K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 24. 08. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 24. 08. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Filip z Prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.172.239
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 16:02:19    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: O nic jste nepřišel. Prostě bla bla bla
Prostě je třeba kydat špínu za každou cenu
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.102.135
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 16:48:49    Odkaz na tento příspěvek  

Honza:
1/2
"Německý přepravce v těchto dnech požádal České dráhy, zda mohou zabezpečit provoz vlaků z Prahy do Hamburku i v roce 2014. RegioJet, který měl již v roce 2013 vstoupit na toto přepravní rameno se svými vlaky, tak nejspíš nesplní ani termín roku 2014, kdy měl na této trati své žluté vlaky provozovat ve vlastní režii ve spolupráci s Deutsche Bahn.
Proto vše nyní opět musí "zachraňovat" České dráhy, ty mj. provozují v této relaci již řadu nových a rekonstruovaných osobních vozů. Deutsche Bahn jednoznačně nepotrvdilo, zda vstup na své koleje umožní zcela novému dopravci, který chtěl mj. své vlaky provozovat s osobními vozy odkoupenými od ÖBB. Ovšem na lince z Prahy do Ostravy jezdí pouze 2.třída, DB požadují i 1.třídu. Tu ale RegioJet nemá ani ve svém vozovém parku. Navíc německé dráhy podmiňují, aby v soupravě byl řazen i jídelní vůz.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.102.135
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 16:49:28    Odkaz na tento příspěvek  

2/2

Ačkoliv Aleš Ondrůj argumentuje, že jednání probíhají úspěšně, v současné době RegioJet nemá pro tuto linku ani jeden vhodný vůz. Německé dráhy si zakládají na kvalitě vozového parku, stejný požadují i po dopravcích, jezdících v jejich vlastní síti. Pakliže RegioJet nabídl pouze vozy odkoupené od ÖBB, je odkad vstupu žlutého dopravce zcela logickým krokem ze strany Deutsche Bahn.

České dráhy chtějí v této relaci navíc provozovat i zcela bezbariérová vozidla. "Tato trasa je pro nás zásadní, nepředpokládáme, že by ČD zcela rezignovalo na provozování vlaků do Hamburku přes Berlín. Své vlaky chceme provozovat i v roce 2014 pokud RegioJet v této relaci skutečně své vlaky začne provozovat. V současnosti s námi jednají Deutsche Bahn o provozování vlaků i po roce 2014." řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Na trati mezi městy Drážďany a Berlínem jezdí ale i řada jiných vlaků v režii jiných dopravců. Převážně ÖBB a MÁV. Tedy vlaky Vindobona a Hungaria, ale také EuroCity Jan Jesenius. Není tedy pravdou, že v této trati nejezdí mimo DB a ČD nic jiného, jak argumentoval špatně mluvčí RegioJetu, Aleš Ondrůj. Pakliže se někdy s vlaky RegioJet na trase do Hamburku cestující setkají, nebude to dle dopravních analityků dříve, jak v roce 2020. Firma Radima Jančury nemá v současné době dostatečné provozní kapacity, aby tuto trať pokryla zajištěním plnohodnotného provozu.

Již dříve DB jednoznačně odmítlo, že by poskytlo soupravy pro provozování vlaků firmě RegioJet, který by dodal jen provozní personál. Dle vyjádření Deutsche Bahn z června letošního roku bylo zřejmé, že RegioJet si musí kapacitu pro provoz mezi Prahou a Hamburkem obstarat sám. Také zatím není ani jisté, zda se firma na prestižní trať spojující obě města, někdy vůbec dostane.

Díky vyloučeným Českým drahám z jednání o provozování vlaků této relace, byl zrušen nákup jednotek RailJet v opci od ÖBB s výrobcem Siemens. Nakonec dráhy v současné době vyjednávají nákup nejméně 7 souprav pro provoz mezi Prahou a Vídní, resp. Villachem. Vedení státních drah mělo v plánu, že tyto vlaky špičkové kvality bude provozovat i v relaci právě mezi Hamburkem a Vídní, z toho nakonec sešlo, neboť DB jednalo později už jen s firmou Radima Jančury."
zdroj: firenet.cz
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2010
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 16:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

glory: díky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 17:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..tak by mě teď dost zajímalo, čím Glory neporušil autorská práva na rozdíl od mého zveřejnění skenů článku z Týdne, co, pane Sůra? Jak jste si tady na tom tak hezky plácal játra a do dneška jste mi nebyl schopen odpovědět na to, jaké ustanovení autorského zákona jsem porušil...
Hlavně že jsme objektivní a máme stejný metr na všechny, že?
Nebo zveřejnění ve formátu pdf a ve wordu se v autorském zákoně nějak odlišuje? Hezké poměry to vládnou v MFD s lidmi jako Vy...nebýt pana Steigerwalda, už bych ji dávno přestal kupovat...tak mě napadá, jestli by se kromě kinderšotouše a kindermanažera nedal používat i kindernovinář...když se v MFD rozdávala morálka, asi jste měl náhradní volno...
Excelsior
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.204.155.161
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 19:41:50    Odkaz na tento příspěvek  

ad. Filip z Prahy

co se vám zdá nesrozumitelné, že DB požadují určitý standard, a nikoliv opíjení rohlíkem v podobě 2.class ÖBB? Pokud si myslíte, že stačí do Hamburku posílat jen dvojky, překopané na design SA, s nějakým pojízdným minibarem, tak jste tedy dost naivní. Pokud jsem četl dobře, Sůra nikde tento dosti zásadní fakt nezmiňuje! Deutsche Bahn vážně požadují standard který ale pro SA nehodlají zajišťovat - jak se původně myslelo.

Takže Ondrůj má zase máslo na hlavě, s jeho tvrzením, jak veškerá jednání probíhají úspěšně. Asi chlapec trochu opomíná, že v médiích s dopravní tématikou v Deutschlandu, je možné dočíst se trochu něčeho jiného. A opět hlásná trouba Sůra, odkazující se na dobré kontakty ve vedení Student Agency vše pregnantně a bravurně naplká do iDNES. Hlavně mě v jeho dnešním článku také pobavilo to video. To vážně nemá chybu. České dráhy mají nejspíš i po roce 2014 spolupráci s DB jistou, ale aby ten škraloup nebyl tak velký, dáme tam hezké videjko, jak se kaštanům líbí cestovat s Regio Jetem. Jo, jo. Hlavně že vlk se nažere a koza zůstane celá. Pokud si mediální onanista Jančura myslel, že bude do Hamburku honit dvojky odkoupené někde z kopřiv od ÖBB, tak je to nesmírny vizionář a snílek. To už do Hamburku jezdilo vždy lépe i ČD.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.102.135
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 20:46:24    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že mimo webů typu firenet se nikde nepsalo o tom, že by tam měly jezdit dvojky od OBB. A ty vagony naklonovat nejdou, a dá se říct, že jsou tak tak na Ostravu, až budou všechny v provozu na zajištění všech párů vlaků.
Takže buď seženou něco o dost lepšího než mají na Ostravu a nebo úplně nový.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 20:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...anebo žádný...
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.102.135
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 21:12:33    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: a nebo žádný, i to je možnost. No a asi ne úplně nereálná
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 21:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: za nestrannost. U Vás už poněkolikáté. Oceňuju a vážím si toho.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 11. srpna 2012 - 10:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: ono už nějak není kde brát. ÖBB odprodalo poslední kusy co nedávno houfně postávalo ve Villachu a v Linci, zbytek vraků byl ve Vídni. Co zbylo po žlutém zázraku, dobralo ČD a ještě něco nakupovalo Slovinsko. Takže vlastně už není kde brát, nejméně 4 měsíce. Deutsche Bahn chtějí své vozy také trochu obnovit, proto se jich zbavovat rozhodně nehodlají. A lepší jiné vozy které provozují rakušáci a němci, krom ještě francouzů - prostě v Evropě nejsou. Takže než vyslat do Hamburku nějaké škopky s dvojkovou třídou mimo výše jmenované, tak snad si člověk i v dobrém duchu počká na další spoj
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Filip z Prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.172.239
Odesláno Sobota, 11. srpna 2012 - 10:13:57    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně, že ČD posílají do Hamburku něco extra. Stačilo jednou do Drážďan, spíš jsem si připadal jak v ruském vagónu. ČD se dají spíše řadit k východním železnicím, rozhodně ne vysoká úroveň
kadel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.221.36
Odesláno Sobota, 11. srpna 2012 - 12:57:55    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že na sporu p.Sůra vs p.Jirásek je krásně vidět jací lidé u nás ovlivňují veřejné mínění prostřednictvím médií Vzhledem k tomu že jsou oba z relativně seriózních plátků,snad bych ani nechtěl vědět kdo píše do Blesku....

P.S:Pane Sůra být z BusLine řehtám štěstím a být vaším novým chlebodárcem ze "Změny pro Liberec"rvu si vlasy kdo že nám to dělá v mf P.R. (Omlouvám se za vsuvku která patří jinam,ale tomu se nedalo odolat!)
Canopus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 7-2009

Odesláno Neděle, 12. srpna 2012 - 11:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych jeden dotaz, neví někdo, jak je to s autobusem, který jede někdy po 23. hodině z Prahy do Mnichova, zdali je to autobus FunRelax?
Můj kanál na Youtube
Moje Fotogalerie
Želeniční fotogalerie NorthShoot
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 12. srpna 2012 - 13:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve 23 hodin jezdí bus z Prahy přes Mnichov do Švýcarska. Ale i když tento spoj využívám docela často, tak jsem tu zatím Fun and Relax neviděl.
Metrolinka 17 je plýtvání
Nejlepší dopravu mají v Curychu
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.102.135
Odesláno Neděle, 12. srpna 2012 - 14:27:23    Odkaz na tento příspěvek  

Canopus: V 99% jezdí obyčejný Scania Irizar Pb - http://www.studentagency.cz/miranda2/export/sites/sa_cs/pronajem- autobusu/Scania-irizza-pb-63-mist/galerie/irizar63_04.JPG_7296004 97.jpg
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7874
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. srpna 2012 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz Od 2.9. AKV redukuje poměrně významně spoje na lince 411420 a 411450 (odkaz)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 20:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráhy tedy koupí 7 jednotek RailJet? A co na to Radim? A co na to jeho hlásná trouba Jeník Sůra? A co Jan Tleskač a jeho létající kolo...?

Navíc je příjemné, že se kompletní RailJety dostanou do CZ v době, kdy ČD ještě budou jezdit do Hamburku. Ono nakonec vše dobře dopadne, a k ústí naší řeky do moře, bude jezdit snad i ČD s novými vlaky.. Uvidíme co na to Jan Tleskač a Majora Lábia Zemanová z iDNES.CZ
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Filip z Prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.172.239
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 20:15:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ať si jezdí ČD do Hamburku, ale s DB to jistě nebude. V DB mají naštěstí více rozumu. U ČS mě pobavilo, když mi na infolince řekli, že jednosměrná jízdenka z Prahy do Basileje prodávají za 18 tisíc! To je snad v tom vlaku všechno ze zlata ne? Jen houšť a kapky na tyhle vyděrače.

Bevelo - pomlouvání a osočování jiných za jejich zády, to Vám jde dobře že? Raději se starejte o ten Váš plátek, který jste zde "slavně" prezentoval. Laskavě si nechte tuhle šikanu na doma, do slušné společnosti tohle chování nepatří
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 20:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filip z Prahy: to neznamená, že když netáhnu za jeden žlutý provaz a mám jiný názor než vy, tak že by se mělo jednat o šikanu. Vaše pojmy s dojmy jsou teda těžce mimo...
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 21:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Honza třeba táhne za žlutej provaz, ale ty zase za modrej. Jen nezapomínej, že ten kompletní Railjet ještě nemá zajištěno to co ho rozpohybuje.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 21:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: já teda netáhnu za žádný.. jinak pokud jde o to, co bude tyto jednotky tahat, tak skutečně to nejspíš budou právě 1216 Taurus, které již do Prahy spolehlivě jezdí, navíc mají homologaci jak pro Slovensko, tak pro Maďarsko. Kdyby ČD vrátilo celou ostudnou a neschválenou 109E / 380 do Plzně na kolej za zdí, tak by udělalo asi nejlépe.

Technicky je 380 podobná s Taurusem, nevíc sice na kolik vyjde Taurus, ale kdyby se nakoupil právě tento typ lokomotiv, bylo by to pro ČD nejspíš logickým a faktickým řešením, než se neustále vysírat s nehomologovanou lokomotivou!
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3526
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 07:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: " nevíc sice na kolik vyjde Taurus, ale kdyby se nakoupil právě tento typ lokomotiv, bylo by to pro ČD nejspíš logickým a faktickým řešením, než se neustále vysírat s nehomologovanou lokomotivou!"

Problém je, že nového tauruse už nekoupíte. Nějak neodpovídá současným předpisům. Lze koupit Vectrona. Ale lze-li spojit Vectrona s Railjetem, nevím. Nikdo to zatím nevyzkoušel. Obávám se, že by bylo nutno upravit buď lokomotivu, nebo jednotku.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 08:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten Vectron občas potkávám i tady u nás v Hamburku, jezdí to nějaké kurzy s ropou do Aalborgu. Jinak je to designově zajímavá lokomotiva, možná by stálo za srovnání všech tří. Tedy Tauruse, Škody a Vectrona ohledně parametrů a také náročnosti údržby...

Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 08:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

109E je bezúdržbové vozidlo
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 09:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, jo. Ale Vectron je schválen na 160 km/h, pouze v některých zemích na 200 (v Česku asi ne).
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 10:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Vectron má pro Česko homologaci? Vím že byl jednu dobu poměrně dlouho ve Velimi na zkušebním okruhu.
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 11:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: pokud nemám zastaralé informace (pak znalejší opraví), Vectron v ČR prozatím homologaci nemá. Navíc na stejnosměrné napájecí soustavě má udávaný max. výkon 5,2 MW (což jest méně než Škoda 380) a stejnosměrné verze prozatím nejsou na 200, ale jen na 160 km/h (Italie, 2ks).
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 23:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem si říkal, že blbě vidím, ale i při druhém pohledu vidím autobusovou sekci...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2012 - 12:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak potkalo autobus č.74 (zřejmě na lince CK-CB-PI-Praha) dnes ráno? Viděl jsem ho stát před 10:00 na R4 na úrovni Dobříše, cestující opření o svodidla "dávali kouřovku". O pár minut později, stále na R4 na úrovni příbramského letiště jsem viděl (asi prázdný) vůz č.47, zřejmě jako jeho náhradu.

Předpokládám ovšem, že vzniklé zpoždění SA "zdůvodňuje" neprůjezdností trasy pro nehodu bus+NA v Chuchli ... mimochodem, co/čí to byl bus? - na idnesu o nehodě píší, ale bez uvedení zda MHD, linka, zájezd a ve zdejších "nehodách" není dnes zatím žádná aktualizace.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3885
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 18. srpna 2012 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: odkaz
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 18. srpna 2012 - 22:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dnešních zkušenostech s novináři při nehodě Bosákova busu na Strakonické v Chuchli bych vám rád sdělil, že opravdu seriózní informaci přináší jen idnes.cz.

Největší lež přinášejí novinky.cz slovy pana Formana, a také oba komerční televizní kanály. Kdybyste viděli, jak na místě ti novináři klovali jak supi...

Prostě se šoférovi udělalo špatně a omdlel. Byl odpočatý po 36 hodinách volna doma. Naměřeno 0,24 promile, avšak pravděpodobně následkem léků. Laboratoř to ukáže. Věk řidiče 47 let, z toho 25 let praxe, nikdy nehoda.

Veliké poděkování patří mladíkovi z autobusu, který viděl, že řidiči je zle, sundal mu nohu z plynu a zastavil autobus. Řidič byl v tu chvíli zcela v bezvědomí (podle pana Formana z novinek.cz ale chtěl ale ujet z místa nehody).
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 00:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: novinky.cz jsou top sračka internetového zpravodajství, tak co po nich chtít. No a být to autobus ve žluté barvě, to by byla teprve senzace.
kadel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.221.36
Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 08:19:10    Odkaz na tento příspěvek  

Mazda-6 nejhorší ale je že pokud se prokáže alkohol následkem hypoglikemického komatu a ne z pití,nebude o tom na těch bulvárních kanálech ani zmínka,natož omluva
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2007

Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 14:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kadel: necháme to na těch doktorech a policajtech.
Řidiči bylo dost špatně ještě navečer po propuštění z nemocnice. Vezl jsem ho domů. Dneska mi ještě nezvedl telefon - možná je mu teprve zle po té novinářské masáži. Od novinářů už nečekám nic.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 23:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda6: Bohužel presumpce neviny je v tomto státě pojem téměř neznalý a nepoužívaný. Důležitá je senzace, kterou mají lidi tolik rádi.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 13:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové co máte trošku přehled, nevíte co lze čekat zítra v 10:00 z Varů.
Dopoledne jsem nejel ani nepamatuju
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 17:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mne opět rozlítila stevardka. Nastoupím v 6.30 do busu a do hlavy mi buší monotónní jednotvárné zvuky. Ještě se málem ani neodlepíme od Grandu a už holčina hystericky pobíhá po busu, aby se všichni připoutali (pak to ještě připomene v úvodním hlášení). Když jí požádám, zda by tu "hudbu" mohla vypnout, že jsou od toho sluchátka, odsekne, že na to je fóršrift. Tak toho, kdo něco podobného vymyslel, bych po ránu posadil do busu a nechal bych ho ty zvuky aspoň hoďku poslouchat. Jako by nestačily ty stupidní reklamy.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2194
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 17:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: to je dle mnohých, takové to hrankání si na letadlo. Kde hudba zase takový problém není, ale dle kolejových letadel se musí dbát právě na ten "fóršrift".
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 17:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám zase takový postřeh ze včerejška... Přijíždím autobusem SA do Prahy na Černý Most a vidím, že na odjezdovém nástupišti zrovna stojí souprava metra. Víkendový interval na B-čku je 7,5 minuty, takže jsem si říkal, že by nebylo špatné tohle metro stihnout. Jenže... Bus zastavil, lidi se nahrnuli k zadním dveřím, ale ty se dobrých 10-15 vteřin neotevíraly. Pan řidič totiž čekal, až k nim zvenku dojde slečna stewardka, aby se mohla s pasažéry rozloučit. Jenže ona měla malinko zpoždění vzhledem k tomu, že předtím na poslední chvíli sbírala sluchátka. Tak se stalo, že ono metro stihlo tak 5 šťastlivců, co byli nejblíž u dveří, a zbytek si 7,5 minuty počkal. Být to autobus jakéhokoliv jiného dopravce, tak by cestující byli vypuštěni ihned, a to předními i zadními dveřmi, takže by to metro bývali stihli skoro nebo úplně všichni.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 18:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

osobně bych největší problém viděl ve vyladění hlasitosti toho kterého stroje
věta o hysterickém pobíhání po busu zas ukazuje na nastavení tolerance pisatele který příště s radostí použije jiného dopravce když jsou reklamy stupidní, hudba hlasitá a stewardka hysterická
Dispecer111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 18:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj postřeh z půlky srpna: Vyjíždíme z Knížecí a stewardka si stoupne do uličky v první řadě a zařve na celý autobus: Žádáme cestující aby se připoutali. V 7 hod. ráno když sedíte na dvojce je to velmi nepřijemné.Poté oběhla celý autobus a ještě každému to řekla. Myslím,že připomenutí do mikrofonu by stačilo.
SOR? Ne,děkuji.
To jede SOR? Pardon,ale já tu čekám na autobus.
Davka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 2-2011
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 19:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na IDOS se objevili nové jízdní řády SA od 2.9., zdá se mi to, nebo od 2.9. zachovává prázdninový provoz na Liberec a Plzeň dál po zbytek roku? Před prázdninami mi připadalo, že toho jezdilo o něco víc...
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 19:47:27    Odkaz na tento příspěvek  

Glory:co mám vypozorované tak na 10 z Varů jezdí co se kde najde dnes dle systému např. 112 ale nejčastěji něco okolo 50.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 19:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opolu: díky, by se zítra mohlo najít 14x nebo 15x :-)
Budu ale radši za setkání s 5x než se 112
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 21:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davka: řekl bych, že je to stejné, jako před prázdninami, viz třeba zde archív dubnového žlutého:
http://jizdenky.studentagency.cz/miranda2/export/sites/m2jizdenky /cs/dulezite-informace/casopis-zluty/ZLUTY_04_12.pdf
co úplně nechápu, že stále nejede bus v 19 z Prahy a místo toho jede nepochopitelně bus v půl sedmé a půl osmé, kdy se oba spoje tlučou s DPMLJ.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to chybka nebo záměr, že v rezervačním systému vidím na autobus 49 volných míst, ale když si klepnu na zobrazení a výběr konkrétní sedačky, tak se mi jich nabízí na výběr asi jen 5? (OL - BR). A aby to bylo veselejší, tak u jiného spoje, kde zbývá 10 volných míst, se místo nedá vybrat vůbec.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 02:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: Záměr, těch 49 volných je pro lidi z Ostravy, těch 10 co se ti ukazuje jsou ty, co jsou už obsazeny od někud po Olomouc. Pokud si chceš koupit místo z těch 49, udělej rezervaci OVA-OL pro ZTP, vyber místo kde chceš sedět a to se ti pak uvolní pro relaci OL-BR, zarezervuj OL-BR pro svůj tarif a tu pro ZTP z OVY zruš. Pokud máš kredit jen na tu cestu, postup je stejnej, jen rezervaci pro ZTP udělej v anonymním okně prohlížeče bez přihlášení. Po cca 15 minutách se stornuje, takže jak budeš mít rezervaci z OL do BR, tak jen to anonymní okno zavřeš a dál se nestaráš.
Pak tu jen napiš čím si jel a dojmy z cesty pokud můžeš.
Karlex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 09:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak popul roce jedu SA a zkouším spojení z Chebu - Brna
cesta je v Pohodě jen na spoji do Prahy nefachala wi-fi a ted sedime v fun&relax a spokojenost nade vše :-)
http://busycssr.webnode.cz/
http://www.sokolovskybus.estranky.cz/
mé srdcovky jsou busy ř.Šxx
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 13:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aky typ autobusu mozem ocakavat na spoji o 7:30 z Prahy cez Lucenec do Kosic? Zvykne byt ten spoj pocas tyzdna plny? Konkretne ma zaujima trasa BA - LC.
Karlex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 15:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už valim z Brněnské metropole zpět ku Karlsbadu
opět bus Fun-Relax a opět supr jen je škoda že je nedavaj na delší trasy jako Praha -
Brno - Bratislava ...Markyman teraz som sa pytal sprevodkyně Fan-Relax na sk chodi len staršie typy busou ktore namaju napajanie na PC
PS: do Brna z Prahy byl plně obsaděn :-) a to som išel o 9:00h
http://busycssr.webnode.cz/
http://www.sokolovskybus.estranky.cz/
mé srdcovky jsou busy ř.Šxx
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 16:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlex: To napajanie na PC mi zrovna az tak zili netrha, len by som radsej isiel Mercedesom alebo Irizarom nez nejakym Beulausom.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 00:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markyman: Mercedes mají už jen 1, navíc má jen 56 míst, takže aby ho poslali na Slovensko, to nevím co by se muselo stát. A co vidíš na Irizaru - tvrdý sedačky vytvarovaný tak, že při každým přibrždění z ní sjíždíš. Zlatej Glory
Molodec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.146.50
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:34:05    Odkaz na tento příspěvek  

Nějak jsem nezaregistroval nějaký ten komentář na mohutný ústup žlutého moru z Budějek. Copak, nehodí se do krámu?
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 18:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Molodec:
Jaký mohutný ústup? Pokud jsem si všiml mohutný, ústup se nekonná, jen je po sezóně a vše se vrací do starého intervalu jak to jezdilo i pře sezónou.
wich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.7
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 18:28:56    Odkaz na tento příspěvek  

Buď v Krumlově skončila sezóna nebo Jančura krachuje- vyber si
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 18:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem jel na trase Benešov - České Budějovice, a potkal jsem řadu celkem slušbě obsazených linkových busů této trasy...
Jančůra musel přijít, aby ukázal jak se dá kvalitně a levně cestovat. Objevení Ameriky v druhém dějiství
Sůra musel přijít, aby o tom vše napsal, jak se dá kvalitně a levně cestovat s SA a RJ. Objevení Ameriky ve třetím dějiství
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 19:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš by SA mohl zavést několik spojů jedoucích po trase přes Tábor.
Metrolinka 17 je plýtvání
Nejlepší dopravu mají v Curychu
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 20:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je škoda,že nejezdí todle
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 24. srpna 2012 - 17:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro Slima a spol: http://www.youtube.com/watch?v=n_nW9doyReE&feature=g-vrec