K-report
 

Archiv diskuse Školy se zaměřením na dopravu do 29. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Školy se zaměřením na dopravu » Archiv diskuse Školy se zaměřením na dopravu do 29. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 61085
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 04:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm, Myšák_tom:
Pokud vzduch uteče, jakmile se kola trochu víc pohnou (do 5 km/h), nebál bych se říct, že takový vlak nikam neodjel (=nevím, co všechno by se muselo stát, aby pohyb o pár metrů měl závažné následky).
Nenapsal jsem to přesně, je tam menší prodleva. Podle mě ale zcela zanedbatelná (ve výsledku je jedno, jestli to začne řvát při odbrzdění nebo až chvíli poté, jak se vlak nepatrně pohne).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 1-2004

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 08:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si pod nedovolením rozjezdu (je pravda, že přesnější by bylo „blokování rozjezdu“) představím, že fíra zabere za knipl a nic to neudělá. Podobně jako to snad funguje u novějších tramvají, když nejsou zavřené dveře.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 61107
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 10:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně. Ale nebyl bych tak přísný, pokud výsledek bude stejný. Pokud se má zabránit nehodové události, stačí zabránit vjezdu za námezník, což zajistí jak nedovolení rozjezdu, tak zastavení vozidla ihned po rozjezdu.
Jistě by šlo bránit i uvedení do pohybu, ale cena zařízení by šla dále nahoru, takže ve výsledku by zůstalo vše v původní podobě, kdy se vlaky bez problémů potkají na trati.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


ČVUŤák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.197.186
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:14:07    Odkaz na tento příspěvek  

Do diskuzí běžně nepřispívám, ale už to někteří přehánějí, tak jsem udělal výjimku. Desátého a jedenáctého května tady někteří pokračovali v navážení se do známého studenta FD ČVUT a vlastně i celé fakulty. Tak schválně který student je tak podobně známý jako tento v porovnání se studenty pardubické vyšší dopravní? Co už dokázali, že by byli tak známí? Každý světový vynálezce byl zpočátku odmítán a pak jeho kritici uznali, že měl pravdu. Věřím, že Krkonošské metro bude úplně stejný příklad a třeba za sto let se o tom budou studenti dopravních škol učit jako o legendě, jako se dnes učíme o Stephensonovi, Křížíkovi a jiných. Na FD ČVUT naši odborníci na rozdíl od Pardubic poznali, že student je talentovaný a vychází mu vstříc počínaje dnešním panem děkanem Prof. Svítkem či jeho předchůdcem Prof. Moosem. Nebo si myslíte, že by jinak umožnili vznik předmětu "Krkonošské metro" v rámci naší projektové výuky? Přijde mi to jako schválnost, že z Pardubic jsou zakomplexovaní, že jsou oproti FD ČVUT jen druhá liga. Jak často je slyšet o někom z Pardubic v televizi, rozhlase nebo se o něm píše v novinách? Nejčastěji je to totiž novináři vyhledávaný významný dopravní odborník Prof. Moos a s ním Prof. Svítek, potom Prof. Lehovec, Prof. Přibyl, Doc. Bína, Ing. Bouchner, Ing. Týfa a další a další z FD ČVUT. A to platí i o studentech, třeba teď se jich několik hlásilo do konkurzu na stevardy žlutých vlaků Student Agency. Z Pardubic se tam určitě nikdo nehlásil, jejich studenti nejsou tak průbojní jako z FD ČVUT. Z lidí z Pardubic jsem slyšel jenom o jejich Prof. Cempírkovi, který se navážel do našeho absolventa Ing. Záruby, který se teď přes OREDO snaží něco konečně udělat s veřejnou dopravou pardubického kraje, protože místní z DFJP by se do toho nepustili. To akorát jsou schopní házet špínu na naše lidi v čele s Prof. Moosem, protože o nich není slyšet. Nedivil bych se, kdyby od nich nebyla hanlivost typu "Mluví Moos, volám SOS". Podle mě byla chyba, že po rozdělení Československa kromě FD ČVUT povolili vznik i DFJP. Čekám, že Pardubičáci typu "Petr-k", "Ythomas-ct" a další třeba moji kritiku neunesou, ale to bude jejich problém. To je vše, končím, na kritiku nereaguji. Snad se Pardubičáci chytí za nos a konečně už uznají, že ČVUT je vlajkovou lodí našeho technického vysokého školství a pro Fakultu dopravní to platí taky v případě dopravy. Děkuji Michalu Drábkovi, že naší fakultu na K-REPORTu hájí, nemá to v pardubické přesile diskutujících lehké. HOWGH.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8766
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.ČVUŤák: Tak na vysokoškolsky vzdělávaného člověka je toto docela ubohý příspěvek. Čekal bych větší hloubku, než jen "poměření velikosti pánského přirození".
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:42:45    Odkaz na tento příspěvek  

ČVUŤák:
Zase rychle zalezte a přestaňte zde svým projevem dělat ostudu. Nejen, že se v řadě věcí mýlíte, ale i psaný projev je na úrovni podprůměrné průmky
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6770
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 13:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČVUŤák - pan KrM ovšem z Pic letěl především proto, že prakticky soustavně neplnil dohodnuté podmínky výuky - především nedocházel na povinná cvika, jakkoli se mu vycházelo vstříc formou individuálního studijního plánu, když zároveň studoval konzervatoř. S talentem to nemělo nic společného, mmch. pan KrM je nepochybně velmi talentovaný barytonista - a proto by se neměl zahazovat s takovou hovadinou, stavící realitu na hlavu... a třeba by měl dát dohromady prachy na ešelku a nechat si ji po nehodě před 4 lety konečně opravit. (Ale to je pro něj nepodstatnej detail.)
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 13:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ČVUŤák:
I když píšete, že už nebudete reagovat, tak si dovolím (když už mě tedy ve svém objektivním příspěvku zmiňujete) také pár svých poznámek...

1/ Až se bude o KrM učit jako o legendárním dopravním systému, pak vězte, že se klidně omluvím, že jsem podcenil talentovaného studenta "vaší" (a předtím i "naší") fakulty...

2/ Pokud žijete v přesvědčení, že když někoho citovali v televizi (třeba na Nově, že?), v rozhlase nebo v novinách, tak je to jediný důkaz toho, že je to nepochybně "významný dopravní odborník", tak prosím. Já však toto Vaše přesvědčení nesdílím...

A to platí i o studentech, třeba teď se jich několik hlásilo do konkurzu na stevardy žlutých vlaků Student Agency.
3/ Nejsem přesvědčen o tom, že vrcholem v uplatnění studenta vysoké školy dopravního zaměření by měla být pozice stevarda...

...po rozdělení Československa kromě FD ČVUT povolili vznik i DFJP.
4/ A víte Vy vůbec, člověče, jak to tehdá doopravdy bylo?!

PS1: A jeden dotaz na konec - Vy jste student FD ČVUT, že jí děláte takovou pěknou reklamu? Není-li to tedy tajné...

PS2: Doufám, že si to někdo nevyloží jako nějaké primitivní "házení špíny". Howgh...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 15:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČVUŤák:
Musím přiznat,dlouho jsem se tak nepobavil.

Věřím, že Krkonošské metro bude úplně stejný příklad

Nebude. Spíše je pravděpodobné , že dojde k zastavení provozu na stávajících tratích , než že dojde k výstavbě něčeho nového. Krkonoše nejsou Alpy či Tatry. Smiřte se s tím.

jinak umožnili vznik předmětu "Krkonošské metro" v rámci naší projektové výuky
Jestliže na nějaké škole vznikl takový předmět , svědčí to o úpadku českého vysokého školství a příslušné vysoké školy. VŠ má formovat myšlení , pokud někoho učí sestavovat krkonošské metro tak mu to myšlení spíše deformuje.

Jak často je slyšet o někom z Pardubic v televizi, rozhlase nebo se o něm píše v novinách?

A nemyslíte , že to je spíše tím , FD ČVUT má každý novinář za rohem a do Pardubic to má 100km ? V Praze jsem studoval čtyři roky a poznal mentalitu průměrného pražáka, která se vyznačuje tím , že pro něj končí svět v Horních Počernicích. Co se děje v Čelákovicích mu je ukradené.

A to platí i o studentech, třeba teď se jich několik hlásilo do konkurzu na stevardy žlutých vlaků
Nikdy by mě nenapadlo , že flek stevarda může být pro nějakého studenta atraktivní. A že tento student bude někým vydáván za vzor. Přitrouble se tlemit na dav cestujících dementů a podávat kafíčko může každý blb.

Z lidí z Pardubic jsem slyšel jenom o jejich Prof. Cempírkovi, který se navážel do našeho absolventa Ing. Záruby, který se teď přes OREDO snaží něco konečně udělat s veřejnou dopravou pardubického kraje, protože místní z DFJP by se do toho nepustili
Upřímně řečeno jsem na toho vašeho absolventa zvědav. Vymýšlet režim obsluhy regionu za situace klesajících finančních zdrojů a politických tlaků to je něco jiného , než vytvářet svoje teorie ohledně vícevrstvých systémů a neřešit to hlavní....bude to efektivní ?... kde na to vzít ???


Podle mě byla chyba, že po rozdělení Československa kromě FD ČVUT povolili vznik i DFJP

Až na to , že DFJP vznikla před FD ČVUT. A to v roce , kdy jsem končil Masnou a rozhodoval se co dále....
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 16:14:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jestliže na nějaké škole vznikl takový předmět , svědčí to o úpadku českého vysokého školství a příslušné vysoké školy.
Jsem to nechtěl napsat tak příkře, ale je to prostě fakt.

V Praze jsem studoval čtyři roky a poznal mentalitu průměrného pražáka, která se vyznačuje tím , že pro něj končí svět v Horních Počernicích.
Do deseti minut Vám nějaký Hroch začne vysvětlovat, že jste zaujatý maloměšťák

Nikdy by mě nenapadlo , že flek stevarda může být pro nějakého studenta atraktivní. A že tento student bude někým vydáván za vzor. Přitrouble se tlemit na dav cestujících dementů a podávat kafíčko může každý blb.
Asi tak.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 18:50:32    Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej:
Vymýšlet režim obsluhy regionu za situace klesajících finančních zdrojů a politických tlaků
Právě proto je výsledek nutně kompromis, s nímž autor asi není zcela spokojen. Podle mě je ale lepší zrušit provoz na některých lokálkách než za pár let na všech. Popřemýšlejte o tom...

než vytvářet svoje teorie ohledně vícevrstvých systémů
Desetitisícová města musí spojovat rychlá veřejná doprava, jinak hrozí dopravní zácpy.
Dvouhodinový takt je pro srandu králíkům.
No a pokud se na dané trati mezi dvěma "okresními" městy neuživí hodinový takt Os i Sp/R, měla by se podle mě zavést rychlá vrstva. Na lokálkách můžeme být trochu benevolentnější, ale pak je na zvážení, zda takovou obsluhu nezastane lépe autobus. Tady nechci vyslovovat žádná dogmata, záleží na místních poměrech. Váš "oblíbený" organizátor dopravy, pokud vím, vyjádření obcí respektuje.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 19:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drábek:
Svým příspěvkem jsem chtěl pouze naznačit , že mezi teorií a praxí je obrovský rozdíl.A pokud někdo bude se snažit svoje, v praxi ekonomicky nepoužitelné teorie prosadit stejně agresivně , jako zde na diskusním fóru , musí zákonitě dostat od života pořádný kopanec.

Já se s Vámi nehodlám přít na téma rychých,super rychlých ,pomalých, více pomalých či super pomalých či super super pomalých vrstev. Jsme trochu v jiném vláknu.
Nicméně z Vašich příspěvků je vidět , že škola na které studujete či působíte bazíruje a je založena na totálních krávovinách.
Vaše působení bych nazval jako vědu o tom, jak pokud možno utratit co nejvíce státních peněz..
Dovolím si jeden malý podnět k zamyšlení. V dobách , kdy vlakem jezdil každý , byla nabídka spojení daleko menší než dnes , kdy vlakem nejezdí z pohledu posledních desetiletí nikdo.
Pokud má Čech před barákem auto , můžete mu vymýšlet desetiminutové intervaly rychlíků , pozlacené sedačky atd a stejně jej do toho vlaku nedostanete. To byste musel nabídnout něco víc. Třeba orální sex v ceně jízdenky . A to nenabídnete....To je prostě fakt se kterým je třeba se smířit.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 19:45:27    Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej:
mezi teorií a praxí je obrovský rozdíl
Ano - někteří teoretici si dokonce myslí, že dvouhodinový takt někoho zaujme. V odborných kruzích jsem slyšel i o 1,5- či tříhodinovém taktu .

Nicméně z Vašich příspěvků je vidět , že škola na které studujete či působíte bazíruje a je založena na totálních krávovinách.
Děkuji za názor. Pokud tím myslíte naši orientaci na švýcarskou veřejnou dopravu, pak nechápu, proč ty krávoviny u nich slaví takový úspěch. Asi ty cestující nějak skrytě uplácejí, aby do těch vlaků lezli...

Vaše působení bych nazval jako vědu o tom, jak pokud možno utratit co nejvíce státních peněz..
V tom případě jsem opravdu špatný vědec. Pokud bych v tom byl dobrý, neexhiboval bych se tady, ale radši dohlížel na rozdělování veřejných zakázek ...

K posledním dvěma odstavcům: Cestující slyší zejména na cestovní dobu a hned poté na cenu. Že se u nás nepostavila nová trať z Prahy do Brna na rychlost 350, za to opravdu nemůžu - v době, kdy se rozhodovalo, zda koridory, nebo VRT, jsem ještě ani nematuroval...

A to nenabídnete....To je prostě fakt se kterým je třeba se smířit.
A nebo se snažit přesunout vlakokilometry tam, kde je
1) nějaký rozumně velký přepravní potenciál
2) traťová rychlost, která umožňuje aspoň trochu konkurovat autům
A co je na tomhle za teorii? Vždyť je to obyčejný zdravý rozum...
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 23:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z lidí z Pardubic jsem slyšel jenom o jejich Prof. Cempírkovi, který se navážel do našeho absolventa Ing. Záruby, který se teď přes OREDO snaží něco konečně udělat s veřejnou dopravou pardubického kraje
Pan profesor má moji hlubokou úctu. Měl by se navážet víc.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 08:16:47    Odkaz na tento příspěvek  

Měl by se navážet víc.
Ale věcněji
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 08:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naroznej: Jestliže na nějaké škole vznikl takový předmět , svědčí to o úpadku českého vysokého školství a příslušné vysoké školy. VŠ má formovat myšlení , pokud někoho učí sestavovat krkonošské metro tak mu to myšlení spíše deformuje.
Dovolím si to uvést na pravou míru. Z Vašeho příspěvku se mi zdá, že si to představujete, jako že všichni studenti FD půl roku navrhují tratě podzemní dráhy pro Krkonoše a vozidla pro ni…
Na FD je projekt (nikoli předmět) Krkonošské metro – fakultní dráha. Projekt tu znamená praktickou část výuky a studenti si ho vybírají. Zrovna na tento se hlásí maximálně 1 člověk z ročníku a v současné době má 2 studenty. Výstupem projektu za minulý rok bylo vytvoření autonomní písmenné tabule Pragotron a přetah dvou vozů metra do Ostravy, včetně jejich prezentační jízdy 1. května.

Krkonoše nejsou Alpy či Tatry. Smiřte se s tím.
A čím se, prosím pěkně, liší, kromě toho, že nevznikly při Himálajsko–alpinském vrásnění?

(Příspěvek byl editován uživatelem MirekM.)
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 08:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výstupem projektu za minulý rok bylo vytvoření autonomní písmenné tabule Pragotron a přetah dvou vozů metra do Ostravy, včetně jejich prezentační jízdy 1. května.

Tak to je tedy výstup jako řemen.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 08:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co by to mělo být – podle Vás? Teď se dostáváte na úroveň „ČVUŤáka“, který tuhle diskuzi rozpoutal.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 10:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm: Zprovoznění pragotronu bych chápal jako projekt na nějaké elektrotechnické fakultě (nebo spíš na průmyslovce), ale na dopravní fakultě to je mírně řečeno zvláštní.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 10:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm:
Od nějakého projektu na VŠ si slibuji trochu něco jiného , než převezení dvou vagónů odněkud někam.
Podívejte se třeba na architekturu. Studenti v rámci soutěže vymýšlejí , jak by třeba mohla vizuálně vypadat rekonstruovaná Labská bouda v Krkonoších. To už je o něčem jiném , že ?

Krkonoše nejsou Alpy či Tatry. Smiřte se s tím.
A čím se, prosím pěkně, liší, kromě toho, že nevznikly při Himálajsko–alpinském vrásnění?



Pokud jste mi takto odpověděl , svědčí to o tom , že absolutně nedokážete myslet v ekonomických souvislostech.To by si každá podobná VŠ měla dát za úkol. V tomto studenty dřít a drilovat. Protože v naší branži je všechno o penězích a ekonomice.

Tím , že Krkonoše nejsou Alpy jsem měl na mysli to , že z pohledu množství turistů jsou Krkonoše totální slabota ve srovnání s Alpami či Tatrami.
Krkonoše jsou solidně zaplněny tak od vánoc do velikonoc. Zbytek včetně léta je bída.
Takže nějaká nově postavená trať by byla jakž takž zaplněná od vánoc do velikonoc a po zbytek roku by byla zralá na zastavení provozu.
Šel byste do takové investice ?
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 10:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->pragotron
Já si nemyslím, že je to úplná blbost. Zrovna nedávno jsme s kolegy přemýšleli, že by bylo zajímavé udělat nějaký projekt zaměřený na informační systémy pro cestující. Tím nemyslím jen pragotrony, ale myslím tím celý systém aktivních i pasivních informačních prvků po celém nádraží, který by poskytoval věcné, přehledné a aktuální informace. Ne jako je to dnes, kdy celé hlavní nádraží slyší, že ze 7. nástupiště jede osobák do Vršovic, Strašnic, Hostivaře, Měcholup, Uhříněvse, Kolovrat, Říčan,...
Pokud bychom se bavili věcně, tak si myslím, že i tohle je myšlenka hodná dopravní VŠ. Jediné co mě mrzí, tak u nás je to myšlenka a na západě skutečnost.
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 10:50:55    Odkaz na tento příspěvek  

A čím se, prosím pěkně, liší, kromě toho, že nevznikly při Himálajsko–alpinském vrásnění?
Například tím, že v evropském rozměru jsou nějaké Krkonoše zcela bezvýznamné kopečky, zatímco Alpy se táhnou od Lublaně až skoro k Lyonu.... Že v Krk. je několik chátrajících železnic, v Alpách stovky...

Výstupem projektu za minulý rok bylo vytvoření autonomní písmenné tabule Pragotron a přetah dvou vozů metra do Ostravy, včetně jejich prezentační jízdy 1. května.
Nevěřícně zírám! ještě máte v zásobě nějaké další perly?

A co by to mělo být – podle Vás? Teď se dostáváte na úroveň „ČVUŤáka“, který tuhle diskuzi rozpoutal.
Vyjmenuji jich třeba tisíc, napříkad autobusová obsluha Žluticka či Manětínska (nebo čehokoliv)...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 11:53:03    Odkaz na tento příspěvek  

Venca_m:
Přesně tak, technické provedení informačních systémů není problém, ale jak je koncipovat, aby poskytovaly právě tolik informací, kolik je třeba, a to co nejpřehledněji, to je pole neorané!
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 11:55:00    Odkaz na tento příspěvek  

napříkad autobusová obsluha Žluticka či Manětínska (nebo čehokoliv)...
Kolega řešil v diplomce obsluhu veřejnou dopravou okolo Bezdružic - mimo jiné s použitím autobusů na zavolání...
Některé projekty mají zkrátka lepší PíÁr než jiné ...
fandoušek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.84
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 12:17:06    Odkaz na tento příspěvek  

o panu generálním řediteli KrM panují na DFJP legendy protože prý nebyl schopen dokončit studium za 10 let ... takže se šel pokusit otestovat větší průchodnost studiem do Prahy ale tady se mu zdá se taky nedaří ............
a pro všechny ostatní: přestaňte stále srovnávat dopravní fakultu ČVUT s DFJP, k ničemu to nevede ... stejně jako to srovnání, že na DFJP se chodí studovat doprava a na DF ČVUT ze všech fakult ČVUT je největší průchodnost pro získání diplomu se lvem a kružítkem jako logem ČVUT
M S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.66.200
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 13:08:57    Odkaz na tento příspěvek  

někdo tu nakousl pozici stew... ČVUTák psal, že jdou NA BRIGÁDU, ne to dělat trvale. Je dobře, že si studenti vyzkouší práci "pěšáků", tedy lidí na prvním místě v kontaktu se zákazníkem a v budoucnu snad budou respektovat i jejich potřeby :-). Nemyslím, že je to dobrý dělat po škole, ale pro prvák či druhák naprosto optimální pozice...

Zase je tu někdo špatně inforomovaný, na obdobné pozici na železnici jsem v jiné firmě potkal i mnoho pardubičáků, někteří to dělali i po dokončení školy...

o krkonošském metru tu již bylo řečeno mnoho, sám GŘ a i celé metro má na FD "svou pověst", některé názory zminovaného GŘ jsou na můj vkus "více než jen akademického rázu".
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 13:44:41    Odkaz na tento příspěvek  

přestaňte stále srovnávat dopravní fakultu ČVUT s DFJP, k ničemu to nevede
My nic nesrovnáváme.
Akorát furt nechápu proč má mít tak malá země jako my dvě DF...
Jinak ovšem nemá význam srovnávat univerzity, ale fakulty a rozdíly jsou obrovské.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 13:56:02    Odkaz na tento příspěvek  

obsluhu veřejnou dopravou okolo Bezdružic - mimo jiné s použitím autobusů na zavolání...
Jo, takový věci mají alespoň praktický význam.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 14:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

někdo tu nakousl pozici stew... ČVUTák psal, že jdou NA BRIGÁDU, ne to dělat trvale. Je dobře, že si studenti vyzkouší práci "pěšáků", tedy lidí na prvním místě v kontaktu se zákazníkem a v budoucnu snad budou respektovat i jejich potřeby :-). Nemyslím, že je to dobrý dělat po škole, ale pro prvák či druhák naprosto optimální pozice...


Já nemám nic proti tomu , pokud student VŠ si půjde přivydělávat jako stevard.
Jakákoliv pracovní zkušenost se po ukončení školy hodí. I pracovní zkušenost v dělnické profesi. Člověk alespoň získá představu o čem že to ten reálný život vlastně je.

Spíše mě štvalo , že ČVUŤák to považoval jako vzor ctnosti. Jako že student-stevard je někdo , protože je stevard.A že FD je lepší než DFJP , protože z DF pracuje více studentů jako stevardi.

Jinak pokud bude student po absolvování školy v kontaktu se zákazníkem bude v kontaktu spíše s úplně jinou zákaznickou vrstvou , než ten stevard.....a nejsem si zcela jist , zda praxe stevarda se nějak hodí třeba pro vyjednávání s krajskými politiky ohledně financí

Když si vzpomenu na svoje studium , bylo absolutně nemyslitelné , abych si v prváku či druháku někde vydělával.
Prvák byl šok , protože si člověk musel zvyknout na nový systém a já jako průmyslovák měl hendikep v matice a fyzice. Druhák byl zase o prosívacích předmětech , kdy se člověk musel mít sakra na pozoru. Šlo to až tak od třeťáku....
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 14:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát furt nechápu proč má mít tak malá země jako my dvě DF...


Aby se v budoucnu mohli stevardi oslovovat pane inženýre....


obsluhu veřejnou dopravou okolo Bezdružic - mimo jiné s použitím autobusů na zavolání...
Jo, takový věci mají alespoň praktický význam.


Souhlas
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 15:20:24    Odkaz na tento příspěvek  

W.
Akorát furt nechápu proč má mít tak malá země jako my dvě DF...
Mně to taky nikdo zatím nevysvětlil. Ale už se stalo...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 16:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Zprovoznění pragotronu bych chápal jako projekt na nějaké elektrotechnické fakultě (nebo spíš na průmyslovce), ale na dopravní fakultě to je mírně řečeno zvláštní.
A víte vůbec, že na FD ČVUT máme obor Automatizace a informatika?

Naroznej: Od nějakého projektu na VŠ si slibuji trochu něco jiného , než převezení dvou vagónů odněkud někam.
Podívejte se třeba na architekturu. Studenti v rámci soutěže vymýšlejí , jak by třeba mohla vizuálně vypadat rekonstruovaná Labská bouda v Krkonoších. To už je o něčem jiném , že ?

Jenže to si asi neuvědomujete, že ono to „jen převézt“ znamená zajistit, kdo to zaplatí, převod z DPP na nového vlastníka, a „jen“ s tím jezdit po Ostravě znamená sehnat povolení od Drážního úřadu, navrhnout, ověřit a zhotovit redukci mezi Scharfenbergem a šroubovkou a co já vím ještě…
Účelem projektů je, aby si studenti přičichli k praxi, která mimo jiné spočívá v tom, že nic není tak jednoduché, jak to od stolu s počítačem vypadá.

W.: Akorát furt nechápu proč má mít tak malá země jako my dvě DF...
No přece proto, abysme se mohli hádat. Konkurence, pokud funguje dobře, iniciuje pokrok.

Vyjmenuji jich třeba tisíc, napříkad autobusová obsluha Žluticka či Manětínska (nebo čehokoliv)...
Super, na FD na to můžete založit projekt a snažit se, aby se do něj studenti přihlásili. Každý má samozřejmě své priority, co chce, umí a může dělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem MirekM.)
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 16:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirekm: ...navrhnout, ověřit a zhotovit redukci mezi Scharfenbergem a šroubovkou...
Nepřeháníte to tak trochu? Jestli studenti na FD ČVUT v rámci nějakého projektu navrhují, vyrábějí a zkouší spřáhla, resp. redukce, tak klobouk dolů. Na druhou stranu by ovšem dělali zcela zbytečnou věc, bo zrovna toto (tj. redukce šroubovka - spřáhlo 8171) už existuje, že...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 17:13:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct:
Omluvte mladické nadšení, ani my trochu starší kolikrát nemáme úplně přehled, co se na fakultě (ne)děje. Vyučující na DFJP jsou na tom doufám líp
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 20:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu odbočím:

bo zrovna toto (tj. redukce šroubovka - spřáhlo 8171) už existuje, že...

Fakt? A jak ta redukce vypadá? Já jsem vždycky viděl mezi metrem a "nemetrem" nějaké vložené železniční vozidlo, např. speciální nákl. vůz (plošiňák) nebo loko 797.8 (dříve 703.5) s upevněným šarfínem na čelníku, přilehlém k vozu metra a se šroubovkou na čelníku druhém.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 09:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Statistik: Sorry, error, máš pravdu; s čímsi jsem si to pomíchal. (A to vaše rekoPrase nebo plošiňák za redukci jako takovou fakt nepovažuju. :-)) Tímto se tedy omlouvám Mirekm-ovi za mystifikaci; v mém příspěvku č. 540 proto prosím škrtněte vše, co zásleduje za "klobouk dolů."... ;o)
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 25. května 2011 - 11:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím jestli zrovna DFJP je taková exkluzivní záležitost. Když poznávám ty lidi, co jsou z Pardubic a přivydělávají si na ČVUT, tak musím říct, že ty co jsou z oboru, tak je to hrůza a děs, protože vůbec neumí učit :-) A jakej je lepší ukazatel pro tohle než prázdné přednáškové sály :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6777
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 25. května 2011 - 11:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na DFJP nejsou přednášky povinný (kromě pár výjimek, kde se na cviku člověk nic nedozví a ze skript si to sám v požadovaným rozměru a kvalitě nenastuduje, příp. kde se na přednáškách děje něco zajímavýho, jako třeba když Kampf nebo Melichar rejpali do Logistika Velkého), tak je většina ignoruje.

Kufr - hele, proč UPce.cz nejde web?
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ronnie: ...ty lidi, co jsou z Pardubic a přivydělávají si na ČVUT...
Můžete být konkrétní? Já jen, že by mě (z čisté zvědavosti) zajímalo, kdo "je z Pardubic a přivydělává si na ČVUT", resp. zda stále ještě vůbec na DFJP působí...

Ad Petr_k: Mně funguje jak http://www.upce.cz, tak i http://www.uni-pardubice.cz. Jestli Tobě ne, tak bych původce hledal asi ve vlhkém vzduchu a negativním vlnění... ;o)
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 09:49:24    Odkaz na tento příspěvek  

...ty lidi, co jsou z Pardubic a přivydělávají si na ČVUT...
Zajímavé - já jsem svého času tiše záviděl pardubickým asistentům jejich ohodnocení :-)
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mojžíš, Soušek... A našli by se další...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...aha. V tom případě upřímnou soustrast...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
goooooooooooooooogle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:01:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ronnie: Z Pardubic, kteří tam mají úvazek, jsou teď už jenom Soušek a Volek. Ostatní včetně Mojžíše jsou na DFJP jenom externisti bez pracovní smlouvy, myslím že mají nejspíš dohodu o provedení práce.
Ale třeba Mojžíš je na K613 FD ČVUT jako řádný zaměstnanec, takže už je teď "z Prahy". Pokud moje zdroje z DFJP neklamou, tak teď měl prý za celý tento semestr na DFJP jen 3 setkání s doktorandy a nic jinýho.
Ale DFJP taky začíná expandovat do Českých Budějovic, stačí na http://www.vstecb.cz/Katedra-ekonomiky-a-managementu-81.htm mrknout na "Personální zabezpečení". Podle www.upce.cz by mělo jít o dvojici Cempírek a Kampf.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6790
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na DFJP jsou Kampfové dva, otec a syn
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale s jistým jihočeským teoretikem-prznitelem je kamarád jen jeden.
realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.87.195
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 08:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

Mojžíš, Soušek... A našli by se další...
Soušek a Volek
tak musím říct, že ty co jsou z oboru, tak je to hrůza a děs, protože vůbec neumí učit :-)

Mojžíš souhlas.Měl by se na to vykašlat.I vzhledem ke svému věku. Soušek je člověk , který nikdy nepracoval.(nepočítám-li působení na VŠ) Nevím k učení jaké praktické disciplíny je kompetentní.
Volek-přednášky nebyly nic moc. Ten měl hlavně problém v příliš slabém hlasu. Takže studenti sedící ve třetí řadě již měli problém .Na druhou stranu Volek znal a uměl. Ne jako někteří jiní , kteří bez čtení svých poznámek nedokázali na přednášce či semináři říci vůbec nic.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 09:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

Doc. Volek byl navíc postrachem našich studentů, když se náhodou objevil jako zkoušející z Teorie dopravy. V jednom termínu vyházel všechny, až na dnešní černou ovci OREDA, která dostala jedničku...
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 11:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna Doc.Volek mi přijde jako člověk, co tomu rozumí a umí to dobře i prodat, takže přednášky s ním nejsou jen nuď a šeď, ale člověk se tam toho dost naučí, a to že do studentů hustí především matiku, tak sorry, ale pokud vím, tak furt jsme technická škola, a když člověk pochopí tohle, tak začne zjišťovat, že všechno do sebe přesně zapadá. Pokud u Doc.Volka chodíte na přednášky, tak zkouška problém neni :-)
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 11:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se týče Budějovic, nevím no, už takhle je škol s dopravním zaměřením až až a mohlo by jich bejt míň a ne víc :-)
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 13:05:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ronnie:
Vy si snad nepřejete vzdělanější populaci ?
Vy snad pochybujete o kvalitě našich regionálních vysokých škol?
Vy snad pochybujete, že každý pomocný úředník nutně potřebuje aspoň bakalářské vzdělání ?
Vy snad nevěříte, že důslednou implementací Boloňského procesu se zvýší průměrné IQ v ČR ?

Dejte si pozor, abyste jednou špatně neskončil ...
Ronnie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 13:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-->MD: Ne
Ano
Ano
NE

:-)

Spíš aby to tady jednou nebyl samej inženýr a člověk s titulem :_)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 20:33:36    Odkaz na tento příspěvek  

Nezlobte se na mě, ale vyprovokován mediálními výstupy napíšu teď něco jakoby ve formě řečnické otázky:
Nepřehání to pánové odborníci (asi bych napsat i uvozovky) z Centra pro efektivní dopravu s tím svým zviditelňováním už příliš??

Nejprve před týdnem:
http://www.ct24.cz/doprava/124588-bez-vysokorychlostnich-trati-bu deme-evropsti-outsideri/

a nyní:
http://byznys.lidovky.cz/ctyri-miliardy-na-nic-na-trat-do-chebu-n emci-nenavazou-pda-/ln-doprava.asp?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7326
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 18:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drábek:
Vy snad pochybujete o kvalitě našich regionálních vysokých škol?
Jak kterých, jak v čem.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
goooooooooooooooogle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 22:43:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Událostech na ČT1 byl další příspěvek o FD ČVUT: http://www.ct24.cz/domaci/125507-odhali-pohyby-volantu-mikrospane k/
Že by na tom něco bylo, co psal ČVUŤák? Připomínal zrovna i Ing. Bouchnera z K616 FD ČVUT, který dnes v Událostech mluvil - s ním tam ještě mluvil doc. Vysoký z K620 od prof. Svítka, děkana fakulty. Asi je fakt DFJP druhá liga. Zkrátka patří pod regionální vysokou školu, Hrochu.
Petr_k: Podle toho Ph.D. by to asi měl být Kampf junior.
Michal Drábek: Kritika Centra pro efektivní dopravu (kde jste zástupcem ředitele), Drážní společností (kde jste členem) a dalších aktivit FD ČVUT je asi jen od nevýznamných regionálních vysokých škol přes dopravu, protože oni by se do toho nikdy nepustili. Vydržte, nenechte se znechutit. Už jsem slyšel taky kritiku na náš chystaný Dopravní sál FD ČVUT s železničním kolejištěm. Byl srovnávaný s tím pardubickým, který je jen placka na dlouhém kulečníkově zeleném stole. Náš chystaný sál bude lepší, větší, s větší délkou kolejí, moderním řízením, vedený ve více úrovních a asi i s modelovou krajinkou. A až bude dokončen, tak se o němu bude určitě mluvit taky v Událostech, na rozdíl od toho z Pardubic. Ale některým mimopražským lidem, kteří pukají vzteky, se nikdo nezavděčí, ti budou hájit to svoje kolejišťátko v temném sklepě.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 22:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Momentálně nemám opravdu číst celou sáhodlouhou diskuzi k tématu DFJP vs.ČVUT, proto zareaguji opravdu jen velmi krátce. Měl jsem tu "čest" prohlédnout si DIPLOMOVOU práci jednoho ze studentů v uplynulých letech a můžu říct, že s takovou prací bych na DFJP letěl zavřenejma dveřma na BAKALÁŘSKÝCH státnicích. Jednalo se o cca 60 stránkový popis různých druhů motorů. Čili holý popis (opis?) z literatury. NIC VÍC. Vlastní přínos nula. Nenašel jsem jediný problém, který by dotyčný řešil a v lepším případě i vyřešil.
Samozřejmě netvrdím, že ČVUT není prestižní škola, nicméně asi opravdu nebude všechno zlato co se třpytí..
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 23:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gooo...: Pokud má dopravka ČVUT lepší jméno, než ta pardubická, a já v tento fakt pevně doufám, tak pochybuji, že to bude díky KrM nebo hezčí modelové železnici

Nádražák: Pokud je to pravda, tak si dovolím říci, že něco takového by sotva uznali jako závěrečnou dlouhodobou práci i na některých středních školách. Už když si jen letmo pročtu témata prací v různých projektech na FD a porovnám to, rozdíly v potenciálním přínosu jsou tam znatelné. Hodně tedy asi bude záležet na jednotlivcích a na tom, do jakého konkrétního projektu se zapojí, a ve výsledku tím pádem na tom, zda chtějí školou jen prolézt, nebo se skutečně prokázat nějakými schopnostmi. Že by škola správně měla mít snahu si udržovat pouze druhou jmenovanou skupinu studentů, je ale, pravda, věc jiná. Toliko názor (zatím) zvenčí.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6795
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 23:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gooo...gle - rozdíl mezi dopravním sálem DFJP a FD ČVUT je v tom, že FD ho už hubou cca 10 let buduje a vychvaluje, přičemž stále v podstatě nic nemá, zatímco kolejiště DFJP po tuto dobu čile a celkem spolehlivě slouží výuce a po výuce k odreagování. O krajince a úrovních to na učební pomůcce není (to jste si rovnou mohli udělat dopravní sál v garážích na Andělu: vyšlo by to efektivněji, bylo by rychleji k dispozici, rozsah by záviděli i v Drážďanech a ten paskvil by alespoň byl užitečnej pro študáky, protože z hlediska modelařiny je to trapárna), provozně se tam dají dělat lecjaké ptákoviny. A tím moderním řízením myslíte co, ESA na všech stanicích?
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 61234
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 23:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náš chystaný sál bude lepší, větší, s větší délkou kolejí, moderním řízením, vedený ve více úrovních a asi i s modelovou krajinkou. A až bude dokončen, tak se o němu bude určitě mluvit taky v Událostech, na rozdíl od toho z Pardubic. Ale některým mimopražským lidem, kteří pukají vzteky, se nikdo nezavděčí, ti budou hájit to svoje kolejišťátko v temném sklepě.

Víte, co je to medvědí služba?


Edit:
PK: Asi tak.
Pražský sál se vyvíjí velmi sympaticky, ale takovouto „obhajobu” si aspoň podle mě nezaslouží.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7336
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 29. května 2011 - 20:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražský sál bude možná lepší v tom, že několikrát za "GVD" nespadne komunikace .
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...

MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 29. května 2011 - 21:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad sál:
Podle mě je dopravní sál s železničním kolejištěm pro VŠ zbytečný, aspoň ve verzi "upce 1.0". Připadá mi to jen jako drahá hračka pro nadšence, ale praktický přínos žádný. Většina asi nebude souhlasit a rozcupuje mě, ale tak to vidím po absolvování studia na upce.

PS: Na "břeclavské průmce" chátrá dopravní sál, dokonce i s modelovou krajinkou, tak šup s ním do Prahy
Voldemord