K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 20. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 20. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4346
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 12:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uplatnit žádost na přímé rychlíkové spojení mezi Znojmem a Prahou a vyzývá vedení Kraje
Vysočina k podání žádosti a spolupráci s Jihomoravským krajem.

Souhlasím s Baile_athou. Jelikož se neustále navrhuje trasa přímého R až do Prahy tak je zcela jasné, že se na toto peníze nenajdou, aneb my něco cheme, ale zaplatit to celé má nejlépe MD (v době, kdy dáme asi valé ostravsko-jesenickým R). Kdyby byl Kraj Vysočina tak osvícený, tak jednat mohl už dávno s Jmk o Sp Brod- Znojmo, popřípadně mohli jednat i s OREDEM a Zárubou, který by byl jistě nakloněn Sp Pardubice- Brod- Znojmo.
Takže je mně líto, ale jde pouze o plácnutí do vody.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 13:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy a Baile_atha: všechny tyto varianty jsou na stole.
Není pravda, že se neustále jen navrhuje trasa Znojmo - Praha!
A hlavně - ty diskuze a jednání rozhodně neprobíhají na tomto serveru, takže se zde pak pochopitelně věci jeví jen jako čeření hladiny rukou.
Jsou totiž dvě možnosti - mít ministra dopravy ze Znojma a nebo, když jsou karty rozdány úplně jinak, - velmi zjdnodušeně řečeno - nepolevovat v nárocích na principy zastupitelské demokracie. Jde o velmi jemné ladění zájmů, důvodů, motivací...

Ano, není to cesta hrubou silou, kdy by ministr či jakýkoli hejtman bouchl do stolu a nařídil ministerstvu poslat do Znojma rychlík. Ani to není cesta, že by kdokoli dotáhl tři hejtmany k sobě aby si nad společným spěšňákem potřásli pravicí. Toto nejsou ty správné prameny optimismu. Proto buďme trpěliví, třeba se to povede a třeba ne - právě tomuto se říká mírný optimismus. Rozhodně zdroje tohoto optimismu nepramení z nezávazného žvatlání na tomto fóru, ale z mravenčí práce politické...

A od mírnění tohoto mírného optimismu, nebo od navrhování dávno již ze všech možných stran prodiskutovaného a s mnoha politiky právě projednávaného jsou tu přece jiní "odporníci", než právě vy, ostřílení zastánci dobře vyladěné veřejné dopravy :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 13:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: ještě k tomu jesenickému rychlíku - právě s vědomím podobnosti Jesenicka a Znojemska v postupujícím procesu odsouvání na periferii upozorňujeme při jednáních na nutnost vidět právě tyto regiony mnohem více politicky, než ekonomicky.
Masaryk věděl, proč chce Znojemsko, proto sem taky v listopadu 1918 poslal vojsko. Současný stát by neměl spoléhat na tenčící se jazykovou bariéru a měl by dbát více na vlastní integritu. Princip sounáležitosti obyvatel periferních oblastí je křehká věc. Je ostuda našeho státu, že do Vídně se cestuje ze Znojma úplně jinak, než do centra státu, či dokonce do centra kraje.

Stát, který nedbá o své periferie je špatný stát. Stejně jako společnost, která nedbá o své nejslabší členy. Totiž přesně tak se pozná kvalita veřejného prostoru. Ne tím, jak honosná jsou jeho centra, ale jak kvalitně se žije na periferii.

Máme v plánu některého z rozhodujících úředníků MD posadit v neděli do přecpaného autobusu Znojmo - Praha, ať na vlastní kůži pozná, jak se kvalitně postaral o základní dopravní obslužnost. Možná mu v jeho vlastním potu na třiapůl až čtyřhodinové štrece v koloně na D1 lecos dojde
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 13:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Jste mne celkem pobavil.
Kde berete jistotu, že zde uvedené názory jsou výplody z tohoto fóra? :-)
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 13:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se ze Znojma do Vídně cestuje lépe než do Brna nebo do Prahy je víc než ekonomicky nebo politicky dáno geograficky, a to se ještě pár milionů let asi jen tak nezmění. Kdybych byl ze Znojma, ani by mi to moc nevadilo. Seriozně, proč bych chtěl do Prahy nebo Brna, když můžu do Vídně?
Špatné, horší, Brno.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 14:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanz 11: rádo se stalo
... kdo ví, kde všude se rodí nějaké názory...

Thingie: Kdyby, kdyby... na to můžu jen říct - přijeďte pobejt! :-)
Vy asi nebudete znát tu písničku od Slávka Janouška, že?
http://www.karaoketexty.sk/texty-piesni/janousek-slavek/rozhovor- s-nadrazakem-53623

"...říkal: prej do Prahy se jede jen pár hodin,
a do Vídně že prej celej rok....


Co je geografické, nemusí být politické a nemusí být ekonomické - a přesto to nějak spolu vždy souvisí, že? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Martink.)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 16:38:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové od to není problém jen Znojma, ale i sousedícího pohraničního města Slavonice. Zde uvedu několik historickým odůvodnění:

Ani roku 1925 neustaly kritika jízdního řádu na lokálce z řad místních zastupitelstev. Největší kritika byla z města Dačice, které si dne 31. 3. 1925 stěžovalo na Ministerstvo železnic. Požadovalo aby jízdní řád lokálky byl „...upraven dle potřeby obyvatelstva“ a „...zavedení motorových vozidel po způsobu rakouském...by jistě sloužilo nejen ku spokojenosti obyvatelstva, nýbrž i k úspornosti na provozovacích nákladech“. Totiž cesta vlakem z Dačic do Prahy nebo Brna nebyla možná v jednom dni, ale bylo potřeba až třech dnů. Totiž ranní a noční vlaky končily nebo začínaly v Telči. Naopak se ve zdejším kraji vytvořil fenomén tíhnutí k Rakousku, neboť to mělo daleko lepší dopravní spojení. Totiž od konce roku 1924 zavedly rakouské dráhy dva páry motorových osobních vlaků mezi Schwarzenau a Slavonicemi, čímž byla možná jízda do Prahy ze Slavonic přes Gmünd ve dvou dnech a cesta do Vídně v jednom dni.

Zde sama Správa provozu místních drah v Telči dne 28. 4. 1925 souhlasila s prodloužením vlaku 5105/5106 do Slavonic, neboť „...spojení by mělo lepší finanční efekt než dosavadní prázdné vlaky 5101/5108“. Současně bylo zdůrazněno i národnostní hledisko, kde „...novým spojením by byl pohraniční kraj těsněji připoután ke státu...“.
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 16:40:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračuji:
Totiž od prosince 1924 jezdil do Slavonic smíšený vlak 5141 jen v pondělí při pořádání týdenních trhů. Zde osobní frekvence u vlaků 5141/5142 činila v tento den 30 až 50 cestujících, takže „...příjmy z dopravy kryjí právě výdaje věcné...“. Současně se dostala do diskuse opět otázka vztahu Slavonic k Rakousku, neboť „...čelilo by se vydatně snahám Vídně o hospodářské připoutání pohraničního obyvatelstva k Rakousku, které beztak se v poslední době povážlivě vzmáhá...“. Totiž rakouské dráhy zcela významně od května 1925 posílily dopravu motorovými osobními vlaky ze Schwarzenau do Slavonic na dva páry vlaků. Také bylo doporučeno ŘSD Brno provedení posunutí jízdy vlaku 5141 do pozdější doby, aby cestující a zájemci přijížděli do Slavonic v 8 hodin, kdy se otevírají úřady (Slavonice byly sídlem okresního soudu) a umožňovalo by to i dovezení ranní pošty, novin a zátěže z Kostelce.

Město Slavonice dne 22.října 1925 odeslalo stížnost na ŘSD Brno ohledně nevyhovujících dopravních poměrů na lokálce a přímo požadovalo „...aby na lokálku Kostelec-Slavonice zavedena byla co nejdříve motorová vozidla typu Škoda-Sentinel...“. Totiž cesta ze Slavonic vlakem do Prahy přes Kostelec byla časově velmi dlouhá a rychlejší bylo cestovat vlakem přes Rakousko a Gmünd. Podobnou žádost zaslalo město Dačice dne 1.listopadu 1925 také na ŘSD Brno. Opět byl zdůrazněn problém končících nočních vlaků v Telči a nedostatek ranních vlaků do Kostelce s připojením do Prahy či Brna. Problém by i u smíšených vlaků, jejichž jízda trvala příliš dlouho s posunem ve stanicích. Bylo zdůrazněno, že rakouská část lokálky významným způsobem podporovala národností vztahy k německému obyvatelstvu Slavonic a zavedla dva páry motorových osobních vlaků ze Schwarzenau do Slavonic.

Že by to ani po těch dlouhých letech nebylo stejné ba přímo podobné?!
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 19:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RIC: Dnešní cesta ze Slavonic do Prahy ja také časově velmi dlouhá a cestovat přes Rakousko (Slavonice - Fratres) již není možné. Takže jsme na tom v podstatě ještě hůř, než v roce 1925 (obrazně řečeno).
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 19:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RIC: No to je paráda!
Politici by měli víc číst archivy - rozhodně víc, než sledovat grafy popularity - neboť v minulosti by si mnohem snáze přečetli, co je čeká v budoucnosti

Teď je mi jasné, proč "Rakušák" protáhl autobusovou linku až do Telče a ne jen do Slavonic - inu Slavonice ač krásné, jsou už dnes pro ně málo - Telč je větší a jednou by k té Vídni mohla opět patřit, ne? :-))
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.24.28
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 20:54:22    Odkaz na tento příspěvek  

už tady "dlouho" nebyla nějaká fotka od Krahulova , dnešní Os 4836 vypadal takto:
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 07:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jel:
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 08:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, krátce po rozpadu monarchie jistě bylo udržení periférií důležité z hlediska zachování integrity nového - mnohonárodnostního - státu, ale bohužel - po roce 1945 došlo k odsunu německy hovořícího obyvatelstva, takže dneska z toho odtržení Znojemska do Rakouska nebude nic - a zvlášť v souvislosti s nějakým rychlíkem zní tato argumentace velice směšně, fakt jsem se pobavil, dík, ale dejte pozor, aby to nebylo spíš kontraproduktivní.

2 páry Sp Znojmo - Havl.Brod (-Pardubice) by se jistě líbily i mně, ale kdyby zúčastněné kraje o toto spojení měly takový zájem, tak si je sami objednají, příp. Vysočina nenechá padnout R Jihlava - Pardubice. Jenže z cizího krev neteče.

Jinak jsem se díval do JŘ let devadesátých, éry Znojemských rychlíků, a musím říct, Vysočina měla dobré spojení s Českým Těšínem a Děčínem, ale jízdní řád připomínal noty na buben. Zlatý dnešní takt R-230/250 a R-225/240 - ten je třeba udržet, popř. rozvíjet, Znojemský Sp je třešnička na dortu.
ceskolipak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2012
Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 10:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby vše nebylo tak zkostnatělé, mohly kraje vypsat soutěž na spěšné vlaky HB-Znojmo.
Jeden provozovatel již údajný zájem projevil a nebyla by to první regionální štreka, kde jezdí.

http://www.znoj-tyden.cz/spoji-znojmo-s-prahou.a766.html

Není to úplně o tom, že nejlepší spojení má tradičně Znojmo s Vídní, ale o tom, zda se chce dát něco zlepšit ve směru na HB/Prahu a Brno.

Když chtějí cyklisti jet z Prahy a středních Čech na Znojma/Podyjí apod. přes Okříšky s 5 přestupy opravdu cesta nevede. Ani se nedivím, že padla navazující trať do do Jemnice.

I na to Brno by se zlepšit situaci. Zrevitalizovat trať do Hrušovan, vytvořit bezúvraťové spojení na Brno. Rekonstrukce Střelice-Brno je v plánu, tak by se jízdní doba zas tak od autobusu nelišila.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 12:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Vím, že když snaha naráží na zavřené dveře a za oknem zuří ekonomická (spíše morální) krize, tak získávají navrch argumenty o udržení integrity území skrz veřejnou dopravu a podobné. Znám to velmi dobře. Přijde mi to ale přitažené za vlasy. Doba pokročila a od časů kdy "noha parou cválá" jsme se dostali do područí individuální automobilové dopravy. Proto politika vlak do Znojma nezajímá, ten kouká, aby měl v pořádku silnice a benzín za 25,- Kč. Na "naší" Jihozápadní Moravě pomůže jen aktivní spolupráce obou dotčených krajů, nic jiného. To J. Nekula v dopravní komisi Vysočiny popsal dobře, i když jeho osobně moc nemusím, kvůli neskrývanému odporu ke všemu třebíčskému.
Příští týden se účastním v Praze významné akce za účasti politiků a našeho "polínka v ohni". Propojení Wien - Znojmo - Třebíč - Jihlava se určitě dostane lepší pozornosti. Pokud máte zájem o více informací, zašlete mi soukromou zprávu na e-mail.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 13:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dublin
A vedou do toho(či té)Třebíče vůbec koleje?
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 2-2012

Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 14:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: Ano, vedou do TÉ Třebíče koleje

1) R669(chybný popisek)


2) R667

http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 2-2012

Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 15:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koleje v Třebíči druhá část:
R666 - 754.018

http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 16:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: To si děláš???
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 18:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_666_ Satan: Samozřejmě argumentace o integritě státu byla postavena s nadsázkou. Nicméně jako bývalý pražák jsem se vžy divil, co že to ti venkovani vlastně chtějí? Dnes už to chápu...
Možná si dobře pamatujete výkřiky brněnské (dokence tehdy parlamentní!) strany HSD-SMS směrem ku Praze ve snaze o větší posílení autonomie Moravy. Došlo to tak daleko, že mnozí pražští politici se začali skutečně obávat požadavku politické autnomie Moravy - a to byl mimochodem jeden z politických důvodů, že kraj Vysočina, coby dezintegrátor přirozené zemské hranice Čech a Moravy, dostal nakonec zelenou.
Jasně, doba pokročila nejen od roku 1918, ale i od 90.tých let. Ambice brňanů zůstaly ukojeny novým krajským uspořádáním, kdy kraje získaly pravomoce, které mnohdy ani získat neměly. Ať už ve zdravotnictví, nebo v dopravě. Zřízením nových krajských hranic se rozlomila přepravní ramena, vyrobily se nové regionální tratě a vyrobily se uměle nové oblasti "na okraji". Právě proto, že se kraje nedokázaly domluvit. Jeden kraj proplácel poplatky u lékaře, druhý platil školákům storpocentní jízdné, jeden zavedl IDS, druhý totéž zprznil a další IDS nezavedl pro jistotu vůbec...

Dnes samozřejmě nikdo nepředpokládá, že by znojmáci kvůli špatně řešené dálkové veřejné dopravě spunktovali referendum za připojení k Rakousku Ale ona integrita státu je v podstatě mentální integrita občanů se státem - ono ztotožnění se s tím, že:
"Co dělají v Praze (Brně) pro Znojmo, dělají dobře - a proto má smysl být v jednom státě (v jednom kraji)". A dotazem mezi znojmáky v tomto určitě nedostaneme jednoznačnou odpověď.
Otázka integrity státu dnes není na armádě, jako za Masaryka - ale naštěstí už jen na politicích - totiž jakým způsobem dokáže centrum pečovat o svůj okraj, aby i ten okraj cítil sounáležitost s celkem.
To že Jihlavě by mohlo být Znojmo ukradené, je v této konstelaci jasné. Naštěstí tomu tak v poslední době není, neboť sem tam se objeví ti, kteří přeci jen dohlédnou za hranice své zahrádky.
Proto má smysl o těch věcech znovu a znovu jednat.

Takt na 240 a 250 má jistě svůj význam ale ta třešnička na dortu v podobě dálkového spojení ze Znojma by měla prostě být - ať už bude mít jen pátečně - nedělní podobu, nebo rychlý ranní spěšňák do Jihlavy, a večer zpět, nebo dva páry do Pardubic...
Otázka totiž je, zda se někde "svatým taktem" u centra neplýtvá víc, než by se "plýtvalo" aspoň o fous kulturnějším cestováním do druhého největšího města jihomoravského kraje. O tom, že ČD rezervy mají svědčí mimo jiné urputný konkurenční boj na lince Praha - Ostrava, kde se najdenou dá jezdit za zajímavé jízdné. Odnášejí to ovšem v nákladech všechny ostatní spoje a velká centra tak opět profitují ze svých okrajů.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 22:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní podvečer na Humpolačce

http://vojtavlaky.ic.cz/galerie/
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 07:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Podle mne má šanci na úspěch jediná varianta a tou je plnohodnotné propojení míst s vysokým potenciálem, u osobní přepravy se bavíme o cestujících.
Jedinou trasou,která mne napadá je jak výše uvedl "Baile_atha" trasa propojení Wien - Znojmo - Třebíč - Jihlava. Ta by podle mne byla alespoň trochu životaschopná.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 17:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanz_11: Ano, však už jsme si společně lámali hlavu jak právě toto uchopit. To jsme však v dalekých výhledech, v časech VRT a jejich napojení na stávající síť. Rozhodně se přitom dá počmárat spoustu mapiček a Tebíč má naší podporu hned v několika variantách, přičemž zajímavá je pro nás i relace MB-Třebíč-Brno. Ale zpět do našich časů.

V tomto směru jsou ale pro nás dva krátkodobě uchopitelné cíle ohledně infrastruktury:
1) Zabránit "regionalizaci" 241, aby si ona mohla v budoucnu sáhnout na společné evropské peníze - a s tím souvisí bod

2) Prosadit, aby se při rekonstrukčních pracích (na které musí v tomto desetiletí dojít) vzala v úvahu studie "Modernizace železničních tratí na Znojemsku", které si Znojmo nachalo v roce 2010 zpracovat, a v těchto pracích postupně tratě rekonstuovat ve stávající stopě na vyšší rychlost. Největší investiční efektivitu má trať 246, kde je možno dosáhnout v převážné délce traťové rychlosti 120 a jízdní době Břeclav - Znojmo 45min - což by umožnilo mj. Znojmu docela dobrý přístup na dva mezinárodní koridory. U 241 je samozřejmě situace poněkud nepříznivější, nicméně styl obnovy ala Šatov - Znojmo by jistě stačil

V organizaci dopravy si dovedu představit dobrou návaznost dálkových vlaků (ve třech směrech!)v Okříškách. Nic jiného mne nenapadá.
Mluvili jsme s třebíčskými i o speciální autobusové lince ke znojemským rychlíkům z Tebíče do Starče (jasně že počítáme i s autobusy), ale toto bylo odůvodněně zamítnuto.

Nebo máte ještě nějaký jiný nápad?
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
ceskolipak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 19:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martink
Více méně souhlasím.
1) Ale relace ze Znojma na Třebíč, je sice zajímavý nápad, ale zároveň hezká utopie. Poslední železniční trať se postavila někdy po 2 světové válce. A pravděpodobnost, že se vystaví nová v příštích 50 letech, je velmi malá.

Spíš bych se zaměřil na to, co je uskutečnitelné a přinese zajímavé cestovní možnosti s realizovatenými úpravami trati.

2) Optimalizace trati Znojmo-Střelice u Brna by navazovala na elektrizace trati z Brna do Zastávky.
Ze Znojma k zastávce Dyje by mohlo být tak 90 km/h, pak směrem na Hrušovany 100-120 km/h.
Před Hrušovany je ale třeba zbudovat kolejovou spojku na brněnskou trať. Pak by se dále mohlo cestovat nějakých 70-100 km/h do Našiměřic. Následoval by pomalejší asi 30 km úsek do Střelic (60-70 km/h) a ze Střelic se plánuje optimalizace 90-120 km/h do Brna.

Řekl bych, že by se cestovní doba vyrovnala autobusům, které jsou ve špičkách poměrně narvané.

3) Podobným způsobem, jako se modernizoval úsek ze Znojma do Šatova (80-90 km/h) by bylo reálné i mezi Znojmem a Oříšky. Tam by se navázalo na výhledovou renovaci tratě na Jihlavu, která snad bude jednou následovat po elektrizaci úseku Brno-Zastávka.

Cestovní doba do Jihlavy by sice byla srovnatelná s autobusy, ale kdyby spoje ostře navazovaly v Havl.Brodě na Pražské rychlíky, umožnilo by to relativně přijatelné cestování ze Znojma do středních Čech /na přestupní směry v Kolíně/ a Prahy.
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp Znojmo-MB-Havl.Brod (v pesimistické variantě bus Znojmo-MB-Praha ve stylu SA - celodenně, celotýdenně) a do kříže bus Dačice-Jemnice-MB-Třebíč terminál (-R Brno). V MB přestup do všech směrů. V Okříškách fakt nenuťte nikoho přestupovat. Škoda, že se takhle neuvažovalo při rušení provozu na Jemničce.

Taky by se dalo pouvažovat o přesměrování špičkových R-230/250 v L:00 z Prahy od HB na Jihlavu a Třebíč (třeba po elektrizaci 240).

Ve Znojmě máte s Prahou spojení špatný, o tom žádná (Psota ve špičce a doplňkově AZ s HF není žádná výhra - sorry, nechci se nikoho dotknout), ale bus spojení s Brnem pod IDS docela závidím - lepší než drátem do oka.

De facto souhlasím s Českolípákem.

Můžete dát studii optimalizace tratí na Znojemsku na svůj web?

Omlouvám se za opětovné zabředávání do tématu GVD

(Příspěvek byl editován uživatelem R_666_Satan.)
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ceskolipak: bod 1 - to je jasné, a taky jsem to psal - spojka na Třebíč v jakékoli variantě připadá "Do období výstavby VRT" - pokud vůbec nějaké přijde :-) A tak taky píšu o uchopitelných cílech.
Ty časy a rychlosti - nemám teď tu studii u sebe, ale tak nějak to vychází. Máte dobrý odhad od boku! :-)

R_666_Satan:
Ty dálkové busy jsou fakt pesimistická vyhlídka a spíš za trest. Včera jsem jel kousek s Psotou a pozoroval na vedlejší dvousedačce dvoumetrového cestujícího se zkroucenými koleny jak se marně snažil něco psát na svém NB. Pak to vzdal... Přes tři hodiny - v lepším případě - takhle cestovat je prostě pro VD špatně.

U té studie je trochu problém s autorským právem, asi ji nebudeme moct vystavit tak jak je, ale pouze nějak jinak, neboť nejsme ani zpracovatelé, ani zákazníci. Nicméně to bylo vyhotoveno pro veřejnoprávní instituci, která by ji měla na vyžádání poskytnout. Poradíme se o tom a dám sem vědět, jak jsme to vyřešili.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foto konvoje plus dnešní vzácné návštěvy na Humpolačce :

850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 2-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Paráda Na Humpolačce bude výluka, či co?
http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 21:45:29    Odkaz na tento příspěvek  

Výňatek ze stránek ŽELPAGE:

237 Havlíčkův Brod - Humpolec

nepřetržitě od út 15. května 7:30 do čt 17. května 19:20

Poznámka:
Všechny vlaky jsou po dobu výluky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.

Odůvodnění: údržba a oprava kolejí na trati, údržba a oprava kolejí ve stanici, oprava přejezdu
Přínosy: zvýšení bezpečnosti železničního provozu, udržení technického stavu trati
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 2-2012

Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 22:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel Musil: Díky
Zítra na trati 240 bude "přečtyřkováno".
754.018: 927 / 662 / 667 / 668 / 661
754.009: 4836
754.049: 4816
754.075: 4829

http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
749121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 13:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Horácké jaro s karkulkou
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 19:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár mašinek z Třebíče:
1) Os 4836 - 754.062



2) R 668 - 754.018




3) Os 4815 - 954.222 "Martin"


http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 21:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také dnes se na Vysočině objevil vzácný stroj

No a protože si paní řídící velmi pochvaluje moje připomínky napsané zde na káčku, měl bych tu další . Jak bylo psáno výše, dnes vypukla na Humpolačce výluka. Již několikrát během výluk na této trati je řidičům NAD slibováno, že v Lípě bude zřízena zastávka NAD na návsi a nikoliv u nádraží, kde je komplikovaný vjezd a otáčení. Také pro cestující z Lípy by to byl jistě přínos, v neposlední řadě je nutno zmínit časovou úsporu, při jedné jízdě cca 3 min. Při ostrých obratech v Humpolci je nutno tento čas vynásobit dvěma a máme tu přibližně dobu, o kterou se dnes zpozdily přípojné vlaky, čekající na bus NAD.
Ještě štěstí, že strojvedoucí z Humpolačky ( na rozdíl od mnoha vlakvedoucích )vědí, k čemu se má používat služební mobil a v případě, že nikoho na přípoje nevezli, zavolali.
No nic, na závěr připojuji jednu fotku pro paní řídící. Dejme tomu jako předběžný dík za kladné vyřízení . Přece jen podobná sestava v korporátu v HB často k vidění není..
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 16. května 2012 - 14:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna co vyjela z "křoví" .......

Rantířov 16.5.2012
3690013
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2011
Odesláno Středa, 16. května 2012 - 23:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek rekonstrukce podchodu na 3. nástupiště ve Žďáře z minulé středy. Kromě reko podchodu jsou na 2. i 3. nástupišti osazeny nové stožáry osvětlení. Co jsem vypozoroval, Os od Brodu jezdí k 3.A nástupišti, Os od Brna k 2. nástupišti na 2. kolej a R od Brna k 2. nástupišti na 4. kolej. Mezi Žďárem a Bystřicí je NAD, u Mělkovic a u Krejd na trati 251 probíhá výstavba světelného PZZ, fotky v příslušném vlákně. Budu rád, když mě někdo doplní.



Tady ještě 2.A (?) nástupiště.

Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 22:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Os 4836 a 4816 od Třebíče:
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. května 2012 - 23:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host81: Krása! Ta první fotka je pro mne srdeční! Proč? Sedím v 2 Bdmtee u přechodu do třetího.. já vás viděl u přejezdu Udělal jsem si šotoflíček u Okříšek... fotky dodám.. teďka jsem moc zaneprázdněn

(Příspěvek byl editován uživatelem 850.015.)
http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 9-2010

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 16:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na trať 252 opět zavítala 742 179. Dolů vezla dva vozy nahoru pak osm vozů.


+video:
http://www.youtube.com/watch?v=nUDzbxNZ5AM
KŽM Velké Meziříčí: http://www.kzmtt.cz/
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 20:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvěrstvo jihočeského kraje v podobě zavední "x" nových vlakových spojů a zrušení "y" spojů na 227 v úseku Dačice - Slavonice.

http://www.kraj-jihocesky.cz/index.php?par[id_v]=1&par[lang]=CS&p ar[akt]=3565

(překopírovat odkaz do prohlížeče, nešel mi aktivovat URL odkaz)
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2012

Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 21:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní mimořádně hezký R 661:
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 18. května 2012 - 23:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host_81: jako z časů, kdy Najbrt ještě neexistoval...
http://www.youtube.com/paul2no
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 05:14:52    Odkaz na tento příspěvek  

Mike227: A budou ty vlaky aspoň nahrazeny autobusy ve stejné časy? Ne že bych to rušení podporoval, to vůbec. Sice je zatím malé, ale je neštastné. Nicméně, pokud bude náhrada busy, tak se aspoň snižuje riziko vyhnání lidí do auta a úbytku lidí ve zbylých vlacích. To je asi jediné, co si můžeme v dnešní době přát. :-(

Co je malé plus, tak to je začátek 28330 už v Dačicích město. To rozhodně pár lidí ocení.

A za co bych byl také "z dlouhodobého hlediska rád" je to, že ty peníze zůstaly v železničních výdajích. Na "poměry" JIKORDu je to vlastně pokrok.


Nejvíc škody z dlouhodobého hlediska ale napáchalo Rakousko. Kdyby nezlikvidovali tu navazující trať a naopak ji zmodernizovali, mohlo se při troše snahy za 2h jezdit ze Slavonic do ČB a navíc celá oblast by se turisticky podpořila. (za předpokladu nějakého pro Čechy zaplatitelného jízdného)

Takhle, i když není Jihočeský kraj zrovna nejhodnější, můžeme být na nás pořád hrdí, že v roce 2012 stále provozujeme celou trať 227 a s relativně slušným počtem spojů (i když by mohlo být lépe).

(kdybych se někomu zdál moc "akceptující úpadek", tak spíš je to tím, že se snažím hledat aspoň něco trochu kladného... Aspoň to zatím nedopadá jako u souseda.)
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 09:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podbabák: S tím vším se dá rozhodně jen souhlasit. O nahrazení zrušených vlakových spojů autobusy nebylo ve vyjádření kraje ani slovo. Ze zkušeností z minulých dob jsem přesvědčen, že budou zrušeny bez náhrady. Jsem zvědav, zda se někdy dožiju oné x let odkládané revitalizace 227
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 10:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím někdo jestli se chystají JHMD opět vydat na trať č. 243 na jemnický Barchan 15.-17.6., tak jako tomu bylo minulý rok?
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 10:56:03    Odkaz na tento příspěvek  

Jen cituji:
...Změny se dotknou celkem 6 vlaků vedených v tomto úseku s roční úsporou 26 870 vlakových kilometrů. Ušetřené finanční prostředky budou využity pro zkvalitnění současné obsluhy mikroregionu veřejnou linkovou dopravou. Vlaky budou nahrazeny autobusy o menší kapacitě se zajištěním obsluhy všech dotčených obcí a místních částí v úseku Dačice – Slavonice. Výhodou je v tomto případě přímý souběh železnice a silnice II/406 s možností zajištění dopravní obsluhy místních částí Mutišov a Urbaneč.
Dopravní nabídka veřejné linkové dopravy v závazku veřejné služby dle rozboru současného stavu a z hlediska výhledových záměrů vyhovuje potřebám a je paprskovitě vedena do Dačic, v menším rozsahu do Slavonic a Studené. Tento stav zůstane (s případnými úpravami přestupních návazností vlak-autobus v Dačicích dle vývoje železničních jízdních řádů) zachován, ale postupně dojde k náhradě současných dopravních prostředků nasazením malokapacitních autobusů s nižšími provozními náklady. S rozhodujícími dopravci ČSAD Jindřichův Hradec a Štefl-tour byla v rámci tohoto projektu dohodnuta obměna vozového parku s tím, že ještě do konce roku 2011 bude nasazen malokapacitní autobus na 6 spojích.
Celkem je plánováno v průběhu období 2011 - 2018 nasazení malokapacitních autobusů na 8 linkách a 52 spojích. Předpokládaná provozní úspora využitelná pro nasazení „spojů na zavolání“ příp. rozšíření počtu pravidelných spojů, zejména v souvislosti s rozvojem cestovního ruchu v sezónním období, činí cca 780 tis. Kč.
Dosažená úspora vlivem uvedených opatření na železnici i ve veřejné linkové dopravě činí cca 2,57 mil.Kč/rok a vytváří podmínky pro možnost případného rozšíření dopravního systému mikroregionu s využitím tzv. „spojů na zavolání“. Tento systém má Jihočeský kraj od 13. 6. 2011 ve zkušebním provozu v mikroregionu Milevsko, jeho provozní i ekonomické vyhodnocení proběhne k 30. 6. 2012 a poté bude rozhodnuto o dalším postupu. Jedná se o dopravu mikrobusy v pracovní dny v sedlových časech, kdy je nízká poptávka, nicméně může být jejím prostřednictvím zajištěna přeprava jednotlivců a malých skupin osob zejména do úřadů, zdravotnických zařízení apod. Stanovení linek a možných „spojů na zavolání“ není s ohledem na krátkou dobu zkušebního provozu předmětem tohoto projektu, ale v případě potřeby bude realizováno po jednání s dopravci a dotčenými obcemi v průběhu 2. pololetí 2012 resp. od JŘ 2012/2013 tj. od 9. 12. 2012...
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 15:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

takže kraj chce zrušit vlaky na celé své části... ach jo... :-(
R_666_Satan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 16:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohledem z Č. Budějovic je význam 227 v úseku Slavonice - Dačice marginální, ale v úseku Dačice město - Kostelec u Jihlavy (- Jihlava) potenciál je. Dačice, Telč, Třešť mají 7 tisíc obyvatel, trať je radiálně spojuje s 50 tis. Jihlavou, sídla jsou relativně blízko k sobě, zastávky jsou v centrech měst i obcí, takže rekonstrukce trati na rychlost 70 km/h (v některých úsecích lze až 90 km/h) ve stávající stopě a objednávka v podobě RS-1 v hodinovém taktu by jistě smysl měla.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 10-2009

Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 17:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike227: vzhledem ke zvýšení poplatku za DC ze strany SŽDC se pojede pouze 16.6. a to ráno, v poledne a večer, bližší JŘ teď nemám k dispozici, takže jen tak hodně nahrubo zpaměti.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.svd-jzm.cz
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 22:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že by se o SŽDC měl začít zajímat antimonopolní úřad. Kvalita dopravní cesty klesá, cena za použití stoupá, typický znak monopolního postavení. Není povinností občana na to upozornit? Budu o tom uvažovat...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 19. května 2012 - 22:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, když o tom ale tak uvažuji,loupežníci z ČEZu nás okrádají se státním posvěcením dlouhá léta a je to v "pořádku". Inu,pak se nemají nacházet desítky milionů pod podlahami politiků...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4353
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 00:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ušlechtilé tlachy Jikordu je potřeba brát s obrovskou rezervou. Výsledek je jasný. Zhoršení dopravní obslužnosti jako celku, navíc likvidace dopravní obslužnosti Mutišova a Urbanče. V příspěvku RICe " Výhodou je v tomto případě přímý souběh železnice a silnice II/406 s možností zajištění dopravní obsluhy místních částí Mutišov a Urbaneč." se jedná o sprostou lež. Jikord opět lže jak tiskne.
Dále návaznosti vypadají asi takto, pro ilustraci dávám první vlak ze Slovonic, kterým se šlo dostat do Telče na šestou do práce: první náhradní bus spoj jede 4:30 ze Slavonic a je v Dačicích až 5:05 a tou dobou je vlak na Telč někde u Radkova. Čili o nějaké návaznosti a přestupu si mohou nechat všichni jen zdát. Jikord a spol je banda nezodpovědný a neschopných nýmandů, kteří doku... i ten poslední použitelnej zbytek.

Jsem zvědav, zda se někdy dožiju oné x let odkládané revitalizace 227
Jde v prvé řadě o peníze. Řádný hospodář by měl sypat peníze tam, kde je o ně zájem a jsou náležitě využity. Kraj Vysočina nebyl doposud schopen zavést více přímých spojů do Jihlavy, Jčk paralizuje zbytek 227. Já osobně bych přes tento krajský nezájem raději investoval peníze např. na Liberecko, kde není pro tamější krajský úřad problém objednávat spoje na regionálkách ve velmi solidní hustotě a vázat na ně autobusy. Tam je totiž vidět alespoň snaha. Tady je vidět leda kulované.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3258
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 09:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak putovní výstavka "Stadler z Vysočiny" se v sobotu 19.5.2012 přesunula na trať číslo 212, respektive její "vysočinský" úsek Světlá nad Sázavou - Ledeč nad Sázavou. Jel jsem s ním na Os 9202 - v přední části vlaku byla kmenová souprava 810.608+BDtax. V Ledči nad Sázavou tento vlak křižoval s protijedoucím Os 9205 z Čerčan, na kterém přijela Regionova 814.023 a Stadler po odvěšení od Os 9202 najel na její přípřež a takhle to jelo do Světlé. Zda "štrůdlík" ještě dělal nějaké další obraty v uvedeném úseku, mi není známo. Akorát si pamatuji, že u zastávky Vilémovice se konala nějaká promo-akce Českých drah, nejspíš v souvislosti s otevřením nové čekárny na této zastávce. V každém případě jsem ten den docela litoval, že jsem si s sebou nevzal foťák.
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2012
Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 13:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Setkání v Moravských Budějovicích dne 17. března 2002 - 742.430 s Os 14812 Znojmo - Okříšky a 730.084 s Os 24809 Jemnice - Moravské Budějovice.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 17:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

841.001 dneska přijel ve čtyři do Brodu od Ledče, takže zřejmě pokračuje ve včerejším stylu...

Jinak co to dneska bylo za Sv na Jihlavu (v Třebíči ve dvě odpoledne)? Táhl to 754.066 a za tím Bdmtee... Když jsem pak dojel do Jihlavy, souprava stála u 2. nástupiště, lokomotiva už obrácená směrem na Třebíč,
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 2-2012

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 18:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš fiala: nevím jistě, ale prý klekla Hydra, tím pádem to měl být zálohový vlak v podobě klasiky.
http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2010

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 18:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_fiala: blbost, štrůdlík dneska drží svuj pravidelnej oběh a v něm je zažazeno mimo jiné nedělní závěs 5910/závěs 9206 do ledče a zpět jako 9267
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 20:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo technické zajímavosti na 227 a sice vodní jeřáb pro parní lokomotivy z roku 1903 v Černíči.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 20:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Jirka_Kraťas: Jak krásně by Štrůdl mohl jezdit úsek Jemnice - Jihlava a zpět...
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 20:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důchodce z Vysočiny: Co blbost? Jel do Ledče? Jel. V sobotu taky. Takže jaká blbost? Já jsem nemyslel, že jel úplně stejně, ale že přijel od Ledče.

850.015: To by mohla být pravda.
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2012

Odesláno Neděle, 20. května 2012 - 21:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak podle všeho klekla i šestašedesátka...

Přibyslavice 20.5.2012 18:20

(Příspěvek byl editován uživatelem Host_81.)