohra, pokud by dráha chátrala dál. Znamenalo by to, že je její existence zachována pro futuro
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 22:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: to je otázka.. mě je líto každé koruny z Evropy, kterou jim necháme..

ad. fotky - asi by se toho ze stejného období našlo i víc, ale není důvod to tu zahlcovat.. Šenov poskytovat nechci nebudu-li vědět komu a na co.. něco mám, kvalita je různá - fotím dokumentačně, ne pro parádu a nedávám tomu čas..

intelpetr: autobusové zastávky v Kyjově opravdu jdou - dnes jsem cca po 11 letech jel přes a koukal.. hezké to tam máte.. ;-)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 00:37:29    Odkaz na tento příspěvek  

Vhd sl:
Mně je také líto každé koruny, kterou necháme EU. Ale když už z EU ty peníze získáme, tak je na místě užít je tam, kde je to opravdu potřeba.

Nejsem nepřítel cyklistů, právě naopak, jsem aktivní cyklista a v rodné díře známý cyklistický aktivista. Z pohledu rozvoje cyklistické dopravy musím konstatovat, že desítky milionů, utracené do cyklostezky na drážním tělese, jsou z pohledu cyklistické infrastruktury přibližně stejně přínosné, jako by byla z pohledu železniční infrastruktury elektrifikace a zdvoukolojnění tratě Třemešná ve Slezsku - Osoblaha.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 01:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: Když k těm korunám (Eurům) chybí rozum, napáchá se víc škody, než užitku.
Kromě toho, že se nezřídka promrhají na blbosti, tak se tím často zničí, co mělo svoji nezastupitelnou funkci. Vezmu příklad z mé branže - a omlouvám se za OT - nepromyšleně použité dotace do zemědělství znamenají konec jiných biotopů v krajině, kromě těch produkčních. Vyplatí se rozorat i místa, na kterých nic kloudného nikdy neporoste, neboť dotace se fasují na plochu zorané půdy. Důsledkem je úbytek živočišných druhů, mizení stabilizačních dřevin v krajině a vysychání mokřadů. Co následuje potom, lze snadno domyslet.

Ne vždy jsou prachy požehnáním. Jistě by se daly najít paralely i v jiných oborech. Často nadáváme na "Brusel" kvůli zdánlivě nesmyslným předpisům, ale nedochází nám, že největší problém - a jedna z prvotních příčin zadlužení států Evropy - je právě tato rozežranost. Toto nesmyslné plýtvání přes evropské peníze - neboť i to jsou naše peníze, což asi málokomu z nás dochází.
Cyklostezka za desítky miloónů je prostě pitomost a brzy to zjistíme. Ono brzy ale bude už zřejmě pozdě.

(Příspěvek byl editován uživatelem martink.)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 09:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, dle názoru člověka, který tomu rozumí - v tom prý Brusel nejede, cyklostezky prý nejsou financovány z regionálního operačního programu doprava. Takže nevím.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 17:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: V dobách, kdy jezdil ráno ten autobus co zastavoval jen v Mistříně, jsem byl taky spokojený. Ráno se to vždy hodilo. A jak usuzuju, vy jste zrovna ten, který to má na ten bus nejdál. Jenže většina obce žije při slinici, tak vám nohy neupadnou dojít ten kousek ne? Kvůli pár lidem tam zajíždět je velmi zbytečné. Podívejte se třeba do Ratiškovic, lidi co bydlí třeba u Hliníku nebo tam na okraji to mají na autobus ještě dál než vy (a pokud je pošlete na linku 159, tak tam prakticky nic nejezdí). A kdo má peníze živit auto, nechť jede autem.
Já například u nás se taky hezky projdu, když jdu na nádraží.
Ale to už odbíháme od tématu železnice.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
ICQ: 191-006-620
Lukáš kolomazník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.73
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 23:45:37    Odkaz na tento příspěvek  

dobrý den koukám tu na fotky z mého okolí a bolí mne u srdce že jedna z tak krásných tratí podlehla zkáze mimocodem nedávno jsem byl v kunraticích a ta budova je na spadnutí škoda a budovu v lindavě má nějaká soukromá firma z prahy sám jsem se o ní zajímal i o pozemek trati(těleso aspon kus) a nejlepe dopadla budova ve cvikově ta je rekonstruována a jsou v ní kancly a já si kdysi říkal to by byla zajímavá trat dvou rozchodu (1435 a 760) akorát ty penízky kdyby byly a těch nápadu co mám... škoda zdraví L.K.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 07:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš kolomazník: ona ta budova v Kunraticích je bohužel na spadnutí již pár let. Již v roce 1999, kdy jsem jí viděl poprvé, nebyla v nejlepším stavu. Budova v Lindavě při mém prvém procházení této zrušené tratě (cca rok 2003) vypadala obydleně a v dobrém stavu. Když jsem u ní byl o 6 let později (tedy v roce 2009), trochu mne pohled zamrzel. Budova byla sice v opravě, ale majitel naprosto zničil původní střechu střešními výklenky s okny. Budova ve Cvikově, pravda opravená, ale nádraží mi též již příliš nepřipomíná. Toť můj pohled. Jinak s Vámi souhlasím, že zkáze podlehly ve velké většině moc pěkné horské tratě (ve Vašem okolí ještě např. Česká Lípa - Česká kamenice).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 12:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O ní je zrovna dnes zmínka na idnesu. Vlaky tam sice nejezdí, ale s tou zkázou to snad není tak žhavé. Odkaz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 12:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z pohledu rozvoje cyklistické dopravy musím konstatovat, že desítky milionů, utracené do cyklostezky na drážním tělese, jsou z pohledu cyklistické infrastruktury přibližně stejně přínosné, jako by byla z pohledu železniční infrastruktury elektrifikace a zdvoukolojnění tratě Třemešná ve Slezsku - Osoblaha.

Jak kde a jak kdy. Je třeba posuzovat případ od případu.
Bezdružická lokálka
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 13:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on by M_k změnil názor, pokud by někdo chtěl zcyklostezkovat Bezdružičku. Pokud mohu mluvit za sebe - jsem fundamentalista. Jakákoliv cyklostezka v jakémkoliv drážním tělese je zvěrstvo!
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 13:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: děkuji za odkaz. Samozřejmě, že v tomto případě to s tou zkázou není tak žhavé. Samozřejmě, že bych tam radši viděl zpět koleje a vlaky, ale jak jsem tu již kdysi psal... Lepší cyklostezka než zarostlý násep bez kolejí. Alespoň se tou cyklostezkou udrží liniová stavba drážního tělesa, pozemky se nerozkouskují a jednou se tam třeba koleje s vlaky vrátí .
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 18:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki : mám na to dosti podobný názor. Co se budování cyklostezek týče, obávám se, že poslední věta Peneho nedojde nikdy naplnění... A jen pro doplnění informací článek o další cyklostezce
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 18:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mixmouses: je jisté, že kde se na drážním tělese objeví asfalt, tam už koleje nikdy nebudou. Naopak si myslím, že Peneho názor je velmi nebezpečný.A s tou tratí - Česká Lípa - Česká Kamenice - s tím už nic asi dělat nemůžeme, jen se s tím smířit:-(
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 19:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsem ten článek dobře četl, tak má cs končit u varhan. Před delším časem jsem slyšel, že KPL (severočeské) údajně mělo uvažovat o protažení trati z KŠ přes Horní Prysk až do KŠ horní nádraží (uvažovat myšleno zjišťovat možnosti financování atd.). Jestli dojde k další etapě cs až dolů do KŠ, nikdo nikdy už tenhle obzvlášť zajímavý úsek nebude mít šanci zprovoznit. Za "vlády" KŽC se stejně o žádném prodlužování trati uvažovat nedá... . No a v současné době je to tak jako tak silná utopie... Škoda.
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 19:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakákoliv cyklostezka v jakémkoliv drážním tělese je zvěrstvo!

Běžte to vysvětlovat do České Lípy. Cyklostezka Česká Lípa - Zákupy měla a má obrovský úspěch.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 19:20:51    Odkaz na tento příspěvek  

To ale lidé kteří si za životní náplň zvolili obhajobu existence málem každé koleje ležící na pažci v terénu nepochopí.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 20:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U cyklostezky z Č.Lípy do K.%Senova, konkrétně v úseku do Wolfartic, mě jen zaujala nekvalita asfaltového povrchu (po roce) prorůstala tráva na krajích povrchu, ve většině propustí zhotovených z trubek se držela voda. A ani na jedné tabuli nebylo ani slovo o tom, že to vede po tělese dráhy. Skoro to na mě působilo dojmem, že byly záměrně zlikvidovány všechny její pozůstatky, které pro cyklistiku nebyly potřeba. Ale než zapomenuté zarostlé těleso, tak mnohem raději cyklostezku.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 21:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: mne by jen zajímalo, kolik zrušených tratí (myšleno bez kolejí, ne Mutěnku) jste prošel... Já celkem dost, včetně té ČL - Česká Kamenice. A rok od roku se stav zhoršoval a artefaktů stejně tak jako tak ubývalo... Ono jsou různí sběratelé, co si je berou domů, nebo naopak nepřizpůsobiví občané, kterým např. torzo lichoběžníkové tabulky, která byla ještě před pár lety před žst. Horní Libchava (věděl jste o ní?) stačí na to, aby měli večer na pivo... Takže si tu trať skutečně radši projedu na kole. Mimochodem, na kole jí projedu třeba za 4 hodiny, kdežto keřemi na zarostlém tělese jsem se brodil celý den. Ano, máte pravdu v tom, že bych se klidně brodil dále, ale to jsem jeden z mála, kdežto zrovna tuto cykostezku si myslím, že si projede rádo mnoho cyklistů a opakovaně. A nemyslím si, že by se na cyklostezku někdy nemohly vrátit koleje. Netvrdím, že by to samozřejmě mělo být za rok, ale za několik let... Taže mi vysvětlete, proč by můj názor měl být nebezpečný.

PŠ: tuto cyklostezku Vám zde nikdo, ani Nikki, za příklad dávat nebude, jelikož je vybudována ,,pouze,, na přeložce trati.

Martin kašpar: naprostý souhlas s Vaším příspěvkem

Mixmouses: ano, v nějakém prospektu z roku cca 1997 KPL kutečně píše, že by rádo prodloužilo muzejní úsek do Kamenického Šenova horního nádraží. To se již nepodaří z mnoha důvodů. Dnešní vlatnictví této dráhy zde řešit nebudeme, to se zde i v diskuzi o spolkách řešilo mnohokrát. Jiný důvod je ten, že, pokud se nepletu, tak na tělese trati u jednoho z přejezdů jíž stojí nový rodinný dům. Nebo je mimo? Možná znalejší doplní, je to zde: 50°46'12.414"N, 14°28'53.047"E . Ale jinak s Vámi souhlasím, že prodloužení by to bylo hezké, je to velmi zajímavý horský úsek trati.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 22:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v mládí cca 1985-1989 jsem se věnoval drážní archeologii. Jak jsem stárnul a moudřel, dospěl jsem k názoru, že už je drážněarcheologických artefaktu dost, nyní ve své čtyřicítce jsem přesvědčen, že až příliš. Proto jsem si řekl, že už nemá smysl svou nečinností podporovat vznik dalších
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 22:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: ano, v tom s Vámi souhlasím, podporovat v nevzniku dalších. Ale zde jsme se bavili o cyklostezce na trati zrušené roku 1978, nemýlím-li se. Alespoň já jsem své názory směřoval konkrétně k této cyklostezce. Takže tam skutečně uvidím radši tu cyklostezku než břízy a šípky na náspech či zářezy zasypané bordelem zahrádkářů (těch už jsem také zažil dost). A opravdu si nemyslí, že by se z cyklostezky trať dělala nějak nesnadně...
bflmpsvz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.143.169.253
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 22:19:16    Odkaz na tento příspěvek  

Pene: ono zaasfaltování krajiny je skutečně velmi záslužný čin. Lidi také zapomínají, že nohy mají na chození.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 23:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@bflmpsvz: To je holt problém těch, kteří to jsou ochotni platit. Stačí se zajet podívat na low-cost cyklostezku z vlečky bývalých Poličských strojíren. (Byť vytváření cyklostezky z vlečky považuji za horší než z bývalé trati.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 23:20:02    Odkaz na tento příspěvek  

Například v Chorvatsku - na Istrijském poloostrově se neasfaltuje: http://kolo.cz/clanek/parenzana-po-stopach-byvale-zeleznice/kateg orie/vylety-za-hranicemi

K "Šenovce": Očekávám, že za pár let (po dokončení úseku z Volfartic k Panské skále) bude na pěknou asfaltovou cyklostezku přestavěn jak úsek z Práchně přes Horní Prysk k nádraží Kamenický Šenov, tak posléze i dosud existující úsek Česká Kamenice - Kamenický Šenov. Provoz KŽC tam nevidím z dlouhodobého hlediska perspektivní. "Poctiví nostalgici" časem určitě zamíří jinam, někam za podstatně větším byznysem.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 07:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: tak v tom s Vámi naprosto souhlasím, že by ty cyklostezky šly rozhodně dělat jen tímto způsobem a neasfaltovat. Jen ten povrch by to chtělo po celé délce trati alespoň takový, jako je na té první (horní) fotce. Přeci jen, po tom štěrku, co je na tom mostě, se asi nejlépe nejede (pro bflmpsvz - ani nechodí).
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 14:39:07    Odkaz na tento příspěvek  

Pene- nejsem na kole moc zcestovalý, ale ta stezka z fotky, co sem nalinkoval Cogwheel mi svým povrchem připomíná účelové cesty, které slouží zároveň jako cyklostezky, jak jsem je potkal v Rakousku. Jedná se asi o nějaký druh makadamu, sice to na první pohled působilo hodně hrbolatě, jelo se potom ovšem krásně. Předpokladem jest, že tam nikdo nepojede na galuskáči, natož na kolečkových bruslích.
Již jsem tu nedávno psal, že nejsem zatvrzelý příznivce zaasfaltování každé zrušené tratě, ale vzhledem k absenci nějaké páky, která by udržela celistvost linie do budoucna, říkám asi toto: když už se trať musí zrušit, dejme ji cyklistům.
P.S.: trochu OT- kdo ještě nečetl dnešní HN, doporučuji. Je tam o čachrech na ŘSD, za ty sumy, co tam zmizely, to by se udržovaly lokálky. Jéje.
Homy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 20:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim,
obcas sem nakouknu a rad se podivam na fotografie, ktere tady pribudou. Zaujalo me ze vedla trat ze Svoru do Jabloneho a chtel jsem se podivat na mapy.cz na satelitni snimky zda pujde neco videt. Ale dostalo se mi mileho prekvapeni. Pokud dame priblizeni na uroven "obce" v zakladni mape jsou videt v mape zakreslene zrusene trate. Myslim si to spravne? Viz priklad tady
Urcite se to mnoha zvas bude zamlouvat tato moznost :-)
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 21:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Použití asfaltového povrchu je sice dražší, ale zase je pak stezka použitelná pro inlajnáře, což je dost nezanedbatelná uživatelská skupina, např. v okolí Manušic u Lípy jednoznačně převažovali nad cyklisty. Sice je na těch třech metrech šířky občas dost nával, připočítáme-li ještě pěší a pejskaře, ale aspoň je ta stavba využívána.
Několik snímků z okolí Manušic a Volfartic z června 2009 (tehdy byl dokončen úsek do Volfartic).





Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 22:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr:
Já opravdu na Pískách nebydlím. Mám to k „svojí“ nejbližší zastávce 400. Když nestíhám - ujdu/uběhnu to za 3 minuty ovšem s tím, že po Kyjově chodím jak se říká s vyplazeným jazykem. Normální chůzí to mám za 6 minut.
Aby oživla železniční doprava na 257 musely by se stát tyhle věci: Omezit autobusovou dopravu na lince 663 na 25 minutový takt (odvoz do Svatobořic - Mistřína by zajišťovaly autobusy na 662.) Mezitím vložený autobus (to je mezi těma 25 minutama) by se přesměroval na Milotice, Ratíškovice (přímo), kde by dál pokračoval do Dubňan (stal by se z něho rovnou klasický „Dubňák“/(„Zrychlený Dubňák - spoj 144) do Hodonína, cesta by tímhle busem trvala 49/45 minut (pokud bysme vynechali všechny zastávky krom Kyjov sklárna, Milotice náves, Ratíškovice Důl Tomáš, A Ratíškovice - dostaneme se k času 45/40 minut ovšem o tomto řešení pochybuju protože ta současná banda, co na Kordisu sedí není schopna zajistit vhodné JŘ na 663 - tím myslím rychlé spoje.
Přínos takovéhle „ autobusové optimalizace„ by byl OBROVSKÝ A POTŘEBNÝ jak pro linku 662, tak pro 159,663,664 !!!! A navíc by skvěle přihrával dopravě železniční.
U té by bylo potřeba:
1)Zajistit nějaké zab.zař, aby se dalo jezdit do Hodonína přímo, rychle bez úvrati, celkové zvýšení rychlosti na maximum kde to de.
2)Nějaké renovované nebo nové motoráky, ovšem uplně by stačili čisté 842.
3)Vlak by zastavoval na všech zastávkách:
Hodonín -> (-Mutěnice) ->Dubňany -> Svatobořice -> Kyjov -> (-Kyjov zastávka - pouze, kdyby tohle řešení bylo technicky možné).
Toť můj suchý výšet, který by byl zaručeně potřeba ke konkurence schopnosti na trase Kyjov (-Mutěnice) - Hodonín.
A buďme střízliví - tohle se opravdu nikdy BOHUŽEL nestane.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 23:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102:1)Zajistit nějaké zab.zař, aby se dalo jezdit do Hodonína přímo, rychle bez úvrati, celkové zvýšení rychlosti na maximum kde to de.
zvyšovat rychlost jenom na některých úsecích je bezpředmětné, optimální rychlost by byla >80km/h, to by se však musely udělat přeložky a úplně nový vršek a spodek, traťová 50 z Hodonína do Mutěnic je hodně ubohá a těžce nekonkurenceschopná vůči silnici.
Zabzař to umělo jezdit mimo Mutěnice, ale nevím jak je na tom releovka a technický stav spojky teď
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.162
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 23:11:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin Kašpar + další (cyklostezky):
Na druhé straně - cyklostezka po tělese někdejší lezní železnice Reichramming v Rakousku vypadá takto: http://www.gila-anna.de/fotoseite%20enns%20seite6.html (jen mlatová "prašná" cesta). Na trase je 19 tunelů - jen díry ve skále. Zpřístupňuje divoké údolí a odlehlé pohoří Reichraminger Hintergebirge. Je hojně navštěvovaná a nikomu z návštěvníků snad nevadí, že tam není asfalt.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 06. ledna 2012 - 11:36:32    Odkaz na tento příspěvek  

K cyklostezkám ze zrušených tratí pro pobavení ještě 2 postřehy z Internetu.
Cyklostezka na kdysi dvoukolejném viaduktu - nyní je tam kolejový pomník, "odpočivadlo" a možnost rozhledu:
http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Bike-trail_crossi ng_of_the_viaduct.JPG&filetimestamp=20090628134143
a křížení cyklostezky se silnicí s provozem :
http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Schlossallee_Radw eg_Rheine-Coesfeld.jpg&filetimestamp=20091225114957
Předpokládám, že zdvižené staré závory tam aspoň přimějí automobilistu, aby zpozorněl.