K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 04. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 04. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 10:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomínka že DOD se blíží. Ví se už co se bude při něm dít?
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 23:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se mi zdá že bílých "Plzeňáků" je víc než obvykle. Nepřišla náhodou 348 o reklamu?
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 23:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulý týden (mezi po-čt) jsem 348 ještě viděl jezdit s reklamou, tak to by o ní musela přijít ke konci týdne nebo tento týden...
:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::

OREDO - Omezování REgionální DOpravy
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 28. března 2012 - 17:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

348 pořád reklamu má. Bílé jsou z modernizací akorát 340 a 346.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 17:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Trolejbus 374 (40)
"Ze zákona by levé zrcadlo nepotřeboval. ... Navíc cituji zákon: "vyjíždí-li a přitom dává znamení". Ne předtím. To blikání před rozjetím je naše dobrá vůle a cestující fakt nesmějí být jakkoli omezováni jedinci v IAD a ti nesmějí nikdy MHD překážet. Dle oficiálního náčrtu pro účely tohoto paragrafu je povinen zastavit vozidlo řidič, který je v okamžiku začátku pohybu busu těsně za zádí vozu. Takže padesátka před zastávkou fakt neprojde (povinnost předvídat- ..."
Moc pěkně napsané. Ovšem i řidič MHD je povinen předvídat - že třeba za ním pojede nějaký penzista s opravdu horší reakční dobou nebo adt. Tak proč jít naproti mpotenciální dopravní nehodě? A hrocení toho, nač mám "ze zákona nárok" nikdy nikomu a ničemu neprospělo. Už naši dědové věděli, že moudřejší ustoupí.

Nechci zde vyvolávat flame, ale takovýmto příspěvkem, který si, milý pane, jistě může ledaskdo zaarchivovat, jen dáváte najevo ochotu situaci hrotit. A i to proti Vám může šikovný právník použít, až to bude potřebovat. Už samotný začátek vyjádření o tom, že levé zrcátko by ani řidič nepotřeboval - no, tady bych byl opatrnější.

Přibývající léta mě naučila že záležitosti hrotit mnohdy bývá kontraproduktivní.

Ještě to napíšu jinak: Řidič MHD není bůh či vládce silnic. Je dobré, když se na ty silnice vejdeme všichni bez mačkání plechů a bez zbytečných emocí.
U PC se to dobře kecá, na silnici (a mnoho hodin denně) to je horší. Proto si velmi považuji i toho, že zmiňujete tu dobrou vůli, kterou já bych nazval kolegialitou a slušností vůči ostatním účastníkům silničního provozu, tedy ono dostatečné blikání před rozjetím vozidla ze zastávky.

P.S.
Velmi se mi líbilo to pojednání o vnějším osvětlení před dveřmi busu/t-busu. To je ono, když to vyšponuju, tak mi stačí svítit u otevřených dveří stojícího vozidla a nazdar. Avšak praxe a cit říká, že je dobré vidět více než pragmaticky osekané minimum.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 01:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Samozřejmě je to vždycky všechno o šoféřině. Taky já se nikam necpu, moudřejší ustoupí- což je v dnešní době základní předpoklad bezpečné jízdy. Příspěvek mohl vyznít arogantně, byl schválně pouze strohý a neobsahoval žádné názory, pouze dané skutečnosti. A jen kvůli té větě o špíglu, protože byla vůči nám urážející a nebyla napsána svátečním řidičem se špatnou reakční dobou. Ovšem proto jsem se taky zmínil o způsobilosti, protože takový řidič může zabíjet kdekoliv. Taky to bylo kvůli tomu, že 999 případů z tisíce je bohužel o "nechtění" nikoli o neschopnosti. Navíc výrobci trolejbusů s přestupky při vyjíždění nepočítají a opětovné zakousnutí elektronické brzdy s cestujícími po rozjezdu nepříjemně zacloumá a její odbavení znovu několik vteřin trvá a zmate další řidiče, kteří nechápou, proč teda nejedu, troubí a rozjedou se do mě. Takže se to celé opakuje... Za téměř půl milionu ujetých km už předpokládám i nemožné, a mockrát se mi to vyplatilo. Ovšem když skončím už za zastávkou po strhnutí řízení na chodníku, to se fakt nedá předvídat, ale je to na panáka a nikomu to zažít nepřeju...
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 03:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to nekomentuju to "hrocení toho, z čeho mám ze zákona nárok". Snad na všechno, co rozlišuje právo mezi vozidly na komunikacích!! Hlavní, vedlejší, přednost protijedoucích, zelená, červená, přechody, zastávky... To můžem zrušit řidičáky a vítězí ten, komu nepovolí nervy nebo má větší auto nebo to jen nezvládá? Vždyť je to snad všechno jasně dané, jen prostě musíme všichni dávat pozor a snažit se zabránit nehodě, když někdo udělá chybu. Ovšem dle vyjádření policie je pro řidiče MHD prvořadá bezpečnost cestujících. Ve smyslu, že nesmím kvůli odvrácení nehody nikdy prudce brzdit. Pokud totiž nedojde ke střetu, ale ve voze i jen k lehkému zranění, tak dotyčný ujel od dopravní nehody, o které ani neví, a já jsem v průšvihu. Jako kolega, který šoférským instinktem nesrazil cyklistu, ale pomlátil lidi ve voze. Měl prý rozsekat jeho (hlavně aby nemohl odjet) a ne cestující. Dostal zavinění, protože jednal "neadekvátně". Aspoň pochopíte, proč se pravdivě říká, že vozit lidi je "být jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále" (letět 70 na Bohdaneč bez pásu, deformační zóny... stačí mikrospánek v protijedoucím kamionu a je to o tom hrobě). To jsou všechno strašně citlivé věci, které do téhle diskuse ale asi nepatří. Jen nemám rád, když někdo tne do živého a i nevědomky křivdí. Logicky nemůže být objektivní, protože si tu druhou "židli" ne že nekodáže představit, ale po pár minutách za naším volantem, kdy by musel najednou zažít ten pro někoho špígl a ještě k tomu nevypočitatelné cestující a hlavně je vevnitř i venku neustále sledovat (vžycky začnou chodit a nedržet se při prudkém odbočování, na kruhácích atp.), by utekl se šedivými vlasy k docentu Chocholouškovi. Kdybych neznal rozčarování některých nových kolegů, kteří změnili roli přijíždějících k zastávkám na ty několikasetkrát denně z nich vyjíždějících, tak se o tom snad ani nezmíním. Omlouvám se všem za ty dva dlouhé slohy tady a těším se na další tyristorové "polomáčené" a jiné příspěvky k DOD... Jinak ten den za volantem 358 potkáte zrovna mě, hrubého zastávkového šílence, kterému tento vůz bude klidně svěřen;-) Pardon taky mému zlatému parťákovi Tomíkovi:-) Těším se na všechny příznivce historie:-D
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: osobně se mi stalo: zavřu dveře, dám lavé směrové světlo, čekám 4 sec., koukám doprava, jestli se ještě někdo náhodou nedobíhá, zároveň vidím hezky za vůz. Odbrzdím, rozjíždím se, a v tu chvíli mne předjíždí auto, já se držím vpravo, aby měl dost času a prostoru (který měl už dávno předtím) bezpečně zastavit. OMYL. Předjel mne přes plnou čáru a šrafování a aby mi ukázal jaký je borec, tak jel 40 v místě, kde není přechod, ani bytová výstavba nezasahuje k této silnici. o 100m za zastávkou, resp. za mostem přes řeku odbočoval doprava... Kdyby před zastávkou JENOM sundal nohu z plynu a mne nechal řádně se rozjet, tak jeho by to zpomalilo minimálně a všichni by byli spokojeni...

Z kolony 40 aut tě zásadně ze zastávky pustí 39... Ohleduplnost je jedna věc, ale kdyby řidič MHD byl jenom ten, který jako moudřejší ustoupí, tak nemusí vyjíždět z vozovny, protože se nikam nedostane (to berte s nadsázkou).
V autoškole je málo učitelů, kteří zdůrazňují, že vozidlo MHD má při vyjíždění ze zastávky přednost... A ani neupozorňují, že trolejbus má značně velké zrychlení.
A bohužel někteří kolegové zase neznají fakt, že mají přednost POUZE v obci, nikoliv i mimo ni.

Už se mi podařilo potkat člověka, kteý jezdil s autobusem 5 dní- 3 dny bez lidí, 2 dny dle j.ř. s lidmi... Pak zdrhnul.
Makrelu neumeješ.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 16:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, děkuji za solidní reakce!
Třeba se panem 374 potkám, když se to bude hodit, tak požádám při nějaké akci trolejbusového gurua o seznámení. Také jsem zažil fůru příhod, které ukazují, že to na silnici a ve městě není sranda. Něco osobně a něco z vyprávění - uvedu pro zajímavost dvě z nich:
V Ostravě se kymácel ožrala na tramvajovém ostrůvku. Řidička tramvajové soupravy při rozjezdu hleděla jedním okem dopředu, jedním do pravého špíglu. Chlap podle očekávání opici neustál a skácel se mezi vozy rozvíždějící soupravy. Řidička bleskově reagovala a zastavila prvním podvozkem druhého vozu těsně před ožralou.
Jiná příhoda. V neděli jedu po zcela pusté ulici autem a ze zastávky se přede mně "vysere" autobus. Měl na to právo, dokonce i levou směrovku včas použil. Skřípěl jsem zuby a (nerad) ho pustil. Do další zastávky se podle očekávání táhnul jak smrad třicítkou, protože byla neděle a má volné jízdní doby... Jo, na plné čáře ho fakt předjet nešlo.
Takže jednou , jindy , tak to na silnicích chodí.
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 17:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamion objížděl trolejbus 370 (Semtín zastávka) a měl otevřená vrata na návěsu...

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3309
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 17:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu, řidič - profesionál. To dopadlo moc a moc dobře...
56219
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2554: do třetice... ráno požár, odpoledne havárie auto a motorka u hlavní brány těsně za výhybkou a teď toto v podvečer...
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 14:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak 348 stále reklamu má, dnes je na lince 5.
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4625
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 18:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám taky jednu reklamu....
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 21:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: někdy kolem 2008 že?
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 03:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: velmi rád se osobně setkám:-) A ten případ nedělní ulice je na přesdržku. Mě fakt neva 3-4 auta ve špičce, ale to páté, které je k tomu 50m za nima mě fakt hne žlučí. V tamtom případě by mi byla hanba vůbec rozsvítit směrovku... Na další příspěvek bych jen dodal, že nejlepší je, když se přede mě někdo s prominutím nas.re a vzápětí odbočuje doleva a já za ním čekám a čekám třeba minutu i déle. Např. 17. listopadu, za mostem do Husovky, Bělehradská aj. Takže zpoždění ve špičce se zase o něco zvedne a v následující zastávce vyslechnu hysterický záchvat, že můj pozdní příjezd způsobil škodu ušlého zisku. Na což má v případě více než 4minutového zpoždění i nárok, protože dopravce je podle licence povinen cestujího dopravit do jeho cíle "včas". Z čehož se může téměř vždy vykroutit- nehoda, nepojízdné vozidlo- zkrátka objektivní příčiny. Ovšem zpoždění vinou nerespektování předpisu o zastávkách bez důkazů neprojde. Už to vidím v soudním zápisu. "Řidič neměl umožnit protiprávní jízdu ostatních vozidel". Laicky řečeno, pokud by to do něj někdo při vyjíždění "narval", jde o nehodu a dotyčný bude náhradu ušlého zisku uplatňovat na řidiči, který nesplnil zákonnou povinnost, a dopravce je z obliga... Chtěl jsem ale vlastně něco napsat o té přednosti v jízdě. Málokdo si uvědomuje, co to znamená: "počínat si tak, aby řidič, který má přednost v j. nemusel NÁHLE měnit směr nebo rychlost jízdy". V nehodové praxi se to to téměř blíží omezení. Pokud třeba dojde při vyjetí z vedlejší ke střetu až za hranicí křižovatky (což je otázka centimetrů a policejního kolečka), je vina zcela na tom, kdo si to valil "po hlavní", protože měl včas reagovat snížením rychlosti jízdy a předvídat (zase, jako vžycky). To tuší taky málokdo (zase zmíním autoškolu, kde nám to tloukli do hlavy). Takže zaplaťpánbu, že nemám při vyjíždění ze zastávky "jen" tu přednost v jízdě. Mám totiž nárok na okamžité a plynulé vyjetí ze zastávky, což je podstatně více a je to definováno slovo od slova zcela přesně, narozdíl od všeobecné přednosti v jízdě. Zmínil bych tady i případ nehody na Slovanech: ke křižovatce z vedlejší přílétlo auto a zaflekovalo až těsně před křižovatkou. Řidič na hlavní se lekl a v domnění, že auto nezastaví, strhl řízení a skončil v baráku na protějším rohu. Kdo byl na vině?? No ten z vedlejší, poněvadž "si nepočínal tak, aby ten na hlavní nemusel náhle měnit směr a rychlost jízdy"! Ejhle pro někoho překvapení. Mně se tohle stává často. Dupnu na brzdu a jemu vůbec nedojde, že mě takovou jízdou ohrozil...

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolejbus374.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5142
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 11:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozovna aktuálně:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4628
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 11:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin96: je to duben 2007.

57
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 17:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předjel mne přes plnou čáru a šrafování a aby mi ukázal jaký je borec, tak jel 40 v místě, kde není přechod, ani bytová výstavba nezasahuje k této silnici.

Nevěřil bych tomu, kdybych to neviděl, ale na začátku týdne jsem bohužel viděl, jak na Hradecké jakýsi ichtyl ve stříbrném medvědovi vybrzdil linkový bus. Najel si před autobus vyjíždějící ze zastávky, zadupnul to a stál. A zřejmě když řidič busu vystoupil ven, aby si to s ním vyříkal, tak na to dupnul a ujel (přesný průběh, zda diskuze byla nebo nebyla, netuším, strávil jsem plus minus 30 sekund v podchodu pod Hradeckou a když jsem vyšel, tak byl řidič venku z busu a medvěd rychle odjížděl).
Podotýkám, že to bylo v 8 večer a ulice byla prakticky prázdná, takže rozhodně nešlo o to, že by se řidič s medvědem nutně potřeboval dostat do pravého pruhu těsně před autobusem, nebo že by ho zastavila kolona před křižovatkou, daleko před nimi nebylo jediné auto.
Upřímně řečeno - naivně jsem si myslel, že tahle kultura sem ještě nedorazila, minimálně ne v téhle extra primitivní verzi v podobě vybržďování autobusu s cestujícími.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3771
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 18:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: kamarádovi se několik let stalo následovné:podívej se na mapu
jel s busem od zeleného praporku k červenému na signál "volno". V té době měl stejný signál i protisměr. Bus si standardně najížděl hned do levého pruhu, neb kdyby jel do pravého, tak by ho předjíždějící prakticky nepustili do levého, který se asi po 500m mění v odbočovací vlevo. Bus si do něj najížděl ještě v křižovatce, takže využíval svého práva "protijedoucího" a směr od Znojma mu musel dát přednost (mnohdy ku své nelibosti). Jeden to nevydržel, předjel bus přes dvojitou plnou, protisměrným odbočovacím pruhem, kdy málem sejmul jiné auto a co udělal před autobusem...? no nezklamal.
Makrelu neumeješ.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 19:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: Jo, to si dovedu představit zcela živě. Podobné situace se v PA dají zažít třeba na lince 11 v době, kdy jsou vypnuté semafory u zimního stadionu. Bus odbočující ze Sukovy doprava se do svého pruhu nevejde, potřebuje mít volné oba. To ovšem doleva odbočující protijedoucí řidiči občas nechápou a troubení je relativně běžnou reakcí na to, že jim bus podle jejich pokřivených představ "nedal přednost". Nicméně vybržďovače jsem tady ještě nezažil, až tento týden.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 20:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: To samé se děje naprosto běžně i na křižovatce Hradecké a Bělehradské / Studentské, akorát tam naštěstí není potřeba tolik místa.

Občas je zajímavá i zatáčka u divadla, když se jede ve směru k zimnímu stadionu. Tam jezdí řidiči osobáků v levém pruhu zásadně tak, že před zatáčkou jsou u levé čáry a v zatáčce se stáhnou k pravé čáře přesně v místě, kde z pravého pruhu přesahuje přední část autobusu.

A teď trochu něco k předešlému tématu. Když už se tady řešily ty zastávky, tak se tu trochu zapomnělo na jeden případ, a to zastávky Zámeček ve směru do Černé za Bory a Polabiny, TÚ směr Sluneční. Ačkoliv je to zastávka jako každá jiná, tak ostatním řidičům už nějak nedochází, že by z ní taky měli umožnit autobusu vyjet, i když je zastávka oddělená od pozemní komunikace.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5143
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 20:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odjezd trolejbusu 353 na odpolední úspěšnou zkušební obrazem statickým:

A pohyblivým:
Odkaz na youtube

Dokonce se letos konečně sešli brigádníci v počtu vyšším než jeden kus (a to jeden kus na obrázku ještě chybí):


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5144
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 20:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ačkoliv je to zastávka jako každá jiná, tak ostatním řidičům už nějak nedochází, že by z ní taky měli umožnit autobusu vyjet, i když je zastávka oddělená od pozemní komunikace.

To si nejsem tak jistej, taky se to může řešit jako vjíždění na silnici z místa ležícího mimo komunikaci. Řidič auta na silnici asi nemá za povinnost zkoumat, jestli tam někde za ostrůvkem je zastávka nebo něco jiného. Na těhle zastávkách (+ Popkovice, hostinec směrem do města + devítka Dubina, centrum směr Hůrka) dávání přednosti od aut ani nepředpokládám.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Řeknete mi prosím, kdy bude zítra vyjíždět spoj Aprílového trolejbusu z vozovny do Pardubiček? Na webu PSHŽD to nepíšou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5145
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepíšu to tam proto, protože jízda do Pardubiček jest služební jízdou PSHŽD. Čili čas odjezdu bude stanoven operativně dle situace.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zde posílám fotky z "DS" Dubiny sever ze zkušební jízdy s dnešní 353

Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Zatím jsem neviděl, že by si tam někdo přednost vynutil a nevím, jak by se to řešilo, ale v zákoně se mluví o zastávce. Zastávka je (aspoň myslím) vždycky součástí pozemní komunikace, takže by měli pouštět.

Když je to služební jízda PSHŽD, mohl bych někoho z odpovědných poprosit o přibližný odjezd z vozovny aspoň na mail?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5146
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. zastávky za ostrůvkem: jenže třeba zrovna Polabiny, TÚ je ostrůvek rozlehlý a lehce zalesněný, takže jedouc po hlavní si té zastávky všimnout vůbec nemusíš.
Info o jízdě máš v mejlu

EDIT: koukám na mapy, že tam ty křoviska na ostrůvku nejsou. Ale byly tam kdysi i vzrostlé stromy - nevysadili tam zase něco při té nedávné revitalizaci toho parčíku vedle?


Tak vezmu jako lepší příklad Dubinu - tady je rozlehlost "ostrůvku" jasná, i ten strom na něm je, navíc je zastávka výškově níž než komunikace ... podle mne z hlediska silniční dopravy jasně "místo ležící mimo pozemní komunikaci":


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ptal jsem se jen proto, že bych ho chtěl zítra při tom přesunu natočit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
Zezi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 7-2010
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: Ano zastávka je součástí pozemní komunikace ale pokud je oddělená ostrůvkem tak se již nejedná o zastávku ale o místo ležící mimo pozemní komunikaci a tudíž řidiči vozidel nemusí autobusu umožnit výjezd
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5147
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě doplním přesné znění ze zákona:

Zastavení a stání
§ 25
odst. (6) ... Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla; řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem.

Podle mne "vyjetí ze zastávky" je odlepení se od obrubníku v místě kde je označník a ne o x metrů dál napojení se z prostoru za ostrůvkem do průběžného pruhu. Ale asi by se to opravdu muselo posuzovat případ od případu. Dokonce bych řekl že ty ostrůvky jsou k ničemu a bez nich by to bylo čitelnější:


Jediný moderní ostrůvek (Popkovice) vytváří při vypnutých semaforech celkem neřešitelné dopravní situace, protože ze zastávky se nevyjíždí na hlavní, ale pruh za ostrůvkem končí vlastně ve vedlejší ulici ... tady by mne řešení případné kolize opravdu moc a moc zajímalo.


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2815
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Šestku asi moc často nejezdíš, viď? Podle fotky z konce loňského roku tam nějaké stromky vysazené jsou, ale vypadá to spíš jako zapíchnuté koště... (ale taky bych to bez fotky nevěděl)

Mně šlo spíš o ty dvě zastávky, které jsem zmínil (a Průmyslovou, na kterou jsem zapomněl). Tam totiž leží fakt jen zastávka. Dubinu bych taky považoval spíš za "místo ležící mimo pozemní komunikaci". A semafory a zastávka v Popkovicích jsou kapitola sama pro sebe.

Kvalifikace těch zastávek je prostě sporná. Stejně tak se kolikrát můžeme bavit o různých výjezdech z parkovišť a podobných, jestli se ještě jedná o výjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci nebo o křižovatku.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šestku jsem jezdil naposled 7.3. a v úterý jsem tam jel šejdra z Rybitví.
Ale někdy před 30 až 35 lety jsem tam nastupoval cestou od babičky pravidelně každý týden a prostě jsem si nějak zafixoval ty stromy co na tom ostrůvky tenkrát určitě byly :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 23:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případ zastávek výrazněji oddělených od jízdního pruhu- ostrůvkem nebo dlouhou širokou čarou (lidově krajnicí) je na vyjíždění vždycky problematický, prostě je třeba dávat bacha a předpokládat naivitu projíždějících. Takovou zastávku řidič sice přehlédnout může, ale pokud z ní vyjíždí autobus, tak asi těžko:-) Jedná se totiž o tzv. zastávkový pruh, který na rozdíl od vyhrazeného jízdního pruhu nebývá označen svislou dopravní značkou (protože pro účely předpisů je to prostě zastávka, jen dlouhá a platí pravidla o zastávce, mmch stejná jako u vyjíždění z vyhrazeného pruhu, takže řidič nemusí řešit, co to je- povinnost je stejná). V každém případě je součástí komunikace- Zámeček, Rybitví závod aj. Zrovna tam je to zcela evidentní, protože není možné, aby součástí křižovatky bylo "místo ležící mimo pozemní komunikaci". Dříve byly třeba "točny" a obratiště místa ležící mimo... Už tomu tak dlouho není, jsou to regulérní křižovatky! Už proto, že MHD může být provozována pouze po pozemních komunikacích, takže nikdy nemůže vyjíždět z místa mimo ně:-)
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 23:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zezi: to je velmi nebezpečný omyl, zákon jasně uvádí, co je místo ležící mimo komunikaci. Lesní, polní cesta, soukromý výjezd od domu atp. Zastávka NIKDY nemůže ležet mimo. A pojem ostrůvek ani neexistuje, natož aby jeho přítomnost něco ovlivňovala. Ostrůvky v křižovatkách taky nic na přednosti v jízdě nemění! 353: Dubina je vyústění vedlejší komunikace a je osazeno DZ Dej př.v jízdě...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5149
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 00:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už proto, že MHD může být provozována pouze po pozemních komunikacích, takže nikdy nemůže vyjíždět z místa mimo ně:-)

Jestli my v tom Fando nemáme trochu bordel získaný praxí za volantem. Opět nebyl vůbec jistej o neježdění mimo pozemní komunikaci. Vysvětli mi třeba otáčení na stanici Rybitví, zadní brána. Nebo Ohrazenice, kde obytná zóna je značená v ulici, ale na točně ne. Atd. Výjezdy z benzinek jsou také značené a jsou to místa ležící mimo... Zagůgli si a uvidíš že jasno nemají ani právníci.

Zastávkový pruh: tak o něm jsem našel že existuje, je-li vyznačen vodorovným značením ... ostrůvek bych za vodorovné značení fakt nepovažoval. Ovšem jinde na netu jsem samozřejmě našel i zastávkový pruh oddělený stavebně.


Jenže ono to bude jinak. Zákon a normy si pod pojmem ostrůvek a za ním umístěný zastávkový pruh představují něco úplně jiného než je travnatý ostrov třeba na st. Polabiny TÚ. Podle toho co se píše tady se za zastávkový pruh oddělený ostrůvkem dá považovat tak možná Zámeček. Ostatní jsou buď prapodivně tvarovaný, nebo vůbec nijak neznačený (vodorovně ani svisle).



Asi bude lepší jezdit podle rozumu a ne podle touhy mít s busem vždycky přednost. Jdu spát - končím řešení nevyřešitelného :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 7022
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 12:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, měli jsme dnes nějaké problémy s HW a v téhle diskusi jsme přišli o příspěvky od půlnoci, takže je ani neobnovím z noční zálohy...
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 14:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nešly mi ani přidávat nové příspěvky
http://www.martinacek96.webnode.cz - Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
http://www.youtube.com/user/Martinacek96 - Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5151
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 15:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, měli jsme dnes nějaké problémy s HW a v téhle diskusi jsme přišli o příspěvky od půlnoci, takže je ani neobnovím z noční zálohy...
My to s kolegou <374> asi přežijeme :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Filda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2012

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 19:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si neodpustím pár slov k tématu "vyjíždění ze zastávky. U nás v BA jezdím hodně na skútru, a jelikož znám hodně řidičů a lidí od DP, taky město, vím, kde co a jak funguje. Trolejbusům (i autobusům) vždy umožňuji vyjet ze zastávky, i když vím, že blinkr hodí až za dvě vteřiny (sleduji stav dveří, pokud vidím, že už svítí signalizace zavírání, zastavuji). Vždy mi to krásně vyjde, protože bus vyjíždí v čase, kdy bych projížděl kolem jeho přední části, takže jsem připraven, busu umožním vyjet, ten mě odmění VŽDY poděkováním všema bliknama, a na další zastávce ho předjedu. Zbrzdím se asi o 30 vteřin, ale vím, že jsem pomohl řidiči, kterého by za mnou nikdo nepustil (vím jak se u nás jezdí). Taktéž když je křižovatka bez semaforů, a bus jede z vedlejší, přibrzdím a bliknu na něj dálkovýma, protože je u nás hodně míst, kde si počká klidně 10 minut a víc. Já mám dobrý pocit, neopozdím se o tolik, abych z toho měl brečet, a navíc je to bezpečnější. U nás v autoškole nám to instruktor zdůrazňoval, takže má u mě bod. Z toho plyne co? Z toho plyne, že stačí trocha dobré vůle, a jde všechno. Spolupráce! To znamená, že když pustím řidiče busu, ten i když má volnější JŘ, nebude mě brzdit (za brždění nepovažuji, když si zpomalí na výhybce, všichni víme, v jakém stavu máme v Bratislavě TV) a počká si radši na další zastávce do odjezdu. Takhle mi to funguje už dost dlouho. Takže moje rada: jak už někdo psal, blinkr radši nechat 5 sekund, a řidič v autě, když vidí bus, ať mu ten blinkr sleduje, a podle něj se zachová!
21TrAC 6401 - Srdeční záležitost!!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 20:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filda: správně- předvídáš a sleduješ i dění okolo, ale to děkování nevím. Všechny blikající blinkry jsou považovány za výstražná světla (to jen hnidopišská poznámka). A děkovat za něco, co je zákonem nařízeno? Pokud vidím, že ten dotyčný zastavil, ač by ještě nemusel, tak ano, ale jinak ne...
Makrelu neumeješ.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5152
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 20:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas s busem těma varovkama bliknu, ale jinak je celá debata o ničem - prostě je to zákonem nařízeno, není to žádná dobrovolná slušnost. Dokonce jako řidič busu mám ze zákona povoleno OMEZIT automobilistu, který naopak je POVINEN mi výjezd umožnit. Takže to děkování přichází v úvahu hlavně tam, kde je ochota dotyčného spolupracovat zjevná ...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5155
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 18:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obrázky z neděle - http://www.pshzd.cz/galerie/category.php?cat=176

Pokud by někdo měl nějaké další a stál by o jejich doplnění do fotogalerie, tak mi je pošlete na mail.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 02:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 a ostatní: ten výpadek serveru byl asi znamení... Myslím, že jsme se tu všichni víceméně shodli na tom, že s těmi zastávkami je všechno o lidech. Vychovávat pitomce (a to je slabé slovo, jsou to vrazi za volantem zbraně)a použít jako štít náklad cestujících, je největší šílenost a takový řidič nesmí vozit lidi. Nicméně výrazně postrašit a dát jim najevo, že fakt nejsou pány silnice, ale ti poslední pěšáci (ale bez jakéhokoliv ohrožení cestujících) je občas zapotřebí. Je to jen o psychologickém nátlaku, kdy si i ten největší geroj musí uvědomit, že jeho titěrný "medvěd" se za žádných okolností s i více než 20 tunovým vyzyvatelem nemůže zůčastnit soutěže "kdo z koho":-) Můžu tady dát k dobru jednu příhodu z Teplého ulice v odpoledních hodinách. Zastavím s 5 Domov mládeže. Ovšem jako ocas kolony na semafor, poslední auto stojí přímo přede mnou. Zavřu, levá blikna- jen ze zvyku- není stejně kam se rozjet. Ale černý meďour alergicky zvýšil
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 02:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 a ostatní: ten výpadek serveru byl asi znamení... Myslím, že jsme se tu všichni víceméně shodli na tom, že s těmi zastávkami je všechno o lidech. Vychovávat pitomce (a to je slabé slovo, jsou to vrazi za volantem zbraně)a použít jako štít náklad cestujících, je největší šílenost a takový řidič nesmí vozit lidi. Nicméně výrazně postrašit a dát jim najevo, že fakt nejsou pány silnice, ale ti poslední pěšáci (ale bez jakéhokoliv ohrožení cestujících), je občas zapotřebí. Je to jen o psychologickém nátlaku, kdy si i ten největší geroj musí uvědomit, že jeho titěrný "medvěd" se za žádných okolností s i více než 20 tunovým vyzyvatelem nemůže zůčastnit soutěže "kdo z koho":-) Můžu tady dát k dobru jednu příhodu z Teplého ulice v odpoledních hodinách. Zastavím s 5 Domov mládeže. Ovšem jako ocas kolony na semafor, poslední auto stojí přímo přede mnou. Zavřu, levá blikna- jen ze zvyku- není stejně kam se rozjet. Ale černý meďour ve vzálenosti hodně přes 50m alergicky zvýšil rychlost z 80 na 120, leč ouha, zůstal stát v protisměru vedle několikasetmetrové kolony. K mému příjemnému zjištění nikdo z řidičů osádku vozu s 5ti lidmi, evidentně značně přetíženého (jedoucího pro sociální dávky v nouzi a přídavky na děti velmi rozsáhlé rodiny), do řady nepustil. Když se začala přibližovat protijedoucí kolona, couvající řidič zastavil vedle mě, jako že do rozjíždějící se kolony zapluje. Bylo to v létě a jen jsem velmi nahlas pronesl z okénka "kam se cpeš s tou tříkolkou", což muselo být pro vládce našich daní nesmírně ponižující. Co se dělo dál nevím, jen jsem v zrcátku odhadl, že ho ten náklaďák (s nepřetržitým použitím podtlakovky) tlačil až někam k hasičárně...
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 03:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se všem, datluju příspěvky na mobilu a bohužel ten omylem nedokončený už nejde stornovat...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5156
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 16:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kabriolety útočí:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 22:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: zase nějakej mladíček se nemohl dočkat jara tak se rozjel...a takle to dopadlo
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 22:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu mluvíme o nehodách...objíždění jedné nehody z minulé středy: 17. listopadu
http://www.youtube.com/watch?v=XW3Ea6DfKaU
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 01:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mluví z tebe zkušený šofér Martine
(anichž bych chtěl tvrdit že já jím jsem)
Power of Enthusiasm.
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 17:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepěkný pohled... :-(

Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3817
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 17:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve vozovně? Jak se to povedlo? Tohle musela být pecka.
Bus-mafiaDance radiorádio Zlatá PrahaKiss Delta
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7990
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 19:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dám Vám sem taky jeden obrázek, protože ne vždy to při soutěži kdo s koho vyhraje autobus. Odkaz. V tomto případě šlo o remízu, ale být to menší dodávka, nebo SUV, tak řidič toho autobusu po svých neodejde. Takže ani v autobuse nejste bezpečni.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14505
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 21:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Střet trolejbusu s dodávkou jsme měli tady na západě asi v půlce března. Dopadlo to takhle:

odkaz1 odkaz2

Pokud vím, tak trolejbus OK a během pár dnů zas jezdil, řidič dodávky vysvětlil něco v tom smyslu, že "Ně moč česki" a ten skončil v péči lékařů, ale taky nic strašného.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 21:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve vozovně? Jak se to povedlo?

Souhra náhod a hlavně samozřejmě nepozornost řidiče, kterého je mi upřímně líto, protože je to hodnej kluk a dobrej šofér. Stalo se dnes to brzo ráno, v místech, kudy projíždí denně několikrát když parkuje a-173 na vyhrazené místo. Jenže to bylo během ranní výpravy a zřejmě po zvyku odbočil za posledním trolejbusem, který minul na desáté stopě a nedocvaklo mu, že před ním už nějaký odjel a tak ten poslední nestojí na konci řady.

EDIT: i na fotomapě je vidět jak kolem toho sloupu stojí trolejbusy a vlastně ten sloup schovávají. No a najednou tam nebyly...


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5159
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 22:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.dpmp.cz/vyletni-lod-arnost-z-pardubic/
Nové fotky z pokračování prací (na uvedené stránce posledních pět fotek v galerii).
Ukázka:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 22:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u těch nehod, tak přidám taky jednu stránku (s nehodovou fotkou)
http://schiltacker.ch/nebenseiten/hesstrolley.html
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč vlastně jel dnes odpoledne na lince 27 autobus? Jako náhradní doprava byl autobus 157, ale pak v 14:30 nás řidič na Dukle náměstí vysadil. 5 minut jsme čekali, až přijel z vozovny trolejbus 321. Co se stalo s trolejbusem, který měl jezdit 27 odpoledne?

Dále další věc, protože si označuju lítačku, tak jsem si zapomněl označit výstup z autobusu a nástup do trolejbusu. Myslel jsem si, že to funguje automaticky. Pak ale přišlo, co jsem vlastně i tušil...revizoři. S řidičem jsme jim pak vysvětlili situaci, takže jsem kontrolován nebyl. Proč nejsou revizoři informováni když jsou takovéhle změny?
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda_solaris: Ani tak ne, já jsem ještě nikdy neřídil žádný autobus, nebo auto
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál