K-report
 

Archiv diskuse 840, 841 - Regio-Shuttle RS1 do 29. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 840, 841 - Regio-Shuttle RS1 » Archiv diskuse 840, 841 - Regio-Shuttle RS1 do 29. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5891
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement_642: A co takhle trošku přemýšlet? V úseku, kde pojede sestava několika RS1, tak to poveze jeden strojvedoucí. No a další strojvedoucí to poveze pouze v úseku, kde to pojede sólo.
Od prosince mají takhle fungovat vlaky Liberec-Čertousy (eventuelně Nové Město) a Liberec-Bílý Potok. v Raspenavě se to rozdělí a každá jednotka pojede svou cestou. Předpokládám, že jeden strojvedoucí poveze spojený vlak do Raspenavy a pak dál na Frýdlant a ten druhý bude točit vlaky Raspenava - Bílý Potok.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Chan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.60.174
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:20:38    Odkaz na tento příspěvek  

Dejte sem už konečně někdo fotky místo toho dohadování......
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3926
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vy jste jak natvrdlí... kolikrát už se to tady řešilo??? RS1 tahaly v německu náklády... to určitě neuveze v létě jede vozejček...
No když si tak bystrej a ostatní natvrdlí, tak mně ukaž, kde někdo tvrdí, že to RS1 neutáhne. Tady celou dobu šlo o diskuzi, kterak moc se tím zhorší jízdní dynamika soupravy s připojeným vlekem navíc. Dále se zde řešilo, zdali bude možné vůbec za tím něco tahat. Ono totiž ČD můžou přijít třeba o záruku na pohonný celek jednotky atp. Tedy to, co je ve smlouvě se Stadlerem. To že to má nějakou solidní tažnou sílu a velký výkon ještě neznamená, že se z toho má dělat lokomotiva. Za nadupaného sporťáka taky nepřipřáhnete nabouchanej vlek se dřevem. Na to to prostě nemusí být stavěno.

Takže je jasné, že třeba 840+Btn+Btn by sice jelo, ale jakou přidanou hodnotu by měl tento plazichod pro českou železnici, kde na některých tratích je stále problém dosáhnou maxima povolené TR!!?? Stačí se kouknout, jak přes prdel dostávají třeba takové 842. Se dvěma na Domažlice. Potom se ještě někteří tak blbě diví, že pohoné jednotky jdou do kopru...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:46:56    Odkaz na tento příspěvek  

Tak kolegové, dnes jsem měl první dvě možnosti pod dohledem řídit (pod dohledem oprávněné a vyzkoušené osoby) vozidlo 841.001, zatím v obvodu PJ H.Brod.
Nedělám si žádné závěry, ale..., zatím dobrý! První dojem: také dobrý! Ovládání a jízda, také dobrý, ale žádný zázrak. Vše odpovídá německým poměrů DB i zvuky houkaček a píštaly. Jiné to je již v technickém a konstrukčním vybavení. Těch nedostatků je více. Začnem hnací jednotkou - ta je umístěna pod podlahou stanoviště, vlastně přímo pod čelem, pod nárazníkama, a to doslova vyplnuje průjezdný průřez do boků a dolů. Tedy ochranný kryt pod hnacím soustrojím je těsně, velmi těsně u průjedného průřezu - problém bude v zimě na přejezdech a zasněženém průřezu, kdy může! dojít k poškození něktré z části pohonného agregátu. O možnosti srážky s předmětem (třeba auto) pod úrovní nárazníků, ani neuvažuji, soudím podle množství případů střetů 814 na přejezdech. pokud k tomu dojde, rozhodně dojde k zásadnímu a silnému poškození hnacího soustrojí.
Jinak na celém vozidle je viditelné počeštění, ale ne důsledně. Na mnoha místech jsou stále německé označovací štítky-popisy, a na litých dílech vně skříně stále německé popisy (stav vodojemu, stav naftové nádrže, stav ostřikovače, stav olejové náplně, atd.).
Zabezpečovač: vozidlo má dva zabezpečovače: Mirel a Sifa. Německý Sifa je vypnut, používá se Mirel. Ale!!! v případě nouzové jízdy se musí Sifa zapnout - jinak to nejede!.
Radiostanice - zde někdo na GŘ ČD udělal chybu v objednávce! byla objendána a dodána vysílačka plně a jen v režinu duplex, tedy zařízení nemá volbu simplex!!! pokud to někdo z přítomných ví o co jde, tak na simplexu probíhají služební hovory ve stanici a pokyny při posunu. Tak to u 841 není možné!.
Naše 841 nemá přídavnou tlakovou brzdu jako 840. Tedy řízení je jen v HJP, tedy 8 st. vpřed je trační výkon, 8 st vzad jsou stupně brzdy, poslední zub narážky je rychlobrzda (přesný počet stupnů-poloh si ted nepamatuji, musel bych se podívat do příručky). Brzda ale je ovládána počítačem, takže to brzdí jak určí a vyhodnotí počítač - tlak.brzda, hydroretardér, elektromagnet).
RIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.246.222
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:47:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pro cestující to bude utrpení. To není vozidlo na dlouhé tratě a časově dlouhé jízdy (přirovnání se starou 810 je na místě), je to prostě tramvaj!!! jízda na krátké tratě, tak do 30 minut, prostě kyvadlová a taktová doprava. Kultura cestování zde hodně utrpěna a 814 nabízí podstatně více komfortu a pohodlí. Ale ČD mají to co si objednaly.
U strojvedoucího bude první problém po pár km, kdy jako u 814 bude nutné!!! vytapetovat-zatemnit skleněnou mezistěnu (téměř 2 m2 skel) mezi cestujícími a stanovištěm strojvedoucího. Nehledě k bezpečnostnímu opatření, kdy v noci bude na stanoviště vnikat prudké světlo z oddílu cestujících. Cestující rádi se budou koukat jak to jede, ale bezpečnost na prvním místě, pak pracovní podmínky strojvedoucího a pak teprve cestující. Ale firma ČD bude jiného mínění?!
Tolik první dojem.
Jinak 841.001 dnes neměla žádné znaky firmy majitele, ty se budou lepit až zítra, před předváděčkou. Tedy znaky ČD, logo kraje, symbol ROP atd.
Předváděčka 28.10. v Jihlavě, od 10 do 10,30 slavnostní uvedení s projevem politických a firemních osobností.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kultura cestování zde hodně utrpěna a 814 nabízí podstatně více komfortu a pohodlí

Koukám, že někoho pustili od Chocholouška...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:49:09    Odkaz na tento příspěvek  

RIC: problém bude v zimě na přejezdech a zasněženém průřezu .. jestli ono to mrcha nebude jak s těma novejma tramvajema v praze, vyžadovat řádnou zimní údržbu trati .. doba tanků, co projedou všim, prostě končí.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 23:01:23    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jsem tim nedavno jel v bavorskym pohraničí, v noci, mezistěna byla skleněná a žádný prudký světlo nikam nevnikalo, protože v oddíle bylo pološero. To neni ešus s lichtterapií zdarma
Jeli sme tim asi hodinu a kultura cestování nijak netrpěla, kromě toho že byl (v bavorsku !!) ucpanej hajzl .. pravda, nebrousilo to oblouky ani nešukalo ze strany na stranu, tak to bude zpočátku pro místní kaštany nezvyk
Dement_642
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2011

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 23:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky-neboj přemýšlel jsem.Jen by mě zajímalo kdo bude chtít jezdit stylem do Potoka a zpět a pak si jít sednout na hoďku k výpravčímu než se jednotka vrátí z Lbc.A pak znova do Potoka a zpět a zase jít plesnivět k výpravčímu.No to bude mít fíra přeskakování!Díky bohu že mám vždy jeden stroj na celou směnu a nemusím pořád někde přelejzat a vím že jsem těch pár hodin v práci plně vytížen.Pro změnu někomu takové vysedávání bude vyhovovat,hlavně že se budou sypat korunky na účet.
A nebo to někdo vyladí a buď bude plno nářku že je někdo 12 h z domu a zaplatí mu 7 h,či 10 h směna neustálého přelézání se svačinou v ruce.

Happy-v nějakém tom duchu jsem měl na mysli tuto diskuzi

RIC-SE VŠÍM SOUHLASÍM!Jen jsem si to tady netroufnul tak říci.O hluku na stanovišti jsem již psal.O 10cm mezeře mezi smetadlem a řemenicí na čele motoru a při střetu např.se stromem dojde k poškození motoru jsem nepsal,páč RS1 má možnost dojet na jeden agregát.Ale zabolí to a je ztráta výkonu.A okna na stanovišti?Sice to má zrcátka,ale když bude někdo chtít vykouknout z bočního okna a bude silnější postavy,tak má asi smůlu.
K vysílačce.Je tam tato jako na fotce 3 z tohoto odkazu?
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?r=eko-doprava&c=A111021_14315 2_eko-doprava_fih
Je to z 840 001.Pokuď ano tak nemohu souhlasit,vysílačka pracuje jak v Duplex tak i Simplex
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5894
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 08:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement_642: JŘ je postaven tak, že by strojvedoucí měl přelézt jenom z vlaku do vlaku. Přijede z Potoka a hned přeleze do odpojené části na Bílý Potok. Takže jezdit bude pořád, jenom ten chlebník bude muset tahat s sebou.
Tahle bych čekal, že to bude fungovat. Samozřejmě je otázkou, jak nakonec budou směny nakreslené.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 08:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O uplynulém víkendu jsem cestoval po Bavorském lese právě RS1. Jsem zvědav na sedáky v české verzi RS1, ty bavorské (uspořádání ve střední části 3+2) mi tedy moc nenadchly. Sedáky v Regionovách jsou lepší.
Další negativem proti Regionově či šukafonu jsou chybějící příčky. Ve stanici vrata dokořán i několik minut a studený průvan ve voze. Člověk se musel zvednout a jít je tlačítkem zavřít. Dynamika jízdy RS1 je samozřejmě někde jinde než u šukafonů, pro naši kozí dráhy do Bezdružic by byly velkým přínosem. Akorát jejich spotřeba během zimního padání stromů na trať by byla asi vysoká.

P.S.: V tamějších RS1 kabiny zastíněné nemají.


Bezdružická lokálka
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 08:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement_642
Ta vysílačka je v "plný palbě" tj. i GSM a GSM-R, nebo jenom analogová?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 09:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k

Předpokládám, že zavírání dveří bude pouze v nastavení. Pokud se bude teplota pohybovat tam a tam, mohlo by nastavení být takové, aby se dveře po chvilce zavřely.

Stínění ke strojvůdcům může být jen závěsem. Doufám, že někoho nenapadne polepit to novinama...

Sedáky jako v bavorsku nebudou, protože i uspořádání sedaček je 2+2.
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 10:27:14    Odkaz na tento příspěvek  

Mám dojem, že jsem se kdysi bavil s někým, kdo měl možnost nahlédnout do zadání výběrového řízení v LK a říkal, že v podmínkách byla průhledná stěna strojvedoucího.
Pokud je to pravda, tak to znamená, že žádné noviny ani závěsy nebudou.

Jinak oproti původním informacím jsou liberecké RS-1 opravdu s magnetickou brzdou pouze na jednom podvozku, max. rychlost je 120 km/h a při jejich spojování se prý musí opravdu propojovat kabely na obou stranách. Dále jsou vybaveny výsuvným schůdkem u všech dveří. Vozidlo má něco jako tempomat...

Vzhledem k tomu, jak je to s rychlostí jejich dodávek, tak se obávám, že ke GVD nebude naplněna ani turnusová potřeba natož záloha. Liberecký kraj se bil v prsa, jak má vše pod sankcemi, tak jsem zvědav, co z toho bude. Myslím, že se to dozvíme, jistě to bude mediálně vděčné téma a Sepp a spol. si určitě něco takového nenechají před volbama utéct.
stadler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.175
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 10:42:07    Odkaz na tento příspěvek  

Co vím, tak liberecká 840 má na stanovišti rolety na oknech do oddílu, takže noviny ani jiné polepy nehrozí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5673
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 15:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač do toho nemám co kecat, protože nejsem fíra, tak mi nějak uniká ta obava ze skleněné stěny za stanovištěm. Pokud to mají i vozy v Německu a jezdí tam s tím i v noci, tak to asi bezpečnost provozu ohrožovat nebude.
Matuu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš bych řekl, že ani tak nepůjde o světlo, jako o fakt, že by přišli o soukromí a mohl by je někdo kontrolovat.
Dement_642
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2011

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl-tak jak to vidím na foto,je stejná jak na Desiru či na 612 zajíždějíci do Lbc.Takže v plné palbě GSM,GSM-R,včetně analogu.Jestli jsem jí prošel celou,tak mě příjde že to umí komunikovat s kde čím.
Dveře.Jestli se dobře pamatuji je tam možnost otevřít dveře na plno nebo je jen odblokovat.Tento problém s "vyvětráním tepla" mě trápi na Desiru,žádné přepážky tam nejsou a jednotka je po několika otevření dveří studená.
Skleněné dveře na stanovišti.V Německu to bezpečnost neohrožuje,na Desiru s tím jezdíme běžně a jde jen o to si zvyknout.Mě tedy nevadí že mě cestující koukají přes rameno na stanoviště.Přiklonil bych se k názoru že asi někomu chybí soukromí nebo ještě víc má strach z kontroly.
Já bych tipnul že rolety na dveřích nemá,ale myslím že mají rolety na boční okna podobně u ODEG.
Tempomat tam asi mají,stupačky souhlasí.
Jen ta rychlost?Nemají Liberecké jen max.100 km/h?Pak je tady ta varianta že to má Mg-brzdu na jednom podvozku.
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se zájmem si pročítám diskuzi ohledně řad 840, 841. Jak v Čechách bývá zvykem, vozidlo ještě ani pořádně nevyjelo a už je víc kritiky než kladných ohlasů :-) Dovolil bych si přidat pár postřehů. Tato vozidla v Evropě patří mezi ty nejobyčejnější „kolejové autobusy“. Musela splňovat určité požadavky a do výběrového řízení se zase tak moc firem nepřihlásilo, takže nebylo moc z čeho vybírat. Pro použití na Liberecko si myslím, že jde o ideální vozidlo a čas ukáže jak se v našich podmínkách usadí. S vozidlem jsem jel v minulém roce z Prahy do Liberce tak mohu porovnávat. Jízdní vlastnosti, pohodlí pro cestující (včetně sedaček od Borcadu – věřte nevyvíjel je žádný tupoun – musí mj. zohlednit to, že každý je jinak vysoký, jinak těžký, jiné držení těla atd., odolnost proti otěru, špíně atd...), strojvedoucího je pro užití kolejového autobusu zcela dostačující. Problém bude možná v absenci šípového pluhu, který některé jednotky podobného provedení mají a uložení motoru náchylné na střet s předměty na trati. Záleží jen na ČD jak budou po SŽDC dupat aby prořezávali stromy, upravovali svahy a udržovali trať v pořádku. Pokud toto bude v pořádku riziko se rapidně sníží na střety s auty :-(
Záclonky na oknech – nepochopím jak je možné že v OBB, SBB, DB, v autobusech, tramvajích to řidičům nevadí. Ano, pokud jsou na okně odlesky – chápu to. Nedávno jsem jel z Mariánských Lázní do K. Varů, záclonky tam nemají a není problém. To asi jenom některým nabubřelým ČD fírům žijících ještě v socialismu vadí když se náhodou cestující podívá do kabiny a vidí jak otráveně kouří...
Dále k těm stížnostem. Češi patří mezi stěžovatele, ale pro zlepšení zpravidla nic neudělají. Já jsem si cca před rokem u ČD stěžoval neinformování ve vlacích. Toto je důležité všeobecné téma tak jsem napsal přímo Ing. Blažkovi. Nevěřil jsem, že mi odepíše, ale během týdne jsme si vyměnili asi 10 zcela konstruktivních emailů a myslím, že se něco podařilo zlepšit. Věřím, že kdybyste s věcným dotazem a připomínkou kontaktovali O 12 tak nikoho nevyhodí a budou se s problémem zabývat... Tento přístup se sice pomalu, ale jistě mění k lepšímu a napomohla tomu zajisté i konkurence.Zdraví Martin :-)
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych doplnil, že spoupráce s Německým Stadlerem prý není tak idilcká jak by se mohlo zdát.ČD si nemohli např. zvolit odstím pojezdu a spodku,Stadler najednou přišel s tím, že va vozidle bude jen jedna MG brzda, jiná převodovka atd... Na druhou stranu má vozidlo oproti předchozím sériím mnoho novinek a zněn tak se uvidí jak to bude jezdit.Cestující to jistě uvítají!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Češi patří mezi stěžovatele, ale pro zlepšení zpravidla nic neudělají.

Češi si stěžují zhusta u piva či večer u televize, ale konstruktivní reklamaci či zlepšovací email aby jsi z nich lámal pajcrem. Mám přístup do evidence stížností jistého bus dopravce a člověka překvapí, jaké blbosti občas cestující řeší a naopak nechodí žádné stížnosti na to, co skutečně průser je (jako že se ví kde se průsery dějí, ale bohužel k mnoha věcem vedoucí pracovníci přistupují ve smyslu, že když si cestující nestěžuje, je lepší to neřešit....).

Záclonky na oknech – nepochopím jak je možné že v OBB, SBB, DB, v autobusech, tramvajích to řidičům nevadí.

To je jen o zvyku.
Bezdružická lokálka
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Co jsem tak slyšel názory od strojvedoucích, kteří musí mít i u ČD roletky vytažené (konkrétně na regionovách na PL), tak je to hlavně kvůli tomu soukromí...

Ale také je pravda, že v případě mimořádnosti, kdy budou děti naštosované za stanovištěm, se tím celkem dost prodlužuje případná doba úniku ze stanoviště, což může být někdy rozhodující.
Rešení přináší několik posledních sérií regionov, které mají okno na stanoviště v první třetině až polovině dveří (nad klikou je ještě tak cca 15 cm okno pro výdej jízdenek strojvedoucím + potřebné rámy), což brání zejména těm malým cvrčkům ve výhledu a tudíž nemají důvod se tam zdržovat. Ty starší pak může vykázat průvodčí s tím, že tam nemá co dělat (u 914 argumentace, že v jejich věku snad umí číst, je tam nálepka "neblokujte tento prostor" + na podlaze žlutě vyznačený prostor, kde se dveře otvírají; u 814 navíc ještě další cedulka "nástupní prostor není určen pro přepravu cestujících"). Naprostým fiaskem je pak třeba 814 001-4 + 914 001-3 (+ několik dalších, minimálně 002), které mají celoskleněné dveře. Starší RN mají sice okénko na výdej jízdenek, ale skleněnou plochu na druhé straně celoskleněnou, takže tam je to to samé. Bohužel případ 814/914 001 je i případ RS1



A strojvedoucí jsou zvyklí i na jízdu s otevřenými dveřmi ze služebního oddílu na stanoviště u 842. Holt se budou muset začít zavírat... Ale záhadně tam jim to nevadí, není na ně tolik vidět a mají otevřeno dobrovolně...



Ale co jsem slyšel ohledně rolet, prý se to má začít řešit přes odbory, tak uvidíme...

(Příspěvek byl editován uživatelem Myšák_tom.)
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Mamba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, problematika průhledného stanoviště je zaručeně složitější. Řada 840 rolety má, ale v některých částech stahovatelné pouze do poloviny prosklení. Zřejmě tedy pro odstranění odlesků od zářivek. Ty vzhledem ke sklonu čelního okna ale nevznikají v takové míře, jako na ř.814. Pokud ale bude chtít člověk vidět na trať, bude muset stát na schůdku, neboť je stanoviště vyvýšené, a to už opět brání otevření dveří při úniku. Sedící cestující uvidí pouze sedačku strojvedoucího odspodu a nebe.
Apropo, proč se lidi nedomáhaj "práva" vidět dopředu na trať na vlacích tažených lokomotivou???
A pokud tu zmiňujete nerudného strojvedoucího, tak těch asi bude ještě víc. MV má totiž na WC požární čidlo, které registruje i krátkodobé zakouření od cigarety. Následně se rozhouká nepříjemné siréna na stanovišti (včetně signalizace). Tu nelze vybavit jinak, než tím, že "požár" pomine! Tak si snad dokážete představit, jak nás strojvedoucí, dokážou nadchnout ti, co po nich denně nalézáme na WC haldy vajglů.
Co se týká dveří, tak zvenku jsou na dveřích 3 tlačítka otvírání. Při otevření horním (vyšší lidé nebo perón) nebo spodním (nižší lidé nebo nízký perón) se po posledním pohybu dveře uzavírají po 3 sekundách. Při otevření prostředním tlačítkem (symbol kočárek, vozíček) se otevřou a zůstávají otevřené až do nuceného zavření strojvedoucím. Takže uvidíme, čím se lidé naučí otvírat a podle toho tam bude teplo. Jinak dveře z nástupu do oddílu asi budou citelně chybět. Budem vzpomínat na 810,814...
Brejlovci v Itálii, Čechách a na Slovensku: www.mamba754.wz.cz tady
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se substrát dozví, které tlačítko na dveřích má zmáčknout ?
joey77
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.174
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:38:06    Odkaz na tento příspěvek  

Bude tam drobný text, který 90% lidí nepřečte, protože se jim nechce (komu by se taky chtělo zdržovat se ve dveřích čtením návodu na otvírání), nebo si zapomněli brýle na čtení, protože nepočítali s tím, že budou muset ve vlaku něco číst.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 10:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skleněným dveřím se u nás brání jen proto, že se fírům nechce, aby na ně někdo čučel, nic jiného v tom není. Na západě to funguje bez problémů. Jedině v SRN jsem se setkal s tím, že si na noc fíra zatáhl proti odleskům. Ale opravdu až v době, kdy byla tma.
t.s.834
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:35:45    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu jestli RS1 něco utáhne.... Vytáhli s tím 843 do Kořenova při nedávných utajených zkouškách...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3904
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t.s.834: Což znamená, že kdyby se do Kořenova jelo ve dvou a jeden RS1 chcípnul, ten druhej má šanci ho vytáhnout.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10424
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 15:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sedni do , dej si za sebe zářivku a zajezdi si v noci. pochopíš. nebo taky ne.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě žádné foto 841 001?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5677
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: To je jasný, že prd uvidíš, ale třeba v té 840/1 může být nalepená nějaká fólie, která toho v noci většinu pohltí. Ano, prvořadá je bezpečnost, ale když někdy vidím, jak dokáže nechutně oslňovat pár kontrolek na 810 a nikomu to nevadí, tak to zase tak horké nebude.
Ale jak říkám, já s tím jezdit nebudu, takže mi to může být kdesi.
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo:
V jiných zemích asi platí jiné fyzikální zákony ...
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 17:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy něco pro srovnání:
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 17:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě sedím v Os8366,který jede ve složeny Regionova - 841.001 - Regioniva :-)
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 17:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:Náhodou to na 810 vadí a některý mají tlumení,nebo varianta číslo dvě-víčka z petek...
jihl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.159.116
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 17:43:32    Odkaz na tento příspěvek  

jen dokumentačně

George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 18:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toaleta má uzavřený vakuový systém a prostory WC jsou hlídány čidly pro odhalení kuřáků.

Že to konečně někoho napadlo.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 18:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě příjezd z města.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10425
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 19:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo kontrrolky na 810 tlumim víčkama pravidelně. folii v 840 nevylučuju, nejel jsme, nevim.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t.s. 834: Slyšel jsem že dokonce nad Polubným i se zavěšenou rakví uháněl vstříc kopci 30km/h... To je luxus! :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5976
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro cestující to bude utrpení. To není vozidlo na dlouhé tratě a časově dlouhé jízdy (přirovnání se starou 810 je na místě), je to prostě tramvaj!!! jízda na krátké tratě, tak do 30 minut, prostě kyvadlová a taktová doprava. Kultura cestování zde hodně utrpěna a 814 nabízí podstatně více komfortu a pohodlí.

840/1 je více nízkpopodlažní, s klimatizací a lepšími podvozky, ale na straně 810 jsou dveře do oddílů a "vlakový" poměr počtu sedících a stojících míst. 840/1 není špatné vozidlo, ale vnitřní uspořádání (preference pochybných sklopných sedaček namísto klasičtějšího uspořádání z něj dělá méně příjemnou záležitost.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde ksakru za ty nárazníky? Jinak ten vysouvací schůdek z jedné strany chválím, ale z jedné strany bych ho trvale přišrouboval k podlaze. Mám s ním totiž dost špatné zkušenosti. Nevím, zda to bylo způsobeno strojvedoucím nebo tím schůdkem, ale jednou jsem potřeboval rychle přelézt z dezira (tehdy se žlutými polepy RegioJet) na Yellow submarine (Žlutou ponorku ČD) a to přes celé nádraží a na přestup byly 2 minuty. Nějakých půl minuty po zastavení jsme čekali, než se schůdek vysune... Hrozný pocit že kvůli vyzkoušení konkurenčních služeb budu 2 hodiny tvrdnout na nádraží...
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 21:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sedni do , dej si za sebe zářivku a zajezdi si v noci. pochopíš. nebo taky ne.

Jak někdo psal, na západě asi platí jiné fyz. zákony, když to tam jde. Pokud to někoho oslní, tak ať si zatáhne. Ale přes den nechápu, proč by mělo být zataženo. V autobusu to také jde a zářivky svítí. Jak je to možné?

preference pochybných sklopných sedaček namísto klasičtějšího uspořádání z něj dělá méně příjemnou záležitost

To je z důvodu místa pro kola. Takových původně mělo být jen několik. Najednou se někdo rozhodl, že tak budou vypadat všechny. Z jakého důvodu nevím.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 21:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Najednou se někdo rozhodl, že tak budou vypadat všechny." To si děláš prdel ne? :-(
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
„V autobusu to také jde a zářivky svítí. Jak je to možné?“

Samozřejmě že v okolí Prahy, Brna, Ostrav a větších měst autobusáci nezhasínají. Ovšem jakmile jede nějakou linku kde spojuje vesměs malé vesnice (nebo menší města) a dostane se na okraj toho sídla, tak ihned zhasíná všechna světla! A tohle dělá většina řidičů spíše starší, ale dost mladých také zhasíná.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor:

Nedělám. Původně se plánovalo jen pár motorů osadit sklopnými sedačkami, aby se zvládlo pokrytí cyklovlaků a zbytek měl být jen se dvěma prostory u dvěří. Pak se někdo rozhodl, že všechny budou mít sklopnou celou řadu.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek 102:

No nevím, když jsem jezdil z Jablonce do Rychnova na vlak, tak tam nezhasínal snad nikdo. A to se jelo skrz lesy.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto:
A to když já jezdím ze Šardic do Mistřína (u Kyjova) tak řidič zhasíná i na 2 minuty co mu ta cesta ze Šardic do Mistřína trvá... Ale tohle sem už opravdu nepatří...
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....
Matuu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 23:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je nějaká nová řada s označením Vysočina?
Dement_642
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2011

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 00:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové!Jestli si dobře pamatuji,tak ty prosklené dveře na stanoviště jsou potaženy folií jako u Desira a snižuje to propouštění světla.V Německu je to běžné,a na RS1 to nebude jinak.A pochybuji že výrobce povolí nějakou dodatečnou montáž roletek.Možná jestli na tom jezdící strojvedoucí nebudou muset nosit řádnou reprezentatývní uniformu jako my na Desiru.
Jde doopravdy jen o zvyk.Víc bych to neřešil.

Zhor-se nediv.RS1 42t a 2x257 kW to je doopravdy LUXUS pro těch cca 70 lidí!30 km/h tam snad valí i solo 810.Nebo né?

Myšák tom-RS1 má vysouvací schůdek,je to pár vteřin a musí to předem fíra zadat než otevře dveře.
Na Desiru je vysouvací plošina pro vozíčkáře,obsluhuje se extra pří potřebě pro nástup či výstup vozíčkáře a té to trvá podstatně déle.
A propó.Jak to má RS1 s plošinou?Odkuď se obsluhuje?Si to nějak nepamatuji.

Tak koukám jak Vysočina,tak Lbc mají šroubovku a spřáhla.Zásuvka na přívěšáky nikde,takže to bude jak v cizině,prostě se za tím nic tahat nebude.

jihl-pěkné foto.Jak tak koukám na to stanoviště,RS1 pro ČD není vybaveno PZB užívaná v Německu
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 09:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se nediv.RS1 42t a 2x257 kW to je doopravdy LUXUS pro těch cca 70 lidí!30 km/h tam snad valí i solo 810.Nebo né?

Jestli jsem ho dobře pochopil, tak tím schuttlem měli vytáhnout 843 rychlostí 30 km/h. S tím by asi kadibudka neupalovala...

Zásuvka na přívěšáky nikde,takže to bude jak v cizině,prostě se za tím nic tahat nebude.

Jelikož tyto schuttly nedokáží pobrat frekvenci kol dnešní 16211 v sezóně, navrhoval jsem, aby se na tomto vlaku jezdilo ve složení RS1+2x015+742(714). Kvalita zůstane zachována jedním RS1 a kola určitě poberou.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.73
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 09:28:54    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mne, jestli při jízdě do mírného stoupání nebo po rovině řídící jednotka motorového vozu uvádí druhý motor do volnoběhu.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 09:54:43    Odkaz na tento příspěvek  

pochybuji že výrobce povolí nějakou dodatečnou montáž roletek
Se to okno polepí Bleskem a Zájmy strojvůdce, aby chudáka řidiče někdo neokouknul :-). Doufejme, že za to budou nějaké "motivační" postihy. Jo, už nepůjde jezdit v nátělníku a žabkách jako na 810, na druhou stranu bude na stanovišti klimatizace, ne skleník, tak ani není důvod.
Hansol58231
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.254.64
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 10:23:35    Odkaz na tento příspěvek  

Má to prej další chyby, a to: malé police na zavazadla(nad sedačkama)
a malé odpadkové koše a jen na třech místech

takže lidé cpou odpadky všude možně.
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 10:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto : Tahat nic nebude? Viz. mnůj příspěvěk č.277. Jasně Regionovy nejsou "přívěšáky", ale jenom samotné to rozhodně jezdit nebude a důvod se tady určitě brzy provalí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Peter_M.)
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Dement_642
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2011

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 13:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito-a jestli jsi pochopil ty mě,tak jsem psal "sólo 810"!A 843 mají jaký výkon že tam do kopce s řidičákem tolik nejede?

Kola možná poberou,ale kvalitou se ta souprava dostane zase hodně zpátky.

JF-již jsem to tady psal.RS1 na rozdíl od Desira či Regiosprinteru,při poloze páky v nule odpojí trakční náhon obou motorů.

A ještě k těm dveřím na stanoviště.Např.Desiro má kouřová skla a ještě nalepenou folii
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5685
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hansol58231: a malé odpadkové koše a jen na třech místech

takže lidé cpou odpadky všude možně.


Nepopírám, že to tak může být, jen bych se chtěl zeptat, kolik že lidí to už od včerejška odvezlo, když jsou s tím tak špatné zkušenosti?
Začínám nabývat dojmu, že ať se koupí co se koupí (hlavně u ČD), tak aniž by to většina zdejších opravdu v reálu viděla/vyzkoušela, tak je to prostě špatné.
Určitě to nějaké chyby mít bude, ale s hodnocením bych klidně ještě počkal, protože se může stát, že klady nad nimi nakonec převáží.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 15:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:Velkej souhlas..Ať se koupí co se koupí,vždy to je špatně...Řekl bych,že je to naše povaha-pořád remcat
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 15:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On ten Jan Hus byl taky jen takový remcal...
Jsem hrdý Čech "remcal"
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 17:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No že tady na K-repu je kde kdo odborník na HV a ekonom a politik a třeba i navrhovtel laku a typu sedadel je všeobecně známá věc,ale že tu je i husita,to jsem netušil...