K-report
 

Archiv diskuse 750.7, 752.6, 753.7, 755, 756 a ... do 09. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 750.7, 752.6, 753.7, 755, 756 a 757 - modernizované brejlovce » Archiv diskuse 750.7, 752.6, 753.7, 755, 756 a ... do 09. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 01:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihlavák: a na to ja odpovidam, že pan Koref tedy vymyslel nomogram zcela zbytečně... Ty lokomotivy maji určity instalovany interval vykonu, ktery je třeba využít.
Když je o lokomotivu dobře staráno, není problém kutalet se 100 na 1100 obrátek.
Mašinka ktera tohle nevydrži, nema na kolejich co dělat.

Bohužel jsou jiste depa, kde jsou přesvědčeni že ten černy povlak na lamelach a roubikach výborně izoluje a tedy ho netřeba odstraňovat, ba naopak...
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 04:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak o tom dost pochybuju.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 10:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím,že 30 na Rapál bylo reálných za dob 749 se sedmi..Teď to kurňa kór ty rekáče musí vyhrčet jak nic...
Print
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.246.18
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 11:00:26    Odkaz na tento příspěvek  

4086: Co to znamená dobře staráno? Dokážeš to víc rozepsat?
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 12:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Print: Tak když ČKD ty stroje produkovalo, dodávaly se k nim i knihy s návody. Jak na provoz, tak údržbu. Netvrdím že je třeba tyto návody dodržovat zcela přesně, ovšem v dnešní době se údržba smrskla na stažení brzdy a dobrání vody. V jistém depu.

ČD razí strategii, že čím je stroj starší, tím méně peněz se investuje do oprav, což je špatně. Blahé paměti u jistého tehdy ještě externího dopravce když přijela lokomotiva na řekněme MM, velice důsledně se (mimo mnohé jiné) vyfoukal generátor, trakční motory, veškeré zákoutí. Měřily se kompresní tlaky, zkoušela se těsnost hlav. Samozřejmostí bylo změření rozklepu motoru a takhle bych mohl pokračovat dál a dál.

Když přebírám dnes lokomotivu po MM u národního osobního dopravce, chce se mi brečet.
Přeskoky jsou na denním pořádku a kdo za ně může? No přece strojvedoucí, protože jel jak hovado...

Zkrátka mám na mysli patřičnou údržbu v dobře vybaveném depu nepostiženým kreténistickým ISO.
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11907
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 14:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rusakov:
Tohle kdyby viděl bývalý "majitel" 754.046 tak by tě roztrhal v pazourách
Já byl v tu dobu ještě mladé pískle na to abych si troufal rvát to na plnej céres..
Tím nechci hájit ani jeden tábor těch co to rvou jak gumovou kačenu a těch co jezdí jak v koloně..jedu na to na co je potřeba!Občas ty otáčky taky uletěly:-)
TRANCE Forever: Ilya Soloviev - Mercury(Lost Connection Remix)
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 15:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel dneska se pořádně nestará ani o ešusy. a o starších kvalitních vozidel od ČKD či ŠKODY ani nemluvně. Prostě mašina či jiné vozidlo se má nejlíp u soukromého majitele. A stará se o něj, protože mu na tom záleží. viz třeba historické mototáčky M 131 či 830 atp.
MHD a vlaky fotoweb: http://doprava-cr.webnode.cz/
Sapér_vodička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 16:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4086: Mašinka ktera tohle nevydrži, nema na kolejich co dělat.

Příteli, umění strojvedoucího nespočívá v opření páky o přední okno a když to mašina nevydrží, tak zavolat o odtah. Dobrý fíra je schopen odahdnout možnosti stroje, vědět, co si s kterou mašinou může dovolit a v prvé řadě je jeho úkolem dovézt vlak do cíle. Je dlouhodobými zkušenostmi ověřeno, že jak se personál chová k mašině, tak se pak mašina odvděčí svojí (ne)spolehlivostí. Plný céres se dá využít, proč ne, od toho tam je, ale s rozumem a ne bezdůvodně. On na to časem obvykle každý přijde sám.

S tou úrovní úržby s tebou souhlasím. Je to jako v té bajce o sedlákovi, co učil svého koně nežrat. Akorát že když už to ten kůň skoro uměl, tak chcípl... Pamatuju, že všecky ty tebou popsané práce se dělaly i v podmínkách národního dopravce zcela běžně a automaticky, a to ještě tak před 10 lety. Ale teď učíme ty mašiny nežrat - a mám pocit, že ony už to skoro umí... Proč utrácet za údržbu něčeho, co nás živí, když můžeme prostředky daleko účelněji šustrovat za barvičky, cedulky, směrovky a barevné popelnice. Nepoužité náhradní díly v milionových hodnotách vyvezeme do šrotu, abychom pak zjistili, že na nové, úplně stejné, ale ocedulkované, prostě nemáme. O tom je ISO.

Pohádka:
Bylo nebylo. Za devatero řekami, nízkým pohořím a jedním generálním ředitelstvím leželo jedno depo. To depo bylo v troskách, přestože se jeho zdi honosily certifikáty kvality, závazky a podobnými ptákovinami pověšenými na hřebíčcích, jenž už před lety nesly cedulky s hesly podbně údernými, ale jinak ideologicky zabarvenými - holt historie se opakuje...
No a z toho depa měla v noci vyjet lokomotiva na svůj výkon. Byla jediná, jiná pojízdná už v depu nestála, jen několik nepojízdných ležáků čekajících na náhradní díly. A na této lokomotivě strojvedoucí během předstartovní prohlídky objevil závadu - prasklinu na jisté části podvozku. A tak zašel pozeptat se noční party mechaniků, jestli by se s tím dalo něco dělat, protože jinak není s čím odvézt ranní osobák. Parťák od mechošů se poškrabal na bradě a pravil:
"Jó, jako zavařit by to nebyl problém, jenže nám svařovat zakázali, svařovat může jen svářeč ve svařovně, co má na to školení a certifikát. No a ten chodí jen na denní."
Ale nakonec to chlapům nedalo, stavovská čest v nich zvítězila, ke svářečce se někde dostali a během půlhodinky byla mašina opravená - ono nakonec sváření je spíš věc zručnosti a šikovnosti než diplomů z kurzu. Parťák pak řekl fírovi:
"Máš to hotový, můžeš jet. Jen to prosimtě nikomu neříkej, my bysme z toho měli strašnej průser."

A tak mašina odjela a svůj osobák odvezla. Mechoši, kteří zachránili situaci, se místo odměny nebo aspoň uznalého poplácání po zádech klepali strachy, aby jim za tu záchranu nesebrali prémie nebo dokonce nedali žlutou kartu. Cililink, konec pohádky. Samozřejmě je celá od začátku po konec vymyšlená a podobnost se skutečností nepřipadá v úvahu. Ámen.
Vy pacholci, my vám dáme láňok!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 19:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je potřeba toho plného výkonu ale využívat trochu častěji, aby si motor zase nezvykl bublat na půlku. Potom právě když se mu naloží, tak se stane, že to nechce a že se tam něco vysype, nebo začne hřát.
Nejlepší je, když se motor hned od novoty začne zajíždět do rychla, potom si všechno sedne přesně na tenhle způsob jízdy a pak se nechá ochotně točit a nebude přitom trpět.
Naopak motory zatočené důchodcovskou jízdou sice můžou teoreticky vydržet o něco déle bez generálky, ale když se jim někdy začne nakládat, tak se opotřebují daleko více, než motor zajetý do rychla, to vše při zvýšených spotřebách provozních kapalin a riziku nedojetí u starší kousků.
Neříkám, že to je praxe z mašin, ale univerzální teorie motorů, která se mi osvědčila. Všude jsem si vždycky zajížděl motory do rychla, s parťákem jsme si tak po GO zajeli i motor u autobusu a dneska patří mezi nejvýkonnější na garáži, blíží se mu další termín GO a je naprosto v perfektní kondici. Když podobný styl zkusím na motory po těch, kteří se bojí sešlápnout pedál za polovinu zdvihu, tak začnou hřát, tak jako tak netáhnou a stojí to za prd.
Neposuzoval bych kvalitu osoby řídící, podle nepřímé úměrnosti k preferovaným otáčkám motoru.
Nejdůležitější a nejlepší je jezdit plynule a pokud jde o motory, tak je nehonit studené a zátěž přidávat postupně dokud nejsou úplně prohřáté. Z vysokého výkonu a teploty zchladit, nevypínat hned. Správně mazat, hlavně motory s turbem. Vše...
Rebel Yell
Emann1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 20:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 : svatá pravda s tím zajížděním mašin,říká se prvních 100 hodin na 80% výkonu a pak to zajet na plno ať se to neuklepe.
Dohled
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.152.5
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 20:27:30    Odkaz na tento příspěvek  

Dlouhá_trakce: Kdyby měly mašiny "soukromníků" nalítat týdně se zátěží to, co zvládnou některé stroje u ČD, po měsíci by se rozpadly na prach. Nehledě na historická vozidla, která více stojí než jezdí a jejich údržba je prováděna napatláním skříně barvou a výměnou dílů z vybrakovaných vraků ostatních historických "spolků". To za prvé.

A za druhé, v dílnách by Vám o tzv. spolehlivých strojích ČKD řekli svoje. Bardoty a brejle byly spolehlivé možná tak před dvaceti lety, ale dnes některé stroje drží pohromadě už jen silou vůle. Je v podstatě jedno, co na nich vyměníte, či opravíte, za pár dní jsou zpět na kanále s jinou závadou. Tady už nejde o nízkonákladovou údržbu, nebo domnělé "nakládání" motorům, ale o stáří strojů a jejich již nezastavitelný fyzický rozklad (tragická údržba za komančů a v 90. letech dělá svoje...) Náhradní díly z vraků již také docházejí. Kde nic není...

Ovšem pokud by chtěli šotouši drahám zasponzorovat například výrobu nové klikové hřídele, nebo bloku spalovacího motoru (a že by se v případě takové K12V230DR pořádně prohli), není problém, myslím, že by ČD ještě rády daly zbytek mašiny do kupy a oblíbený brejle by najezdily dalších...pět tisíc km, než by se vysypalo něco jiného

Ale jak jsem si všiml, technika není moc silnou stránkou tzv. "železničních nadšenců" (neberu-li v potaz rozborku zdrcadlovky)
Mad_noodle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 20:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohled - máte poněkud zkreslené představy- hlavní dardu dostaly stařenky z ČKD a ŠKODY až po roce 90. To za prvé, za druhé kdyby toho mašiny ČD nalítaly tolik co u některých soukromníků tak už leží rozprostřeny kolem trati v malých kouscích. Při takové udržbě se nic lepšího nedá čekat. Nahradní díly/ nové/ se dají opatřit ale za peníze, což management ČD jaksi nepochopil, na rozdíl od soukromníků.

A při udržbě ala ČD , Cargo by se sofistikované stroje západní provenience rozpadly už před dlouhými lety. Ergo mohou dráhy se slzami v očích děkovat , že jim české lokomotivky dodaly sice nemoderní ale zato neobyčejné držáky...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8195
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stroje z ČKD bych vůbec nezatracoval. Např. třistadesítka byla a stále bych řekl že je velice dobrý SM. Jen bohužel to chce občasnou investici. Jako příklad můžem vzpomenout 751.219 po MH,která bez problému odvozila loňské odklony přes Pelhřimov narozdíl od svých kamarádek 751.031,316,233,které stěží vydržely jednu tůru.
Passion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I za dob 9-ti vozových rychlíků to tahal při 1050-1100ot/min s omezením na cca 80PT celkem slušně
Tak ťahal pri 1100ot, alebo na 80PT, lebo jedno vylučuje druhé. Ale to by ste museli vedieť o co go.

Drobátičko poopravím - nebyl na závěsu, ale jako vlaková, přičemž 750.707 byla přípřežní.
S pěti vozy a nečinnou 754.066 to mazal Rapotičákem 45 km/h.

Dovolím si chytať za slovíčka, čo máte v obľube robiť vy. Ak je niečo nečinné, nemôže byť vlakové. Takže ak bola 66 nečinná, tak vlaková bola 750.7 a nie príprah. Leda že by ste mali iné predpisy.
Jardacerny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní R1252 se zajímavým složením vozů: Ds+bmto+BDs
+B lehátkový. Někdo to fotil u Radotína.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím Bmto už takhle jezdí několik dní. Že by trvalé řazení...?
Rebel Yell
Jardacerny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmto byl zařazen na konci i v soupravě R1255 .
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636:To je pouze po dobu výluky na trati Benešov-Tábor.Viz želpage:-)
Jardacerny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v 1252 přebýval ten BDs, jinak tak nějak
http://www.zelpage.cz/razeni/11/vlaky/cd-1252
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 61358
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 23:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záleží na úhlu pohledu, co tam bylo navíc. :-)
Jezdit má budějcké B, Ds (3 pražské, 1 budějcké) a pražské Bmto.

Řazení je to naštěstí dočasné, vrakovitost Bmto a zejména Ds je bohužel docela vysoká. :-(
Pokus o sledování je ve zdické diskusi (poslední dny zde: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2164450).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7642
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší R 1257 ....
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4647
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 07:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Passion: Dovolím si chytať za slovíčka, čo máte v obľube robiť vy. Ak je niečo nečinné, nemôže byť vlakové. Takže ak bola 66 nečinná, tak vlaková bola 750.7 a nie príprah. Leda že by ste mali iné predpisy.
Pokud ta 754.066 byla na kabelu a shozená do neutrálu, mohla být kdykoliv použita, na rozdíl od klasické "studené" mašiny. Tak si to nějak přeber, tohle totiž předpisy v době svého vzniku neznaly...
Jinak hlavním smyslem té věty bylo uvést na pravou míru tvrzení o závěsu - loko na závěsu by totiž značně komplikovalo úvraťový přepřah v Jihlavě - a to "vlaková" a "přípřežní" tam bylo jako jasné určení pořadí pro ty, co si nevšimli fotky (jakkoliv je ošidné tím, že si to fůra lidí plete). Proto tam taky bylo "drobátičko poopravím" místo "předpisatel je rohaté zvíře".
Chápu ovšem, že osoby kriticky se vyjadřující k 757 je nutno nemilosrdně tepat při každé vhodné příležitosti...
Vivatfrance
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 09:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brzděnka hovoří jasně,v kolonce: činných hnacích vozidel....
Jardacerny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 09:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu vozily Bmto na Praha-Budějice vzduch a v neděli odpoledne jela na Prahu natřískaná B souprava- klasika ČD.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 15:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vypadá s tou 707, pojede ještě dneska na něčem do Brna a co má dalšího v plánu? Děkuji
ICQ:192-449-432; mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Rád budu chodit bos, když moje bota zůstane vězet v řiti nějakého hňupa.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10258
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 15:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl, že kundál stojí v Jihlavě a zacvičuje se. A pak rovnou domů.
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4651
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 17:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák: vypadá to, že se šotoušům pozítří vyplatí si krapet přivstat...
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 18:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vypadá to, že se šotoušům pozítří vyplatí si krapet přivstat...

Že by Sp 1661 ?
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2009

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 20:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo R 1210 ?
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 21:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honnzok: A co by dělala na R 1210? Jede do Brna, pak na CRD do Ovy a pak zas na chvíli do Brna....
Sledování sudé Avaly ¤×פ Sledování havlíčkobrodských regionov v TS 876
Čeština je freeware, ale ne opensource! ¤×פ ICQ: 315559622
Passion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 09:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mne je fuk, čo si kto píše o 757, ja som tú mašinu nenavrhol.
Pisateľ pred tebou napísal, že 66 bola v závese (čo nutne neznamená, že loko je na konci vlaku). Ty si napísal, že 66 bola nečinná a zároveň vlaková, čo jedno odporuje druhému. Nič viac v tom nehľadaj.
Predpisy poznajú aj tvoj prípad.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 15:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 8 ráno jsem si krapet přivstal a vyfotil se vracejícího se kundála z Jihlavy přibližně v 10.30 u Omic.

P.S: i snídani jsem stihl
ICQ:192-449-432; mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Rád budu chodit bos, když moje bota zůstane vězet v řiti nějakého hňupa.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 15:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmmm, pěkné - na tom vlaku se sešel náš první a (zatím) poslední Brejlovec (nepočítám-li nedávno oživenou 750.708)...
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 16:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson : Já slyšel že z CRD popádí rovnou do Trutnova.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2009

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 16:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson: Já sem zas myslel, že míří přímo z Brna do Trauče. Že zrovna tento kousek pojede na CRD mě nenapadlo.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11930
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 19:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honnzok:
Nečteš a nevíš...
TRANCE Forever: Ilya Soloviev - Mercury(Lost Connection Remix)
Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 22:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jeden rumpál z Prokopáku:



Stálo mě to dnes krev, pot, slzy z nakřápnutého fotoaparátu

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuťas.)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 06:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stálo mě to dnes krev, pot, slzy z nakřápnutého fotoaparátu
Dobře ti tak! Celá ta vaše povedená (šoto)famílie, ty bys měl mít dovolený tak maximálně pastelky a skicák, tady bys bejval při pádu ze šutru zlomil světle modrou
Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 6-2004

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 12:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary: no jo, ale modrá bude v budoucnu nejdůležitější
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 14:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak včera k nám do Č.B. měly dorazit první dva kousky 753 768 + 753 772, ale v Plzni nám je zase ukradli. Tak snad už příští týden a mají to být vyšší čísla.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 18:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co já vím, tak bychom měli mít 68+69 s tím, že jedna z nich má dopálit z NBK tuším, že devátého. Ale to se mohlo stokrát změnit vzhledem k řízení MNV. Tak nám je přejte, dyk já už začínal býti na jedno oko slepý.
http://www.zachranmecistirnu.cz/
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 18:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prý 753 769 + 768 - SOKV Č.B. provozní jednotka Plzeň a přímo do Č.Budějovice 753 770,771,772.

Taky jsem na ně zvědav, jak budou jezdit? A snad údajně 753 781 - 784 pronájem Cargo??? TSS nemá pro ně využití.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 20:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí parádně, ale mají své mouchy a nesmí býti nasmrkáno, pak kloužou velmi. Ale pokud se s nimi záchází citlivě(EDB), tak si myslím, že by to mělo být ok. Občas elektronika zlobí, bývá jí horko.
http://www.zachranmecistirnu.cz/
Sobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 21:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753.769 stála mezi tranzistory dnes v osm večer u pošty v Plzni hl.n.
Příznivci české železnice - www.ceskazeleznice.cz
M273
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 21:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7-ka, než pojede domů, se ještě koukne na výstavu a do Ova
Ferda Perda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.192
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 21:48:43    Odkaz na tento příspěvek  

Jojo a pofrčí tam na R 1445...
Haribo7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 21:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

můžu se zeptat...jak pojede ta 750 707 na tom R1445 tak to odjíždí v kolik z hlavasu a kterej den to pojede...díky za info pokud doplníte :-)
T458.1 Forever
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.152.71
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 21:56:03    Odkaz na tento příspěvek  

Maršál: To asi nebude tak žhavé. Aktuálně ČD Cargo žádný pronájem strojů 753.7 nepoptává, pokud celková cena za pronájem nebude nižší dvou milionů, pak by veřejnou soutěž vypisovat nemuseli:

http://www.cdcargo.cz/cd-cargo/verejne-zakazky/-7645/

Do výběrového řízení by se pak například mohlo přihlásit ŽS Cargo, které se své "plachetnice" také snaží někomu pronajmout.
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 22:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 4: Uvidí se časem. Ale bylo by to zajímavě.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Ferda Perda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.192
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 22:03:14    Odkaz na tento příspěvek  

R739/R1445 odjezd z Brna v pátek 13.02
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11949
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 00:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 4:
Ve statistice jsou všechny 4 753.7 od TSS psané pod PJ Nymburk v nájmu!!
Že by z toho hned sešlo než k tomu nejen na papíře došlo??
TRANCE Forever: Ilya Soloviev - Mercury(Lost Connection Remix)
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 07:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maršál: 753.771 je aktuel ještě v Kralupech...
Fixi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 07:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jim ta R739 nepřipadá dostatečně dlouhá už tak? :D Dva vložení brejlovci už asi hodně dlouho nejeli na jednom vlaku ... a sama ta 750.7 jet nemůže, nemělo by co vzít ten R v neděli zpátky.
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 08:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bar: Já vím. Přijít mají příští týden.
M 4: Tak vidíš, že jsem nekecal.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 08:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maršál: OK, zkusím ještě některý než budou pryč.
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.193.74
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 09:12:32    Odkaz na tento příspěvek  

Maršál: Netvrdím, že jsi kecal, ale zajímalo by mě na jak dlouho jsou pronajaté. Protože to znamené, že na jeden stroj může být nájemné za celou dobu kontraktu jen 500 tisíc, aby se vešly do zákoného limitu, pod který nemusí vyhlašovat veřejnou soutěž.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 10:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fixi: Už to takhle jelo, když se do Bohumína stěhovala 0.308. Ale teď bych se nedivil, kdyby byl kundál (nebo plánovaná ) na konci jelikož díky výluce R1445 ukončí svou jízdu v Hodslavicích a pak se souprava vrací do valmezu. Odtud bude muset do Ostravy Lv či jinak přes Hranice n M.
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 12:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.7 se do Ostravy na 1445 nedostane, je výluka na trati 323
Vzpomínka na stroj 750.143 750.143
FOTOGALERIE:FOTO
MOJE SPOLUPRÁCE WEB Rockové Hity
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11237
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 13:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak již 753 768 aktuálně s 742 397 míří ku Jihu

753 766 stále odstavená v Zábřehu na Moravě.

A v noci jsem potkal u Bezpraví Lv 753 779+??? směr Ústí nad Orlicí, ale mám dojem, že už 779 byla v Letohradu na úpravě stupaček, či ne?Jeli tedy tam?nebo nějaká změna v číslech a tyto dvě míří do Šumperka??

A jakpak včera cílovka na 750 706
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8211
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 13:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

779 jela z montáže toho krásného "kundálu" díky kterému není vidět na fotce ani číslo

stejně 90% fírů na mytí oken kašle..