K-report
 

Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 23. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 23. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
známý rejpal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 13:13:18    Odkaz na tento příspěvek  

koukám, že už mě s tímhle návrhem předběhl kolega inkogito
známý rejpal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 14:04:35    Odkaz na tento příspěvek  

"Vyzobávač rozinek je ten, kdo si z nějakého souboru vybere to nejlepší, tedy v našem případě dopravce postaví spoje tak, aby získal tolik cestujících, aby vydělal. Ten zbytek hodí za hlavu. Bohužel v dopravě dost často tito vyzobávači způsobují to, že zvyšují náklady objednavetelům spojů, které jet musí."
Ano, s touto vaší definicí se dá vcelku souhlasit. Ale v tomto případě(Harrachov-Tanvald) bych spíše řekl, že chyba bude někde jinde. Harrachov, odj: 14.35, 15.25(s přestupem v Kořenově), 15.50, zmíněný vyzobávač, 16.50, atd..
známý rejpal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 14:33:39    Odkaz na tento příspěvek  

"Když tedy LK neobjedná např. spoj z Harrachova v 16:05 (5 minut před jede Středočech), tak ten autobus přejede po prázdnu zdarma?"

Vy jste teda docela obstojný demagog.. Proč do toho pletete školní a dělnické spoje, když je debata o nedělích a svátcích? A k tomu vašemu dotazu: On je zřejmě takový problém, aby ten bus místo toho stání v Harrachově odjel nějaký jiný spoj(třeba do Rokytnice nebo Vysokého)? Mimochodem, to že autobus spoje 112 linky 530743 z Rokytnice, který předpokládám, nevím to jistě) přechází právě v Hrrachově na spoj 114, musí mít v Harrachově 15 minut přestávku? Tohle stání vám(navíc s cestujícími) vám nevadí? Nebylo by lepší, kdyby tenhle spoj odjížděl z Rokytnice o těch 15 minut později? Nebo je tím hlavním důvodem daného času odjezdu z Rokytnice fakt, že 10 minut před ním by jel od Kroupů přímý bus do Liberce a Ústí a který ted jede 10 minut po něm) a lidé by jeli raději jím?(i když je to rovněž "Jelení" linka") Pokud byste chtěl operovat např. bezpečnostní přestávkou, tak ta by klidně mohla být v té Rokytnici, kde má právě tenhle spoj téměř ostrý obrat...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 19:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(ne)známý rejpale,
kdybyste si přečetl celou story a nevytrhával věci z kontextu, tak byste zjistil, že jsem reagoval na obecnou kritiku pravidla "omezení ze strany dopravního úřadu", a proto jsem jako příklad uvedl spojení po 5ti minutách...
Proč má omezení nedělní spoj, se ptejte dopravce či odboru dopravy - já o žádném omezení nerozhodl.

On je zřejmě takový problém, aby ten bus místo toho stání v Harrachově odjel nějaký jiný spoj...
U Vás v pohádkách to problém zřejmě není, ale v praxi ano.
1. Jak mám stavět objednávku LK na oběhu, který je založen na komerčních = negarantovaných spojích? Co když je dopravce zruší jako nevýdělečné, kde vezmu autobus? Kolik mě dodatečný autobus bude stát, když mu dám jen výkony, které nahradí "zesnulou" komerci? V klidu si to spočítejte a pak zase přijďte...
2. Když mám "po ruce" autobus "svého" dopravce, tak je podle Vás výhodnější využít komerční auto a "svůj" vůz mám nechat stát? Takže v praxi kraj objedná dvě auta - jedno pojede a druhé bude stát. (Ano, i stojící auto generuje náklady, když v něm čumí řidič.)
Aneb:
"Na co máš ty dvě skleničky u postele, když jedna je prázdná?"
"Tu s vodou mám pro případ, že bych měl žízeň. A tu prázdnou mám pro případ, že bych žízeň neměl."
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 21:08:57    Odkaz na tento příspěvek  

a proto jsem jako příklad uvedl spojení po 5ti minutách
Dokázal byste konečně uznat, že 167106/8 nejede pět minut před žádným "dotovaným" spojem (to byste tu superskvělou nabídku nesměli mít o víkendu jako noty na buben), nebo tu budete vytvářet virtuální realitu nějakého strašného poškození veřejné dopravy objednávané Libereckým krajem? Protože Honzalb nepsal o žádném "jako příkladu spojení po 5 minutách", kam se to zuřivě snažíte otočit, ale o zcela konkrétním spoji.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 21:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokázal byste konečně uznat, že 167106/8 nejede pět minut před žádným "dotovaným" spojem
Už se stalo...
Reagoval jsem na obecné blábolení o tom, jak ty zlé odbory dopravy poškozují vždy a všude ty hodné dopravce - nic víc, nic míň. Budete si tady hrát s kamarádama na zadrhnutou desku ještě dlouho nebo zas konečně vymyslíte "nové" téma k pobavení. Obvykle tu bývá větší sranda - teď se nudím...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 08:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnávat přepravní proudy Praha - Ostrava s jakoukoliv regionální dopravou (viz Tanvald - Harrachov) může opravdu jen osel...

Už jednou jsem psal, že jsem osel. Ale jsem rád, když mi to zopakujete. :-)
Nepsal jsem ani slovo o proudech, nýbrž o nastavených standardech.

Vám se ekonomika vyhla obloukem, jak vidno...

Tak tý se vyhýbám obloukem já, vůbec když se počítá přes limity.... Fuj!
Jen znám to, že když ČD udělaly nějaký Sv vlak, protože kraj spoj neobjednal (vlastně kraji bylo úplně jedno, jestli pojede něco soupravově), s cenou za km kvůli jedné Sv jízdě to ani nehlo. Při výkonech Buslinu si myslím, že by to s cenou taktéž nehlo... Ale už jsem si všiml, že u Buslinu najednou Korid přemýšlí i nad tím, že by se musel obsadit třeba řidič o víkendu nebo i o jízdě poprázdnu apod.
známý_rejpal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2012
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 11:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Pospíšil, a co tu vaši práci pojmout poněkud jiným způsobem? Například tak, že vy dostanete od kraje zadání, co od vás krajský úřad bude požadovat a co zaplatí. Vy tedy vypracujete návrhy jízdních řádů tak, abyste(pokud možno) objednávku kraje splnil a (po jejich případných úpravách dle připomínek obcí) sezvete dopravce, s nimiž máte sepsané smlouvy o ZDO, kterým přidělíte počet tras (podle velikosti uzavřených smluv) a dáte jim určitou lhůtu, aby si vypracovali(ano, sami dopravci) oběhy vozidel. Ti totiž ve většině vědí (nebo by to vědět měli), jak sestavit turnusy tak, aby to bylo co nejvíc hospodárné(100%ně to samozřejmě nebude nikde a nikdy), aby měli so nejmenší prostoje a současně také naplnili řidičům pracovní dobu. Samozřejmě, že se najdou i vykukové, kterým se některý spoj nebude "hodit do krámu" (z různých důvodů). Vy po té určené době opět dopravce svoláte a obdržíte jejich návrhy oběhů. Vy jejich návrhy prostudujete a zjistíte, zda byly zpracovány podle vašeho zadání. Případné nezařazené spoje zapracujete do turnusů(třeba i jiných dopravců) tak, aby vznikly co nejmenší náklady na jejich provoz. Do toho ještě musíte zapracovat i spoje linek dopravců z jiných krajů, aby v konečné podobě vznikl co nejvíc hospodárný, ale funkční a životaschopný systém dopravy v kraji. Samozřejmě, že se to určitým lidem dopravců nemusí(a také nebude) líbit, s tím je třeba počítat, ale vy máte na starosti splnit krajské zadání, takže je musíte patřičně usměrnit.. Já vím, budou(a tuším, že i v současnosti jsou) na vás vytvářeny tlaky ze všemožných stran, aby tohle bylo takhle, tohle dostal odjet tenhle, tohle se mi nehodí( rozuměj: to se mi nelíbí, nechce se mi odjet atd., dej to jinému), ale to patří k téhle vaši práci a vy byste si s tím měl umět poradit. Jestliže to nedokážete, neměl byste tuhle práci vykonávat. Tím, proboha, nechci říci, abyste tuto práci opustil, to ne. Jen jsem poukázal na jisté problémy(ale o těch vy samozřejmě dobře víte sám). Není to v žádném případě věc jednoduchá, tenhle styl práce se nedá použít "na poslední chvíli", já osobně bych si ho pro letošní rok už netroufl použít, Chce to určitý čas, ale pokud se to podaří udělat kvalitně, máte základ pro delší období a v příštích letech už budete "jen" dolaďovat celý systém tak, aby se co nejméně zadrhával.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 11-2010
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 11:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/doprava/zpravy/vyluky- na-tratich-jablonecka-budou-dva-mesice/840388
Mám to chápat tak, že se opraví část trati mezi Smržovkou a Tanvaldem a až příští rok budou dělat tu velkou reko, opět ten samý úsek opraví znovu?
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 13:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale už jsem si všiml, že u Buslinu najednou Korid přemýšlí i nad tím, že by se musel obsadit třeba řidič o víkendu nebo i o jízdě poprázdnu apod.
Já takto přemýšlím obecně u všech dopravců a to ze dvou důvodů:
1. Nechci poslouchat výmluvy dopravce, že něco neudělá, protože neschopný KORID nepřemýšlí nad dopady. (Organizátor musí vědět, jaké dopady do nákladů jím navržené změny mají!)
2. Uvažuji do budoucna, kdy cena dopravního výknu (CDV) se bude skládat z fixní a variabilní složky, aby, cokoliv si kraj objedná, bylo vymahatelné (a zaplatitelné).

Dneska sice ušetřím třeba zrušením spoje v jednom směru celou CDV na km, ale k čemu mi to bude, když za dva roky se celá cena přepočte? Buď budu za dva roky JŘ předělávat, protože nyní bych zapracovával oslí nápady nepárových úspor, nebo by mě v horším případě dopravce obešel a ještě by mi zařídil "dovolenou".

známý_rejpal:
Ta logika by měla být opačná. To už tady bylo, že KORID chodil s nápady (potřebami), co chce od jízdních řádů a nakonec si to dopravci udělali po svém. Tehdy se ale na KORIDu nikdo nezabýval turnusy - vždyť, jak říkáte, dopravce ví nejlíp...
Jinak - organizátor musí vědět technologické dopady, musí umět postavit alespoň realizovatelný návrh oběhů vozidel - pak nechť se o tom jedná. Nicméně jízdní řád by měl odpovídat přepravním potřebám, ne tomu, kde má který řidič zrovna babičku, u které bydlí (i s tímhle jsme se potýkali!), nemyslíte?

Jen znám to, že když ČD udělaly nějaký Sv vlak, protože kraj spoj neobjednal (vlastně kraji bylo úplně jedno, jestli pojede něco soupravově), s cenou za km kvůli jedné Sv jízdě to ani nehlo.
Rozlišujme tyto případy:
1. Dopravní výkony vysoutěžené z VŘ, např. JHŽ, kde Sv jízdami dopravce nahrazuje to, že nenocuje s vozidly v Bílém Potoce, v N. Městě atp. - sám dopravce si v nabídce zvolil cestu a náklady měl zohlednit v CDV. Zda tak udělal a jak, je jeho věc...
2. Výkony "historické", kdy některé Sv jízdy fungují dlouhodobě a náklady by měly být zahrnuté v rámci 10ti leté smlouvy, kterou kraje dostaly pod nos.
3. Sv jízdy z vůle dopravce, kdy např. nepárový vlak lze vézt spojený s jiným spojem, ale dopravce to z jakéhokoliv důvodu nechce (nemůže) udělat.
Jinak i zde platí, že s dopravcem musí být změny SQ dohodnuty a oboustranně odsouhlaseny...
Híhou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 20:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Os 5413 843.010+843.007.

My YOUTUBE Channel
Dejw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Motoráček Albrecht (Krásný Les bažantnice):


http://www.dejw.estranky.cz
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejw:Fotka na to jaké bylo počasí je docela pěkná,škoda že tady na tom místě nesvítilo slunce.Jen tak mimochodem svítilo ti vůbec někde jestli jsi to tedy ještě někde fotil.Mě to málem vyšlo před Oldřichovem,trošku to lízlé sluncem bylo.
Dejw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohuš: Jel jsem za tím vlakem na kole, začal jsem u Chotyně na louce, pak jsem stihl ještě v Oldřichově a nakonec zde v Krásným Lese a je to bohužel jediná fotka, která vyšla. Zbytek je buď tmavý nebo v tom spěchu jsem neměl čas najít vhodné místo. Slunce vysvitlo až když jel osobák:

http://www.dejw.estranky.cz
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo tak to byla ta díra co byla i nad Oldřichovem,pak ve Studánce už zase nesvítilo.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 22:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm výlukám - mezi Tanvaldem a Harrachovem jsou vidět první výsledky, zvláště pěkně je sanován zářez pod kořenovskou zastávkou, takže doufám, že 28. 9. se tam někdo odváží s fotoaparátem. Značně prořídla i vegetace v zářezu před Jizerským mostem ("ledová skála"), v zářezu za harrachovským portálem prvního tunelu na území Krkonoš a v zářezu před harrachovskou dopravnou.

Na polské straně se údajně chystá zahájení těžké opravy úseku Piechowice - Szklarska Poręba Górna, jež potrvá 10 měsíců (nepočítám v to zimní přestávku).
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
známý_rejpal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2012
Odesláno Neděle, 16. září 2012 - 19:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: Vy jste zřejmě špatně přečetl můj poslední příspěvek. Psal jsem v něm totiž, že dopravci dostanou vypracované JŘ od vás a oni si podle nich vypracují oběhy, tak, aby byly co nejefektivnější. ty vám potom donesou k posouzení, ale konečné slovo budete mít v každém případě vy... jinak naprostý souhlas s vaším názorem, že JŘ má odpovídat reálným přepravním potřebám většiny obyvatel kraje. V tomto ohledu spolu nejsme , nicméně, trochu se rozcházíme v názoru, jak toho dosáhnout. Ale to je přece normální, co člověk, to jiný názor, Ted jde hlavně o to, vybrat pokud možno tu nejlepší variantu, popř. popřemýšlet, jestli se z těch lepších nedá sestavit ještě lepší, než ta nejlepší.

(Příspěvek byl editován uživatelem známý_rejpal.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7524
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. září 2012 - 19:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

známý_rejpal: Koordinátor už musí JŘ připravit tak, aby oběhy seděly a byly efektivní, to k přípravě JŘ patří. Pochybuji, že by dopravce byl schopen oběhy ještě více zefektivnit. To, že se návrh JŘ prodiskutuje s dopravci, kteří si k tomu řeknou své, včetně oběhů, pokládám za samozřejmost.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 17:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sal jsem v něm totiž, že dopravci dostanou vypracované JŘ od vás a oni si podle nich vypracují oběhy, tak, aby byly co nejefektivnější.

Pokud vím, tohle se už dávno děje. I ČD mají své oběháře, zpracují oběhy a dále se pak radí, kde stojí jaké vozidlo atd.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 17:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak se zeptám třeba někdo odpoví - docela by mě zajímalo pár věcí k doplněnému JŘ k novému GVD.

- Proč se posunul odjezd vlaku 16251 o hodinu později z Liberce směr Tanvald, takle bude muset člověk v Liberci chlastat o hodinu dýl.
- Proč došlo k omezení na vlaku 16209, který tak pohodlně jezdil až do Harrachova jako první vlak denně, takle se mimo všechny ty omezení dostane člověk se třídou na výlet, (samozřejmě po vyluštění křížovky kdy vlak jede a nejede) až před jedenáctou hodinou. To je v zimě na lyže (ano dá se tu lyžovat nejlépe po skončení prázdnin po celé ČR právě koncem března), či jen na kolo, když se nechce mačkat s davem, který stejně vlak nepobere je prakticky nemožné.
- Budou doplněny vlaky z Kořenova (Harrachova) do Szklarské Poreby? Předpokládám zajíždění opět do Kořenova, když na sudou hodinu do Harrachova nic nejede, aby byl přípoj k případnému Polákovi.

A ještě něco k terminálu v TNV, kde už mi párkrát posloužil, doufám, jen že od prosince budou lépe vyladěny přestupy BUS - VLAK a zpět, nové JŘ busů sem zatím neviděl. Ale spíše pro znalé třeba budou vědět jak to funguje, bude se zobrazovat na monitorech z jakého nástupiště/koleje jede vlak? případně jaké bude zpoždění. Nešlo si nevšimnout, že třeba i při zpoždění 10minut vlaku, z monitoru vlak vypadne a cestujicí který přijede busem již nevidí, že tam vlak je (jo není nic jednodužšího než se podívat na peron, ale když přijedu přímo k monitoru tak se podívám).
www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 19:15:44    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se zájmem prolistoval propagační plátek kultu osobnosti Martina Seppa (pod krycím názvem IDOL Zpravodaj), že se třeba dozvím něco o integraci rychlíků do IDOLu - tak zas nic. Ale aspoň jsem se z jeho úst (jestli to byla jeho ústa, počítám že je to spíš základní pracovní náplň "odborníků") dočetl, že výběrko odstraní riziko výpadku služby, jako je třeba stávka na ČD . Tak to je určitě fajn.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 19:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: IDOL tu je teprve 4 roky. Nechtějte po nich zázraky Ačkoli to nechápu, když ty rychlíky tu jsou použitými vozidly a četností zastavování podobné spíš spěšným vlakům a jejich účelem je především rychlá regionální doprava.

Jinak mi z IDOL přišel příslib, že do konce roku si snad budeme moci v buse MHD Jablonec koupit na Opuškrabku jízdenku do Liberce. Že se dodavatelům moc nedaří a "technika je proti nám", tak doufám v zázrak

A pro info. Tak se nesmí kupovat na navazující MHD jízdenku studentská jízdenka, pak se to neodečte. Je nutné navazovat jen základní-základní resp. zlvněné-zlvněné. Kdyby se tahle informace někomu hodila...
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 20:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozor, web idolu opět nezklamal, zřejmě protože jinak by to ani nešlo :-)

V sekci Jízdní řády > připravované změny > naleznete kousek od sebe, pod jedním nadpisem dvě různé verze návrhů žel. jř.. tak bacha, ať se do vás pak někdo nepouští že jste se špatně díval...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 22:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sekci Jízdní řády > připravované změny > naleznete kousek od sebe, pod jedním nadpisem dvě různé verze návrhů žel. jř.. tak bacha, ať se do vás pak někdo nepouští že jste se špatně díval...

Opraveno, starý návrh smazán.

Nechtějte po nich zázraky Ačkoli to nechápu, když ty rychlíky tu jsou použitými vozidly a četností zastavování podobné spíš spěšným vlakům a jejich účelem je především rychlá regionální doprava.

Neplatí si Vás České dráhy, abyste odváděl pozornost od jejich neschopnosti dostát svým závazkům? Už jsem tu psal, že míček je (už půl roku) na straně dopravce.
Stěžujte si na vedení drah - my tak již učinili...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 22:20:51    Odkaz na tento příspěvek  

míček je (už půl roku) na straně dopravce
A předtím byl nejpozději od července 2009 kde?
(Ano, je třeba odvádět pozornost od sebepropagace Martina S. k neschopnosti řešit triviální problematiku integrovaného dopravního systému, jakkoli je vám to nepříjemné.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5647
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 22:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mně zajímalo na čí straně je míček na druhým konci těch R když v nich platí hned dvě IDS - do Jaroměře VYDIS a až do Packy IREDO (tedy téměř půlku trasy těch R).
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 07:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mně zajímalo na čí straně je míček na druhým konci těch R když v nich platí hned dvě IDS - do Jaroměře VYDIS a až do Packy IREDO (tedy téměř půlku trasy těch R
KHK a PK dal přednost rychlíkům před integrací MHD a s ČD se dohodli již dávno za dost (dle názoru LK) nevýhodných podmínek (garance tržeb z doby, kdy vlakem ještě cestovali lidé)... Nyní je jiná doba - LK jednat chce, dráhy ne. Co tam máte dál?

Proč se posunul odjezd vlaku 16251 o hodinu později z Liberce směr Tanvald, takle bude muset člověk v Liberci chlastat o hodinu dýl.
A vlastně jste si i sám odpověděl...

Proč došlo k omezení na vlaku 16209, který tak pohodlně jezdil až do Harrachova jako první vlak denně, takle se mimo všechny ty omezení dostane člověk se třídou na výlet
Sezóna je zase výrazně širší - a s prominutím denně mimo sezónu jezdí do Harrachova vlaky jen protáhnout koleje a vyměnit vzduch.

Budou doplněny vlaky z Kořenova (Harrachova) do Szklarské Poreby?
Budou. Poláci narozdíl od loňska neměnili jízdní řád 4x během příprav, ale neměli jistotu, co mi mohou dovolit objednat. Jakmile SŽDC zpracuje finální podobu JŘ, vlaky se objeví (a budeme doufat, že Poláci nebudou chtít dělat změny po tisku).

doufám, jen že od prosince budou lépe vyladěny přestupy BUS - VLAK a zpět
A máte něco konkrétního? Jestli jo, pište na KORID - rád se nad tím zamyslím (termín pro prosincové změny do konce října).
Ale nerad bych tady opakoval debatu na téma, proč se nebudou měnit z gruntu všechny linky (protože to obce nechtějí, protože optimalizace proběhla v r. 2010 a další změny proběhnou cca v r. 2015 či 16 po rekonstrukci Jbc-TA)...
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 10:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil:
Mám to chápat tak, že BUSy nebudou mít nějaké ty návrhy JŘ a prakticky se zachovává koncepce toho co je platné nyní od září? Na stránkách iidolu jsem návrh Busu nenašel, jen změny od září...

Ohledně vlaku 16251 tedy dobrá, snad se to promítne na počtu cestujicích. Nevyužívám tento vlak tak často a když jo tak spíše z Jablonce, tak tam hold lupnem jedno na víc.

S tím vlakem 16209, bych viděl sezonu spíše do konce března než-li ji utnout v půli měsíce. Přeci jen místní co si v kladiva vyjedou do Kořenova / Harrachova je dost. Stejně tak začínat sezónou na konci června, kde by měla začít na jeho začátku. Pro třídy je to ideální čas kdy vyrazit vlakem do kopce po 29. červnu moc lidí ve školách není.

Na optimalizaci po rekonstrukci sem zvědav, snad se jak rekonstrukce tak optimalizace dočkáme a hlavně v jakém rozsahu.

No a abych jen tak blbě nekecal, tak tady jedna vzpomínka na řadu 843, foto mezi tunely u Tanvaldské zastávky, kde jsou sice krásně vykácená skalní tělesa u obou tunelů, ale místečko od řeky a na náspu už je hodně zarostlé.


www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 12:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke GVD (a O. Pospíšilovi): Vítám snahu udělat něco s ministerskou neobjednávkou R mezi Turnovem a Tanvaldem. Oproti letošku to vypadá o něco lépe. Přesto pár poznámek:

Opravdu to nejde zařídit tak, aby vlak, který jede de facto denně, nejel 2 dny v týdnu v jinou minutu, nestavěl v Hamrech na jiné zastávce atd.?

Chápu správně, že bude spojování vlaků mezi ŽB a Turnovem? A že "výstup a nástup u prvních dvou vozů" v Dolánkách je povolen u krajských vlaků, ale u ministerských ne? + že tentýž problém je na hamerské zast.?

Odpoledne se vrátí téměř do stavu 2010, ráno je to ale horší, hlavně tedy ve směru do Prahy. Pokud odkážete cestujícího na bus, pak bude mít o důvod míň, proč jet odpoledne zpátky obnoveným přímým vlakem.
Lákavé spojení: 4 x Os Tanvald 4:25 -- Phln 8:11
Pak tu máme: Tnv 5:05 | Žb 5:41 – 6:06 | Tu 6:23 – 6:44 | Phln 8:34. Podle značek to navíc vypadá na přímý vůz (který má sotva cenu veřejně nabídnout) se spojováním Žb – Tu...
Ještě lepší je to v neděli: první spoj: Tnv 6:25 – Phln 10:11, 3 přestupy, to samé o 2 a 4h později.
Raději nevzpomínat, že ještě v GVD 2010 jely ráno z Tnv 2 přímé vlaky...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 15:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych:

Já se raději nevyjadřuji. Doufal jsem, že vlak pojede do Prahy opět kolem 5:45. Bohužel z toho vznikl nesmysl v podobě přímého vozu v 5:05 hod. Opětovné zavedení vlaku ve 13:45 je určitě pozitivním přínosem.
Nepřípoj ve večerních hodinách v sobotu, kdy se jezdí z výletů je opětovnou ukázkou neschopnosti. No kdo by vlastně čekal, že někdo v dnešní době pojede na výlet vlakem...
Ale určitě je zde vidět malý posun k lepšímu. Bohužel bez nabídky dalších spojů se nedá předpokládat vytíženost těchto spojů.

Paolo3

Proč se posunul odjezd vlaku 16251 o hodinu později z Liberce směr Tanvald, takle bude muset člověk v Liberci chlastat o hodinu dýl.

Byl nesmysl vést dva noční vlaky (16249 a 16251) 45 minut po sobě. Nově bude vlak 16251 dávat větší smysl pro ty, kteří si chtějí v pátek nebo v sobotu sednout a protáhnout si večer. Uvidíme, jak si lide zvyknou.

Proč došlo k omezení na vlaku 16209,

Vlak 16209 v současné době moc smyslu nemá. Jede pouze do Kořenova. Mimo sezónu jezdil prázdný téměř vždy. Ovšem sezónní poznámka nemá chybu. Jsem si jist, že mnoho cestujících odradí nejen od tohoto vlaku. Jsem si vědom, že tato poznámka vznikla vlivem kombinace sezóny v Polsku a Česku. Ale tenhle výsledek, nezlobte se.... no nic.

jen že od prosince budou lépe vyladěny přestupy BUS - VLAK a zpět,

Přípoje asi nebudou, došlo by k rozpadu skupiny u Kroupů a nepamatuji si, kde ještě. Pan Pospíšil vysvětlil, že jsou důležité a ještě není olympiáda, aby se dělala rošáda s JŘ.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 15:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych, Inkonginto:
Souhlasím raní spoj do Prahy chybí, i když v dnešní konkurenci BUS z Tanvaldu či Jablonce, která mi je stále vtloukána do hlavy to je prý lepší busem. Můj argument (asi špatný) je stále ten, že musím ujít stejnou vzádlenost na BUS/VLAK z mého domova busem nebo vlakem se musím dostat případně do Jablonce, kde musím čekat na BUS směr Praha, tím dojedu na Černý most a dále musím metrem. Z Tanvaldu (Harrachova) jedou dva ranní autobusy v 6:00 a 7:35 do Prahy na Černý most, odkud se dá jet metrem dále. Tak i tak jsem u Koně stejně vlakem (kdyby byl v 5:45 onen R1137) či busem/metrem.

Ale i tak ty možnosti jak se dostat do Prahy ráno jsou.

Množství sezóních poznámek dělá v tištěném JŘ neskutečný bordel, z takového důvodu osobně dávám přednost vyhledávání skrze idos na konkrétní dny. Doufám, že jednou nebudou poznámky o tom, že vlak jede pouze ve čtvrtek, pokud není pracovním dnem a je to den, který je uznaný jako státní svátek a ještě s omezením na výšku a váhu cestujícího.

A opět přikládám jedno foto.

www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 18:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ještě tam chybí poznámka, že to jede každou třetí neděli po úplňku.
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 20:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, neví někdo číslo přívěšáku (motorák byl 810 280) a číslo Mn, které se v 90 srazily u Spálova? Děkuju moc
Petang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 19. září 2012 - 16:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn 86 543 (743.010 + 6× nějakých nákl. vagónů - přesně nevím)

Os 6302 (810.280 + Baafx - konkrétně nevím)


743.010 jezdí dodnes; 810.280 byl zrušen.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7530
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. září 2012 - 21:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: Netušíte, proč nedošlo ke spojení linek Chlumec nad Cidlinou-Stará Paka a Nová Paka-Liberec? Že se chce Královehradeckému kraji platit souběh dvou osobáků pár minut po sobě, když ten první stejně čeká ve Staré Pace na ten druhý.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. září 2012 - 21:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám to chápat tak, že BUSy nebudou mít nějaké ty návrhy JŘ a prakticky se zachovává koncepce toho co je platné nyní od září? Na stránkách iidolu jsem návrh Busu nenašel, jen změny od září...
Koncepce zůstane, ale k pár úpravám dojde. Připomínkovat je možné stávající JŘ.

Opravdu to nejde zařídit tak, aby vlak, který jede de facto denně, nejel 2 dny v týdnu v jinou minutu, nestavěl v Hamrech na jiné zastávce atd.?
Dali jsme požadavek na sladění časů a míst zastavení. Tak jsem zvědav, jak to dopadne u "kreslířů" GVD...

A že "výstup a nástup u prvních dvou vozů" v Dolánkách je povolen u krajských vlaků, ale u ministerských ne? + že tentýž problém je na hamerské zast.?
Ano, MD neobjednává rychlíky k tomu, aby vymetaly kdejakou zastávku. V Hamrech může rychlík dle požadavků MD zastavit jednou - no a (občasné) místo křižování nás tím pádem vede k žst...

Množství sezóních poznámek dělá v tištěném JŘ neskutečný bordel
To je na jednu stranu pravda - na druhou stranu tištěný JŘ si kupují proželezničně zaměření lidé - a ti se vyznají v čemkoliv. Obyčejný cestující hledá na idosu. Ta sezónní období přes obludnost toho výpisu mají celkem logiku a dají se vysvětlit průměrně inteligentnímu člověku.

Netušíte, proč nedošlo ke spojení linek Chlumec nad Cidlinou-Stará Paka a Nová Paka-Liberec?
To netuším. Zkuste se zeptat na OREDU nebo na KCOD HK. (Prostě si takovou změnu KHK nakonec neobjednal.)
Tužka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 19. září 2012 - 22:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě mají Os z Liberce v úseku ze Staré do Nové Paky tvořit přípoj k R od Pardubic. Kdyby na ně počkaly Os do Chlumce, nestíhaly by křižování nebo přípoje v Ostroměři.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7533
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. září 2012 - 22:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tužka: Pravda, to mě nenapadlo ověřit. Tam jsou 1-2 minutové nepřípoje.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 07:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na druhou stranu tištěný JŘ si kupují proželezničně zaměření lidé - a ti se vyznají v čemkoliv. Obyčejný cestující hledá na idosu.

Opět nemáte pravdu. Drtivý dav si kupuje krajský jízdní řád. A tam ta poznámka bude také. V idosu hledají hlavně náhodní cestující, kteří nejezdí pravidelně v kraji. Měl byste jednou jezdit jako průvodčí (možná jako řidič autobusu, ale tam komunikace s cestujícím není taková) , jinak v životě nepoznáte potřeby a myšlení cestujících. Se stížností nebo připomínkou se na Korid obrátí pouze hrstka lidí.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 17:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drtivý dav si kupuje krajský jízdní řád.
Drtivý dav z lidí, co kupují KJŘ? Kolik procent cestujících si pořizuje JŘ?
Pro ostatní: jde o menšinu - za celý kraj se prodá cca 4000 krajských JŘ s vlaky a autobusy daného okresu, k tomu se může prodat podobné množství jízdních řádů do kapsy od ČD... Navíc KJŘ kupují převážně pravidelní cestující, turisté vyhledávají spojení hlavně na internetu a zde (na trati 036 v úseku Tanvald - SPG) se bavíme hlavně o turistech (i z řad nepravidelných cestujících).
Ten dav by tedy drtivý byl, kdyby přišli všichni najednou za námi na návštěvu, jinak jako obvykle přeháníte (či kecáte?). :-)
Poznámka ale komplikovaná je - na první pohled určitě. Ale jak říkám: člověk jí pochopí, když chce...
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.78.179
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 20:36:45    Odkaz na tento příspěvek  

Některými je tu neustále prezentováno, že neschopný KORID nic nedělá. Mrzí mne to tím více, že je to zde psáno lidmi, se kterými jsem ve svém volném čase strávil řádově hodiny při konzultaci různých řešení. A světe div se - všespásný nápad od nikoho nepřišel. Další hodiny za peníze vás-daňových poplatníků jsem strávil většinou marným projednáváním těchto řešení, především s vámi placeným dopravcem na dotčených tratích.
Pokud pominu KORIDem zavedenou taktovou dopravu a zajištění úplně jiného standardu kvality (vozidel) na tratích téměř v celém Libereckém kraji během několika málo let (především zásluhou bývalého ředitele p. Prokeše), pak si dovolím několik reakcí ke zde zmiňovaným aktuálním tématům:

•Liberecký kraj objednává v zásadě stejný rozsah dopravy již několik (10) let. Zatím nepřišly žádné dramatické redukce, zatím. Vemte prosím konečně na vědomí, že alokace peněz na regionální vlaky v rozpočtu LK je politická záležitost, úředníci hledají pouze řešení za finance, které v rozpočtu mají.

•V LK máme 4 smlouvy na drážní dopravu:
o ČD - smlouva "koordinovaně s jinými kraji" prodloužená bez soutěže do roku 2019 historického znění je v zásadě paušálního charakteru, možnosti objednatele vymoci u dopravce cokoli jsou velmi, velmi omezené
o ČD - JHŽ - smlouva na základě soutěže, kterou KORID připravil z důvodu nespokojenosti s podmínkami předchozí smlouvy
o Vogtlandbahn - smlouva na základě KORIDem připravené soutěže
o GW TR - trať Kořenov - SPG

•Redukce na úseku Turnov - Tanvald provedlo Ministerstvo dopravy. LK objednává ca stále stejný počet vlkm! To znamená, že pokud mají být sanované díry po rychlících, pak se musejí na tyto výkony vzít peníze zrušením jiných výkonů regionální dopravy. Poznámka: Stále dokola mnozí z Vás diskutují řešení, ať LK objedná Os za zrušené R a současně zachová všechny stávající Os. Toto prosím nelze, nemáme finance pro jakýkoli nárůst výkonů (a proto také ta časová omezení některých spojů, o kterých si všichni myslíme, že by měly jezdit denně). Obracejte se především na MD.

•Rychlíky z Tanvaldu do Prahy brzy ráno, které jsou zde neustále prezentovány jako nejdůležitější prvek dopravní obslužnosti Tanvaldska, jezdilo na 035 historicky průměrně cestujících: R1137 v PD 15, v sobotu 6, v neděli nejezdil, R1139 v PD 15, v sobotu 15, v neděli 5. To jen, abychom věděli, o jakém počtu dotčených cestujících tu diskutujeme. Rychlíky v opačném směru mají obsazenost o víkendu o řád větší.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.78.179
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 20:37:25    Odkaz na tento příspěvek  

•Myšlenku efektivní kombinace dálkové a regionální dopravy v úseku Turnov - Tanvald jsem letos projednával s MD i ČD. Návrhem KORIDu bylo zajistit regionální dopravou základní rozložení vlaků ve dvouhodinovém intervalu a za zbylé prostředky zkrátit intervaly ve špičkách v silném směru v kombinaci s rychlíky. Všechny posilové vlaky měly být přímými vozy od pražsko-turnovských R. Za silný směr v PD ráno na základě analýzy a potenciálu považujeme Plavy - Jablonec a Tanvald - Turnov, odpoledne opačně. KORID navrhl rychlíky, které končí v Turnově, protrasovat s přímými vozy jako Os do Tanvaldu a obdobně zpět - částečně úspěšné, ostatní zamítnuto ze strany ČD, přestože mohlo dojít k úspoře turnusové potřeby vozidel

•KORID navrhl spojování za sebou jedoucích vlaků v úseku Železný Brod - Turnov s myšlenkou, že ušetřené vlkm ze souběhů budou použity na trati 035 a 030 zejména k odstranění časových omezení jízdy vlaků - zamítnuto ze strany ČD

•KORID má zájem zavést také vlaky Plavy - Liberec. Zatím lze pouze z V. Hamrů (Důvod: nové PZZ v Plavech neumí obraty vlaků v zastávce; P.S. na potřeby objednatele se nikdo neptal)

•KORID navrhl využití náležitostí od R (ř.854) na vlaky Tanvald - Harrachov a zpět pro zajištění přímého spojení Praha - Harrachov - nezájem ze strany MD ČR + zamítnuto ze strany ČD

•zastavovací politika v úseku Tanvald - Turnov byla projednávána na jaře 2012 mezi KORIDem a MD. KORID preferuje zastavování v zásadě všude, u zrychlených vlaků jednoznačně požaduje z. Velké Hamry město, nikoli ŽST V. Hamry - zde neshoda v objektivně jiných preferencích objednatelů - výsledek viz JŘ, taktové polohy pochopitelně odmítá SŽDC z důvodu jiného typu souprav a jiných míst zastavení zkreslit

•jednání pro přeshraniční úsek Kořenov - SPG probíhala celý rok. Požadavek KORIDu byl 3/3 páry vlaků ve dvouhodinovém taktu. Takt zatím není z důvodů technologie v ŽST Tanvald a cestovní době do SPG možný. Výsledný JŘ a zejména sezónní omezení "47" (použité pro jednotnost i na okolních tratích) je výsledkem komplikované dohody a kompromisům s polskou stranou, která má omezené prostředky. Proto prosím, aby chytré rady, v kterých obdobích navíc mají vlaky navíc také jezdit, byly zasílány na UMWD

•KORID začátkem roku 2012 navrhl Oredu + ČD spojení vozebních ramen Liberec - Nová Paka a Stará Paka - Chlumec - nesouhlas ČD z důvodu rozdílných požadavků na kvalitu souprav v obou krajích přes to, že by došlo k úspoře turnusových vozidel.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7544
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 21:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek: Moc děkuji za osvětlení situace.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 08:02:07    Odkaz na tento příspěvek  

LK objednává ca stále stejný počet vlkm!
Jak je vidět, od reality odtrženým úředníkům nikdy nikdo nevysvětlí, že zúčtovací jednotkou není vlakokilometr nebo převoditelný rubl, ale KORUNA ČESKÁ. Tohle myšlení z nich prostě leda vymlátit násilím...
Myšlenku efektivní kombinace dálkové a regionální dopravy v úseku Turnov - Tanvald jsem letos projednával s MD i ČD
Zbytečný (pro pravidelné cestující, kterých máte neustále všichni plná ústa), dokud nebude integrace rychlíků v IDOLu. Zatím to spíš vypadá na otevřené mistrovství ČR v hledání výmluvy, proč to nejde.
s myšlenkou, že ušetřené vlkm ze souběhů budou použity na trati 035 a 030 zejména k odstranění časových omezení jízdy vlaků - zamítnuto ze strany ČD
...protože to nejsou narozdíl od navrhovatele takového "řešení" úplní pitomci a vědí, že spojením vlaků by se ušetřilo akorát nějakých osm korun za dopravní cestu, ale ostatní náklady (odpisy, nafta, četa) zůstaly.
nové PZZ v Plavech neumí obraty vlaků v zastávce; P.S. na potřeby objednatele se nikdo neptal
Samozřejmě že lze udělat obrat osobního vlaku na zastávce v Plavech, buď vlak dojede někam do km 11,200 nebo se zavede DKNP - jaké jiné uspořádání přejezdu by si objednatel představoval? Jedině snad "odjezdové" návěstidlo z Hamrů až na zastávce v Plavech a ta stávající jako cestová, ale to je investice, kterou jen tak mýrnyx týrnyx nikdo neudělá. Pokud to bylo potřebou objednatele, měl to dlouhodobě indikovat - indikoval? Nebo má infrastruktura automaticky předpokládat, že bude objednatel chtít jezdit s vlakem krom MHD Tanvald (do Tanvaldu zastávky) taky MHD Liberec (do Rochlic, Vratislavic nebo Proseče) a tam všude investovat do úpravy přejezdů (v mnoha případech zbytečně)?
využití náležitostí od R (ř.854) na vlaky Tanvald - Harrachov a zpět pro zajištění přímého spojení Praha - Harrachov
Ježišmarjá, šotouši útočí... Aneb jak pětiminutový přestup nahradit čtvrthodinou posunování, rozpojování, spojování, zkoušek brzdy atd., včetně potlačení systémové výhody nízkopodlažnosti, jen aby bylo co fotit (a nedejbože, kdyby jela náhradní 749 - to je asi hlavní důvod zamítnutí ČD, kterému se všichni musí podřídit :-) ).
navrhl Oredu + ČD spojení vozebních ramen ... nesouhlas ČD
Takto to holt dopadá, když se upřednostní politika; normálně by vůbec nebylo nutné lézt do řiti ČD a pokud by se KORID a OREDO dohodli sami mezi sebou, tak by to dopravci prostě oznámili.

P.S. KORID dlouhodobě žije z podstaty minulosti a věcí, které se podařily před třemi, čtyřmi lety; chápu ovšem ty, kteří pak raději odešli, než by přihlíželi destrukci své práce (a chápu i ty, co nemajíce kam neodešli).
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 19:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. nutnost vedení dvou vlaků několik minut po sobě v úseku Nová Paka - Stará Paka kvůli přípojům v Ostroměři a ve Staré Pace:

Nasazení nějakých svižnějších vozidel na trati 040 by to třeba nevyřešilo? (Vůbec nevím, ptám se.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8296
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 20:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Velké Hamry:
Bych jen připomněl, že v Hamrech městě jaksi "někdo" vymyslel ten perón krátký ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 20:55:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Hroch: Bych jen připoměl, že ten perón ve Velkých Hamrech je krátký pro 6 vlaků za týden.

Vzhledem k tomu, že dráha (rozuměj SŽDC a ČD) nedala na výstavbu nových zastávek v Libereckém kraji ještě ani korunu, pak bych raději držel hubu a krok

To není nic proti Vám osobně, to je konstatování.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7547
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 21:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bububu: Vzhledem k tomu, že je potřeba zkrátit jízdní dobu Ostroměř-Stará Paka alespoň o 4 minuty, tak to sotva.
Klučan z Lučan: Délku peronu může řešit možnost výstupu/nástupu jen třeba u prvního vozu.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 21:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice jsem dnes uz k memu dotazu urcite informace dostal, nicmene jake jsou vysledky vyluky na Zubacce?
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 22:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool:

Sjízdná 3. kolej, zrušen ústřední zámek, vytrhána 5. kolej včetně příslušných výhybek.
Zdroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 18:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To: Pavel Blažek
•KORID má zájem zavést také vlaky Plavy - Liberec. Zatím lze pouze z V. Hamrů (Důvod: nové PZZ v Plavech neumí obraty vlaků v zastávce; P.S. na potřeby objednatele se nikdo neptal)
Obraty vlaků neumí ani staré PZZ, přejezd by se musel krýt ze směru od Hamrů návěstidlem. Potom by to šlo.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 18:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je vidět, od reality odtrženým úředníkům nikdy nikdo nevysvětlí, že zúčtovací jednotkou není vlakokilometr nebo převoditelný rubl, ale KORUNA ČESKÁ. Tohle myšlení z nich prostě leda vymlátit násilím...
Domnívám se, že z pohledu cestujícího je důležitý ROZSAH DOPRAVY - a na to narážel kolega. Úředníci z KORIDu naopak jako jedni z prvních v republice soutěžili vlaky i s přihlédnutím k různé ceně při změně dopravního výkonu. V autobusové dopravě budeme náklady členit až do detailů, aby se blížili k realitě.
Dále připomínám, že cena za vlkm je součástí desetileté smlouvy, kterou krajům nadiktovaly České dráhy! Za fakt, že je do jisté míry nevýhodná, si tedy mohou manažeři z GŘ a nechť tedy nesou následky se vším všudy...
Ale nedivím se, že pan T.H. nechápe. Je totiž hloupý, nebo účelově upravuje fakta (z mého pohledu je mi to fuk) - a proto nemá cenu se vyjadřovat ke zbytku jeho blábolů...

Vzhledem k tomu, že dráha (rozuměj SŽDC a ČD) nedala na výstavbu nových zastávek v Libereckém kraji ještě ani korunu, pak bych raději držel hubu a krok
Tak to bych tesal do kamene.

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 20:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a nechť tedy nesou následky se vším všudy...

Tím, že se na takové požadavky kraje s vědomím absolutní převahy rovnou zvysoka : "zamítnuto ze strany ČD" ?
Turnovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.165.237
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:25:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková poznámka k obratu v Plavech. Jeden GVD se jezdilo tak, že od Tanvaldu do Plavů s lidmi, pak dále strojeně do km až za anulák na trati označeno jako místo zastavení a potom strojně do Tanvadu. Přejezd tak fungoval v obou směrech, jen se muselo kousek popojet a vrátit. Prosím žádné mlžení, ju…
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím, že se na takové požadavky kraje s vědomím absolutní převahy rovnou zvysoka...
V tomto případě zamítnutí neplynulo jen z ekonomiky (o té ČD nemluvily, byť jí tam všichni cítíme), ale především z technologie spojování. Takže bych to se smlouvou nespojoval. ;-)
Dále vnímám, že ČD se cítí býti nenahraditelnými. Což je překvapivé, když vezmu v úvahu, že se o nádraží a o koleje dělí s GW TR a VGB... Asi ještě nepochopili, kdo je jejich zákazník a co po nich (jako po dodavateli) chce...
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2011

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Pavel Blažek a T.H.
využití náležitostí od R (ř.854) na vlaky Tanvald - Harrachov a zpět pro zajištění přímého spojení Praha - Harrachov
Podle mne genialni myslenka zavedeni primeho spojeni Praha - Harrachov, ktere melo byt uz davno.

...jak pětiminutový přestup nahradit čtvrthodinou posunování, rozpojování, spojování, zkoušek brzdy atd., včetně potlačení systémové výhody nízkopodlažnosti...
Odpojeni ci pripojeni motoru je takovej problem? Co treba odpojovani a pripojovani privesaku v Ceske Lipe u rumburskych rychliku? Myslite, ze by bylo lepsi udelat prestup do Reginy? Kapacitne by to urcite stacilo.
Treba by byl zajem cestujicich takovy, ze by k rozpojovani soupravy nedoslo a do Harrachova by jela cela prazska souprava s 743 na postrku.
A misto nizkopodlaznich vozu preci do Harrachova letosni zimu jezdily 854:-)
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turnovak: Ten přejezd musím potvrdit. A co tak ze služební povinnosti vím (možná už jen tuším), nový přejezd i nové TZZ to umí totožně (lépe)!

Kdyby byly lepší vztahy třeba mezi Ottou Pospíšilem a Inkongintem, myslím že by k takovému odbití vlaků do Plavů nedošlo.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde přikládám několik málo fotek z před/výluky na Zubačce, všechny jsou z neděle a pondělí (16.,17.)


Zajímavostí je, že veškeré dřevařské i horolezecké práce probíhaly za běžného provozu...
Zdroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 02:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To: Turnovak
Jen taková poznámka k obratu v Plavech. Jeden GVD se jezdilo tak, že od Tanvaldu do Plavů s lidmi, pak dále strojeně do km až za anulák na trati označeno jako místo zastavení a potom strojně do Tanvadu. Přejezd tak fungoval v obou směrech, jen se muselo kousek popojet a vrátit. Prosím žádné mlžení, ju…
Jízda za konec kolejového obvodu je dost na hraně. Stačí aby přejezd zůstal v anulaci (z důvodu poruchy) a vlak se vrací do otevřeného přejezdu.
To: Zhor
Princip starého a nového přejezdu je stále stejný. Nový přejezd umožňuje zavedení výluky což by asi podle předpisů z jízdou vlaků do zastávky a zpět do Hamrů šlo. Lepší řešení by bylo krýt přejezd od Hamrů návěstidlem. TZZ s tím nemá nic společného, to jen zabezpečuje jízdu vlaků v mezistaničním úseku.
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 06:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

PZZ Plavy: Rozdíl mezi starým a novým přejezdem je ten, že u starého stačilo zajet cca 1 km za přejezd (před tunel) a vrátit se. V případě např. postrků do km se jedná o standardní řešení. U nového PZZ je třeba jet ještě o cca 1 km dál, to znamená téměř do Návarova. Mimo nárůstu vlkm je pak problém i s propustností trati.
Příklad, jak podobné řešení funguje v praxi, můžete denně vidět v nz. Černousy. Tím Vámi zmiňovaným návěstidlem je v Černousích bílá tabulka s červeným orámováním. Přejezd je před jízdou vlaku "deaktivován" výpravčím ve Višňové.