K-report
 

Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 19. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 19. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 11:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to 074:

1.
Euro nemůže přežít z naprosto stejného důvodu, jako nemohla existovat Kčs po rozdělení původního státu na dva samostatné (v drážní analogii vyjádřeno - lokomotiva, kterou budou současně řídit dva strojvůdci z obou stanovišť, každý jinak a jiným směrem - případně vlak, ve kterém každý vůz jede jinou rychlostí).
Celá existence této měny je fakticky postavena na ekonomické nevzdělanosti politiků, doufání v zázrak (přesněji, že se jim z EU podaří udělat jeden centralizovaný superstát dřív, než € rupne) a předstírání "že to jede" promazané litím peněz do žumpy po miliardách (je jedno co bude pak, jen to nesmí prasknout dokud jsem ve funkci - ať to stojí co to stojí /ostatně, já to platit nebudu, to oslové voliči/).
Neboli pokud se z Eurozóny nestane jeden centrálně řízený stát (ve kterém trvalé a soustavné přelévání peněz z Německa do Řecka, Portugalska, ... bude bráno jako naprosto normální stav stejně jako třeba v rámci ČR z Prahy na Vysočinu /příklad, prosím o nestartování lokálních patriotů /), tak € jako společná měna ekonomicky nemůže dlouhodobě existovat - pouze může být nějaký čas udržována iluze jeho fungování soustavným a nenávratným litím peněz do ekonomicky slabších zemí, přičemž tyto peníze pochopitelně nevznikají zhmotněním vákua ve sklepě ECB, ale jsou z moci politicko-úřední odebírány obyvatelstvu ostatních zemí Eurozóny (ať už přímo na daních, nebo odebráním na úkor snížení veřejných výdajů pro něj, nebo inflací/znehodnocením měny nebo formou rostoucích státních/veřejných dluhů, které za čas i s úroky nezaplatí předchozími způsoby opět nikdo jiný, než obyvatelstvo - přičemž zvlášť zákeřným svinstvem je politicky vynucené "investování" v penzijních fondech lidmi povinně soustřeďovaných prostředků na penze do těchto dluhopisů).
Takže ve "věci Eura" nezní otázka "zda", nýbrž "kdy už a jak" - přičemž "odpadnutí" kterékoli slabé země z € by způsobilo finanční chaos v řetězové reakci ranu na banky v dalších slabých zemích, který by na nějaký čas paralyzoval finance prakticky celosvětově (přestaly by obíhat peníze/platby mezi bankami, které by si nevěřily - viz podzim 2008 po podnětu řádově slabším). Proto nakonec budou z € muset nejdřív odejít země nejsilnější (tj. Německo) - což je ovšem blokováno ekonomickou nevzdělaností, zabeněností, bohorovností a eurohujerstvím jejich vládnoucích politiků.

2.
Kč nikdy světovou zemí nebude - na to je této měny příliš málo (= kdejaký silnější spekulant s ní dokáže zamávat) a ani není podložena "politickým a ekonomickým bezpečím" (jako CHF)
Mmch, kdyby nedejbože Kč byla chápána coby "bezpečný přístav" jako je chápán CHF, tak by to pro tenhle stát byl ekonomický funus - protože by se s ní dělo totéž co se děje s CHF, kdy poptávka po této měně (kdo si chce "zabezpečit" peníze v CHF tak si nejdřív musí CHF za svou měnu nakoupit) žene jeho směnný kurs do výšin, což ale znamená nikoli blahobyt prostého Švýcara (jak prosťáčci usoudí z toho, že jeho úspory i plat jsou najednou v přepočtu na jiné měny větší), nýbrž katastrofu v důsledku toho, že vnitřní švýcarské ceny v CHF jsou tím rázem proti zbytku světa vyšší a tedy se země stává příliš drahou pro turisty a vyvážené výrobky i služby příliš drahé pro zákazníky (neb stejná cena v CHF /menší být nemůže, neb platy, vnitrostátní nákupy, daně, odvody - vše je stále v CHF bez snížení/ je najednou vyšší v EUR, USD, ...), kteří v důsledku toho omezí nákupy ze Švýcarska. Čímž nevyhnutelně jde švýcarská ekonomika do - neb když nejsou platící zákazníci, není ani z čeho platit výrobu a tedy ani platy a daně (a z těch zase důchody, veřejné výdaje, ...). Takže chtě-nechtě musí SNB (Swiss National Bank) utrácet pro ČR nepředstavitelné peníze a intervenovat na peněžních trzích proti CHF, aby jej tím mezinárodně znehodnotila (a tím i úspory a příjmy švýcarských obyvatel a firem) - dovolím si upozornit, že nám by při adekvátně potřebných objemech útrat na měnové intervence (kdyby byla Kč v pozici CHF) světoví spekulanti hravě zlámali vaz.

3.
Zahraniční investice v ČR jsou ve světovém měřítku "pár drobných", nota bene když padne poptávka po zboží a službách v Německu a okolní Evropě, tak prostě nebude pro koho vyrábět (neb nevyrábí se "pro dobrý pocit z výroby samé", ale proto aby vyrobené někdo koupil a zaplatil) bez ohledu na vlastníka fabriky.
A že poptávka padne celosvětově je dáno prostým faktem, že hospodářství bylo posledních pár desetiletí postaveno na "blahobytu na úvěr" (kdy peníze z dluhů byly utráceny za nakupování více zboží a služeb, než na kolik by stačily bez zadlužování = vyrábělo se tedy více, než by se vyrábělo bez zadlužování) kterým se politici naučili "kupovat" přízeň "ekonomicky hloupých" voličů (= většiny) a my se právě dostáváme do období, kdy ty nasekané dluhy budem muset splatit i s úroky (tedy na utrácení za zboží a služby nám zbyde o splátky a úroky méně, než kdyby ony dluhy nebyly = možnost prodat vyrobené bude taktéž menší - proti předchozím desetiletím vlastně o dvojnásobek nasekaných dluhů /jednou tím, že se nové sekat nebudou a podruhé tím, že se naopak bude splácet/ a ještě úroky k tomu).
Pro ty, kdo by si snad mysleli, že se prostě řekne "ke dluhům se neznáme, nic splácet nebudem" (na což budou obzvláště hloupé voliče lákat populisté typu Paroubka), si dovolím upozornit, že tyto dluhy ve značné míře drží banky a důchodové fondy po světě navzájem, takže "nesplácet" = být bez důchodů, s bezcennými papírky místo peněz a koukat na zkrachovalé fabriky v mezinárodně izolovaném státečku (který to bez dovozu surovin ze zahraničí opravdu moc dlouho nevydrží).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5798
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 12:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Ať zvítězí ten nejlepší... Nejlepší podmínky k vítězství mají ČD, ale stejně namítnete, že to tak není...
To bych netvrdil. Dost bych pochyboval o tom, že by dneska ČD přišly s dumpingem. ČD už dneska nemají příliš možností křížového financování, narozdíl třeba od Jančury. A zbylá osobka je na hranici. Leda, že by se zrušily režijky. :-)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 12:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba z Lbc kraje... Takže připouštíte, že ČD podnikají nehospodárně
1) Nemyslím, že LK by nějak ČD vytrhnul... Je tu málo tratí a z toho část už vysoutěžená...
2) Nejsem zaměstnancem ČD, takže můžu jen spekulovat, ale MYSLÍM si (soukromý názor), že podnikají nehospodárně a ještě "kouzlí" s čísly. Správné to není. A jako cestu z toho ven vidím KOORDINOVANÉ soutěžení tratí a to je přesně to, co se neděje...
A proč by se tak mělo dít? Aby objednatel dopravy (zde MD) mohl být organizátorem (koordinátorem) a aby se i nedotované linky (znova opakuji, že i soutěžená trať nemusí být dotovaná) staly součástí systému ŽD dle potřeb cestujících.
A když se tak dít nebude, tak po konkurenci vždycky zbudou drobky, které bude muset "obsloužit" o to víc dotovaná dálkovka. Těšíte se na dobu, až mezi Prahou a Pardubicemi bude šest nedotovaných linek, dvě dotované a do Liberce (či do Tanvaldu) nepojede nic, protože státu nezbydou peníze? Tak se těšte, ta doba s tímhle přístupem přijde. :-/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7601
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 12:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil:
Naprostý souhlas.

Inkonginto:
A proč by se tak mělo dít? Pokud je někde zájem nahradit dálkovou dotovanou rychlíkovou službu, tak těch pár pomalých vlaků je už nic...
Tak když je to "nic", jak píšete, tak to zrušíme, ne? Když nic, tak nic. Jsem zvědav, co Vám na to řeknou lidé z té Přelouče, Chocně, ...
Nebylo by lepší soutěžit už "první kolo", tj. ty vlaky co dnes jezdí Jančura a ČD a přihodit k nim nějaké ty "couráky"? Úhrnem obě linky (rychlá i pomalá) může vyjít na nulu, kdežto samostatně může první generovat menší zisk (který ale půjde komusi do kapsy) a druhou bude stát doplácet.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5800
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 12:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když se tak dít nebude, tak po konkurenci vždycky zbudou drobky, které bude muset "obsloužit" o to víc dotovaná dálkovka. Těšíte se na dobu, až mezi Prahou a Pardubicemi bude šest nedotovaných linek, dvě dotované a do Liberce (či do Tanvaldu) nepojede nic, protože státu nezbydou peníze? Tak se těšte, ta doba s tímhle přístupem přijde. :-/
Podržené dát do záhlaví k-reportu. :-) A MD dopravy takhle evidentě myslí. Onehdá jsem se v jiném vláknu chytl z osobou, u níž jsem přesvědčen, že je ve skupině, která JŘ pro MD tvoří. Když jsem tvrdil, že by se měly rušit první vlaky tam, kde jich jezdí obrovské množství a ještě nějaké přibydou, tak mi bylo odpovězeno, že ty vlaky tam přece jezdí plnější než ty v okrajových úsecích. Ale to bylo s obsazeností ještě bez RegioJetu. Podobně by šlo mluvit o původně nové plánované lince (Olomouc-Bohumín), která měla nahradit zastávky v místech, kde jiná nedotovaná linka stavět neměla (Hranice na Moravě). A přesto většina spojů té nové linky přežila i první radikální návrh omezování. Tato linka byla zrušena až v návrhu druhém. Naštěstí, protože princip rušení spojů MD byl stvořen nesystémově a bez rozmyslu. Je tedy dost pravděpodobné, že alespoň těch několik Tanvaldů bylo zachováno pod MD díky nezavedení této nové linky. A to, že příští rok přijde dalších 5% je pomrně hodně pravděpodobné. Co se pak bude škrtat? A Tanvaldy budou figurovat hodně vysoko!
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5801
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 15:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyjádření KORIDu k redukci rychlíků:
http://www.iidol.cz/files/file/Jizdni%20rady/Tanvaldsk%C3%A9%20ry chl%C3%ADky.pdf
Chválím podobné dopisy. Většina ostatních krají nejenže nezveřejnila ani konečný návrh, byť v určité polotovarové verzi, s případnýmí komentáři, ale s podobnými vyjádřeními šetří všichni. Pane Pospíšile, děkuji, myslím, že je to jedna z pozitivních ukázek, jak má koordinátor komunikovat a vysvětlovat věřejnosti.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 16:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chválím podobné dopisy.

Až budete bydlet v Tanvaldě a okolí, můžete si s tímto dopisem vytřít akorát . Informace o autobusové lince je úplně bludná, celou dobu se zde rozebírala.

Pospíšil:

Je mi líto, že zástupce z Koridu může mít takové názory. Ale co nadělám, automobil je také doprava...

Tak když je to "nic", jak píšete, tak to zrušíme, ne?

Nepsal jsem ani řádku o rušení, myslel jsem nic proti původním dotacím, tedy finance...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.123.142
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 18:19:53    Odkaz na tento příspěvek  

Co je bludného na informaci, že v PODOBNÉM čase a trase jede autobusový spoj ?
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.168.126
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 18:26:11    Odkaz na tento příspěvek  

Bludného na tom není nic, ale někdo holt asi nedokáže skousnout, že by jel něčím jiným než vlakem to je celé.
Tady je to vůbec samej rádoby odborník, ale většina viděla vlak tak maximálně na fotce.....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 19:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bludný na tom je to že ten bus vlak kopíruje jen částečně. Např. nedisponuje přípojem na Nymburk/Kolín a končí na kraji Prahy.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 20:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tu rozebíralo, zajistěte přípoje, zajistěte dřívější jízdu autobusu a není v tom problém.... Navíc jak jsem také psal. Vlak je minimálně o 3 hoďky pohodlnější. Navíc Ti lidé, kteří s 1137 jezdí do práce, určitě nikoho nepochválí.
Dokáže tu někdo pochopit, že vlakem se nejezdí jen v úseku, ve kterém jede, ale že se jedná i o přípoje?

Co se pak bude škrtat? A Tanvaldy budou figurovat hodně vysoko!

Abych byl upřímný, mě, místně bydlícího, nezajímají ostatní vlaky, když nemůžu vycestovat.
A jak jsem několikrát psal, nikdy jsem nepožadoval, aby se vlaky 1138 / 1143, 1144 / 1149, 1147 v 6 a + rušily. Předpokládal jsem redukci ze dvou spojů (1139 a 1137) na jeden. To ano. A ať si píše co chce kdo chce, objednávka je opravdu pouze pro turisty, nikoliv pro občany tanvaldska. A každý, kdo zde bydlí, tak to ví. Pokud byl kraj ochoten provést záchrané redukce a větu o obnovení 1137 v budoucností myslí někdo vážně, klidně mohl nějaký handl proběhnout už nyní a 1137 objednat. To se nestalo. Takže jen plácání, plácání, plácání.... A víc se o tom nemá cenu bavit, člověk odpovídá dokola to samé. V názorech se nesejdeme.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5803
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 20:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Vy zřejmě nechápete to, že pro GVD 2013 dost vážně hrozí to, že nebude ani na ty turistické Tanvaldy, natož na nějakej 1137 pro pár lidí. A proč? Protože bude potřeba udržet pomalé rychlíky Praha-Luhačovice.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 20:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franz - ano, nema to cenu, konecne rozumny nazor :-)
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 21:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool#719: Krásný job.
Teďka bych to (laicky a z dáli) viděl ještě jednou na kontrolu všech os (kola na krajích a střední čep), jejich promazání, obnovení otáčecí mechaniky (kliky) a pak nějaké ty prkna (jen opět postupně zhnijou, ale nebudou mít nožičky) a nahradit chybějící pláty uprostřed. A také někam vypouštět tu část vody, co tam vždy nateče (odtok). Ale v prvém kole by to chtělo odborné oko někoho, kdo řekne, co to ještě snese (nosnost vozidel). A vrhnout se na budovu vedle, ať se mašinky mají kde zašít. Pozdravy z roviny.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 23:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: hezké fotky. Čekali jsme, že nám místní kecálkové, zejména někteří členové našeho spolku, s tou točnou a ostatními pracemi přijdete pomoct !!!
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 10:43:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Orky" = 5803:
nebude ani na ty turistické Tanvaldy
To záleží především na inteligenci organizátorů (a teď myslím konkrétních osob): při neexistenci "celotátního IDS" současný hloupý systém objednávání a financování VHD, kdy v rámci dálkové železniční dopravy odmítá MD ČR zajišťovat (a spolufinancovat) aspoň částečně i regionální VHD, kterou pak musejí separátně objednávat "kraje" jako de facto duplicitní spoje (které nakonec financuje z valné části opět vlastně "stát", ale nepřímo = prostřednictvím "krajů") brání inteligentnější organizaci VHD, jíž (jak už jsem ostatně někde někdy napsal) jednak částečně překáží zmíněná metodika a jednak v mnoha případech i nechuť, nevůle a neschopnost mnoha zúčastněných osob dohodnout se na tom, jak "za málo peněz získat více muziky". A už jsem nejméně jednou napsal, že například (či spíše zejména) v případě severních Čech jakožto typické "rekreantské" oblasti je třeba důsledně oddělit "kladivovou" VHD sloužící potřebám "regionální ZDO" (tedy především místní frekvence "zaměstnanecké" a "žákovské", od VHD sloužící především potřebám (víkendové a sezónní) frekvence "turistické" - a zejména je žádoucí odstranit maximum zbytečně "plýtvavých" časových souběhů poloprázdných vlaků jezdících ve sledu za sebou jen proto, aby jimi několik málo cestujících mohlo jet přímo bez přestupu. Shromáždit pak dostatek prostředků na "turistické Tanvaldy", jejichž provoz se vyplatí kromě většiny víkendů v roce jen po jeho část, v níž ale naopak většinou nejsou potřebné vlaky sloužící frekvenci "žákovské" a "studentské", by bylo podstatně menším problémem, ale museli by se všechny kompetentní osoby ve všech institucích především chtít dohodnout, jak minimalizovat dopad těch nepříznivých podmínek, které vytváří zmíněná hloupá metodika (působící m.j. i proti jednoduchosti podmínek pro vytvoření "celostátního IDS") - a pokud se třeba jen jedna ze zúčastněných stran chtít dohodnout nebude, pak těžko dosáhnout uspokojivých výsledků.

natož na nějakej 1137 pro pár lidí
Nerozumný výrok: nejde přece vůbec o vedení přímého vlaku R 1137 do Prahy v úseku Tanvald - Turnov (N.B. zčásti zdvojujícího další souběžná spojení), ale o to, aby v té trase a v cca té časové poloze fungovalo nějaké adekvátní spojení (jakoukoli) VHD, nejlépe samozřejmě takovou, která by byla součástí jednotného a jediného společného IDS - a to se v případě pouhého nevedení vlaku R 1137 v navrhovaném stavu uděje pouze zcela neadekvátně (viz například příspěvek: "Petr_vlček" = 4443) v pracovních dnech a o sobotách, ale už (ani v té neadekvátní podobě) nikoli o nedělích a svátcích (tedy po cca 1/6 roku), kdy nejezdí ani ten jakž-takž použitelný dálkový autobus a není ani přípoj na vlak R 981.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 19:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm Tanvaldům:

podle mě by to mělo být tak, že každý R od Prahy (co 2h, žádné díry nebo víkendové speciality) bude pokračovat za Turnovem jako osobák. Mezi tím (pokud zbudou peníze) jeden osobák vložený. Tím se vyřeší místní obsluha i rekreační a celé to bude v 1h taktu. Prostě známá strategie "rychle" tam a pak vymést zastávky v místě.

Jízdní doba Praha-Tanvald se tím o pár minut prodlouží. To ale nehraje roli, protože kdo spěchá, tak vlakem nejede už teď a dokud se nepostaví 5. koridor, tak to jiné nebude. Tím vlakem lidi jezdí z jiných důvodů.
A pokud přece někdo kvůli jízdní době ubyl, vyváží se to tím, že to bude moci použít i takový Pražák, co má chatu jinde, než na současných R zastávkách, což dneska nemůže.

Samozřejmě, v Tanvaldu musí na ty vlaky navazovat Kořenov a místní busy, když už tam ten terminál stavějí.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 19:44:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ad rychlíky Praha-Tanvald: proč vlastně některý z nich nejezdí aspoň v sezóně až do Harrachova ? Kvůli přechodnosti ? Kvůli stoupání ? Nebo proč ?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 19:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J:

To je složitější. Rozhodně se jedná o náročnost trati Tanvald - Harrachov. Navíc daleko větší frekvence je v úseku Liberec - Tanvald - Harrachov. Jediný přímý vlak z Prahy je v sobotu R 1140 v sezónách. Jenomže to by musela být souprava 854+054+854. Takže se to nevyplatí. Posledním faktorem nyní bude, že Jizerskohorská železnice bude muset splňovat určité požadavky na kvalitu vozidel a 854 ji rozhodně splňovat nebude.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 20:34:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oto" = 615:
O tom problému už jsem se tady vyjádřil dávno velice podobně, ale okamžitě jsem dostal ohromnou "držkovou", že prý jsem úplný pitomec, protože relace (Liberec -) Turnov - Semily (- Stará Paka) je prý tak hrozně důležitá, že nestačí v ní rychlíky jedoucí každé dvě hodiny a je nutno ji zachovat i jako "osobákovou" i na úkor jakékoli náhrady tanvaldských rychlíků - nechce se mi to hledat detailně, ale počátek té debaty byste našel mezi archivními příspěvky cca měsíc starými, kdy se o té problematice začalo debatovat intenzivněji. Podle mě pro "akutní" řešení současné situace rychlíky relace Pardubice - Liberec jako "kostra" v té trase úplně stačí (a je třeba tu "kostru" pouze doplnit účelovými spoji z osobních vlaků typu "lopaťák" nebo "školák" v konkrétní specifické doby), pokud by měly jezdit nějaké "přímé dálkové" osobní vlaky spojující Liberec s východem Čech, pak jednoznačně přes Jičín, a přímé vlaky Praha - Tanvald by měly fungovat tak, jak popisujete (v prokladu s pardubickými rychlíky a s přípoji v Železném Brodu osobními vlaky z / do Staré Paky a případně i někam dál). Ale zopakoval jsem to teď už naposled, protože dál už se o tom s nikým hádat nehodlám.

Ad "Z F J" = 11.10.2011 - 19:44:21:
Největší problém je asi ve vozidlech: když se kdysi dělaly zkoušky průchodnosti "hydrokurev" pro jízdu na úsecích s ozubnicí, byly zjištěny nějaké problémy s těmi "jedničkovými" (M 296.1 = 853, snad s nějakými částmi brzdového ústrojí, které při "sjetých kolech" hrozily drhnutím o ozubnici, zejména na vypouklých lomech sklonů - jiné podstatné překážky nebyly), a tak byla povolena přechodnost pouze "dvojkových" (M 296.2 = nyní tedy 854.2), kde údajně ty problémy nenastávaly. Jaká je situace z "technického" hlediska nyní, nevím. Při současné intenzitě osobní dopravy, která se v posledních letech na "zubačce" prosazuje, by jistě aspoň nějaké přímé vlaky z Prahy až nejméně do Kořenova jezdit mohly - a ani by (podle mě) nemuselo být nepřekonatelným problémem, že jejich soupravy by nebyly nízkopodlažní, kdyby nízkopodlažní vozidla nabízely ostatní ("místní") vlaky: určitým problémem by asi ale byla formální nutnost "sunutí" vlaků (minimálně jedno hnací vozidlo by mělo být na "spodním" konci soupravy) ...
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 21:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

projizdec NAD: Teoreticky by s primou vozbou Praha - Harrachov nemusel byt vubec zadny problem, ani se sunutim. 854 maji dvouclenne rizeni (pravda v praxi se asi nikde nepouziva), tudiz jedna na zacatku jedna na konci a rizene z prvni. Nebo by byla jeste kapanek lepsi souprava 843+043(+043)+843. Prima vozba tedy neni otazkou techniky, ale uplne neceho jineho ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 02:28:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "833" = 11.10.2011 - 21:40:42:
Teoreticky by s primou vozbou Praha - Harrachov nemusel byt vubec zadny problem, ani se sunutim.
Zanechte planých teoretických úvah (navíc s pravděpodobnou neznalostí všech skutečných TECHNICKÝCH problémů) - mají totiž k praxi dost daleko.
Mnohočlenné řízení se u KMV řady 854 používá naprosto běžně (a bylo to ostatně naprosto běžné už před cca 25 roky) - pokud ovšem v soupravě jsou vůbec aspoň dva takové vozy zařazeny: to ovšem v případě tanvaldských rychlíků v praxi, pokud vím, nepřichází v úvahu už mnoho roků (pokud vůbec někdy takové soupravy PRAVIDELNĚ jezdily až do Tanvaldu, pak už to hodně dávno není pravda). Především ovšem (pokud vím) KMV řady 854.0 z Tanvaldu do Kořenova nikdy přechodnost neměly (z technických důvodů, které jsem se pokusil naznačit - a netvrdím, že úplně přesně a správně, ani že byly všechny: šlo snad ještě i o jakési možné problémy s nějakou olejovou vanou pod nějakou převodovkou - ale já nejsem technik a tomuto nerozumím) a KMV řady 854.2 (které "na kopec" přes ozubnici snad nakonec směly, a dokonce snad i občas jezdily) zase nejsou dislokovány v Praze - a dokud tyto předpoklady nebudou naplněny, jsou jakékoli teoretické úvahy jen "pivními řečmi". Jedinou relativně jednoduchou možností by tedy bylo (v případě, že by dalšímu použití KMV řady 854 technicky už nic nebránilo) spojování souprav v Tanvaldu tak, že by pražský rychlík tvořil (ve směru do kopce) přední část soupravy spojené se soupravou od Liberce (v sestavě 943 + 043 + 843 = KMV na konci) - pochopitelně ovšem zřejmě bez fungování mnohočlenného řízení, protože si nedovedu představit, že by někdo jen tak "z chodu" dokázal v Tanvaldu "dávat dohromady" mnohočlenné řízení nepravidelně se střídajících KMV různých řad tak, aby řádně fungovalo (takže by stejně formálně šlo nejspíše o sunuté vlaky). A priori nelze proti takovému (teoreticky možnému) řešení mnoho namítat, než ovšem "nazraje doba" k jeho praktické realizaci (pokud to vůbec někdy nastane), asi uběhne ještě hodně času - takže nezbývá než doufat, že se to nakonec někdy třeba opravdu podaří ...
A propos: nebylo by to ostatně úplnou novinkou - pamatuji si matně, že nějaký přímý vůz 2. třídy vozové v relaci Praha - Harrachov (či minimálně Kořenov) jezdil na ranním rychlíku z Prahy vedeném přes Turnov a Starou Paku do Trutnova (a asi až přímo do Svobody nad Úpou) někdy v 1. polovině 60. let minulého století (a odvěšoval se z toho rychlíku v Železném Brodu, odkud jej snad vozila dál už přímo "rakušanka" na nějakém tehdejším osobním vlaku): podrobnosti už mi ale z paměti dávno vymizely ...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 09:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebylo by to ostatně úplnou novinkou - pamatuji si matně, že nějaký přímý vůz 2. třídy vozové v relaci Praha - Harrachov (či minimálně Kořenov) jezdil na ranním rychlíku z Prahy vedeném přes Turnov a Starou Paku do Trutnova (a asi až přímo do Svobody nad Úpou) někdy v 1. polovině 60. let minulého století (a odvěšoval se z toho rychlíku v Železném Brodu, odkud jej snad vozila dál už přímo "rakušanka" na nějakém tehdejším osobním vlaku): podrobnosti už mi ale z paměti dávno vymizely ...

Kdysi to bylo běžné. Některé rychlíky Praha-Turnov vezly skupiny Praha-Liberec,Praha-Svoboda n Úpou,Praha-Vrchlabí,Praha-Tanvald a Praha-Kořenov. Kdysi mi jeden pamětník vypravoval o sobotních ranních osmnáctivagónových rychlících s dvěmi zamračnými v čele na 070.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 09:23:57    Odkaz na tento příspěvek  

z Prahy vedeném přes Turnov a Starou Paku do Trutnova
...což sice musel být úžasný šotozážitek, ale jako způsob dopravy to mohlo fungovat leda v době nulové motorizace a velmi omezeného výběru volnočasových aktivit (zašpérované hranice).
Leda by někdo zařídil zchudnutí národa a uzákonil zákaz aut plus všeobecnou železniční povinnost - takovou naši verzi KLDR, pak by možná zas fungovalo. Do té doby jsou to jen vzpomínky a nechci, aby se něco takového vrátilo.
P.S. Vždy bude rychlejší 5 min přestup než 15 min ranžírování.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 09:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen připomenu, že přímé vlaky (celkem jeden ) Praha - Harrachov - Praha jely i v roce 2008... Nasazena 854.021- foto1 , foto2
Z 854.0 se na Zubačce ukázala i 854.027 - foto 3

Jinak 854.2 byly turnusově nasazeny na Zubačce dva roky po sobě a do dnešní doby na Zubačku turnusově zajíždí s ranním vlakem z Liberce (Jablonce nad Nisou). Není problém je potkat i jako náhradu za 843. A abych jen tak nekecal tak jedna fotka z června 2011

http://854foto.net
stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4464
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 10:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) exita 854 z Liberce dokonce před rokem - dvěma na jednom vlaku nahoru tlačila kolokrabičku.

2) jednu dobu jezdil nedělní Tanvald skutečně pravidelně dvojmo. Ráno z Prahy a večer dolů. V zimě ho pamatuju v sestavě 85x+85x prdelema xobě (tedy předpokládám na dálkáč) + 4 Btn (běžně bývaly 3). K tomu v Urnově přibyl třetí motor od Lbc 85x+2xBtn (a pamatuju i 3x). Tudíž "rekord" byl 3 motory + 7 vleků

3) přímý vůz do Harrachova/Kořenova jezdil poměrně krátce. V podstatě od reko zubačky pro rakušanky až do jejich náhrady singrovkama. Čili někdy do roku 66 (kdysi jsem měl JŘ 64/65 a tam ještě byl). Později - koncem 60-tých a v 70-tých se už vždy přesedalo z vlaku od Tanvaldu.

4) dokud byly kurzy z Harrachova tak v neděli večer jely na Prahu 2 rychlíky - Liberec zvlášť a "Svoboda-Vrchlabí-Harrachov" zvlášť. Přičemž na tomto R jkako malej ještě pamatuju bufetový vůz BRa + roznášku "pivo-limo-párky" po vlaku.
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 10:44:49    Odkaz na tento příspěvek  

projizdec NAD: Zanechte planých teoretických úvah (navíc s pravděpodobnou neznalostí všech skutečných TECHNICKÝCH problémů) Ta neznalost technickych problemu je dosti nepravdepodobna, tedy alespon v mem pripade. Proto vim, ze technicky problem neni. Problem je organizacni - redislokace vozidel, zmeny obehu, postaveni JŘ atd atd... ale od toho jsou jini. Ja jsem jen od toho abych vyjel "na kopec" s tim co mi daji pod ruku....
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 10:55:33    Odkaz na tento příspěvek  

exita 854 z Liberce dokonce před rokem - dvěma na jednom vlaku nahoru tlačila kolokrabičku
...což mimochodem vždy znamenalo zpoždění (jízdní řád se šestiminutovým pobytem nebyl konstruován na objíždění, notabene v tanvaldském cvrkotu) a instalaci vlakvedoucího do čela sunutého vlaku místo revize a prodeje jízdenek.
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 11:29:04    Odkaz na tento příspěvek  

konec koncu (jen tak pro odlehceni, tak me za to nekamenujte) TEORETICKY by sla sestavit i souprava 743+054+054+054+054+054+743 s lokomotivama propojenyma na dvouclen.... to by byl teprve sotosen
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:05:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Naroznej" = 309:
Kdysi to bylo běžné. Některé rychlíky Praha-Turnov vezly skupiny Praha-Liberec,Praha-Svoboda n Úpou,Praha-Vrchlabí,Praha-Tanvald a Praha-Kořenov. Kdysi mi jeden pamětník vypravoval o sobotních ranních osmnáctivagónových rychlících s dvěmi zamračnými v čele na 070.
Ano, to je právě přibližně to, co tak nějak matně pamatuji (protože jsem tím jel jen asi maximálně dvakrát) - jen to tehdy nebylo 18 vozů (nebyla sobota) a nebylo to v "trakci 70", ale "v páře" - nemýlím-li se, tak z Prahy do Staré Paky s "papouškem", a pak snad s nějakým "čtyřkolákem", ale "ruku do ohně" bych za to pochopitelně už dávno nedal ...

Ad "Paolo3" = 536 + "833" = 12.10.2011 - 10:44:49:
No, já bych asi našel také nějaké fotodokumenty mimořádných "výletů velkých hyder na kopec" - ale to byly anomálie (někdy z konce 80. let a 90. let minulého století), protože v té době se opravdu tvrdilo, že KMV řady M 296.1 (resp. tehdy už řady 853) skutečně na "zubačku" regulérně nesmějí: připouštím, že později se to tedy asi změnil, protože už v tabulce "Dodatku" č. 548C_3 z konce 90. let je již uvedeno pouze to, že:
. . .
Pouze jednoduše jsou přechodná hnací vozidla řady:
112,718,743,850,851
Nejsou přechodná hnací vozidla:
110,111,121,122,123,124,130,131,140,141,209,210,230,240,242,350,4 51,452,460,470,714,721,730,731,740,749,750,751,752,753,754,759
. . .
- starý předpis "D40" se mi hledat nechce a aktuální předpisové podklady týkající se "zubačky" k dispozici nemám, takže se tímto panu "833" upřímně omlouvám za svůj neuvážený a neoprávněný útok na jeho "integritu". A pokud jde o ta organizační opatření, redislokace vozidel by tedy asi už nezbytná nebyla a změny oběhů a stavba JŘ by asi také řešitelné byly - spíše by asi byl problém s nedostatkem času na "PJO" v turnusech pražských strojvedoucích, pokud by museli jezdit v čele vlaku "na kopec", ale to je skutečně záležitost příslušná k řešení jinými osobami (které asi zase nemají přílišný zájem si přidělávat práci a potenciální problémy).

Ad "833" = 12.10.2011 - 11:29:04:
TEORETICKY by sla sestavit i souprava 743+054+054+054+054+054+743 s lokomotivama propojenyma na dvouclen....
TEORETICKY by to skutečně možné bylo, ale vzhledem k tomu, že (pokud vím) lokotraktory řady 743 patří do vozebního parku "dcery" a nikoli "matky", tak už pouhá představa, že by se někdo "kompetentní" chtěl pustit do zorganizování něčeho takového, je opravdu hodně iracionální, a celé to je tudíž skutečně jen vize z kategorie "hodně extrémní šotosen".
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: Kdyby se výhledově podařilo některé snímky velkých hyder nalést, rád bych se podíval.

Co jsem tak dokázal zjistit k výskytu 853 na Zubačce tak:

10.7.1989 - Zkoušky motorového vozu 853.030-5 na ozubnicové trati Tanvald - Kořenov. Souprava zkušebního vlaku tehdy byla řazena: 853.030-5 - Bnp - 743.010-1.

22.7.1989 - Zkoušky motorových vozů 853.006-5 a 008-1 na ozubnicové trati Tanvald - Kořenov - Harrachov. Souprava zkušebního vlaku tehdy byla složena z motorových vozů 853.006-5 a 008-1, dvou vozů Bnp a lokomotivy 743.010-1.

23.9.1989 - Zvláštní jízda motorové ozubnicové lokomotivy T 426.001. Souprava byla tehdy řazena: 853.007-3 + 2 x Bnp - T426.001.

12.3.1990 - Proběhly zkoušky motorového vozu 853.032-1 na ozubnicové trati Tanvald - Kořenov - Harrachov. Souprava zkušebního vlaku byla složena ze soupravy: 853.032-1, dvou vozů Bnp a lokomotivy 743.009-3. Na tuto jízdu byl vybrán motorový vůz s nejmenším poloměrem kol. V Dolním Polubným došlo na ozubnicových výhybkách ke kolizi spodku vozu s ozubnicí. Následkem toho byly motorové vozy řady 853 shledány jako nepřechodné pro tuto trať.

Pokud může někdo doplnit přesnější data, fotky nebo i další výskyt 852/3 na Zubačce, zlobit se určitě nebudu...

Jinak zajímavé soupravy jezdily na Zubačce celé léto a to soupravy typu 810+015+810+810+015+810 (Harrachov - Tanvald) nebo 843+943+843+943 (také Harrachov - Tanvald) k vidění i soupravy 843+943+810+015+810 a nebo 854+015+810+015+810.
http://854foto.net
stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:33:08    Odkaz na tento příspěvek  

projizdec NAD: Prechodnost vozidel na trat Tanvald-Korenov: 708, 714, 715, 730, 731, 742, 743, 810, 814.2, 820, 843, 854, KSF 70 MUV 69 a MD ... uf snad jsem na neco nezapomel
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

a jak rika Paolo: 852/3 byly shledany jako neprechodne z duvodu kolize ozubnice se spodkem vozidla na vyhybkach v D. Polubnem. A tyto byly v 90. let sneseny. Jinak zadnou prekazku nevidim. Mj. 854 povazuju ja osobne za idealni vozidlo pro tuto trat.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mj. 854 povazuju ja osobne za idealni vozidlo pro tuto trat.

Řekl bych, že jedno z méně vhodných. Ale rozhodně lepší, než 814.2.


Především ovšem (pokud vím) KMV řady 854.0 z Tanvaldu do Kořenova nikdy přechodnost neměly

854.0 má přechodnost už dlouho. Je pravdou, že spíše administrativní chybou. Ale několikrát poslední dobou na kopec jely a nic se nestalo. Podmínkou je, že nesmí mít sjetá kola.
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:28:17    Odkaz na tento příspěvek  

inkognito: to je tvuj nazor a ja ho respektuji, ale nesouhlasim
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 22:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kořenově dnes v noci vyhořela stará Jizerská pila :-(((
http://www.hzslk.cz/56.3174-plameny-zachvatily-pilu-v-jizerskych- horach.html
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 22:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ch jo, další kolorit Kořenova navždy zmizel. Nejdřív dílna na nádraží, teďka pila. Dlouho jsem do Kořenova jezdil na dovču, a pamatuju oboje. Škoda
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 23:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že vlastník (provozovatel pily) byl řádně pojištěn...
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 10-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 03:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uz sem se tu kdysi ztratil v te diskuzi o zmenach od GVD2012 - je uz nejaka vize o tanvaldskych rychlikach v klasice - zustanou nebo ne?
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 06:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: Pojištěn prý ano, ale v té dílně která již není se necházelo několik strojů na opracování dřeva prý i nějaké CAT. Záleží co vše bylo pojištěno a jak, každopádně to je rána jak pro majitele tak pro zaměstnance.

Mrkef: Klasika je psaná o víkendech na R 1140 / 1147 s 750.7. Na ostatních pražácích je 854 (tedy i na 1138, kde nyní jede v sobotu klasika), jestli bude změna netuším, ale vše je možné.
http://854foto.net
stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 08:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže Zubačka má o přepravce méně. I když to byly jen ojedinělé přepravy, je mi to líto. Jsem zvědav na příčinu vzniku požáru, nyní těžko spekulovat.
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 12:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1140 / 1147

Doufám, že u tohoto páru to nekončí, protože pokud nebude v klasice i R1149 v neděli, tak zas někdo vymyslel pěknou kravinu...
Nahradit klasikou třívozovou soupravu a pětivozovou, která jezdí velmi silně obsazena "degradovat" motorem...
xxforever
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 13:02:36    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chci se zeptat v jaké měně se dá platit jízdenka do Szklarske Poreby. Stačí mě CZK nebo musím mít PLZ? Za odpověď díky H.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 13:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

xxforever:

zlotky... České koruny pouze do Jakuszyc.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 14:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepas87: Tak zatím, to je jak jsem psal a na R1149 v neděli psaná 854, ale třeba se to změní. Také souhlasím s tím, že frekvence tohoto rychlíku je na motor málo, z Turnova už sem viděl lidi i stát v pěti-vozovém R. Klasika má přijet o víkendu v 12:04 a odjezd v 15:45.
http://854foto.net
stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5819
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 16:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paolo3: Tak já pamatuju, kdy rychlík v poloze 1149 jezdil ve složení 2x853+3x053 z Tanvaldu a v Turnově se připojila 853+2x053 od Liberce. Dokonce snad ten rychlík vozil přímé vozy od Jedlové v podobě 831. Klidně by mohlo něco takového jezdit dneska, kapacitně by to bylo odpovídající.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 16:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přechodnost na trať Tanvald - Kořenov mají všechny tyto vozy: 010, 012 2, 013, 015, 020, 021, 022, 042, 043, 050, 053, 054, 055, 056, 943, 954 nebo některé mají vyjímku? Díky
833
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.48
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 16:48:22    Odkaz na tento příspěvek  

Nevim o vagonu, ktery by nemel na zubaccku prechodnost pokud vyhovuje na tratove tride. Jinak v predpise D40 neni zadne omezeni tykajici se vozu.
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 18:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od roku 2007 nesmí Rybáky.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 06:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od roku 2007 nesmí Rybáky

A kdo to v roce 2007 zakázal?
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 07:28:09    Odkaz na tento příspěvek  

Z hlediska předpisu SŽDC D40 čl. 38 jsou všechna vozidla omezena tím, že je nařízena postupně odbrzďovatelná brzda.
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 16:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepas87: historie pamatuje i vydařenější nápady, jako když bylo sedm vozů nedělní Nisy nahrazeno 854+3x053. Z toho v nemalém počtu případů to tak ani nejelo, protože v létě to nechladilo a na podzim se to usmekalo.
Snad na 1149 budou motory aspoň dva a vozy tři, stávající nedělní kapacita je opravdu akorát.
lokomotivy.net
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 17:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od nového gvd je normálně psána klasika v NE na 1144/1149 pro 750.7
Modus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2011
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 09:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/nove-vlaky-stadler-tiss i-a-rychlejsi20111014-af7b.html
-jestli to tu již někde je tak se omlouvám,..
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3849
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 12:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak první RS1 840001 je již v Děčíně: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2294366
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 15:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - Pěkné. Nevíte, kdy se s tím bude blbnout na Zubačce?
29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 21:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2291812
ČD rejpal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.6.50
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 22:00:35    Odkaz na tento příspěvek  

Wool : zaslechl jsem něco o 27 říjnu a 20 října by to mělo přijet do Liberce, z důvodu výluk pojede nejspíš přes ČL , Bakov , Turnov do Liberce. Jinak poslední model se tváří tak že dalších 13 strojů přijde asi opravdu na sklonku grafikonu, ale informace jsou různé , takže jediná realita je v tuto chvíli ta že 001 stojí v Děčíně a další RS1 budou chodit přes Děčín
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3857
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 23:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s tím, že ty informace jsou dosti zmatečné. Protože bylo taky v plánu, že 840 001 půjde jezdit na Vysočinu do doby, než přijde první 841. Ale to spíš šlo o nějaké politické tlaky, kdy si kraj Vysočina při podpisu desetiletých smluv vymínil, že první RS1 musí jít na Vysočinu. Jestli to ještě platí nebo už neplatí, tak to nevím.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 08:43:56    Odkaz na tento příspěvek  

šlo o nějaké politické tlaky, kdy si kraj Vysočina při podpisu desetiletých smluv vymínil
A nedalo by se tomu prostě říkat "objednávka"?