K-report
 

Archiv diskuse Ostatní země do 02. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Ostatní země » Archiv diskuse Ostatní země do 02. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 29. května 2011 - 10:40:53    Odkaz na tento příspěvek  

Spíše je to tak, že ve Velké Británii byla většina vedlejších (jednokolejných) tratí už dávno zrušena - a zůstaly jen preferované směry. Viz např.: http://en.wikipedia.org/wiki/Beeching_Axe
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 29. května 2011 - 18:50:53    Odkaz na tento příspěvek  

Thalys : v Italsku je třeba označit každou vnitrostátní jízdenku i když je na ní vytištěna nástupní a cílová stanice a cena - bez ohledu na to, jak byla zakoupena > zda u kasy nebo v automatu, prostě proto, že vlakový doprovod nestíhá (nebo prostě nedělá) kontrolu a cestující by tak mohl dojet do nedaleké stanice, vrátit se a pak jít "použitou", ale nikoli konduktérem označenou jízdenku vrátit. Podobně tomu je ve Francii.
Mezistátní jízdenku si samozřejmě označovat nikdo nemusí ...
Konduktéři jsou tolerantní k cizincům, kteří o tom povinném označování často nevědí, ale fakt, že průvodčímu jízdenku podají je dostatečným důkazem, že nehodlali podvádět.
Tak jim konduktér vysvětlí nutnost "konvalidace" jízdenky ...
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. května 2011 - 13:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: každou vnitrostátní jízdenku, i tu vytištěnou na netu? Když je na ní navíc vytištěno na který spoj platí?

(Příspěvek byl editován uživatelem Malý hektor.)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 30. května 2011 - 23:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý hektor: Tu ne... Zaprvé by to dost dobře nešlo vzhledem k jejímu formátu a zadruhé vlastně ani není třeba mít tuto jízdenku vytištěnou - stačí snad jen vypsat si ten PNR kód. Jel jsem na tuto jízdenku zrovna teď ve čtvrtek a u vedle sedícího cestujícího jsem viděl, že průvodčímu ukazoval jen papírek s ručně vypsaným kódem, nic víc...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3345
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 31. května 2011 - 21:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajímavost - náhradní souprava úzkorozchodné železnice Circumvesuviana, která nahrazovala běžnou soupravu vlaku Napoli - Sorrento v úseku Pioppaino - Castellamare di Stabia. Nevýhodou je nízká provozní rychlost, výhodou pak to, že souprava je obojživelná - dokáže se pohybovat po provozní traťové koleji i po té druhé, která je teprve ve výstavbě, a když je to potřeba, hbitě se přesune na souběžnou silnici...



...no a ve stanici Castellamare di Stabia se přestoupilo opět do běžné soupravy, akorát o hodinu pozdějšího vlaku.

Důvodem této "srandy" byla jakási demonstrace v Castellamare, jejíž účastníci blokovali hlavní křižovatku ve městě a také železniční přejezd. Sice jich bylo relativně málo, ale problémů způsobili víc než dost.

Liška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 31. května 2011 - 22:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund- netvrdte to co neni pravda, velmi rad tady prezentujete sve nazory bez opodstatneni.
,,Konduktéři jsou tolerantní k cizincům, kteří o tom povinném označování často nevědí, ale fakt, že průvodčímu jízdenku podají je dostatečným důkazem, že nehodlali podvádět. ,,
Neskutecna pitomost, o jake toleranci mluvite, s pribuznym ktery je Cechoital jsme dostaly pokutu za spatne nebo ne z cela citelne oznacenou jizdenku ve vagonu, inkoust ve strojky neovlivnim, druhy strojek nefungoval,podle revizora jsme meli asi skakat za jizdy do druheho vagonu, jednou tady bylo receno ,ze jsou to cikani, jinak je to spolek pitomcu ,protoze co je bezne v civilizovanych zemi jako je Rakousko, Nemecko, Svycarsko tak v Italii je to velky problem.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 16:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konduktéři jsou tolerantní k cizincům, kteří o tom povinném označování často nevědí, ale fakt, že průvodčímu jízdenku podají je dostatečným důkazem, že nehodlali podvádět.

Náhodou to vůbec nemusí být blbost, já mám přesně takovouhle zkušenost z jižní Francie před pár lety - poblíž Toulouse na trati od Montpellier jsem ukázal průvodčímu necvaknutou jízdenku, nadšený nebyl, ale tolerantní ke mně byl dost... jen se mi to chvíli snažil vysvětlit, kupodivu dokonce anglicky. Navzdory všeobecným předsudkům nebyl tento zaměstnanec francouzských drah ani byrokrat, ani analfabet ve vztahu k cizím jazykům.
A když jsem pak večer pokračoval nočním vlakem do Paříže, tak si necvaknout ani nešlo - večer stálo u vchodu na nástupiště několik uniformovaných lidí a pouštěli dál jen s jízdenkou...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. června 2011 - 21:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tady řešíte tu Itálii, tak bych měl dotázek. Máte někdo zkušenost s cestováním Mestre-Benátky a zpátky? Zajímalo by mě jestli např.v Mestre funguje něco jako P+R, a na kolik vyjde taková jízda. Předpokládám že četnost spojů ve zmíněnym úseku je víc než dostačující.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 02:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Jiří_t: Mestre-S.L. 1€, četnost dostatečná, nějaké parkoviště se tam vyskytuje, ale nebyl jsem tam autem, takže co se týče použitelnosti, kapacity a ceny netuším.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 18:44:43    Odkaz na tento příspěvek  

Liška : no jo, jenže Čechoital hovořící s revizorem nebo konduktérem plynně italštinou není "cizinec" ... v tom je jádro pudla ...
O jakém označovacím strojku ve vagonu mluvíte? Označovací strojky jsou standardně na peroně, ve vagoně Trenitalia nic není ... někteří "privátní" dopravci mají označovací strojky "místních jízdenek" prodávaných v trafikách.

Pokud si vybavuji, tak nějaký poněkud složitý označovač byl ve vlaku jezdícím do z Merana do Mals, tam jsem jízdenku vrazil do ruky zaměstnanci společnosti aby mi to ukázal, pak něco bylo na privátce kolem Modeny ... i když jsem do vlaku vlezl bez jízdenky a hned jsem se ohlásil o jízdenku, tak jsem neměl problém s jejím zakoupením "až konduktér přišel".

Jiří_t : vlaků tam jede "milion" vzhledem k souběhu několik tratí, jízdné podle tarifu místního "dopravního svazu" ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 18:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky všem. Takže koukám že popojetí vlakem asi vyjde v každym případě levnějš, než parkovat v monstrgarážích v Benátkách. A vzhledem k diskuzi vejš odhaduju, že o adrenalin při použití italskejch železnic taky nebude nouze
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 20:55:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jiří_t : já do toho Italska jezdím pravidelně každý rok a systematicky projíždím tratě a nemohu si na nějaký kolejový "adrenalin" stěžovat.
Adrenalin spíše vytváří "autobusy", které jezdí v rámci kursbuchu, ale nemají zrovna nejlíp označeno místo odkud jedou. Loni jsem za téměř 3/4 hodiny nenašel před nádražím v Parmě místo, odkud jezdí autobus, který byl řádně na infopanelu a věřím, že jel ...

Občas tam trochu zmatu je, proto je dobré počítat při přestupech s delšími rezervami, zato se vám u mnoha vlaků dostane odškodnění v tom, že ve vlaku je "deklasifikovaná" jednička na dvojku ...

Ale zásadní doporučení = nejezděte do Italska v srpnu, to tam mají hlavní vagace a vlaky jsou šíleně plné ... i v červenci se tam jezdí celkem pohodově.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 11:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím

Prosím poraďte. O prázdninách se opět chystám na cestu do Dánska, a protože jsem si to chtěl užít, mám v plánu jet vlaky: EC 178 Praha - Bln Hbf + ICE 35 Bln Hbf - Hoeje Taastrup (trajektem) + LYN 63 Hoeje Taastrup - Vejle (jede na mostě přes moře) + LYN 767 Vejle - Give. Jel bych na Etiket z Prahy do Kodaně (a vystoupil bych v Hoeje Taastrup), a z Hoeje Taastrup normální jízdenku (poloviční) do Give. Ovšem je to prý podle kamaráda, co pojede se mnou, je to moc drahé. Tak by mě zajímalo, dá se to pořídit ještě nějak levněj? Etiket mě stojí 1475 a jízdné Hoeje Taastrup - Give mě stojí 560 kč. Děkuji za rady
vagonWEB

ICQ 418733638
650
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 17:08:17    Odkaz na tento příspěvek  

věděl by prosím někdo znalý Maďarska, jestli je tam jezdí jejich vnitrostátní IC po čísly +/- 650 - 655 .. a pokud ano, tak na jaké trase ? Děkuji.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 20:41:02    Odkaz na tento příspěvek  

Mám prosbu pánové, pokud hledám spojení po Itálii, tak mi na stránkách Trenitalie vyjede spojení a cena, ovšem pokud chci spojení z italského Alassia do Monte Carla či Nice, vyjedou jen spoje, ovšem bez ceny. Jde někde zjistit za kolik se to dá jet? V mezinárodním kalkulátoru na jizdenka.cz je cena 29,4€ za jízdenku jedním směrem a to mi přijde moc.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 22:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory> Podle http://www.voyages-sncf.com je cena ALASSIO -> NICE 14.30 EUR a ALASSIO -> MONTE CARLO 11.80 EUR. Jedna se o beznou jizdenku bez jakekoliv slevy, a tedy by melo byt mozne ji koupit za tuto cenu primo na nadrazi v automatu. Druhou moznosti je to koupit pres tento portal. Jakoukoliv jizdenku umi poslat postou do CZ bez poplatku.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 10:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tady množí příspěvky o Itálii, dovolím si ještě jeden. Jak to je s bezpečností v Italských nočních vlacích? Liší se třeba výrazně mezinárodní EN a expres směřující na jih? Může člověk v kupé klidně podřimovat nebo si má dávat velkéhé majzla na lapky?

Díky.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 16:16:31    Odkaz na tento příspěvek  

Malý_hektor : za ta léta, kdy používám noční vlaky kategorie Espresso jsem neměl nikdy problém s tím, že by se mi cokoli zlého stalo, byť jsem cestoval sám v přeplněném kupé, resp. i když vzezření spolucestujícího nevzbuzovalo zrovna velkou důvěru, tak osmahlý hromotluk z jihu Itálie se staral o svoje zavazadla (raději nevědět co v nich bylo) než se starat o cizince. Hlavně nesmíte vypadat "bohatě".
Vlakovým zlodějům se v Italsku zjevně nedaří ... resp. kradeníci si najdou lepší příležitost ...
Jiný může mít samozřejmě jinou zkušenost.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 16:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: zase v přeplněném kupé je asi bezpečněji než v kupé prázdném. Spíš mám obavy z častého zastavování našeho expresu Řím - Leče, takové stanice co třicet minut jsou pro ně ideální
Thalys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.21.186
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 21:41:35    Odkaz na tento příspěvek  

Novinka Thalys:

http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/slevy-evropa/-107 41/
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 12:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle vlákno nenavštěvuju tak mě nekamenujte pokud už to tady šlo, nemám čas procházet archivy. Otázečka. Zítra narychlo odjíždím do Tangeru. Má někdo zkušenosti se zdejší železnicí případně jiné tipy? Díky
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 19:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z mé návštěvy ve Francii,pobřeží Six Fours,Sanary mer,Marsseile květen 2011


Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 01:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový JŘ v Řecku - snad poprvé v pdf. Platí od 19. června.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 13:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znamená to snad, že Soluň nakonec vyjede?



Já té řečtině totiž moc nerozumím
vagonWEB

ICQ 418733638
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 14:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V: Ne,pokud myslíš přímé vozy Praha-Thessalonike,nikoli. To už považuj za hudbu minulosti

A doporučuju projet zbývající "balkány",tedy Burgas a Bar.
Bereters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 20:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím kam se s tímto obrátit, ale možná tato diskuse bude ta pravá. Existuje něco jako je v ČR idos i něco podobného pro Itálii? V létě se tma chystám tak by se mně něco podobného hodilo. Díky za pomoc
www.hval-dislokace.websnadno.cz
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 21:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o vlaky, tak IDOS (i jiné jízdní řády zapojené do evropské výměny jízdních řádů, HAFAS na http://bahn.de apod.) už od nepaměti vyhledává i spojení po Itálii. Kromě toho je tu samozřejmě web Trenitalie.

Ale s autobusy to bude horší. Ty budete asi muset lovit různě po webu na stránkách provincíí nebo dopravců.
Bereters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 23:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Díky busy nepotřebuji
www.hval-dislokace.websnadno.cz
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 19:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malmö, Švédsko

H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 16:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, koncem příštího týdne se chystám do Itálie Allegrem do Říma. Večer z Říma nějakým Expresem buď do Siracusy popř. až do Palerma, Pokud máte někdo nějaké zkušenosti o cestování na jih dále bezpečnosti a cenách místenek, (lehátek) a místech kde, kdy a jak se dají rezervovat,...? za příp. info díky.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 13:09:31    Odkaz na tento příspěvek  

H_n_m : rezervace se dá dělat i tuzemska z pokladny , která prodává jízdenky do zahraničí, leš s lehátky asi budete mít smůlu, tyhle vozy jezdí dost plné. Těch Esspreso z Říma moc nejede, jedno jezdí střídavě Milana a Říma.
Esspressa jsou sice podle kursbuchu povinně místenková, ale místenku nikdo nevyžaduje ... Co do bezpečnosti, já negativní zkušenosti nemám ...
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 13:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle https://ticket.oebb.at/ je na příští pátek volno i v lehátkách. Ovšem už ne za SparPreis.

Plná cena je 119 EUR, s RAILPLUS 94 EUR. Ve skupině 6 lidí 84 EUR. Kdybyste chtěl šetřit, je možné nastoupit až ve Friesachu, kam lze dojet osobáky.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 17:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

94 Éček za lehátko? No to mě pos...
vagonWEB

ICQ 418733638
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 17:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč ne 94 EUR? Srovnejme to s relací Praha-Košice:

Srovnatelná nabídka je NRT sousedská přeprava ČD-ZSSK s Railplus + příplatek T6. Tedy 40 EUR.
Jenže z Vídně do Říma je to o polovinu dál. Kupní síla obyvatel je vyšší. Lehátkové vozy mají klimatizaci (já to sice rád nemám, ale většina lidí ano) a zásuvky 230V. A v ceně je snídaně, ne jen 0.5l flaška s vodou.

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 18:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už je levnější jet tam normálním vozem, a za 30 EUR přespat v hotelu. Zdá se mi to opravdu moc, skoro 3000 korun.
vagonWEB

ICQ 418733638
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 18:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To asi ne. Jízdenka "Normálním vozem" stojí 99 EUR, tj. ušetříš 20 EUR.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 21:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jako že za těch 94 EUR je i jízdenka?
vagonWEB

ICQ 418733638
DPH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.57.211
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 13:57:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Istanbul: Zaujalo mne, ze k pasove kontrole se na tureckych hranicich vystoupi z vlaku, jakoze z luzka v noci na peron, pak podchodem a k nadrazni budove, v niz se davaji razitka do pasu, prip. i kontroluji viza (napr. Slovakum). Jinak jsme jeli z Prahy s prestupem v Bukuresti, zpatky jsme meli na prestup cca hodinu - zcela bez problemu. Koupili jsme si CityStar do posledni bulharske stanice a návaznou jizdenku do Istanbul Sirkeci.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 10:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo zkušenosti s provozem nákladních vlaků v Černé Hoře? Jak na hlavní trati do Baru tak do Albánského Skodaru. a dále nemáte někdo zkušenost s autobusem do Skodaru, nejlépe ráno tam tam večer zpět? Nejlépe s Podgorice nebo s Baru, případně i z Ulcin. Předem děkuji.
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 21:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

re Halbstadt:
Vloni jsem při cestě do Baru a zpět mj. sledoval i náklady co potkáváme či předjíždíme a taky při pobytu v Sutomore jsem občas na štreku mrkl. Řekl bych ,že jsou vedeny velmi nepravidelně, asi dle nákladních lodí.Při cestě tam jen několik nákladů,kdežto při cestě zpět do vnitrozemí jsme křižovali téměř v každé stanici s nákladem délky mezi 20-30 vozy /asi kolem 2000 t/. V Baru je nákladní nádraží až za osobním směrem k přístavu a tak jsem neviděl co se tam děje.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 8-2009

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 22:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z odpolední procházy. Prosím nekamenovat za kvalitu ale to je na dlouhý povídání u pivka

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 13:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


- bylo krásně
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 22. června 2011 - 12:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a bylo opravdu živé
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 22. června 2011 - 21:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: nejsem všeznalej, kdeže to je? P.S. Já jsem si zatím ty davy nějak ve zdejším poměrech netroufl fotit, možná až se tady trochu otrkám
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 12:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurek fm: Marseille Saint Charles
Byla dovolená,tak jsem si trochu pojezdil,jen v Toulonu za mnou přišel jeden železničář se zeptat,zda jsem amatér či novinář.Pochopil jsem,že novináře nemaj rádi.Na mou odpověď,že amatér,prohlásil že je to v pořádku.

Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 13:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ještě Heryés:

,další ze stanic,spíše zastávka Ollioules Sanary mer:

Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 19:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodám Six Fours:

,a poslední Chasse m/Rhóna :

Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 25. června 2011 - 13:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím!

Jsou už v provozu dánské IC4?

Děkuji za odpověď
vagonWEB

ICQ 418733638
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 01:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: zajímavé fotky. Jen malá připomínka: je nutné to ISO 400? Snímky jsou pak dost zrnité. Vypadá to, že světla je tam dost, tak by stačila co nejnižší citlivost.
Fotogalerie na ALOU
Duhák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 17:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz, nedokázal by mi někdo poradit jak co nejlevněji koupit jízdenku do Bulharska a zpět. Pojedeme ve čtyřech do Sofie a zpět se budeme vracet cca za měsíc, ale jeden kamarád by potřeboval zůstat už v Budapešti. Díky moc předem.
Jedna fotka z loňské cesty do Rumunska.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 17:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duhák: Napište dotaz do sekce Tarify tu na K-Reportu, a bude vám odpovězeno celkem brzo
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 13:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poradí někdo prosím nějakou síťovou jízdenku v Dánsku (DSB)? Kdesi jsem četl že na den stojí 25 DKK, platí to ještě teď?

A je vlak LYN 1665 nějak příplatkový? Kdesi jsem četl že LYNtoyg jsou nějak příplatkové...

Děkuji za odpověď
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 19:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napiš do sekce "Tarify",Vantju

Hele,nechceš jet radši autobusem ? Že už je to asi tvůj třicátý dotaz,ty honíš příspěvky nebo nejsi schopen to napsat do JEDNOHO příspěvku,všechny tvoje dotazy k cestě ?
-ono i ochotného pana Otu ap. to asi brzo přestane bavit

Tady nechodíme všichni na základku a nemáme tolik času se prodírat houštinou desítek tvých dvouslovných příspěvků typu "A je vlak LYN 1665 příplatkový" a za hodinu "A 1667 ?".
Tak s tím něco udělej-díky.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 20:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Já se za to omlouvám, ale můj plán se mění celkem často, proto tolik dotazů. V tarifech už mě nějakou dobu ignorují () a sice ano, vím že LYN 1665 je tedy nemístenkový ani nepříplatkový, ale kdesi v archivu jsem četl, že se tam platí příplatky. A na tu jízdenku jsem se zatím nikde neptal A proč mi teda nikdo neodpoví? Myslím že tu jsou lidi co třeba ví o nějaké jízdence, ví, jestli jezdí IC4, apod Tím nechci nikoho naštvat (neb to vypadá jako "Já mám dotaz, tak mi ho zodpověz", ale co je tak těžkého napsat "Ano, jezdí", nebo "Ano, dá se koupit")
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Puma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 20:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá vzpomínka na železnici TENDA z 4.8.2007
Trať Cuneo - Breil-sur-Roya.



Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 21:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle trať miluju a nádhera je i pokračování z Breil-sur-Roya na Nice.

P.S. Jen jste se Pumo mohl podepsat (chápu proč) trochu "decentněji"
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 21:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Jsou už v provozu dánské IC4?

Jsou a nejsou. Nekolik malo jich jezdi na vykonech, kde jejich nespolehlivost nezpusobi tolik skod. Takze zadna zmena. Zeleznicni experti tvrdi, ze na spickovych vykonech nikdy jezdit nebudou.
Mozna by bylo rychlejsi zeptat se strycka Googla, nez cekat na odpoved tady...
Treba tady je video z cesty nejakeho sotouse s IC4 z Kodane do Aarhusu v zime 2010, od zacatku do cca 2. minuty je IC4.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 00:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J p: A nevíte prosím na kterých vlacích tedy jezdí? Se omlouvám že otravuju, ale strýček Google moc nepomáhá

EDIT: Na jednou videu jede na vlaku LYN 69 kterým tudíž jedu

(Příspěvek byl editován uživatelem vantju.)
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 10:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim. Ale jsou uvedeny u nekterych vlaku ve sluzebnim jizdnim radu - coz ovsem neznamena, ze na vsech tech vlacich skutecne jezdi.
IC4 je rada MG.
http://www.banedanmark.dk/publ/TJK/TKVK111212.pdf
http://www.banedanmark.dk/publ/TJK/TKOK111212.pdf
Na 100% je jich vzdycky nekolik v Aarhusu - na odstavnych kolejich nebo v dilnach.
(Mimochodem, Lyn 69 by mely vozit IC3, tak abyste nebyl zklaman)

(Příspěvek byl editován uživatelem j p.)
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 10:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste k predchozim otazkam:
Zadne vlaky v Dansku nejsou priplatkove. Jedine priplatky jsou u mezinarodnich vlaku EuroCity.
Sitova jizdenka za 25 DKr. nebo 50 DKr., to byly jen jednorazove akce u prilezitosti "Dne DSB".
Jizdenky jsou plne integrovane, plati vzdy i na MHD v prislusne zone a taky ve vlacich jinych dopravcu nez DSB (krome vlaku SJ)