K-report
 

Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 14. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 14. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 21:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H .
Zásadní rozdíl mezi námi je v tom, že já vím, o čem mluvím - s těmi obcemi jednám, pracuji s připomínkami reálných cestujících, umím si spočítat, kolik co stojí... A Vy jen žvaníte - ale ještě jste nic nepředvedl... Když se odprostíte od osobní záště, kterou chováte k lidem z KORIDu, tak mi zkuste nastínit, co se mělo udělat a neudělalo (ale konkrétně - řeči typu "mělo navazovat všechno na všechno a hlavně u terminálu" zvládne kdejaký pablb!). Pokud se trefíte do něčeho, co nezprasí jiné vazby, tak to mile rád zapracuji.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 22:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohli jsme prodloužit všechny spoje bez keců, pak by se ale kraj nedoplatil. Taky jsme mohli opravdu být zlí a prodloužení bojkovat - a psalo by se o nás jako o grázlech, co lidem ubližují. Zvolili jsme kompromis.
Takhle, nechtěl jsem do toho vstupovat, protože Vaše debata je stejně impotentní a nepovede k žádné změně, ale to, co uvedl představitel krajského orgánizátora výše... dost zírám - pomíjim podivný argument o nedoplacení, to vnímá každý (v relativních číslech to je skutečně značný problém - jsou nakonec jiné, značně významnější, trasy, které se musí při porcování celkového objemu financí na kompenzaci upřednostnit - příkladem nechť je např. regionální magistrála do Jindřichovic, která je natolik kapacitně vyčerpaná, že musí být nezbytně "doplněná" souběžnými autobusy z podhůří Smrku do civilizace ), spíš zírám na taktiku "eliminovat pravděpodobnost možného mediálního lynče". Shora uvedený představitel krajského organizátora vlastně tedy tvrdí, že nebýt uvedeného rizika, existovala varianta, že by se to celé dali k ledu (ergo "Vlastně jsme to ani nechtěli, ale on by o nás ten liberečák z MF Dnes napsal něco špatného v tisku, tak to raději uděláme.").
Ve skrytu duše ale doufám, že tomu tak nebylo...
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 23:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ty argumenty pana Pospíšila celkem chápu. Dopravci si zadarmo linku neprodlouží, takže se ty peníze někde vzít musí, KORID připravil nějaké možnosti (protože na víc nemá právo) a politici si vybrali.

On ten Tanvald za tím terminálem asi šel jen tak, z plezíru ...

Ty nářky, že se autobusy samy zadarmo neprodlouží na nový terminál, mi připomínají starostu Č. Třebové, který se dožaduje, aby mu tam stavěly všechny vlaky, "protože si postavili nový terminál za X milionů".

a ti co jedou z megauzlu od Kroupů, ze Zlaté Olešnice, Velkých Hamrů, Hamrsek si přece dojdou na zastávku

Já jsem to pochopil tak, že spoje s návaznostmi na vlaky prodlouženy na terminál budou.

Dle článku mají zajíždět na terminál všechny spoje za 220 tisíc. No to je teda balík. Poměrově to je asi podobné jako kdybych si z průměrného platu koupil bochník chleba.

I výdaj 220 tisíc musí někdo schválit a uhradit. Zkusím použít tu argumentaci bochníkem chleba, až budu v práci vysvětlovat zvýšení nákladů na projektu.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 08:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

příkladem nechť je např. regionální magistrála do Jindřichovic, která je natolik kapacitně vyčerpaná, že musí být nezbytně "doplněná" souběžnými autobusy z podhůří Smrku do civilizace
Tohle mi zkuste vysvětlit, co tím myslíte...

ad Tanvald:
Jak píše Turista - připravili jsme řešení technologické, spočítali jsme cenu a dohadovali jsme, kde na to vzít. Do jednání byl zapojen i celý Mikroregion, nakonec v tom zůstal sám Tanvald.

by o nás ten liberečák z MF Dnes napsal něco špatného v tisku, tak to raději uděláme
Tak na tohle jsme skutečně nepomysleli. Vzhledem k tomu, že poslední dobou jsou i pozitivní věci přehlíženy nebo prezentovány negativně... Škoda mluvit.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 09:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím tím to, že udržovat objednávku v drážní osobní dopravě z Nového Města do Jindřichovic není úplně důvodné... a předpokládám, že smlouva s dopravcem opravňuje LK k redukci objednávky. Samozřejmě s Vámi souhlasím co do způsobu prezentace některých skutečností médii, na druhé straně se ale nelze divit, že zjevné nesmysly jsou krutě kritizovány.
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 09:50:34    Odkaz na tento příspěvek  

tak mi zkuste nastínit, co se mělo udělat a neudělalo
No z celého toho popisu (nejen, ale i od vás) plyne hlavně fakt, že by se neudělalo NIC, kdybyste k tomu nebyli dokopáni (politickým tlakem a nakonec penězma). Nejradši byste se na to vysrali, ale "psalo by se o nás jako o grázlech, co lidem ubližují". Nikde jste totiž doposud netvrdil, že "to nejde" kvůli technologickým problémům, ale jen a pouze kvůli penězům (viz prezentované body 1.-6., o technologii tam není ani písmenko), tak zkuste být trochu konzistentní.

P.S. žádnou zášť k nikomu z KORIDu nechovám, jen kritizuji neschopnost a omezenost a nemůžu za to, že se to do vás neomylně trefí - osobní to ovšem není. (Nevěříte? Tak nevěřte, je mi to lhostejné.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 09:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Já jsem to pochopil tak, že spoje s návaznostmi na vlaky prodlouženy na terminál budou
...zatímco p. Pospíšil se snažil tanvaldské zastupitele přesvědčit, že to není potřeba, protože "50m od autobusové zastávky jezdí moderní vlaky" (mimochodem zdůrazňuje "slušně upozornili", asi to není jeho obvyklý pracovní nástroj :-) ).
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 09:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco p. Pospíšil se snažil tanvaldské zastupitele přesvědčit, že to není potřeba, protože "50m od autobusové zastávky jezdí moderní vlaky"

Předpokládám, že tento argument patřil ke spojům, na které zrovna na terminálu vlaky nenavazovaly (takže přínos prodloužení je menší). Ale na tom jednání jsem nebyl, stejně jako vy.

Pokud jde o "upozorňování", myslím, že při úrovni znalostí běžného politika je to potřeba. Ani bych se nedivil, kdyby ti lidi netušili kde co je a odkud co jezdí (protože jezdí autem) a hlavní jejich názor by byl, "že tam musí prostě všechny autobusy jezdit, když už jsme to postavili, aby to nevypadalo blbě před voličema".

Ten terminál má kvůli své poloze spíš charakter přestupní, není to typický terminál v centru malého města, kam by mělo jezdit vždy všechno.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 17:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen dodám, že s p. starostou byla domluva velmi vstřícná a na slušné úrovni. Takových lidí si velmi vážím!

Já také, proto byste se mohl začít od něj učit....

Zásadní rozdíl mezi námi je v tom, že já vím, o čem mluvím

Asi mi někde něco uteklo. Zatím jsem viděl opak.

Zajímavé je, že se v dřívější diskusi nikde neuvedlo, že se sice plánuje zajíždění autobusů na terminál (ovšem až při příští olympiádě), jenomže Tanvald si vše bude muset zaplatit. Zde je vidět, že se nepočítalo s ničím. Pouze jste sem slepě házel důvody, proč se úpravy jízdních řádů neprovedly.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 11:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: Nikdo pořádně nepochválil historické fotky. Nyní tak číním alespoň já! Takže děkuji moc za krásné fotografie! Chválím, že nejen, že je zachováno denní spojení s Prahou večer v 17.25 z Prahy, ale také jede rychlík o prázdninách i v prac. dny!!! To je prostě skvělá zpráva!

Nějak padl návrh zorganizovat osobní setkání zdejších diskutujících. Některé věci by se lépe vyjasnili..
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 15:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chválím, že nejen, že je zachováno denní spojení s Prahou večer v 17.25 z Prahy, ale také jede rychlík o prázdninách i v prac. dny!!!

Ano, to skutečně stojí za pochvalu. Na druhou stranu je nutné říct, že první jezditelné spojení z Tanvaldu do Prahy je až ve 13:45 hod.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 17:13:01    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za pochvalu, jsem rád, že se fotky líbí.

Co se týká toho spojení z Prahy na Tanvald, tak pro místní lidi to až tak moc velké terno není, protože večerní rychlík 1148 pokračuje z Turnova do Tanvaldu (jako Os 5428) jen v pracovní dny. O víkendu, kdy se jezdí nejvíc na výlety (respektive z výletů), tak tento vlak končí v Turnově. V sobotu nejede z Turnova do Tanvaldu ani předchozí rychlík 1146, takže s návraty z jednodenních výletů vlakem ze směru od Prahy do Jizerek je to celkem bída.
-------------------
Tady jsem našel ještě dvě fotky párovky 464.202 z 12.června 2005, kdy se projela po trati Tanvald - Železný Brod u příležitosti oslav 130ti let této tratě.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 09:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže s návraty z jednodenních výletů vlakem ze směru od Prahy do Jizerek je to celkem bída.

Ještě zajímavější je, že se v sobotu sice nemáš čím vrátit, ale můžeš ráno odjet s 1139.
Logika je úžasná. Z toho plyne, že musíš jezdit směr Praha na dvoudenní výlety. Nebo autobusem. V tuto dobu je to postavené tak, že raději jedu do Liberce na autobus SA a tradá do Prahy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7789
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 09:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co už tady několikrát zmínil p. Pospíšil, tak obsazenost těch vlaků byla velmi malá. A alternativa existuje. Tak co, holt nemůžete jet na režijku. Dost možná ten 1139 jede spíš kvůli obratu než že by byl nějak zázračně obsazen.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 10:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Nevím proč zrovna tobě vadí návrh dvou-denních výletů do Prahy, když jakýkoli výlet (všednodenní i víkendový) si dobrovolně a vědomně o více jak dvě hodiny prodlužuješ přes Liberec a dostáváš se tak za jízdní dobu i těch zmíněných rychlíků, natož pak busů z Gablonzu. :-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 22:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor:
když jakýkoli výlet (všednodenní i víkendový) si dobrovolně a vědomně o více jak dvě hodiny prodlužuješ přes Liberec

Co to meleš? Do Liberce jedu autem asi 40 minut a z Liberce hoďku do Prahy. Jsem tam do dvou hodin. To autobusem z Tanvaldu nedám. Jde mi čistě o pohodlí.... Až budeš mít jednou děti a budeš chtít někam s rodinou vyrazit, tak vše budeš vnímat jinak...

Tak co, holt nemůžete jet na režijku.

Je vidět, že Vám režijka leží v žaludku. Ale jen tak pro info, autem do Liberce a dále autobusem. Jsem ochotný platit. Pouze mi jde o pohodlí.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 12:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všiml jsem si, že bude jezdit ranní přímák z Tanvaldu do Prahy, to by se dalo vnímat jako pokrok, ale to přehazování mezi osobáky rozhodě stojí dost času
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 19:34:04    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní R 1140 s 749.039 projíždí zasněženou krajinou mezi Velkými Hamry a Tanvaldem.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 03. prosince 2012 - 14:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:

Ano, od úterý do pátku. A ještě to pojede v 5 ráno, jízdní doba tedy přes 3,5 hodin. Jedna se vlastně o pretah soupravy.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 16:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool:
Myslím tím to, že udržovat objednávku v drážní osobní dopravě z Nového Města do Jindřichovic není úplně důvodné...
Píšete o doplňování magistrály zbytečnými autobusy a teď zase, že je zbytečný vlak.
Mimochodem, v rámci JHŽ (a následně optimalizace) bylo navrženo udržení železniční dopravy v úseku NMpS - JpS jen o víkendech (protože vlak pro tuto bohulibou činnost by beztak stál v N. Městě, zatímco autobusem by to stálo vozidlo navíc - a taky přeci jen do Jindřichovic občas jezdí výlety, které by do busu nejspíš nenasedly). Vše v pracovní dny měl zajistit bus /pro školní výlety do skanzenu byl navržen model dotovaného vlakotaxi.../
Vše navíc, co tam jezdí, je politika...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 18:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty bymáky na R1138 / 1147 1144 / 1149 od nového GVD jsou asi špatný vtip ČD, že? Takhle zničit poslední pěknou klasiku v našem kraji

btw. Vím, že píšu na špatné místo, ale kolik lidí si musí něco zlomit než se opraví a začnou udržovat schody od zastávky Jablonec - centrum? Teď tam v tom bílém pekle šlo dost lidí i starších a čekám, kdy se tam fakt něco nepěkného stane. Město by to mělo opravit už jako odměnu lidem za to, že i přes tuhle šílenou atrakci jsou lidé ochotni jezdit vlakem
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 19:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se podívat na web zubačky, kolik je v Kořenově sněhu, ale nějak se to seklo. Je tam pořád datum 3.12. Blbne to jenom mě nebo to máte všichni?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 19:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to zaseknuté na 3-12-2012 čas 08:44:51
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 20:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se podívat na web zubačky, kolik je v Kořenově sněhu, ale nějak se to seklo. Je tam pořád datum 3.12. Blbne to jenom mě nebo to máte všichni?
Asi sněhem zapadla už i kamera, tak jí vypli.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 20:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Píšete o doplňování magistrály zbytečnými autobusy a teď zase, že je zbytečný vlak.
Sláva, tak už jsem doma... Jak říkají Poláci - czytaj ze zrozumieniem.
Samozřejmě nikde nepíši, že autobus je zbytečný - naopak. Přepravní proudy na dráze znám, někde bych vynašel i jejich vyčíslení. Jízdní doby busu a vlaku taktéž. Takže...?
Politika. Dobře, to beru. Takže mi řekněte, proč je politicky průchodnější objednávat muchovoz do Jindřichovic než zajistit využití terminálu za desítky miliónů.
Díky!

Pro zájemce o webku v Kořenově - už je to vyřešeno!

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
KOM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.19.113
Odesláno Pátek, 07. prosince 2012 - 02:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

Nechič: Schody se budou opravovat příští rok, do léta by mělo být hotovo.
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.138.99.163
Odesláno Pátek, 07. prosince 2012 - 08:16:04    Odkaz na tento příspěvek  

Zdarvím, neví někdo jestli zůstanou stejné ceny měsíčenek u idolu, nebo se bude zdražovat...?

Díky
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 07. prosince 2012 - 08:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže mi řekněte, proč je politicky průchodnější objednávat muchovoz do Jindřichovic než zajistit využití terminálu za desítky miliónů.
Nejsem politik - ptejte se jinde. My musíme pracovat s rozsahem financí, které kraj dává k dispozici pro vlaky a busy. Na víc v souvislosti s terminálem prostě nebylo. Změny tak budou postupné. Že někdo z remcalů nedokáže pochopit, že vše probíhá ve spolupráci s obcemi, to mi žíly netrhá...
743010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 21:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte náhodou co dělá 814.152 v Liberci? Dnes na R 1140 jela 749.039
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 21:22:08    Odkaz na tento příspěvek  

814.152 byla ve středu 5.12. předána z DKV Plzeň, PJ Plzeň do DKV Česká Třebová, PJ Liberec, takže už je v Liberci teď doma. Včera vozila os.vlaky na trati Tanvald - Železný Brod.
743010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 21:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM děkuji.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 18:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že někdo z remcalů nedokáže pochopit....

Mně se líbí, že všichni jsou remcalové, jen Vy vše dobře znáte. Asi je to těmi zkušenostmi.... Nestálo by Vám alespoň za zamyšlení, že se nemusí vždy jednat o remcaly, kteří houby vědí a že je chyba asi někde na Vašem přijímači???
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7827
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 18:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Tak on když přijde někdo příslušně zodpovědný z kraje a nařídí, aby se zavedl (i nesmyslný) vlak, tak koordinátorovi nezbyde nic jiného, než to zařídit. Takhle zřejmě dopadnou na Pardubicku. A to i na úkor vlaků mnohem využívanějších.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 19:58:38    Odkaz na tento příspěvek  

Pár zimních obrázků z tratě 037 z okolí Mníšku a Oldřichova v Hájích

Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petře nemáš novou výbavu?
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 21:55:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, nemám. Je to pořád stejný šotopřístroj jako vloni (Canon EOS 450 D).
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasný tak to máme stejný strojky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8431
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 09. prosince 2012 - 22:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM:


Inkonginto:
Potrefená husa se ozvala?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2011

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 10:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevite v jakem slozeni byl dnes Sv 6390 do Jindrichovic, ktery, dle stranek CD, uvazel v zavejich? 743+814? Nebo se nekdo odvazil tam pustit samotnou reginu?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 14:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potrefená husa se ozvala?

Mně je úplně jedno, co si o mě kdo myslí. Ale pokud je podle většiny něco špatně a pouze p. Pospíšil neustále hájí svůj názor, bude asi někde chyba... Buď na vysílači nebo přijímači. Každý ať posoudí.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 19:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic:Řekl bych že to byla samotná regionova,takhle brzo ráno ve Frýdlantě ještě manipulák není,ten přijíždí z Liberce až po 5.hodině ranní.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 3-2012
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 19:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic, Bohuš: Ano ano šlo o jednu regionovu. Konkrétně tam měla být tuším 814.163
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 20:49:35    Odkaz na tento příspěvek  

Právě dnes si připomínáme smutné 6.výročí od požáru motorového vozu 820.021 na pravidelném osobním vlaku mezi Tanvaldem a Harrachovem, kde zaskakoval v pravidelném provozu za motorový vůz řady 843.

Zde pro vzpomínku pár fotek z pravidelného provozu, kdy jezdil v roce 2005 a 2006 v pracovní dny nejčastěji za motorový vůz řady 810 na trati z Tanvaldu do Železného Brodu.
Kdo jste jej znali, věnujte mu prosím tichou vzpomínku ...

PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 20:53:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pár fotek z pravidelného provozu


A zde již smutný konec ...
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 21:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Péťo, máš to moc pěkné, i když ty poslední fotky zabolí u srdíčka.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6789
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 21:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM

Super fota
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6790
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 21:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím požárem 820 021 asi i skončilo nasazování teto řady u (ČSD) ČD.

(Příspěvek byl editován uživatelem jnd.)
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:12:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: Je to tak, 820.021 (na podzim roku 2006 krátce i 820.057) byly posledními singrovkami, které zasáhly do pravidelného provozu vlaků ČD.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6791
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně,že to neblaflo v tom tunelu.
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna auktuální z Kořenova
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhá aktuální z Kořenova
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6792
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

820 021 jsem v době působení na severu potkal jen jednou a to náhodně cestou ze svijanských slavností.
Vzpomenete si někdo kdy by to mohlo být ?? V exifu fotky nevyčtu nic. Obrázky nestojí za moc,ale i tak jsem rád,že je mám ...

Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo to 16. července 2005
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6794
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 22:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 06:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velká škoda tohoto vozu,tenkrát to byla nejhezčí 820 v celé republice.Jsem docela rád že ji mám docela dost pofocenou na těch vlacích do Železného Brodu.Moc pěkné fotky z úseku v kterém jsem moc nefotil,já se pohyboval hlavně kolem Jesenného a Spálova.Časem sem také něco dám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bohuš.)
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díval jsem se na www.zubacka.cz, tam mají neustále
M 240.021 a M 240.057 ! Je fakt, že poslední aktualizace byla v roce 2005. Mělo by se to aktualizovat. Zvláště, když 021 je po kremaci a 057 už taky nesmí jezdit kvůli prohnutí rámu.
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 15:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díval jsem se na www.zubacka.cz, tam mají neustále
M 240.021 a M 240.057 ! Je fakt, že poslední aktualizace byla v roce 2005. Mělo by se to aktualizovat. Zvláště, když 021 je po kremaci a 057 už taky nesmí jezdit kvůli prohnutí rámu.
TRAMBUSTRAIN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.218.143
Odesláno Středa, 12. prosince 2012 - 17:36:39    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, mám dotaz na hlášení z 810tek z tratí 038 a 039 - nemá někdo náhodou uložené toto hlášení, nejlépe originál? Rád bych si ho stáhl a případně jako odměnu bych poslal jiná hlášení.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 08:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z čištění trati z Harrachova do Szklarskej Poreby.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 08:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panejo, Boudič to je paráda.. Sice už to nebude tak fotogenické jak traktor s pluhem, ale co..
Na jak dlouho Vám to vyjde do Poreby, resp. jakou to má asi tak provozní rychlost. Jinak je to zdá se mi jiná MHS než loni ne?