K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 20. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 20. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 21:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tady bavíte o Trutnově a máte problémy s Catrama, tak posílám pár fotek z letošní návštěvy Máchova kraje.


-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 07:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Zlaté Hory: 753.765
Javorník: 753.766
odpoledne do hor: 753.764
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 07:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z dnešního rána v LL ať se vrátíme k tématu diskuse

Lampik : My z Jesenicka s Catry a s Trutnovem problémy nemáme.





(Příspěvek byl editován uživatelem lipan_z_coridy.)
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8538
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 08:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Docela se dívím,že tohle přeplňování vlaků někdo trpí. Podle sledování a občasných reakcí z více stran bych řekl,že na t 041 je to v sezoně běžný jev. Ona nějaká 814 je mnohdy na takovou trať málo. Pak se není čemu divit,že jsou všichni nasraní. Odradíme další cestující a hned bude dýchatelno. Nicméně busy už nejsou to co před 15ti lety. SA,ale i jiní dopravci tě prostě na stojáka nevezmou.
Ph hln použiju pouze jedu-li sám. Mám-li cestovat s prckem a mít přestup "na krev" zvláště večer nebo ráno, tak 100% volím auto. Ono přijet domů místo ve 22.30h až někdy v 1.10h je sakra rozdíl.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 08:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad rychlíky Jes - Ova Pokud budou rušeny nemá člověk šanci se z Jesenicka na Ostravsko vlakem dostat. Viz nádherné "přestupy" v ZnM v momentě příjezdu R90x od vedlejšího nástupiště EC na Ova, zpět EC má 2 min a R9Ox je pryč .Co kdyby vzniklo nějaké zpoždění a ČD by musely platit opět nějakou pokutu za zpoždění.
Nehledě na to, že to je spojení mezi dvěma kraji a ty si každý hrají na vlastním písečku.
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8539
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 09:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Jesenicka se dostaneš R 9XX do Olomouce. V Zbh není přestup potřeba. Na Ostravu nemáš co jezdit,tam není spádovost. (jen tlumočím debatu,která tu byla v době vytvoření současného modelu GVD)
Je to stejný jako,když bylo řečeno cestujícím ze Žamberka a Letohradu,že mají spádovost do UnO a ne do HK. Proto se vysekalo 90% klasik.
Další příklad relace R ČL-Bakov-Turnov. Totálně odepsaná,protože spádovost je směr MB. Lomnice-Libuň-Turnov,tam nemá cestující co jezdit! Lomnice má spádovost do Jičína! Pokud tam není spádovost,cestující tam nemá co pohledávat!
Takže Jeseník-Ostrava nebo Krnov! V žádném případě,tam nemáte co jezdit!
Jenom chci dodat,že takto mi to vysvětloval -aa- a já se jeho názorů držím. (nemám-li tam co pohledávat,nebydlím tam,nepracuji tam = jezdím autem) To je stejný jako bych chtěl legálně chodit sousedovi za manželkou,tam prostě nemám co pohledávat,neboť tam nemám spádovost.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 14:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Neber si mě zase do huby. Ano, tak jsem Ti to vysvětlil. Jen bych chtěl upřesnit, že se nejedná o moje názory, nýbrž o moje vysvětlení. A mezi tím je sakra rozdíl! Tudíž by bylo vhodné, abys příště napsal, že se držíš vysvětlení -aa-. A že to bylo vysvětlení, které příslušné objednatele vedlo k volbě daného řešení. A to opravdu nemá s názory -aa- nic společného. Tak aby zase zbytečně nedocházelo k mýlce.

Vazba Jeseník - Ostrava je samozřejmě zajištěna i dnes paralelně také autobusovou dopravou, která jede myslím ve velmi rozumné časy, někdy dokonce zcela v souběhu s vlakem. Tudíž nelze šmahem říct, že Jesenicko a Ostravsko či Opavsko budou od sebe zcela odříznuty. Osobně to za ideální řešení nepovažuji, ale na druhou stranu je železnice přes Glucholazy prý neskutečně drahá a v době kdy má objednatel úkol ušetřit 200 milionů je tak logicky mezi prvními na ráně. Ono kdyby ten náš stát aspoň uměl nahradit tyhle železniční linky jakousi objednanou NAD, jenže to prý objednat nejde. A jak je to s tou spádovostí Jesenicka taky brzo uvidíme. V případě relace Ostrava - Jeseník nám to asi brzo oba příslušné kraje budou nuceny předvést. Aktuálně ve stavu přípravy GVD jsou totiž všechny rychlíky Krnov - Jeseník zadány s omezením "jede podle potřeby" (ještě před pár dny byly zadány denně, resp. s obvyklým omezením toho kterého vlaku).
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 14:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě něco ze včerejška Berta 259

Ad rychlíky Jestli pan K. nechce dodat 600mil, tak 200mil má ušetřit Olc a Ova ?
A adekvátní náhrada autobusy ve kterých člověk normální výšky 185cm neví po 20 min jak si sednout to taky není to pravé ořechové
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 17:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

200 milionů má ušetřit dálková doprava v celé republice (to se tedy týká rychlíků). Tohle šetření se právě precizuje. Pak je ve vzduchu ještě dalších 600 milionů mínus příspěvku státu pro regionální dopravu. To jsou peníze, které stát dosypal jako pohrobka křížového financování (před časem jsem to tu psal, když se převádělo financování regionálky ze státu na kraje byla krajům rozpuštěna tehdejší dotační částka, ta však potichu počítala s křížovým financováním, to po oddělení carga skončilo a v rozpočtu zela díra, kterou napravilo až memorandum Fischerovy vlády), avšak nyní panují rozpory zda memorandum je nebo není závazné. Jak už to v tomto státu bývá, mají obě strany sporu (Ministerstvo financí versus kraje) každý svoje prání stanovisko, leč tato stanoviska jsou vzájemně protichůdná. Tudíž těžko říct, co bude následovat, ale asi soud, protože Kalousek dát peníze nechce a kraje je chtějí.
Pokud tedy peníze nepřijdou nastane škrt 600 milionů pro celou republiku. Kolik je z toho pro Olomouc a Ostravu nevím, ono to tedy zatím úplně přesně není jasné, protože jsou tři varianty rozdělění toho škrtu. Asi nejspravedlivější se jeví rozdělení podle vlkm a tam vím, že na Prahu + Středočeský kraj by vycházelo cca 150 milionů. Zbylých 12 krajů by se tedy dělilo o zbývajících 450 milionů, představu si můžete udělat podle poměrů rozsahu jimi objednávaných vlkm. Tyto škrty (zatím nejsité) by se tedy pak týkaly osobních a spěšných vlaků (resp. vlaků objednávaných kraji, což jsou např. také všechny rychlíky v úseku Zábřeh - Jeseník). Samozřejmě kraje pak můžou zvolit různá řešení škrtů. Od prostého vyzobávání (které moc neuštěří) po škrty celých oběhů či tratí. Bylo spočítáno, že částka 600 milionů odpovídá cca 22 % vlkm regionálních vlaků. Je ale zřejmé, že těchto 22 % procent by nebylo všude možné zrušit bez náhrady. A pokud autobusová náhrada někde bude, zase to bude něco stát a pak to znamená, že se tato částka musí ušetřit a z těch 22 % rozsahu můžeme mít třeba 30 %. Nadto je jasné, že škrtnutím lokálky se neušetří průměrná částka (z níž těch 22 % vzniklo), takže čím více zrušených lokálek oproti škrtům na hlavních tratích, tím zase o něco vyšší procento škrtnutých vlaků. Čili když jsem tady v poslední době zase vytáhl onu diskuzi o možnostech náhrady vlaků Hanušovice - Jeseník autobusy nečinil jsem tak jen tak z touhy se tu pohádat s některými diskutujícími nebo z nějakého svého chronického přesvědčení o nepotřebnosti vlaků, nýbrž se znalostí těchto reálných a bohužel zcela prověřených a pravdivých informací.
Osobně pevně doufám, že něco takového nenastane, protože jinak by to byla pro železnici pohroma srovnatelná s rokem tuším 1997 a mimořádnou změnou JŘ, která tehdy proběhla (zde ten rozsah ale bude asi ještě větší), z níž se železnice vzpamatovávala více než 10 let. Nicméně mi nezbývá než doufat, že vyhraje ten správný právní výklad a že do doby rozhodnutí soudu bude někdo financovat dopravu. Nicméně pozor, ani když bude rozhodnutí soudu kladné pro zastánce železnice, i tak má ministr financí jiné nástroje kterak si těch 600 milionů "bezbolestně" zase stáhnout zpět. Samozřejmě se stejnými dopady, jak bylo popsáno výše.
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 17:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lipan_z_coridy : 749.259 je radost poslouchat.

Dnes jsem vyfotil v Jeseníkách poprvé 753.7

749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.254.190
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 17:48:30    Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle v rámci úspor zaseknout rychlíky od Třebové do Prahy už v Kolíně? To by se ušetřilo vlako km a korunek, jejda...z Kolína je do Prahy ideální spojení osobákama a navíc tam rychlíky překážejí místní příměstské dopravě, tak pryč s nimi.

A že se bude omezovat dálková doprava i v okolí Plzně...tě cituji. To se mám rozbrečet nebo co? Naopak, redukci osobní dopravy chápu jako naprosto logický následek dostavění pseudokoridoru megazastávkami, s rychlostí místy až 120km/h, důkladně lemovaného stovkam tun betonu v podobě PHS.
Pro vzor se stačí podívat na "koridory" budované v nedávné minulosti, Lichkov, Velenice. Vybuduje se megastavba a do dvou let se na ní oseká osobní doprava, protože (soukromé, levné a kvalitní) autobusy zvládnou obslužnost líp než
(drahý, starý a těžkopádný) vlak...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8540
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 22:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Jak se prezentuješ,tak ti odpovídám. Prostě tedy ten názor sděluješ a je nám šumák jestli s ním souhlasíš nebo nikoliv. Já pouze cituji tvá slova!!!!!!!
A já se také nepohoršuji nad tím,že se tu povyšuješ na nějakého fíru z HK a za jeho zády z něj na Krp děláš blbce resp. ho tak tituluješ.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 07:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
přetěž Vápenná + Zlaté Hory: 753.764
Javorník: 753.765
odpoledne do hor: 753.767
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 08:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jakmile vylezu do Sherwoodu tak mě praští přes nos takovej neskutečnej vejfukovej puch.
Doporučuji vyjet někam na východ mimo EU: tam si oživíš čichovou paměť a vzpomeneš si, jak vypadal skutečnej vejfukovej puch. To, co je teď v Praze, je i při inverzích jenom slabej odvar.

Mimochodem, včera jsem byl navštívit tvoji rodnou nemocnici, ze šotodůvodů vlakem; kdybych jel busem, ušetřil bych cca 90 minut; kdybych jel autem, ušetřil bych ještě další hodinu. Nechci dráze vyčítat, že její koleje vedou z historických důvodů jinak, než jak směřují hlavní přepravní toky - ona za to nemůže, nicméně tak to je a musí se s tím počítat. Na Jesenicku paradoxně je tenhle problém menší, protože přepravní toky jsou tam formovány údolími - stejnými údolími, kterými je formována železnice.

K té 914: dobrá připomínka! Jestlipak si dopravce polepí ten oddílek nějakými cedulkami proti stojícím cestujícím a ležícím batohům? Na 814 jsem viděl cedulku nějak jako "tento prostor není určen k přepravě cestujících" - těžko říct, jak tohle pochopí normální substrát...
749751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 10:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na horách




Tom C.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 11:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749751 : Fotky dobrý.
Ale místa ti drobet nesedí
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
749751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 12:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lipan_z_coridy:
To sem rád
Já už sem si moc nepamatoval kde jsem co fotil tak sem to tak +- tipnul
Já byl zabranej do zvuku barči
Tom C.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si hodit jednu pozvánečku pokud už to tu někde není: http://www.cd.cz/zazitky/324-140-let-trate-zabreh-na-morave-sobot in
Zlinak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 16:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Něco podobného jak tady píšeš jsem zahlédl i ve voze 810.509-x kde to bylo přímo jako nálepka za stanovištěm fíry po obou nástupních prostorech. Ale bylo radost pohledět na to, že ze Zlínky tento motor s báječným zvukem nezmizel za výměnu v podobě reginy
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 17:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpoledne do hor krome 753.767 i 753.766
daak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.192.76
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 21:40:48    Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa- Já zase doufám, že se národ probudí a že se nenechá okrádat od omylem zvoleného diletanta, vychytralého zloděje pod spásnou záminkou šetření a že se ho jednou provždy definitivně zbaví !!!

Kdo nerozumí, může se podívat na http://okamura.blog.idnes.cz/ (odpovědnost).

..
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.154
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:40:36    Odkaz na tento příspěvek  

daak:SouhlasNěkteří lidé jsou chytří a někteří vychcaní co tu chytrost dohání.Jen aby se nám pan chemik nepustil potom do ekonomického procesu v chemických procesích...to by mohl leda tak na sahaře... tam už toho moc nezničí a prakticky je to ukázka škrtů...tam je jen písek a písek.. i ten by se však dal ekonomicky prodat.Třebas se toho chopí.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 07:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Zlaté Hory: 753.767
Javorník: 753.764 a 753.765
odpoledne do hor: 753.766

... nějak nám ty potvory modromodrý ty Berty moc do provozu nepouštějí....
Zlinak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2010
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 07:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749751 Tomuhle říkám luxus!!
-aa- Koukám že se nám ty potvory usadily ve výkonech nastálo..
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 10:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754.022 LL (v pozadí OMYA)

MUV v Žulové

Oprava nástupišť v LL, Mn jen do Jeseníku

www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 11:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No však čas ukáže, přeci jen spolehlivější by ty 753.7 být měli. Zatím je to nějak dva týdny, co sem přišli, tak uvidíme až začnou chodit na provozní ošetření. Nevím kolik které 753.7 a zda ty tři co přišli najednou, byli po nulce. Počítám, že chodí tak po 2000-3000km?
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 19:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Os3607 narvaný až k prasknutí šukafon.

Nástupiště v LL jsou skvělá. Mohly být ještě uzší, aby se na nich nedalo vyhnout.

Obrazem dnešní náklad z Javorníku ve Slezsku.

Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 21:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakmile vylezu do Sherwoodu tak mě praští přes nos takovej neskutečnej vejfukovej puch.

Balďas: To jsme se v té Žulové včera museli minout
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.203.227
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 21:28:56    Odkaz na tento příspěvek  

V Praze už se těšej na likvidaci R přes peáž (a jistě odpovídající náhradu aautobusy i v zimě)...dnes na Radiožurnále oficiálně, chudinka stát nemá 200milionů.
Stačí poslouchat dále a člověk se dozví, že fotbalový klub X dostane na rok příspěvek 172 milionů, aby moh hrát v Lize mistrů. Anebo že se (v Praze) postavilo za 40milionů 3km cyklostezky, která končí na schodech.

Pro -aa- : tu schodovou cyklostezku a smrad z aut pražákům nezávidím.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 22:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lipan: Já jsem tam byl na kole, odpoledne jsem byl v Žulovském lomu,tak jsem si to tam kolem nádru trochu zdokumentoval.
www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Southern man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.29.103
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 22:07:57    Odkaz na tento příspěvek  

Jistě. Z veřejných zakázek je netransparentně odčerpáno ročně okolo 150-180mld kč, černá a šedá ekonomika je přes půl bilionu korun ročně, živnostníci neplatí téměř žádné daně ani SaZP, máme rádobyrovnou daň z příjmu, atd. Takže peníze opravdu nejsou. A tohle všechno my si necháme líbit
T4781
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 23:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pondělní prdlání 749 259 v Jeseníkách

Pastva pro oči a pro uši
K6S 310DR - to je zvuk,tomu se nic nevyrovná!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 07:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Zlaté Hory: 753.766
Javorník: 753.764 a 753.765
odpoledne do hor: 753.767
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 07:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241: Kdo že se v Praze těší?

Southern man: Ano, přesně tak bych ty problémy pojmenoval též. Z veřejného sektoru se ztrácí peníze, přednost dostávají ty projekty, z nichž je možné odčerpat korupční přirážku, živnostníci platí už pomalu záporné daně, švarcsystém se rozmáhá, nafta se tankuje v zahraničí, po zvýšení DPH se nákupy zboží v cizině ještě víc zlevní = výběr daní se snižuje a ministr financí bohorovně přihlíží a vykládá jak je zapotřebí všude šetřit. Možná by měl s reformami začít u seba, tj. především zreformovat své reformní kroky a konečně nasadit nějaké použitelné. Jako zaměstnance mě fakt neuvěřitelně s..e, že odvádím téměř desetkrát větší daně než průměrný (dobře prosperující) živnostník. Chápu nějakou podporu živnostníků, ale divím se že si ji můžeme dovolit v takové výši! No nic, dál to nebudu rozvíjet, jistě se teď na mě sletí jak vosy zase zde diskutující živnostníci a podnikatelé....
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 08:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím!Ještě jednou se zeptám,zda někdo z Vás neví jak bude probíhat nákladní doprava na trati 295 po dobu výluky Hanušovice-LL-Jeseník???Bude se jezdit odklonem přes Krnov?Díky.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 09:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78
Mělo by se jezdit přes Krnov, již se obnovuje u lidí poznání přes Polsko
Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky kolego,myslel jsem si to,tak musíme doufat,že nám v Lipové pár šestiválců nechají po dobu výluky!!!
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 10:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to zní zajímavě, vícekrát se už uvažovalo o možnosti nákladní dopravy přes peáž kvůli delší výluce, ale většinou to skončilo tak, že z nepřetržitých výluk byly denní(resp.vždy část dne). Sice tam asi hodí 753.7, ale kdyby se zadařilo, tak nějaká 751 na trati z Mikulovic do Krnova by nebyla špatná.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 11:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alešt: nebyla špatná? to by byla přímo paráda. Pamatuji když jezdily ještě náklady z polska, jednou jela 751149+23DDm+4Dm. Koukal jsem na to jak na sáňky v létě

Ohledně rychlíků JES-OSTRAVA. Vlaky čekají alespoň na přípoj. Autobusům je to jedno. Včera jsem výjimečně chtěl jet autobusem, jenže měl přes 20minut seka, tak jsem nakonec stihl vlak., který měl 10 minut, jenže v Jeseníku čekal rychlík, narozdíl od autobusu. Už jsem na to hodněkrát doplatil, že je lepší jet zpožděným vlakem, než zpožděným busem. Zvlášť na Jesenicku...
www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 20:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďas: Ty autovozy, to byl nějakej mimořádnej odklon z hlavního přechodu? No mohlo to být parádní, když pře MIkulovice prijel sem tam i nějaký tranzit.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 06:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Zlaté Hory: 751.141
Javorník: 753.764 a 753.766
odpoledne do hor: 753.765
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 08:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Dokumentace 141 z Písečné bude.

Alešt: těžko říct, obvykle jsem viděl z polska jen Zaes,Zas,Zacs,Zaegs,Res,Hbbillns,Rils,Eas.
Nejspíš to byly nějaké odklony.Ale tahat to odněkad v polsku tudy.... Takové jednodruhové náklady jezdily jen večerním Mikulovice-LL.Občas jen mašina a 10 stejných vozů. Škoda, že nemám žádné fotky.
Kromě té hromady jsem viděl ještě cca 20 Res.Možná se to ale jen hromadilo v Mikulovicích a pak to celé brali.
www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 08:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja už mám smůlu. 751.141 je sice velkým lákadlem, ale dovolená v Jeseníkách je u konce a po obědě návrat vlakem domů.

Balďas : těším se večer na fotku.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 10:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty autovozy, to byl nějakej mimořádnej odklon z hlavního přechodu?

Prázdné autovozy byly přes Mikulovice směřovány celkem běžně. Např. v relaci Dobrovice - Tychy. Ikdyž většinou jen po pár kouscích.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 10:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kmotr: Až na večer?
Krapet experimentuju, tak se na mě nezlobte...

www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 11:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďas: nevite zda se bude 751.141 ještě dnes vracet, nebo až v sobotu?
Moje videa na youtube: http://www.youtube.com/user/jmarcoo
Praded
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.85.64
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 12:02:12    Odkaz na tento příspěvek  

Marko-dnes urco za kopec na 83402 zitra mala pravdepodobnost,ze se vrati
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 18:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I já se přidám s dnešní foto 751.141 a snad neurazí i dvě ze středy :

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
www.rlz.bilysklep.cz
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 20:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnešní 749.261

Jarmilaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 23:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počasí nic moc...

Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 23:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel mi počasí na 141 moc nepřálo,tak jen jednu:

a večerní

foto pro fíru. Jen jestli to je ten dnešní

www.youtube.com/baldas751 ;fotky picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Jarmilaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 23:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco shora
Wosicz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 00:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarmilaj: to je teda focený pěkným dělem
Obec Lipová-lázně a stanice Lipová Lázně se skloňují jako dvě samostatná slova. Tzn. "v Lipové Lázních" a "z Lipové Lázní". Žádnou lipovou lázeň tu nemáme! K tomu Jeseníky jsou hory a Jeseník město. Nepleťte si, prosím, pojmy a průjmy! :D
Olomoucká sledovačka
Jarmilaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 01:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wosicz: Ani ne odkaz
Fotky jsou z Obřích skal...
Jarmilaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 01:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na té třetí odzadu mám špatně popis samozřejmě jede taky z Horní Lipové do Ramzové.
Jarmilaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 01:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 02:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarmilaj
Výstup z Lipové nebo sestup ze Šeráku?

Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3200
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 07:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Mikulovice: 753.766
odpoledne do hor: 753.767 (pravděpodobně)

751.141 zaparkována v Šumperku

Obří skály jsou výborné, rozhled z nich na Rychlebky skoro konkuruje Medvědímu kameni. Zde je ale navíc možné sledovat i provoz na trati (na celkem dlouhém úseku).
Wosicz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 09:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarmilaj: Dobrá, není to takový kanón, ale jde o hodně kvalitní sklo . Je pravda, že co mám ultrazoom, tak jsem na skalách nebyl..
A ať jenom nekecám:


Obec Lipová-lázně a stanice Lipová Lázně se skloňují jako dvě samostatná slova. Tzn. "v Lipové Lázních" a "z Lipové Lázní". Žádnou lipovou lázeň tu nemáme! K tomu Jeseníky jsou hory a Jeseník město. Nepleťte si, prosím, pojmy a průjmy! :D
Olomoucká sledovačka
Praded
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.41.174
Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 09:32:32    Odkaz na tento příspěvek  

Baldas-to by ta fotka musela byt z 30.6