K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 20. 02. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 20. 02. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4174
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 12:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

("V případě 238 a 241 dojde ke snížení poplatků při rekategorizaci. ..."),
No vy jste inteligent, vždyť píši o nákladní dopravě!
Cituji sám sebe: "V případě 238 a 241 dojde ke snížení poplatků při rekategorizaci. Netvrdím, že by to mohla být nějaká finanční bomba, ale zase na druhou stranu je to velmi výhodné pro nákladní dopravu."

politici by měli fungovat ve prospěch společnosti a nikoli především (a už vůbec ne výhradně) ve prospěch svůj vlastní
Tvrdím snad někde něco jiného?

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 12:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/domaci/259244-na-ceskych-silnicich-je-kalam ita-vysocina-povolala-vyprostovaci-tank.html
Jirka: kolik mohlo být v 15968 lidí? 90, 100? Také večerní 15972 byla hodně slušně zaplněná, o 15966 ani nemluvím. Zkrátka, kalamita včera udělala v propagaci padesátiprocentní slevy na Humpolačce víc "práce" než všichni úředníci dohromady za půl roku.. Lidé co přišli k pokladnám od nejezdících busů byli velmi mile překvapeni, za kolik ČD momentálně jezdí a je dost možné, že část z nich u vlaků alespoň na chvíli zůstane. Ono totiž autobusoví dopravci si zdražují v naprosté tichosti prakticky každý druhý měsíc, zatímco každé zdražení u ČD je propíráno v médiích půl roku dopředu.
Ještě připojuji jednu dokumentační fotku jak to vypadalo včera dopoledne v Havl.Brodě. A kdokoliv přijel ze Žďárska či Hlinecka, tak se podivoval, že v Broě není žádnej sníh

Pro případné starostlivé lidičky z KCOD - fotku jsem pořídil při konání služebních povinností - doručení rozkazu "V" vlaku 45306

(Příspěvek byl editován uživatelem hyvrysák.)
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 12:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Díky za obranu. Invektiva je vždy nejsnadnější nástroj. Aspoň vím, s jakým typem člověka diskutuji.

Vrakosa: "mýtem nezatížená autobusová doprava" - možná jsem se špatně vyjádřil, ale já myslím mýtem jakýkoli poplatek za použití dopravní cesty - tak je ostatně termín "mýtné" definován. A jak jistě víte, mýto na silnicích I. třídy (neřku-li II. třídy) v ČR zatím pro kamiony ani autobusy neexistuje. Na druhé straně každý dopravce po kolejích musí poplatek - tedý mýtné -platit, ledaže by ta trať byla jeho. Pokud by byl stát férový, měl by poplatek za použití železnice odpustit všem linkám veřejné dopravy. Ale reálnější je spíše zavést zpoplatnění pro autobusovou dopravu a zejména kamionovou dopravu.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 13:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

12:59 Idnes: "K zapadlé soupravě Regionovy u Mysliboře na Telčsku (na trati Kostelec - Slavonice) se nemůže dostat sněhová fréza. Lidé tam musí pracovat ručně jen s lopatami. Obnovení vlakového provozu místní dráhy se počítá nejdříve v pátek ráno."
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.24.28
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 13:38:19    Odkaz na tento příspěvek  

Regionova je (od cca. 12h) vyhrabaná a stojí v Sedlejově. Teď už jen zbývá profrézovat celou trať, ale protože se tam už víc jak 24 hodin nejezdí (mimo sjízdného úseku Telč - Dačice) tak se ještě uvidí, kdy se to podaří.
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 14:33:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Happy" = 4174:
No vy jste inteligent, vždyť píši o nákladní dopravě!
Jenže ten text v médiích, na který jsem se od samého počátku (tedy už i ve svém komentáři ze středečního dopoledne, na který jste Vy reagoval poprvé) odvolával já, se nákladní dopravy vůbec netýká, a z Vaší věty že "V případě 238 a 241 dojde ke snížení poplatků při rekategorizaci." vůbec neplyne, že pro osobní dopravu Vaše tvrzení platit nemá !!!
Připouštím, že pokud jde o nákladní dopravu, můžete mít pravdu = pokud se jinak nic nezmění, měla by změna kategorie trati na "nižší" znamenat pro nákladní dopravu na tratích nově "regionálních" určité zlevnění (zejména pro tu "náhodnou" = nepravidelnou). Protože však zároveň platí i bod IV.7. "Cen za užití dopravní cesty v roce 2012" (= viz: http://provoz.szdc.cz/portal/ViewArticle.aspx?oid=608683 ), kde se praví, že "... Seznam vlaků pro zpoplatnění nabídkovou cenou "J" bude mezi SŽDC a dopravcem projednán v rámci zpracování ročního jízdního řádu, případně jeho změn. ...", mohou být k termínu některé změny GVD ze seznamu (pravidelných) nákladních vlaků požívajících zmíněné "slevy" vyňaty, a v tom případě by sazby pro ně dosud platící naopak ještě "podražily" - a podnětem k tomu kroku může být právě ta "rekategorizace".

Tvrdím snad někde něco jiného?
To já nevím, ale podle Vaší věty "Důležitý je výsledek." (viz č. 4171) soudím, že podle Vás "účel světí prostředky", takže Vám nevadí cíl, jehož politik ve skutečnosti sleduje, jen když k tomu využívá v místě právě "módní" podpory železnice - a to není právě dokonalý odraz toho, že byste tvrdil to, co já ...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9239
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 14:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To víš Vysočina - jinej kraj...
Než udělat zásněžky a nebo na nejhorší úsek nasadit 754.043 "určenou" na pluhování,tak se raději 2 dny nejezdí.
Navíc státní fy sždc (resp.stát sždc) v loňském roce vydělala jen pár mega a na zaplacení traktoru v řádech X tisíc už nejsou peníze.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 15:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vůbec neplyne, že pro osobní dopravu Vaše tvrzení platit nemá !!!
Všichni tu vědí o co jde, jen vy se tu přehrabujete v kupě slovíček a pitváte je do absurdity a snažíte se je převrátit, obrátit, abyste vy vypadal jako king. Protože jinak se vám nepovedlo mně prokázat neznalost, tak vás to určitě dráždí a kompenzujete to těmito výkřiky...
I s tím Seppem už nevíte jak na mě, tak pitváte slova do bezvědomí s cílem mě utáhnout na vařené nudli.
Dál se s vámi bavit NEHODLÁM. Celou věc považuji za uzavřenou. Ostatní mě pochopili, nikdo jiný námitek nemá.... Pokud Vy máte zásadní problém, tak laskavě dál přes SZ, pokud tady nechcete dál exhibovat se slovíčky. (já bych změnil komunikaci již dávno, kdybyste ráčil být registrován)
Vrakosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.18.158
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 15:05:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jirkac:
Mě to přišlo jako účelová manipulace s fakty z Vaší strany a tak jsem zareagoval, jak jsem zareagoval.
Na druhou stranu konečně pochopte, že ta bus dálkovina jezdí prostě absolutně bez dotací. Tedy pokud za ně nepovažujete státní doplatek za státem nařízené slevy (a které začaly být propláceny až předminulé září na nátlak EU - do té doby stát nařizoval slevy, ale dopravce je táhl ze svého).
Takže, pokud jste to myslel dle vysvětlení, tak zase nemáte pravdu, beru to již nikoli jako provokaci, ale jen neznalost. Takže za svůj ostrý slovník se omlouvám. Zase u Vás předpokládám, že po této konverzaci si příště zjistíte fakta.

A pokud někomu nedochází, že provázáním zájmů obou základních složek VHD dojde i k Vámi vytouženému tlaku na politiky, tak raději vzdejte i ten Váš spolek, protože se Vaše představy prostě s realitou neshodují. A to myslím v dobrém.
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 15:25:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Happy" = 4176:
(já bych změnil komunikaci již dávno, kdybyste ráčil být registrován)
A nenapadlo Vás, že "registrován" nejsem m.j. třeba právě proto, aby mě osoby Vašeho typu a úrovně neobtěžovali ještě "privátně"? A že by mě dráždilo právě to, co se mi snažíte podsunout, to je opravdu úsměvné ...
Kdo své "ego" nepotřebuje soustavně presentovat (a ukájet) způsobem, jakým to činíte Vy, tomu klidně spojení na sebe poskytnu, bude-li to skutečně potřebné (nebo už je stejně dávno zná), ale naštěstí si o tom mohu rozhodovat především sám ...

Ad "Vrakosa" = 16.02.2012 - 15:05:25:
Obsah posledního odstavce Vašeho příspěvku je skutečně dost zásadní a měli by o něm vážně přemýšlet všichni zúčastnění: stav založený na pravidlu "rozděl a panuj", pro jehož novodobý velký "rozkvět" nastolila výborné podmínky Klausovaská trhovecká "neviditelná ruka trhu", už likviduje (nejen) VHD příliš dlouho (aspoň na můj vkus)!
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 15:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: Nezajdem si přeci jen místo toho nesmyslného slovíčkaření spolu na to pivo? Pozvání do MB platí premanentně...
Já to brblání snesu - občas z toho dostanu "krámy" ale to jsou přece všechno přechodné věci. Narozdíl od zrušených tratí a vytrhaných kolejí.
Naděje umírá poslední - se říká. Tak si spolu ťuknem na aspoň tenhle mírný optimismus, že dokud jsme neumřeli, tak má smysl dejchat tím správným směrem, ne?
Prostě dojeď, a společně si posmutníme i poradujeme.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 16:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Tak hlavně že se ti ta situace líbí Bobane Čížku.
(Tím nechci kritizovat SŽDC, je mi jasný, že to není dvakrát legrace v tomto počasí).

Happy:Tak Icomu se rozhodně nezastávám.
Na ten kolos není moment. asi žádná páka, vzhledem k jejich ryzímu kamarádství s KU v Jihlavě, kde panuje se stavem VD náramná spokojenost

Co se týká samotných řidičů, tak těžko soudit takhle paušálně, není to žádná mít zodpovědnost za xx cestošů.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 16:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrakosa: Ten váš pohled jako dálkového autodopravce (pokud jsem správně postřehl) je jistě důležitý, ale nedovedu si představit konkrétní případ, jak by mohla spolupracovat dálková autobusová doprava s provozovatelem (objednavatelem) dopravy na lokální trati. Jelikož jsem z těch, kteří při delších cestách dávají jednoznačně přednost vlaku - pokud tu možnost mám - tak přiznávám, že mé představy jsou tímto ovlivněny.
Proto také i cíle lidí sdružených v našem spolku směřují k prosazování dálkové dopravy po železnici a nikoli autobusy, mimo jiné i z hlediska pohledu na životní prostředí (a to nemluvím teď o emisích, ale zejména o krajině).

Ale - jak jsem již zde napsal - není v našich ambicích dopravu objednávat ani provozovat. Není však ani v našich ambicích mít dobré fotky vláčků na našich oblíbených tratích.
My jsme (kromě toho, že jsme uživatelé VHD) zastánci regionu, kde žijeme, a chceme tu žít stejně dobře, jako ti, kteří žijí v centru. Něco se podaří a něco ne - a my si neděláme přehnané iluze. Ale zároveň chceme využít všech prostředků, které nám občanská společnost poskytuje k prosazení zájmu o kterém si myslíme, že není jenom zájmem naším - a je tudíž zájmem veřejným.

Myslím, že dálková autobusová doprava se však nemusí o svůj osud obávat. Do určitých míst a pro určité lidi má jistě své opodstatnění, ale nemyslím, že by zrovna náš spolek se musel pro ni nějak bít.
Je však možné, že se mýlím a že přijde doba, kdy provozovatel dopravy třeba na Jemničce usoudí, že spolupráce s dálkovými autobusovými dopravci je jediná možná šance. Já to zatím tak nevidím.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 16:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo zde zmínil zásněžky. Včera se mnou jel na "inspekci" ing. Č....k. se SŽDC Jihlava.Když jsem se ho zeptal, proč sněžáky,které jsou podle trati složeny na hromadách, nepostavili, odpověděl, že je zima a nemá na to lidi.Když jsem mu řekl, že je měli postavit než zima začala,řekl něco v tom smyslu, že já sedím v teple a jeho chlapi mrznou, takže další blbost.Pak už jsem na něj raději nemluvil.Oni ty sněžáky totiž ani postavit neumí. Předloni to na jednom místě zkusili a druhý den to spadlo, asi když kolem běžel zajíc.Inu, jaký pán, takový krám.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2936
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 16:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: pokud tě nepřesvědčily ani argumenty, který jsem ti nabídl, nemám co bych dodal .
Co se týče práce SŽDC, můžu jen souhlasit s příspěvkem Jirkyxxxl, ale možná i malý dítě by pochopilo, že v situaci, která panuje na Žďársku by pomohl leda tak zázrak .
Můžeš se podívat do Aktuálních postřehů z provozu abys viděl, že fréza ve Žďáře byla a je. Jenže co ti je platná fréza, když pár minut po jejím průjezdu nevidíš, že tam projela...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 17:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak napsal Hyvrysák, fréza je dobrá, když nefouká. Jinak je zcela k h...u. Staří nádražáci nebyli hloupí a v místech, kde se tvořily závěje, byly postavené trvale jakési "sněholamy".Pražce zapuštěné do země a mezi nimi prkna.Ještě jsou po nich mnohde kolem kolejí zbytky.Jenže teď? To, co zbylo ze sněžáků je složeno na hromadách (tedy pokud to najatá firma,provádějící těžbu dřeva kolem trati nespálila)a ty zbytky nemá kdo postavit,protože vedení traťovky má zcela jiné,prozaičtější starosti než aby vlaky jezdily,třeba co u trati skácet,aby se to šiklo do kamen...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 17:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák:však já SŽDC nekritizoval.(alespoň ne v těhle dvou dnech)
Autobusy mezi Žďárem a NovM už prý docela jezdí na čas,(do Bystřice nevím) tak snad bude brzo v pohodě i vlak.
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 20:06:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové až budu mít čas tak oskenuji další materiál o kalamitě 1942 a 1947, je tam hodně popsáno i o prevenci, tedy stavbě zásněžek před zimou a v kterých úsecích. Osobní zodpovědnost: tratmistr! za cenu snížení vlastního finančního ohodnocení si musel ke stavbě sehnat a zplatit pomocné síly ke jejich stavbě! A jak dnes??????? je to vidět venku...!
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 20:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Na Žďár jezdí vlak (pěkně), autobus na Bystřici taky ujde (i když 10 minut zpoždění je potřeba vzít na vědomí). Byli jsme teď v Novém Městě na nádraží odklízet sníh, tak jsme si počkali na "křižování" v sedm.
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 22:49:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martink" = 535 + 536:
Díky za "permanentní" pozvání - rád bych je někdy využil, ale je to dost "z ruky" a už jsem silně zpohodlněl: snad se ale nějaká příležitost v "historicky dohledné" době najde. Na tento pátek večer jedu do Brna, tak chci v sobotu zase ještě po letech projet "Žitný ostrov" (dokud tam ještě platí "režijka"), abych to pak mohl příležitostně někdy v budoucnu porovnat s tím, jak tam bude excelovat Jančura) - a ten výlet mě asi unaví a chvíli se mi zase nebude chtít nikam daleko cestovat ...
Pokud jde o "kooperaci" regionální železniční osobní dopravy s "autobusovými dálkaři", mohla by někdy skutečně "lokálkám" aspoň trochu pomoci: když už tu byla zmíněna ta "Jemnička", tak například mezi Jemnicí a městy na slavonické lokálce je spojení veřejnou dopravou bídné, ale o víkendech tam jezdí nějaký (nejméně jeden) pražský autobusový "dálkař" - možná by stálo za úvahu zkusit s ním + třeba i s někým rozumným z KCOD ČD (i když pochybuji, že by tam vůbec někdo takový existoval) pohovořit o možnosti nějaké koordinace jízdních řádů + o poskytování aspoň základních informací o spojích "partnera" a jejich (vzájemné) propagaci. A na opačném konci "Jemničky" je těch dálkových autobusových spojů denně doslova "hafo", přičemž vlakem odtud do / z Prahy za cestovní dobu pod 3 hodiny (nebo za hodinu do / z Jihlavy) rozhodně ještě dlouho možné nebude, takže tam by nějaká spolupráce určitě mohla být zajímavá - a mohla by fungovat právě proto, že by do ní "oficiálně" nemohl regulérně zasahovat ani třeba Joukl, protože "kraj" finančně nijak nepřispívá ani těm "dálkařům", ani na provoz "Jemničky": dokonce by o ní ani nemusel aspoň zpočátku vědět = stačilo by jí využít jako argumentu až ve chvíli, kdy by se "zaběhla" a opravdu fungovala ...
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 00:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: Zálibě pro Žitný ostrov rozumím Kdybych už neměl jiný program...

Děkuji za nástin možných řešení, skutečně na tom je spousta věcí k zamyšlení.

Co se týče tamtamů, tak duní možná i teď. Mám na vlastní kůži vyzkoušeno, že jednostranný přenos informací k-report - Jihlavské hejtmanství funguje naprosto spolehlivě a rychle. Jak, to nevím, ale funguje.
Neboť i toto je veřejný prostor - mimochodem to je taky důvod, proč trvám na kultivaci tohoto místa, které chci sdílet společně s ostatními, a zároveň se mi příčí se připojovat k jakýmkoli spekulacím a jakémukoli spílání vzhůru (kraj), či stranou(KCOD) neboť to pokládám za nedůstojné, zbytečné až kontraproduktivní. Tudy cesta nevede, je třeba znovu a znovu hledat styčné body k dialogu.
S někým se dá velmi dobře mluvit, s jiným to prostě jde hůř, ale jednat musíte, protože nikoho jiného na druhé straně nemáte a víte, že s nějvětší pravděpodobností mít v dohledné době nebudete.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 01:14:42    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martink" = 569:
Já už jsem po Žitném ostrově dávno vlakem nejel - nebyl důvod ani významná příležitost. A v Komárnu jsou "na otoč" asi 2 hodiny času, tak lze třeba zajít i "do vsi" (a třeba až k mostu přes Dunaj) ...
To byl skutečně jen malý nástin - možná někdo jiný bude mít daleko podnětnější nápady: záleží na všech (potenciálně) zúčastněných, zda budou chtít vymyslet něco smysluplného a chytrého, nebo zda budou jen hledat důvody, proč "nic nejde" a všechno je pitomost ...
O existenci "tamtamů" nepochybuji, ale nikdo snad nechce tvrdit, že nějaká privátní jednání mezi těmi, kdo se chtějí dohodnout, mají probíhat veřejně na nějakém (= jakémkoli) DF. A slušnost (byť třeba jen formální) by ve "veřejném prostoru" měla být samozřejmostí - proto třeba sám ve "veřejném prostoru" reaguji na hulvátství jen zcela výjimečně: ne že bych to neuměl, ale když je hulvát někdo jiný, nemusím jím být hned před ostatními také já - a protože hulváti a "prudiči" bývají většinou "samonasírací", stačí jim jen občas nabídnout nějakou slušnou "přihrávku" (a nemusí být často ani příliš jízlivá), aby se mohli svou zlobou a zuřivostí "užírat" ještě intenzivněji, a oni se pak brzy znemožní sami (a z pohledu slušných lidí v podstatě "bezpracně") ...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 10:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálně z Humpolačky, dnes ráno křižování v Lípě a v Herálci. Výhybky zaváté, od SŽDC ani noha, takže jsem si je vyškraboval a vymetal sám, v počtu čtyři kusy.A co jsem viděl po příjezdu do Brodu o půl osmé? U jedné vyhřívané výhybky na Šlapanovském zhlaví postávalo šest oranžových manekýnů a sedmý seděl v "MUVce"....

(Příspěvek byl editován uživatelem jirkaxxxl.)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 12:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: škoda, že na tohle téma se tu nemohu vyjádřit
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 12:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl a Hyvrysák: nechci se do toho motat, protože pravidlům zimní údržby drážních objektů nerozumím, ale neměl by se spíš poslat oficiální podnět na SŽDC, než si stěžovat na k-rep? Aneb dopisy v koši přece nekončí...
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 12:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb dopisy v koši přece nekončí...
Na dráze bohužel končí
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 16:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile Atha Cliath: Aleši,tohle přece všichni ví,když sněží, výhybky jsou zachumelené.Jenže soudruzi ze SŽDC Jihlava spoléhají na to, že se najde vždycky nějaký blbec(dnes ráno jsem jím byl já),kdo si ten sníh vyškrabe a vyhází. Měl jsem sto chutí zůstat před výhybkou stát a zavolat dispečerovi, že je pro moji jízdu nesjízdná. Ale nedalo mi to, vezl jsem cestující, kteří za neschopnost SŽDC nemohou. Tak jsem vymetal a rozmáchaný dojel s pár minutami.Ale příště, příště se na to opravdu vyse.u.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 19:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

soudruzi ze SŽDC Jihlava

Nejen odtud.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.173.60
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 20:46:42    Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl, chtěl bych Tě vidět jak vylezeš z mašiny a vymetáš, no to jste moc velcí "pánové"
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 20:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: často se opakující IP adresa, kdopak se nám za ní schovává?
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 23:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysak: kdopak se nám za ní schovává?

Hrušky - nebo že by jabka?
Někde u Břeclavi patrně budou rozlehlé sady...

Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
VIA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.72.120
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 08:28:04    Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: Myslím, že jste ťal značně vedle...
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2941
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 09:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VIA: tak on človíček z týhle adresy je vedle poměrně často . Jinak si neumím představit, že by se tu vyskytoval někdo komu by uniklo, že na D3 si fírové výhybku hází sami. A je logický, že když je zapadaná (a to je bohužel pravidelný ranní obrázek na Humpolačce, pokud napadne sníh)tak jí musí vyčistit, protože se ještě nestal případ Ale příště, příště se na to opravdu vyse.u..
To nedá ani "zlému" Jirkovi, který tím vyhrožuje každou zimu . Jenže si moc dobře uvědomuje, že by to neodnesl nikdo od traťovky, ale běžný cestující, který už by příště po takové zkušenosti mohl využít jiný způsob dopravy.
Kolega
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 11:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: U té výhybky ty manekýni postávali protože nešla a to tak že vůbec a všechny vlaky směr Jihlava musely jezdit tzv. variantní cestou, myslíš že se na to měly vykašlat a jet radši na Humpolec
www.spzch.wz.cz
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 11:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega: a proč ta výhybka nešla? To moc nechápu, když je má všechny traťovka perfektně vyčištěný
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 11:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega:Jirkaxxxl: U té výhybky tY manekýni postávali protože nešla a to tak že vůbec a všechny vlaky směr Jihlava musely jezdit tzv. variantní cestou, myslíš že se na to mělY vykašlat a jeT radši na Humpolec

Milý vrchní traťový mistře,kdyby alespoň jeden z vás s lopatou a koštětem vyrazil prvním vlakem směr Humpolec,tak byste se na tom šlapanovském zhlaví alespoň vzájemně nepletli.Ale organizace práce, to je, oč tu běží a u SŽDC,zdá se, zcela chybí.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 12:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: pozor, není Dvořák jako Dvořák
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 12:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale organizace práce, to je, oč tu běží a u SŽDC,zdá se, zcela chybí.
Prostě klasika. Čím víc vedoucích, tím horší výsledky...

ale neměl by se spíš poslat oficiální podnět na SŽDC
Z principu bývá sankcionován stěžovatel, protože je vždy nebezpečný ten, kdo na nějaký "nepořádek" upozorní. (stačí se kouknout na nejvyšší vládní úroveň)
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 13:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: pozor, není Dvořák jako Dvořák
=========
Já myslel,že se jedná o blátošlapa...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 17:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tímto se panu panelistovi omlouvám. Tedy, jestli se opět nepletu.
Mirek_2037
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 18:59:21    Odkaz na tento příspěvek  

Něco na uklidnění opět zjitřené debaty a osočování. 850.008 s Sp 1812 Znojmo - Havlíčkův Brod dne 21. května 2004 v Moravských Budějovicích.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 19:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: tentokrát nepleteš . A nediv se mu, on musí být loajální ke svému novému chlebodárci
Mirek: tohle není osočování, bývá hůř . Vesměs si všichni myslíme totéž, jen někdo to může říct na plnou hubu a někdo ne
A ať jen neplácám, tak přidám pár obrázků z posledních dnů

Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 19:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Správně, loajalitou k lepším zítřkům. Se stejným elánem stáda ovcí na pastvu jako na jatky.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 23:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2037: podle kalednáře to byl pátek, takže se tam nejspíš vezu i já!
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Mirek_2037
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 11:20:40    Odkaz na tento příspěvek  

Martink: No prima! A kde? V motoru nebo v tom přívěšáku?
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 13:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Jihlava 11.2.2012
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

UP: co to je za vlak? Nějaká náhrada?
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Mě se to zdá jako osobní vlak na 240 v klasické soupravě.
http://soticsotici.rajce.idnes.cz/ - moje fotoalba z provozu lokomotiv.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klucí, foceno po 13. hodině, více snad JŘ .....
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2951
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

UP: no právě že podle JŘ tam v tuhle dobu nic takového jezdit nemá, takže asi fakt náhrada za osobákovou soupravu
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: To bylo v době tuhých mrazů a vozy řad 854 a 842 zrovna neměly své dny, proto bylo nutno na Os vlaky řadit klasiky.
http://soticsotici.rajce.idnes.cz/ - moje fotoalba z provozu lokomotiv.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 15:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek_2037: Většinou jsem si sedával do motoru - ale kdo ví - je to už osm let :-)
V pátek jsem někdy jezdíval až do Prahy (samozřejmě s přestupem v HB), byl to výborný spoj. Přes Bransouze s 850 to údolím Jihlavy strojvedoucí pěkně švihali, občas šly podvozky na "rohatých" stycích až na boční dorazy.
A přivěšený vůz na spěšniny vzadu jen povlával :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
D57
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.153.201
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 17:25:45    Odkaz na tento příspěvek  

UP,Hyvrysák,Mmalousek: Jihlava, Os 4813
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 17:27:43    Odkaz na tento příspěvek  

Včera (v sobotu) na Os 5915 Kolín - Žďár opět nasazena patrová neupravovaná vozová příšera z bývalé NDR. Vše v původním stavu, včetně dveří, které jsme museli otevírat dva (pravda, zavřely se samy s ránou jako z děla). Tohle zoufalství bych ještě byl ochoten tolerovat v extrémních mrazech, nebo ve špičce pracovního dne. Jenže včera nemrzlo a v sobotu večer jaksi špička není. Já vím, že tratě 230/250 jsou pro vedení ČD v pořadí důležitosti někde hodně dole, ale tohle je přeci jenom moc. Který dopravce by si dnes troufl nasadit na normální linku třeba autobus 706RTO? Nebo který taxikář jezdí se Spartakem? Je skutečně cílem ČD vyhnat z vlaků i zbytek cestujících a nanejvýš provozovat jejich zamilovanou trasu Praha - Ostrava? Vím, že tohle naříkání k ničemu není, ale stížnosti také k ničemu nevedou. Omlouvám se čitatelům, ale včera to byl vrchol. Skanzen na kolejích.
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 18:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár ze dneška..


Z tohodle telefonu už si asi jen tak nikdo nezavolá..minimálně do jara
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 20:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-laik: nechci se nikoho extra zastávat, ale občas se stane, že se něco poXere a vůz nebo mašina se musí vyměnit a jako náhrada nic lepšího než staré krámy vytažené z kopřiv nejsou. Je rozhodně lepší, než spoj zrušit úplně, nahradit ho takovou historizující soupravou. Ale nemusí to být zrovna vámi popsaný případ. Jen abyste věděl, že se to stává.
Podobná situace nastává na vlaku 24800, když není 810, ani 842, tak se jede se 714+010 a v Okříškách se jen objede vůz a jede se zpět bez druhého 010, který se má na 24801 přibrat.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 06:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

Prdík 83: Je mi jasné, že se občas něco stane a je nutno volit nouzové řešení. Ale tohle bylo v době (připomínám - sobota večer, nemrzlo), kdy by měl být k dispozici dostatek náhradních kapacit. A alespoň promazat ty skvělé dvojité dveře, aby je cestující nemuseli tahat jako dědek řepu, snad není takový problém. Ale nechme toho, cestující je tím posledním a nikoho z ČD nezajímá.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 15:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/doprava/zpravy/na-vyso cine-se-letos-zlepsi-nadrazi-v-h-brode-namesti-a-zdaru/757689
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 16:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-laik: doplním, že minimálně jeden takový vůz jezdil i dneska..Takže v těchto dnech skutečně žádná mimořádnost.
Joo, kdyby aspoň někdo neměl potřebu neustále lidem tlouct do hlavy jak je na Vysočině nejmodernější vozový park u nás
Aspoň že ten štrůdl po několika dnech konečně vyjel. Mám pocit, že až bude v HB všech 17 kousků, tak si budou muset soudruzi z NDR v místním depu zřídit pracoviště
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 16:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaslechl jsem, že už mají v Brixenu rezervované celé jedno patro, ale to je určitě jen výmysl zlých jazyků....