K-report
 

Archiv diskuse Trať 334 Kojetín - Tovačov do 23. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Trať 334 Kojetín - Tovačov » Archiv diskuse Trať 334 Kojetín - Tovačov do 23. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
geolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.120
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 21:52:44    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer,
Omlouvám se, že plevelím diskusi, ale už mě docela štve číst hádky jednotlivých členů Káčka. Takže to vezme všechno popořadě, tak jak to mám na srdci.
1. Luboš_ct: Zaplevelené tu nebylo nic dokud ste nezačli Fýru stírat za jeho názor na Tovačov!!
Možná máte částečně pravdu, ale to co napsal Fýra se dá považovat za navážení a možná i za urážení, protože někteří diskutující mají k Tovačovu citový vztah. Přidávám na ukázku, co Fýra napsal:Bočeli no já jsem tam byl a prdel to je. Ono ani není o co stát, jezera, kde už teď stanují a obsrávají a obchcávají břehy nějací nadšenci, bez jakéhokoli servisu a nebo až ten servis tam bude a břehy budou obleženy stovkami stejně do jezer chčijících plavajících i když wc bude fyzicky přítomno.
Luboši, také se Vám nelíbí, když jiní diskutéři mají nejapné připomínky k Třebové či Brnu. Je to stejné jako s Tovačovem.
2. Luboš_ct: To kdybys věděl, že ti tvé příspěvky smazal teprve náctiletej floutek.
Vůbec nevidím nic špatného, že je Vojtik náctiletý. Všichni jsme byli. A nevím, proč by měl být floutek, že je moderátor a uklízí diskuse? Nikoho neuráží a myslím, že má mnohem kultivovanější projev než někteří zde píšící.
3. Víkendové letní vlaky určitě mají smysl, musí se však doladit spousta věcí. V samotné relaci Kojetín-Tovačov neudělají moc velkou díru do světa, ale do KM, či Bystřice p.Host. by se mohl najít potenciál. I lidé z Tovačova cestují (výlety, návštěvy) a KM je ideální cíl. Vždyť autobus z Tovačova do KM jede o víkendu jede pouze 2x. Další potenciální cestující můžou být cyklisté a samozřejmě i návštěvníci z jiných měst Brno, Vyškov, Zlín. Proto by nebylo na škodu se zkusit domluvit s ČD na společný tarif.
Toť ode mě vše. A aby někdo nerýpal, že jsem anonymní.

S pozdravem
Bc. Michal Francírek
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 23:52:52    Odkaz na tento příspěvek  

geolog:
Já mám naopak velmi dobrý pocit z toho, že "náctiletej floutek" je v reálu daleko rozumnější člověk, než pubertálně se projevující čtyřicátník nebo padesátník. Asi to s tou mladou generací nebude vůbec tak špatné, jak se mnohdy tvrdí. Co se týká moderátora, tak činí to, co činit má, tj. vrací diskusi tam, kam patří, a maže to, co do diskuse nepatří. Díky za to.

Klobouk dolů před mladýma klukama, jako je Jirkas nebo Rosťa Kolmix, za kterýma je vidět kus práce. Padlo tady strašně moc různých řečí, ke kterým nemá smysl se vracet, ale nějak mi chybí poděkování těm, bez kterých by nebyly jízdy do Tovačova, a možná by už nebyla ani žst. Tovačov. Kdo to tady čte delší dobu, tak asi pochopil, že někteří jenom řeční a jiní mezi tím makají. Těm co jenom řeční nemám co říct, a těm, kteří to odmakávají bych chtěl poděkovat.

Toť ode mně vše.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4745
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 14:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale to co napsal Fýra se dá považovat za navážení a možná i za urážení, protože někteří diskutující mají k Tovačovu citový vztah.



Ale božííííínku, tak to sorráč, to co tady psal Dlouho NIC to urážení nebylo, co, ty troubo?

Přidávám na ukázku, co Fýra napsal:Bočeli no já jsem tam byl a prdel to je. Ono ani není o co stát, jezera, kde už teď stanují a obsrávají a obchcávají břehy nějací nadšenci, bez jakéhokoli servisu a nebo až ten servis tam bude a břehy budou obleženy stovkami stejně do jezer chčijících plavajících i když wc bude fyzicky přítomno.

To JE jen popis reality. U jezer kempují i s karavanama, vaří tam, všechno a jakási koupací infrastruktura chybí, tedy wc, koše co by někdo vynášel atp. Kam myslíš, že ti lidí chodí konat potřebu, vyhazují odpadky, jezdí s tím na náves?? Takže nevím čím koho tohle uráželo, to je naprostý FAKT.
Dále i když u takových jezer wc je, nemám iluze, že si tam prostě neuleví minimálně ty děcka, protože na wc se musí vylézt z vody a někam jít. Na bazénu to nejde, navíc voda je dělaná tak, že učurávajího hned prozradí zabarvením. CO je podle vás na tom urážejícího???
Že je Tovačova prdel? Dobře, omlouvám se, není to prdel, je to prostě díra, kde zdechl pes, to je taky popis reality, nebo mýho pocitu, když tam člověk přijede, to je celý.
Celý to bylo jen o tom, že jsem vyjádřil svůj názor, že si skromně myslím, že naopak pokud se zastaví na Skašově těžba štěrku, bude to konec tý štreky, nikoli začátek jízdy nějakých vlaků, vozících na koupání nadržené na Skašov, což mi přijde jako dobrý vtip a velmi humorné šotoscifi a to naprosto vážně. To jsem si ovšem taky dovolil moc co?
Přestavte si, já jsem z Přerova a až se budu chtít jet okoupat na Skašov v obchcaných jezerech. pojedu vlakem do Kojetína a pak přestoupím na Tovačov, ne a z nádru pošlapu pěšky ne??
Tak místo všelijakejch přihlouplejch keců o tom, jak jsem někomu urazil nějakou díru zkuste přemýšlet reálně a třeba vám to dojde...
Samozřejmě mé názory pubertálního čtyrycátníka musí být po právu vymazány rozumně myslícími přiznivci mladé generace
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4746
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 14:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že "náctiletej floutek" je v reálu daleko rozumnější člověk, než pubertálně se projevující čtyřicátník nebo padesátník.

Můžete mi sdělit, co podle vás bylo pubertálního na mých názorech, které vyslovuji i výše a co podle vás bylo rozumného na vaší reakci, že jsem "chytrej co rozumí dráze" (naopak, to jsou podle mě všichni ti nadšení příznivci železnice, co ví, jak to ti blbí kolejníci dělají všechno blbě) a že mé poznámky, jsou "přiblblé" atp.
Rád se poučím, pane Dlouho NIC.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 16:06:04    Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžu sdělit. Jasně jsem konstatoval, že s jistými diskutéry jsem diskusi ukončil. Toto konstatování platí dál, bez ohledu na to, že to evidentně komusi nedochází.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4748
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 16:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě nemůžete, což se vám i hodí. Argumenty by vám totiž evidentně scházely
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 17:22:36    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud tu někdo píše popatnácté dokola barvitý popis pomočených jezer, tak k tomu skutečně nemám co dodat, a už vůbec nemám v tomto směru o čem diskutovat.
brm brm brm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.73.45
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 17:27:16    Odkaz na tento příspěvek  

Vy blbe, ale on to opět nebyl, kdo to citoval!
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 17:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať už je jakýkoliv plán ohledně provozu na trati či jejího využití plácáním o nesmyslu zde na k-reportu to nikdo nevyřeší! Každý má proto svůj názor-někdo je pro, někdo proti! Uvidíme jak to dopadne.

Dobrá, příště tu tedy osobní hádku Fýra vs. "brm brm brm" nechám, nechť je tu plevel jak na trati
...to Vojto nedělej, tvoje práce je zde velkým přínosem
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 20:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: tak na tohle musím též ragovat
Dále i když u takových jezer wc je, nemám iluze, že si tam prostě neuleví minimálně ty děcka, protože na wc se musí vylézt z vody a někam jít. Na bazénu to nejde, navíc voda je dělaná tak, že učurávajího hned prozradí zabarvením. CO je podle vás na tom urážejícího???

Říkáte že jste z Přerova hmm. Tak to Vás docela lituju neboť celý Přerov je zásobován vámi uváděnou počůranou vodou ze Skašovských jezer !!! Tak nazdraví ať Vám chutná
http://badber.blog.cz
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 20:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ostatním se omlouvám za současné "plevelení" jinak poklidné diskuze.
http://badber.blog.cz
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 21:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V podstatě věci tak nějak souhlasím s Fýrou, že bych do Tovačova z Přerova taky vlakem na koupání nejel. Nemyslím, že zrovna zájemci o koupání by "pravidelné" vlaky do Tovačova nějak extra zaplnili. Běžný koupač nebude chtít asi trávit čas ve vlaku, ten pojede nejspíš buď na kole nebo autem, případně třeba na bruslích. Jestli je nebo není voda pochcaná, to tu nevyřešíme a neřekl bych, že je teď nějak důležité. Další průběh diskuze nekomentuju, jen souhlasím s faktem, že čistě na koupajících se plán na provoz postavit v současné době nedá.

Před pěti lety jsem taky moc nevěřil, zvlášť po prvních jízdách na Portál, že by se vlaky do Tovačova vůbec mohly chytnout a někdo by jimi na ty akce v Tovačově mohl jezdit. Oni se cestující chovají občas na první pohled dost nelogicky. Třeba jsem nechápal, kde se vzalo tolik lidí na těch jízdách minulý týden, když jezdila 810, dopoledne bylo škaredě a poprchalo a přesto (nejen) druhý vlak do Tovačova byl nastojáka. Většina místních, co prostě jen tak vyrazili na výlet. Pokud někdy dojde (což vůbec není jisté) k zavedení nějaké polopravidelné dopravy do Tovačova, tak buď se to nečekaně chytne, nebo nechytne. Ale když se to ani nezkusí, tak nebudem vědět. Nechce se mi jen čekat co udělají ostatní a i když si občas tu hubu nabiju, nebo to vyjde naprázdno, tak se budu snažit pro Tovačovku aspoň něco udělat.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 13:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a obsáhlý FOTO-reportík z úspěsné víkendové akce je na světě



http://badber.blog.cz/1105/smutne-vyroci
http://badber.blog.cz
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 13:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli:
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4750
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 14:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli předpokládám, že si myslíte, že jste mi řekl novinu, která mně byla přes 40 let utajena, ne?
a nebo si myslíte, že jeden konec trubky je na Skašově, druhý u mě doma, co? a ve vámi milované díře a kolem ní pijou dešťovku z okapů, ne? Co vám říká úpravna vody? Nebo zkuste zadat do google slova jako Ostravský oblastní vodovod...a zjistíte, že nemáte tak úplně pravdu, Dombas nezásobuje absolutně celý Přerov. Pak zkuste vyprávět zase někomu ty vaše pohádky.

Jinak tato skutečnost, kterou jste uvedl, je právě důvodem, proč není koupání povoleno a myslím, že ani nebude, klíčové slovo ochranné vodní pásmo.
Za další, já osobně vodu z vodovodu nepiju, navím jak vy

Před pěti lety jsem taky moc nevěřil, zvlášť po prvních jízdách na Portál, že by se vlaky do Tovačova vůbec mohly chytnout
Ale jo, šotojízdy jednou za čas, když bude nějaká ta "akce" (názor na tyto "akce", kdy se krásný zámecký park zaplní různými stánky pro opilce radči nebudu zveřejňovat ) se učitě chytnou a to všude a kdekoliv, ale to trať nezachrání od toho, že skončí-li nákladní doprava na Skašov, skončí celá trať, koneckonců frekvenci vlaků od Skašova po Tovačov znáte dobře.
Ovšem jiná věc budou nějaké vlaky založené na potřebě koupání veš Skašovských jezerech, jak tu bylo pořád nadhazováno a to je pro mne úsměvné sci-fi z hlav nekritických militantních šotoušů
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4751
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 14:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo ještě bych dodal že ten transparent s heslem "Zdravíme májové dny", měl znít : "Zdravíme slavné májové dny a u toho byly obvykle číslice 1, 5 a 9, protože měli s osvobozením Prahy Rusi trochu zpoždění, ovšem teď se mává jinýma vlajkama a leze do jiný , tak se to změnilo na osmýho.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 14:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že Vás to pořád baví Počítám, že jste nikdy žádnou akci pro veřejnost neorganizoval a o nic takového se nezasadil. Jde vidět, že se vyžíváte pouze v kritizování a udělat něco smysluplného je pro Vás velké tabu....
http://badber.blog.cz
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 14:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dál už na to reagovat nebudu. Zatvrzelého protiakčního stoupence stejně člověk nijak nepřesvědčí...
http://badber.blog.cz
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4752
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 14:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak jsem si nevšimnul, že vy byste mě chtěl o něčem přesvědčovat, nebo to měly být ty bláboly ala 1454?
Já proti akcím nijak nejsem, když se najde dostatečný počet Joudů co to zaplatí, jen mám zrovna na ty v jinak překrásném zámeckém parku svůj názor a umístil bych je spíš na fotbalové hřiště, protože zahumusení toho parku kelímky, bordelem, opilci...dál ten všechen hnus nebudu vyjmenovávat, protože by to mohlo přijít někomu pubertální atp kecy. se mi zdá poněkud nešťastným.
Když už tedy mluvíte o něčem co je na té díře aspoň pěkné a dost známá historická památka, tak je opravdu nasnadě, dělat tam takovej bordel, jehož jsem byl svědkem a opravdu mě nikdy takové akce nepřitahovaly. To si radši přijdu na zámek jindy a zaplatím si soukromou prohlídku.
Počítáte správně, já nenám ambice pro někoho něco organizovat a je mi to úplně fuk. Ale o to původně nešlo, vidíte, kam až jste to rozpatlal, původně šlo o názor, že ta trať bude v , až skončí těžba na Skašově, nikoliv, že tam budou jezdit vlaky s koupálisty
Takže když mluvíte o tom, že jen kritizuju a nedělám nic smysluplného, tak spíš se nesnažím dělat něco nesmyslů plného, založeného na nějakých šotofantastických snech.
Počítám, že moji profesi považujete taky nesmyslu plnou, když smysluplného nic nedělám
a že vidím ve vození vlaků smysl, ovšem ne ve vození vzduchu a nebo představ nějakých pomatených "jediných správných fandů k reportu" co dělají jedině něco smysluplnýho

(Příspěvek byl editován uživatelem Fýra.)
brm brm brm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.126.73.115
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 15:54:19    Odkaz na tento příspěvek  

šlo o názor, že ta trať bude v , až skončí těžba na Skašově,


A tato diskuze se přesune do tématu "ZRUŠENÉ TRATĚ"

Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 18:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbytečný hádky,zbytečný osočování.A pokud má někdo názor na akce v zámeckém parku negativní,nik ho nenutí tam chodit,ale nejsou to akce zde jen tohoto rázu,dělají se tam kde se dá.A že je po ní nepořádek,je normální,bohužel.Ale na druhou stranu,pořadatelstvo s tím většinou počítá,a taky se to poté uklízí.On tam nezůstane.Pamatuji doby,kdy se zde konávaly i za minulého režimu různé akce,a šlo to,tak proč ne dnes.Aspoň to tu ,,díru,, zviditelňuje.Má rodina odsud pochází.A zda trať zajde,či ne,po skončení Skašova,to se uvidí.Možná na své další využití jen tiše čeká.kdoví?
Jedno je jisté,nebýt dobrovolníků,žádná z těchto akcí by se nekonala,a za to jim velký dík.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8193
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 18:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, aniž bych se chtěl pouštět do debat, jakkoli přeju té trati co možná nejdelší existenci, řekl bych, že pokud zde skončí doprava štěrků má šanci na další, třeba sezónní/muzejní/jakoukoli jinou existenci do chvíle, než by potřebovala nějakou zásadní opravu. Což ale vzhledem k tomu, že trať je snad celá "v betonu", může trvat ještě hodně dlouhých pár (desítek) let...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4754
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 19:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že je po ní nepořádek,je normální,bohužel

jo, bordel je normální Kakaja natura, takaja kultura.

Hele já taky na takový akce nechodím, protože absolutně nic mě tam netáhne.
Chlastačka a dělání bordelu patří někam na fotbalový hřiště a nebo do hospody, v případě Tovačova absolutně nechápu, proč se dělá bordel v zámeckým parku, čímž se podle vás Tovačov zviditelňuje

Sama trať "v betonu" ještě neznamená vůbec nic. Ani to, že na ní za sezónu vyroste tolik náletů, že to před každou "jednouzauhrerákjízdou" budete de, dva vyřezávat.
Neobjednáním výkonů od šterkovny, potažmo tedy dopravce Carga to SŽDC zavře a bude klid. Není to tak dávno, co už uvažovali převod statutu z dráhy na vlečku, že...

A kde kdo koho kde osočuje mi ještě řekněte? Není to náhodou tak, že já jsem byl osočován, pro mé názory, nakonec mi bylo vysvětleno, že já osočuju a byl jsem z toho obviněn, klasický to tady postup?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11730
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 20:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboši, také se Vám nelíbí, když jiní diskutéři mají nejapné připomínky k Třebové či Brnu. Je to stejné jako s Tovačovem
Dávno jsem se naučil tyto připomínky ignorovat..

Jinak se to tu snažíte neustále obracet proti Fýrovi a zkoušíte argumenty uplně odjinud..jak kdyby Fýra napsal, že je blbost i ta ojedinělá akce..což nenapsal pokud čtu dobře!

Mě nasralo to, že to nějaký moderátor promazal, ačkoliv k tomu nebyl ani na chvíli žádný důvod nic víc!

Rosťa:
Sám nechápu, proč se naváží mašiny z Brna..zkusím se na to optat, zda to má nějaký rozumný důvod..obzvláště když jsem při návozu komunikoval s Přerovským strojmistrem..
Ale co vím, tak v Přerově není žádná velká Cargo základna, že mašin je tam málo a tak by se stejně vždy muselo jednat o návoz přímo z Ostravy..ikdyž Břeclav taky není zrovna blízko..nevím no..
TRANCE Forever: Ilya Soloviev - Mercury(Lost Connection Remix)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8195
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 21:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Sama trať "v betonu" ještě neznamená vůbec nic - bych si dovolil nesouhlasit. Ano, ani taková trať není samozřejmě "bezúdržbová", ale zase sama od sebe nezhnije. Na což už doplatila nejedna dráha, pro jeden příklad za všechny bychom nemuseli od toho Tovačova ani chodit daleko.
Neobjednáním výkonů od šterkovny, potažmo tedy dopravce Carga to SŽDC zavře a bude klid. - opět nesouhlas, může se o to samozřejmě pokusit, ale že to zase tak jednoduché mít v případě zájmu o další provoz nebude, dokazuje opět dění kolem několika tratí různě po ČR.
Není to tak dávno, co už uvažovali převod statutu z dráhy na vlečku.. - což ovšem pro případnou další eistenci dráhy nemusí být závažný problém.
Kiki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 22:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se zpožděním se připojuji k akci z minulého víkendu a přidávám nějaké video s pokecem:

http://www.vlacky.com/foto_akce/2011/tovacovka_1/

Z fotek aspoň ochutnávku:


malá i VELKÁ železnice
http://www.vlacky.com
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 20:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už docela dlouho se tu neobjevil snímek z pravidelné vozby Tovačovky. Tak alespoň jeden z dneška

742.251-2 nedaleko Lobodic jede strojově na Skašov

http://badber.blog.cz
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 21:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: prosim-Tě jak to tam jezdí vůbec ten Mn?
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3021
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 07:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný Mn už několik let nejezdí, až na vzácné výjimky, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky

O zatím poslední Mn jsme se postarali 13.12.2010...


www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 07:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa: Tom spíš asi myslel jak jezdí štěrky ze Skašova. Mě by to ostatně také zajímalo.
ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 13:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťo přesně tak, eso má pravdu, myslel jsem štěrky! Díky pokud víš
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11776
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 14:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejezdí ty štěrky náhodou do Lobodic pod číslem Mn vlaku??Valach by to mohl objasnit:-)
TRANCE Forever: Ilya Soloviev - Mercury(Lost Connection Remix)
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 16:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes i se zátěží

Býv.hláska Skašov - 742.251-2 (20.05.2011)



Co se týče JŘ letošních šterků netuším jak to jezdí. Dost záleží na tom,zda je na vozbu nasazen 1 nebo 2 kusy 742. Podle toho se pak dá orientovat v přibližných časech. Vím jen, že ranní návoz probíhá z Kojetína v cca 5:45. Přesné info dodá jistě někdo přímo od fochu
http://badber.blog.cz
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 17:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa: jojo to byla dobrá akce http://badber.blog.cz/1012/akce-z-tka
http://badber.blog.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8198
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 17:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: jojo to byla dobrá akce - až na ten "vedlejší účinek", který vzápětí dostavil...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10143
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 17:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 18:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může někdo potvrdit zda Ty štěrky jezdí podle toho co tu dal Šari.
Ono totiž jedna věc je to mít napsané a druhá, zda to tak vůbec je

Pak se možná objeví i fotka
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 18:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vesměs ty časové polohy sedí dle skutečnosti. Takhle to jezdí již několik let, ovšem jak jsem již říkal, záleží na tom kolik se toho loží a také na aktuálním počtu nasazených 742.
http://badber.blog.cz
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však letos tam byla vždycky jen jedna 742 , aspoň co jsem si tak všiml, když tam přesedám a mám tam chvílu čas (v Kojetíně)
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena - počkej, jaký vedlejší účinek se dostavil?
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8199
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosta_kolmix: no, netvrdím, že zrovna tato akce byla jednoznačnou příčinou, ale nevěřím tom, že ten ZAN v Tovačově (a jinde) s tím nesouvisí. Protože přišel po dlouholetém klidu víceméně vzápětí a týkal se vlastně výhradně míst, kde běžně nic už nejezdí a o kterých šotouši začali i tady na káčku spekulovat, že si objednali obdobný "bumlák" (namátkou opět Tovačov, Uhřice u Kyjova, M. Morávka, tuším že i Hevlín atd.)
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3024
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 22:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne ne ne, s tím tato okce opravdu nemá nic společného - my jsme si tu přepravu normálně zaplatili (dle platného tarifu) jako zákazníci a že jsme si to fotili, to už je náš problém.

V případě toho ZANu jde primárně o spolčení někoho ze SŽDC a někoho z Carga ve smyslu, že se Cargo stáhne z tratí, které chce SŽDC zrušit.
A sekundárně (dle vysvětlení z Carga) jde o to, že Cargo nemá na trati od tohoto GVD zaplacenou stálou trasu (nelze se divit - loni tam jel Mn jen 2x za celý rok), a tedy každé zavedení vlaku je spojeno minimálně s objednávkou trasy pro extra jízdu. Ten ZAN je tedy proto, aby nákladní pokladnu, která někde bude posílat vůz do Tovačova (či kojetínská z Tovačova) něco "trklo", že ta stanice není normálně obsluhována a její obsluha se musí přes patřičné pracovníky Carga speciálně zajistit. Další problém je, že za stávajícího způsobu obsluhy Kojetínska Mn (Pn) vlaky není snadné obsluhu Tovačova udělat. "Trojúhelníková" Pn-obsluha na to nemá čas a skašovská mašina vlastně taky ne (ty 3 odvozy třetin vlaku štěrku zaberou obsluze akorát celou šichtu). Ale pokud se vymyslí způsob, jak obsluhu zajistit, dá se Mn do Tovačova vypravit (výjimku ze ZANu jde vyjednat - i já ji mám předjednanou, problém je ale právě s tím ČÍM to obsloužit - hnát kvůli jednomu vozu do Kojetína četu i se strojvedoucím se Cargu pochopitelně moc nevyplatí).

S těmi ostatními jmenovanými stanicemi je situace obdobná...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 15:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna z možností, co mně napadá, je vagon pro Tovačov dovézt na Skašov se štěrkovým vlakem a udělat obsluhu Skašov - Tovačov. Na vlakové kilometry i na čas by to určitě vyšlo lépe než sólo obsluha Kojetín - Tovačov. Nevím ovšem, jestli to nenaráží na nějaký legislativní nebo předpisový problém.
Freudent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 16:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na slovensku taky ZAN. odkaz
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes podvečer v Kojetíně


Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 31. května 2011 - 21:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se v Tovačově zjevil manipulák !! Na čele současná kojetínská stálice 742.251
http://badber.blog.cz
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 20:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: A co vezl?
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 13:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JŘ na Výlov Hradeckého rybníka

application/pdfVýlov rybníka
Dokument1.pdf (40.2 k)

Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 22. června 2011 - 17:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes po půl paté odpoledne zaparkovala v Chropyni souprava směr Přerov, z které ještě kapala voda, cca kolem 30 možná i víc vagonů - Skašov určitě ))
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 22. června 2011 - 23:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Dám Vám možnost opravit výše uváděný počet vozů. Aneb něco ze včerejška.
Začínáme:


cestou zpět


Budoucnost drážní dopravy vidím v růžových barvách:

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 00:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice bych to s těma růžovýma barvama nepřeháněl, ale naděje vždycky je. Dokonce pro Tovačovku se objevila i jedna dobrá zpráva mezi špatnými a to ta, že Ministerstvo dopravy po odvolání zrušilo rozhodnutí Drážního úřadu o zastavení veřejné osobní dopravy do Tovačova .

Takže z tohoto pohledu snad proběhnou plánované srpnové jízdy (13. a 14. srpna) na Tovačovský potrál a Kojetínské hody bez problémů a doufejme, že bez problémů dorazí i modrá slovenská návštva . A třeba duha nad Tovačovkou taky bude .
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 11:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkas: O prázdninách budete mít na Tovačovce trochu volněji. Dle vrchního by, během prázdnin, neměla Polanka jezdit. Teda netuším, zda vůbec nebo jde jen o nějaké omezení.
Každopádně je to škoda, ta směna se mi líbila. Po dlouhé době jsem měl dobrý pocit z dokončené práce.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4783
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 14:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemec pěkný 30 esáček do Hranic hm to mělo přes 2000 ne? Co na to říká ta 181? Kolik to jede do Hranic?
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 14:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Skašov jezdí 742.132 ( snad jsem to dobře viděl jak to odjíždělo solo 12:15 z Kojetína)
FOTOGALERIE:FOTO
Metallica
BRNĚNSKÁ NULKA POD HOSTÝNEM 750.022
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3271
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 15:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Fýra: řekl bych 29 ks
ad Tom754: není tam spíš 742.142?? (132 je u osobky v PJ Praha-Vršovice)
ad Němec_z_ova: slyšel sem, že celý červenec se ložit nebude a dál se rozhodne, jestli už v srpnu a nebo až v září.
A ten pocit z dokončené práce znám taky, vždy když je na Skašově naložen celý vlak a strojně se objíždí souprava, tak se kochám, jak sme to zase krásně naložili
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
www.rlz.bilysklep.cz
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 16:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Ve skutečnosti jde opravdu o 29 vozů. Celkem to vážilo krásných 2 147 tun a šestikolák držel jako přikovaný. Z 30-ky v Prosenicích to, pod mým vedením, vytáhl na cca 60 km/h před Lipníkem. Tam jsem šel bokem a musel dát přednost rychlíku Macechy (doba stání pouhé 2 minuty) a po opětovném rozjezdu to do kopce na 80 km/h mašina zase roztáhla.
V Hranicích jsem to před stahovačkou pro jistotu shodil a rychlost spadla na 70-ku. Tu jsem potom udržel až na vrchol.
Celou dobu paralel + 3 šunty a šestikolo "papkalo" 250 A trakčními motory.
Jenom ty rozjezdy ze stanic byly pomalejší. Ale to určitě znáte.

Valach: Uvidíme, v Polance vyrostla pěkná "kupka" štěrku a tak si tady na chvíli vystačí ze zásob. Ale stejně bych si ten výlet ještě rád zopakoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 16:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to potom byla 742.134! Snad už to bude správně, jsem to viděl jen na rychlo a moc to nešlo přečíst, asi bych si měl pořídit druhé oči

Jinak v Kojetíně už mají elektronické hlášení
FOTOGALERIE:FOTO
Metallica
BRNĚNSKÁ NULKA POD HOSTÝNEM 750.022
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 17:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Ještě dodám, že na Jezernickém viaduktu upaloval šestikolák s uvedenou zátěží rychlostí 72 km/hod.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4784
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 17:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec tak to je držák no jet na všechno a nebát se rány
Jo na Jezernici se dá právě z Lipníka rozjet.

Já měl před nějakou dobou, bohužel to bylo v noci takovou šotostory, že to kdyby někdo natočil, tak tady mají šotoorgasmus .Jel jsem z Petrovic se 182 s vlakem do Ostravy a když jsem vjížděl do Dětmarovic, z 8mé odjížděl vlak se 181 tuším 182, takže jsem musel zastavit a chvíli jsem postál. Poté jsem se rozjel a když vjíždím do Bohumína měl jsem volno skrz po 1. koleji a dívám se, ze druhé je taky volno přímo. Ano dohnal jsem kolegu se 181, zřejmě ho tam přibrzdil a on se rozjížděl. Tak jsem kopnul do vrtule, dohnal jsem ho někde na přednádraží, srovnal jsem s ním rychlost na nějakých necelých 70 co jel on a držel krok čelo na čelo o vjezdu do Vrbice až do Ostravy, do Ostravy jsme měli oba dva postaveno, já 50 a výstraha na lichou a on 40 a výstraha do sudé, oba jsme se smáli a docela se bavili
Tak třeba tu někdo napíše, kdo to byl, ale datum už bych musel hledat, ale byla zima, pamatuji, že jsem topil.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 19:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Tady vidím, že jsem dítětem štěstěny, když jsem byl zastaven právě v Lipníku. Z toho Lipníka jsem pak dojel do Polanky bez zastavení.

Ad potlačený strach z bouchání loko: Částečně to bude dáno mou mladickou nerozvážností, tím, že jsem to dosud nezažil (hrůzostrašné historky o vysklených oknech strojovny jsem už nějaké vyslechl) a prodělaným zácvikem na šestikolech při postrcích z Čadce. Tam mi bylo vysvětleno, že to jinak nejde a mašina to musí vydržet. Což jsem si hned v reálu taky vyzkoušel. A tak sice mašinám nedávám "kapky", ale zase se snažím využívat celý rozsah regulace v nich namontovaný. Zatím mi to lokomotivy tolerujou.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!