K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 03. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 03. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2454
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 00:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Rád bych byl stejným optimistou, ale pokud vidím intenzitu snažení optimalizátora, který dodnes neprokoukl k čemu se propůjčil, politickou nepodporu této konkrétní železnice, tak nikde není psáno, že např. k 1.2.2012 se na osobní dopravou opuštěných tratích nevyhlásí ZAN, který nebude vůle stáhnout, takže trať do několika málo let skončí celá.

Totiž pokud by byl zájem o udržení dopravy na těchto tratích, tak nenastane situace, o které píše pan Dluhonice, a to, že nabídka na provozování alespoň turistických vlaků bude odmítnuta. Ono to pak celé smutně připomíná dění na trati 132, kdy nabídka seriozních firem na provozování dopravy byla odmítána s tím, že na trati je přece nákladní přeprava, vojenský prostor a tu osobku si obce vyřeší hurvínkem. Jaká je realita všichni víme a těžko lze očekávat, že o podobné tratě bude mít někdo zájem. To nebude ani KŽC, který díky několikerému projetí motoráku po trati za 10 let zatím úspěšně blokuje rušení.

Tratě totiž přežijí jen v tom případě, že o ně bude mít skutečný zájem region kolem nich. Pokud si to místní neuvědomí a budou spoléhat, že to za ně někdo vyřeší, jedná se o začátek nevratného konce.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 00:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obce - bez obcí to nejde. To se ví. Naprostý souhlas.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 14:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Nikki: V pořádku, omluva se přijímá..

Mno, tak zatím je v celku, ale již je administrativně zrušená, jsou demontované všechny PZZ, zbourané přebytečné objekty, tedy kromě stanic v Dubňanech a Svatobořicích, kterým by se demolice měla pravděpodobně vyhnout, jsou obývané a v relativně dobrém stavu. V DRÁZE č. 9/2009 se o 257 psalo, že je již zrušena a čeká ji zdlouhavý likvidační proces, v tomto případě už ji čeká pouze snesení trati.

Padlo také nějaké prohlášení, ale není nijak potvrzeno, že v délce tělesa trati by mohla být časem zbudována cyklostezka, ale má to ukázat až čas.

Co se týká Ždáňky, tak ta už to má chudera za sebou, myslím, že taky buď 2008,2009 nebo možná v létě 2010, byla demolována na dvě fáze zničená a vybydlená výpravní budova ve Ždánicích.

Jsou také spekulace, že SŽDC plánuje zrušené tratě prodávat soukromníkům a organizacím, které se zabývají historií železnice, prostě muzejím a spolkům, takže by mohla být velká část tratí zachráněna, včetně trati č.312 Bruntál-Malá Morávka, která má také na kahánku a dlouho už měla, nevím jak to s ní teď je, stejně tak trať č.245 tzv.Hevlínka, která je také v ohrožení.

Co jsem slyšela v TV, tak se obce Hrušovany nad Jevišovkou a Hevlín dokonce měli dohodnout se SŽDC, a chtěli by Hevlínku odkoupit do osobního vlastnictví a provozovat na vlastní náklady.

Mno a co se týká udržení života lokálek, tak Ždáňka, na tom byla podobně jako ty které jsem zmínila např. trať 025,na Ždáňce byla taky zastavena osobní doprava, už hodně dávno a držela ji při životě jen nákladní, bohužel ani to ji nezachránilo a skončila, jak všichni víme, špatně.

Umíráček zvonil i naší trati č.255, ale naštěstí to skončilo prozatím happyendem a vlaky jezdí dále.Prozatím.

Další taková známá byla trať Česká Kamenice - Kamenický Šenov, která tedy měla štěstí a místo likvidace se dostala na seznam muzejních tratí nyní vedená pod číslem 901.

Zrušení trati č.257 provázely vlny protestů jak ze strany obcí, tak hlavně obyvatel, pro které byl motoráček z Mutěnic do Kyjova, jediným spojem do zaměstnání či do školy, došlo i na petice, ale ani to 257 nezachránilo.

Stejná data zrušení se týkaly i trati č. 332, která ale zůstává zachována pro nákladní dopravu,která je na Slovensku velmi hojná, to znamená že v roce 2004 byla zrušena stejně jako 257, ale u 332 se to obešlo bez protestů a v tichosti.

Tolik asi výčet o zrušených lokálkách o kterých vím a co jsem o nich slyšela, jak by to s nimi mohlo být a jak to s některými je.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 14:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To T_m: jasně, pokud není o dopravu zájem jak ze strany obce (tedy respektivě krajů) a místních, tak je to začátek neodvratného konce, ale pro tu trať, ano všichni okolo spoléhají a čekají, že to za ně někdo vyřeší jinak, to je fakt, vyřeší to SŽDC po svém. A pak všichni hledí, tak jako u Hevlínky.

Co říct o trati č. 025, Bůh ji ochraňuj, a snad bude patřit opravdu k těm, které bude živit nákladní doprava a nepůjde to ve stopách tratí č. 257,901,245 a 256. Které potkal velice smutný konec.

Jak se mi podařilo vypátrat, tak likvidace staniční budovy ve Ždánicích, je datována do roku 2010 na dvě etapy.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 14:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan: proč tu Nikki vysvětloval, jaký je rozdíl mezi tratí zrušenou a bez osobní dopravy?? Mířím k tvým konstatováním k trati 332 Jinak, abych jen neprudil, na trati Hodonín Holíč žádná pravidelná nákladní doprava není, nicméně je to odklon kolem Břeclavi, což se občas hodí, a dále tam jezdí slovenské motoráky na zbrojení do Hodonína.
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 14:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče tratě 256 tak by měl být zachován úsek Čejč - Uhřice u Kyjova kvůli MND,které chtějí zachovat v Uhřicích stáčírnu (jako záložní zdroj).Ale už se tam docela dlouho nejelo a někde jsem četl,že by se tento úsek měl přehodnotit na vlečku.Bohužel z Uhřic u K. do Ždánic je vše zlikvidováno.
257 je zlikvidovaná papírově,ale fyzicky jsou odstraněny PZZ,návěsti,rychlostníky,koleje jsou zatím celé,ikdyž už někteří asi místní s rozebíráním pomalu začali.
255 je zatím celá a provozuje se zde osobní doprava,navíc vlaky jsou zde zaintegrovány.Bohužel,zde není pravidelná nákladní doprava a co jsem slyšel,tak občas se jezdí do Čejče odstavovat nákladní vozy.Naposled jsem tam viděl odstaveno plno vozů Eas.Otázka je ovšem,jestli nebude zastavena os.doprava v úseku Hodonín - Čejč,už se o tom psalo,ale tak snad se tak nestane.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 15:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan: Spoléhat na někoho, že to zařídí za nás je nejen v dnešní době nebezpečné. To je také důvod, proč tratě 113 a 164 stále žijí, nyní je na řadě Moldava. Okolo koziny pořád spoléhali na vyšší moč, která to zařídí za ně.

Všechny tratě potřebují relativně normální režim a podporu buď dopravců (případ Holíč) nebo regionů. Těžko si lze představit, že o desítky kilometrů sporadicky využívaných tratí se bude starat parta šotoušů ve svém volném čase na úkor rodiny a ještě to bude z nemalé části financovat ze svého. To si můžete představit někde u nějaké tratě do 10 km a to ještě nemohou být vedle sebe dvě nebo nedej Bože 3. Pak si začnou vyžírat návštěvníky navzájem a úpadek je nevyhnutný.

V našem státě petice nikdy nic nevyřešily a nevyřeší. Maximálně upozorní na problém, ale ikdyby se na nějakou podepsalo všech 10,5 mil lidí včetně nemluvňat, tak si stejně vládnoucí garnitura udělá své, protože má dnes absolutní moc.

Opravdu je jediná šance to vzít do ruky sám a začít s tím něco dělat.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 15:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: pravdu díš. 13.9. bylo znovu zahájeno řízení o zrušení dráhy regionální Bruntál - Malá Morávka. A v zhledem k zájmu a ochotě obcí na trati to tentokrát bude jen s formální, nikoliv aktivní účastí KPL
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Kubrt: dívej, Nikki to myslel tak, že když je bez osobní dopravy, tady je pozastavený provoz, neznamená, že je úplně odepsaná, provoz je pouze omezeny a záleží na situaci, zda-li na trvalo či jen dočasně, to je třeba v současné době příklad dvou tratí s čísly 025 a 024, na první jmenované bude osobní dopravy zastavena úplně a 024 jen zkrácena, vlaky budou zajíždět jen do určité stanice a tam skončí, nepojedou až na konečnou.

Ale trať zrušená, je ta, která má své dny již sečtené, případ trati 257 a 256, ty jsou zrušené, u těch platí obyčejně pravidlo snesení trati a nenávratné vymazání ze železniční mapy.

Snad je to alespoň trochu správně podané, nejsem zasejc vševědoucí, budu ráda,je-li v mém popisu chyba, opravte mě a doplňte.

Snad jsem to alespoň správně podala.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan - 257 je zrušena celá, 256 je zrušena v úseku Uhřice - Ždánice. V úseku Čejč - Uhřice je pouze zastavena drážní doprava. Obce, podle mých informací, požádali o převod dráhy do vlastnictví
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věřím tomu, že napřesrok (byť v omezené míře) se to zase rozjezdí, lidem to lhostejné není. Jen bych dodal, ukažte mi trať, na které se tak v poslední době stalo? Co se jednou zastaví, nemá zrovna dvakrát moc velkou šanci na obnovení. Jaký osud asi čeká na takové tratě jako 063, 043 (Žacléř), 245, 296, atd. Tady to taky lidem nebylo lhostejné a jaký pokrok se ve věci obnovení vlakové dopravy od zastavení dopravy učinil? Šance na obnovení osobní dopravy asi nulové a nákladní?

(Příspěvek byl editován uživatelem bočeli.)
http://badber.blog.cz/
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Petan363: Mno to se dalo čekat, že se do rozebírání trati pustí sami místní, žádná novinka.

Ždáňka je bohužel již na onom světě,ale jen jak píšeš Uhřice u Kyjova - Ždánice.

Trať 255, má střídavě pořád na kahánku, to je dobře, že jsi viděl na Čejči nákladní vozy, ale horší je to s osobní dopravou,tam kolikrát jsem jako místní obyvatel Hodonína viděla na motoráček od Čejče a jelo v něm pět a půl člověka.

To T_m: jasně, že je nemožné aby obyčejný člověk a ještě, když se stará o rodinu a má jen v koníčku železnici, se staral o zrušenou dráhu, za prvné jen to převedení do vlastnictví není zadarmo a provozování už vůbec ne, taková péče o trať není vůbec legrace, však je to vidět, na tratích s pozastavenou dopravou jak vypadají, zerzavé koleje zarostlé lebedou a další nepřehlédnutelné nedostatky.

Teď nevím, které trati se to týkalo jestli Hevlínky nebo 312, ale na internetu poletovaly zprávy, že byly nějaké čachry machry s papíry,
takže se to znovu otevřelo.

Ale to vypadá, že se to týká 312, jak napsal Nikki, jelikož bylo znovu zahájeno řízení.

A co se týká provozování osobní dopravy na tratích, hlavními tahouny jsme my, cestující, pro nás tam ten vlak jezdí, ale když přestane být zájem ze strany cestujících,tak to dopadne, jak to dopadne, však víme.

Jedině my s tím můžeme něco udělat, dokud bude zájem budou vlaky jezdit, když přestane být, zruší se.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5810
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan: Zásadní rozdíl mezi tratí se zastavenou dopravou a zrušenou tratí je administrativní výkon. Trať se zastavenou dopravou je (resp. měla by být) normálně sjízdná. Na zrušenou trať je fakticky zákaz vjezdu, i když technicky sjízdná je. Zrušená trať administrativně není tratí. A pokud už jednou trať zrušená je, zrušení toho administrativního rozhodnutí už je dost složité.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Nikki: o 257 vím, jezdili jsme po ní,k matčiným rodičům na návštěvu,vím že je celá zrušená.

O 256 jsem si myslela, že je celá odpsaná a pak Petan363 napsal, že je zrušena v úseku Uhřice u Kyjova - Ždánice.

Ale jak píšeš Nikki, od Čejče po Uhřice je zastavená drážní doprava, ale to je mi novinka, že si obec převzala do vlastnictví, jen nevím k čemu jim bude.

Ale co jsem slyšela já, tak se občas na 256 konají muzejní jízdy, tedy tam kde jsou koleje
ale vím, že to muzejní vlak bral po zastávkách: Čejč, Terezín,Krumvíř, Klobouky u Brna... atd.

Byla to nějaká muzejní jízda, myslím,že se to jmenovala, po zrušených Jihomoravských lokálkách.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 18:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Orky: Mno ty jsi to podal jednodušeji a srozumitelněji.

To je jasné, že trať se zastavenou dopravou je obyvkle sjízdná a v dobrém stavu.

Na zrušené trati, bývá obvykle zákaz vjezdu, není divu, zrušené tratě bývají obyvykle ve velmi žalostném ne-li katastrofálním stavu např. trať 257, zářným příkladem byla trať 901 (nyní muzejní)

Je jasné, že administrativní příkaz jednou daný je těžko změnitelný a zrušitelný ještě těžší.

Zrušená trať, už není tratí, když se to tak vezmě tak vlastně už neexistuje, že ano, i když koleje velmi často jsou, ale povětšinou neschopné železničního provozu.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 19:00:59    Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan:
"Hlavními tahouny jsme my cestující...."

Ano, avšak do jisté míry. I my cestující máme své požadavky, a pokud se úmyslně udělá jízdní řád vlaků tak, aby jízda vlakem neměla pro cestující smysl, potom cestující nepojedou, i kdyby chtěli.

Příklad - jezdím do města na 8 do školy, autobus mi přijede o tři čtvrtě na 8 a vlak o čtvrt na 9. Ačkoliv budu skalní příznivec železnice, tak BUDU MUSET jezdit autobusem, protože mi ve škole (či v zaměstnání) nebude nikdo tolerovat, že chodím později každý den o půl hodiny jenom proto, že mám rád vláčky. Takto pěkně nám může koordinátor jízdních řádů použití vlaku znemožnit. V praxi se tento postup velmi osvědčuje třeba na Pardubicku...
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 19:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve velmi žalostném ne-li katastrofálním stavu např. trať 257

zrovna 257-čka není dobrým příkladem. Takový svršek co má, jí může závidět leckerá významnější a provozovaná trať
http://badber.blog.cz/
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 19:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan : ono by možná pomohlo 255 zajistit přestupy v Hodoníně z tratě 343,ale to už se na k-reportu řešilo několikrát a bohužel k tomu asi nikdy nedojde,což je dle mě velká škoda.Kdyby se tam zajistily přestupy mezi 255 a 343 třeba by přibylo cestujících,jenže ALE....

Jo jo svršek 257 je kvalitní,navíc jsou tam betonové a i železné pražce,které mají vydrž.Jenže už se tato trať zachránit nedá,ale dříve by jí třeba pomohla změna a naplánování jízdního řádu.Například relace přímých vlaků Hodonín - Kyjov přes kolej S 90 a určitě by se cestují našli.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 20:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad VÚDfan - upřesňuji - trať 901 nebyla nikdy zrušena, pouze zastaven provoz od roku 1992.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 20:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Martin kašpar: celá zrušená nebyla, jen určitý úsek,oni vlastně tu trať zničila sami ČSD, protože se o ni nestarali a nechali ji úplně zchátrat, tak, že potom tam nemohl dlouho jezdit žádný vlak, brigádníci ji opravovali společně s dobrovolníky ČD, na několika kilometrech vyměli ztrouchnivělé a shnilé původní dřevěné pražce.

901 je na tom podobně jako 256, tam je taky zrušený jen určitý úsek tratě.

Mno 257 máš pravdu zatím nevypadá špatně, na to že tam nejezdí žádné vlaky, pořád vypadá dobře, oproti jiným, je pravda, že je na tom až podezřele dobře. Ono to bude asi těmi betonovými pražci a taky tím, že vlastně byla administrativně zrušena teprve v roce 2009, takže možná to je důvod jejího zatím dobrého stavu.

A co se týká 901, tak částečně si k její devastaci přispěli i samotní obyvatelé, to jsem četla na internetu, byl o ní článek s názvem: Pomalé umírání, že po zastavení drážní dopravy, byla nejdříve vybydlena a zdemolována výpravní budova v Kamenickém Šenově, rozkradeno měděné telefoní vedení, vykradena skřín PZZ a nakonec třešnička na dort v podobě ukradené kolejnice přímo u nádraží. Takhle to bylo napsáno.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 20:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať Česká Kamenice - Česká Lípa, v knižním JŘ označená jako 8c, byla v roce 1979 v úseku Kamenický Šenov - Česká Lípa Střelnice zrušena, úsek Česká Kamenice - Kamenický Šenov byl zachován jako tehdejší celostátní dráha pro nákladní dopravu. Ta byla pro stav svršku zastavena v roce 1992. Označení 901 vzniklo pro úsek Česká Kamenice - Kamenický Šenov až za muzení éry a za působení Klubu přátel lokálky.
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 21:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan: ad. Hevlín - kolik (set) metrů chybí k propojení s nejbližším koncem kolejí v AT? (cca 2100m se dvěma mostky přes vodu). Škoda, že se ta propojka neobnovila, určitě by to zvedlo využití...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 21:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-Host: A byl jste tam vůbec? Tušíte, kolik může stát těch cca 69 metrů "mostků" přes Dyji?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 21:52:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ždáňka to snad přežije. Obce si zažádaly o převod dráhy do vlastnictví narozdíl od MND které rozmontovaly a odvezly všechen svůj majetek. a vyprdli se na ni ikdyž v médiích se říká něco jiného. Co se týká 255 tak dle nového JŘ který začne platit od prosince, tak nastává obrat a přibude na celé dráze o cca 30% vlaků více jak v prac dny tak i o víkendech...
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 21:56:11    Odkaz na tento příspěvek  

VÚdfan: obnovení úseku Hevlín - Laa cca 2,1 km odhadla SŽDC na 1,2 miliardy kč...
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 22:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Martin kašpar: přesně, tohle jsem měla na mysli, trefil jsi rovnou střed.

To X-Host: obnovení úseku s nejbližším koncem kolejí v AT, je tařka dle mého nemožné, stálo by to neskutečné peníze a jsem přesvědčena, že to poslední do čeho chce SŽDC vrážet peníze je právě tohle, to by stálo miliardy Kč.

To m@r@: Tak to je hezká zpráva, co se týká Ždáňky,255 tedy ožije, o 30% více vlaků, to je slušné, tak to je takové malé pouzdravení, po těch šokujících zprávách, co kde zasejc přestane jezdit,kde se co zruší, zastaví, co se vyškube atd.

Kéž by bylo takových hezkých zpráv víc.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 22:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To m@r@: Díky za informaci o obnovení úseku Hevlín - Laa, sice jsem to vědět nepotřebovala, ale i tak díky, jsem si to myslela, že by to šlo do miliard, to se dalo čekat a to je pouze odhad, takže to nelze dle mého považovat za konečné číslo.

2,1 miliard za 2,1 km, opravdu hezký čísílko.
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 23:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je mi celkem jasné, že se to neobnovilo (a neobnoví) kvůli penězům... Ovšem za 2100 metrů za 1,2mld. je opravdu normální a nepředražená cena? Vždyť je to skoro 572'000/METR !!!
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 23:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S. není divu, že při takových cenách půjde železnice tak akorát do pihele...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 00:49:21    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je to fakt cena, která vypadla někdy ze SŽDC, potom už kluci z DRÁHY při svých zlodějinách vysoce překonali cenou 1. km opravy neelektrifikované jednokolejky cenu 1 km stavby dálnice na zelené louce.

Jmenovitě:
Dálnice Kroměříž východ - Říkovice, délka 11,3 km, cena 4,7 mld., jednotková cena 416 mil./1 km.

Trať Hevlín - Laa, délka 2,1 km, cena 1,2 mld., jednotková cena 571 mil./1 km.

Srdečně gratulujeme!!!
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 11:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@ : tak to jsem tedy opravdu netušil,že MND už nepočítá s ropnými vlaky do Uhřic,já měl za to,že tam má být záložní zdroj právě.Však tam byla stáčírna.Ta už tam taky není?V březnu tam ještě byla.
A co se týká 255 tak to je velmi dobrá zpráva,že tam přibylo vlaků o 30% !
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 11:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, firma Hulman-kovošrot, s.r.o. ve spolupráci s Klubem přátel lokálek a KŽC-Doprava pořádá Mikulášský víkend na lokálce do Pohořelic. Bližší informace na webu http://www.klub-pratel-lokalek.cz/news/predvanocni-jizda-do-pohor elic/
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 11:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-host: peníze byly, budou a jsou nepříjemný zádrhel v jakékoliv stavební činnosti, ať již ze strany železnic nebo silnic.

V TV novínách bylo řečeno, že máme nejdražsší stavby dálnic v Evropě a to je už co říct.

Mno prostě, když si nějakej vykuk usmyslí, že se napakuje a vybere si ČR, tak má v podstatě vyděláno, protože tady vždycky najde nějaký tele, který mu ty peníze dá.

S dnešními cenami za stavbu tratí či jejich obnovu, je jasné, že půjde železnice tak akorát do

Jen, pro zajímavost, nevím jak ostatním tady, ale když si to vezmu kolem a kolem, tím myslím, velký pokles cestujících, neustálé šašení s JŘ, vysoké ceny za jízdné (mimochodem od prosince se bude zdražovat),plus masivní rušení regionálních tratí, tak se mi zdá, jako by se někdo systematicky snažil zlikvidovat regionální železniční dopravu.

Protože dle mého, jestli se brzy nezmění přístup lidí (ze všech stran), tak to pomalu ale jistě spěje ke zdárnému konci.A nejvíc se bojím toho, že se to jednou stane, oni jsou lidi totiž nepoučitelní.

To samé i s vlečkami do různých podniků, všichni přešli na ty odbludný smradlavý kamiony, kterejch je jako kozích bobků a ani nepomohlo, že Zelení (ochránci přírody) začali bubnovat na poplach, že je příroda a ovzduší ve špatném stavu, nemluvně ani o silnicích a dálnicích, které kamiony ničí jako na bežícím páse.

Co se týká myšlení, tak bych Čechům pogratulovala též, ale k naprosté blbosti.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 17:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: Ne. Žďánka to nepřežije, protože už neexistuje.
Sláva Václavu Knopovi!
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes náhodou objevil stránku s krásnými fotkami ze zrušené tratě Křimov - Reitzenhein.
http://www.zeleznice.vanovi.net/historie/stefka/index.html
Opravdu doporučuji ke shlédnutí.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 19:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Ty fotky znám, jsou super. Tak hlavně ať nemáme za pár let podobné fotky i z "hlavní" tratě na Vejprty...
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 19:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@:jestli sem dobře pochopil tak v Uhřicích už není ani to stáčiště?
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 21:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že to tady někdo zmiňoval, že v Uhřicích už není ani to stáčiště, že se původně plánovalo udržení,ale nakonec to všechno rozebrali a zlikvidovali. Ne tzv. Ždáňka je sjízdná jen od Čejče po Uhřice u Kyjova, dál už koleje nevedou.

A vůbec ani nevím, jestli jsou ještě v takovém stavu jak jsem to napsala, koleje tam být můžou, ale jestli je trať sjízdná, toť otázka?

To Pene: Krásný fotečky.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 08:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci ani domýšlet co by se stalo kdyby dříve byla ždánka převedena na vlečku MND
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 11:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno jsou jen dvě možnosti, buď by byla už dávno na onom nebo by byla ještě na živu.
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 17:11:11    Odkaz na tento příspěvek  

Petan363,Radec5,: MND odvezli v březnu stáčírnu ropy, nyní tam trčí jakýsi kus trubky ze země. Mimo jiné v Uhřicích zbylo už jen nádraží. Ta prastará sýpka nebo co to bývávalo už je zbourané...
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 22:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodím to i sem, nevím, kolik lidí ještě chodí do diskuse o Morkovičce (trať 302). Jde o nabídku DVD se záběry ze stanoviště strojvedoucího z Nezamyslic do Morkovic a zpět + pár záběrů po nádraží v Morkovicích i rozpadající se výtopnou. Dnes se po tělese trati dělá cyklostezka. Na DVD je dále pár záběrů z tratě Čáslav - Třemošnice, Mladěkovské průmyslové drážky z roku 1997 a klubového kolejiště modelářů v Přerově. Tak kdyby jste někdo měl zájem. Má cenová představa je 300kč + 50kč poštovné.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.144.130.244
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 10:10:23    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na mapy.cz, u Jenečku je postavený most přes rychlostní silnici na původní trase Hostivice - Středokluky. Že by pro medvědy?
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 20:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: spíše je po původním tělese trati dnes vedena příjezdová cesta na přilehlá pole pro traktoristy... U zrušených tratí to není nic vyjímečného...
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 10:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovoluji si vás pozvat na celodenní jízdu motorákem M 131.1441, který 19.11. pojede z Jaroměře přes Hněvčeves, Smiřice, Hradec Králové, opatovickou spojkou, Pardubice, Přelouč, Prachovice, Heřmanův Městec, Chrudim město, Moravany, Holice, Borohrádek, Týniště nad Orlicí, Opočno p.Orl.h., Dobrušku, Václavice a Starkoč zpět do Jaroměře. Více podrobností a rezervace míst na http://www.zelpage.cz/zpravy/8375
80 000 km vlakem za rok (z toho 1/4 v zahraničí)
www.michalsimek.borec.cz
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2881
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 11:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je blbé. Jel bych ale už jsem přihlášenej na jízdu do Kadaňského Rohozce. A 2 jízdy za měsíc už si nemůžu dovolit.. Vyhodit 2 500,- za měsíc za mašinky fakt nemůžu...
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Eržika
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt ne jo?
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 12:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne. Protože nekradu, nepobírám sociální dávky a kupodivu i platím daně. Tedy přesně naopak jako je to v případě jedince cikánského etnika co máte v avataru. Tečka.
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Eržika
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 13:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtělo by to brejle jako máte v Avataru, , to je indián a ne cikán
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 17:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však třicetileté cikánky jsou ošklivé jak staré indiánky...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 18:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dubňany dnes

Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 18:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  




Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 18:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Dubňany jsou již také neobydlené? Odkdy? A co ve Svatobořicích, tam ještě někdo bydlí?
http://badber.blog.cz/
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 19:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Dubňanech v nádražní budově se v pravé části (pohled od kolejí) bydlí, před budovou stála felda a v oknech záclony.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 19:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Svatobořicích se taky bydlí
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.176.43
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 21:59:54    Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Co si pamatuji tak mi kamoš říkal, že po Mutěnce sem tam jezdívá Muvka na kontroly, jestli je ještě celá. Když jsem tam byl v dubnu, tak kojele byly lehce ojeté až ke šturcu do Kyjova
Pkol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eržika-asi né všichni v ČR jsou na tom finančně jak barevní (indiáni).
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mara: Muvka stála v Mutěnicích na první koleji, naložená štěrkem...na první koleji..
Jinak k dolu, který byl (budovy stále jsou vidět od hlavní cesty) na cestě směr Mutěnice, jsem se bohužel nedostal, jelikož jsem našel jen zarostlou polní cestu k těmto budovám a fabča by to asi nedala a pěškobusem nebyl čas...)
PS. V Dubňanech jsem byl poprvé..
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 21:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je aktuální situace v Dolním Bousově?
Poděbraďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.2
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 02:23:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Myslíte do Kopidlna? To mě taky zajímá. Ale v novém jízdním řádu jsem zmínku nenašel. Ani v nostalgických jízdách.