K-report
 

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 30. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 30. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 00:21:35    Odkaz na tento příspěvek  

No BÓBIKA bych si nedal ani vlastního.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 08:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem teď poslouchal pana Blažka.Na Radiožurnálu představoval projekt vlaků IC,EC.Od února se zvedne kvalita,opravené vozy,zásuvky,klima,budou nové stevardky,káva v první třídě zdarma(pouze pilotní projekt).Dnes bude představena ukázková souprava.
Na otázku zda bude vyšší cena odpověděl,že vše zálaží na MD zda budou tyto vlaky zařazeny do dopravní obslužnosti či nikoli.
Ach jo,kolikrát se tohle všechno už slibovalo.
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
z@k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 10:12:53    Odkaz na tento příspěvek  

Netušíte někdo, jak nyní funguje nádražka v Libni? Jestli se nepletu, tak slavná La Rocket skončila v propadlišti času..
A jak dopadly Pardubice?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8118
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 11:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubošct:
V Mostě mají na peroně ve stánku výtečné čepirožské párky, dále klobásy a výbornou sekačku. Jen si to musíš vzít na mašinu, jinak ti budou za chvíli do "talíře" čumět ti místní povaleči. Bývala tam zavedená slušná cukrárna s velmi dobrými dortíky. Chodívali jsme tam od Čížkovických motoráčků turnusově na kávičku a bezé roládu. Kde jsou ty časy.

Je vidět, že vedení stanice Most a ouřadové příslušného RSM stojí totálně za hovno, když si do tak rušného nádraží nedokáže sehnat solidní firmy, které by dokázaly zajistit trochu toho slušného občerstvení pro cestující.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8119
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 11:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naprosto nejotřesnější je Masaryčka,

Co to plácáš? Na TGM a blízkém okolí máš jednu z nejlepších možností výběru občerstvení z nádraží v Práglu. Taky proto si vybírám směny na PTG, protože tam mám zaručeno, že si během nich mohu při 23 minutovém (při defekaci 471 i 2 hodinovém) pobytu koupit u Vietnamce pití, ovoce, zeleninu (za ceny srovnatelné se severočeskými, i když třeba na Otakarově mají ještě nižší), v pizzerii výbornou pizzu, kde se dá i posedět. Jsou tam Fornetti, Oříškárna, bufík se slušnou nabídkou i obsluhou u 1. peronu, dvakrát Mr Baker, další bufik ve vestibulu blíže k tramvajové zastávce, v Hybernské do 3 minut chůze večerka Žabka. Na druhou stranu k Prašné Hybernia, kam občas skočím na papů. Včera jsem si během defekace PTG skočil k číňanům do průchodu ke Knize (z ulice k Deflorenci) pro ostré kuřecí nudle s rýží s sebou a za 81 korun (včetně izotermobalení) jsem měl porci, že jsem to nemohl sežrat. Na TGM je mnohem více možností, než třeba v zasranejch Vršovicích, kde jsem při hrcprcobratech s chebákem neměl často čas si ani skočit pro hotdog (mmch tam v něm mají kostelecké párky, a to je žůžo), a nemluvě o sotva 12ti minutové rezervě na Hlaváku před odjezdem, kdy není čas si ani z toho 5.-6. peronu zajít něco koupit do haly.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 11:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potvrzuji Drní slova do puntíku.
Akorát je Masna a okolí nebezpečnou zónou pro rozpočet ubohého schotousche: Bóďostánek u kas, Corona v pasáži u číňanky, antikvariát hned vedle a souantikvariátí v Dlážděné...
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 11:41:38    Odkaz na tento příspěvek  

No a Ostravu zná Ml363 asi taky jen z vyprávění. Myslí tím Hlavní či Svinov? No možná náhodně vystoupil ve Vítkovicích, to pak jo...
Ale jinak to asi patří do mýtů, které si obyvatelé Hlavního města ČR vyprávějí o "divokém Východu"...
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 11:43:13    Odkaz na tento příspěvek  

Aha, překlep (prohozená číslička) - mělo být Ml636.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 12:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostrava-Svinov,tam je toho dost.Aspoň já sem se tam vždycky dobře najedl.Žádný ohřejvaný Novaco,ale dobrej gulášek,svíce atd.A polívky s pečivem taky dobrý.
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 12:28:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad občerstvovací možnosti na nádražích:
Tak zase něco přidám i já: celá dosavadní debata (i když s lecčím v ní nemohu úplně souhlasit) nezvratně potvrzuje skutečnost, že z už "modernizovaných" či "rekonstruovaných" (a z nich zejména těch velkých) nádraží je pro "obyčejné" cestující jednoznačně nejhorší situace na pražském hlavním nádraží, kde není nic dostupného ani v přijatelné docházkové vzdálenosti (točené pivo ve vlastním kelímku si do vlaku nosívám z některé z heren v Nekázance, tedy na vzdálenost i o dost delší než půl kilometru = záleží na odjezdovém perónu) - ani žst. Praha-Vršovice na tom sice není zatím příliš dobře, ale tam už je zase "aspoň něco", byť bez nápojů za rozumnou cenu (o čepovaných vůbec nemluvě).
Jednou z dalších ze stanic, v nichž při "modernizaci" ("rekonstrukci") došlo k výraznému zhoršení nabídky občerstvovacích služeb, je zatím (podle mých zkušeností) totálně zprzněná žst. Havlíčkův Brod, ale tam je naštěstí dost "zásobovacích" i "občerstvovacích" možností v blízkém okolí (v herně-baru asi 100 metrů od V.B. čepují m.j. i chotěbořské pivo), a co do provozní doby a ochoty personálu za mnoho nestojí nepříklad ani Valašské Meziříčí.
Pro mne je to jen dalším důkazem skutečnosti, že (v souladu s pravidlem, že "každá změna je k horšímu") by bylo pro většinu "obyčejných" cestujících zjevně lepší pouze smysluplně "generálkovat" stávající objekty při zachování či mírném vylepšení dosavadního rozsahu v nich poskytovaných služeb a udržení jejich dosavadních cen, než ve stylu "hogo-fogo" nákladně "modernizovat" ("rekonstruovat"), navíc i se zapojením pochybných investorsko-dodavatelských firem - dobrým příkladem je svým způsobem třeba právě zde zmiňované a zatím "nemodernizované" hlavní nádraží v Plzni, poskytující adekvátní služby (včetně těch "cenově příznivých") různým kategoriím zájemců bez toho, že by vinou "příznivých cen" nádraží okupovali "vágusové" a bezdomovci (takže je zřejmé, že i na velkém nádraží lze "pořádku" dosáhnout i za podmínek pro cestující dobře přijatelných).
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 14:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct, Drn: V Mostě se dá dobře najíst, jenom se musí vyrazit na druhou stranu.
odkaz
Bohužel jenom ve všední dny přes poledne.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8130
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda:

Když my tam nemáme tolik času mezi obraty na vykračování po městě a hledání hospod.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8131
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:

Třeba v Kralupech je přítomnost bezpečnostní agentury sakra znát. Včetně vymýcení vágusů z víkendově odstavených souprav. A jídlo tam ta závodka vaří taky moc dobrý a za rozumné ceny. A čajovna s příjemným personálem je tam jako bonbónek. Na opačné straně je maličká hospůdka s patrem pod zem, kde je i krb. Mají to nějací dva teplí bráškové, ale fakt super jídlo i pivo.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja to mel v lonskem roce pri preprave pres republiku nacviceny takto:
Plzen - cestou na nadrazi vystoupit z trolejbusu na Americke o zastavku driv a z BigBurgeru si jeden nebo dva hambace nechat zabalit, v podchodu u nadrazi si u sikmookyho dokoupim chlazeny plechovy pivo
Praha - pokud je hlad (a hlavne cas) nejaka ta bagetka nebo cokoliv mensiho
Pardubice - 129 se tu nechaval predjizdet potemkinem, takze byl cas si skocit na peron pro toceny do kelimku - bohuzel cokoliv k jidlu tu trva neskutecne dlouho a vyber je dost omezeny
Olomouc - prestup z 129 na patecni posilak (tusim 1585) zpravidla znamenal tak 6 minut casu, akorat na to dat si "americky" parek v rohliku (tedy ne vsunuty do diry v rohliku, ale podelne nariznuty rohlik)
Vitkovice - vse zavreno, ale po pul hodine chuze jsem doma u teple vecere

Jak je to v tomhle roce s minibarem u 355 a 129? Vloni se na nej moc spolehat nedalo - v 355 nekdy byl, jindy ne ... a u 129 jezdilo JLV bez baget a Gabiny a Kozla
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si naprosto nemůžu stěžovat na Královéhradeckou nádražku. Klasická česká kuchyně, porce jak pro koně, a ceny ? Do 80 - 100.- se najíte bezvadně. Můžu doporučit zdejší svíčkovou, řízek s bramborem či jaternicovej prejt s bramborem a zelí..
Dokonce i ve včerejší MF o nich byl článek
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Fotka má vyjadřovat skutečnost ne fikci !!
kremak432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.173.70.253
Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:49:12    Odkaz na tento příspěvek  

A jak se zamlouvají Klatovy? Jeden zaplivanej bufet a to je všechno. Dříve tam fungovala restaurace a výčep, která ovšem volala po určitém zkulturnění. Mívali tam hotovky. Dnes se na nádraží, krom již zmíněného bufáče, nemáte kde najíst. V nejbližším okolí je akorát v parku dvojkolí z lokomotivy 365.0.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prazan: Oni i v te Plzni to okupuji vagusove, ale pred halou a na stejnem fleku. Ze se sem tam nekterej z nich vychcije na peronu pred lidma, to k tomu holt patri. Ale jinak souhlas.

Sime: vzdyt ti burgry, nez si je ve vlaku k pivecku rozbalis, uz musi byt studeny:-)

Drne: s tema kosteleckejma parkama v rohliky ve Vrskach, jak rikas ze jsou zuzo, to je mysleno ironicky, nebo opravdu?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8141
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krimitz:
Smrtelně vážně. Lepší jsem nejedl. Hot dog za 17 Kč mne tam vždy v nouzi zasytil. Vyzkoušej.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kremak: Ty KT jsou desny, to je pravda. Asi nevi ci jsou a hresi, ze je za humny Plzen. Mistni lidi na to jsou zvykli, tranzit zde nevyleza, tak co?.-))
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 15:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Tak ty nekdy zkusim, kostelecky parecky rikas, jo?...hmm
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4401
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. ledna 2011 - 21:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Nuslích je to pekařství dobrý, krom párků mají tam i výborný koláče.

V Mostě mají na peroně ve stánku výtečné čepirožské párky, dále klobásy a výbornou sekačku.

Sice ten stánek není nic moc a kdekdo ho zatracuje (hold se na to nesmí moc koukat hygienickým okem), ale souhlas, jídlo vždy vynikající .
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 06:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Totalně tragické jsou podle mě Teplice!!!Tam si krom fornetti a baget v Relay nedáte vůbec nic.Sice pamatuju dobu kdy tam byl nějaký bufet, ale žádný zázrak to nebyl.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 07:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Mostě si radši dojdu do Kauflandu, Tesca a nebo Penny. Je to hned naproti nádraží. Na víc, ten stánek na peroně ve mě moc velkou důvěru nedělá.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 07:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na víc, ten stánek na peroně ve mě moc velkou důvěru nedělá.

Nesmíš bejt taková fajnovka. To, že to zvenku nevypadá nijak vábně, ještě neznamená, že se tam nemužu dobře napapap. A naopak.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
z@k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 08:55:42    Odkaz na tento příspěvek  

...tak už si mohu sám odpovědět - nádražka v Libni funguje, interiér zůstal stejný ala Rocket, jen místo pultů samoobsluhy je výčepní pult. Točí Kozla, G a Plzeň (za celkem sympatických 32,-). Kouří se, ale větrání celkem stíhá. Vaří. (poznámka na okraj - ve všední dny se do Libně dá celkem dobře dostat městskými linkami. Na té Roztocké jezdí žabotlam, takže po pár pivech celkem nostalgický návrat domů večerem do Bubenče...)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 09:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja to pojal na jistotu. Měli jsme tam dost času na to si zajít nakoupit, ale věžím, že když má člověk opravdu jenom chvíli, tak nepohrdne ani tím stánkem.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 11:44:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 : leč kompletní přestavba Smíchova bude s naprostou jistotou znamenat likvidaci peronních kiosků ... s odkazem na to, že něco podobného není důstojné "modernímu" nádraží 21. století ...

ex fíra : ten (nesmyslný) hygienický předpis o 3 hodinách má základní nedostatek - kdy nastane ten okamžik "uvaření" hotového jídla, od něhož se tříhodinový limit počítá ... Prostě každá porce "hotovky" představuje individuální "varný" porce s odlišnou dobou vaření ... , který končí okamžikem, kdy se jídlo přemístní z varného prostoru na talíř ...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 11:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, na Smíchově se opět postaví ve stylu hlavního nádraží Burgr King, kde si budeme kupovat bagety za stovku. To ať si strčí někam.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 12:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin:
Co naděláš franchising na Burger King mají Am Rest a mají smlouvu s ČD.Počítam že časem to bude na každém vetším nádraží.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 12:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ať si nabuouchaj někam. Dopadne to tak, že lidi budou zase vozit řízky a budou mít po prdeli. Já tam byl jednou, dal si malé kafe za 40 a šel jsem. Od té doby jsem tam nebyl a už se tam ani nechystám.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 12:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

který končí okamžikem, kdy se jídlo přemístní z varného prostoru na talíř ...

Ehm, ehm, pane kolego, vařil jste někdy něco ?

On je totiž tak nějak rozdíl mezi vařením (přípravou pokrmu) a jeho následným udržováním v teplém stavu.



Burgr King, kde si budeme kupovat bagety za stovku. To ať si strčí někam.

Jsem téhož názoru. Jednak co do chutnosti (prosím toto slovo brát s rezervou a pochopením, že na tuto stravu dochází až v krajní nouzi) "mleté housky v hosce rozkrojené" jsou až za McD, druhak se úmyslně vyhýbají nabídnout "produkty" s nižší cenou - opět na rozdíl od McD, kde jsou vždy k dispozici i burgry za 20-30Kč (které se nota bene na cestách rozměrově do úst soukají lépe než jejich o kousek větší a násobně dražší "bratříčci").
Takže pokud si na Hlaváku chci pro další cestu pořídit něco teplého do žaludku a nemám čas si posedět v některé z restaurací v širším okolí, vlítu do "C", dojedu na Florenc, dojdu k McD, naberu 4-6 jejich menších burgrů na zobání ve vlaku a hurá zpátky na Hlavák - i 15-20min mezi vlaky na to stačí.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 12:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kdybych jel na Florenc, tak si radši zajdu do Billy a mam za polovinu, jednou tolik jídla než od McD
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Hejk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 13:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak dopadly Pardubice?
Pardubice-kouří se,točí Kozel,Géčko a klientela večer podobná jako za staré dvojky
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 13:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladovy medved: Mate pravdu s pripravou jidel.
Ale kdyz to vezmete do detailu: tak tento gulas, ktery mam zde v lednici jsme uvaril, dejme tomu, presne pred hodinou. Ted je, dejme tomu, 19 hod. Kdo dokaze, ze ten gulas neni z rana?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 13:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi podle krajů na kastrolu
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 13:54:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "z(o)k" = k "nádražce v Praze-Libni:
Pokud v té oblasti jen na pivo (nebo asi spíše pro pivo s vlastní nádobou), pak určitě lépe do "mini-bistro-herno-baro-pajzlu" naproti nádraží (u zastávky tramvají směrem do centra) na svijanskou jedenáctku za 22 Kč / 0,5 litru - je tam ovšem zejména v zimě, kdy nelze větrat přímo dveřmi otevřenými do hlavní ulice, hodně nakouřeno, takže je to skutečně spíše na "jedno s sebou do vlastního kelímku": při přestupu z ML na rychlík to obvykle lze zvládnout ...

Ad "Hejk" = 143:
V Pardubicích k nákupu (i čepovaného) piva do vlaku optimálně vyhovují kiosky na perónech (jen ten jejich nešťastný sobotní "neprovoz" svádí k přesvědčení, že si ve zbytku týdne "nahrabou" dost ...), a pro rychlé občerstvení je v hale možností "hafo" = "ex-Rocketí" hospoda je ve srovnání s tím zbytečně drahá, ale pokud chce někdo teplé jídlo z talíře na stole, jiná možnost není ...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 15:53:04    Odkaz na tento příspěvek  

Hladový medvěd : A tady je kámen úrazu ...
On je totiž tak nějak rozdíl mezi vařením (přípravou pokrmu) a jeho následným udržováním v teplém stavu.
Kdy nastává ten zlomový okamžik mezi oběma skutečnostmi ...
"Každá porce má přece jinou dobu přípravy ... " někdo chce tříhodinový guláš, jiný čtyř, další pěti ...
Prostě zaplevelovat podnikatelské prostředí podobnými nápady - jen proto, že několik lidí (z deseti milionů) má pár dnů střevní problémy - nesmysl...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10029
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 18:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"mini-bistro-herno-baro-pajzlu" naproti nádraží maj vlastní kelímky nebo se mam starat?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10031
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 18:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud vim, tak ta čsn byla už za ksč......
žádám moderátory o přesunutí příspěvků do nádražek, at je to hezky pohromadě. až se to tu dodebatí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 19:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krimitz > studeny vylozene nejsou, rekneme vlazny... ale porad lepsi, nez bageta z chladaku (i kdyz si ji covek muze nekdy ohrat v mrkvovlnce, horky majoneze sem na chut neprisel).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 20:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo dokaze, ze ten gulas neni z rana?

V případě kontroly jí to musí dokazovat kuchař - na což má předepsáno vést průběžnou písemnou evidenci kdy co dovařil (včetně označení času na nádobách s jídlem) - pokud jí nemá či se kontrolorům jeví neprůkazná/nedostatečná, přichází pokuta a zákaz expedice jídla.
bambulus blbus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 20:30:03    Odkaz na tento příspěvek  

hladový medvěde}
Odkdy má předepsáno vést kuchař evidenci jídel s dobou kdy je dovařil?
Prosím o odkaz na vyhlášku nebo nějaké normy podle kterých je to poukazovatelné. Dost se stravuji ve veřejných stravovnách.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 20:38:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bobo" = 10029:
Bohužel, je nutno se starat - je to skutečně zařízení nezařízené ani nepřipravené na služby pro cestující veřejnost ...
Provozní doba o víkendech tam začíná, bohužel, až dost pozdě (asi v 11 hodin), ale v případě neodolatelné nutnosti ukojit žízeň před tou dobou lze (za stejných podmínek = vlastní kelímek s sebou) nouzově využít k "natankování" herny na rohu staniční budovy ve směru k "Lidlu" - čepuje se tam sice "G10°" za 21 Kč / 0,5 litru, ale "v nouzi čert i mouchy lapá ...": "nádražka" je dražší a bývá po ránu o víkendech také zavřená.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 20:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardubice-kouří se,točí Kozel,Géčko a klientela večer podobná jako za staré dvojky

Hlavně, že pivovar je z tama pár minut pěšky...
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 22:20:44    Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem viděl v TV,že to co zbude v jídelnách v Brně,vozí charita bezdomovcům.
Mně vozí domů obědy peč.služba z jídelny ve škole a dostanu na lístečku dobu dokončení tepelné úpravy a dobu max.spotřeby.
bambulus blbus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 22:28:54    Odkaz na tento příspěvek  

To jo tužka papír guma snese všechno.
Porucik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 23:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jídlo tři hodiny - tato nesmyslná norma už neplatí, byli jsme jediný kdo jí v EU měl, protože jsme byli přespříliš aktivní

evidence jídla do skleniček - toto platí myslím jen u školních jídelen, závodního stravovaní a táborů. Jak by jsi chtěl minutku odebírat do skleniček

Burger King - má taky hamburger za dvacku..., teď jsem si ho kupoval v Ústí před nádražím
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 00:20:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Mauricio" = 5699:
I proto zřejmě mají "Perštejna" právě v těch kioscích na dvou perónech - "dvanáctka" na 4. nástupišti stávala 20 Kč za půllitr, ale už jsem tam neměl příležitost k jejímu nákupu asi 2 měsíce, tak nevím, zda se něco nezměnilo ...
Jednu dobu (někdy v létě roku 2010) "vyhrožoval" stánkař na 4. perónu, že prý mu to chtějí zavřít tím způsobem, že železnice silně zvyšuje nájem - údajně tlak ze strany provozovatele "nádražky", který (pochopitelně) se svým sortimentem a cenami není schopen konkurovat těm perónním stánkům ...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 01:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozor! Oni se tím sice moc nechlubí, ale i Burger King má v nabídce cheesburger za 20,- a je chutnější, než ten u McD. Jen to chce dřepnout na bobek, proklestit si cestu mezi nohama a taškama cesťáků a pročíst si mrňavou kompletní nabídku vyvěšenou u země na lítačkách pro personál.

V Teplicích je v ulici 28. října pod nádražím jedna dost dobrá restaurace-pizzerie "El Pirata". Prakticky v docházkové vzdálenosti a určitě se tam dá na konkrétní čas zavolat a objednat si "do krabice".
-----------------
Jindřich Rosa: Jo, myslel jsem Hlavní. Svinov je o dost lepší. A opět zopakuji - zdaleka jsem nehodnotil jenom možnosti něco si koupit, jako celkový vzhled a stav nádraží.
To uniklo i Drnovi, na TGM je sice spousta možností stravování, v okolí teda rozhodně, ale nádraží samotné a jeho okolí v tristním stavu, a právě to jsem do hodnocení zahrnul.

Když budu hodnotit jen a pouze jídlo a nákupní možnosti, tak velké plus dostane Brno Hlavní. Za šalinou je KFC, pár kroků vedle "hladový vokno" se slušnou nabídkou i kvalitou, o kus dál směrem ke Svoboďáku Mekáč, Albert, Billa. Od nádraží na nákup do Billy to mám při přestupu spočítané na 25 minut chůze plus svižnější nákup. Lepší, než obligátní předražený PONT, nádavkem s mimořádně nevrlou babou u pokladny.
Totéž České Budějovice. Monstrózní stavba nového autobusáku alespoň umožňuje v blízkosti nádraží nákup v Albertu.
Pro milovníky Pacifiku doporučím nádražku v Braníku. Dobře vaří a tolerantní obsluha, která ani vetřelcům autobusákům nevyhazuje zapomenuté desky s výkazy. Naopak hroznou zkušenost mám s hotelem Braník vedle nádraží. Za současného majitele nechutné jídlo a ještě nechutnější obsluha. Je to škoda, protože barák je to pěkný, včetně úpravy zahrady a okolí.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 01:38:40    Odkaz na tento příspěvek  

No jo "bůček,zelí nebo gulášek se 6 knedlíky za 6,30" už asi nikdo nesežene,ale když si zavoláte včas do pizerky,tak Vám tu placku za 4EU donesou až na peron.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59466
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 03:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2011/01/26/20-let-p o-privatizaci-jak-dopadly-prazske-hospody/
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 12:04:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martin_zlivský" = 59466:
Toho elaborátu jsem si samozřejmě všiml také, ale jednak se prakticky netýká "nádražek", ale v podstatě ani podniků v blízkosti nádraží, které by mohly "nádražky" aspoň částečně substituovat, a navíc z toho občas dýchne i ne zcela úplná "objektivita" a přesnost údajů zpracovatele - bylo by rozhodně zajímavé (a někdy asi i dost smutné), kdyby někdo pokud možno "nezávislý" udělal takové porovnání právě pro občerstvovací zařízení použitelná a používaná "normálními" železničními cestujícími (ale nevybírat přitom pouze podniky využívané nyní jen z donucení, protože nic jiného v dosahu k dispozici není) ...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5700
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 15:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan

Bohužel doba je taková, že se člověk nechá ovlivnit reklamou na Gambinus, Krušovice a jiné odpadní produkty. Pak si skutečně myslí, že tohle je to nejlepší a vyhledává to. Tím pádem hospody, což jim ale nemůžu mít za zlé, kdo by nešel za ziskem, odebírají pouze tato piva (a podobná) a na regionální pivovary se jaksi pořádně nedostává. To celé vede ke dvoum věcem:

a) zavíraní pivovarů a nadměrná propagace euronápojů
b) ovlivnění spotřebitelů, kteří si pak myslí, že pivní nápoj je skutečné pivo
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 17:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Restaurace U mašinky Otrokovice:
Přerov 11 za 21,-
G 10 za 22,-
Svijany 11 za 23,-
Radegast 15 za 28,-
Plzeň 12 za 29,-
Hejk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 20:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan
stánek na 4.nástupišti dle majitele do měsíce končí a na trojce asi taky někdy v červnu.
Celkem je to škoda,ten točený Pernštejn občas bodnul
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5710
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 22:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hejk
Co na to říct? Snad jen, že budu muset vždy čekat na další vlak, protože během stanicování do pivovaru opravdu nestihnu zaběhnout.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:08:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Hejk" = 144 + "Mauricio" = 5710:
Doufejme a věřme, že to avízo o chystaném uzavření perónních kiosků bude zase (jako loni) jen pouhým "vyhrožováním" bez skutečných následků, které jsem zmínil už já ...
V Pardubicích bylo kromě současné "nádražky" čepované pivo k sehnání ještě v bývalé "kinokavárně" v suterénu pod bývalou (fantastickou) samoobslužnou "trojkou" (ta "sámoška" bývala za bolševika jednou ze skutečně špičkových nádražních občerstvoven v síti tehdejších ČSD = levná a s nepřetržitou provozní dobou ...), ale tam (v suterénu0) před časem čepovali Krušovice a za dost vysokou cenu - zda a jak tento podnik ještě aktuálně vůbec funguje, a co a za jaké ceny tam točí teď, to už jsem delší dobu neměl příležitost prověřit ...
Ragulin679
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:Před měsícem sem v Pardubicích do té bývalé kinokavárny chtěl zajít,bo bylo otevřeno a vývěsní štít zval na točeného Portera za 29 káčé.
Leč vlaky jely načas,takže nemůžu potvrdit...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

Suterenní nádražní kino v Pardubicích již dávno nepromítá, ale přilehlý výčep či kavárna (trochu též herna - s automaty a kulečníkem), od bývalého kinosálu oddělený skleněnou stěnou, dosud funguje. Nedávno se tam (v zadaném celém lokále) uskutečnila i výroční schůze Klubu Výtopny Jaroměř. Při této příležitosti jsem ale bohužel nevěnoval pozornost nabízeným značkám piva a jeho cenám, nýbrž jiným projednávaným otázkám.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59505
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 21:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předchozí diskuse přesunuta ze všeobecné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz