K-report
 

Archiv diskuse Historická vozidla do 11. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 11. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 00:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Míla Urban už je po smrti? Tu jeho knížku zbožnuji. Po revoluci jsem si četl jeho cestopis ve Světě motorů, ke knížce jsem se dostal až poději.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 07:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vlastimil l (1126):
No, už je to asi 2 nebo 3 roky, to byl dobrej chlap. Teď žije ten jeho kamarád (na jméno si nevzpomenu) a myslím, že i ten třetí (Ája Bufka) - ten snad kdysi utekl do Ameriky, tak je tam. Moc se mi líbilo, jak ve Světě motorů byl ten cestopis uhlazený (musel být), pak vyšla kniha a tam teprve popsal, co si prožil. Taky to neměl lehký - tohle všechno se na něm asi podepsalo. Tak mu věnujme vzpomínku ...

No a přikládám fotku, kterou jsem našel kdesi na webu. Pro mně osobně je to ztělesnění hrůzy, ale pamatuju, že se to takhle dřív řešilo z nouze po bouračkách. Původně stovka, dostala třeba předek z tisícovky a opačně. Panětníci si určitě vzpomenou. Ale tohle je dost čerstvý ...

pavián
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 08:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: O cestování Míly Urbana píše i Jan Králík v knize A přece se točí. Kapitolka se jmenuje S Vitanou na Yukon, je to super čtení!

No a co se týká Š1000R na obrázku, tak mně se tahle varianta docela líbí, ovšem volil bych třeba jinou barvu a odpustil bych si folie na oknech.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.110
Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 09:07:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pavian: Už jsem to viděl vícekrát, je to taková česká variace na Porsche 911
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 09:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panětníci si určitě vzpomenou. Ale tohle je dost čerstvý ...

Tu rachotinu jsem potkával tak před čtyřmi lety pravidelně v oblasti ulice Jičínské v Praze. Většinou jsem jen projížděl kolem nebo dokonce to vozidlo projíždělo kolem mě, ale jednou jsem si ji taky vyfotil... pak tam myslím nějakou dobu stála zaprášená, takže bych tipoval, že už neexistuje.

A z dětství si různých hybridů typu embéčko s placatým zadkem ze stovky pamatuju spoustu...
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 11:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vodis (854):
Jo, to je krásná kapitolka, schovali si polívčičku do náhradního válce a na Aljašce zjistili, že už není sypká, ale nasáklá olejem.
To byla odvaha takhle tam cestovat a vůbec - skláním se před takovými lidmi ...

Ještě se musím vrátit k tomu, co psal Mto o tom Rusku - prostě - přijde mi, jakoby tam prožívali dobu kamennou i kosmickou naráz. A taky jsem vyšťáral pár zajímavých aut, pojatých ani ne tak veteránsky jako spíš ... rusky



pavián
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2011
Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 12:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavián (407) - s tou dobou kamennou a kosmickou jsi to přesně vystihl. Přesně tak jsem se tam cítil když jsem tam v 90-letech jezdil. Země neuvěřitelných kontrastů vedle sebe, to se musí vidět a zažít. Už tehdy jsem uvažoval o dovozu nějakého veterána, ale už tam fungoval systém překupníků, kteří to předražovali. Najít něco zajímavého napřímo bez místních kontaktů a znalostí bylo takřka neřešitelné. Škoda, že jsem se tomu víc nevěnoval, když dnes vidím co stojí pěkný ZIM, ZIS, Čajka nebo jedničková VOLHA 21. Zájem o zajímavé socialistické stroje je pořád na vzestupu. Sám na sobě vidím jak jsem kdysi jimi pohrdal a dnes si dovedu něco takového představit v garáži.

Zkoušel jsem teoreticky zjistit jestli by se u nás dala taková původní ruská samodělka postavit na veteránské čísla, když to jde na různé západní stavebnice které byly jako repliky vyrobeny v období aby spadaly do veteránské kategorie. Konečné vyjádření jsem nikdy nezískal, protože to nebylo prý nikdy oficiálně vyráběno ( i když to má původní doklady).

Některé stroje byly docela dobře konstrukčně a esteticky řešeny. Jenom byl někdy problém takový vůz, který byl rozestavěný v obýváku, dostat dolů na ulici.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 13:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mto (57):
Já jsem se na možnost dovozu informoval kdysi u několika lidí, poté, co si jeden můj známý dovezl z Ukrajiny Harleye 750 WLC - strašný stav!!! A ten mi říkal (a potvrdilo mi to i pár Rusů tady), že to může 50 let koukat ze země a nikoho to nezajímá. Ale v okamžiku, kdy u toho zastaví nějaké nápadnější auto, okamžitě jsou tam místní a v každé ruce Makarova. Já jsem tenkrát pořád snil o Studebakeru US 6 a naivně si myslel, že jich tam jsou pořád tisíce, když u nás zůstal jediný a druhého museli dovézt z Nového Zélandu, aby mu pak v Lešanech dali na . A taky ty náklady na přepravu a každýho podplatit - ne, to je jen chiméra.
pavián
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 22:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hey men, před necelým půlrokem jsem, tuším, do SPZ diskuze hodil za pomoci Guldyse inzerát na béžovou Škodu Octavii v pražské garáži v perfektním stavu. Cena = odvoz.
Vzal jste to někdo? Jenomže se tu úplně stejná objevila s novou turnovskou RZ.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 22:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před spaním ještě tři foto:
pohlednice Rakousko a Polsko - ale s českými turisty a pak jednou Miličín se Simkou, co asi nechladila ...

pavián
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 23:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já doplním, co jsem v poslední době zmínil:

Tady je moje foto "erkového embéčka":



A tady mé vlastní obrázky z Uruguaye - jak říkám, počasí dost mizerné a občas chytané zdálky a za jízdy, ale i tak je místy vidět, jaká to byla pohoda - nízké domky, vysoké aleje podél ulic, do toho taková paleta nejnečekanějších vozidel parkujících i projíždějících... zajímavé bylo, že v prvních hodinách jsme nepotkali nic extra a začalo to až na jednom předměstí:

Tohle je jakási místní verze "er-čtyřky", kterou jsem moc nepochopil - kupé-pikap?


Tady Austin, ve kterém přijel pár šedesátníků:


Tady pár pouličních výjevů a zátiší:






No a některé dílny/bazary se asi specializují na opravy a prodej místních veteránů czincům, kterých do Colonie jezdí mraky (kvůli památkám a blízkosti argentinské metropole Buenos Aires):

Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 07:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef (2939):
Tak jsem koukal na to MBerko, nedal jsi tam omylem mou fotku - tam jsou i stejný auta vpředu a vzadu a ta škodovka stojí naprosto na milimetr přesně ???
K té Uruguayi: moc zajímavý záběry - překvapuje mě to množství Anglánů - Austiny Dorset, Devon, dvojkový Hillman Minx - to bych čekal spíš americkou produkci A v té poslední řadě fotek - to jsou pěkný kousky: to "Áčko" pick-up nevypadá zle, za ním Chevy 65 a Corvair taky ne. To Áčko má i originál fordí ráfky - to je v takové zemi co říci. Bohužel - na druhou stranu - ta Simca Chatelaine - to je dostf chudák a asi rodinný dělník. Ale všechno zajímavý. Díky za autocestopis!
pavián
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 09. března 2011 - 07:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef:Úterý, 08. března 2011 - 09:57:39 Tu rachotinu jsem potkával tak před čtyřmi lety pravidelně v oblasti ulice Jičínské v Praze. Většinou jsem jen projížděl kolem nebo dokonce to vozidlo projíždělo kolem mě, ale jednou jsem si ji taky vyfotil...

Pavián: myslím, že ti naznačuje, že tvoji fotku z netu fotil on
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 10:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já jsem nic nenaznačoval a upřímně řečeno fotky předtím vůbec neporovnával, ale teď koukám, že je to fakt ta moje. Publikoval jsem ji kdysi zde na K-Repu a ani bych nečekal, že opíše nějaký zajímavý kruh a vrátí se sem po letech úplně odjinud.
(pro vyloučení pochybnosti je tam i EXIF z mého příručního minifoťáčku BenQ, se kterým jsem byl i v té Jižní Americe).


Jinak mně se stará anglická auta líbí a rád je objevuju - u nás je to kromě Minxů, Anglií, Cortin a později Alleger úplně neznámá kapitola, přitom Britové měli donedávna celé desítky automobilek, které se postupně různě spojovaly a zanikaly...
V Uruguayi bylo Austinů, Hillmanů, z nich odvozených dodávek i britských Fordů opravdu dost (a třeba to červené bez SPZ na fotce s nákladní mercedeskou je starý Vauxhall) , což jsem přikládal hlavně vysokému zastoupení modelů z těsně poválečného období - tehdy Britové mezi evrospkými výrobci dost dominovali (Němci byli na kolenou a Francouzi a ostatní se taky stavěli na nohy postupně) a Uruguayi se zřejmě dařilo (nevím, asi se po válce dalo vydělat na jejich zemědělské produkci, žádná těžba nebo dokonce výroba něčeho tam myslím nikdy moc nebyla).
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 14:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef (2940):
No - tak nad tou fotkou jsem taky jak politý srač ... a - já to dostal někdy vloni nebo i předloni - a měl jsem pocit, že člověk, co mi to poslal s asi 20 jinými fotkami, to taky sám fotil. Teď vidím, že to zřejmě ukradl - samozřejmě se omlouvám, tohle jsem opravdu nevěděl. Až mne udivila ta absolutní shodnost. I ty čmáranice za autem, nějaký kousek smetí u kola - jsem zvyklý se na fotky dívat takhle. Tak ještě jednou - velká omluva, je mi to trapný. Fotky nekradu a ani nic jinýho.

Jedna fotka z dnešního poledne v TA: bus denně v provozu.

pavián
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 09. března 2011 - 15:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián:
Sbírání střípků o přepeřském cadillacu ještě nepřestalo. Dnes jsem přes tamější obecní úřad získal informaci, že v letech 1972-1974 byl stále v provozu a byl pověstný tím, jak musel naněkolikrát vjíždět z ulice na dvorek. Auto bylo modrozelené, "s křídly". Akorát uvedli majitele nějakého pana Horkého, což je trochu diskrepance, ale to se snad objasní. A jak jsem již psal, skutečně pak na zahradě dorezivěl a byl po letech odstraněn do šrotu.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 16:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: no jasně, k "velké omluvě" snad není důvod, ani jsem si to sám předtím nevšiml a nemám důvod na svých fotkách nějak sedět. Spíš jsem rád, jestli si některé dokonce lidi posílají...
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 17:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slepejš (1213):
To je další kostička do mozaiky. Poznal bys to auto na fotce ?

Ad Jef (2942):
Ještě k té fotce. Já tohle strašně nemám rád - sice tím, že dám foto na web, dávám najevo souhlas s tím, aby kolovalo, ale těžko snáším, když mi ho někdo dá jako své dílo a já pak zjistím, že je to lež. Což, jak jsem psal, je zrovna případ Tvé fotky MBerka. Já jsem jako novinář psal pro spoustu časáků a dost lidí by se divilo, kdybych veřejně uvedl, JAKÉ časáky kdy co ukradly (i celé články). Takhle tedy na vysvětlenou. A dík.
Ještě k těm Anglánům: ve Vestci u Prahy stával za plotem od r. 75 skoro celý pískem zasypaný Vauxhall 1936 - 38. Prvním majitelem byl dr. Štros, pražský gynekolog, který "pomáhal" od nežádoucích následků lásky polovičce předválečného Barrandova a ten ho měl někdy až do r. 70. Pak ho prodal majiteli do Vestce, ten s ním pět let jezdil, a když už Vauxhall mlel z posledního, zasypal jej pískem. Ale dneska už tam stejně není. Až budu scanovat, hodím foto.
pavián
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 17:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ocituji tady ještě Paviána, č. příspěvku 404:

No a přikládám fotku, kterou jsem našel kdesi na webu.

Takže žádného dávání jako svého díla jsem si nikde nevšiml.


Jinak je ale pravda, že téma (zne-)užívání cizích fotek, a to i pro publikační účely, je díky jednomu uživateli dost živé i na tomto fóru, resp. tedy vedle v SPZ...
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 19:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef (2943):
Jo, to souhlasí, mám z Prahy kvanta fotek, a první vinu člověk dává sobě. Ale potom, co jsem si přečetl upozornění, co psal Hřib a Tvoje vysvětlení, jsem prošel poznámky, od koho co mám a tam jsem to našel. Spolu s dalšími škodovkami a ještě Opely a piány. Takhle to tedy bylo - faktem ale je, že i já mám z webu kvanta fotek - nakonec něco z Uruguaye od Tebe jsem si taky stáhl - třeba za deset let nechtíc napíšu, že to stálo za žižkovskou vozovnou ...

No a ještě hezká fotka z Třince, parkoviště u železáren:

pavián
T47004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 20:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, neměl by někdo podklady, včetně plánku Praga Picolo? Zde přikládám přibližné fotky tohoto auta. Hodí se na tuhle železnici http://u37.002.sweb.cz/

A říkám na rovinu, tyto obrázky jsou stažené z netu.
www.t47004.wbs.cz
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 20:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě trochu zimy ve starším vydání.

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Středa, 09. března 2011 - 21:15:04    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si vzpomínám, snímek s hotelem Hubertus pochází z Harrachova. Hotel Hranice = Moldava v Krušných horách (u nadjezdu nad hraničním zhlavím nádraží), hraniční přechod do Německa tam tehdy nebyl možný, ač to byla "spřátelená" DDR.
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 09. března 2011 - 21:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián:
Předpokládám, že ano a pokud ne, najdu lidi, kteří ho pamatují ještě v provozu.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. března 2011 - 23:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TOHLE byla kdysi Dacia:

pavián
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6536
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 09:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to je obzvlášť zvraciózní
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 10:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle "Mercedes" byl kdysi Volha

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 11:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mto (66):
No to už snad ani není auto, ale blivajz. Zlatá Volha 24, to bylo moje nejlepší a nejmilejší evropský auto. Hned za Simkou Ariane. Tohle - no fůůůůůůůůj ! Já se snad do tý Moskvy budu muset vypravit, vypadá to, že ještě není tak pozdě ...

Tak pro útěchu Tábor, 2x Prahu a Plzeň:


pavián
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 17:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavián (426) - Volhu 24 jsem jezdil jako služební v provedení limuzina i kombi. U kombi bylo 7 míst jako dnešní MPV, ale sedačky ve 2+3 řadě byly za trest, vyložené nouzovky. Přidávám pár exportních prospektů Volhy 24 Kombi i v provedení diesel.



Jednu original diesel limuzinu Volha-Scaldia měly v Praze na PZO Ferromet. Vůz byl zakoupen v zahraničí a jezdil pro obchodní zastoupení v Evropě. Pak se vrátil dojezdit svůj život v Praze. Měl jednu nevýhodu. V zimě mu zamrzalo palivové vedení od nádrže, která byla původní jako na benzinu, ale špatně odizolovaná, stejně jako vedení na podvozku. Divil jsem se, že to nikomu nevadilo při originál přestavbě na diesel.
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 19:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mto (68):
Jen bych si dovolil trochu poopravit názvosloví - každá Volha 24 u nás byla SEDAN - limousiny se dělaly, ale jen pro SSSR a Rusko, ale na objednávku

Tak u toho Sovětskýho svazu zůstanem. Jedna dobovka hotelu pro cizince - zajímavý vozový park.



Foto z loňska, jak se mění olej u Piána. (Syn je můj, Piáno babičky):

Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 20:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Nemal by si aj fotku babickineho Piana? Podla toho cisteho motora predpokladam, ze to bude krasavec
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 20:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šmolko (1265):
300D, r.v. 1978, koupeno zcela nové přes Tuzex, dnes najeto 66.000 km, pouze výměna gum a baterie, od října do května nikdy nejezdí, vytápěná garáž, nikdy nevyndaná rezerva ani nářadí (vše ještě v igelitu od M.B.), podle M.B. klubu údajně nejpůvodnější malé piáno (W 123) v ČR.
Koupil děda, po jeho smrti zdědila babička, té je dnes 93, takže auto občas vyvětrá strýc. Možná tomu nebudeš věřit, ale i dnes, po 33 letech, je uvnitř cítit jako nové - přesně jako tenkrát v květnu 1978 ...


Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 21:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Možná tomu nebudeš věřit, ale i dnes, po 33 letech, je uvnitř cítit jako nové - přesně jako tenkrát v květnu 1978 ...

To by som rad niekedy zazil, keby si mal mozno viac fotiek mohol by som ta poprosit o zaslanie na mail?

My sme tak predavali desat rokov stary favorit, ktory bol tip-top a tiez mal asi 60000 km, ale toto je este o level vyssie

P.S.: Mas pekny citat v zahlavi
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 21:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na margo těch zprasenin sem dám fotky fiata, který se před třemi lety objevil v inzerci na internetu za 18tis kč.
Neznalci možná nebudou vědět, která bije, proto přidám dvě vlastní referenční fotky.
Papírově to byl Fiat 600...



A z minulého týdne z Roudnice Buick Electra, projížděl se naprosto beze značek...

Líp se mi ho narychlo osekat nepodařilo

pavián:

Piáno vypadá wellmi chutně

šmolko:

Používám lepší
Jak to má kola nebo kozy, budou s tím brzo problémy

(Příspěvek byl editován uživatelem Oliver.)
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 21:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver (1821): A z minulého týdne z Roudnice Buick Electra, projížděl se naprosto beze značek...

Tak to je ovšem něco novýho, výborný úlovek!
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 22:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šmolko: ten citát není z mé hlavy, viděl jsem ho v Rakousku na zadním blatníku Chevroletu Malibu. Ale je výstižný ...

Ad Oliver:
Myslím, že ta Electra je v současnosti na prodej, možná to byla předváděčka, nebo už nový majitel, ale viděl jsem to v inzerci. V Roudnici je už hodně hodně dlouho několik zapálených fandů amerik ...

(Příspěvek byl editován uživatelem pavián.)
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 00:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavián: Na kolik v roce 1978 to piáno vyšlo? To musela být docela pěkná sumička, navíc to musel být individuální dovoz, co? Jinak nádherné auto.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 07:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vlastimil l (1130):
Samozřejmě, individuální dovoz - a mělo to i jisté právní problemy - děda totiž nemohl jezdit na předepsané pravidelné garanční prohlídky do Německa - a servis v Praze je tenkrát nedělal. Bylo to zdlouhavé jednání, lidem od M.B. bylo zjevně proti srsti říci: dělej si co chceš, koupil sis to, tak se starej ... Nakonec se snad dohodli na nějakém kompromisu v rámci brněnských veletrhů, kam přijížděl i technik M.B., ale podrobnosti už nevím.
Jinak auto je mimo klima v plné výbavě a stálo při dodání 127.000 tuzexových bonů - to bylo tenkrát 10 škodovek, jak si spočítáš. Ale ona se ta relace udržela, dneska je za M.B. v této třídě taky třeba deset tříválcových Fabií ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 08:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paviáne, blahopřeji. Ten Medvěd v rodině je poklad a vypadá, že v dobrých rukou. Jen tak dál! Ten vůz už je zralý někde na výstavu, měl bych docela strach s tím vyjet.

Skvělá je také fotka od cizineckého hotelu ve Tvém příspěvku č. 428. Zaujala mě ta auta. Vedle sebe stojí sedan VW a jebo designový (tehdy nevlastní) bratranec Š 1000 MB - jestli vidím dobře. Mohl bych poprosit o detailní výřez těchto vozů? Nikdy jsem tato auta neviděl stát vedle sebe, ale vždy jsem si to přál. Stejně jako jsem si přál vidět vedle sebe Boru, Octavii a Toledo - už vlastní bratrance.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 09:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Oliver - Fiat 550 je úžasný bastl... Jako kluk jsem potkal Škodu 1000 MB, ale hranatou... Přední a zadní čumáky byly nabastlené z W 353 - a zadní lampy byly kulaté z Cortiny. Bylo mi asi 10 roků, foťák jsem neměl já ani rodiče. Ale kolem toho auta jsem slintal asi čtvrt hodiny...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedle sebe stojí sedan VW a jebo designový (tehdy nevlastní) bratranec Š 1000 MB - jestli vidím dobře.

Taky mi to na úplně první pohled přišlo, ale podle mě jsou to čtyři VW vedle sebe. To bílé je při bližším pohledu velmi podobné tomu červenému kombíku vedle. Zelený už má trochu jinou příď. Podle mě jsou to všechno vozy "západních" cizinců, kteří dojeli "po ose".

Jinak si pamatuju, že když jsem jako hodně malý kluk poprvé viděl VW 1600 Variant s českou značkou, tak jsem si udiveně říkal, že se snad přece jenom dělal kombík od "embéčka"...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ke žlutému fiatu - vůbec by mě nenapadlo, že od pohledu mnohem drobnější F500 je tak snadno "kompatibilní" s F600!
Bych čekal, že podobný pokud dopadne ještě hůř - že někde bude pár cm chybět...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se přikláním k názoru, že jde o 4 fauvéčka.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten Mercedes už na výstavě byl (mimo klubových akcí). Vloni s podzimem pořádal M.B. Stodůlky oslavu 15 let prodeje u nás a sezvali takovou menší výstavku všech možných M.B. Foto jsem udělal při novinářské prezentaci, takže je (naštěstí) bez lidí. Ale pak prý skoro u každýho auta stál jeden svalovec - nedivím se. A jinak má že by pravdu: v té dnešní džungli na cestách s ním strejda jede jen po okreskách a to jen mimo špičky. Ten v rodině zůstane ...





No a náhled na hotel pro cizince vypadá takhle:

Jsou to fakt 4 VW, ten zelený je nejnovější (1972 - 73) - to už končila výroba. Ale nemůžu přijít na to, co to je mezi tím Dodge a Chevroletem Nova - to bílý ??? Nějaký Japonec ???

No a navrch jednu filmovku VW ze Slovenska:


(Příspěvek byl editován uživatelem pavián.)
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to Escort nebo Kadett? Blbě na to vidím.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 13:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně to furt přijde jako nějaká Toyota nebo Datsun z přelomu 60 a 70. let - ale ono je to fakt blbě vidět. Asi tam někdo bude muset dojet a na místě to nafotit

No - a protože ve vedlejší rubrice je šrotu dost, tak třeba něco z výroby:
Seat, Karmann, Jaguar a Opel:


Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 13:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

POZVÁNKA NA ZAJÍMAVOU AKCI

http://www.npu.cz/download/1299489563/2011-03-07-Semin%C3%A1%C5%9 9-motorismus-a-slechta.pdf
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 18:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se loučí paní Zima a je čas myslet na letní horka:
První foto: plný návěs zmrzliny - neumím si to nějak představit





Oa prázdninová pohodička: Rover 3 litres, bydlík a lodička :

Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 18:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgie starých pohlednic ( Švýcarsko-Německo ).
- a je tam i Škodovka.
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 20:11:04    Odkaz na tento příspěvek  

Nazdar pratele,
z neoverenych zdroju jsem slysel, ze motory Gaz, Volha, Pobeda, Warzsawa, Zuk jsou podobne a MOZNA zamenne? Je to pravda? Take jsem slysel, ze kdosi dal do Gazu motor ze Zuka? Zamenne myslim bez uprav, mezikusu aj. Jinak pres mezikus lze namontovat leccos leckam. Cetl jsem o ARU s motorem Multicar, Zetor, Slavia http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=10&t=28255 aj. Jiny kutil dal pry motor Zetor do Volhy? Takoveto kombinace me zajimaji, dobre jsem se bavil pri cteni ,,uprav" amerik. :-)
S pozdravem a diky Kwasi
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 20:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak taky kapku nostalgie:
první tři fotky z Prahy:


a třikrát všehochuť:


Na první fotce je Ford A, motocykl nepoznám, druhá fotka - pro ty mladší, co už naši dobu nezažili - ten krasavec je čtyřválcový Wanderer W 24 (koncern Auto-Union) a na třetí fotce ten evidentně nepoužívaný náklaďák bych tipoval na Citroen (ale jen tipoval).
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 20:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad kwasi:
Co se týče Pobědy a Warszawy (zejména té první W 201) - jde prakticky o totéž. GAZ 69 a ARO M 461 mají už trochu rozdílnější agregáty. Zuk je vlastně Warszawa 223 s nižším kompresním poměrem a Nysa byla z Warszawy 201. Motory z polských Fiatů 125 P se hodí do Tarpanů, V8 motory z Čajky se seriově montovaly do Volhy 23 (včetně dvoukvaltové automatiky) - většinou pro KGB a totéž se dělalo u další Volhy, ta měla označení 24-24. Jelo to jak kráva, a nádherný zvuk.
Co jsem napřed slyšel a pak i viděl, je toto: do každého Moskviče řady 2136 a 2140 se prý bez jakýchkoli úprav hodí čtyřválec BMW - 316, 318 a 320/4 - tím myslím tu první řadu "žraloků." Ale jak mi řekl jeden takový úpravce, výkon je sice jedna věc, ale podvozek, který je stavěný tak na 80, je věc druhá ...
Viděl jsem Volhu 24 s motorem Avia 15 a slyšel, že to se prý schvalovalo hlavně na Slovensku - podrobnosti nevím, snad mne slovenští kolegové doplní nebo opraví.
O tom by se psalo do rána - já zas hodím za pár dní nějakou perličku - třeba, jak jsem jezdil amerikou s motorem Zetor 40 (legální přestavba) ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Jinak ke žlutému fiatu - vůbec by mě nenapadlo, že od pohledu mnohem drobnější F500 je tak snadno "kompatibilní" s F600!

Ale ona pětistovka pochopitelně JE menší. Třeba na šířku o 6 cm. A ta pětistovková haubna je tam podle mně zjevně roztahovaná. Celkově mu muselo dát docela práci to takhle zbastlit. Člověk si až říká, jestli to těm bastlířům vůbec stojí za tu námahu.

Pavián: Viděl jsem Volhu 24 s motorem Avia 15 a slyšel, že to se prý schvalovalo hlavně na Slovensku

O volze 24 jsem SLYŠEL, že se tam bez potíží vejde motor z Avie, ale nikdy jsem to neviděl. To by mě zajímalo - jakou výhodu by mohla přinášet zástavba takové jednotky kromě použití paliva, které si nějaký jezeďák ulil z traktoru nebo matese...?

Přivádí mě to na myšlenku, jaký byl v téhle zemi nejznámější benzinový "diesel"? Podle mně Fiat 600D. Kolkrát jsem tuhle blbost viděl v inzerátech...
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 21:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak jak to shrnul Pavián. Ještě bych to doplnil o své životní poznatky. Do Žuků se při generálkách dávaly motory s vrchovým rozvodem a čtyřkvalty-převodovky z Volhy 24.
Ona vůbec záměna těchto motorů GAZ – Warszawa, které původně vycházely z jednoho typu nebyla ničím neběžným, napohled to pro policajta nebylo k rozeznání a na DI VB napsali do techničáku téměř vše, hlavně když to bylo podnikové auto. ( tam se uvedlo místo čísla jenom „výměnný motor“) Přestavba pro běžného občana vyžadovala nějaký papír, ale když byl zase to šlo ( a když ne tak se to „připlatilo“). Sám ještě někde mám dopis ke schválení přestavby ARO 461 -240 na diesel motor. Měl tovární hlavičku a překopírovaný putoval po celé republice tam kde byl potřeba. My jsme do M 461 dávali motor z Avie 15 ( bez kompresoru.) Svařil se jenom mezikus k převodovce a upravovalo se uložení hlávní hřídele převodovky do setrváku. Chyba byla v tom, že provozní otáčky dieselu byly nižší než u původního benzinu a tak to moc rychle na 4-ku nejelo.
Upravovat stálé převody by bylo už složitější a tak se tam narvaly co největší pláště z A15 a díky jejich obvodu se rychlost zvedla na maximálně 70 km. Nic moc, ale jelo to furt, kopec-nekopec. Za trest to bylo jenom na delší cestu.
Viděl jsem tam i motory Mercedes, akorát měly na víku ventilů vybroušenou hvězdu aby to nebilo do očí.
Volhy 23 se v Rusku ještě dají najít, ale cena odpovídá tomu jaká je to dnes rarita. U nás jich moc nebylo a vracely se zpět do SSSR. Poslední byla na správě VB v Brně a motor V8 z ní i s převodovkou skončil v dobrých českých rukou a čeká na to až k němu z východu dorazí zbytek vozu M23. Ten kdo s tím jezdil sice chválí zvuk, ale jinak jízdní vlastnosti, díky vysoké hmotnosti na předek nebyly vhodné pro rychlou sledovačku, jak bylo auto původně určeno.
Motory BMW v Moskviči – to by mohl zavzpomínat někdo kdo používal tuto“přestavbu“ na oblastních soutěžích v rallye. Nepamatuji, že by na to technický komisař došel a na poslední závod sezony se tam pro jistotu vracel originál motor.
Ono tohle téma - přestavby by taky mohlo být nekonečné. . . . . . . .
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 21:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.youtube.com/watch?v=KUwziwGhfPM
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 22:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádhernej materiál, škoda, že tam nejdou přečíst SPZky.
Když tak koukám na vlakem sejmutej autobus, nevím, zda je to pravda nebo jen další fáma typu sovětští okupanti X ostatní lidé, ale kdysi jsem slyšel, že u Kuřívod při přejíždění z lesa do lesa přes silnici Mnichovo Hradiště - Mimoň sejmul tank autobus se školním zájezdem. Prý to byl masakr. Snad někde počátkem 80. let. Kdyby jen někdo věděl víc... (soudní spisy z Českolipska nemám k dispozici, tak to nemůžu nijak ověřit)
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 22:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to je pravda, akorát to, mám pocit, byla pravidelná linka. Zůstala tam mezi obětmi i jedna naše vzdálená příbuzná.
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 22:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ovšem mrazivá náhoda. Nepamatuješ si rok? Tuším, že tam oběti dodnes nemají ani malou upomínku.
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 23:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Barchánek:
Všemocný internet: http://mestoralsko.cz/v-ralsku-pred-25-lety/
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 23:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzpomínám si, že se taky někdy kolem r. 1975 hodně psalo o RTO, se kterým jely děti na školní výlet, ten šel přes boudu a skončil na slisované střeše, částečně ve vodě. Spousta mrtvých a zraněných - nebyla to ta hrůza u Kuřivod?
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...