K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 29. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 29. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14604
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 23:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že vzhledem k jeho nepatrné velikosti znám jako dispečer osobně dobře všechny řidiče

Nejen ty. Ono se stávají i takové věci, že mám v pátek volno, takže ve čtvrtek nejdu spát a sedím dlouho do noci u počítače. V 2:31 mi zazvoní telefon, volá dispečer J.M. a sdělí mi, že ví, že určitě ještě nespím, takže mi chce říct, že mi právě napsal ranní od 4:10, protože ví, že to určitě vezmu a že bych si tedy měl jít aspoň na tu hodinu lehnout a spát. No a tak vypnu počítač a jdu na hodinu spát.

nebo v LB na točně nechá nastoupit zadním oknem strom a klidně s tím rozbitým oknem pojede dál



S osmi dlouhými vozy nemáme nárok zpracovat extra turnusy pro takové a makové vozy.

Tak ono by to šlo, ale výsledek bude mimo jiné ten, že si budou řidiči závidět i nos mezi očima. Jeden turnus bude mít určitě víc dělených směn, než ten druhý a to je špatně, v jednom turnuse bude řidič jezdit pořád dokola stejné linky a to je špatně, v jednom turnuse bude řidič muset pro to, aby měl hodiny, jít do práce na víc krátkých směn, než v tom druhém, takže bude mít při stejném počtu odpracovaných hodin míň volných dní, což je špatně - a stejně ti nakonec jeden řidič vysvětlí, že dřív to bylo určitě lepší a druhý přijde s tím, že jeho bratranec jezdí v DP Kotěhůlky a tam mají turnusy stokrát lepší, než v Pardubicích, aniž by dokázal vysvětlit, v čem ten rozdíl spočívá.

Čili - shrnul bych to do věty "Ať se udělá, co se udělá, je to špatně."

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5228
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 23:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S. pro 353: V dnešním zmatku sis asi nevzpomněl, viď?
Ježíš, promiň. Vzpomněl - když jsem si tisknul příjezdy a viděl tě tam na konci pelotonu ... ale nedoladil jsem to do finále. Zkus ráno zavolat J.M., má denní a třeba by něco vymyslel.

K dnešní cyklo akci - zadání správných odklonových spojů jsem kontroloval přes sledovačku, hříšníky co nezadali odklon jsem našel tři a umravnil jsem je. Týkalo se to ale odklonu z TM po Sukovce, což naštěstí zase takový error nebyl. Trojky jezdily na odklon správně všechny. Největší komplikací celé akce byly semafory u zimáku, které po stažení Sukovky do jednoho pruhu strašně brzdily výjezd na Masarykáč. Plus v čase cyklo blázince byla nehoda tří osobáků v Anenském podjezdu.
Jinak abych se pochválil, tak výměnu 26 tr kurzů za autobusy jsme zvládli jen s jednou posilou na místě zálohy (když víš koho si pozvat, je to radost). A ze seznamu tr spojů které nebudou nahrazeny (viz web DP) se mi podařilo nahradit operativním řízením provozu ještě tři a půl - jedno kolo na sedmičce a dvě a půl na pětce. Víc už to nešlo, ve vozovně mi nezbyl už žádný autobus. Kvůli dnešku také došlo k nečekané události, kterou šotouši asi neměli možnost zaregistrovat - na fakturu na letiště vyjely odstavené devítikila 144 a 145 - mají vybraný odbavovák, ale ten na letišti naštěstí nepotřebovaly.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 23:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Je faktem, že s těmi přidělenými vozy máš asi pravdu, ale důležité je, aby se nedělaly nějaké mimořádné změny, protože to pak dělá neplechu.

Vidím, že okno je už kultovní záležitostí.
MHD Ostrava
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 00:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pěkně se to tu rozjelo. Snad bych jen přidal trochu své téměř už půlmilionové zkušenosti "do mlýna". Obsluha zastávky Hradecká je opravdu "nijak" operativně řešitelná. Každý den ve stejný čas jiná poptávka. Dokonce i v týdenním odstupu. Jeden třeba čtvrtek nic a další najednou 7 tun mladé dychtivé zátěže:-) Kvůli jednomu odjezdu "vysokopodlažního" kurzu 302, který je ve zbytku odjetých 313!km vytížen nejvýše optimálně, nebudu plýtvat 15metr. Nasazení těchto vozů na výše uvedené trojkové kurzy vychází právě z dlouhodobých průzkumů a jejich CELODENNÍ vytíženosti. Např. 301 je v 15metru odpoledne k nádraží zcela vytížená 4 hodiny (jen jednou jsem to jel kvůli závadě s náhradním krátkým vozem a pokaždé jsem nepobral min. 30 lidí... Z velké části ale tkví problém jednorázové přeplněnosti v tom, že všichni chtějí jet "spolu". Už předem se rozdělit nebo počkat 10 minut na další prázdný spoj prostě není "in". Ještě než budete hartusit, tak vězte, že jsem taky absolvent UPa a právě proto dobře vím, že je to přesně tak a ten dav, vypadnuvší z přednášky prostě nerozdělíte. Většina jela jen do města, ale nikdo z nich nechtěl počkat pár minut na sedmičku. Natož polovina z "nádražáků" na další trojku. Ostatně přesně tuto skutečnost potvrdily i "terénní" průzkumy, na kterých jsem se podílel před časem i já (:-)) Navíc Hradecká je jedna z nejčastěji obsluhovaných zastávek. A čekání max 10 minut (když se nevejdu a zrovna dle Murphyho zákona jiná linka nejede) je na Pardubice luxus. A pokud mi jede poslední vlak domů, tak se musím ulejt dřív, protože když spoléhám na jediný spoj, je to čirá sázka do loterie. Navíc začíná být teplé počasí a kompresory od fy Orlík Česká Třebová se přehřívají a dají si kdekoliv klidně "padla". A až na nádraží se bez vzduchu fakt nedojede:-)...
Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 01:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale hlavně se těším na další pěkné příspěvky k DOD:-) Tatra je prostě skvost! A ta nulová hlučnost při zastavení. Sice bez posilovače je volant Arnoldí a dle Guru i pedály reagují na tlak od 20kilo výše. No jo, tehdy těm vozům žádný individuální provoz nepřekážel. Škoda, že při cyklozávodu Tatrovka brousila jen dukelské kolečko v ad lib směru, max se zajížďkou do Jesničánek... V sobotu si to vynahradí, má být i nádherné počasí, tak snad nebude hrozit situace, že za deště nesmí bohužel vozit cestující:-o Diskusi o nedokonalosti pardubické mhd bychom mohli odložit na příští týden a zatím se oddat trochu retro náladě, co říkáte?:-)
Od roku 2007 trolejbus 320
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 10:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I já další, student UPCE, se znovu ozvu.

Ne jednou jsem tu říkal, jak jezdí linka č.3 přetížená. Nic se neděje.

Ne jednou jsem říkal, že by linka č. 3 (odjezd 16:40) mohla u nádraží v neděli počkat o 2 až 3 minuty, kvůli lidem, kteří přijedou ECčkem od Prahy v 16:39. Bylo mi odpovězeno že to nejde. Ale, tuším že to byl právě 353 který mi odpovídal, mě pochopil špatně, a místo toho linka č. 10 čeká nepravidelně 2 minuty (plánovaný odjezd 16:58, skutečný 17:00) na linku č.3 a jedou spolu do Polabin. Asi se mají holky rády, nebo já nevím.

Pominu, že někteří řidiči jezdí jako šílenci. Asi před 14 dny na lince 10 směr Univerzita -> nádraží jelo nějaké prase, které vesele dělalo myšky jinému Tbusu u nádraží. Styl brzda plyn mu byl zcela vlastní a cestující létali zepředu dozadu. Pravidelně se vyskytuji na spoji jedoucím v 14:43.

Je vidět, že student, je druh velice nevděčný. Jsem rád, že nejsem sám, kdo říká, že místní MHD stojí za prd.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 10:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo já jsem jednou někdy nedávno viděl jednoho takovýho s tamtím, jak dělá tamto, a bylo to hrozný. Sice nic z toho nemohu dokázat, ale bylo to hrozný, a proto to všechno stojí za prd. A protože jsem na webu negramotnej, nenapadlo mě to napsat tam, kam se to napsat má (Dotazy a reklamace), a místo toho to píšu sem.

Takže znova, když to od Trolejbuse374 jednou nestačilo:
Diskusi o nedokonalosti pardubické mhd bychom mohli odložit na příští týden a zatím se oddat trochu retro náladě.
A šup sem s fotkama ze včerejška a dneška, nevěřím, že kromě PeDála nebyl nikdo venku s foťákem nebo kamerou.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14605
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne jednou jsem říkal, že by linka č. 3 (odjezd 16:40) mohla u nádraží v neděli počkat o 2 až 3 minuty, kvůli lidem, kteří přijedou ECčkem od Prahy v 16:39. Bylo mi odpovězeno že to nejde.

Tak ono jde všechno, ale...

1) Proč rozhodit pravidelný interval kvůli jednomu spoji a jednomu konkrétnímu vlaku?
2) Proč právě kvůli tomuhle? Z Prahy do Pardubic přece jede tolik jiných vlaků... Skoro bych prohlásil, že spojení Prahy a Pardubic je lepší, než spojení v okrajových čtvrtích typu Nemošice a Dražkovice.
3) Jízdní řády vlaků jsou věc poměrně proměnlivá a dráhy trpí zvláštní nevysvětlitelnou úchylkou posouvat časové polohy spojů každý rok o pár minut sem či tam, takže co platí teď, za chvíli platit nemusí.
4) Kolik lidí přestupuje zrovna z tohohle vlaku na trojku? Já měl za to, že vysokoškoláci jezdí do Pardubic v neděli až později večer, v 16:40 mi to přijde podezřele brzo.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1)Právě, že by se ten pravidelný spoj mohl kvůli těmto vlakům upravit. Aby se tomu mohlo říkat "návaznost spojů".

2)Jistě, mohlo by se to upravit kvůli všem EC, hned by měla MHD lepší pověst u cestujících.

3)Pokud SŽDC někde něco opravuje, tak s tím ani Jančura nic nesvede (pokud to byla narážka na zpožděné vlaky ČD). Nehledně na to, pokud to přijede zpožděné z Raichu i od Maďara, tak to v republice už moc neovlivníme.

4) Né všechny studenty babí přijíždět za tmy, ve večerních hodinách. Jinak můžeme se bavit třeba o čísle 15 lidí. Možná i víc.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9485
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Trolleybusem. Už se těším zase na nabitý den, kdy nejde vše stihnout ani náhodou .
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6014
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem chtěl dát pokoj, ale opětovně mě to vytočilo.

Martin_j: Martine, jednou bys taky mohl uznat, že ne vše je tak růžové. Zejména, když pocházíš z města, kde je MHD na poněkud vyšší úrovni než v PCE.

Trolejbus374: Můžete mi říci z jakého důvodu by měli studenti UPCE čekat na další spoj, když jsou zcela STEJNÝMI cestujícími jako OSTATNÍ??? To je přesně ten důvod, proč se vám do budoucna na tu MHD zcela vykašlou. Ale asi to tady nechce nikdo pochopit.

K těm návaznostem na vlak. Zajímavé je, že taková trojka v 22.35 z nádraží jet později může.
MHD Ostrava
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7821
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hloupý je ten, kdo v dané situaci nedokáže nalézt alternativu. A že se jich nabízí... O kvalitě dopravy v Plzni v posledních cca 8 letech lze vést sáhodlouhé diskuse a MJ na to vliv nemá.

A jestli chceš vidět dobytčák, oproti němuž je odpolední špičková trojka naprostá selanka, svez se v Praze 107kou...
Neplýtvejte municí, šetřte životní prostředí - podávejte v krátkých dávkách!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6015
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo? Že se jich nabízí? Já jako cestujícíc chci jet teď v tu chvíli, kdy se rozhdonu, že chci jet. Na MHD musí být nějaký spojeh, jinak je to zcela zbytečná služba.

Ke 107. Jel jsem, jenomže Praha je něco jiného a argumentovat zcela jinak velikým městem je trošku mimo.
MHD Ostrava
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jako cestujícíc chci jet teď v tu chvíli, kdy se rozhdonu, že chci jet.

Tím se myslím všechno vysvětluje. Račte se vykašlat na pro vás zcela zbytečnou MHD a využijte taxi, to pojede přesně ve chvíli, kdy se budete obtěžovat vyjít před nádraží.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2461
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu dobrá ...


:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14606
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 3) Ne, to je narážka na to, že vlaky každý rok mění jízdní řád a často jsou to jen nějaké minutové posuny, zatímco JŘ MHD je ve srovnání s tím poměrně stabilní záležitost.

V tom případě bysme ovšem měli udělat hromadný rozjezd všeho od nádraží, protože jiní cestující z toho vlaku by rádi přestoupili i na linky směr Dubina nebo Dukla - a nějaká trojka je vůbec nezajímá - a pak si tu zas někdo bude stěžovat, že máme hromadnou dopravu, protože od nádraží do města jede hromada trolejbusů naráz a pak 20 minut nic. A bude mu úplně jedno, že všechny ty trolejbusy navazovaly na nějaký vlak, protože on jezdí jen po městě a nějaké vlaky ho nezajímají.

A zrovna konkrétně v neděli mezi 16. a 17. hodinou přijíždějí do Pardubic různé vlaky z různých směrů v 16:00 06 10 12 17 18 26 28 30 33 39 39 53 56 (zdroj: http://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/odjezdy/). Takže ať upravíme spoj jakkoliv, pokaždé někomu ujedeme a ten začne vysvětlovat, že právě jeho vlak je ten nejdůležitější (protože tím vlakem jezdí ON a ON je zákazník a jemu by se mělo vyjít vstříc), na nějž by mu mělo všcehno navazovat. Takže takhle to opravdu řešit nejde.
Takže zatímco se Jurajs_89 dožaduje návaznosti na vlak od Prahy, takovému Ostravákovi jsou nějaké vlaky od Prahy srdečně fuk, protože on přece jezdí z druhé strany a potřebuje, aby mu trolejbus navázal spíš na vlak z východu.

Martin_j: Martine, jednou bys taky mohl uznat, že ne vše je tak růžové. Zejména, když pocházíš z města, kde je MHD na poněkud vyšší úrovni než v PCE.

Víš sám, že mám pracovně co do činění s různými subjekty na poli dopravy. Každý ten subjekt má své výhody a nevýhody, ať už z pohledu cestujícího, z pohledu zaměstnance a nebo z pohledu člověka, který musí s daným subjektem jednat pracovně. Nechtěl bych se tu pouštět do srovnávání. Pardubicím se dá určitě co vytknout, ale stejně tak se dá leccos vytknout i Plzni, Ostravě, ...

K těm návaznostem na vlak. Zajímavé je, že taková trojka v 22.35 z nádraží jet později může.

Hm... Co třeba proto, že večer jezdí míň vlaků i trolejbusů? V Ostravě máte v noci taky řešené návaznosti mezi všemi linkami navzájem, zatímco přes den se to neřeší.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7822
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravák - plky, plky, plky... chce to nebýt línej idiot konzument. V opačným případě ukonči studium DFJP, neb ti to nic nepřineslo, a o takové odborníky (resp. odporníky) funkční dopravní systémy nestojí. Dále viz orgán Nejvyššího sovětu ÚV KSSS.
Neplýtvejte municí, šetřte životní prostředí - podávejte v krátkých dávkách!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_j: Sláva, konečně fotky. Díky, hned je mi v pracovním procesu o něco líp... :-)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5229
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 15:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je, že taková trojka v 22.35 z nádraží jet později může
Jen potvrzuješ, že jsi mimo. To není kvůli žádnému vlaku. Tenhle spoj je oproti intervalu posunutý kvůli návaznosti na dělnické spoje linek 12 a 23 z průmyslových zón Foxconn a Staré Čívice, neb občas při velké kumulaci gastarbaitrů v nich nabírají zpoždění a trojka ujížděla i těm pár domorodcům, kteří tam ještě dělají...

Dnes jsme prověřili před akcí 353, ale byla to nuda, všechno fungovalo, cestou jsme nepotkali nic zajímavého, jen Tatru, eróčko, 26Tr a pár nějakých cizích autobusů :-). Fotku žádnou nemám, ale kolem Tatry je pořád smečka fotičů, tak se snad dalších fotek dočkáte od jiných.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 16:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes jsem se bohužel historáku nedočkal, akorát tu mám naši 15metrovou solárku:
http://www.youtube.com/watch?v=uBWO8tt1PZ0
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 16:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Časy mezinárodních spojů jsou de facto neměnné. maximálně se upraví minuta.
2) Schválně jsem zdůraznil vlak třídy EC, ne SP, ne ne OS. Tyto vlaky jezdí jednou za dvě hodiny z každého směru, a vychází to tak, že každou hodinu je vlak ve stanici z opačného směru.
3) Mluvím o pozdžení spoje o 2 minuty, ne o překopání celého jízdního řádu.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 17:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: Jestli je toto většinový názor v pardubickém DP, tak potěš.
Petr_k: Já se tady celou dobu snažím naznačit, že by se měl DP snažit více o zákazníky, přičemž mi tady všichni trvale tvrdí, že je pro ně cestující až na posledním místě. Nikdy jsem nepatřil k těm, kteří by nebyli schopni si najít alternativu, ale troufám si tvrdit, že minimálně 75 % cestujících alternativy nehledá. A dnešní doba je prostě taková, že pokud se o zákazníka nebudu starat, tak mi uteče. Bohužel se to tváří tak, jakoby DP přesně o tohle šlo.

Nechtěl jsem tady s nikým přicházet do sporu. Začal jsem zcela jasnou a jednoduchou událostí, kdy trojka přijela narvaná už z Bohdanče a takto jezdí narvaná každý den, až následně mi tady bylo vnucováno, že za všechno můžou studenti UPa, což je samozřejmě nesmysl.

Celou dobu to tady vypadá, jako bych někomu bral lopatičku a kyblíček, tak se vzteká... Zajímavé také je, že zde diskutující přespolní Jurajs 89 a Kuba_j vidí plno problémů stejně, ale asi už si všimli, že to tady nemá cenu řešit, tak už raději ani moc nereagují.

353: Děkuju za vysvětlení ohledně toho spoje v 22.35.

Kuba_j: Díky za fotky. Moc hezké.

Martin_j: Samozřejmě, že vím, že ne vše lze vyřešit jednoduše tak, aby to vyhovovalo všem. Taky mi v Ostravě plno věcí vadí, přičemž se většinou jedná o záležitosti ryze politické podobně jako pardubické linky č. 21 nebo 27, ale o tohle mi tady vůbec nešlo. Mně spíše vytáčí to, že se podnik ve styku s cestujícími jakoby zaseknul v době před dvaceti lety a hlavně, že to tady všem vyhovuje. Moc dobře chápu, že nelze nasadit na 1 spoj kapacitnější vozidlo, chápu, že není možné jen tak přidat nějaký spoj (nějakou dobu se v tom už pohybuju), ale šlo mi o to, že je plno věcí dlouhodobě neřešených. Plno ze zde diskutujících vidí ty chyby také, ale místo toho, aby se snažili nějak tlačit na nápravu, tak hledají tisíc argumentů pro to PROČ to tak musí být. A tohle je přesně ta věc, která je typická pro komunální podniky.

Je mi prostě líto, že moje příspěvky všichni berete jako útok proti vlastní osobě, ačkoliv to žádný útok nebyl. Tak nějak jednou za půl roku se to ve mně už nasbírá a tak tady něco vpálím do pléna a místo toho, abyste uznali, že určité věci nejsou dlouhodobě řešeny, tak mi oponujete tím, že je to proto a proto. Kolega Lumík už to tady vzdal, protože vidí, že to nemá cenu. Přeji tedy DPMP krásné zítřky s plněním minimálně na 110 %.
MHD Ostrava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 20:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nasadím smířlivější tón :-). Ale nejdřív stejně jako TASS absolutně nesouhlasím s větou "Já jako cestujícíc chci jet teď v tu chvíli, kdy se rozhdonu, že chci jet". Všechno musí být přece kompromis a nemůžeš čekat, že každému jednotlivci se dá vždy vyhovět. Asi jsi to myslel trochu jinak než jsi to formuloval, ale docela jsi tím svoje vývody shodil.

A k tomu co ti vadí:
1. první základní problém je tedy v tom, že v čase ukončení tvojí výuky na UPCE jedou plné spoje z Hradecké. Navrhl jsi nasazení 28Tr. Hledal jsem důvody, proč zrovna na kurzu 302 nebývá 28Tr nasazen. Něco k tomu psal i kolega 374. Mimochodem na děleném K305 je VŽDY nasazen 28Tr právě kvůli dopravě studentů UPCE a dalších, ovšem vychází to tam na ranní špičku. I zavedení téhle drobnosti znamenalo změnu jízdních řádů i kurzů - protože původně spoje které dnes 305 jezdí nebyly garantované. A jak už jsem argumentoval procentem NP vozů u DP, nasazování 28Tr na negarantovaný kurz přinášelo problémy s nasazováním vozů. Proto se musely změnit kurzy i jízdní řády. Ono to vypadá, jako že se jen změní poznámka u spoje, ale snad sám víš že to tak jednoduché není. Přidání dalšího spoje na trojce v odpolední špičce má problém v délce odpoledních kurzů - pokud by se některá dělená protáhla o jedno kolo, musela by se jí doplnit přestávka 30 minut a tam by zase mohl nějaký spoj v intervalu chybět a celkově by to znamenalo za rok výrazné navýšení hodin řidičů. Provozování posilového kurzu 309 (který teď jezdí jen v pátek) celotýdenně vypadá jako schůdné řešení, roční navýšení km je za školní rok o cca 800 kilometrů a výkon řidičů o cca 80 hodin. Pro prosazení této změny je rozhodně lepší se obrátit na sem než na to psát na k-report. Podle mne by se úspora 5 km denně na jiné lince dala najít, ovšem nikdy nevíš jestli to bude zcela bezbolestně, kdekdo mluví do kdejakého spoje...

2. cloumání s tarifem - no, tady pořád nevím o čem je řeč. Ceny lítaček jsou podle mne přiměřené a placení z peněženky je i dnes například při přestupech levnější než byly papírové lístky před zavedením OS před pěti lety.

3. informační letáky - souhlasím že stále nemají jednotnou grafickou podobu, ale zase už jsem dlouho neslyšel stížnosti na to, že by při mimořádnostech DP neinformoval. Letáky se vylepují kvůli každé drobnosti, jejich vylepení se kontroluje a poničené se doplňují. Jasně že to je přece samozřejmé, ale nebývalo tomu tak vždycky. Jo a lidi to nečtou, to je taky samozřejmé. Ale že by mne grafická podoba letáků odrazovala od používání MHD? To to rozhodně ne.

4. reklamní letáky na oknech a panelech. Jo, souhlas. Na oknech u vozů bez panelů na ně (což je ovšem dneska jen a-129) bych to snad snesl, ale zvenku osamolepkované reklamní panely - jo, máš pravdu, je to ošklivé a asi řešitelné i jinak, než navýšením úvazku té vylepující paní či posílení směny o další. Takže ANO, máš pravdu. Své připomínky směřuj sem.


TAK A KONČÍM, VZHŮRU NA DOD :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6017
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 21:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Tak s tou jízdou, kdy chci jet to bylo mírně překrouceno. Reagoval jsem tehdy na to, že mi bylo řečeno, že si mám počkat 10 minut na další, když se nevlezu do toho prvního a na to ta reakce byla. Nikdo cestujícího totiž nemůže nutit čekat dalších 10 minut, když už si tam poctivě těch několik minut vystál.

1. Ten páteční posilák by byl fajn, ale vím, jak to chodí.
2. Myslím tu situaci, kdy se místo vyřešení problému doplnila poznámka do tarifu, aby se chyba legalizovala.
3. nevěřil bys kolik lidí se na letáky dívá a vizuální styl řeší. To, že si z toho odnesou pramálo je věc jiná, ale DP se hold musí nějak prezentovat.
4. OK
MHD Ostrava
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14607
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 22:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurajs_89: Pořád nevidím důvod, proč by se měl upravovat čas jednoho konkrétního spoje jedné konkrétní linky kvůli jednomu konkrétnímu vlaku jen proto, že si to přeje jeden konkrétní cestující, který tím spojem občas jezdí. Pokud by se nastolil precedens, že i takovéhle věci budou řešeny, nechtějte vidět, jak by ta doprava vypadala, lidi jsou občas schopni navymýšlet si hrozné věci.
Představte si jen to, když z toho vlaku vystoupí v Pardubicích 50 lidí a každý nám tu začne vysvětlovat, že by na ten vlak měl navázat bus do Nemošic a do Spojila a na Duklu a do Ohrazenic... Jak by to asi vypadalo, kdyby se mělo vyhovět všem?
Dovolím si upozornit mladou generaci, že do června 2003 platil na lince 3 o víkendu úžasný jízdní řád s intervalem 13 minut, 17 minut a nebo taky tři čtvrtě hodiny, to když měl zrovna pan řidič svačinu. Buďte rádi za jízdní řád, který je pravidelný, zspamatovatelný a snaží se nějakým způsobem omezovat souběhy.
Já osobně bych v tomhle případě viděl za mnohem větší problém situace, kdy od nádraží k univerzitě jedou večer trojka a desítka společně a pak následuje půl hodiny pauza. To mě osobně coby cestujícímu vadí daleko víc, to je pak rychlejší jít pěšky.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 01:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak teď už jsem se ale poněkud nasštval. Jako šofér, kterého to po 17 letech stále baví a pro spokojenost cestujících by se rozkrájel, absolutně nechápu ten přípoj o víkendu. Vždyť jede trojka každých 20 minut (to spěcháte do práce nebo co!) a ten interval je nezbytné dodržovat. Víkendová 3 je oproti špičce všedního dne -a za tímto tvrzením si STOJÍM, nikdo z vás to nemá možnost celoročně posoudit- stabilně celodenně maximálně vytížená rodinnými výlety, lázeňskými hosty a týdenními nákupy neautařů. Stačí pár minut prodlevy a je vymalováno, protože jde o přesnost nástupu u Afi paláce. No a těch 10 minut čekání na Hradecké, tak to už si fakt děláte pr... Na to nemám co říct. Až budete chodit do práce, vychovávat děti, starat se o celou domácnost, nákupy a úřady, denně a denně, tak budete počítat každou minutu a máte právo být vytočení, protože autobus do Kotěhůlkovy lhoty pak jede za 4 hodiny. A právě takoví cestující (kteří by k tomu měli důvod) nikdy nelamentují, protože ví, že to je nepředvídatelná realita a oni nejsou mezi 100tisíci lidmi VIP. Pokud půjde o mimořádnou minutovou důležitost přepravy z bodu A do B, musím si zajistit jiného dopravce a ne MHD! Zajímavé je, že když někdo jezdí denně ve stejný čas stejnou trasu autem, tak ji jede dle provozu s +/- až 10 min rozdílem a bere to normálně. A my máme ty auta jako přeskočit? Proto mě těch 10 minut opravdu niterně urazilo a beru to jako po pohrdání principem kompromisní dopravy pro všechny. WAU
Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 01:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jestli někdo z vás nemá v roce 2012 v mobilu staženou aplikaci jř mhd (příp. ji neumí využívat), tak no comment. Protože ta "narvaná" trojka těžko pojede napřed. Takže stepovat na zastávce 9 minut a pak se nevejít a čekat dalších 10, to fakt není problém dpmp....

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolejbus374.)
Od roku 2007 trolejbus 320
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6019
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 01:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus374: Nevejít se JE problém DPMP! Pořád nechcete pochopit, že je to služba, za kterou si někdo platí. Pokud je v JŘ napsán spoj v nějaký čas a já ho chci využít a následně se tam nevlezu, tak je to problém dosti zásadní a hlavně problém dopravce resp. někoho, kdo si tu dopravu takto objednal.

Neobracejte to zase na mě! Já tady celou dobu hovořím o ostatních cestujících. Právě těch, kterým o tu každou minutu jde. A troufám si tvrdit, že jich nasírá DP každý den několik desítek. S Vámi je opravdu zbytečné toto rozebírat, jelikož to stále obracíte někam jinam. Chápete, že mi jde o normální cestující??? Nebo to mám napsat v nějaké jiné řeči?
MHD Ostrava
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6020
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 01:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna věc. Vy tady vlastně tvrdíte, že 100 tisíc lidí má možnost jezdit jakž takž pravidelně MHD, což podle vás znamená, že si mají z toho sednout na a děkovat DPMP. Nechcete náhodou, aby posílali děkovné dopisy?

Upozorňuju, že jsem obyvatel právě jedné z těch "Kotěhůlkových Lhot" a tudíž moc dobře vím, co je to, když jeden ze spojů z jakéhosi důvodu nejede.
MHD Ostrava
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 02:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém dpmp. Tak fajn. Takže dopravce má přepravit o 20 cestujících více na jednom odjezdu ze zastávky. Takže právě to je učebnicově neřešitelný příklad. Výprava jednoho spoje pro jednu zastávku je v rámci nákladů neadekvátně nepřiměřená. Je za tím totiž tolik vedlejších nákladů, které ti cestující nepokryjí. Já bych teda nechtěl jít na jen na hodinu do práce. U dpmp určitá šance je, soukromý dopravce by se tím nezabýval paradoxně vůbec. Nasadit na 313km velkokapacitní vozidlo, které bude využito 20 minut. Je to celé o poměru poptávky a nabídky. O desítkách tisíc km denně. A já to chápu, ale takhle operativní můžou být opravdu jen minidopravci. Ti ale nejezdí za 12,50 na 5-10km.
Od roku 2007 trolejbus 320
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5985
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 07:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlasim se jako jeden z prvnich cestujicich z 311 na prvnim soto spoji. Vse probiha podle planu.
Posláno z mobilu.
agrolipka.unas.cz - www.mhdnahane.net
tomas(zavináč)olomoucan.eu
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5986
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 10:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super jizda s vozem 431. Dekuji organizatorum za sotopauzy a za to ze se muzu svezt :-)
Z paluby zdravi Bart...
Posláno z mobilu.
agrolipka.unas.cz - www.mhdnahane.net
tomas(zavináč)olomoucan.eu
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 13:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nabízím některé fotky co jsem dnes na DOD nafotil(není vše za chvíli se vydám autobusem na Kuňku ), ale letošní DOD je pro mě ve znamení moderních busů, takže třeba jsem svezl a hodnotil třeba 26Tr z Jihlavy, 31Tr z HK nebo několik Solarisů(Urbino, Hybridurbino atd.)



Mám jich mnohem více, budu z nich dělat slideshow
I když já více točím než fotím, tak dodám některá videa co udělám

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 19:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KDE JSOU FOTKY? Za celý den 353 fotilo asi 500 lidí, a tady nic???
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 19:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Mám 8minutové video ze 353, za chvilku sem dám odkaz
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9489
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 20:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Organizátorům - stručně, jasně, jako vždy velmi povedené, díky.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 20:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus, Ostravák: díky, těší mě, že se fotky líbí.


Tak jsem dám výběr fotek z dneška:




další ještě přidám...





DOD se povedl, ostatně jako vždycky . Díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuba J.)
:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 20:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DOD se povedlo, všechno klaplo, atrakce supr, projel jsem se 4 trolejbusy a 2 autobusy, prohlídl dalších 10 typů...super! za dnešek proježděno nějakých 200 km, 2 hodiny videa natočeno, 150 fotek, mám koupenou i publikaci s 60tinami s podpisem od LuTepa
palcuju super

pokud se mi teď umoudří počítač tak budu postupně dávat na YT videa z DOD

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 21:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky to tady vytapezuju fotkama z DOD. Videa teď vkládám na YT.












353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5232
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K fotce Tatry a 353 na Třídě Míru krátky pohled opačným směrem.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:

Tady jsou moje hotová videa
Solaris Urbino 1.9
Hradecká SORka
Jihlavská 26Tr
a nakonec naše 353
video s 353 by mělo jít cca ve 23:10

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:

Situace chvilku před příjezdem 353


Nějaké další fotky případně dodám zítra, pokud se k tomu dostanu (a pokud najdu takovou, která tu ještě nebyla...)
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přispěji.


PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny: Musím říci, že co porovnám tak Pardubice a určitě dle slov mého kolegy z Ostravy máme ty nejlepší "déódéčka" pod sluncem. PS: a to je nemusíme mít každý rok, jako někdo a někde
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeDál: přesně to mi tvrdil taky jeden kolega z Ostravy co tam byl
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to není tím, že ta nejzajímavější část DOD (tedy jízdy historických a předváděcích vozidel) se u nás konají přesně v duchu hesla "šotouši sobě" :-).
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6021
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vihorlat_snina: To je zaručeně tím.
MHD Ostrava
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 23:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak co to tam neustále hekalo v průvodu? vždy když jsme zastavili tak jsem slyšel nějaký vřískot...
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5233
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 23:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem moji kolegyni průvodčí z 353 by jste někdo na fotce neměl?
PS: doplním že nejen "šotouši sobě", ale že i běžní návštěvníci (kterých dorazilo opravdu požehnaně) projevovali letos vysokou míru spokojenosti.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 23:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: myslím že je na videu co jsem dal odkaz
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5234
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 23:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro přátele rozklepaných videí (listová pera a kamera přilepená na okně není ideální kombinace).
http://www.youtube.com/watch?v=YktY2ZD2Zvw
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 11-2003

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 00:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Den otevřených dveří byl velmi zdařilý, zvláštní jízdy zrovnatak. Všem, kdo se na akci podíleli patří velký dík.
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 08:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: U Grandu jsem se našel.
Tady jsou/budou videa z DOD:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLDAB4363EC4415465 - Chybí poslední dvě.
DOD hodnotím známkou deset bodů z pěti možných.
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 09:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K přemnoženým fotičům:
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2876
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taktéž vás musím pochválit pardubičáci! Paráda. Jen dotaz k Lp, co hlásily měnírny při průvodu? A trošku mě zamrzel stav polepu NRP...
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 10:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo foto/video odjezdu Sanosu ze stanice Domov mládeže? když jsem ji začal točit tak další 2 lidi přišli a začali točit...
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 12:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje souhrnné video z DOD: http://www.youtube.com/watch?v=ABdADVyHwE8
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 8-2006

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 13:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brožurka k 60. letům trolejbusů v Pardubicích je k mání v Museu Rosice n.L., bude i v internetovém obchůdku, jen co ji tam kolega 353 přidá. Kdo nestihl, může se povozit aspoň vozidly spolku a třeba koupit tu publikaci, nebo pamětní list při zahájení sezóny Musea už příští víkend 5. a 6.5. 2012. Zakoupením pamětního listu podpoříte opravy trolejbusů PSHŽD. Podrobnosti o akci ZDE. Bude i občerstvení s točeným pivem z malého pivovaru.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8000
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 18:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Po kliknutí na obrázek se dostanete na moje fotografie ze dne otevřených dveří v DP. Všem pořadatelům děkuji za vydařenou akci, přírodě za počasí a všem fotografům, kterým jsem omylem vlezl do záběru se omlouvám.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5235
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 19:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ještě rád tímto jménem řidičů spolkových trolejbusů 329 a 353 poděkoval našim drahým kolegyním průvodčím. Přestože nejsou členkami PSHŽD, své povinností průvodčích našich vozidel plnily naprosto vzorně, k plné spokojenosti P.T. obecenstva i spolkových řidičů.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981