K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 18. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 18. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 09:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k:
Asi jste mne špatně pochopil, já nejsem závislí, já jsem jenom nadhodil fakta a nabídl je k porovnání. Víte, Vy si nedokážete uvedomit, že vždy má vše dvě strany. Ale já nefandím ani jedné, pouze sobě, takže nejsem vlevo ani vpravo.
a) nechápu Vás, co je na mém pohledu do minulosti špatného? Krom toho, nedegraduji, dobu minulou jsem téměř nezažil ))
A s tím, když Vám na minulosti dokáže někdo krom toho A říci i to B, které se od Kocába, Havla a spol nedozvíte, to pak chápu zlobu lidí Vašeho typu, když se dokáže na minulé době najít i nepopiratelné pozitivum.
Jelikož nám tady před revolucí výše uvedení chlapci lhali lidem stejně jako komunisti, dále pak, když se dostali k moci, provedli také čistky na státních postech jako komunisti, místo znárodnění majetek rozkradli a rozprodali, atd atd. Nikoho nesoudím, ale možná je to na zvážení, kde je větší bordel, zda teď nebo tehdy, kdy se víc vraždí na politickou či podnikatelskou objednávku, kdy jsou politici víc úplatní a zkorumpovaní, zda tehdy či teď, atd atd.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 11:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen bych tu poznamenal, jak "hrozný" to byl režim. Vždycky mě fascinuje, jak si mnozí naříkají, jak nepřátele režimu museli pracovat v kotelnách atd. Vidíte? I ti nepřátele režimu tu práci měli. A dneska? Co by ty stovky tisíc lidí bez práce a příjmů, hladových a frustrovaných dalo za takovou práci v kotelně? Dnešní režim se nezmůže ani na tu práci v kotelně.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 12:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co by ty stovky tisíc lidí bez práce a příjmů, hladových ...

Ty stovky tisíc lidí bez práce jsou z 'hladu' tak tlustí, jako nikdy v historii našeho národa. Žijí si totiž blahobytněji než ti, co za minulého režimu pracovali leckde za symbolickou mzdu. Když dnes někomu řeknu, jaký byl tehdy můj nástupní plat - a to jsem byl kvalifikovaná síla, absolvent VŠ - tak je to lidem k smíchu.

Kdo dnes opravdu chce, ten si práci najde. Jak je možné, že u nás najdou práci desetitisíce Ukrajinců a přesto naši lidé tvrdí, že práce není ? Výstižnější je říci, že naši lidé o nabízenou práci nestojí protože lépe a pohodlněji se jim žije se sociálních dávek s občasným melouchem načerno.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7011
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 12:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil - Vy jste zřejmě jeden z těch, co neumí přijmout jiný výklad "pravdy", než Vám byl nějakým zakyslým kryptokomunistou, vlastně bývalým podnikatelem, podsunut...

Jelikož nám tady před revolucí výše uvedení chlapci lhali lidem stejně jako komunisti, dále pak, když se dostali k moci, provedli také čistky na státních postech jako komunisti, místo znárodnění majetek rozkradli a rozprodali, atd atd.

Ale hovno, "státní majetek" rozkradli a do krachu dovedli právě takoví, kteří před sametem byli součástí struktury a po sametu nejvíc volali po "demogracii" a "privatizaci": zpravidla lokální svině - tajemníci, náměstci, spolupracovníci StB a skuteční paraziti bez soudnosti, ale se správně vyplněnou stranickou knížkou. Rychlost jejich krachu byla přímo úměrná jejich schopnostem férově pracovat (většina nikdy skutečně nepracovala, pouze byli zaměstnáni) a obstát na volným trhu, kde je alfou a omegou nějaký ten dolar.

Výše uvedení pánové byli jenom hračkami v rukou takových kreatur: Kocáb byl něco jako zajímavé zvířátko v kleci (proto i později dostal Pražský Výběr zákaz, protože zvířátka zjistila, že jsou v kleci), Havlovy názory se prostě nelíbily majitelům jediného oficiálního názoru a správného pohledu na pravdu. V kleci tu byli všichni, někteří v kleci ze zlata, ostatní si to neuvědomovali - a když náhodou, dostali přes prsty.

trojkomunista - "nepřátelé režimu", tedy lidi, nepodléhající pohodlí nabízeného jediného správného názoru, museli být zaměstnáni, aby nemohli tak jednoduše rozvíjet svůj nekonformní alternativní názor. Život není jenom o tom být zaměstnán a pracovat - viz ten Havel, který měl velmi solidní příjem plynoucí z toho, že mu bylo jeho dílo publikováno venku, a o to zaměstnání v pivovaře ani nestál, ani jej nepotřeboval. Mj. pokud by zde socialismus nebyl, pravděpodobně až zcela jistě by se nestal prezidentem.
A ty stovky tisíc lidí bez práce a příjmů, hladových a frustrovaných zpravidla o tu práci v kotelně nemají zájem, jejich ego je žene do vyšších pozic.
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 21:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechme toho a věnujme se železnici, z politiky a pod mám akorát zažívací potíže.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové - je tu láhůdka. Tentokrát veřejnoprávní
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/132190-stat-opravuje-i-tr ate-na-ktere-vlaky-nevyjedou/
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to mi hlava nebere...
Koukam že v čechách je možné opravdu cokoliv.
Se ani nedivim že nejsou ve správě na nic peníze,když se investuje do tohoto.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ždárec-Svitavy je opravdová lahůdka. chvílemi uvažuji jestli se tam záměrně nepřipravila půda pro nějakého soukromého dopravce.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radec5. A pokud by ano, to by nějak vadilo?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.fabriky.cz/pref.htm

Smutné obrázky konce ..
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 22:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:samo že ne. ja to jen vidím jako jednu z pravděpodobných možností, protože by bylo postavené na hlavu vyhodit tolik milionů oknem.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 23:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo máš recht,stát šetří koruny aby mohl utratit miliony...
Hrb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.50
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 00:18:27    Odkaz na tento příspěvek  

Trojhonz: hm, statisíce hladovějících nezaměstnaných... Zkusil jste sehnat zámečníka, soustružníka, inženýra strojaře, kohokoliv na manuální práce, paní na úklid? To je samej sociolog jako Tereza Stöckelová, v horším případě absolvent školy menežérsko společenské, případně různý přivazovači ke stromům, Temelínu a fabrickejm komínům a jiný nositelé svatejch pravd a frustrace se šíří. Vy jste toho důkazem.
Tím nechci říci, že nejsou lidi v zoufalé situaci, dokonce i tací, kteří se do ní dostali bez vlastního zavinění. Za mých mladých let byli taky, jen se o nich nesmělo veřejně mluvit. A to je ten podstatný rozdíl.
Povězte, proč nejdete třeba organizovat protest obyvatelstva proti dopravním nápadům Pardubického kraje, které jdou zcela nepochybně proti vůli a zájmům jejich občanů? Tam byste mohl bejt třebas platnej.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 01:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte.Já musím reagovat, že každý si práci může najít. Není to pravda. Je to lež. Když mám 10 tisíc pracovních míst na které se mi hlásí 550 tisíc lidí, tak prostě všechny nezaměstnám ani, kdybych se rozkrájel. To je prostě statistický tvrdý údaj.
Teď k tlustým. Vy asi nevíte, jak vzniká tloušťka? Mimo jiného i z hladu. Nedostatečný příjem potravy způsobí změny v lidském těle a tělo se začne bránit, vše jde tak do tuků na horší časy a člověk tloustne, i když jeho příjem potravy je nižší než má být. Chudí lidé nemají ani na pravidelnou stravu, mají narušený metabolismus a narůstají jim paradoxně kila jako lidem, co mají větší příjem kalorií než výdej. Je to dané i na druhu stravy. Čím zdravější strava tím je dražší. A chudí šetří hodně i na jídle, takže další hřebíček na špatně nastartovaný metabolismus. Proč myslíte, že lidé jako Bushové a Clintonové v USA mají jiná těla, než "běžní obtloustlí Američané"? Protože mají peníze na kvalitnější stravu, kvalitnější restaurace atd.
A poznámka k Ukrajincům. Ano řada firem zaměstnává Ukrajince na černo, platí jim málo část jde mafiím na výpalné a vy, když se jdete zeptat na práci, tak pro vás není. Někde je to tak, že se jinak než Ukrajinsky ani nedomluvíte, tam jdete žádat o práci tak není. Mafie odírající Ukrajince ty pracovní místa mají obšancované. Nemáte šanci se tam jako Čech dostat. Jsou lidé, co hledají práci rok a nikde je nechtějí, ani je nevemou jako uklízeče, prostě nic. Znám řadu případů. Jeden známej se snažil dostat do Intersparu, zcela neúspěšně. V mezidobí tam přibyli noví pracovníci z Ukrajiny (nedělám si iluze o placení pojištění, o výpalném apod.) A to je prosím Praha. Jak to musí být šílené na Mostecku ani vědět nechci. Vaše představa, že sociální dávka 2100kč je něco, co odratí člověka hodit do práce za 10 000kč je skutečně úsměvná. myslíte si, že lidi dobrovolně budou brát skoro 5x méně?
Další člověk byl propuštěn z práce v 55 letech. A má smůlu. V řadě míst mu řekli, že je na pracovní pozici moc starej. Tak laskavě nehovořte o tom, jak si každý může najít práci, neb je to sprostá lež. Tu práci si každý mohl najít v minulém režimu.
A posledně, co se týče nástupních platů v minulosti. Rád bych upozornil drahého VŠkoláka, že to byla doba nájmů za 50kčs. Dneska jsou i nástupní platy 7100kč a "levný" nájem je 10 000kč.
3xAchjo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.110.197
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 02:13:17    Odkaz na tento příspěvek  

když se jdete zeptat na práci, tak pro vás není. ... co hledají práci rok a nikde je nechtějí, ani je nevemou jako uklízeče

Taková blbá otázka.. co tihle lidé dělali, když měli chodit do školy?
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 02:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sytý hladovému nevěří...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 02:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chodili do školy, co jiného by dělali? Nebo si myslíte, že by měli všichni chodit na VŠ? No už teď tam chodí blbci zvlášť na soukromé, kde platí zaplatíš a titul dostaneš. Bejvaly doby, kdy maturita měla váhu, dneska je to méněcenější než toaletní papír po utření prdele.
Vemte si, že máte 3 místa pro jaderné fyziky a 10 jaderných fyziků hlásících se o práci. Co si myslíte, že se stane s těma sedmi? Prostě mají smůlu.
A nemluvě o tom, že se u nás práce dohazují přes známosti.
Otázka také zní, jestli jako uklízeč nutně potřebujete mít maturitu, nebo dokonce vš diplom, nebo jmenování prezidentem za profesora?
A teď ke školám. K čemu jsou, když jsou to jen šprtací ústavy? Od ZŠ po VŠ? Naše školství je utrpení, které člověka nemotivuje, ale úsilovně demotivuje.
Znám jedny úřednice z ministerstva financí, pracovali tam několik let jen s maturitou, pak přišlo nařízení o nutnosti mít VŠ diplom. Pracovali na stejném oddělení. Jedna má diplom z ČZÚ, druhá ČVUT, třetí UK a poslední TUL. Každá vystudovala jinej obor a žádná z nich nepocítila nějaké uplatnění nových poznatků v práci. Takže šlo jen o glejt titulu o nic jiného. A prý 60% lidí u nás bude mít VŠ titul. K čemu to bude dobré? Už chápu, proč byla odmítnuta jedna vyučená žena při pohovoru na uklízečku, kvůli tomu, že neměla maturitu. Předpokládám, že na takovou pozici do 50 let dosáhnou pouze docenti.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 09:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrb: toho Martínka už řešíme, nerad bych to ventiloval zde veřejně. Jestli máte zájem, kontaktujte mne, rád Vám sdělím podrobnosti a jsem zvědavý na Váš názor. Znáte lidi, kteří Vám sdělí můj soukromý mail. Já také vím, kdo jste, ale samozřejmě identitu neprozradím:-)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4127
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 11:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je problém jaksi i jende a to ve výši mezd za těch pár míst co jsou. Až se někdo zas bude čílit co kdo kde ukrad měděnýho na dráze nebo i jinde tak by bylo dobrý si uvědomit, že kradením mědi si dotyčnej přijde na čistý prachy na úrovni někde u průměrný mzdy tak za 5 dní "práce" v měsíci. Pokud by měl brát prachy za "superhypermarkeťácko - uklízečskou" pozici, tak mu stačí tak 1-2 dny "práce" a půl hodiny strachu. Tudíž hákovat 20 a více dní v měsíci "od vidíš do nevidíš" když totéž může mít za dny 2-3 vyžaduje hodně dobrou morálku... A dokud bude mít v kotlince měď násobně větší cenu než poctivá práce tak to lepší nebude. Spíš horší.

Mch zánikem exportu v podobě různejch investičních celků (stojí a padá to s autama a elektřinou) už není pravda ani to že by byla nějaká extra poptávka po lidech v technických oborech.

Když se k tomu přihodí praktická likvidace VHD (mnohdy stačí zrušit jeden spoj třeba v podvečer nebo vlak nahradit busem aniž by měl od původního vlaku na hlavní trati ten bus garantovaný přípoj, o nějaké tarifní integraci ani nemluvě) tak je prostě na venkově hotovo.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 11:16:28    Odkaz na tento příspěvek  

A nejen na venkově. Tuhle mi vyprávěla pokladní-trafikantka z trafiky (PNS, prostě stánek s novinama a chlastem v Tesku v kaši...), že odchází (už jako x-tá), že není píxa, aby si za 12 kKč nechala nadávat od šéfový jak má malý tržby a kdesicosi, když za n-násobek může vytírat hazjlíky v Selbu...
Naši noví přisunutí obyvatelé ubytovny (krásnej německej barák nad nádražím) romského původu mají poněkud specifický průběh dne: Chlapi posedávaj celej den na lavičách a popíjej. Čurbes zatím nedělaj, zatím se rozkoukávaj. A dívky a ženy? Inu vydělávaj občasnou prostitucí, tak za 20 - 25 čistýho, aby bylo na jídlo a bydlení...
Zkuste tyhle lidi přesvědčit k stálýmu pracovnímu poměru, vstávání v pět ráno, pět dní v tejdnu, nákupu týdenky či měsíčky, když můžou posedávat v parku...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 11:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Nikky: Můžete sdělit na meil podrobnosti. Už mne taky dochází trpělivost, s tím co se chystá ....Děkuji.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 13:39:39    Odkaz na tento příspěvek  

Původně jsem se nechtěl do této politické debaty zapojovat, ale přeci jenom mi to nedá -

Pravdu máte vpodstatě oba (trojhonzík i Hrb).

Jedna pravda je, že každý musí mít nutně školu (včetně těch, co mají v hlavě vygumováno), a pokud má někdo něco dělat rukama, tak prostě nejsou lidi. Přitom manuální práce bývá mnohdy lépe placená než práce pro vysokoškoláka (pokud má nějakou přidanou hodnotu - tj. např. řemeslo). Coby silničář se někdy dostávám do zvláštních situací, kdy třeba musím stavbyvedoucího doslova učit, jak mají ti chlapi pracovat. Oni se mnohdy třeba i snaží, ale je vidět, že to těžce neumí. Zatímco chlapi na stavbě mají být ti praktici a projektant má být ten teoretik, navrhující lehce nepraktické věci, tak místo toho chodím po stavbě a říkám "ten beton se nehutní do spár "ďobáním" prstem, udělejte si řídkou maltu a spáry zalévejte, nebo tady budete sedět do Vánoc" - odpověď - "aha, šéfe, to nás ani nenapadlo, to je dobrej nápad".

Druhá pravda je to co píše trojhonzík, že tady existuje sociální dumping. Ten Ukrajinec dělá tak, že bydlí v nějaké maringotce s dalšími 10. Ukrajinci, a přes den jí akorát rohlík se salámem. Z toho plyne, že z toho co vydělá má minimální spotřebu, peníze posílá na Ukrajinu a třeba mu tam za to postaví ukrajinští zedníci barák. Jenže představte si mladého chlapa, co má ženu, dítě a hypotéku na byt. Ten kdyby tam s Ukrajinci dělal, tak neuživí ani sebe, ani rodinu, ani hypotéku. Není to jeho lenost, že s Ukrajinci nedělá, ale prostě finančně to nepřipadá v úvahu. Osobně jsem s Ukrajinci dělal coby student na průmyslovce, neživil jsem rodinu ani jsem nefinancoval bydlení, takže jako brigáda a přivýdělek to šlo. Jako zaměstnání pro dospělého člověka by to nešlo, i kdybych chtěl.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 20:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdaleka ne každý Ukrajinec to pracuje načerno. Spousta a možná i většina dnes už má normální pracovní smlouvu. Ukrajinci a Ukrajinky jsou nejen na stavbách ale i v hypermarketech, ve skladech a všude tam, kde se to našim není dost dobré. Když si je chcete sjednat na práci, tak se ukáže že jejich hodinová mzda je slušná i na české poměry. Hlavní rozdíl proti našim je v tom, že Ukrajinec vezme jakoukoli práci a je za ni rád. Našinec se jen ošklíbne a radši zůstane na podpoře.

Ještě pro 3xH. Ve vašich výpočtech je podstatná chyba: Když na tři místa připadá deset potenciálních zájemců a přesto jsou ta tři místa pořád volná - tak to neznamená, že pro sedm lidí není práce, ale že všech deset se práci vyhýbá.

P.S.: tu sociální dávku 2100 Kč jste si přečetl v Haló novinách nebo v Blistech ? Radši si popovidejte se skutečnými nezaměstnanými a vraťte se do reálného světa.

(Příspěvek byl editován uživatelem zmar.)
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: znám člověka, který má tři manuální zaměstnání (měl jich pět, ale po druhém infarktu to omezil). Vydělává na dluhy, které sám nezpůsobil - z nedoplatku bytu, který zapomněl syn zaplatit v 80. letech ještě za OPBH to narostlo do obludných rozměrů, protože si s dotyčným pohrávali "finančníci" tak, že mu nepomohli, ale dluh si u nich udělal; nakonec ho podrazila zřejmě i advokátka. O práci nouzi vskutku nemá, ale měsíčně mu zbyde 500,- Kč, všechno ostatní seberou "dluhy".
Nepochybně si za to může sám řadou chyb, což říkal. A takových lidí se najde hodně, na vesnicích je to horší. Jestli chceš, ukážu ti ho u nás v práci.
Před převratem byli takto postižení lidé také, hlavně v 50.-60. letech. Ale dost pochybuju, že v letech 80. To až naše dokonalá společnost, z které je mi čím dál více na blití...
Pokud jde o tvrzení "kdo chce, práci si najde", je to nestoudná lež. Možná v Prase. Navíc dlouhodobě nezaměstnaní ztrácejí pracovní návyky ("nechce se jim dělat"), což je mnohem více lékařská diagnoza, než odsouzeníhodná lenost. A jak by tu práci měli hledat? Odstěhovat se nemohou (mají třeba i rodinu) a veřejná doprava se mnohem víc než doprava pro potřeby obyvatel stává hrou šotoušů o "vytuněný" takt a hrou politiků o "kdo ho má nejlevnějšího".
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano a to je sociální dávka pokud jste sám, nemáte píbuzné ani trvaé bydlišti a kdoví kde co. Jinak se snižuje a mnozí nemají ani 2000kč.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4266
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, zkuste se prosím přesunout dále do všeobecné neželezniční, ať se tady drží téma, které je v nadpisu. Díky
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Kunt: jak možná víš, pocházím z oblasti, kde je dlouhodobě velmi vysoká nezaměstnanost. Mám tam řadu příbuzných a přátel a každý rok tak trávím pár týdnů. Proto dobře vím, jak nezaměstnaní doopravdy žijí. Také vím, co říkají pracovnici na sociálce, aby o dávky nepřišli. A také vím, jak a čím se doopravdy živí.

V tom kraji byly nízké výdělky i za komoušů. Manuální práce na poli nebyla ani tehdy žádný med a ještě k tomu za ni JZD tak mizerně platilo, že nebýt záhumenku, tak by i tehdy člověk s rodinou sotva živořil. Nebyla to padesátá, ale osmdesátá léta.

P.S.: při mém způsobu obživy jsem si i sám párkrát vyzkoušel roli nezaměstnaného. Když si odmyslím některé trapné situace, tak to byla fajn dovolená na státní útraty.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtík: omlouvám se. Prostě jsem se neudržel.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 10:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové - máme tady další nadílku z úřední desky MD
application/pdfpreruseni 095
VV_2_Lib_Vr_20110808.pdf (122.5 k)
application/pdfobnoveni 095
VV_Lib_Vr_20110808.pdf (87.9 k)

Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8375
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 20:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, pokud zde podobný odkaz někdy již byl, ale třeba někoho potěší velmi zajímavé počtení o Mrtvé dráze na dalekém východě. I s kupou obrázků. Když jsem před lety zkoušel najít nějaké odkazy, moc toho především v češtině nebylo. V ruštině už víc. Dnes mě napadlo zkusit pohledat znovu...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. srpna 2011 - 05:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka po náspu trati je lákadlem... (idnes)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 09. srpna 2011 - 18:14:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jena: Patří to sice spíš do tématu "Železnice bývalého SSSR", ale na jaře se v tom ex-SSSR vláknu zmiňovalo, že úsek Salechard - Nadym má být vbrzku postaven znovu, i za účasti českých firem a bank. Viz např.: http://www.casopisstavebnictvi.cz/cesi-zrejme-postavi-uralskou-dr ahu-na-miste-mrtve-trate-gulagu_N4283 V této oblasti se totiž mohutně rozvíjí těžba zemního plynu, pro logistiku těžebního průmyslu bude tento dílčí úsek "mrtvé trati" užitečný.
Jakub_Cikhart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2011
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 11:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim,
byl jsem o tomto vikendu na Sumave mezi Prachaticema a Volarama. Udelal jsem nekolik cyklovyletu a hlavne me nalakala zrusena zeleznicni spojka na trati mezi zastavkami Soumarsky Most - Dobra na Sumave. Rad bych se o tom dozvedel vic (kdy, proc, atd), podle toho jak vysoky stromy tam na byvalem telese jsou to odhaduji na zruseni pred desitkami let.
Par fotek jsem dal sem:
http://mr-desert-storm.rajce.idnes.cz/13.8._Sumava_z_Kristanovic_ pres_obe_Vltavy_a_Volary_zpet/

Diky za jakekoliv nakopnuti, na netu jsem nasel jen par fotek ale zadne info (mozna jsem jen spatne hledal).

Diky Jakub
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 13:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historie drah v okolí Volar byla popsána dost podrobně v některém relativně nedávném Světě železnice. Zkuste hledat tam. Bohužel mají příšerné webové stránky...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 16:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, aniž bych se chtěl chlubit, občanskému sdružení se podařila precedenční věc. Regionální dráha Vranovice - Pohořelice prozatím zůstává drahou, její vlečkizace toho času není aktuální. Ministerstvo dopravy využilo institut "uspokojení navrhovatele" (§62 s. ř. s.). a vyhovělo žalobnímu návrhu tak, jak bylo žalováno před MS v Praze.

http://www.klub-pratel-lokalek.cz/news/zaloba-proti-rozhodnuti-sp ravniho-organu1/
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 19:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se chlub, vládnout paragfafy se také musí umět
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5339
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 20:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď zrovna bylo v Událostech na ČT1, že bude snahou SŽDC se některých nepotřebných tratí zbavit. Tratě by měly být prodány, zatím se prý přemýšlí, jak to udělat. Cena prý rozhodně nebude symbolická. Jsem zvědav, jestli si Klub přátel lokálek některou z nepotřebných tratí koupí. :-)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 20:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, proč ne, když na ni dostane dotaci jako na cyklostezky a podobné nesmyslné kraviny...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 20:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky, ono nic se nejí tak horké jako se uvaří. KPL jde do tendru o I. II. i III. koridor. Emitujeme akcie, jdeme na burzu do Franfurt am Main
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5341
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 20:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Neříkalo se nic o pozemcích. Zřejmě tedy půjde o prodej provozované trati, resp. nezrušené trati, jako v případě JHMD. Pokud budete chtít, můžete si koupit trať z Čejče do Uhřic a udělat z ní výnosný podnik na převážení obilí. :-)
Nikki: :-) Dejte ale pozor na to, aby Vám zbylo na ostatní. Trať do Hevlína bez Vás asi nikdo nezachrání. :-)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/133120-ministerstvo-dopravy-zrusi-desitky-rychliku-mozna-i-nekolik-trati/

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 21:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - já bych nestavěl na tom, co řekne pan ing. Halla v ČT
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 21:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu oháníte paragrafy, tak vlečka je jedna z kategorií drah.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_kašpar: On je zde snad někdo mezi námi kdo nezná zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění pozdějších předpisů? Použil jsem legislativní zkratku. Samozřejmě - z hlediska právního purismu jsem měl formalisticky napsat že ... dráha regionální i nadále zůstává drahou regionální a nebude změněna kategorie uvedené regionální dráhy na vlečku.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím prodejem drah za symboliku je několik problémů, např. daň z převodu nemovitostí, která se počítá buď ze znaleckého posudku nebo z tržní ceny (vždy z té vyšší cifry), i když možná u státní organizacep platí od roku 2009 výjimka, dále prodeje státního majetku musí projít kolečkem přes ministrstvo financí a do vlády, což vyžaduje trochu stabilní vládní kabinet, u některých tratí jsou pozemky rozděleny mezi ČD a SŽDC a pod.
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar: nezapomínejte, že jde o státní majetek, který se převádí např. na obce jinak, než je prodáván soukromníkům. Tedy pokud ze SŽDC neudělají zase "a.s." v rámci holdingu ČD. Ale takový podvod snad neprojde.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V případě převodu na obce by mě zajímala metodika, zda obcím podle katastru nebo nějakému sdružení, které si obce založí. V každém případě obecní prvek vnáší nejistotu po každých komunálních volbách.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 22:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, katastr v tom nehraje roli. Obec je subjektem právních vztahů. Může mít svůj pozemek i na území cizího státu (Cheb lesy v Bavorsku etc etc)
Není tedy důvod, proč by obec Hevlín nemohla vlastnit i trat vedoucí katastrem Hrabětic nebo Hrušovan n.j.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 23:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně lepší řešení než převod nevyzpytatelnému spolku.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 23:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinou odpověď jsem ani nemohl čekat...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 23:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, máte snad svou trat, ne? Někdo vám ji škube? Přece byste se nesápal po příspěvcích ze SFDI, to je nízké, nečestné a nesportovní. Nechte obcím to, co potřebují. Myslím, že netouží po muzeální železnici. Ale omlouvám se - drsný sever nemám v merku. Jsem z Moravy
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 01:26:22    Odkaz na tento příspěvek  

Když nám pan Orky radí, čeho se máme ujmout, tak by nám mohl dát příklad nějakého svého plodného pracovního úspěchu. Příklady táhnou, a ty dobré jakbysmet. Teorii jsme probrali, takže čekám výčet praktických úspěchů velkého liberálního teoretika, ať vím, kde hledat inspiraci....

ps:
Mám teď na starost jednu rozbitou silnici, kde v asfaltu pryští několik pramenů vody. Nechcete to zasponzorovat? Bude to dobrý skutek, jinak tam v zimě uklouzne autobus a bude bebí...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5346
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 11:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Pan Orky ví, co je železnice 21. století schopná nabídnout, a ví, že je poměrně dost železničních tratí, které nejsou schopné nabídnout nic, případně tak málo, že nemá smysl vkládát energii a finanční prostředky do jejich záchrany. Jestli je snahou Klubu přátel lokálek udržet v agonii co nejvíc tratí se zastaveným provozem, nechť se o to snaží, každý máme jiného koníčka, že.
Já se domnívám, že teď je potřeba vzít do ruky zvýrazňovač a říct, které tratě svojí budoucnost mají, tedy ty, které má držet stát pod svými křídly, a ty, které budoucnost nemají, nabídnout spolkům a obcím. Já bych se ani nebál přenechat ten majetek za poměrně malou sumu. Rozhodně by mi to přišlo efektivnější, než trať nákladně rušit.
A co s vaší silnicí? Hlavně to opravte pořádně, aby se to nemuselo za pár týdnů nemuselo předělávat, jak je poslední dobou zvykem. :-)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 12:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Počmárat mapu sítě drah umí každé malé děcko. Ale ten, kdo to dokáže skutečně odpovědně, se znalostí všech konkrétních faktorů ospravedlňující výhodu existence jednotlivých drah a kdo dokáže posoudit jejich potenciál dnes, kdy pořádně nevíme, co bude zítra, by zasloužil metál.
Vy byste si troufnul vzít do ruky zvýrazňovač? Jaké kritérium si stanovíme? A proč zrovna tohle číslo a ne jiné?

Ano, souhlasím s tím, že v čase kdy jsme v euroamerické civilizaci svědky počínajícího rozpadu všeho, čemu se dnes říká stát, je jediná cesta tyto funkce nějakým kultivovaným způsobem přenést co nejblíže k lidem, kteří je buď upotřebí a nebo zahodí. Zatím za nás škrtjí a zahazují jiní.
Dokud však ale aspoň něco z toho, co tvoří stát zůstává, je naší povinností se tomuto rozpadu postavit a po těch, kteří si říkají, že nás zastupují, chtít odpovědná rozhodnutí, pokoru a skromnost.

Ale to samé musíme chtít především od sebe. Bez ohledu na to, že svět ovládnou mafie a prakticky se tak společnost vrátí ke kmenovému způsobu života. Skromnost se nám pak bude velmi hodit.

Nás nečeká jen rušení železnic, ale bída, hlad, sociální bouře, tlupy drancujících a války o zdroje.
A budoucnost evropských tratí, které "nemají budoucnost"?
Třeba tahle:
http://www.youtube.com/watch?v=VgMaYEjxRqQ
I proto je dobré bojovat za každý metr kolejí, které dnes, z pohledu od vltavského nábřeží, jsou zbytečné.

Léta čekám na politika, který se nebude bát promluvit o naší budoucnosti svým vlastním příkladem nás vyzvat ke skromnosti a ukáže takovéto podobné obrázky. Obrázky lidí, kteří nejsou o nic míň šťastnější, než my. To chce obrovskou odvahu - ale nic jiného nám stejně nezbude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martink.)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 12:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z pohledu od vltavského nábřeží, jsou zbytečné.
Je tam ještě vůbec někdo, kdo by to objektivně, odborně, nezaujatě, neuplaceně...posoudil?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5350
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 13:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Počmárat mapu by se mělo na základě studie, která by se zaměřila právě na zjištění toho potenciálu.
Když máte barák, o který nemáte zájem, co s ním uděláte? Budete se za každou cenu ho držet a opravovat ho, co kdyby se někdy za 30 let hodil? Pravděpodobně ho asi prodáte.
A co má udělat stát s tratí, kde žije tak málo lidí, je tam tak malý turismus, o nákladní dopravu není zájem? Má jí udržovat pro nikoho a sypat tam další a další peníze? I když se tam nejezdí, tak ta trať něco stojí. Proč by měl mít stát zájem o to udělat ze všech nepotřebných tratí turistické atrakce v podobě šlapacích drezín apod.? Kolik si myslíte, že se v jednom kraji uživí takových turistických atrakcí?
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 13:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Tak proč se ptáte? Vždyť vy si dokážete odpovědět úplně sám! Vy přece tuto diskuzi vůbec nepotřebujete...
A ten barák neprodám. Věřte, nebo ne.
Ostatně podle Da Vinciho to záleží na přátelství. Já aspoň doufám, že mi věříte, ale že tuto informaci nepotřebujete.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 13:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A co má udělat stát s tratí, kde žije tak málo lidí, je tam tak malý turismus, o nákladní dopravu není zájem? Má jí udržovat pro nikoho a sypat tam další a další peníze?

... že se do takových tratí sype :D Za cenu jediné zastávky typu Antivandal I by se daly pozlatit metry kolejí na tebou zmíněných tratích:-))) Prozrad, o které se jedná? Fakt se mi žádná taková nevybaví:D
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5352
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 13:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Zkuste se nad tím citátem zamyslet, třeba pochopíte, o čem je. :-)
Nikki: A co má teda stát s těmi tratěmi dělat? Co je správný postup? Má je udržovat, když o provoz na nich není zájem? Možná to jde nechat pár let bez údržby, bez koruny. Ale co potom? Zeleň roste, pražce hnijí, odvodnění se zanáší, výhybky je potřeba mazat, do mostů zatéká, rozpadají se... i když se po trati nejezdí. A o budovách patřící k dráze radši nemluvit. Jo zub času nezastavíš. A co teprv živelné katastrofy, má smysl je za desítky milionů odstraňovat, když už několik let po tý trati nikdo nejel?
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 17. srpna 2011 - 23:23:32    Odkaz na tento příspěvek  

Pan Orky ví, co je železnice 21. století schopná nabídnout, a ví, že je poměrně dost železničních tratí, které nejsou schopné nabídnout nic, případně tak málo, že nemá smysl vkládát energii a finanční prostředky do jejich záchrany. Jestli je snahou Klubu přátel lokálek udržet v agonii co nejvíc tratí se zastaveným provozem, nechť se o to snaží, každý máme jiného koníčka, že."

Alespoň že pan Orky ví, teda spíš si myslí že ví.
Byli tu kromně KPL i jiní, kteří se rozhodli prodlužovat agónii některých tratí, které SŽDC odepsala. Jednou se tak dělo kdesi Mezi Novou Bystřicí, Jindřichovým Hradcem a Obrataní. Podruhé se tak dělo nasever od Šumperka v údolí řeky Desné. Udělejte si výlet, Orky, a běžte tu agónii na těchto tratích omrkout. Kdyby SŽDC dovolila pokračování agónie tohoto typu i na jiných tratích, tak možná nemusí tato diskusní skupina vůbec existovat, neb by nebylo o čem diskutovat.
Vy si totiž nepřipustíte fakt, že úpadek železnice není její fyzická vlastnost, nýbrž důsledek přístupu jejího majitele.

Ale to je stejně fuk, vy si stejně budete mlít svou "pravdu"....
neznámýxy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.125.74
Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 07:44:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud myslíte Železnici Desná, tak to je spíš odstrašující příklad , jak to fungovat nemá. Zde se jedná o naprosto bezprecedentní tunel. Z pohledu peněz, mít dotaci 1 166 227,27 Kč na 1 km je výsměch SŽDC a všem daňovým poplatníkům, takové peníze nemá na údržbu v tomto státě nikdo, pokud by takto hospodařilo SŽDC na všech tratích, skončíme jako Řecko. On takový samovrat s ohřevem na výhybce č.1 v Koutech nad Desnou mluví za vše, ten je určitě v provozu hodně třeba. Doufám, že všichni pochopí, že ten kdo má tyto informace se zde nemůže podepsat, měl bych bohužel padáka. Ale určitě to zde budu sledovat a doplním další info případně. Tím nechci hodnotit smysl této tratě jako takové. Spíš jsem chtěl poukázat na její nedobrý způsob hospodaření a okrádání daňových poplatníků v tomto případě.