K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 02. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 02. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5438
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 16:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Vy fakt nevidíte rozdíl mezi objížděním a pohybem ve vyhrazeném pruhu?

Ach jo, už zas. Nikdo, kdo někdy řídil po městě autobus či jiné velké vozidlo by takovou hovadinu nemohl napsat.

Z hlediska bezpečnosti cyklistů ŽÁDNÝ ROZDÍL MEZÍ SOUBĚŽNOU JÍZDOU A OBJÍŽDĚNÍM NENÍ.

EDIT pro město na kole: aktuálně se mi několikrát podařilo jet do práce na kole (ač tomu většina lidí nevěří, mám na to svědky :-)) - nic by mne ale nedonutilo tam kde je stezka jet po silnici, právě proto, že vím jak jsem jako cyklista zranitelný. Raději přežiju pár obrubníků a méně komfortní dlažbu na stezce (jezdím Slovany - pod Vinicí - Na Spravedlnosti - Milheimova - DP).

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Jendaj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.50.2
Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 17:30:00    Odkaz na tento příspěvek  

353: Gratuluju k vasi lasce k chodnikum, ikdyz ji nesdilim. O bezpecnosti integracnich opatreni se s vami hadat nebudu, stejne vas nic nepresvedci, jelikoz jsem podclovek, ktery nikdy neridil svatou 28Tr a nemam tudiz pravo o cemkoli diskutovat.

A s tim vasim stejnym hlediskem bezpecnosti: Az nekdy pojedete i jinudy nez po chodniku, poznate, ze v tom rozdil je. On je fakt rozdil, kdyz okolo vas projedete trolejbus na Belehradsky nebo kdyz se o vas otre mezi Kuneticema a Rabama...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5439
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 18:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic o podčlověkách nepíšu. Ale mám prostě zkušenosti od volantu a trochu i od řídítek. Vy je máte od řídítek a od volantu ne. Takže nějaký rozdíl v úsudku tady asi bude ne? Boční odstup od cyklisty je závislý především na rychlosti a tak samozřejmě mezí jízdou po Bělehradský 50 km/h nebo u Kunětic 70 km/h rozdíl v potřebném odstupu bude. Ale já se opět vracím hlavně k návrhům cyklopruhů na Palackého, kde se 50 běžně jezdí a pro bezpečný odstup tam místo není. Ale když o diskusi není zájem ... já jsem komentované svezení v trolejbusu nabízel.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Jarda_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 18:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je řeč o kolistech...
Dneska se maníkovi na kole nelíbilo,že se trolejbus šourá(odpolední špička na Palachově) blízko zaparkovaných aut u kraje ulice a on ho nemůže podjet.
Tak začal mlátit do zadních dveří a něco pokřikovat.Řidič vylezl,aby ho uklidnil(slovně)a on měl ještě drzost v tom pokračovat.
I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek
(Leonardo da Vinci)
Jendaj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.50.2
Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 19:04:58    Odkaz na tento příspěvek  

353: Ja to chapu, na Belehradske to jde, na Palackeho se stejnym sirkovym usporadanim to nejde :-)

S projizdkou porad pocitam, diky.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2870
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 19:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda J.: Na Bělehradské to jde jen proto, že tam žádní cyklisté nejezdí. Kdyby se tam objevili, tak s tím trolejbusem stejně přes tu středovou čáru musíte. Jiná frekvence vozidel je na Bělehradské a jiná na Palackého.

Jarda M.: Tak to mě vůbec nepřekvapuje. Včera jsem si dovolil zatroubit na hlouček chodců a cyklistů na přejezdu pro cyklisty na ulici Jana Palacha, protože se rozhodli přecházet před rozjetým trolejbusem a výsledek byl takový, že se jeden z té skupinky zastavil s kolem přesně před trolejbusem, stál tam asi minutu a začal řvát něco o slepých debilech, kteří ani nemají papíry...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 23:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych otázku: Bude DP kupovat letos nějaké autobusy? Ptám se jen tak, že někdy od roku 2003 vždy každý rok bylo k vidění několik nových autobusů...
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 23:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl mezi předjížděním cyklistů a souběžnou jízdou v samostatných pruzích je z hlediska bezpečnosti a také předpisů katastrofálně obrovský. Při existenci "cyklonudle" je boční odstup ze zákona daný, a to právě jen několika centimetry podélné čáry! Sice při střetu bude vina zcela na kolaři, protože ohrozil vozidlo ve vedlejším pruhu, ale to mu život nevrátí. Hlavní problém tkví ale v tom, že při předjíždění informuji (jsem povinnen vždy, i když měnit směr jízdy nemusím nebo kolař jede i po krajnici) řidiče za mnou použitím směrovek, ale zejména přirozenou změnou směru z důvodu bezpečného odstupu. U jízdních pruhů bude takové najetí do protisměru dokonce přestupek. Řidič, jedoucí za jakýmkoli 2,5 metrovým vozidlem, zjistí přítomnost cyklisty max vteřinu před tím, než bude vedle něj. A zcela běžná praxe ve městě je, že jedou 3 metry za náklaďákem nebo trolejbusem a náhle zastaví u okraje komunikace, aby někoho vysadili nebo cokoliv jiného. Navíc řidič sedí vlevo, takže kolaře, kterého prostě vidět nemůže, nabere ještě v plné rychlosti. A nesčetně dalších situací. V cyklopruhu budou překážky, kanály, stát auta (pošťáci, taxíky, policie, kukaještěrky) atp. Žádný z kolařů nezastaví, všichni vjedou bez ohlédnutí náhle do autopruhu... Tohle všechno vás navrhovatele nikoho nenapadlo?? To se mi ani nechce věřit!! Snad je to proto, že vy jste praví cyklisté a tudíž řidiči. Ty pruhy budou ale užívat hlavně kolaři, což jsou nepřemýšlící sebevražedná stvoření. Po statisících kilometrech po městě s bednou zranitelných lidí předvídám už všechno. Zřízením cyklonudlí na nevhodných ulicích centra plného nebezpečných manévrů bych byl nucen jezdit s vědomím, že smrtelné nehodě nemůžu zabránit a jen se na to dívat. Navíc, jak se tu i řešilo, bus mhd je se soustavou zrcátek v reálu širší než 3m (ta se do celkové max šířky 2,55 nepočítají), takže míjení bez nepřípustného ohrožení cyklistů je nemožné. Nevím, jak by se cestujícím líbilo následně nutné odklonění mhd z Palackého ulice (netuším kudy, leda přes Polabiny). Pokud někdo nezná směrnice, tak provoz mhd po komunikaci o šířce jízdního pruhu 3m je nepřípustný. Proto např. šestka jezdila po Jilemnického jen na základě výjimky. Má 6 metrů a autobusy při míjení musely v podstatě zastavit. A taková situace by vznikla v centru. Trolejbusová trať tou ulicí ze stejného důvodu neprošla a musela být realizována ul. Dem. mládeže. Navíc minimální šířka jízdního pruhu v zatáčce je 6m. Takže v budoucnu chodci přijdou o chodníky a budou se kácet stromy a bourat domy?...
Od roku 2007 trolejbus 320
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5440
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 00:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pod Fandu (trolejbus374) se plně podepisuju. Než mu jeho názory bude opět někdo vyvracet, tak jen poznamenám, že podle posledního sčítání (z jara letošního roku) má těch kilometrů najetých bez nehody s trolejbusy a autobusy po městě už 417 000 ... já jsem vzhledem k tomu že jezdím jen na vedlejšák úplné ucho, jsem někde u mety 150 000 km.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 02:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: dík. A zároveň se všem omlouvám, že píšu takové slohy. To ale vždycky jen proto, abych eliminoval nepochopení těch, kteří jsou (většinou svou nezkušeností nebo naivitou) "mimo mísu", a vysvětlil realitu od A do Z. Nikdy bych si nedovolil polemizovat o něčem, co stoprocentně neznám. Nepíšu názory, ale sděluju realitu. Nedávno mi zas někdo "vysvětloval" vyjíždění ze zastávek. A opět nepochopil, že "bezpečné zastavení vozidla nezávislého na vůli řidiče" nesmí trvat déle než 3 vteřiny. Jako na semaforech. Jinak je řidič nezpůsobilý. Nebo vozidlo...
Od roku 2007 trolejbus 320
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 08:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Auto nevlastním, jezdím po městě prakticky neustále na kole a trolejbus ani autobus jsem nikdy neřídil. Jsem přitom zcela a bez výhradně na straně odpůrců cyklopruhů na Bělehradské (vyhozené peníze) i na Palackého (velmi nebezpečný experiment). Jejich prosazovatele žádám, aby se na věc přestali dívat tak, jako že jim někdo bere hračku, mysleli přednostně na bezpečnost cyklistů a pořádně si přečetli oponentury řidičů. Totéž platí o nabízené komentované projížďce trolejbusem, absolvujte ji. Žádného ze zdejších diskutujících osobně neznám, takže moje podpora nevyplývá z nějaké známosti, pozorní diskutéři vědí, že pokud se mi něco nelíbí, pouštím se zde občasně křížku s kteroukoliv zdejší "ikonou" (nemyšleno zle).
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 11:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, celý svět čeká jen na to, až jim parta všeználků z DPMP vysvětlí, proč něco, co funguje na celém světě v ulicích se stejnými šířkovými poměry a s mnohem vyššími intenzitami než je 10k na Palackého, prostě nejde. A budou se bourat baráky, řezat stromy, topit koťata jen aby Jenda s Jirsou nepřišli o hračku...
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2871
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 11:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda J.: Pokud by ty cyklopruhy byly opravdu tak výhodné, tak by s nimi souhlasili i řidiči trolejbusů. Pro ně by totiž taky bylo jednodušší, pokud by cyklisté byli od jejich jízdního pruhu bezpečně odděleni a nebylo by nutné je předjíždět tak, aby mohlo dojít ke kolizi s vozidly v opačném směru. Jenže to prostě žádné z navrhovaných míst neumožňuje. V poslední době jsem zaznamenal, že cyklisté velice často ignorují přítomnost stezky pro cyklisty na Dašické ulici. Běžte se tam, prosím, někdy podívat, ať vidíte, kam trolejbus musí zasáhnout kvůli bezpečnému odstupu od cyklisty. Namalováním čar na silnici se ta vzdálenost nezmenší, pokud právě řidiči velkých vozidel nebudou spoléhat na to, že v případě kolize bude viníkem cyklista. Jak vidíte, když se to řidičům nelíbí, tak pravděpodobně chtějí předejít všem možným kolizím a ne spoléhat na znění zákona a vykroutit se z toho jednoduše tím, že je viníkem někdo jiný.

Zrovna na Palackého jsem ve směru na nádraží nedávno za cyklistou jel (co na tom, že tam je zákaz vjezdu) a předjet se tam v odpoledním provozu prostě nedá.

Otázka pro znalce: Myslíte, že ten cyklista nechal vyjet autobus ze zastávky, i když byl dostatečně daleko na to, aby bezpečně zabrzdil?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 11:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j: Jednak nejsem z DPMP, jednak pozorně čtu a jednak mně děsí lidé, kteří věc rozhodnou jen podle papírových tabulek a nepřesvědčí se v reálu. Proč se té projížďky s 353 tak bojíte? Pokud máte pravdu, ukáže se, ne?
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 12:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každé dopravní opatření, zlepšující pohyb určité skupiny uživatelů po městě, znamená určité (byť i domnělé) omezení jiných skupin a je přirozené, že se to oněm dotčeným skupinám nelíbí. Je to otázka preferencí.
Ad Dašická: Není se čemu divit, já tam po stezce taky nejezdím. Větší prasárnu, než je řešení stezky v místě zastávek, těžko dohledat i v Pardubicích. Ano, trolejbus vybočí částečně do protisměru, ale to musí ikdyž tam cyklopruh není. A nebo si odstup nenechá a cyklistu přimáčkne k obrubě. Na podzim by se měl maloval úsek Jahnova - gympl, tak uvidíme

Railfort: Mě zase děsí lidé, co tvrdí, že něco nejde jen proto, že to v životě neviděli. Projížďky se nebojím, jen to od posledního nezodpovězeného emailu asi nějak vyšumělo...
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 12:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, celý svět čeká jen na to, až jim parta všeználků z DPMP vysvětlí...

Začínáš být trapnej - například Fandových 417000 kilometrů po městě s busem ho zcela jasně opravňuje mít jasné názory podložené praxí. A pokud ho považuješ za všeználka, no proč ne, mimo toho že je to velice zkušený a dobrý řidič MHD, tak je to vysokoškolsky vzdělaný člověk, špičkový muzikant a já nevím co ještě...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2012

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 12:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem si na vlastní kůži projel ul. Bělehradskou od křižovatky Hradecká x Studentská / Bělehr. až ke kruhovému obj. ke Kauflandu... Úsek Polabiny hotel - ke křižovatce Kosmonautů x Bělehradská, tak to celkem má svou účinnost směrem ke Kauflandu, protože chodník je opravdu ve špatném stavu. Dále od křižovatky se dá bezpečně a klidně jet po širokém chodníku. Lidí tam moc nechodí. Od Kauflandu po Polabiny hotel (jak jezdí lč.3 při Křivkově memorialu, tak je po celé ulici velmi široký chodník, takže cyklopruhy, tam jsou opravdu na nic...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5441
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 12:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projížďky se nebojím
Dnes odpoledne linka 9 / bus 129 / od dvou hodin do půlnoci.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 14:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda J.: Není se čemu divit, já tam po stezce taky nejezdím...

To je fajn, mně se nelíbí padesátka ve městě a že musím na křižovatkách dávat přednost, takže to mám začít taky beztrestně ignorovat?

Jestli je tohle politika celého Vašeho sdružení, tak se nedivte, že Vám tady lidi nadávají. Pokud vím, tak zákony nefungují tak, že když se mi něco nelíbí, tak to začnu porušovat, a tím, že to časem začnou porušovat všichni, dosáhnu svého cíle, tedy změny zákona... Povinnost použití vyhrazeného jízdního pruhu, resp. cyklostezky platí pořád, takže tady vlastně jdete ostatním příkladem porušováním zákona?

Zrovna devítka není na projížďku moc zajímavá, doporučoval bych hlavně trolejbusové linky, především jedničku. Je tu i mnoho jiných řidičů než kolega 353, a většina z nich Vám ráda vysvětlí, jak se s trolejbusem musí jet i vzhledem k poloze trolejového vedení. Pokud si správně pamatuju, tak i pan ředitel uváděl nutnost podjíždění TV při odbočení na Bělehradskou jako jeden z důvodů proti cyklopruhům právě v tom místě.

Mysleli jste při kreslení pruhů na silnici i na polohu trolejového vedení?

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Nery
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.60
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 15:40:47    Odkaz na tento příspěvek  

Denně jezdím na kole po městě a semtam mám tu čest řídit autobus či trolejbus, takže mám tak trochu na věc pohled z obou stran. Osobně považuji zřizování všelijakých cyklopruhů za neuvážený hazard se zdravím cyklistů a velkej nesmysl. Loni na podzim se mi v šeru a dešti na Bělehradský málem podařilo sejmout neosvětlenýho dědka na kole. Vůbec jsem ho neviděl, protože za ním jela auta a v jejich světlech úplně zmizel. Mrazí mne z toho ještě dnes. No ale těch argumentů proč jsem proti je samozřejmě daleko víc.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 17:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz: Co říká na cyklopruhy Drážní úřad? Na Bělehradské cyklopruh zasahuje do trolejbusové dráhy, ne? A pokud ano, jen pro zajímavost druhá otázka: Jaké jsou sankce, pokud dojde k zásahu do drážní cesty, aniž by se k tomu DÚ měl možnost vyjádřit?

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolleybus.)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 18:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin96: Ne, letos žádné nové autobusy nepřijdou.
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 18:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_J: Jak neviděli? V praxi už tu máme oproti Palackého kávičkovou Bělehradskou, kterou z velmi rozumných důvodů naštěstí mnoho cyklistů nevyužívá. Takže zbývá jen doufat, že za Palackého to budou také "jen" vyhozené peníze a že se tam mnoho rozumných cyklistů vůbec nevypraví.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 00:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_J.: já ale vůbec proti principu cyklopruhů nic nemám! Mám (v souvislosti s tou muzikou) projetou celou Evropu, a je to i tak, jak píšeš. Jenže ouha: tam -v civilizovaném světě- jsou za volantem i řídítky ŘIDIČI!! U nás velmi často egoisti, suplující si auťákem nedostatek uznání, nebo sváteční řidiči. Ani jedna skupina se tam nevyskytuje. Egoista dostane jen za "neplynulou" jízdu nebo za nepředvídání jedinkrát takový euroflastr a úschovnu papírů, že pak (aby si na pokutu a nutnou autoškolu vzal hypotéku) už jezdí jako všichni ostatní. A sváteční tam vůbec nejsou, jelikož auta jen neleští, ale jezdí, protože to bez něj ani na nákup nejde. I 80letí důchodci jsou vyježdění. A třeba Itálie? Zdánlivý zmatek precizně a bezpečně funguje jak hodinky. Takže vzhledem k české realitě a též těm předpisům o šířce pro mhd (což zcela správně souvisí s tou divočinou v našich městech), by zřízení takových pruhů muselo předcházet stavební rozšíření dotčených komunikací. To je jako s "bezbariérovými" zastávkami. Město zřídí v původní zastávce kasselské nástupiště (logicky ještě náběhy zkrácené) bez nutné úpravy délky a úhlu obou klínů a pořídí 15m vozy. Nejenže není bezbariérová, ale oproti klasickým obrubníkům je nebezpečná. Zadní dveře prvního 15m vozu jsou od nástupiště strašně daleko (dřív jsem mohl kopírovat rantl předním kolem, teď jen předním rohem a v bezpečné vzdálenosti -proto jsou vozy tak obouchané-) A výsledek je geometrie ze základní školy: cestující musí slézt z vysokého nástupiště do hluboké půlmetrové díry a pak se vysápat nahoru do toho nízkopodlažního vozu... Navíc jako řidič jsem povinnen obsloužit každou zastávku jako druhý v pořadí a otevřít dveře (neexistuje /ani nesmí/ zastávka mhd pro 1 vůz). Takže do druhého vozu lezou lidi z trávy a přes zaparkovaná auta. Teď si vemte, že mi signalizuje výstup kočárek. No jo, ale já opravdu musím otevřít dveře jako druhý... To, že kočár nebo vozík má smůlu, je problém zřizovatele zastávky. Bezbariérová (pokud ji obsluhují 15m vozy) musí být včetně klínů dlouhá nejméně 51 metrů. Překvapení? 2krát 15, odstup 1m, a oba klíny po 10m, aby první při vyjíždění nerozerval vybočující záď o chodník a ten druhý dostal zadní dveře na dotek nástupiště. Jiný stavební stav zastávky jsou vyhozené peníze daňových poplatníků. A jsou na to normy! Jediné bezbariérové zastávky jsou Masarykovo a Zborovské nám. Ostatní bych si nedovolil jako dopravce takto označit. P.S. Viděl jste už někdo novou zastávku Cihelna?! (o neuvěřitelnosti zastávky K Polabinám směr Závodu míru radši pomlčím)Kraťoučký kassel v ostrém oblouku! Máme snad vozy ohnuté do zatáčky a děláme si z cestujících až takovou legraci? Vysazení kočárku nám čtyřem trvalo dlouho. Střední dveře 2m od nástupiště a vyjetí z busu a pak z té díry na chodník bez vyklopení dítěte nemožné. Kočár tam i nám zapadl. Prostor vozovky uzavřen z obou stran autobusem, takže nelze odjet s kočárem stranou. Toho, kdo to vyprojektoval bych zavřel a všechna zranění cestujících mu nechal platit. Nevím, co bych dělal s vozíčkářem? Rampou by sjel na dlažbu, ale pak bych neodjel, zádí vozu bych ho sejmul. Leda mimo zastávku, což je nepřípustné...
Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 00:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem zapomněl. Dopravní značka stezka pro cyklisty (pro ch/c, společná neb pruhem rozdělená) je PŘÍKAZOVÁ dopravní značka a cyklista je povinen stezku užít, i když není (a proto nebývá- zákaz vyplývá z příkazové značky) komunikace ozazena dz zákaz vjezdu cyklistů. To je stejné, jako by řidič nerespektoval dz přikázaný směr jízdy vpravo jen proto, že tam není dz zákaz odbočení vlevo... Cyklisty upozorním na následky zakázané jízdu po Dašické. Pokud tam PČR měří rychlost (schovaní za živým plotem véčkové křižovatky naproti gymplu), odchytávají ve volném čase cyklisty, nerespektující příkazovou značku a jedoucí po silnici. Jsou tam často a sleduju to, když tudy jezdím. Kamarád na kole to tam taky schytal a prý se mu podařilo usmlouvat pokutu za "jízdu po komunikaci zákonem zakázanou" na pouhých 1000,-Kč. Tak směle do toho, jestli nevíte, kam s penězi...
Od roku 2007 trolejbus 320
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 09:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

374: Takže v "civilizovaném světě" ve stejném profilu cyklopruhy být můžou, u nás díky řidičům egoistům a víkenďákům nikoliv... Díky za vysvětlení, to jsem opravdu (stejně jako s Dašickou), opravdu netušil! :-)
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 19:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové řidiči, máte to marný, cyklopruhy tam budou a basta .

Bude součástí cyklopruhů vyrovnání křivých vpustí a jiných výmolů?
S_u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 21:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklisti přivedou tento stat ke krachu
1) Pro kuope kola neberou uver- minus pro ekonomiku
2) Nepotrebujou provozni kapaliny- obrovsky minus pro ekonomiku
3)Neplati za parkovani- minus pro ekonomiku
4)Nemaji SPZ ani techniskou kontrolu,
5)Neplati povine ručeni ani havarijku
6)Obvykle jsou zdrave a proto nevyuživaji placenych služeb zdravotnictvi a lekarenskeho prumyslu
7)Nemaji řidičak ani neznaji pravidla silničneho provozu
8)Pokuty nedostavaji skoro žadne- všechno minus pro ekonomiku
Takže zakazat nebo obložit mytem
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14913
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 12:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklisti přivedou tento stat ke krachu

Vyvedu tě z omylu

1)
Svoje první "pořádné" kolo (ne šmejd ze supermarketu za tři tisíce, který se po sezóně rozpadne) jsem si koupil na jaře 1999, ukradli mi ho na podzim 1999 ze sklepa.
Sklep jsme lépe zabezpečili a nebylo to levné.
Druhé kolo jsem si koupil na jaře 2000, ukradli mi ho v létě 2001 ze sklepa.
Sklep jsme lépe zabezpečili a nebylo to levné. Od té doby nám sklep nevykradli, potřebovali by k tomu přinejmenším flexu.
Třetí kolo jsem si koupil na jaře 2002, ukradli mi ho před pardubickým Globusem v červnu 2003.
Půjčil jsem si bratrovo kolo, které on stejně nepoužíval a začal jsem střádat na nové kolo. Koupil jsem si ho na jaře 2004.
Týden poté mi z kolárny na kolejích UPCE ukradli bratrovo kolo.
Čtvrté kolo jsem používal poměrně dlouho, do srpna 2010, kdy mi ho ukradli na plzeňském hlavním nádraží, kde bylo přivázané bytelným řetězem ke kovovému zábradlí. Bytelnému řetězu ostatně vděčím za to, že kolo tak dlouho vydrželo - a to jsem ho běžně nechával stát půl dne na třídě Míru, Masarykovo náměstí, u nádraží a na jiných podobných místech, kde probíhá podle JŘ střídání řidičů.
Od té doby mám páté kolo.
Vezmeme-li v úvahu, že to kolo má pořizovací hodnotu v rozmezí 10-15 tisíc, podpořil jsem daněmi ekonomiku víc, než je mi samotnému milé.

6)
Služeb zdravotnictví pak coby cyklista využívám pokaždé, kdy mi pan Kotora na křižovatce nedá přednost a když mi slepá a hluchá důchodkyně Přibylová skočí bez rozhlédnutí přímo pod kolo (ruce si lámu na střídačku Mimochodem, tu pravou mám už deset let křivě srostlou a tak to zůstane. Z peněz od pojišťovny jsem si tehdy zaplatil řidičák na autobus, abych při dalších nehodách zvýšil své šance na přežití. Úspěšně, auto mi od té doby vjelo do cesty dvakrát a nic se mi nestalo, což se rozhodně nedá říct o tom autu.)

8)
Jednou za stovku - přejel jsem v HK přes přechod na Gočárově okruhu na červenou, protože nic nejelo a osudným se mi stalo to, že jsem nekoukal po stojících autech. Jedno bylo policejní. A jednou za dva tisíce a tisícovka jako náklady na přestupkové řízení, protože jsem nepoužil hromadu zvlněného štěrku prorostlého kořeny a rostlinkami (rozumějte - cyklostezka namalovaná na chodníku z druhé poloviny 70. let) - a zrovna jako naschvál mi pod kolo skočila výše jmenovaná paní Přibylová.

Jinak jsi to ale napsal moc pěkně, zasmál jsem se při tom
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 22:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3) Neplatí za parkování. Co není, může být. :-)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 13:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, kdy do Pardubic dorazí nové 12 m a 15 m trolejbusy?
Děkuji předem za odpověď.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14923
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden bílý 15m Solaris jsem dneska potkal v Plzni na zkušebních jízdách.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2012 - 23:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Zřejmě koncem září by měly začít jezdit v Pardubicích.
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 24. srpna 2012 - 21:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem natáčel vlaky na severní Moravě, ale největší zážitek z dnešního dne není ze severní Moravy, ale z pardubické linky 8 odjezd 19.31 z Hl. nádraží směr Dubina, Dubinská. Řidič najížděl od nádraží do pruhu pro busy, zatímco nějaký boreček(měl hradeckou značku) na něj začal troubit. Pak na křižovatce u autobusového nádraží náš řidič otevřel dveře a začali na sebe házet nadávky typu "kdo má přednost debile" apod. Pokud sem chodí má moji poctu, protože těhle blbečků jezdí na silnicích víc než dost. Jeli jsme autobusem 208.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5460
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 24. srpna 2012 - 21:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nadávat by si neměli, ale že řidiči v prostředním pruhu jedoucí d pravého ignorují to, že busy od nádraží mají při jízdě z pravého do středního přednost, to je úplně normální. Je to totiž klasická jízda v pruzích a tam platí přednost zprava.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 25. srpna 2012 - 02:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: to není úplně přesné. Přednost zprava platí pouze, pokud jsou v jednom směru 3 pruhy a řidiči v krajních pruzích přejíždí do středního. Případ, že jedou vedle sebe a "chtějí se vyměnit" bohužel zákon nijak neřeší (chtěl jsem si být jistý, tak jsme na školení právě tuhle situaci konkrétně dohledávali v paragrafech). Bohužel platí pouze klasika, že při přejíždění do vedlejšího! pruhu nesmím omezit řidiče v něm jedoucího (to neplatí pouze z připojovacího např. na dálnici). Takže "50 na 50". Z hlediska šoféřiny by měla manévrůschopná "tříkolka" nechat kolos typu tir a bus plynule jet (pravděpodobně by se k tomu v případě kolize přihlíželo). Nicméně střední pruh je před začátkem buspruhu podélným značením vyveden do levého a pokračovat rovně nelze. Já tam problém nemívám, jedu v klidu a i tiráci reagují překvapivě brzo a hlavně jednoznačně. Přinejhorším dojedu před plnou čáru, zastavím a s už doslova vypálenou bliknou čekám. Musím podotknout, že někteří kolegové vyjedou od nádru jak blázni a šoupou to dost agresivně právě tirákům, což je od řidiče mhd nepochopitelné. Co už můžu víc předvídat, než že rozjetý a zmatený nemístní čumí na spleť značek a do úhlu k nádraží v zrcátku vidí s prominutím kulový. Podobně Hradecká- Poděbradská. Tam mívám problém daleko častěji než u nádraží. Případ je ale stejný a o netoleranci. Když mě nepustí před ostrůvkem doleva, tak to tam s tou levou marnou bliknou holt ucpu. Kolikrát jsem měl sběrače napnuté doleva jak pruty. A nic. Nechali mě tam trčet a všechny na Hradiště za mnou...
Od roku 2007 trolejbus 320
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5462
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 25. srpna 2012 - 12:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tři nebo dva pruhy fungují úplně stejně, což je můj názor i výklad PČR - protože se vždy řeší jen ty dva konkrétní pruhy, vedle jich může být ještě nekonečně.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 25. srpna 2012 - 22:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem rád, že k tomu PČR takto přistupuje.
Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 25. srpna 2012 - 23:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem ta přednost zprava dle paragrafů opravdu platí pouze v případě, že řidiči jedoucí v nesousedních! pruzích (může jich být v jednom směru hodně, je to jedno) přejíždějí ve stejném okamžiku do toho volného mezi nimi (takže pak bum prásk). Typický případ je v Pardubicích u zimního stadionu ve směru od mostu. Řidič jedoucí v pravém zjistí, že ten směrově obojetný střední jede rychleji a je vedle volný - a šup tam. Ovšem právě ve chvíli, kdy to samé napadne řidiče v tom levém... V autoškole nám tloukli do hlavy, že při přejíždění do vedlejšího pruhu musím otočit hlavu! a ne jen podle zrcátka. Právě i třeba kvůli takovému případu... O přednosti zprava při vzájemném přejíždění vozidel jedoucích v sousedních pruzích není v zákoně o provozu na pozemních komunikacích opravdu ani písmeno...
Od roku 2007 trolejbus 320
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. srpna 2012 - 14:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo ještě nezachytil na těchto stránkách: www.plzensketrolejbusy.cz
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 28. srpna 2012 - 22:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotky ze zkušebních jízd 28Tr byly přidány i na pardubické stránky (viz odkaz níže), autorem fotek je Zdeněk Kresa.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 03:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si (opět) malý povzdech nad výběrem vozu, na který se nalepí CVR.
Z původních 7 autobusů s polepem CNG nám zbyly dva (A202 a A204). Jeden s kompletním polepem a druhý s půlkou levého boku bílou. Po nehodě u Nemošic (více zde) se už polep neobnovil.
Když se včera lepila nová CVR, tak hádejte, který ze dvou zmiňovaných vozů ji obdržel...
Takže místo posledního vozu s CNG polepem máme jenom půlku. To mi už hlava nebere.

Vím, že pláču na nesprávném hrobě, ale potřeboval jsem si trochu ulevit.

(Příspěvek byl editován uživatelem 2609.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9626
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 07:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak tady vidím napsáno o lepení reklamy, zeptám se na nově vzniklou věc. STK teď nově upozorňuje, že na oknech, která jsou označena jako nouzový východ nesmí být nalepena reklamní folie. Setkali jste se s tímto i u vás?
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14935
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 20:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna fotka z loňského léta.

Autobus sice pardubický není, ale přesto to dávám sem, určitě uhádnete proč. A kdyby chtěl pan řidič foto na památku, stačí říct, autora fotky znám.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 20:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to opravdu nesmyslně, ale na vůz 202 měla být nalepena reklama již v červnu, ale klient odstoupil, na 204 byla rezevace a teď se realizoval polep. K 15.9. bude polepen i vůz 202, na který je nový klient.

Toť na vysvětlenou.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 23:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Ty 26Tr jsou nádherné!
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 05:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ: díky za vysvětlení. Pro nás neznalé to smysl nedávalo, teď už je to logické.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 13:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak to bylo za pilota, který to dneska s kamionem narval pod podjezd na 17. listopadu? Kolony na jedné straně od Zborovského náměstí, na druhé straně od zimáku, to jsem tady v pracovní den dopoledne už dlouho neviděl...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2874
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 22:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik fotografií nových 26Tr z Plzně bylo přidáno na web, opět viz odkaz v podpisu.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 23:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: Já na ty fotky koukl už včera na webu co poslal kolega Eugen, ale budiž. Už si na ně brousím zuby
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 23:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin96: Některé fotografie jsou sice stejné, ale snímky druhého vozu ze včerejška na "plzeňských trolejbusech" zatím nejsou.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 12:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: Vidím tam nějaké nové fotky, například ta kde přejíždí závory, tu jsem neviděl, ale každá fotečka dobrá
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 21:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen vzkaz pro Tr_man: zítra máš 320, tak na ni dej pozor...:-) (a bacha- nevytisklé jízdenky s hláškou "chyba tiskárny" se připisují do tržby, tak to musíš kaštanům vysvětlit...)
Od roku 2007 trolejbus 320
NP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.6
Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 22:19:37    Odkaz na tento příspěvek  

Co se stalo dneska kolem 13 hodiny na Palackého? Viděl jsem n zastávce 13 a 2 (přímo čísla trolejbusů si nepamatuji), pak jen záblesk a 2 i 13 měli troleje shozené a 2 pokračovala až k lávce. Ještě mezi tím si vedle 13 zastavila 6 (přímo vedle sebe) a o něčem se bavili, což velice naštvalo řidiče automobilů za nimi...
Co se tam stalo? To 2 si nevšila trolejů 13 a proto ji předjela? Nebo zmenšená inteligence řidiče?
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 22:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NP: Shozené troleje? To by se určitě vědělo neb by to jistě bylo na delší dobu.
Tohle to vypadá jen na klacky (sběrače) ...
NP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.6
Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 10:05:42    Odkaz na tento příspěvek  

myslel jsem ty klacky... Asi to vyplynulo trochu jinak než mělo...
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 18:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: kamion v podjezdu byla firma z Plzně a řidič z Mostu

že by: trolejbusy by měly dorazit během 2 týdnů, vozit se budou na podvalníku po jednom, každý den jeden.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 18:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra 2.9.2012 vyjede do ulic Sanos 329 na jednu ze svých podzimních jízd. Trasa Dubina sever - Třída Míru - nádraží - Polabiny točna a zpět. Odjezdy z Dubiny sever cca 13.00, 14.00 a 15.00.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 22:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NP: u sběračové akce na Palackého jsem nebyl, ale dle infa kolegy, který je v HPP rušňovodič (rušeň- nádherný výraz pro lokomotivu, škoda, že čeština žádný nemá). Stávkovala tam 24Tr/318, jako obvykle na své oblíbené trakční obvody, se staženými sběrači. Řidič Solarisu evidentně udělal školáckou chybu: při objíždění se značným vychýlením sběračů a 15m vozem na to moc "hampstnul" a nejspíš na svorce došlo k nutnému výpadku sběračů. Proto ten záblesk, důkaz značného příkonu v onen moment....
Od roku 2007 trolejbus 320
běta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.251.245
Odesláno Neděle, 02. září 2012 - 14:32:45    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ohledně zastávky na hledíku kde bude autobus stavět?U Jipu nebo nekde mezi baraky.Děkuji za odpoved:-)