K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 18. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 18. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hrb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.50
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 19:38:08    Odkaz na tento příspěvek  

Po delší době jsem sem zavítal a zjistil ke svému překvapení, že se diskuse vrátila zase na začátek, tedy k nekonečnému omílání oblíbené teze SŽDC, že za poplatky za použití DC nevyberou ani na ty pražce a musí, chudinky, rušit tratě, bourat ve výběrku nádraží a stavět čekárny "antivandal II".
Ke smysluplnému postupu při řešení, případně rušení opravdu nevyužívaných regiodrah už jsem se tu taky vyjádřil myslím dostatečně.
Tak znova: poplatky za dopravní cestu nejsou konstruovány nákladově, jejich význam je deklarován jako regulační. To jsem si nevymyslel, to je v evropských směrnicích z "železničních balíčků", které jsou závazné i pro ČR. Je tedy zcela irelevantní se ohánět jejich výběrem vzhledem k plnění či neplnění zákonných povinností správce infrastruktury. Zdůrazňuji ZÁKONNÝCH povinností, protože ani klauzule o účelném a hospodárném nakládání s majetkem neopravňuje STÁTNÍ správcovskou organizaci porušovat zákony či správní řád. To nakonec zřetelně ukazují postoje MD ve správních řízeních.
Zde se MD opírá o kvalifikovaný právní názor, že regionální či celostátní dráha je VEŘEJNÝM STATKEM. Pak jsou ovšem úvahy, na kolik stačí popatky za ujeté vlkm a hrtkm pražců, zcela mimo mísu, stejně jako je mimo mísu, na kolik asfaltových záplat stačí silniční daň, potažmo spotřební daň z PHM, spotřebovaná jedním traktorem a dvěma škodověnkami za den na okresce, kterou je třeba opravit. Bohužel.
Nechce se mi znova vyčíslovat a dokládat, kolik SŽDC dostává od státu na investice a údržbu, ani opakovat souvislosti, na základě nichž by už dávno měla běžet diskuse, kde mizí alespoň těch 7,4 mld. na zajištění provozuschopnosti. Bohužel, chytrému napověz...
Hrb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.50
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 19:44:26    Odkaz na tento příspěvek  

A nechť se na mě Rudolf 33 nezlobí, ale dokonce je naprosto zásadní "sem tahat starosty". To, koho zastupuje starosta a jaké má mantinely k jednání tu snad netřeba vysvětlovat. Uvědomme si ale, že sám výraz "regionální dráha" vypovídá - domnívám se, že celkem pochopitelně - kde tkví její význam a odkud by tedy měl znít hlas "ano - ne". Samozřejmě pokud ten hlas z místa nezazní, což znamená, že je to místním obyvatelům jedno, je to znamení, že dráha patrně pro region význam ztratila. Ale vidíme okolo sebe také celou řadu příkladů, kde ti posmívaní "starostové", podporovaní svými občany i zastupitelstvy, usilují o návrat veřejné dopravy na dráhu, a to i za cenu přenesení břímě jejího vlastnictví na města či obce. To není žádný šotoblábol, oficiálních písemných žádostí je několik a řada zástupců postižených obcí se už snažila o posun problematiky i při osobních jednáních na MD. To je vám málo, nebo to nezapadá do vašeho vidění světa? Naopak, zájem o tratě SŽDC nemile zaskočil a PROTO se nic neděje a všichni se vymlouvají. Každopádně ale platí, že o podmínkách převodu majetku státu na jinou (veřejnou) ruku musí rozhodnout vláda.
A jestli se vám zdá, že letní víkendový provoz na té které trati je nic, podívejte se na to prosím z pohledu těch "starostů, kterým po tom nic není", jejichž obce vyškrabují korunky z rozpočtů, jen aby ten jejich lokál jezdil aspoň v rozsahu, na nějž mají, a nezdechl úplně. To je vám jako důkaz nekompetentnosti odpovědných na straně jedné a jednoznačného deklarování postojů obyvatel z postižených míst málo?
Ferro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.246.1
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 20:31:58    Odkaz na tento příspěvek  

Hrb: s těmi ´starosty´ jste mě předběhl a teď jen nevím, jestli být vděčný za ušetření práce anebo žárlit, že jste mě předběhl...
Rudolf_33: já chápu skepsi k jakýmkoli koncepcím. Ale váš argument mi nepřijde korektní, ba naopak. Jako byste vyčítal prevenci alkoholismu, že notorikovi nepomůže... No to ani nemá. Co chci já, je aby stát (a je jedno, zda-li ministerstvo dopravy či SŽDC) jasně řekl, které tratě hodlá držet a sám se tím řídil. A pak aby u těch, které ´držet´ nehodlá, umožnil jejich využití někým jiným. K tomu patří minimálně to, že poskytne nějaký čas, aby si tu alternativu někdo připravil.
Doufám a věřím, že určitá jistota ve smyslu ´bude to tu jezdit ještě aspoň deset let´ pomůže například v investicích do infrastruktury. Jak říkám, stav, kdy se lokálky řeší nahodile podle nejasných kritérií, je nejhorší možný. Vede totiž k případům, že se do trati investují stamiliony a o pár let později se opouští... A naopak, málokdo si troufne zaplatit například novou zastávku či ´terminál´, protože co když se SŽDC rozhoupe a trať za tři roky zruší? Osobně mi to přijde jako strašlivé a neospravedlnitelné plýtvání. A kdyby jenom penězi...
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 20:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že je dost jasné, že rušení tratí byla politická agenda několika buranů, kteří chtěli šetřit, ať to stojí, co to stojí. To se neosvědčilo (díky všem těm protestům a rozkladům) a ukázalo se to jako kontraproduktivní. Teď dotyčné instituce nevědí, jak z toho, ale vypadá to, že rušení tratí se konat nebude. Bohužel, zastavování dopravy a nekomunikace s obcemi ze strany krajů se očekávat dá (stačí se podívat třeba na kraje Královéhradecký/Pardubický a Jihočeský).
V jednom souhlasím s Rudolfem33: na všeobjímající koncepce nevěřím. Stačí se podívat na Bártovu "superkoncepci" - blábol na blábol. A navíc - kdo by je tvořil?
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 21:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrb, Ferro: To je přesně ono. Chtělo by se mi říct - Jemnička děkuje za výstižná slova! .
Bohužel však stále nejsou jasné podmínky převodu a podmínky dalšího provozování "obecních" tratí, takže pro obce je to velká neznámá a ne včichni starostové jsou ochotni jít do neznámého.

K tomu patří minimálně to, že poskytne nějaký čas, aby si tu alternativu někdo připravil.
A to se v případě Jiemničky nestalo. Prostě ji zařízli a i když se lidé neustále ptají, kdy bude opět jezdit vlak, tak vracet původní frekvenci cestujících na koleje bude pro budoucího provozovatele oříšek.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 23:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a chtělo by se mi dodat cogheelovo. A třeba kostely si na sebe vydělají? Nevydělají a přesto se tam hrnou státní peníze.
farar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.145.133
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 09:32:28    Odkaz na tento příspěvek  

3xhonziku, do kostelů se peníze nehrnou, ani nesypou, ze státního rozpočtu se dotuje jen "obslužný personál" a to ještě ne všechen :-) Byl by to zajisté zajímavý model pro financování lokálek :-) stát zaplatí například statutáře sdružení, které lokálku provozuje a na financování údržby a lidí na údržbě se složí členové sdružení, případně seženou peníze z nějakých grantů, nadací a podobně... Kolik lokálek by takto mělo šanci fungovat? :-)
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 11:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

farar: trojhonzík to myslel (aspoň se domnívám) tak, že je blbost v některých případech hovořit o zisku (nebo příjmech a výdajích). To tady někteří ne a ne pochopit.
Jinak pravdu nemáte, kostely se ze státního rozpočtu dotují - jako památky. Viz např. http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=428
farar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.145.133
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 12:55:50    Odkaz na tento příspěvek  

M.Kunt: Pod tímto úhlem pohledu máte pravdu. Zde zbývá jen říct, že je škoda, že je spíše výjimkou, když kolem lokálky existuje skupina nadšenců, která by se nějak postarala o to, aby peníze ze státního rozpočtu šly právě na rekonstrukci této konkrétní lokálky. Mohlo by to být docela zajímavé, kdyby třeba ministerstvo dopravy vyhlašovalo granty na opravy či další financování různých lokálek, do nichž by se mohla hlásit právě sdružení, která by se o lokálku starala. A stejně jako v případě kostelů by nemuselo jít jen o konzervování nějakého stavu... :-) No jo, ale zpět zase do reality ...
jirikil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.175.150
Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 17:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: fotka koleji z Hradcanske: Vcera jsem nahodou sel okolo, kdyz ta vrata byla otevrena. Koleje pokracuji dovnitr, jen jsou prerusene - prebetonovane zrejme dodatecnym zeleznym prahem vrat.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 22:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Správní řízení na žacléřské trati pokračuje http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/2922ED69-D8ED-4346-B76E-EB94016E2 42F/0/512010130SPR24vervyhl.pdf
http://badber.blog.cz/
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 07. září 2011 - 19:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: A to je dobře nebo špatně pro tu dráhu? Co bylo důvodem přerušení a kdo měl doplňovat, SŽDC?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 21:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu pátral ve starých fotkách. Budova postavena koncem 70tých let Nejspíš se něco dalo vyvézt po kolejích na nákladní auto. Trafo?
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 15:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, pokud považujete aktivity Klubu přátel lokálek za prospěšné, můžete nám nyní přispět jakoukoliv částkou online prostřednictvím služby darujme.cz http://skrtni-si.cz/darujme.htm
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 09:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/trate-nedame-radeji-je-prodame-ministr- dobes-zarazil-ruseni-koleji-10y-/eko-doprava.aspx?c=A110912_07245 3_domaci_brd
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6445
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 09:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takových výkřiků už bylo...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 18:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přátelé, musím zde veřejně pochválit Bohumila Augustu, protože jako jediný z těch, které jsem oslovil ve velmi důležité věci záchrany regionální dráhy, nežištně a promptně vyhověl.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 23:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě středočeské tratě budou zachráněny, koupí je železniční nadšenci
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5579
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 10:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: Aby to nedopadlo jako ze starou Tišnovkou. Tam taky vyšel článek, jek je trať zachráněna a do roka a do dne byla snesena.
Název článku by tak měl znít "Dvě středočeské tratě možná budou zachráněny, chtějí je koupit železniční nadšenci". Dost záleží na tom, kolik bude výsledná cena.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 12:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: pokud vím, tak stará tišnovka byla vlečkou. A navíc ještě v době, kdy DÚ nechápal význam termínu "veřejný zájem". Dnes už naštěstí judikováno máme, že občanská sdružení jsou účastníky řízení ve věci vleček, takže toho bych se nebál
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Ferro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.166.220
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 14:32:33    Odkaz na tento příspěvek  

Vcelku by mě zajímalo, co rozumného se dá dělat s 'mochovkou'. Ta trať vede fádní krajinou s největší dominantou rozvodnou vysokého napětí do malého a vcelku nezajímavého městečka (městysu)...
Jedině snad jako vlečka, ale po konci mochovských mrazíren je i tahle funkce vlastně zbytečná, pokud se nestane zázrak a ten zničený areál někdo nepředělá.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 14:50:27    Odkaz na tento příspěvek  

Dle koncepce ještě někdy ze 70. let minulého století "Mochovka" měla být protažena dále, zejména coby nákladní žel. obchvat Prahy a zaústěna na trať 011 někde u Českého Brodu.
Ferro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.166.220
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 15:00:04    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: nápad na protažení Mochovky se objevil vícekrát, pamatuji si dokonce starou mapu železniční sítě někdy z kraje 20.století, kde už to bylo i vyznačeno. Ale je poměrně pravděpodobné, že se to protažení už neuskuteční a tak tu stále zůstává ta otázka, k čemu se ta trať dá použít?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 15:30:46    Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem také slyšel, měla se někde u Mochova stavět asi 1000 MW paroplynová elektrárna - ale zatím nebude. Zkuste si zadat do Googlu "Mochov paroplynová elektrárna" (jen tak zkusmo).
P.S.: Na územní plán obce Mochov se už někdo koukal?
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2791
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 15:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes měla začít fyzická likvidace Mutěnky.
Zda li se tak stalo se kouknu večer - pokud se mi bude chtít...
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 16:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: budou i nějaké fotky z likvidace časem? Ale triangl u Mutěnic by měl zůstat celý co jsem četl.Ještě by mě docela zajímalo,co bude s nádražníma budovama,protože Dubňany jsou obydleny.Ve Svatobořicích to nevím jestli tam někdo bydlí.Snad doplní místní nebo znalí.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 17:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, ve věci Mutěnky se ještě můžeme dočkat lecčehos zajímavého:-)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3107
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 17:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, ve věci Mutěnky se ještě můžeme dočkat lecčehos zajímavého

Budou tam jezdit rychlíky?
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 18:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kéž by....
Edit: stačily by Sp vlaky Hodonín - Svatobořice - Kyjov-Brno, to by se jezdilo do práce (a rozhodně bych nebyl sám)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mařin.)
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 18:25:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Mochovu: Ono to nemusí být žádné terno, vlastnit dráhu, která by mohla sloužit jako vlečka na staveniště nové elektrárny. I transporty těžkých a objemných komponentů pro energetiku apod. se nyní už často dějí gumokolními prostředky. Viz aktuální dobrodružný transport kotle do mělnické elektrárny.
I v případě dostavby dalších 2 bloků Temelína se uvažuje, že (mezitím po stránce kolejiště zredukovaná) vlečka nebude potřeba a veškerý transport na staveniště se uskuteční gumovýma kolama.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2793
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 18:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petan: Svaťky jsou obývané. Fotky na 99% nebudou jelikož jsem přes den v hokně a pochybuju že by se makalo i v sobotu... PS: Jsem místní..;-)
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 20:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwheel: to bylo do Mělníku a pak dál po vodě až do Srbska
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 20:40:13    Odkaz na tento příspěvek  

Díky za upřesnění. Takže to spíš bude "voda na mlýn" zastáncům splavnění Labe až do Hradce Králové (k výrobci).
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.205.130
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 23:15:23    Odkaz na tento příspěvek  

Elektrárna u Mochova je teď dočasně u ledu:

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-52828320-stavba-ply nove-elektrarny-u-mochova-by-ted-byl-ekonomicky-nesmysl-rika-sef- rwe-transgas?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=medi afed

Dočasné bude ale spíše trvalé....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2916
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 06:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Mám obavy, že zmiňovaná zásilka (kotel) je po železnici nepřepravitelná bez velkých příprav a omezení. I jako zásilka s překročenou ložnou mírou. A pokud by nakonec byla po železnici přepravována, tak by se to neobešlo bez výluk (minimálně napěťových). Takže pokud by nakonec zásilka na koleje šla, tak by toho mnohem daleko víc zkurvila, než přinesla. Takhle akorát zablokovala částečně silnici R10 - jde to objet buď jinudy, nebo v protisměru. Jak by to asi vypadalo, kdyby třeba zablokovala trať 231 třeba v úseku Nymburk - Lysá, byť jen jednu kolej? Myslíš si, že ty odstavené ostatní nákladní vlaky a celý den rozvrácená osobní doprava v okolí by bylo to pravé ořechové???
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 09:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš bych to viděl na demontáž TV, než jen napěťové výluky
4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chystam se na vylet po vice ci mene zrusenych lokalkach. Uvidite zde radeji fotoreportaz z trati Bruntal-Mala Moravka ci Chuchelna - Krzyzanowice (-Ratibor)?
http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2794
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z obou... Ale radši tu Chuchelnou...
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4everman: Jak více nebo jak méně je Malá Morávka zrušena?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: u MM méně...spíše tedy opuštěná Také bych na ni rád v budoucnu viděl opět alespoň příležitostnou kolejovou dopravu ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 12:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4everman: prosím o správnou terminologii. Je to tady samý šotouš, chytí se toho - a není potřeba kazit nejen naše roční úsilí o záchranu dráhy!!!
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5589
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 12:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě v nedávných dobách se o v knižních jízdních řádech objevovalo "doprava toho času zastavena". To by asi sedělo nejlíp. Opuštěná být nesmí, neboť, pokud nejde o zrušenou dráhu, má správce povinnost se o ni starat.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 16:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Morávce zajímavý text zde: http://www.kzc.cz/index.php?action=60001&BLOCK_NOVINKY=1&novinka= 177
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 16:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Kunt - Díky za zajímavý odkaz, KŽC Doprava a trati na Malou Morávku držím všechny palce.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 18:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Kunt: Tak ze spojení Malé Morávky s KŽC mi běhá mráz po zádech. To už by snad bylo lepší trať vytrhat.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 18:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do Malé Morávky by podle mých informací měla jezdit Společnost moravských okresních drah s 851
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Ferro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.166.220
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:27:55    Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo vysvětlit, proč jsou 'poctiví nostalgici' terčem tak výrazný a častý kritiky? Je za tím něco víc, než cosi ve smyslu 'nemám rád obličej pana B.A.'?
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať do Malé Morávky je v současné době nesjízdná? Je umístěn v Bruntále červený terč?
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Pouze jezdit, nebo i starat o trať?

Ferro: Žádnou osobní zkušenost s nimi nemám. Jen "zírám", jak pod jejich správou vzkvétá Kamenička. Takovému spolku nepatří do ruk žádná trať

Pavlík: Až nastane škaredé počasí, určitě znovu vyrazím zkontrolovat stav.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: To nevím
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Mandrake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 07:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_Ova: Myslíš, že výměna cca 2000 pražců během let 2008-2010 a zprovoznění 19 let nefunkčního VÚD na přejezdu silnice I. třídy v roce 2011 znamená, že Kamenička pod správou KŽC vlastně trpí? Zajímavá logika...
Kaddáfí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.153.20.163
Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 12:28:06    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se taky zkuste zamyslet někdo, s čím to jako chce KŽC asi tak odjezdit. A to má zájem převzít všechny nechtěné lokálky, asi tak 20 kusů. Se šesti sežranejma, leč dobře zakytovanejma stroji 830 bych si netroufnul provozovat ani 6 km Kralupy - Velvary !!!! Takže, až se skutečně lokálky nabídnou k odprodeji byť i za korunu, tak se stejně zavřou s tím, že na provoz beztak nikdo nebude mít. Ty co si tady neustále vylevaji srdíčka jen upozorňuji, že provozovat trať není totéž, jako když si v neděli odpoledno z nudy rozhodnu na koberci postavit TT kolejiště, zajezdit si a večer hozase rozebrat.
Mandrake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 13:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaddáfí: Tys těm strojům KŽC koukal pod sukně, že víš nakolik jsou sežrané a zakytované? Nebo se jen domníváš, že to tak určitě musí být, protože se jedná o stroje KŽC?
Zamráča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 22:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si pár fotek ze včerejších toulek po jihomoravských lokálkách...



4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 22:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy nějaké ty fotky ze zrušeného úseku Chuchelná - Krzanowice.
V krátkosti:
Provoz zahájen v roce 1895. Úsek mezi Chuchelnou a Krzanowicemi poškozen v roce 1945 německým vojskem, poté již nikdy neobnoven. Trať na české straně Opava východ - Chuchelná v provozu dodnes, na polské straně trať Ratiboř - Krzanowice spatřila naposled železniční dopravu na začátku 90. let 20. století, dodnes ponechána osudu a bujné vegetaci.

Úsek mezi "šturcem" z v Krzanowicích a polsko-českou hranicí je dlouhý přibližně 1900 metrů, koleje vytrhány, svršek snesen, neprůchodné (zarostlé divokou buší:-).
Úsek mezi šturcem v Chuchelné a česko-polskou hranicí je dlouhý přibližně 750 metrů, situace totožná s polskou stranou, průchodné jen místy.

Úsek Krzanowice Poludniowe - Krzanowice (-Ratiboř) je z větší částí schůdný, svršek nesnesen, koleje nevytrhány, avšak některé přejezdy zaasfaltovány. Nádraží v Krzanowicích je trvale obydleno a je v dobrém stavu. Dost už řečí, zde jsou nějaké fotky (kilometráž viz wiki, od polské strany, šturc v km 11,322.)

Část I.:





http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 23:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Část II.




http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 23:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Část III.:




http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
4everman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 23:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Část IV. (poslední :-) )






Dále směr Ratiboř je trať v obdobném stavu jako v Krzanowicích, zarostlá a místy schůdná. Pražce jsou z 90% betonové, na chybějící kus kolejnic jsem průběhu asi 2,5 km nevytrhané trati nenarazil. Děkuji za pozornost a zase příště
http://www.youtube.com/watch?v=wL1JdNv909g tak nějak to bylo loňskou zimu :-)
http://www.youtube.com/watch?v=So_341JEYUA veteránek v provozu :-)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 00:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš, že výměna cca 2000 pražců během let 2008-2010 a zprovoznění 19 let nefunkčního VÚD na přejezdu silnice I. třídy v roce 2011 znamená, že Kamenička pod správou KŽC vlastně trpí? Zajímavá logika.
Mladý muži, mohu poprosit o nějaké označení těch cca 2000 vyměněných pražců? Abych je také při své návštěvě tohoto kraje poznal. Ty "podepsané" prosím vynechte, ty pamatuji již z doby před KŽC. Až se Vám to povede, tož řekněte a já se přijedu osobně podívat.
Také bych Vám mohl stav trati zdokumentovat (skutečně) profesionálním fotoaparátem, abychom se zase dočetli něco objevného o problematice optiky.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 07:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova > to od tebe nebylo ani trochu... teď budou muset pracovníci GŘ KŽC několik týdnů přemýšlet, jaké stanovisko ti k této tvé rozvracečské stížnosti oficiálně podají