K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 13. 10. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 13. 10. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 05. října 2012 - 21:58:59    Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Tak to jsem měl možnost díky upozornění vidět na vlastní oči. Za ten duchaplný text by se možná nemusely stydět děti v mateřské škole. Toto vyjadřování mluví samo za sebe. Tomáši Klusi: I my se ptáme - Panebože za co??? Za co trápíš chudáky cestující a ajznboňáky??? Jenže to není všechno. Zemanovci nasazují do boje o kraj průvodčího ze Žďáru, kvůli kterému museli v jeho dědině narychlo založit těsně před komunálními volbami dvě opoziční sdružení, aby náhodou nevyhrál. To bude na jihlavském KÚ sestava...
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 16:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 fotky mezi 13. a 15. hodinou z mého rodného kraje

ŽELEZNIČNÍ VIDEA - musíte vidět :-) - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 19:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z volebních programů. Za povšimnutí stojí, kolik prostoru jednotlivé strany věnují veřejné hromadné dopravě, a jak moc se jedná o obecné fráze a nakolik jde o konkrétní stanoviska.

Volte Pravý Blok:

Volební program pro Kraj Vysočina jsem nenašel

Zemanovci:
http://vysocina.spoz.cz/volby-2012/volebni-program/

Trvalá pozornost rozvoji dopravní infrastruktury. Je obecně známo, že toto je uhelný kámen prosperity krajů, s cílem vybudování integrovaného systému dopravního spojení v krajském městě.

(Investice do rekonstrukcí vozovek se musí stát jednou z prioritních záležitostí. Úsilí kraje by mělo směrovat i do vyššího využití regionální železnice. A to zejména v oblasti přepravy osob, kdy by se měla uplatňovat zásada výběru provozovatelů, kteří by dokázali snížit dnes neúměrně vysoké jízdné a zlepšit komfort cestování po železnici. V rámci této agendy pak aktivně spolupracovat i se sousedními kraji, aby nedocházelo k negativnímu „parcelování“ železniční dopravy).

Strana soukromníků:

Volební program pro Kraj Vysočina jsem nenašel

Moravané:
http://www.moravane.eu/index.php?id=7

pozn. - ruší kraje, zavádí spolkovou zemi Morava

Doprava je strategicky důležitým odvětvím národního hospodářství a současně palčivým ekologickým a společenským problémem. Naše území, zejména Morava, coby severojižní tranzitní tah, má přitom jak značný potenciál, tak odpovědnost v této oblasti.

Navrhujeme urychleně dobudovat dálnice a silnice dálničního typu na propojení dosud opomíjených území Moravy a Slezska. Prioritou by také mělo být dálniční spojení Brna s Vídní a silnice Šumperk – Bruntál – Opava – Ostrava – Český Těšín – Třinec – hranice Slovenské republiky. Hodláme prosadit rozvoj letišť Mošnov a Tuřany v moderní centra odpovídajícímu letištím statisícových měst v západní Evropě. Na mezinárodní úrovni budeme prosazovat taková opatření, která ukončí šikanování cestujících v letecké dopravě. Zde došlo v posledních 10 letech k extrémnímu nárůstu pravomocí nejrůznějších bezpečnostních pracovníků, což vede k prodlužování pobytu na letištích, k obtěžování cestujících a ke značnému zdražování letecké dopravy. Cestující totiž tuto letištní byrokracii musí platit dvakrát – v daních a v letištních poplatcích. Chceme zásadně restrukturalizovat České dráhy a přeměnit je v efektivně pracující podnikatelský subjekt. Železniční síť chceme koncipovat tak, aby byla skutečnou páteří moravské dopravy a přednostně sloužila k vzájemnému sbližování moravských regionů, nikoliv jako doposud k jejich spojení s Prahou; základem musí být vysokorychlostní trať Brno – Ostrava, která tvoří hlavní dopravní osu Moravy a současně koresponduje s evropskými záměry v tomto regionu. To samozřejmě předpokládá dlouho odkládanou modernizaci úseku Brno – Přerov. Budeme také prosazovat modernizaci železniční trati Jihlava – Brno. Chceme obnovit železniční propojení Moravy s Rakouskem, úseky Slavonice – Schwarzenau a Hevlín – Laa. Zastavíme rušení lokálních tratí. Obnovíme provoz na tratích Čejč – Uhřice u Kyjova, Hevlín – Hrušovany nad Jevišovkou, Bruntál – Malá Morávka, Hostašovice – Nový Jičín, Jemnice – Moravské Budějovice. Ty převedeme do majetku spolkových zemí a budeme iniciovat vznik dopravních firem účelně kombinujících silniční a železniční osobní i nákladní dopravu Zracionalizujeme systémy dopravní obslužnosti a odstraníme diskriminaci venkovských oblastí

Do pravomocí spolkových zemí svěříme schvalování jízdních řádů s cílem zajistit návaznost vlakových a autobusových spojů. Do majetku spolkových zemí převedeme dálnice na jejich území a silnice I. a II. třídy, což by mělo napomoci sjednotit a zlevnit správu a údržbu silnic. Rozšíříme mýtné na nákladní dopravu na všechny silnice, aby se zabránilo objíždění. Mýtné by se přitom mělo zvýšit tak, aby motivovalo k přesunu části nákladní dopravy na železnici. Tak jako ve Švýcarsku by 2/3 výnosů z mýtného mělo směřovat do investic, jež zajistí atraktivnější železniční dopravu, zatímco zbylá třetina by byla vynakládána na údržbu silniční sítě.

NS - LEV21:
http://vysocina.nslev21.cz/sites/default/files/40/program-Narodni _socialiste-vysocina_0.pdf

Zaměříme se na dostavbu infrastruktury, která je nezbytnou podmínkou pro zlepšení hospodářství. Pro ekonomický rozvoj jednotlivých krajských regionů je nutné urychleně dobudovat kvalitní páteřní síť dálnic a rychlostních komunikací tak, aby všechny regiony byly napojeny na evropskou silniční síť.

TOP 09:
http://www.top09.cz/regiony/vysocina/volebni-program-2012/krajske -volby-2012/volebni-program/volebni-program-10742.html

pozn. - členem strany je výše zmíněný kandidát

LEPŠÍ STAV SILNIC A ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA NA ÚROVNI ZA NIŽŠÍ CENY

Vysočina je krajem s drsnými klimatickými podmínkami, to však neospravedlňuje fakt, že máme silnice v téměř nejhorším stavu v celé republice. Správa a údržba silnic v kraji je stále příliš finančně náročná a její činnost bohužel nepřináší požadovaný efekt. Kraj také trpí absencí přestupných terminálů mezi jednotlivými druhy veřejné dopravy a špatným stavem páteřních komunikací.

- Provedeme audit na Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, zejména u nevýhodných a netransparentních zakázek nákupů techniky apod. Zvážíme privatizaci některých činností v údržbě silnic.

- Snížíme provozní náklady správy silnic s cílem zamezit zbytečnému plýtvání veřejnými prostředky.

- S městy a obcemi v kraji připravíme mapu důležitých dopravních uzlů a přestupných terminálů. Kvalitní návazností všech druhů dopravy zajistíme efektivní autobusovou a železniční dopravní obslužnost, včetně propojení se sousedními kraji.

- Společnými silami se státem a s podporou strukturálních fondů EU budeme zlepšovat parametry páteřní dopravní sítě Kraje Vysočina a budeme se s péčí řádného hospodáře starat o kvalitní opravy silnic nižších tříd.

- Vedle stávajících dopravců na železnici se zaměříme také na možnosti spolupráce s novými dopravci; určující pro výběr bude zvýšení kvality a rozsahu železniční dopravy a její cena.

- Ve spolupráci s Policií ČR a obcemi budeme podporovat zavádění aktivních prvků v bezpečnosti silničního provozu – zejména s ohledem na chodce a cyklisty.

Suverenita:

Volební program pro Kraj Vysočina jsem nenašel

KSČM:
http://www.kscm.vysocina.cz/index.php?m=1&clanek=7

Podporu veřejné dopravě na kvalitních komunikacích

- Podpoříme zajištění optimální dopravní obslužnosti co největšího počtu obcí celého regionu v souladu s potřebou zaměstnanosti, školní docházky i zdravotní péče občanů.

- Budeme pokračovat ve zlepšování technického stavu silniční sítě a současně na trvalou péči odpovídající potřebné kvalitě komunikací. Budeme prosazovat zkvalitnění silničního propojení všech regionů kraje na dálniční síť ČR.

- Podpoříme udržení regionálních železničních tratí, a to i převodem jejich provozování mimo České dráhy.

- Naše snaha bude také zaměřena na koordinaci železniční a automobilové dopravy a na spravedlivé přidělování dotací přepravcům.

Strana zelených:
http://www.zelenavysocina.cz/volby-2012/program-2.html

Podpora veřejné dopravy - minimálně zachování stávajících spojů
Zlepšení návaznosti dopravních spojení (např. podpora vybudování dopravního terminálu v krajském městě)
Zlepšení dopravního spojení pro okrajové regiony
Podpora zřízení integrovaného dopravního systému
Zachování stávajících železničních tratí
Bezpečnější komunikace, dopravní výchova, dopravní hřiště
Dobrá údržba a postupné zlepšování kvality silnic v majetku kraje
Úpravy přetížených a nebezpečných úseků; obchvaty měst a obcí
Rozvoj sítě tras a stezek pro pěší a cyklisty, výsadba nových alejí kolem silnic (v bezpečné vzdálenosti)
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 19:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování:

ČSSD:
http://vysocina.cssd.cz/volby-na-vysocine/

Je to VAŠE mobilita

Na krajích závisí kvalita veřejné dopravy i stavu dopravní dostupnosti pro občany, kterou centrální vláda v posledních letech velmi výrazně omezuje. Kraje se snaží, aby kvalita služeb pro občany zůstala na dobré úrovni, i když dostává z centra rok od roku stále méně peněz.

Základním tématem v oblasti odpovědné politiky dopravní infrastruktury je zabezpečení udržitelnosti dopravní sítě v Kraji Vysočina. Stát neustále omezuje financování dálnic a silnic prvních tříd. Kraj se snaží přetížené silnice v jeho vlastnictví (II. a III. tříd) v rámci finančních prostředků maximálně udržovat, případně zvyšovat kapacitu.

S ohledem na potřeby jednotlivých regionů hodlá ČSSD v následujícím období podporovat:

- pokračování oprav mostů a silnic II. a III. tříd dle finančních možností kraje;
- zajištění funkční dopravní obslužnosti veřejnou dopravou, železničníi autobusovou a podpora modernizace vozového parku a výstavby terminálů;
- maximální využívání peněz ze strukturálních fondů Evropské unie do dopravní infrastruktury;
- inventarizace majetku z hlediska jeho stávajícího a budoucího využití v návaznosti na příjmy kraje;
- neustálé zefektivňování výběrových řízení na dodavatele s transparentním zveřejňováním všech zakázek;
- zkvalitňování údržby silnic, sečení trávy, odstraňování přerostlých a nemocných stromů ohrožujících bezpečnost silničního provozu, obnova vodorovného a svislého dopravního značení;
- postupy, které povedou k omezení průjezdu přetížených vozidel, snížení nehodovosti a negativního vlivu na životní prostředí;
- při opravě dálnice D 1 budeme trvat na minimálním dopadu objízdných tras na silnice kraje.

Pro Vysočinu (SNK ED):

Uveřejněn volební program pro krajské volby 2008, tedy nerelevantní

Česká strana národně sociální:

Volební program pro Kraj Vysočina jsem nenašel

ODS:
http://www.ods.cz/media/reading/volebni_program_web.pdf

Dokončíme páteřní síť silnic Kraje Vysočina, to znamená rozumné rozšíření vozovek a vhodné narovnání terénních vln. Zlepšíme tak dopravní spojení mezi městy kraje.
Úsilí zaměříme na postupné budování dopravních obchvatů obcí v těch místech kraje, kde to významně sníží jejich dopravní zatížení, což zvýší komfort bydlení a bezpečnost občanů těchto obcí.
Společně s občany jsme výrazně nespokojeni s nekoncepčností sezónních oprav povrchů vozovek v kraji. Rozsahu, kvalitě oprav a rekonstrukcí silnic v Kraji Vysočina se budeme důsledně věnovat a vneseme do nich řád a hospodárnost.
Dlouhodobě jsme kritizovali zhoubné politické vměšování ČSSD do vedení Krajské správy a údržby silnic. Postaráme se o to, že tato praxe skončí a správa silnic bude vykonávána profesionálně bez politického ovlivňování.
Na železnici i autobusové linky pustíme konkurenci. Ukončíme tak nevýkonný socialistický monopol ČD, který dopravu občanům významně zdražuje.
Průjezdy kamionové dopravy mnohými obcemi kraje zhoršují kvalitu života jejich obyvatel. Budeme důsledně jednat s dopravci o takových opatřeních, která mohou stav napravit a zlepšit.
Za významný příspěvek Kraje Vysočina rozvoji turistického ruchu považujeme podporu turisticky atraktivním obcím či místům kraje v budování vhodné infrastruktury pro individuální automobilovou dopravu, například záchytná parkoviště či přiměřené rozšiřování sítě odpočívadel.

Starostové pro občany:
http://www.starostoveproobcany.cz/web/page/volebni-program.php

Podpora veřejné dopravy a zlepšení dopravní obslužnosti především v malých obcích
Efektivní opravy krajských silnic

Strana svobodných občanů:
http://www.vysocina.svobodni.cz/krajske-volby-2012/program

Kraj svými aktivitami nesmí deformovat tržní prostředí. Kraj by např. neměl provozovat nebo financovat ani nemocnice, ani autobusy, ani vlaky. Tzv. dopravní obslužnost by měla být ponechána volné soutěži na trhu.

Dělnická strana sociální spravedlnosti:

Volební program pro Kraj Vysočina jsem nenašel

KDU-ČSL:
http://www.kduvysocina.cz/volebni-program-kdu-csl-vysocina-na-let a-2012-2016

Vysočina je protkána hustou sítí silnic, o které je třeba se zodpovědně postarat. Kromě silnic a železnic tvoří tzv. infrastrukturu také datové sítě a další komunikační propojení. Proto budeme:

- pokračovat v opravách stávající silniční sítě a podílet se na jejím dalším rozvoji a údržbě
- navrhovat a stavět nové bezpečné silnice a obchvaty v územích zahlcených dopravou
- kontrolovat hmotnosti projíždějících kamionů s cílem zabránit předčasnému opotřebení vozovek
- zachovávat dopravní obslužnost v kraji jako nástroj rozvoje obcí a měst a důležitý faktor v podpoře zaměstnanosti
- bránit nekoncepčnímu rušení regionálních železnic s vysokým potenciálem využití v cestovním ruchu a zvýšit bezpečnost železničních přejezdů
- rozvíjet dopravní systémy výhodné pro občany kraje
- podporovat rozvoj internetových (datových) sítí a propojení oblastí do celků v kraji i ČR
- podporovat výstavbu účelných cyklostezek, které mohou snížit používání aut zvláště ve
- městech a přispět tak ke zdravému životnímu stylu
- zlepšit návaznost dopravního spojení s okolními kraji a také s Rakouskem

Česká pirátská strana:
http://www.pirati.cz/regiony/vysocina/program2012

Dopravní infrastruktura s rozmyslem

Financování veřejné dopravy a výstavby dopravní infrastruktury se musí dostat pod veřejnou kontrolu.

Všechny dopravní organizace spadající pod kraj musí fungovat transparentně. Jsme proti monopolu na objednávání dopravní obslužnosti, naopak podporujeme soutěž mezi poskytovateli. Veřejné zakázky musí být vypisovány tak, aby se soutěže mohlo účastnit co nejvíce firem. Veškeré smlouvy a dokumentace musí být ke kontrole na Internetu.

Odmítáme současnou praxi, kdy jsou nepromyšleně rušeny železniční tratě bez vyčíslování úspor, kterých se tím dosáhne, bez plánů, jak se zrušenou tratí naložit, a bez propočtu nákladů na možnou výstavbu tratě v budoucnosti.

V České republice existuje hustá železniční síť. V posledních letech se tato síť postupně odstraňuje, zatímco výstavba silnic roste. Piráti se zasazují o průhledné a odůvodněné plánování a výstavbu dopravní infrastruktury. Jako logická první možnost se nabízí využití již existujících dopravních sítí. Na železnici je však potřeba větší soutěž mezi dopravci a využití pro přepravu zboží.

U dopravní stavby je nutné nejprve doložit její skutečnou užitečnost, teprve poté ji celou připravit, zajistit pozemky a až následně začít stavět.

Celý proces plánování a výstavby velkých dopravních staveb je třeba zásadně změnit. Skoncujeme se současnou praxí, kdy se staví odnikud nikam, případně stát až v průběhu výstavby zjišťuje, že nevykoupil všechny potřebné pozemky. Do připomínkování dopravních staveb chceme zapojit veřejnost a neziskové organizace.

Zlepšíme dopravní obslužnost

Piráti podporují svobodnou volbu způsobu přepravy. Proto je potřeba, aby se s cyklisty a chodci počítalo už při plánování dopravní sítě a staveb.

Nechceme nutit lidi k tomu, aby využívali určitý způsob přepravy. Naopak jim chceme otevřít řadu možností, ze kterých si budou moci vybrat. Proto je potřeba s cyklisty a chodci počítat už při plánování dopravních staveb. U stávajících silnic je potřeba vyřešit krizová místa tak, aby cyklotrasy náhle nekončily.

Piráti prosazují propojování jednotlivých složek veřejné dopravy, tedy propojení dopravy autobusové, vlakové a městské hromadné. Musí probíhat na principu otevřených standardů a nemá končit na hranici kraje.

Chceme dosáhnout stavu, kdy si člověk při nástupu do místního autobusu bude moci koupit lístek, který mu vydrží až do centra velkého města, a to i v případě, že během cesty využije vlak. Propojování dopravních systémů není rozumné zavádět pomocí velikášských projektů typu Opencard. Lepší je nabídnout jednotlivým přepravcům otevřený systém, ke kterému se mohou přidat.
sláva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.252.4
Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 19:51:06    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes prý měla být v Brodě velká sláva, snad i pendolino tam mělo být. Nevíte, konalo se to nakonec?
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Satane,to všechno jsou jen předvolební kecy...
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 06. října 2012 - 20:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já myslel, že tu fakt bude líp
ŽELEZNIČNÍ VIDEA - musíte vidět :-) - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 11:04:06    Odkaz na tento příspěvek  

Satane, kdyby se měla udělat jen desetina tak je to úspěch. Jak to říká staré přísloví?: Starého psa novým kouskům nenaučíš. No a od těch, kteří nic neumí a politika je pro ně jen výtahem k moci a k penězům se nic převratného ani užitečného nedočkáme. Politik je v ČR zpravidla a zejména na nižších úrovních všeuměl. Buď se mu nechce dělat, anebo jeho jedinou kvalifikací je že je mladý anebo zasloužilý dlouholetý člen strany. Životní zkušenosti podložené odpovídajícím vzděláním a pracovními výsledky jsou spíše na závadu.
Velmi se mi také "líbí" Ota Benc z Přibyslavi (ODS), který ve stranickém deníku ODS - Mladé frontě Dnes, v rozhovoru řekl: Nikdo jiný do toho jít nechtěl" - rozuměj kandidovat na post hejtmana. (Tak se chudák tedy obětoval.) Je to síla - všude kolem sebe slyším, že snad kromě KSČM není koho volit.
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: naprostej souhlas
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3477
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 16:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 666 Satan: Před volbami každý slibuje...
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 17:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další předvolební žvásty z plátku ČSSD - tentokráte tolik zmiňovaného cukráře Joukla. Jedno oko nezůstane suchý
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2012
Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 19:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754.026 Vladislav 26.června 2011.

Foto Mirek_2037 mladší.
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 21:13:19    Odkaz na tento příspěvek  

Mike
četl jsem ty slinty také, je z toho na blití. Proto budu volit komunisty.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 22:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák 3703: vyfocen před gymnáziem v Břeclavi
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.svd-jzm.cz
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Neděle, 07. října 2012 - 23:56:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martink" = 754 + "Lokofanda" = 1703 + "Prdík83" = 518:
"... Nedělní report musí podat někdo jiný, neoť jsem měl jiné spády. ..."
"... No k mému překvapení byl poslední obrat i přes krásné počasí slabší.. Do Jemnice asi tak 20 lidí a zpátky sotva deset, ale jinak to by hezký ... ..."
Je to přesně tak: ze druhého (poledního) vlaku v Moravských Budějovicích vystoupilo ještě lidí poměrně dost, ale třetí obrat už byla "slabota" a přes pěkné počasí bylo i málo "fotošotoušů". A osobně mě dost překvapilo, že (minimálně) u toho třetího nedělního obratu se už ani "oficiálně" nepresentoval žádný zástupce "hlavního iniciátora" a spolupořadatele (SVD-JZM) ...
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 07:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike227: sakra, to je škoda . Kdyby paní fotografka zabrala více doprava, měla by paní řídící s cukrářem na pozadí své oblíbence - Hyvrysáka a Jirkuxxl
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 09:36:46    Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem se hrabal v těch volebních obálkách. Joukl za ČSSD na sedmém místě, Fiala za TOP kdesi vzadu, tož,dej na první myšlenku, no a rozum mi říká, vol bolševiky, ne tuhle profláknutou bandu...
00
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.82.171.216
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 13:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ano. Špína vždycky bude volit špínu. Viz "kandidáti" za Vandasovy neonácky. To je samej dělník, řezník, nezaměstnaný, seřizovač. Lůza k lůze.
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 2-2012

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 13:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl v Jihlavě 2 spojené Štrůdloidy
ŽELEZNIČNÍ VIDEA - musíte vidět :-) - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 14:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: díky za zprávu, jsem rád, že i na posledním vlaku někdo jel - jak jsem už psal, krajní spoje jsou při tomto oběhu (nocování v Jemnici) slabší. Kdo chtěl jet na výlet, ten jel většinou v sobotu a na pravidelnou dopravu, která by měla zvýšenou frekvenci v neděli si místní zřejmě postupně odvykají. Řídce osídlený region, bez zázemí větší aglomerace v rozumném dostupu, má své jasné limity.
Pro propagaci jízd JHMD jsme mezi místními udělali maximum a fotiči zahuštění cestujících moc nepozvednou, zejména pokud byla - snad jako téměř každý podzimní víkend - přebohatá nabídka jinde. Osádku vlaku tentokrát plně a spolehlivě zajišťovala JHMD, takže nebylo nutné, aby na každém vlaku byl i někdo od nás. Mašinkárna byla otevřena po oba dny, tak kdo chtěl, tak se doptal. Navíc letáky do každé domácnosti jsme se protentokrát vetřeli doslova všude. Osobně mne taky mrzí, že jsme se v neděli nepotkali, ale to už nenapravíme - respektive napravíme třeba jindy i jinde :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 14:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se též vrátím k nedělní Jemničce :
Okolo půl druhé u Rácovic - vláček slušně obsazený:
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 15:51:02    Odkaz na tento příspěvek  

WC = 08.10.2012 - 09:36:46:
Sedmé místo na kandidátce je u "socanů" na Vysočině i při kritériu pro platnost preferenčních hlasů 5 % z celkového počtu obdržených určitě ještě "volitelné" (= "nevykroužkovatelné"), takže Joukl má zvolení téměř jisté, takže je lépe volit jiné lumpy - když se ale podívám na kandidátku bolševiků v Kraji Vysočina, tak i když o těch lidech nevím naprosto vůbec nic, v tomto případě si vůbec nejsem jist, jestli právě jejich volba bude tím nejméně špatným řešením ze všech možných: kterou volební partaj tam ale vůbec vybrat, to mě nenapadá (ještě že tam volit nemusím - to bych měl těžká dilemata ...).

850.015 = 586:
No, já jsem kombinaci takových vozidel inventárních čísel 002 a 004 ve dvojici zažil osobně na osobním vlaku relace Havlíčkův Brod - Jihlava - Jihlávka už v poslední zářijovou neděli po poledni cestou směrem do Jihlavy a večer na nějakém obdobném protisměrném vlaku zpět ...

Martink = 757:
nebylo nutné, aby na každém vlaku byl i někdo od nás
To jistě nebylo, ale viděl bych to jako určitou representaci a projev "zájmu o zákazníky" ...
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 17:47:56    Odkaz na tento příspěvek  

režisto
Když si některá strana dá ve své arogantní nadutosti na kandidátku takoveho profláknutého lumpa, je nevolitelné, alespoň ne pro slušné lidi. To by si tam mohli rovnou dát křišťálového posunovače Grosse. Volte KSČM,lidi, jinak jde republika do prdele...
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2012
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 17:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co říkáte, nebylo by lepší nechat si ty předvolební pindy pro sebe?!
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 18:12:26    Odkaz na tento příspěvek  

Mirko. regionální volby a regionální doprava spolu přímo souvisí. Pokud se ti to zdá být pindáním, běž a pusť si Večerníček...
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2012
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WC Herálec: Jó jó zdá se mi to být velkým pindáním. A s tím večerníčkem máš docela dobrej nápad, fakt ti to pálí!!!!! Určitě je to lepší, jak to předvolební pindání!
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3709
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 19:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek: zatím jste jediný, komu zde vadí předvolební "pindy".. Místo toho plácání se raději naučte vkládat jednu fotku do více diskuzí, na ty odkazy už se nedá koukat
A ať jen nepidnám, jeden dnešní manipuláček z Humpolačky

foto: Hyvrysák junior
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2012
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 19:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Vážený pane, teď slušně. Já jsem jen řekl svůj názor. Fakt se mi nelíbí, že se na tuto debatu dostaly předvolební agitace. Nechť si každý volí koho chce. Doufám, že pochopíte, že mám právo říci svůj názor. Za to, že jsem se přiměřeně ohradil proti docela hrubému výpadu vůči mojí osobě, atakujete nevybíravě i mne. Už jsem Vám jednou psal, pokud se Vám moje příspěvky nelíbí, nedívejte se na ně. I když na druhou stranu jsem rád, že je vyhledáváte i v jiných diskusích. Vy naopak jste jediný, komu se nelíbí! No a taky jsem Vám psal, abyste se podíval na moje příspěvky - napadám v nich někoho? Pokud budete soudný tak určitě ne. A ještě bych Vás chtěl poprosit, aby jste mi nezasílal sprosté maily. Děkuji Vám Mirek.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 20:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2037: sprostý mail? Milý dědulko, víte jak vypadá sprostý mail? V takovém jsou sprosté výrazy. Poslal jsem Vám nějaký takový? Neposlal. Tak tu veřejně nelžete jak malé děcko, ve vašem věku to nemáte zapotřebí. Dík
Na zbytek reagovat nehodlám, že si s kamarádem Fialou cvrnkáte kuličky či něco jiného nikoho opravdu nezajímá . Znovu opakuju, jste JEDINÝ komu ty předvolební "pindy" vadí, taks e podle toho zařiďte
Jinak se zdá že mě nechápete - mě nevadí vaše fotky, vadí mi odkazy na ně. Přitom je tak jednoduché totožnou fotku vložit do více diskuzí, jen na to přijít
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 10:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, podívejte se např.do diskuze Lok.380 - tam podobnou debatu zavedl sám moderátor . Tak nevím jestli by mohl promazávat Vysočinu, kde je něco podobného. Holt se s tím pánové smiřte
A když už se tu dělá i "průzkum" - za sebe, kdysi jsem se zařekl, že komunisty nikdy volit nebudu, málem mě nenechaali vystudovat, protože táta vystoupil ze strany v nevhodný čas..Ale když vidím tu sebranku co tam je teď, tak pokud bych volit šel, asi by připadala v úvahu jedině KSČM. Bohužel Co dokáže strana sociálních jistot už tu cukrář a spol. předvedli dostatečně...
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 17:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák - Panebože a co myslíš, že by dokázali bolševici? Vycucali by si z prstu love a dráha by byla navždycky zachráněna? IDS na Vysočině by začlo zázračně fungovat? Jsou to stejný kurvy, jako všichni ostatní, je potřeba nevolit strany, ale pokud možno volit lidi, který znám a vím, že jsou dobří. Vím, není to jednoduché...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 17:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, anonym OO by voliče KSČm střílel. To lecos vypovídá o rádobypravici. Je to banda převlečených lumpů,kteří za Husáka dělali jako soudruzi kariéru,na Prvního máje jásali s hesly a prapory v průvodech, oblečeni coby milicionáři do slušivých šedých kostýmků,udávali spolupracovníky estébákům,první po listopadovém puči schovali samopaly a zahodili stranické průkazi a VUMLem vzdělaní, jali se drát do politiky, k novým korytům,rozkradli co se dalo a kradou dál,podplácejí a nechají se podplácet, zkrátka je to ten nejhorší morální odpad. Proto já, pokud půjdu volit, nedám hlas těm převlečeným podvodníkům, kterým jde dvacet let jen o vlastní prospěch,těm, kteří se cpou do správních rad a nastavují zadek (nebo jiný orgán, dle pohlaví) či se do něj naopak cpou těm o schůdek výš, nedám hlas téhle profláknuté bandě, která naší zemičku přitáhla na kraj propasti. Pro mně volit ODS,TOP, ČSSD,KDU,VV a další byl krok vpřed. Ale co znamená krok v před na okraji propasti? To raději couvnu o krok zpátky. Kdo má rozum, udělá to jako já, kdo ne, skončí na dně té díry. Tedy pokud si včas nenahrabal padák v podobě tučného konta v bance. Já se živím celý život poctivě, tedy padák nemám. Proto couvnu od propasti a dám hlas KSČM.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 17:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hufnágl, ty asi dráhu za komunistů nepamatuješ, viď? Nemyslím teď čistotu souprav a nádražních prostor, ale objem přepravy a četnost spojů. Co máme teď? Dálnice a silnice zasrané kamiony.Předražené zakázky.Bordel, že to svět neviděl. Sociální jitoty žádné,není na školství,zdravotnictví platíme všude a za všechno, a pokud se dočkáme penze, možná žádnou nedostaneme. Jo, stál jsem před Vánocemi fronty na banány, stál jsem frontu na mrazák i barevnou televizi či toaletní papír.Do Yugo mě kvůli přízni v UK nepustili. Ale plné krámy čínských sraček pro mě nejsou naplněním toho, proč někteří chodili cinkat klíčema na náměstí, když český člověk nemá mnohdy kloudnou práci a naopak lumpové mají miliardy a kupují nemovitosti v Dubaji či na Floridě...
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 19:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: Je to tak, bolševismus je v lidech, prostě kdo nejde s námi, jde proti nám. Ale co se týče komunistů a veřejné dopravy, co jsem hodil nahoře, tak to jsou stejně prázdný krindy pindy jako v případě ostatních stran, koncepce žádná. Ohledně počtu spojů, v nákladní dopravě OK, ale v osobní je jistě GVD 11/12 lepší než GVD 88/89 (i přes řadu chybějících spojení). Navíc komunisti opět uzavřou tichou koalici s ČSSD a jseš tam, kde jseš. A pravice, kromě TOP 09, kde je výše zmíněný kandidát na nevolitelné pozici, se o veřejné dopravě nezmiňuje prakticky vůbec. ODS chce podporovat turistický ruch výstavbou parkovacích míst a odpočívadel při silnicích. O IDS se letmo zmiňují jen Zelení a něco připomínající IDS popisují Piráti.
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2012
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

751.379 (ex T478.2079) v Moravských Budějovicích dne 8. dubna 1997 s Mn 84153. Inventární číslo lokomotivy je téměř totožné s číslem na hektometrovníku.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:23:04    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové ve všem jsou prachy a osobní zájmy. O tom jsou každé volby. To IDS bude jen za předpokladu, že gumokola na tom neprodělají. Proto autobusáci lobbují u vlivných, aby IDS nebyl, aby ty sračky v podobě nepřípojů a souběžných jízd pokračovaly dál. A s tím i dotování obou systémů dopravy, které zbytečně vedle sebe jedou. Další je provoz vlaků tam, kde cestující nejsou (i když tudy jede více autobusů a vlak je z důvodů docházkových vzdáleností nekonkurenceschopný), to je další lobbing z druhé strany, hlavně že to platí někdo jiný (my všichni z daní), než ten co toto svinstvo požaduje. Proto třeba nejedou vlaky tam, kde by jet mohly a jedou tam kde nemusí - kde o to skoro nikdo stejně nestojí. Pokud neponesou ti co toto a další ovlivňují, za vše odpovědnost - hlavně tu trestní, nikdy se to dopředu nepohne. Je smutné, že takovouto odpovědnost měli zažitou víc komunisti - i když měli taky velké rezervy. Bude velice zajímavé sledovat, jak se popasují tvůrci IDS s tím, kde bude železnice v rámci IDS jako páteř dopravy a kde naopak se utlumí a vše převezme autobusová doprava. A že takovéto úseky tratí na Vysočině jsou, není pochyb. To bude lobbování a vymývání mozků ze strany některých starostů!!! Proto na závěr říkám: Takovéto a další koncepční věci by měli řešit odborníci a nikoli politici nebo jejich slouhové, a to podle jednoznačných ekonomických kritérií, skutečného využití jednotlivých spojů ať vlakových nebo autobusových a hlavně systémem padni komu padni. Jinak se toho bordelu v dopravě Vysočina nikdy nezbaví.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jistě. V roce 89 dobro zvítězilo nad zlem, princezna si vzala svého vysněného prince, na zlou macechu spadl meteorit. Idioti.

Celý 17. listopad byl pečlivě připravený. Například tady je to dobře popsáno.
Do roku 1988 platilo, že stát je pouze správcem nírodního majetku a vlastníkem je lid.
Dne 15. června 1988 v zákoně č. 98 stát v rozporu s tehdejší ústavou tento majetek postátnil. Zrušil „národní podniky" a nově stanovil „státní podniky". Navíc zároveň v § 66 tohoto zákona nahradil slova „spravující národní majetek" slovy „který vykonává právo hospodaření s národním majetkem". Těmito slovy umožnil praktickou devastaci tohoto majetku bez postihu a bez možnosti kontroly ze strany lidu – do té doby vlastníků národního majetku. Dalšími zákonnými úpravami umožnil jeho rozprodej, přesněji jeho rozkradení v mezích nových zákonů.
odkaz
Celému rozkradení v 90. letech byly položeny základy již za bývalého režimu.

Proč asi nebyl nikdo po 89. zavřený? Protože se celá ta šaškárna odehrála v jejich režii.

Máme ale trochu štěstí. Díky nejprudšímu technickému pokroku v dějinách (který u nás nemá téměř žádné základy, a tak je jedno, jaký režim tu je), se za těch 22 let máme možná o trošku lépe. Ale například v Srbsku, Bosně, Bulharsku, Rusku jim nepomohl ani ten technický pokrok.

Také máme štěstí, že tu byl papa tunel. Kdyby tu namísto Klause byl třeba takový Slobodan, který odmítl privatizaci majetku v Srbsku, a požadoval účast státu minimálně 60%, tak nás taky mohli humanitárně vybombardovat (například za utlačování cigánů, nebo tak něco). Naštěstí jsme tu u kormidla měli ty nejlepší vlastizrádce a korupčníky, a tak jsme jeli přesně podle plánu, a nebyly potřeba žádné dramatické zásahy.

Všechny ty vaše režimy jsou jen o lidech. Ten, kdo si myslí, že před 89 byli u moci jen ti zlí, a po roce 89 jsou u moci ti hodní, tak by se měl honem rychle probrat. Kurvy jen převlékly kabáty, a jedou dál.
Musím uznat, že dnešní propaganda je na daleko vyspělejší úrovni. A když se navíc staví do opozice k té směšné propagandě před 89., tak chápu, že se všichni ubožáci s černobílým viděním světa nechají dobrovolně nadabovat (viz výše), a úplně rezignují na vlastní myšlení.

Mimochodem. Víte, kdo další, kromě dnešních nadabovaných ovcí, posuzuje svoji životní úroveň podle dostupnosti banánů? - Jsou to opice.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stando, vlastně promiň, Satane R 666,myslíš,že opravdu " osobní je jistě GVD 11/12 lepší než GVD 88/89"? Když třeba z Brodu se nedostaneš večer do Jihlavy,krajského to (bohužel) města z odpolední směny, kina, divadla nebo naopak zpět? To jen pro názornost, možná je to kvůli tomu(svinská komunální politika zaměstnanosti?), aby v Boschi nemohli dělat přespolní,kteří nemají na vlastní dopravu . Za komančů ty vlaky jezdily. Komunisté s ČSSD tichou dohodu neuzavřou, ti by ji uzavřeli veřejně. Naopak, Svobodovci za Paroubka kolaborovali s černoprdelníky a říkali si přitom levice.No a TOP? Promiň, ale to svinstvo by žádná stoka nepobrala. Vážně věříš tomu,co slibují? Věřils i VV s jejich sliby v boji proti korupci? Jak to dopadlo? Sami kradli a podpláceli nejvíc. A TOP s Kalouskem a jeho padáky,100 miliardami na odbourání ekologických zátěží,které se vypařily? K tomu věčně ospalý nevyučený pingl s rodokmenem skoro delším, než má můj pes? Další trefa vedle.ODS? Stačil mi Tupohlávek s VAE a ten spolek v Toskánsku, o jejich čestném předsedovi, agentu KGB a otci kupónového rozkradení republiky nemluvě.Zelení? Biomasa a Bursík ti také nestačili? Ještě něco k té ČSSD, na jejich volebních letácích mě zaujalo jedno. Oni sice plácají, že budou podporovat hasiče a jeptišky či co, ale na druhou stranu poukazují na chyby těch v jejich opozici. To se mi zdá přízemní, slaboduché, ubohé, pokrytecké,primitivní,populistické,voličeurážející. Asi tak jako když jsme se jako děti ve třetí třídě ZDŠ hádali o nějakou důležitou věc, třeba že Jarda sice kope do Honzíka, ale Jarda se vymlouval tím, že Honzík počůral Zdenka. Vol si koho chceš, já mám jasno. Lepší než spadnout do díry je o kousek couvnout...Čau (v) práci
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: promiň, už bych to tu nerad rozvíjel dál, důvody Hyvrysáka proč by volil komanče už s Tratěma na Vysočině moc společnýho nemají . Ono to stejně dopadne jako obvykle, že volit nepůjdu nikoho, což není rozhodně správný, ale ono koho volit s čistým svědomím..Toť vše od Hyvrysáka na téma volby . Ostatním radím to samé, protože jinak si tu budete každý pořád dokola opakovat to svoje .
Tak jako tak, veřejná doprava na Vysočině se po volbách zlepšení v žádném případě nedočká, tak snad můžeme doufat, že nebude ještě hůř..
Ještě přidám šoupák z Humpolce včera a dnes, z totožného místa . Zátěže je v posledních dnech na poměry Humpoalačky hodně.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 21:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysáku,nebuď línej a jdi do rakve hodit alespoň prázdnou obálku, pak můžeš mluvit o čistém svědomí, že tvůj hlas žádný lump prznící dopravu nezneužije...
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 21:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

K blížícím se volbám:
Pánové, jsem dalek toho, abych kohokoli jakkoli ovlivňoval výzvami, koho volit a koho nikoli, a ani nikomu nebudu před volbami sdělovat, koho chci (aspoň zatím) volit já: nemyslím si ale, že by bylo vhodné nevolit, tedy k volbám vůbec nejít - byť v případě letošních krajských voleb má neodevzdaný i neplatný hlas stejnou, a to "nulovou" hodnotu = k těmto hlasům se vůbec nepřihlíží, při přidělování mandátů jednotlivým volebním stranám se vychází pouze z platných hlasů odevzdaných těm volebním stranám, které splní (překročí) kvorum stanovené na 5 % z celkového počtu všech odevzdaných platných hlasů (= odevzdaných pro všechny volební strany). V případě "malých" a "nových" volebních stran tedy každý pro ně odevzdaný hlas zvyšuje pravděpodobnost, že stanovené kvorum překročí (protože ty "profláknuté" staré partaje to mají většinou jisté i tak). Přepočet obdržených hlasů na mandáty se pak provádí podle "d΄Hondtovy metody" = viz například:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/metody_pro_prepocet_hlasu_na _mandaty ,
když "počet platných hlasů pro politický subjekt se postupně dělí jednotlivými čísly, která se nazývají volební dělitelé (v současně platné právní úpravě jde o řadu počínající číslem 1,42 a pokračující celými čísly 2, 3, 4, 5 atd.)" = vždy až k dosažení počtu dělení shodného s počtem osob na kandidátce příslušného subjektu = viz:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/podrobny_popis_zpusobu_rozde lovani_mandatu_ve_volbach_do_zastupitelstev_kraju/$File/RozdMand_KZ12.doc
+ příklad výpočtu dostupný zde:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/priklad_vypoctu_rozdeleni_ma ndatu_ve_volbach_do_zastupitelstev_kraju/$File/RozdMand_KZ12.xls .
Jste-li schopni při úvahách o tom, zda jít k volbám a koho volit (abyste snížili naději na výhru toho, koho nechcete), zapojit i "matematické myšlení", snad Vám tyto informace o aktuálním volebním systému pomohou ke správnému rozhodnutí: pro mě z toho vyplývá, že volit chci, i když vím, že to velký význam nemá - aspoň si nebudu v budoucnu muset vyčítat, že jsem té možnosti nevyužil, ale nanejvýš jen to, že jsem "zavolil" špatně.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 21:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco, Libore, šoupáky máš hezky vyfocený, ale já měl dnes na šedesátku a šedesátjedničku 810 608-0, a to se už opakovat možná nebude....
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 21:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl - OK, večerní spoje jsou problém - kdo a kdy je zrušil, resp. neobjednal? Kdo s ním byl v tiché koalici? Nejsem Standa;-)
Erwin - souhlas ve všem, koncepce musí navrhovat odborníci, ale schvalovat je budou vždycky politici, to je demokracie, bohužel. Proto mi ty koncepce, aspoň jejich náznaky, chybí už ve volebních programech. Jen fráze, které nikoho neurazí, ani nenadchnou.

(Příspěvek byl editován uživatelem R_666_Satan.)
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 22:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Satane, promiň,ten Standa mi asi nějak vypadl díky zrušení prohibice...Jinak, vlaky rušili po zralé úvaze odborníci, kdo jiný? Ten večerní spoj z Brodu do jihlavy a hnedka zpět jezdil vytížený,810, mohl být klidně veden 0/0/S, tedy nejlevnější způsob dopravy na českých drahách,a zrušen byl za oranžvlády...
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 10. října 2012 - 08:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V roce 1989 mě bylo 12, jezdil jsem i předtím vlakem dost, hlavně za prarodiči do Brna. Dnešní stav mi přijde o dost lepší, jak tehdy, vím, že když jsme cestovali někam dál (třeba za příbuznými do Frenštátu p/R.), museli jsme dlouho čekat na přestupy, na záchodech byl bordel, v restauracích na nádražích vázla obsluha, pamatuji si šeď a smrad. Na mnoha jízdech byla pomalá jízda. Nostalgie je fajn, ale nezapomínejme na to ostatní!
Nechtěl jsem o tom psát, ale můj názor je takový, že morální rozklad našeho národa nezačal v roce 1989, ale daleko dříve. Volit osobnosti z různých stran je určitě lepší přístup, než "protestně" volit KSČM. Tato strana žádné řešení nenabízí a už vůbec ne v oblasti dopravy.
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Středa, 10. října 2012 - 11:29:02    Odkaz na tento příspěvek  

"Baile_atha" = 375:
Volit osobnosti z různých stran je určitě lepší přístup, než "protestně" volit KSČM. Tato strana žádné řešení nenabízí a už vůbec ne v oblasti dopravy.
Rozhodně nechci nekriticky obhajovat bolševiky, ale v tomto případě si dovolím nesouhlasit s Vaší zjednodušující generalizací, zejména pokud se má vztahovat i na zbytek ČR mimo prostředí Kraje Vysočina, protože:
1) Volební systém v ČR neumožňuje (snad s výjimkou senátních voleb, kde ale volíte vždy jen jednoho jedince) "volit osobnosti z různých stran", ale vždy jen celou kandidátku jedné volební strany, a jedinou možností volby "osobností" (ovšem značně pokřivenou, prorože pouze z té jediné vybrané kandidátky) je "kroužkování".
2) Neznám podrobnosti o kandidátech KSČM v Kraji Vysočina (jejich zveřejněné tituly a funkce ve mě ale rozhodně nadšení nebudí), ale například v Pardubickém kraji je na kandidátce KSČM dokonce několik "bezpartijních" kandidátů, což přitom pro kandidátky jiných tam působících politických stran v naprosté většině případů neplatí = ostatní partaje tam tedy "partajničí" zjevně podstatně intenzivněji, než KSČM.
3) Netvrdil bych ani to, že KSČM "žádné řešení nenabízí a už vůbec ne v oblasti dopravy", a to ani co se týká Kraje Vysočina - ve volebním programu KSČM pro volby do tamního krajského zastupitelstva se píše toto:
4. »Podporu veřejné dopravě na kvalitních komunikacích«
– Podpoříme zajištění optimální dopravní obslužnosti co největšího počtu obcí celého regionu v souladu s potřebou zaměstnanosti, školní docházky i zdravotní péče občanů.
– Budeme pokračovat ve zlepšování technického stavu silniční sítě a současně budeme dbát na trvalou péči odpovídající potřebné kvalitě komunikací. Budeme prosazovat zkvalitnění silničního propojení všech regionů kraje na dálniční síť ČR.
– Podpoříme udržení regionálních železničních tratí, a to i převodem jejich provozování mimo České dráhy.
– Naše snaha bude také zaměřena na koordinaci železniční a automobilové dopravy a na spravedlivé přidělování dotací přepravcům.
= můžete to sice klidně nazvat "pouhými proklamacemi", ale po volbách bude záležet pouze a jedině na voličích (a to bez ohledu na to, koho budou volit, resp. ve volbách volili), zda a jak budou v průběhu celého následného volebního období "obtěžovat" zvolené zastupitele dotazy na to, jak plní volební programy, "pod jejichž praporem" do voleb šli, a vyžadováním plnění těch volebních programů.
Možná by bylo lepší, kdybyste se příště před tím, než něco zveřejníte, včas přesvědčil, zda tvrzení, které se chystáte publikovat, má skutečně realistické základy ...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 10. října 2012 - 20:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile Atha
Tehdy, jak píšeš, ti bylo dvanáct. Bohužel to, že s tebou tehdy rodiče vymetali drážní putyky, v nichž, jak píšeš, vázla obsluha, se na tobě asi podepsalo. Čekals na přestup v zaplivané , ale vytopené čekárně, a dočkal ses. Dneska,když ti ujede poslední přípoj, tě vykopnou před nádraží na mráz napospas bezdomáčům a jiným produktům "demokracie", i když máš platnou jísdenku. Nádraží se bezdůvodně zavírá a čekárny neexistují... Na záchodech byl bordel, pravda, ale kdo ho tam dělal? Dnes snad nejsou pomalé jízdy? Já nevěřím žádným předvolebním slintům, letáky s těmi profláknutými ksichty jsem hodil do kotle,aniž bych je četl, ti lotři naslibují kvůli korytům cokoli, potom však skutek utek.Na volbě KSČM není vůbec nic "protestního", naopak, je to evokováno pudem sebezáchovy, který je vlastní nejen lidským jedincům.Jak jsem již napsal,jsme na okraji propasti.Máš a i všíchni ostatní možnost si vybrat. Nechat se ohloupnout mafiány a udělat krok do prázdna, nebo couvnout kousek zpět a tu díru obejít. Já volím druhou možnost..-.-
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 08:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: je to Váš názor, strana, o které píšete je podle mého názoru špatná a svoji historickou šanci promarnila. Změnu po roce 1989 považuji za dobrou a jsem rád, že se mi podařilo tuto dobu zažít. Nejsem mafián ani podnikatel, ale to už je hodně osobní.

Dnes jela 6:45 z Náměště netypická souprava 854+Bmx+Bmx, nevíte, co se dělo?
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 11:07:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Baile_atha" = 376:
Opakuji, že rozhodně nechci nekriticky obhajovat bolševiky, ale když už jste (jak sám píšete) jejich "promarňování šance" zažil jen 12 let (z nichž jste tudíž mohl skutečně rozumově vnímat snad tak asi poslední 4 roky, takže o minulosti máte skutečně "mnoho" znalostí z vlastních zkušenosti), doporučuji přečtení tohoto dvoudílného rozhovoru:
http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml? id=759774
http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml? id=759900
- možná Vám to pomůže k lepšímu pochopení současné reality v české společnosti.
V ČR od roku 1990 ještě žádné volby nebyly "pozitivní" (tedy umožňující vybírat skutečně ty kandidáty, jejichž vítězství si přejeme), ale všechny byly "negativní" (= bylo nutno volit tak, aby naše volba pokud možno co nejvíce zkomplikovala situaci těm, jejichž zvolení si nepřejeme). A dokud bude v ČR volební systém (ale vlastně nejen on, ale celé řízení společnosti) založeno na partajním principu, a o výběru těch, kdo tu společnost povedou, budou rozhodovat pouze příslušníci partají (protože ve volbách je jedinou možností k ovlivnění pořadí zvolených kandidátů "kroužkování" omezeného počtu kandidátů s nesmyslně vysokým kritériem obdržení minimálně 5 % preferenčních hlasů z celkového počtu hlasů odevzdaných pro příslušnou partaj), nezbývá slušným lidem i nadále než volit "negativně", aby výsledkem bylo to snad aspoň nejmenší zlo ze všech možných: "volební matematika" je podobná úvahám nezbytným pro úspěch při karetních hrách, a tak někdy hlasování pro partaj, s jejímiž názory se většinově neztotožňujeme, může naopak ve výsledku přinést prospěch právě těm, kdo jsou nám sympatičtější ...
A propos = jeden velmi nepravděpodobný, ale teoreticky možný příklad: i když je Joukl na 7. místě "socanské" kandidátky, takže je ještě velmi pravděpodobně "zvolitelný", právě skutečnost, že by jiné volební strany (včetně KSČM) získaly ve volbách výrazně dobré pozice, může teoreticky způsobit, že by se z toho místa Joukl nakonec ani vůbec nedostal do krajského zastupitelstva - pokud by tedy v tom případě nedošlo v Kraji Vysočina k podobným podrazům, jako v minulosti jinde (m.j. v Praze), kdy řádně zvolení kandidáti by po volbách odstoupili a svá místa tak poskytli těm dalším ve skutečnosti nezvoleným.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 12:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: to, zda svoji volbu někdo vnímá jako "pozitivní" či "negativní" akt, je čistě jeho subjektivní názor. Já svoji volbu vnímám vždy pozitivně, neboť negativního je kolem mne spousta. Včetně nedokonalého volebního systému.

Ale důležité je něco jiného - počítat s tím, že teprve PO volbách nás jako občany čeká ta pravá práce - šlapat na paty těm, kteří jsou nahoře. Nejen, aby naplnili své sliby, ale aby si uvědomili, že tam nejsou kvůli sobě, ale kvůli nám.
Demokracie je funkční ne podle výsledků voleb a podle volebního systému, ale podle toho, jak my občané se chceme starat každodenně o svůj veřejný prostor - ne o svůj majetek, ale o to, co mám "za plotem"

Neboť na vyléčení naší pošramocené euroamerické civilizace ŽÁDNÝ z politiků nemá lék a je tedy z hlediska jejich programu úplně jedno, kdo tam bude. Oni to vědí a my to taky víme, proto už léta vnímáme tyto předvolební sliby jako kecy. Ten lék však máme každý z nás v sobě - jeho zdrojem je píle, obětavost a chuť dělat něco pro jiné bez natažené ruky. Pokud nedokážeme jako občané fungovat v mezivolebním období a ty, kteří nám mají sloužit nedokážeme pohnat k odpovědnosti a plácnout je přes prsty, když si bezostyšně ty ruce natahují, tak vždy budeme jen ovce. Bez ohledu na to, jaký volební systém máme.
Totiž, nemysleme si, že být politikem je zrovna terno - tlaky z ekonomické "byznys" sféry, kterým musí tito lidé odolávat, bychom mnozí též neustáli, pokud bychom se vůbec odhodlali odtamtud něco dělat s veřejným prostorem.

A teď k Vysočině - více než kde jinde platí, že je nutné počítat se vším. Ti, kteří jásali nad nějakými pořadími v kandidátkách, nad "průšvihy" některých politiků, jakoby si neuvědomovali, že na tom vůbec nezáleží. Ten, kdo chce být šíbrem, ten dnes vůbec nemusí být vidět na nějaké kandidátce.
Takže ať tam bude Pepa, nebo Vojta, červený, nebo zelený, nezbývá nic jiného, než PO volbách začít jednat, hledat kompromisy, klepat na dveře, lézt oknem, když vás ze dveří vyhodí - zkrátka snažit se použít ty zbytky demokratických nástrojů, které nám ještě zůstaly. Nikdo to za nás neudělá a když tohle nezvládneme, tak zůstaneme rýt držkou v zemi.

No a k tomu si třeba vzpomenout na pana Baťu a jeho již několik let po internetu obíhající citát ke krizi. Netýká se jen politiků, ale týká se každého z nás - v tom je to kouzlo výše popsaného.
Kdo by náhodou nečetl, tak třeba zde:
http://buzzmag.cz/bata-pojmenoval-opravdovy-puvod-financni-krize- uz-pred-77-lety-04-04-2009

Přeju na víkend šťastnou a hlavně pozitivní ruku! :-) Já teď musím odfrčet bohužel kamsi na východ, což je možná dobře pro tuto diskuzi...
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 12:42:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martink" = 758:
Podstatné naprosto vůbec není "vnímání voleb", ale jejich výsledky - a dosažení těch co nejpozitivnějších výsledků je třeba přizpůsobit i přístup k volbám: jejich "pozitivní vnímání" totiž ještě vůbec neznamená, že pozitivní budou nakonec právě jejich výsledky.
Se zbytkem Vašeho vyjádření lze kromě naprosto nesmyslného, scestného a nepřijatelného tvrzení, že "...je tedy z hlediska jejich programu úplně jedno, kdo tam bude ...", které je faktickým připuštěním skutečnosti, že si lumpové a lauzři mohou vlastně PROGRAMOVĚ dělat cokoli na úkor ostatních, v podstatě souhlasit: "kdo tam bude", to ovšem rozhodně jedno není, a to ani "z hlediska jejich programu"!
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 13:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: Program je na oblbnuti lidi. Staci provest srovnani "program vs realita za poslednich 10 let".
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 14:24:53    Odkaz na tento příspěvek  

Hanz_11 = 335:
Souhlas - ale i ten program může klidně nějaký jeho "vyčůraný" tvůrce už a priori nenápadně postavit tak, aby jej bylo možno zneužít: a právě proto je třeba po celé "mezivolební období" ty, kdo se k moci (a korytům) dostali a (jak už i "Martink" správně napsal) "kteří nám mají sloužit" (protože jsou de facto pouhými našimi zaměstnanci placenými z našich daní), průběžně kontrolovat a "pohnat k odpovědnosti a plácnout je přes prsty, když si bezostyšně ty ruce natahují", místo aby odváděli řádnou práci pro společnost - a to je samozřejmě třeba činit průběžně po celou dobu jejich pobytu "u koryt".
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3717
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 16:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naruším volební debatu
Dnes se v HB vyskytl měřící vlak s 380.018, na návštěvu přijela plzeňská 363.076 a na Humpolačku opět vyrazila 814.010
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 16:18:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska četl volební leták ČSSD ke krajským volbám,a dozvěděl jsem se z úst paní ředitelky, že Libor je na sebe tvrďák a drží slovo, plus minus cihla". Můžete mi to někdo vysvětlit? Myslím to "plus minus cihla"? To jako že na nějaké té "malé domů", třeba formou příspěvku na míchačku zmrzliny z krajských peněz nesejde či na vlastní bydlení dotované rodnou stranou}?
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 19:26:48    Odkaz na tento příspěvek  

Předvolební Internacionála pro Vysočinu

Již vzhůru lidé této země,
již vzhůru všichni, jež vztek shnět!
Vždyť práva možnost zasít sémě
všichni teď máme na pár let
Od korupčníků spějme zpátky,
poctivci, vzhůru k cílům svým!
Již chví se lumpů spolek vratký,
my živíme je, buďme vším!

refren
Poslední bitva vzplála,
dejme se na pochod.
Neposrat komunální volby,
a Joukl dá se na odchod.

Strojvůdci, též výpravčí, vechtři,
jsme velkou stranou dělnickou.
Všem lidem tato země patří
a zahaleči ať již jdou!
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 08:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Naruším volební debatu
Přesně naopak! Díky. Nemáš i dokumentačku "380 + Brodskej tunel"? :-)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3720
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 20:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanz 11: tak to bohužel nemám. Tyhle zkoušky jezdily mezi Brodem a Čáslaví a když jezdily přes HB odklony (i s 380) v půlce září, tak jsem byl v práci.
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 22:07:07    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, v diskusi koho volit a koho ne, na něco zapomínáte. Na Pána Boha jménem razítko a na toho, kdo ho drží v ruce - úředníka. Shodou okolností jsem měl v minulých dnech jednání s odborem dopravy jednoho kraje a s vedoucím odboru dopravy jednoho z okresů. Pochopil jsem, že jediný přípustný způsob zlepšování dopravy je "ctrl c/ctrl v" . A kdokoliv přijde s jiným řešením, je nepřítel (bez ohledu na politické přesvědčení) a je ho nutno znemožnit jakýmkoliv způsobem. Pochopil jsem, proč ani středočeši ani Vysočina nezveřejňují včas návrhy j.ř. ("podle zákona to není naší povinností a nikdy se to nedělalo") i ledacos dalšího. Tohle žádné volby nezmění, už naši moudří předci dobře věděli, že v tomhle pomáhá jen defenestrace
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 15:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Humpolačce jezdí v posledních dnech všechno co má kola . Dnes pro změnu 810.097..