K-report
 

Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 27. 04. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 27. 04. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 11:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo ještě lépe, odeslat je do Třebové pod autogen... Až tak moc se těch nových jednotek nemůžu dočkat...
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 11:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: pokud elefantame nejezdíte, tak se vám nedivím. Až začnou, tak vám přejde chuť.

Jsou to pojízdné rakve... Větší krámy sem už zavítat nemohly. Kravál to dělá v klidu,

Za to elefant kravál nedělá v klidu, že není slyšet ani staniční rozhlas.

Pendilíno taky, když jezdilo u nás zkušební jízdy do Děčína a zastavilo v Ústí, tak to byl takový kravál, že ten rozhlas fakt slyšet nebyl.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 15:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však sem taky nepůjdou elefanty, co by tady dělaly... Ať sem dojde cokoliv, tak to bude 100% lepší, než tady ty přežitky dob dávno minulých.

Ohledně kraválu, pokud člověk stojí na peróně, když zrovna přijíždí tornádo, tak mu ještě 5 minut píská v uších, jak po koncertě Rammsteinů. Ventilátory jsou dlouhodobější, ale stejně nepříjemná záležitost.

Pokud u nové jednotku bude něco hlučet, tak to bude nejspíš klimatizace, což mi nevadí, protože výsledkem toho hluku je příjemnější prostředí uvnitř vlaku. O tom, že tornádo tím kraválem chladí akorát svou archaickou trakční výzbroj se asi zmiňovat nemusím.

PS: Normálně mám vlaky rád, což neplatí pro jedinou řadu v zemi - 460, protože to jsou opravdu vraky. A sebelepší rekonstrukce a regenerace tomu nepomůže.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 21:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: sebelepší rekonstrukce a regenerace tomu nepomůže.




Proč by nepomohla?

Vždyť je to vozová skříň jako každá jiná, tak se z toho dá udělat prakticky cokoli jiného. Tím by ale pro mě zcela ztratily smysl.

O tom, že tornádo tím kraválem chladí akorát svou archaickou trakční výzbroj se asi zmiňovat nemusím. Kdyby měl pulsní regulaci, na motory by nepotřeboval větráky??

Ohledně kraválu, pokud člověk stojí na peróně, když zrovna přijíždí tornádo, tak mu ještě 5 minut píská v uších,

Drží vám někdo ruce při zastavování, že si nazacpete uši?? (Pokud máte nějaký handicap, kvůli kterému tak nemůžete učinit, tak se vám hluboce omlouvám!)

Proč nazýváte 460 vraky? Nejstarší provozní vozidla v ČR to snad nejsou. Měl byste být rád, že máte tak robustní vozidla, která byla požadována po zkušenosti s řadou 451.

Že by smrad, suchý vzduch a zima bylo díky klimatizaci příjemnější prostředí se mi teda nezdá. Navíc když kvůli tomu je spotřeba proudu na jeden vagón elefantu údajně 10kW je teda dost špatné. (Už vidím, tu rakci: tornádo díky své archaické regulaci spotřebuje daleko víc navíc. To sice ano, ale ušetřit by se dalo i za klimatizaci, kdyby nebyla).

A u vás nechávají větráky u tornáda dlouho běžet když stojí ve stanici? To u nás když stál dlouho ve stanici, nebo u návěstidla, tak to vždycky vypínal.
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 21:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské tornádo: šmarjá, chlape, vám fakt přijde normální nutit cestující každých pár minut si zacpávat uši? Nemůžu než souhlasit s P_z; zrovna v neděli jsem jednu cestu tornádem absolvoval, a skutečně, míň příjemné cestování je na našich kolejích v málo čem.

Jasně, já mám taky rád žabotlamy, ale zaplať pánbůh, že třeba ze 171 už zmizely; poskakování na pensylvánských podvozcích u Chuchle byl opravdu super zážitek.

Zkuste rozlišovat mezi šotopotřebama a tím, co přivítá většina cestujících. Normálního člověka fakt nezajímá zvuk jakejchkoliv střev jakýkoliv mašiny, ať je to tornádo, zamráča nebo cokoliv jinýho.

Není to už v trochu moc tématech?
ČD - Ihre Erlebnisbahn. Jeden Tag. Jeder Zug.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 22:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabi: co přivítá cestující skutečně netuším, protože neznám jejich pocity a pod. Rozhodně mi přijde pohodlnějsí cokoli jiného než sloni. Poskakování na pensilvánských podvozcích. Oni ty sloni, když už mají dost taky pěkně "poskakují", jen co je pravda a ty zvuky u toho, to je přímo lahůdka. Bát se pomalu, že už se to rozpadá.

vám fakt přijde normální nutit cestující každých pár minut si zacpávat uši?
Když jsem se dneska při cestě do školy učil angličtinu, musel jsem každých 5 minut jak říkáte odkládat učení a zacpávat si uši, a to tam tornáda nemáme.

To je fenomén bohužel většiny vlaků. Je pravda, že k tornádům mám vyjíměčně silný vztah, proto jsem u nich ochotný strpět i nějaký ten nedostatek, ale rozhodně méně pohodlné než tako Bdtčko to není.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 22:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabi: Pod to se podepíšu, hlavně pod poslední odstavec...

O_T: Proč by nepomohla rekonstrukce? Protože ať se to bude rekonstruovat sebelíp, pořád to nebude nízkopodlažní jednotka, na což cestující hodně letí. Než se drápat do takové výšky, speciálně když vlak zastaví tak, že jsou dveře nad sníženým peronem kvůli přechodu...

U jiných vlaků si uši zacpávat nemusím. Pouze u řady 460, divný, né? Stejně tak je to s větráky, 460 funí téměř pořád, ostatní nemusí, divný, né?

Zajímal by mě výsledek ankety: Fotka tornáda a nové jednotky od škodovky, vedle sebe a tázat se cestujících, čím by chtěli jezdit... Připomínám, že se píše rok 2011...

A ohledně klimatizace, snad nemá cenu diskutovat, žijeme v moderní době, nějakých 10kW na vagón nikoho nezabije, to to tornádo protopí opravdu víc...
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 22:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli za to zacpávání uší může hlášení zastávek v ešusu, tak by stálo za to si uvědomit, že na rozdíl od vřískání brzd má jistou informační hodnotu (třeba ve tmě pro příležitostného cestujícího poměrně značnou).
Jinak já už to tady radši nebudu dál plevelit, s tratěmi na střední Moravě to nemá moc společného a stačí, že je to, nepletu-li se, ve všech "elektrickojednotkových" tématech...
ČD - Ihre Erlebnisbahn. Jeden Tag. Jeder Zug.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 22:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: Fabi: Pod to se podepíšu, hlavně pod poslední odstavec...

Ostatní vlaky jsou mi celkem volné, takže nějaké šotopotřeby bych ani nezmiňoval.

A ad celý poslední příspěvek:

nepomohla by rekonstrukce: rekonstrukce bývalých vozu Btn 053 které jsou mimochodem ještě starší, zacpávat uši si musím při příjezdu nejen jich, ale i těch nerekonstruovaných, Bt, rychlíku s B a jiných. Lézt po žebříků musím do všech těchto zmíněných a díky zákonu schválnosti většinou ze sníženého perónu.

460 funí téměř pořád, ostatní nemusí, divný, né? Zrovna dneska jsem si na vás v Ústí vzpomněl, když tam stál elefant 10 minut, než otočí směr nazpět do PHy a díky němu nebylo slyšet hlášení rozhlasu, který normálně pěkně řve. To tornádo když nejede, tak to vypne pouští to až těsně před vyjetím.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 22:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabi: kvůli hlášení zastávek to fakt není, to skutečně je dobrá věc, v elefantu dokonce nutná protože ven není skoro vidět. (protivné je to v regionově, tam do docela řve). Takové Bt co má ještě špalíkovou brzdu to jsem měl na mysli.

A když už jsme narazili na ten informační systém, tak by mohli ten světelnej udělat tak, aby fungoval a neblikal jak stroboskop.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: Řekl bych že u rychlíku si musím zacpávat uši, když přijíždí. Co když se slon zadrhne někde uprostřed tratě a je vedro venku 40 °C a ve slonovi je 80 °C a ve 460ce ne, divné né?????
460ka ani nemusí mít klimatizaci když si můžu otevřít okno a u elefanta nemůžu protože tam jsem jako ve vězení uvězněný ve vedru a při smradlavé klimatizaci??? 460ky tyto vady nemá a poažuju 460ky za nejlepší jednoky jaké kdy Studénka vyrobila. A navíc jsem v elefantu ani wc nenašel tak mě pučilo aaž do stanice.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabi,P_z: No nedivte se mi, že jsem takový blázen na 460, kdyby nám je sem dali teďko a doteď jsem je neznal, kdo ví jak bych na ně koukal, ale protože je znám od narození, jezdí (jezdily)nám pár metrů od baráku, slyšel jsem je díky svým větrákům už 2 km předem, najezdil jsem se v nich až až, přicházel jsem s nimi do styku prakticky denně ať bylo jaro, léto, podzim, či zima, pršelo, foukalo, vedro bylo či mrzlo, tak za každé situace jsem tornáda viděl a slyšel jak jedou kolem, zažil jsem 4x změnu nátěru, slyšel jak brzdí a rozjíždí se na zastávce, celých 6 let co jsem chodil do Lovosic do školy jsem je potkával ráno i odpoledne u závor, tak se pro mě staly něco jako kus domova, kus Středních Čech o který jsme ze dne na den přišli. Nejsem jediný, komu ze Severních Čech tolik chybí, ale ti ostatní neměli tornáda denně na očích a "na uších" jako já.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To samé já. od malička nám tu ve městě jezdí a já s něma jezdil od malička. co jsem se pustil do vlaků tak se setkávám se 460kama každý den a chodím je natáčet protože bez nich nevydržím, bez toho hučení větráků, brždění ve stanici a rozjezdu. no to je pro mě taky kus domova jako pro ostravského tornáda.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubasek12bkv: ale brzo o něj taky přijdeš
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím to je v pr...i
Ale v zimě tady budou jezdit protože co??? elefanty budou pochcípané
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Debatu na toto téma končím, svoje jsem již řekl, můj názor se nemění, 460 jsou přežitek, 3x hurá novým jednotkám, které jsou již na cestě. Doba jde dopředu...
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: a které to mají být??
Já vím jen o těch 425 a 625 a podobných modifikací a ty mají jít do Děčína, Pardubic snad a něco málo do Ostravy.
Taky jsem na to zvědav, když nám nahradí klasiky.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 23:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já odpovím, nové jednotky jsou krámy a 4x hurá 460kám a starým jednotkám které tu budou ještě x let.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 00:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto jsem našel na wikipedii u elefantů:
Citáty
Biskup Lobkowicz 4. 12. 2009 v Ostravě: "Ochraňuj všechny, kdo budou používat těchto vlaků.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 00:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zvědavý jak budou vyypadat ty nové jednotky.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 00:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubasek12bkv: počkej, nechme odpovědět pan P_z!
Nemůžeme říct, že jsou to krámy, když jsme to ještě neviděli!!
Jinak na ten citát jsem už taky narazil.
To ten fíra tý 005 takovou ochranu neměl :-(
Mefistofeles
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.237.148.88
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 06:01:50    Odkaz na tento příspěvek  

Jak tak tady tu diskusi pročítám tak musím říct, že Tornáda FOREVER! Tou zkur...ou hliníkovou škatulí Slonem by se mi fakt vůbec nechtělo cestovat, to už stokrát raději autobusem než tímhle křápem. Ostatně to už jsem napsal v diskusích na YT. Nechápu blbce, kteří můžou zatracovat tak super jednotky jakými 460 bezesporu jsou a nadávat na ně. Těm bych moc přál, aby za letního vedra v tom krámu uvízli někde na širý trati, vypadla klimatizace a oni se pěkně podusili. Pak by snad mluvili jinak. Tornáda jsou ty nejlepší a nejkrásnější jednotky, který vagónka Studénka vyrobila a pevně doufám, že ještě budou dlouho sloužit a nevytlačí je ty hliníkový škatule.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 07:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takový klid tady býval... Nechcete velebit ty starý křápy v příslušném vláknu? :-)
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 14:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Mefistofelesem, ale chápu i ty, kumu se tornáda na 301 nelíbí, protože jsou pro ně cizí z nějakých Severních Čech, což je pochopitelné.

Jaké ty nové jednotky se plánují na 301??
Děkuji
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 14:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské_tornádo: Moc pěkné škodovky :-) http://www.novyvlak.cz/
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 16:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

"...jsou pro ně cizí z nějakých Severních Čech..."

95 % cestujících na 301 vůbec netuší, odkud tornáda přišly a zbylých 5 % to možná tuší, ale je jim to šumák.

Je to určitě pěkné, že máte ke stařičkým panťákům jistý citový vztah (jak jsem pochopil), nakonec mně taky vozily do školy z Přerova do Lipníka nad Bečvou. To byste si kluci asi cvrkli blahem, kdybyste to ve druhé polovině 90. let viděli, ráno to jelo jako Os 3709 Zábřeh - Přerov - Bohumín, odpoledne se to vracelo jako 3714 Bohumín - Přerov - Česká Třebová. Jezdilo to jako dvě spřažené pětivozové jednotky (na kabel), takže osobák měl 10 vozů! Kabel semtam haproval, tak se taky sávalo, že přední jednotka zavřela dveře a rozjela se, zadní jednotka nějak nekomunikovala, tak se vezla jako tažená s otevřenýma dveřma. Ve stanicích byla sranda, když jsem vysedal, tak to při jízdě s otevřenýma dveřma nasbíralo třeba půl metru sněhu na plošinu.

Co si budem namlouvat, doba jde dopředu a tyhle vláčky už mají svoje zasebou. Stejně jako parní mašiny, jsou třeba pěkné a mají atmosféru, a na svou dobu to určitě byly skvělé stroje, ale moderní železniční doprava už vyžaduje něco jiného. Čas nezastavíš....
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 20:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: že by tornády byly stařičké, to ani náhodou. Jsou o 10 let novější, než žabáci a to určitě nebyly stavěné na 15 let, jako žabáci.

To to jezdilo teda pěkné štreky. Spojené na kabel jezdívaly u nás v 80. letech Praha - Děčín, takže za mě už se jezdilo pouze sólo.

Zeleznicni: takže jsou to oni, netušil jsem, že jdou i do Olmíku.

Ale jásat můžete, až budou hotové a jazdící.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 22:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že nerozhodujete o dislokaci 460. Myslím, že by MS kraj rád vyměnil ty superjednotky za 471.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 22:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevybavenost a neodbornost Olm. depa A to že za 3 roky nic neudělali s těmi vozy 460 078 a 085 (trakční motory vyluzují neobvyklé pazvuky)
Lepší by bylo udělat ten oběh tak, aby se i tyhle 460 dostaly do Bohumína a opravovaly výhradně tam

Krátké 460 v Bohumíně byly a dnes jsou, trochu nesmyslně, v Ol. Protože stále se dělají velké opravy v Bohumíně. Je k tomu i oběh, aby se tam dostaly.

S tr.motory, kromě výměny, dnes nic žádné depo nedělá. Převodovky = to, co dělá kravál, se dělají v Parsu.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 22:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: to jo, škoda, to bychom měli všechny 460 na severu a do MS bych vám strčil elefanty, aby byly co nejdál od nás

I když pár jednotek 460 bych v MS nechal, taky se tam najdou lidi, ktří je mají rádi.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 22:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: to jo, byl jsem informován o TS, právě na ty velké opravy že do Bohumína chodí. Ex ústecké 460 se dle TS objevují na té trati do nezamyslic, do Střelné celkem dost a i na Třinec a Návsí. Videy z Třince jsem zásoben :-) Tam má ale být brzo šlus, potom co dá slovenský DÚ povolení pro vstup elefantů a co přijdou do MS poslední 4 jednotky.
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 23:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo. musím tě zásobovat dalšíma videama hned jak budu mít čas. nějak ho nemám.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 23:45:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsem zrovna jel s tornádem do Prostějova, při rozjezdu na zastávce Olomouc - Nové Sady to jenom škublo a v zápětí tornádo ztichlo a zastavilo. Následovaly ještě dva pokusy, na třetí pokus se to chytlo a s mohutným škubáním vpřed (což je vždycky) to pokračovalo. To si člověk říká, jak dlouho se to ještě bude dařit takto resuscitovat na trati. Už jsem zažil, že když pršelo, tak kapala voda ze zářivek (svítících), jinak o oknech a dveřích tu bylo napsáno mnoho, takže se nebudu opakovat.

I když mně asi nebudou mít někteří rádi, tak ešus je kvalitou jízdy o 200 % výš. Je to logické, zkuste srovnat auto z konce 70. let minulého století se současným moderním autem. To prostě konkurovat nemůže. Nicméně beru, že prostě někdo má tornáda prostě subjektivně raději než ešusy, ale asi to nebude většina cestujících.

Pokud někde ešusy nemají rádi, tak ať nám je šoupnou na olomoucko, já se s tím rozhodně svezu raději než tornádem.

ps:
Olomoucké panťáky se navážejí do Bohumína na vlaku, co jede v 19:31 z Olomouce. Předpokládám že je to proto, že se v Bohumíně koná servis a údržba.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 00:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: to co popisujete, s tím chcípnutím, nám dělalo někdy taky, nevím co to je, zeptám se znalejších. Že by kapala voda ze stropu se nám nestalo ale u rychlíkovýho Bčka jo, asi měl prasklou nádrž na vodu.
Tak ešus je kvalitou jízdy o 200 % výš.

Velký prd!

Nezapomínejte, že první kousky sahají někam až do roku 1998 a zrovna předevčírem jsem jel takovým starším kouskem a že nefungujou displeje, ale blikají tam jenom nějaké čárky je skoro u každé soupravy, takže to mě ani nepřekvapilo, ale v nástupním prostoru ze 4 zářivek svítila jenom jedna což bylo hodně znát. Všude po vlaku jich nesvítilo víc než dost, to je ale +, protože to aspoň není tak hrozný protivný. Dveře od oddílu nezavíraly. Některé tyto starší kousky umí taky pěkně drncat škubat, kývat se s výrazným zvukovým doprovodem, připomínající rozpadající se trakař.

Zářivky taky pískaj, dneska nás nechali skrz výluku stát v Prackovicích a museli jsme poslouchat to vysokofrekvenční pískání.

A to jsem ani před tím nepřipomínal to "pohodlí" sezení na totálně tvrdý, "ergonomický" zahnojený plyšový sedačce, dýchání smradlavého a suchého vzduchu od klimatizace a prakticky nemožnost výhledu z okna.

Když vám tornádo chcípne na trati, tak se na "půlku", nebo v horším případě pomocí lokomotivy vždycky dostanete do cíle, ale z elefantem se většinou po min. 1 hodině trčení dostanete tam, odkud jste vyjeli.
A oken (akvárií) se u elefantu taky pár už měnilo.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 07:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, nejlepší "panťáky" byly začátkem 90 nové Bte ze Studénky + 163 :-), místa dost, sezení pohodlné, jízda tichá, individuálně ovládané osvětlení, spouštěcí (a i zavírací) okna, a dynamika výborná. Když porovnám jejich dnešní stav se stavem vyřazovaných klasik OBB z vídeňské příměstské, je mě to docela líto. S tornády přišel větší hluk a neregulovatelné osvětlení. U sloníků je zase jízda tišší, centrálně ovládané osvětlení zůstalo, ergonomie sedaček se citelně zhoršila. Přibylo věcí a řešení, díky nimž se sloník stal zranitelnějším a náchylnějším na neschopnosti vůči tornádům, protože i když zvýšily technickou úroveň, měly dopad na celkovou spolehlivost. A díky běžným zvyklostem v ČR a u ČD se jejich stav bude jen a jen zhoršovat. Za 20-30 let uvidíme, jaký bude jejich stav v porovnání s dnešním stavem 460. Výhodu mají, že do nich okny zvenku nenaletí tolik špíny. Pokud se dnes uvede tornádo do "normovaného" stavu, případně vylepší textilními potahy sedaček, nijak mě ani na dnešní dobu neuráží. To by ale ta údržba musela vypadat trochu jinak (teď mám na mysli prostor pro substrát).
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 08:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I když mně asi nebudou mít někteří rádi, tak ešus je kvalitou jízdy o 200 % výš. Je to logické, zkuste srovnat auto z konce 70. let minulého století se současným moderním autem. To prostě konkurovat nemůže. Nicméně beru, že prostě někdo má tornáda prostě subjektivně raději než ešusy, ale asi to nebude většina cestujících.

Naprosto souhlasím. Postavil bych vedle sebe tornádo a ešus s tím, že pojedou souběžně stejnou trasu. Otázka nezní kdo bude v cíli dříve, ale která souprava pojede prázdná a která plná :-) Odpověď je nasnadě...

Inu nostalgicky obdivovat staré soupravy je pěkná věc, ale pokrok nejde zastavit. Buďme tudíž trochu objektivní - 460ky soužily dobře, ale už jsou za zenitem a komfort cestování v ešusu (až na ty tvrdší sedačky) je úplně jinde...
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3219
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 08:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řekl bych, že tvrdost sedaček by ani tak nevadila, jako jejich podivné tvarování. Podobně i když jiným způsobem nepříjemná je mě i tříhodinová jízda 843 do Liberce, béčko je na posez rozhodně pohodlnější.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 10:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls : přesně tak, souhlasím (až teda na textilní sedačky a kor v tornádu, takový hnus!!!!!!!!)

P.S.: prvních 16 ešusů má mnohem měkčí sedačky a odklápěcí. Jejich pohodlí je o 100% lepší něž v těch dalších!!
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 22:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: mě pak napadlo, to když jezdily u vás spojené na kabel, to na tý druhý jednotce nebyl fíra?

To když se tak v 80. letech jezdilo do Děčína tak tam musel být. Asi zrovna pro tyhle případy.
Honzikotraš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 17. dubna 2011 - 12:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na os 3631 jede nějaká 851 + 2x Bmx
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 17. dubna 2011 - 23:49:41    Odkaz na tento příspěvek  

Tornádo:
Myslím si že v druhé jednotce fíra nebyl. Kdyby tam byl, potom by neměl kabel smysl. Semtam se v tom někde ve stanicích vrtali, asi ve snaze kabel zprovoznit. Jeho spolehlivost byla asi nic moc.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 00:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: co jsem pochytil od našich nechci říct šotoušů, ale přesněji bývalých pracovníků LD Ústí, tak se sice jezdilo na kabel, plně funkčně, ale podle předpisu musel být fíra i v 2. jednotce. Odtud taky pramení vtip jestli se to tak dá nazývat, že ten druhý fíra přišel do oddílu mezi lidi a dohadoval se z někým, kdo s tím dále pojede, zatímco celý vlak jel a řídil ho 1. fíra z předního stanoviště a vyděšení lidé se snažili hádajícího se fíru uklidnit, aby se už dohodli, kdo pojede.
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 07:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska dopoledne napěťovka Prostějov-Pivín cca do 12-ti hodin

nasazeny berty: 749.250,749.257, 749.261
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 12:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom754: Hustý
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2815
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom754: Díky za info Chytnul jsem je:


www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: děkuju za fotky

Ty Barči mají nějaké zvláštní nátěry (aspoň ta s tím panťákem 460 073/074 nebo 085/086?).
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11231
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 19:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dívám se na jízdní řád Hurvínka na příští týden a nějak mi nejdou do hlavy dvojí časy na jízdním řádu - to budou jezdit nezávisle na sobě dva vozy?
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je tisková chyba nejspíš... První řád je pro dny 28.-29.4. a druhý řád je pro 30.4. a 1.5.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11232
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když nad tím tak přemýšlím tak asi jo, prvně jsem myslel, že nahoře je čtvrtek a dole pátek, ale zase mi bylo divné, že by se o víkendech nejezdilo. Máme přistavovat na přípoj ešelku, kolik lidí tím tak jezdí?
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 21:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: aspoň, že tak!
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Wosicz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 09:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera nám na obsluhu vlečky SEM poslali místo zábřežské špagety tuhle uřvanou rošťandu :

Obec Lipová-lázně a stanice Lipová Lázně se skloňují jako dvě samostatná slova. Tzn. "v Lipové Lázních" a "z Lipové Lázní". Žádnou lipovou lázeň tu nemáme! K tomu Jeseníky jsou hory a Jeseník město. Nepleťte si, prosím, pojmy a průjmy! :D
Olomoucká sledovačka
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 10:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové
Na Flóře bude jezdit sólo hurvajz a věžák bude stát u pátýho perónu kvitkaři v něm budou mět nějaký zelí či co
s M120.417 a M131.101 na věčné časy a nikdy jinak!!!
KPKA o.s ,, Klub přátel kolejového autobusu,,
icq: 449359737
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 13:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.250+749.261+749.257 na napěťovce na trati 301

Napěťová výluka na trati Olomouc-Nezamyslice
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11239
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vyšlo, před chvílí jsem posílal na schválení jízdní řád:


Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.34
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 21:44:05    Odkaz na tento příspěvek  

Study: Nádhera. Jen "dispozic" a ne "disozic".
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11245
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 21:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je tak, když přijedeš domů v 17:15 a do šesti musíš odeslat vše včetně trasy a propagačních materiálů, respektive si to vycucat z prstu a odeslat ...
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Vlakous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 22:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

České dráhy budou vozit od čtvrtka 28.4. do neděle 1.5.2011 zdarma návštěvníky výstavy Flora Olomouc historickým motoráčkem - Hurvínkem.

Historický motoráček bude jezdit z 5. nástupiště olomouckého hlavního nádraží na Výstaviště Flora Olomouc (Olomouc – Nová Ulice). Chvíli čekání si můžete zpestřit prohlídkou historického vozidla Věžák s netradiční květinovou dekorací.

Pro dopravu do Olomouce mohou po dobu výstavy cestující Českých drah využít zvýhodněnou nabídku VLAK+ Flora.
Prostějov hl.n. - Olomouc hl.n. 33,- Kč
Vrbátky - Olomouc hl.n. 24,- Kč
Nezamyslice - Olomouc hl.n. 56,- Kč
Pivín - Olomouc hl.n. 48,-Kč
Šternberk - Olomouc hl.n. 25,- Kč

toto je jen příklad cen slevy VLAK+ Flora olomouc

Jízdenka je zpáteční a pro cestu zpět platí jen s razítkem z výstavy.


Zde je plakátek na FLORU
application/pdfna Floru
Historickym motorackem na Floru 2011.pdf (204.7 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem vlakous.)
Náhradník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.22.2
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 00:01:39    Odkaz na tento příspěvek  

Study: jaká bude trasa mezi zast. Prior a 17.listopadu?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 16:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hurvajz už je v Olomouci
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11247
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 20:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!