K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 04. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 04. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 14:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák:
Máš svobodu projevu, ale musíš držet hubu.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11230
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 14:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Kašpar a Achjo: No tak to si musíme vybrat, jestli chceme být jako v Německu nebo jako na Ukrajině. Podivejte se, každej ví že na přechodu tramvaj má přednost před chodcem a přesto je v Praze rozsáhlá kampań na toto téma a nemyslím si že by to bylo špatně a že by to byly vyhozené peníze. prostě chovatse: Něco se nám rozbilo, není to naše vina ale uděláme aspoń něco pro to , abyste nebyli naším bordelem ohroženi je cesta do Evropy.Tak se to dělá v každé civilizované zemi. I ty dálnice už napíšou ceduli Sorry, musíme to opravit. Alibisticky říct - dyť jsou na to předpisy - je cesta na ukrajinu. Podle toho taky ty vaše vlaky vypadaj, to se na mě nezlobte.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 14:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli chceme být jako v Německu, tak řešme problém na straně poptávky po barevných kovech. To je příčina. Nefunkční PZS nebo autoblok je jen následek. Pokud tomu necháme volný průběh, což se zatím tak děje, bude zanedlouho po zbylé a dosud nerozkradené infrastruktuře jezdit každý vlak podle rozhledu s předběhovým vozem a kulometnou četou.
Ach jo!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.34.22
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 14:52:38    Odkaz na tento příspěvek  

Kaem: žijete vůbec v ČR? Všímáte si vůbec chování lidí ve svém okolí. My dávno jsme na té Ukrajině! (a vůbec se mi to nezamlouvá!)

A dodržování předpisů je snad pro normálního občana normální!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11233
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 15:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ach jo: nezpochybňuju dodržování předpisů a z čistě formálního hlediska máte pravdu. Postavit tam ceduli je ale "in" v civilizovaném světě. Možná že nějaký rozvážnější soudce by usoudil, že dráha neudělala vše k odvrácení nebezpečí v takové výjimečné situaci... nevim.
Ach jo!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.92.218
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 15:56:31    Odkaz na tento příspěvek  

Kaem: opravdu už nevím. Vyrostl jsem v době, kdy jsme se učili od mala být samostatní a logicky uvažovat. Dnes si bez návodu a hlavně upozornění snad neutřem ani zadnici.........

Dráha snad tou pomalou udělala maximum možného. Pokud na přejezdu není aktivní bílá či červená signalizace, jasně platí pouze ty kříže, ať tam klacky jsou nebo ne. A jak se při křížích chovat, je ve vyhlášce jasně psáno........

Pokud do každé lidské "blbosti" budeme tahat soudce, jak je dnes "IN", tak společnost půjde do .......... Díky podobnému chování rodičů vůči kantorům, dnes pomalu žádná školka nebo škola nepořádá žádné akce, výlety nebo dokonce školy v přírodě. Je tak dál! A až to s váma sekne po přečtení nějaké drsnějšího příspěvku, tak vám nikdo nepomůže, neboť se budou bát, že je zažalujete, že vám špatně dali první pomoc........... smutné.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4334
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 15:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No až bude cena práce aspoň přibližně srovnatelná s cenou mědi ve sběrnách tak se s tím dá něco dělat. Když si někdo ukradením okapů z baráku za den vydělá v čistejch tolik kolik za hákování někde u pásu 20 dní v měsíci (pokud takovou práci vůbec sežene...) tak zcela upřímně by byl blbej aby šel hákovat.

A počítejte s tím že jak se zpřísní poskytování různých dávek tak přibude krádeží.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 17:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, Ach jo - Dle mého skromného názoru v případě nefunkčních závor, zabezpečení přejezdu pouze značkou - křížem a následné nehody zřejmě bude na straně SŽDC dána odpovědnost za škodu způsobenou provozní činností ve smyslu § 420a OZ. Podle mého názoru značka s křížem v kombinaci s nefunkčními závorami nebude soudem považována za dostatečné varování řidičů před nefunkčními závorami.

A jinak pokud jde o ty školky, to je hodně odvážná zkratka, co píšete, že se všichni bojí někam jezdit. Mám čtyřletého syna ve školce a každou zimu jezdí děti na týden na Kolínskou boudu na lyže a není žádný problém ani obavy školky ze zodpovědnosti.

Holt když někdo chce, tak to jde být opatrný a prevenční povinnost naplňovat. Ale jako neželezničář zcela jednoznačně říkám, že pokud jsou nahoře závory pro nefunkčnost a někde na kraji je značka s křížem, tak možná 90 % řidičů si bude myslet, že vlak nemůže jet a na přejezd vjede. A pokud se stane nehoda, pak dle mého názoru bude dána jak odpovědnost SŽDC dle § 420a OZ, tak i odpovědnost řidiče (porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích).

(Příspěvek byl editován uživatelem Dan1977.)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 18:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo!!!:
O co mi jde, o to co píše Dan1977.Pokud dojde k nehodě, tak to opravdu odserou lidi na dráze.A nechci myslet, co se stane když fíra pojede 11km/h přes přejezd a trefí auto!!!.Ano v tomhle případě je potřeba vodit lidi za ručičku.Jsme jak stáda tupých ovcí.Šranky jsou nahoře, bílé světlo nesvítí, lidi nenapadne, že by tam mohl jet vlak.Typuju, že jednoho řidiče z 10 napadne se rozhlédnout.Sám sem si to zkusil přejet přejezd u dopravního podniku v Teplicích, když jel vlak a ty reakce lidí??Vyděšené pohledy a vystupovali z aut co se to děje.Až se do podobné situace dostanete, pak budete nadávat, že tam ta stopka mohla být, pač si to uvědomíte, že je něco v nepořádku.
Ale jinak reakce na ten článek byla z jíného důvodu.Nechci o tom psát.Možná je chyba i na straně novináře.Tím jak to napsal.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 19:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řekl bych, že asi největší problém většiny zde diskutujících bude se na věc podívat optikou někoho jiného, zejména druhé strany. To je totiž to, co se vám občas s ironií a nadsázkou snaží vysvětlit Káem. To samozřejmě neznamená, že má automaticky pravdu, ale plošně ty jeho výkřiky bohužel platí. Ať teď o přejezdech, nebo jindy o Kozině, nebo o využití lokálek!

Musíme si všichni uvědomit, že spousta věcí už dnes dávno neplatí (např. ZDO), ale také neplatí, že je všechno v , jak se nás tady snaží přesvědčit fanošové. Těžko to však vtěsnat do jednoho nebo několika příspěvků, tak doufám, že se aspoň někdo z vás nad tím zamyslí a pokusí se na problematiku podívat z vnějšku, nikým a ničím neovlivněn.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Sergej11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 23:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo tu někdy psal ,že ví info o návozech na den železnice a později se podělí :-) hlavně sergej a spol z Lužné nebo 475.179 z České Lípy by mě zajímal.. kdy a kudy :-) předem díky moc někomu za info tu popř.na email
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m., Všemu rozumíš,tak jak je to? Ty seš GURU podle Tebe se točí zeměkoule.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3049
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 11:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: Nuže, ač s T-m vedu mnohé diskuze, tak se obávám, že tentokrát má pravdu.

Nesvítí-li na přejezdu positivní signalizace a není-li tam stopka pro auta, smím bez zastavení přejíždět přejezd rychlostí 30 km/h a je povinností provozovatele dráhy zajistit mi potřebné rozhledové poměry, abych včas spatřil přijíždějící vlak a mohl při povolené 30 km/h rychlosti bezpečně zastavit. Jste si jist, že tohle dotčené přejezdy splňují? Já ani náhodou. Všechny přejezdy mezi Teplicemi a Bohosudovem jsou v oblouku nebo jeho blízkosti. Traťová rychlost je 80-100 km/h, zda byl či nebyl vydán příkaz Op mi, jakožto silničnímu dopravci není nic známo. Je mi však známo, že positivní signál dostanu teprve v okamžiku, kdy jsou volné přibližovací úseky z obou směrů, tedy často přejíždím koleje bez positivky. A měl bych vědět, že byl navíc zaveden jednokolejný provoz? A že tedy mohu očekávat vlak i z nečekané strany?

Tohle by skutečně mohlo být posouzeno jako nedostatečná péče o bezpečnost obecně nebezpečného provozu, za který je dráha podle ustálené judikatury považována už asi 150 let. Prostě dráha nesmí, z jakéhokoli důvodu, nebezpečnost svého provozu zvýšit. Jistě, tohle by se mělo projevit při potrestání pachatelů - ale ti pachatelé nejsou v jakémkoli vztahu s event. poškozeným účastníkem silničního provozu.

Takže nepoužívejte zjednodušené odsuzující argumenty.
Sergej11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 11:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak v Děčíně se to už páří :-) jen škoda že nikdo nedal info o návozech bylo krásně na zachycení těchto vzácnách okamžiků a tak boužel jen dokumentačně



jinak co jsem viděl tak v Dc je už i kolona se sergejem moc se toho asi už tedy na návozech nezachytí
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.208.72.73
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 13:59:41    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33: Máte zajímavé sebevražedné sklony, nebo si přislušný § vykládáte dle svého.

Nicméně §28 (1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.(3) Ve vzdálenosti 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění smí řidič jet rychlostí nejvýše 30 km.h-1.

Běžný člověk by se tedy choval zvlášť opatrně a jel max.30km/h, pokud by tam viděl....... Pokud si není jistý, má i zastavit. Ale tohle učí již v autoškole!!
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 14:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpy: Ale tohle Vám přece nikdo nebere, že to tak je. Já jen říkám, že pokud budou nefunkční závory, řidič vjede na trať a stane se nehoda, tak nepochybně pokud následně dojde na CIVILNÍ soudní spor (trestní odpovědnost nechme stranou), tak bude dána odpovědnost za škodu jak na straně řidiče za zaviněné porušení povinnosti dle § 427 a násl. OZ, tak na straně SŽDC (objektivní odpovědnost za provozní činnosti dle § 420a OZ). V krajním případě by mohla připadat do úvahy i odpovědnost provozovatele drážní dopravy, ale to jen tehdy, pokud by například vlak jel rychleji, než kolik pro tento zvláštní případ určí speciální instrukce (nevím přesně jak to nazvat).
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.208.72.73
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 14:23:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ale tím, že tam je zavedena pomalá, je přeci rozhledovým poměrům učiněno zadost. Navíc tam vlaky ještě "houkají". Proč tedy tu stopku? Pro lenost či neznalost řidičů?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3133
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 14:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stopka by se tam měla objevit jen v krajních případech, kdy skutečně nelze podle příslušné přejezdové ČSN zajistit náležitý rozhled pro silniční vozidlo blížící se k přejezdu.

Normu si nepamatuji zcela přesně, ale myslím že v případě nefunkčnosti přejezdu by tam měla být automaticky zavedena pro vlaky rychlost 10 km/h.
Bezdružická lokálka
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 15:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč tedy tu stopku? Pro lenost či neznalost řidičů?

V reálném životě je prostě potřeba počítat s reálným chováním lidí - což v případě zvednutých závor u značné části znamená mentální zkrat "můžeš jet".
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 15:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že Hungry bear to popsal naprosto přesně.

A jak už tady psal někdo výše, v Německu při takové poruše stojí u porouchaných závor přímo pracovníci dráhy a řidiče na možné nebezpečí upozorňují.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 15:58:20    Odkaz na tento příspěvek  

Tedy jistá mix. pohodlnosti s neznalostí, dobře. Ale tohle přeci nespraví "oranžová" vesta při každé mimořádnosti (kdekoli na silnici). Zde prostě selhávájí výuka/zkoušky a neexistence následných školení řidičů (nereferentů). Kolik řidičů dnes ví, že na kulaťákuse blinkr dává pouze vpravo, či něco o přednosti MHD při vyjíždění zezastávky.............atd. Netahal bych do toho tu "dráhu". Když zhasne na křižovatce semafor, taky tam žádnej policajt nenastoupí, jsou tam značky a dost. ( je pravda, že v Praze to okažitě způsobí kalamitu, ale to je jiná).
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 16:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan1977: V Německu při poruše nikdo na přejezdu nestojí, strojvedoucí musí přejezd před přejetím zabezpečit.
Při plánované údržbě stojí na přejezdu človíček a nikoho neupozorňuje, prostě přes silnici natáhne červenobílou pásku a po průjezdu vlaku ji sundá.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 17:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik řidičů dnes ví, že na kulaťákuse blinkr dává pouze vpravo,...

Protřelý šofér ví, že když chce na cizí pojistku vyměnit plechy/plasty vpravo, tak stačí vyhledávat kruháky, když vlevo, tak parkoviště nákupních center
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 20:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra 24.9.2011 mimo velké slávy v Děčíně ještě zvláštní vlak v trati Německo - Praha a zpět. V čele by měla dýmit loko 01.509.Z Děčína v 9:35 v Praze v 12:00. Zpět Praha 16:35 a Děčín 18:43.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11235
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 08:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tadle diskuse je prostě typicky šotoušská. Někdy se trošku stydím za svou lásku k vlakum, když vidim, co za lidi ji sdílí se mnou.
Prostě: Zdvižené závory bez jakéhokoliv upozornění jsou pro řidiče signálem, že nic nepojede. Jak jsem psal, přál bych si tam nějakou menší nehodu bez zranění, aby soud rozhodl, kdo tady měl pravdu. Ono jinak zaryté šotouše a modré koule přesvědčit nelze. Jedině postihem a trestem. Proto dráha vypadá tak jak vypadá, to vám píšu po několikáté.
PS: A na kozinu stejně nic nevyjede.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 09:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdvižené závory bez jakéhokoliv upozornění jsou pro řidiče signálem, že nic nepojede.

Někdy si ten zákon o provozu na pozemních komunikacích přečtěte, pravděpodobně budete velice překvapen.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Základní problém je v tom, že krádeže jsou nedostatečně postihovány. Včetně problematiky sběren. Kdyby každý kousek kabelu ukradený z funkčního zařízení na dráze byl klasifikován jako obecné ohrožení a pár trestů natrvdo padlo, tak se situace mírně zlepší. V debatě jsou řešeny bohužel jen následky. Je potřeba jít po "jádru pudla".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11240
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Po 1000 tady opakuju, že ten zákon znám dobře a že navíc vím něco o psychologii řidičů i soudů. Dan1977 se to tu marně snažil vysvětlit taky. Čoveče, mě je z vás smutno, tak marný snažení vysvětlit myšlenkové pochody řidičů aut jsem ještě nezažil.
tak já to zkusím ještě jinak, abyste viděl že jsem pedagogický, didaktický laskavý a že to se šotouši a modrými koulemi myslím dobře: Pokud vlakvedoucí/výpravčí/průvodčí/strojvedoucí dá znamení k odjezdu a odjede přesně včas, i když v dálce vidí dobíhajícího kaštana, budou z hlediska předpisů OK. Co si ale pomyslí ten kaštan a pojede-li s dráhou podruhé je ovšem jasné. Chápete aspoň tohle???

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - ujíždění dobíhajícím není vlastnost jen a pouze vlakové dopravy. V MHD je to naprosto normální..... alespoň v Karlových Varech.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11243
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 11:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mžitka: Ale nic dobrého si nepomyslíte, že ne?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 13:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty dobíhající by totiž mohlo v zastávce stát něco celý den.Neujeduli prvnímu,poběží druhý a tak dále.Zkudte u MHD pane Káem jezdit,po pár měsících se vás zeptám,zda čekáte na každého běžce.
A srovnávat železniční dopravu s MHD,mno...
Přeci je tam určitý rozdíl,ale když je po výpravě vlaku,tož smůla.I když zase záleží na okolnostech a druhu vozidla,v tom mi snad dáte za pravdu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11244
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 16:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vám tady něco opíšu z časopisu MD 4/2011, tedy aktuální číslo, článek o teplických busech:
CIT:"Plně obsazené městské autobusy linky 7 byly dvakrát za sebou zachyceny projíždějícími vlaky. Obě tragédie přitom zavinili zaměstnanci ČSD hrubým porušením předpisů, že při průjezdu vlaků zůstaly závory nestaženy... "
Bylo to sice v roce 1955, ale tuším, že již tehdy platilo to, že je-li tam výstražný kříž musí řidič silničního vozidla předpokládat a všechno to blablabla co tady většinou melete.
Vy ten bordel v těch severních čechách tak nějak máte v krvi, co?
Vlada 749: Řadím si vás do kategorie "Další-modrakoule-co nepochopila-analogii".
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 17:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

káem: velice děkuji
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 08:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si pamatuji, tak u závor výstražné kříže nebyly,alespoň u těch místně obsluhovaných.Ty bývaly při poruchách střeženy.Jiná kapitola je,když závorář přejezd neuzavřel a to byl asi případ Teplic v roce 55.Tam byl viník jasný,zaměstnanec dráhy.
Ale dnes jsou poruchy přejezdů řešeny tak,že vlak jede max. rychlostí 10 km/h, ale i řidiči mají své povinnosti.A ty se bohužel ignorují.Čím pomaleji vlak pojede,tak řidiči stejně před vlakem se budou snažit projet.Několikrát jsem toho byl svědkem,kdy vlak před přejezdem brzdil jak o život a před nárazníky prosvištělo auto....co k tomu dodat??????
151023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 19:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Den Železnice Děčín 2011 - jízdy historických vlaků
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsem jel (bohužel) autem z Polep a všiml jsem si, že na křešickém esíčku visí rychlostník "100" a dál na Litoměřice dokonce "120". Dlouho jsem tam nebyl a bylo to v noci, můžu se zeptat, co a kdy se tam dělo? Díky.
Steewe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chtěl jsem poprosit o pomoc.Dělám maturitní práci a potřeboval bych nějaké technické údaje.Nevíte někdo kolik km tratí se nachází v Ústeckém kraji, kolik jich je elektrifovaných, či kolik je tady tunelů a na kolika tratích je provoz už dávnou minulostí?Hluboce Vám děkuju.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Steewe, když už to má být maturitní práce, tak si napřed definuj pojem trať. Chceš započítávat důlní dráhy? Ty jsou totiž v řadě případů výkonnější než SŽDC a jsou jich desítky kilometrů. Úplný přehled by měl být na Báňském úřadě.
A co vlečky? Také dosti kilometrů. A někdy s velmi významným provozem (elektrárny, chemičky). To by měli vědět na SŽDC, ale jestli údaje z přípojovacich smluv nějak evidují, nevím.

A nezapomeň, dráhou jsou i trolejbusy a tramvaje, přičem ty se v kraji významně podílely i na meziměstské dopravě.

Co je hlubokou minulostí? Vždyť např. celá trať Ústí - Klášterec je s malými vyjimkami trasována úplně jinak, než před 60 lety. Ale tady nejlépe pomohou běžné mapy a jízdní řády. Nejdostupnější, pokud jde o minulost je "Seznam tratí" na Želpage, kde nakdeš i staré mapy a jízdní řády.
Steewe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 15:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, upřesním to.Pod pojmem železniční trať si představuju železniční cestu, na které jsou provozovány vlaky českých drah,o vlečkách a důlních tratích se ve své práci nezmiňuji.Co se týče minulosti tak by mě zajímala od roku 1980 do roku 2005
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 17:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Steewe: Tratě SŽDC, kde jsou provozovány vlaky jiných dopravců, než ČD zájem nemáš? Nebo je budeš považovat za zrušené?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7177
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 19:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty přece už dávno neexistují, ne?
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 19:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Steewe: Takže tři kilometry tratě ve Varnsdorfu, kde jsou provozovány vlaky Trilex, počítat nebudete? :-)

Abych jenom neryl: V ústeckém kraji je 10 tunelů (Františkovský, Děčínský, Ovčí stěna, Červená skála, Jakubský, Pod Větruší, Úpořinský, Mikulovský, Novoměstský, Březenský), jeden na vlečce (Loubský) a jeden na hranici kraje (Džbán).
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6659
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otevřený dopis hejtmance Ústeckého kraje - protože se to týká celkově ÚK, dám to sem.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 20:58:49    Odkaz na tento příspěvek  

Hejtmanka možná umí péct buchty, ale jinak je úplně mimo. Je to jen loutka, ovládaná někým jiným - takhle nějak to vidím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5766
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 21:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Vy skutečně děláte, jak kdyby neexistovala jiná veřejná doprava jak železniční. Možná byste si třeba u té trati 160 mohl analyzovat, kolik lidí poškodilo faktické převedení osobních vlaků v úseku Žihle-Žatec na rychlíky, vždyť jich jezdí podobné množství. Vždyť to jsou vesměs obce o pár desítkách obyvatel. Ještě chybí doplnit rychlík s odjezdem v 8:00 z Plzně.
A ještě k trati 124. MD ruší jen své vlaky. Co udělá kraj s jeho dvěma páry, je otázka. Někde jsem tady na káčku četl, že by naopak měl nějaké vlaky připlatit a měly by jezdit cca 4 páry, tedy zřejmě oběh pro 1 soupravu.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6662
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 21:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: To, co já dělám, je něco, o čemž jsem přesvědčen.

Vždyť to jsou vesměs obce o pár desítkách obyvatel.
No jistě, v jedné obci je tolik lidí, co v Plzni v jednom paneláku, tak na ně můžem zvysoka , že? Protože tohle mi přijde jako nesmírně arogantní přístup.

Ale když jsme u tý 160, já jsem postřehl zcela jinou věc. Že ty autobusy, který by měly jezdit místo těch osobních vlaků jezdí stejně s minimem cestujících. Od Petrohradu do Blatna to bývá většinou prázdné, navíc se nestíhá jízdní doba, takže ten přípoj k rychlíku (od rychlíku) je diskutabilní. A ještě něco jsem zaregistroval, totiž že si rodiče děti z obcí, kde ten osobák nejede, a jede jen bus, na ten vlak svážejí, protože nemají jistotu, že jim to v Blatně neujede.
Mimochodem, před změnami, kdy Os přestaly jezdit postupně do Loun, Žatce, až skončily v Podbořanech, jezdilo tím vlakem dost lidí, ale s nekoncepčními změnami jich ubylo. Ale co, vždyť v těch obcích bydlí jen pár obyvatel

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, Matinemarylinmansone, pište dopisy, třeba i otevřené, komu chcete.

Pokud chcete obsadit vlaky potřebným počtem cestujících, pak si je ovšem za své peníze musíte najmout. Kde nic není, ani čert, natož Martinmarilynmanson nebere...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5767
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těmi osobáky jezdilo dost lidí protože nebylo tolik rychlíků. Takže zřejmě převažoval tranzit. Dneska už jsou rychlíky ve dvouhodině. Takové Kaštice (85), Kněžice (101), Čejkovice (30) či Žabokliky (32) skutečně vlak nezaplní. Jestli je něco na 160 chyba, tak to je projíždění 1600hlavého Vroutku.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6663
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33: Rozhodně je lepší psát, než jen sedět a kecat hubou. Apropó, oni ty lidi jezdili, dokud mohli, dokud byli přípoje, dokud se vlakem dalo někam dostat.

Orky: V létě, při cestě do Loun, se lidi v rychlíku divili, že přijeli do Kryr a vidí rozhlednu, a uběhne deset minut a za Vroutkem se zas vlak blíží k rozhledně. Takže vzít trať a udělat trať z Kryr do Podbořan přímo by bylo řešení, s tím, že Sp by jel přes Vroutek jako doteď.

Ale tady jde především o spojení Podbořanska, potažmo Kryrska s centrem - Žatcem a městem Louny. Do Žatce teď jezdí autobusy + rychlíky, takže v pohodě, ale do Loun je to stále nic moc, ještě když linka DPCHJ jede přes půl Ústeckého kraje. A jet ze Stebna do Žatce nízkosedlovou Sorkou není příjemný zážitek, to už i ta 810 je lepší.
Nehledě na to, že část lidí, opravdu, tím autobusem prostě nepojede. Průzkumy nemám, ale je to tak.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5768
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Záleží jaká část busem prostě nepojede. Pokud to není alespoň trochu slušné množství, tak zkrátka nemá vlak smysl řešit. Alternativu mají. Vlak je dopravní prostředek pro větší přepravní proudy a ne pro pro jednotlivce.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6664
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Když vzpomenu na střední školu, tak 85% lidí ze třídy pojede vlakem, autobus je pro ně póvl. Prostě to tak je. Když jsem onehdá navrhoval, že na výlet do Lokte můžeme jet s ČI-DU (autobus jezdí prázdný, 30 lidí se tam vejde), tak jsem byl přehlasován, neb se jelo vlakem do Chodova s přestupem do Lokte. A chtěli tak jet mladý, ti, kteří ještě neměli řidičák a při volbě mezi vlakem a busem dali přednost
Když už měli řidičák, tak část hupsla do aut. Ale když už musela někam vyrazit (auto se porouchalo, oslava), jela vlakem.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 23:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson: Co je póvl pro lidi z Vaší třídy je zajímavé. Zejména, když to srovnám s počtem cestujících, kteří denně nastupují do autobusu a nebo do vlaku. Na to jsou celkem nezávislé statistiky. Celostátní, evropské, světové...

A mohl byste upřesnit důvod, proč by Vaši cestující měli cestovat právě do Loun, když malý okres mají v Podbořanech, nemocnici v Žatci (další malý okres)? Neměla by jim být postavena extra dráha do Varů?

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6665
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 06:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co treba do prace?
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 07:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co treba do prace?
Jo, to bych Ti vřele doporučil. Hezky do směnného provozu na 12hodinové šichty u pásu. Pak bys možná měl míň času na blogování ptákovin ve stylu "jsem Brouk Pytlík, co všechno zná a všechno ví".
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5773
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 08:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx:
MMM: Co třeba autobus? :-)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11315
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 09:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Zajímavá myšlenka: CIT..."Těmi osobáky jezdilo dost lidí protože nebylo tolik rychlíků"... Když jsem to před lety napsal já o trati 200, že rychlíky zabíjejí osobáky, kamenovali mě a někteří i plivali. To poznání tady v tý oblasti jde strašně pomalu.
MMM: Co máte za školu, že tam bus považují za póvl? Nějakou střední výhybkářskou?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4388
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 10:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nehledě na to, že část lidí, opravdu, tím autobusem prostě nepojede. Průzkumy nemám, ale je to tak."

Nwevím co říkaj statistiky ale je to tak. MMM má v tomto naprostou pravdu. A je to vidět i na "školních" busech kde se ještě před 15 lety lidi málem nevešli a dnes tím jede 30 ks když se zadaří. A až na vaslovené výjimky Jana Čury a pod. jsou busy naprosto okrajovou záležitostí. Na dálkovku málokdo dělá rád pár hodin skrčence. A u místních zase díky pomalému odbavování a zde mnohdy vzývanému zastavování "každýmu u baráku" vznikne kravskej dostavník kterej má cestovní rychlost chromýho cyklisty. Jako přípoj do města/k vlaku kdy se v tom neposkakuje dýl než půl hodiny to ještě jde, hodinový postávání "u každý husy na návsi" je ale natolik deprimující že denně dojíždět s tím může fakt jen velmi otlej nebo ten kdo fakt jinou možnost nemá (a ten VHD uteče jakmile ji mít bude...).

Konkrétně bych řek že na tý 160 by to neměl bejt rychlík ale spíš něco jako "lepší osobák". Neboli od Žatce přes Podbořany po Bahno stavět v podstatě všude na znamení (843 to umí i s vlekem) a bý případně doplněn šukafonem.

Ono se tu rádo píše "tak si zaplať vlak", "bus je levnější" etc. Jenže - pokud má být VHD služba co největšímu počtu ovčanů a ne jen žumpa na prachy tak při třetinové dotaci na bus oproti vlaku musí ten vlak odvézt 3x tolik cestujících aby dotace na cestujícího byla stejná. Pokud se stane že po zrušení šukafonu s 30(15) lidma pojede bus s 10(5) lidma tak je celej systém furt stejně drahej.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 11:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Takhle fanaticky jak píšete Vy Vám klidně taky napíšu opačně a konkrétně , proč lidi nejezdí vlakem ale raději busem nebo autem.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 11:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Takhle fanaticky jak píšete Vy Vám klidně taky napíšu opačně a konkrétně , proč lidi nejezdí vlakem ale raději busem nebo autem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4392
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 11:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klidně napište. Problém je v tom že z vlaků už dnes až na výjimky lidi neubejvaj, spíš naopak. Zatímco u busů stále ubejvaj a opak je výjimkou.