K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 26. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Brno - přestavba a nové nádraží » Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 26. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 16:44:28    Odkaz na tento příspěvek  

OT 2 OOOO: doporučuji, Smoljak-Cimrman-Svěrák: Vražda v salonním kupé

jinak jsem to myslel spíš trochu obráceně. Například NvC zkusí načrtnout projekt se zapojením pozemků Tesca, kterým to předloží. Ti seznají, že by to pro ně bylo výhodné, projekt převezmou a podají nabídku městu Brnu na kombinaci nádraží s obchodním domem

Jasně naivní, ale dokud p. Onderka nebude mít v kapse slibované miliardy, měli bychom se nad jinými než oficiálními variantami zamýšlet, protože můžou být průchodnější
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 19:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Triba1. Zapojení Tesca tady iniciuji už víc jak rok, jsem rád, že mi to chválíš. Když jsem byl v Brně v pondělí (zase autem), pořádně jsem si prohlídnul zespod severní zhlaví a odhaduji, že celé zhlaví, max za cenu jednoho skoro spadlého domu postavíme 4 kolejné zhlaví a do Židenic by šlo určitě násep rozšířit na 3 kolejku, ne-li rovnou 4 kolejku (a díky tomu klidně další regio zastávky). Ale problém je prostě o tom, že koalice pravděpodobně čeká na malou domů (i když spíš dost velkou).
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 23:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Triba1: zapojení VRT do podzemních kolejí by bylo tunelem pod městem a pod Kohoutovicemi, od cca Staré dálnice po povrchu a někde u Kývalky napojení na oficiální trasu dle SUDOPu. Příměstská by se pak musela prohodit s dálkovou a jezdila by nahoru.
Celé je to samozřemě trochu složitější - to, co je vidět na schématu, je etapa "všechno mimo VRT je hotovo", předtím např. ty východní směry jsou nejdřív prohozené a hned od zhlaví hl.n. jednokolejné, pak může následovat např. zdvojkolejnění úseků přes Komárov se zřízením zastávky, a teprve až s přeložkou blažovické přes letiště se ty směry vymění, tak jak je namalováno ve schématu. V dlouhodobém výhledu pak mohou vést přes letiště 4 koleje (blažovická + samostatná VRT) a kolej od Chrlic být zaústěna do blažovických na odb. Ráječek ...
O jednání s Tescem nevím nic, ale já se zajímám spíš o technická řešení, než kdo s kým jedná.

oooo: s těmi hráči to není až tak. Ministerstvo dopravy od ŽUBu dává ruce pryč, zjevně vidí, že ten projekt není košer. SŽDC maluje, co má v územním plánu (všimněte si, že ŘSD vždycky dříve či později prosadí "svoje" trasy silnic, zatímco dráha čeká, co a jak jim kdo dovolí). Zmiňovat v této souvislosti kraj nemá smysl - krajský radní Macek tvrdil, že kraj přece nemůže chtít do ZÚR namalovat něco jiného, než požaduje Brno (požadavky menších měst přitom ignorují a vesnicím přímo ***** na hlavu). Zbývá Brno, projehož iracionální lpění na odsunu, a ještě v té nejblbější variantě, se dá vysvětlit jedině tím, že si vedení města někdo koupil. Takže pokud by se našel někdo jiný, kdo by si dokázal nahrabat na neodsunu a přesvědčil ODSČSSD, že si přijdou na své v obou variantách, umožnilo by to vrátit NvC do hry.
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 12:39:58    Odkaz na tento příspěvek  

http://nadrazibrno.ecn.cz/dokumenty/cesem1.pdf

jen jsem se pobavil, jak už se pomalu staví tramvaj na Plotní (strana 5 dole)

záznam z 9/2000
opravník o. o. omylů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.184.135
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 13:29:46    Odkaz na tento příspěvek  

Racku, pořád se to tady staví jako odsun x NvC, já to vnímám tak, že buď bude odsun, nebo nic, resp. nejnezbytnější flikování. Pokud bude velký tlak na interoperabilitu celého koridoru, tak se to doladí ve dvou kolejích Židenice - Heršpice. Tesco do nádraží nepůjde, už proto, že připravuje vlastní (reálný) projekt rozšíření.

Dva dotazy - jak dává Ministerstvo dopravy ruce pryč? Do "superstrategie" se dostala nějaká data, která vychází ze starších dopravních sektorových strategií, nic víc se ke mně nedostalo. A jak "oficiální", resp. schválená ministerstvem je studie o VRT Praha-Brno pražského SUDOPu?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 07:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pořád se to tady staví jako odsun x NvC, já to vnímám tak, že buď bude odsun, nebo nic
Ono je to docela podobné tomu, jak se vyjádřil Churchill o mnichovské dohodě - Británie tehdy měla na vybranou: hanbu, nebo válku. Zvolila hanbu ... a měla válku. Podobně, dokud bude Brno volit jen mezi odsunem a "ničím", jak navrhujete, nemůže zvolit nic jiného než odsun ... a nebude mít nic. Právě proto se NvC snaží prosadit do diskuse třetí variantu, která je reálnější než odsun a lepší než nic.
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.126.20
Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 11:01:37    Odkaz na tento příspěvek  

dnes v Rovnosti: Další Mrakodrapy u Heršpické. "Ale je nutné oblast dopravně propojit se středem Brna" zdůraznil zastupitel Vojtěch Mencl. Se zavedením tramvají do jižního centra počítá i Brno. "Studie prověří i odbočku z trati číslo 8. Ale zatím je to jen úvaha, která má zajistit, aby v plánované trase nevyrostly žádné domy. Projekt je otázkou vzdálené budoucnosti" uvedl náměstek Macek

Co si z toho můžeme vzít. Kampus stojí už rok dva, tramvaj se teprve plánuje. Tramvaj na Plotní se v roce 2000 údajně už skoro stavěla, v roce 2011 se teprve pomalu cosi rozjíždí.

Ale už plánujeme další stavby. kde obsluha bude ve "vzdálené budoucnosti" Jak to asi bude při stavbě nádraží?

Může si tom pak člověk myslet něco jiného, než že se radnice zabývá jen do sebe zahleděnými projekty a na dopravní obslužnost kašle?

Hlavně že: Další růst jižního centra je velkým snem primátora Romana Onderky "Jih města je ideální pro vznik tzv. brněnského Manhattanu. Už dnes se tam staví AZ Tower, nejvyšší mrakodrap v zemi..."
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 11:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, a zastánci "velkého třesku" opět dostali ránu a "stěhování národů" možná nabere další zpoždění:
http://brno.idnes.cz/aktiviste-uspeli-u-soudu-s-ochranou-zvirat-v -okoli-zeleznicniho-uzlu-1eg-/brno-zpravy.aspx?c=A110718_102521_b rno-zpravy_dmk
Což vzhledem k tomu, že prý se o tom mluví asi 80 let, zase tak moc neznamená. Při rychlosti našich soudů to ty soudy během dalších 80ti zvládnou..
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 11-2002

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 12:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda_krapas:
Jen připomenu, že fatální hrubku udělal správní úřad (zde KÚJMK). Soudu bych zdržení nepřičítal.
2koridor.websnadno.cz
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 16:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jasně - jenže ten soud to teď musí opravit, jak jsem z napsaného pochopil...
"Výhradami Dětí Země se tam musí znovu zabývat Městský soud v Praze."

Proto ta narážka na jejich rychlost
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 16:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nn, soud pouze zrušil a vrátil k novému rozhodnutí, přičemž právní názor soudu je pro správní orgán závazný. Takže KÚJMK musí vydat nové rozhodnutí, proti němu lze podat odvolání a následně správní žalobu a pak kasační stížnost, takže je na další dva roky vymalováno.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 17:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne ze bych byl pro odsun, ale ekoteroristy a jejich kliky hnat svinskym krokem ...
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
jdu kolem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.197.50
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 02:37:42    Odkaz na tento příspěvek  

dovolím vyjádřit se ke zcela bláhovým nápadům na zaangažování tesca ohledně podpory projektu přestavby žub. stručně, popořadě:
1/ tesco je čistě obchodní firma, umí provozovat obchody a nic jiného. není developer. poloha či nepoloha nádraží u jednoho z jejich obchoďáků je z jejich pohledu věc vis major, do které oni prostě nebudou zasahovat, protože jim to přijde reálné, jako např. chtít porušit větru, dešti apod. i kdyby je ta myšlenka napadla, hned ji zaženou nebo kdyby s tím někdo ve firmě vyrukoval, tak mu bude důrazně připomenuto, co je cílem firmy.
2/ navíc je z hlediska relevantní rozhodovací úrovně managementu firmy případný, zatím zcela neaktuální problém jednoho z mnoha jejich obchoďáků - jak říkal soudruh klaus - pod jejich rozlišovací schopnost. kdyby došlo k odsunu a tím (poměrně nepatrnému) oslabení obchodních výsledků tesca na ul. úzka v brně, tak to prostě management spolu s tímto odůvodněním vezme na vědomí a tím to končí.
3/ speciálně v brně pak je situace taková, že tesco má záměr rozšířit svoji prodejní plochu z cca 12.000 m2 na cca 18.000 m2. k tomu mj. potřebují pozitivní postoj města. pokud by současně prudili proti odsunu, znamená to mj. že žádný souhlas k ničemu nedostanou, natož se zakomponováním nádraží v centru do tesca, resp. nějaké zde naznačované spojení apod.

takže, prosím, vraťme se nohama na zem a tuto myšlenku definitivně již opusťme. děkuji za pochopení.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 10:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže úspěšné provozování obchodu jaksi předpokládá dostatek zákazníků. Nemusí proti odsunu prudit, stačí se tvářit vstřícně na případnou spolupráci při využití stávajícího zanádražního prostoru. Na odsun love nejsou a nebudou, to je možnost, jak z toho město bez ztráty ksichtu může vycouvat.
jdu kolem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.197.50
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 23:21:34    Odkaz na tento příspěvek  

"Jenže úspěšné provozování obchodu jaksi předpokládá dostatek zákazníků. Nemusí proti odsunu prudit, stačí se tvářit vstřícně na případnou spolupráci při využití stávajícího zanádražního prostoru. Na odsun love nejsou a nebudou, to je možnost, jak z toho město bez ztráty ksichtu může vycouvat."
- - - >
pochopte už laskavě, že zájmy města/kraje/státu jsou diametrálně odlišné (odsun, resp. vytřískání provizí) oproti zájmům tesca (prodávat jídlo/oblečení/etc). pochopte už sakra konečně, že tesco není developerská firma (a dokonce ani neuplácí), a že když už se rozhodlo se rozšířit, učinilo tak cestou nejmenšího (i politicko-úřednického) odporu a basta. bylo by dokonce překrásné, kdyby došlo k prolnutí zájmů tesca a governmentu, nicméně jsem v brně l.p. 2011 a ne ve vaší fantasii. děkuji. téma už konečně uzavřeme nebo si na bláhové scifi otevřte jiné téma.}
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 05:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jdu kolem: takže stručně řečeno v TESCO jsou neschopní manageři (a město má neschopné vyjednávače), když si nechají uniknout takovou příležitost. I když na Dornych-Tesco se podle některých info chystá Vaňkovka - prý získat a přeměnit na parkoviště - to by potom byla opravdu ironie...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 08:59:48    Odkaz na tento příspěvek  

jdu kolem: myslím, že ve veřejné diskuzi si můžeme snít co chceme, když už se o variantách rekonstrukce ŽUB nesmí mluvit na magistrátu

jinak to opravdu vypadá, že v podstatě s touto variantou souhlasíte jako vhodnou, jen se domníváte, že na tom nemůže mít nikdo zájem
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2887
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 10:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhoste, Tribo, to si opravdu myslíte, že město a Tesco jen čekají na to, až Vy nahradíte jejich neschopné manažery? Pokud jde o město - no, snad toho můžete dosáhnout při volbách, budete-li úspěšní, ale Tesco je obchodní firma, která si manažery nevybírá na diskuzích k-r.

Zná-li ten, kdo "jde kolem" skutečné záměry Tesca, pak diskuze jsou sice možné, ale k ničemu-rozhodnutí je na Tescu. Bez ohledu na to, co kdo do téhle diskuze napíše. Jde o jejich prachy.
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 11:44:09    Odkaz na tento příspěvek  

omlouvám se pánové, ale nikomu neubližuji, jen si dovoluji zde v čistě ideové rovině prezentovat svoji myšlenku společně s dalším účastníky diskuze. Proto mne překvapují tyto téměř hysterické reakce.

O městu ani o Tescu si nedělám iluze, ale přece jen město Brno je mé rodné a pokud se podaří mu realizovat odsun, o kterém se domnívám, že má výrazné nedostatky a toto se v budoucnu prokáže, budu si moct aspoň říci, že jsem nebyl lhostejný a snahu tuto činnost ovlivnit jsem aspoň projevil. Momentálně tím, že jsem napsal dotaz do toho Tesca, i když je mi jasné, s jakým výsledkem

Jinak městu nijak nebráním v realizaci jeho plánů, nepřivazuju se k zábradlí, nepláču nad žabkama, neodvolávám se...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 21:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad VRT tunel - 15km tunel je finančně neobhajitelný (vizte osud Barrandovského tunelu), nejdelší schůdný tunel by mohl vypadat nějak
takto. Ale i to je několikrát dražší, než povrchová varianta přes starou silnici.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 22:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: šmarjá to je oblouk a tunel jako kráva... Tohle by snad bylo trestuhodné plýtvání penězi (za takový prachy by snad šlo přestavět staré nádraží i velkým kusem středu Brna tak, aby byli všichni spokojení...)
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 23:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takový obyčejný dotaz (možná to tu už někdy zaznělo, ale nenašel jsem) - co se plánuje v případě odsunu nádraží v místě dnešního nádraží (kolejiště a hlavně nádražní budova? Protože asi zbourat půjde těžko.

Jinak k tomu Tescu - ono by je to zajímat mělo i když to nejsou developeři (beztak develompment pro ně dělá nějaká jejich spřízněná firma, kterou vlastní). Ono přesun nádraží /pokud časem bude, ponechme teď stranou/ a ztráta "pár" zákazníků, k tomu odsun Zvonařky a dalších "pár" zákazníků, plánovaný Aupark taky odčerpá dalších "pár"... aby se nakonec nedivili.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
opravník o. o. omylů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.6.24
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 23:39:00    Odkaz na tento příspěvek  

Minibox - místo kolejí (vlastník SŽDC) za výpravní budovou je v územním plánu zeleň. Samotná budova jako "veřejná vybavenost", nicméně realitou je x-letý pronájem nejen výpravní budovy, ale i řady přilehlých pozemků ČD společnosti Brno new station development. Smluvní vztahy neznám, před podpisem se mluvilo o obchodním a společenském centru. Územní plán taky navrhuje zbourání přízemního křídla nádraží u pošty (není památkově chráněno), zpřístupní to právě ty zelené plochy na místě kolejí.

K Tescu - už (bohudík) nejsme v časech Prioru, který měl v Brně nebývalé (nebylo nic jiného) postavení. Tesco sice připravuje projekt rozšíření prostor svého obchodu na Dornychu, ale věřím, že na něm TESCO Stores nestojí. Takže ty obavy bych s managmentem nesdílel.

David Jaša - ve studii VRT Praha-Brno je ekonomicky podložená snaha (zjednodušeně jiné normy) projektovat tunely do 5 km. Takže na nic delšího nebude vůle a asi o tom není třeba vést diskuzi.-)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 00:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku jsem přestal sledovat tu diskusi o TESCO, takže si nejsem jist, kde se tu vzal ten 15 km tunel ... ? Pokud je mi známo, tak ani oficiální odsunová varianta, ani NvC nic podobného neobsahuje. Oficiální varianta obsahuje od Ostrovačic po Brno v součtu zhruba 7 km tunelů, ale žádný z nich není delší, než 3 km. NvC má ve stejném úseku asi o 1,5 km tunelů více, nejdelší z hl. nádraží po Kamenomlýnskou 3,3 km.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 00:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhost, o.o.: ono zapojení VRT do podzemních kolejí podle NvC mělo vypadat zhruba takto.

o.o.: ve studii VRT Praha-Brno je ekonomicky podložená snaha ....

Super, první krok bychom měli. Teď ještě se zbavit té nesmyslné přechodnosti pro nákladku a línou konvenční osobku a už se to celé přiblíží realitě. Pak to bude chtít ještě rychlé příjezdy do uzlů, aby se nemuselo jet zbytečně rychle na trati a bude tam i jakási provozní ekonomika.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 00:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David _jaša: v té mapě bych vám opravil úsek mezi body E a F - bourat tu autodráhu nemá koalice v úmyslu, byť já osobně její smysl moc nechápu. Čili jižně od Žebětína, jižně od autodromu a severně od Ostrovačic ...

A co se týče studie VRT, tak s přechodností pro nákladku už se v poslední době (naštěstí) neuvažuje, naopak s přechodností pro konvenční osobní vozidla ano a jeví se to být pro ekonomiku provozu poměrně zásadní. Rychlé příjezdy do uzlů taky, z toho důvodu se mi příčí, když Brno sabotuje snahu SUDOPU aspoň trochu vylepšit projekt odsunu, aby byl rychlý příjezd reálný.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 01:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten můj požadavek na hbitost "vysokorychlostní regionálky" (Vmax = 180-200 km/h, P/m >= 18 kW/t) není samoúčelný:

* umožní využití již zmíněných maximálních sklonů

* zmenší se minimální poloměry

* zkrátí se nácestné stanice, protože nebudou potřeba dlouhé koleje pro rozjezd zastávkových vlaků na cestovní rychlost (po vzoru šinkansenu, narozdíl od evropské praxe)

=> to všechno dohromady sníží zemní práce a potažmo i cenu až násobně oproti tomu, co se zatím dostalo na veřejnost, a ještě se zvýší využitelná kapacita trati.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 06:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: Tedy bez urážky, ale jak mám rád železnici, tak se mi taková VRT se mi zdá jen jako úděsné vyhazování peněz... Ale jsem realista, v době kdy se rozpadá stávající infrastruktura "pomalých" kolejí, tak VRT se nedožiji...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 09:19:53    Odkaz na tento příspěvek  

odpověď z Tesca na dotaz ohledně spojení s Hl.N. Zkusme se zamyslet, co vše se z toho dá odvodit:

"o planech na presun Hlavniho nadrazi a dostavbu tohoto pozemku vime a snazili jsme se promyslet vsechny varianty. Nas projekt muze existovat dobre i v pripade, ze se nadrazi nepresune, i v pripade, ze se presune.

Pokud by se nepresunulo, zustane v podstate zachovano mimourovnove propojeni v miste soucasneho podchodu a mozna vznikne jeste dalsi pesi podchod o neco vice na zapad. Pokud by se nadrazi odsunulo, bude nutno zajistit dobre dopravni propojeni prednadrazniho uzlu (prestup tramvaji) a noveho nadrazi formou podpovrchove tramvaje. Jeji trasu nas navrh respektuje a pocita s budoucim napojenim na stanici pod soucasnym kolejistem. Propojeni s novymi stavbami na horni urovni (tj. ve vysi kolejiste) bude mozne formou lavek nebo preklenuti soucasne ulice podel nadrazni zdi. S najemcem nemovitosti Hlavni nadrazi jsme v kontaktu, vzajemne svoje zamery konzultujeme a zjednodusene mohu rici, ze si neprekazime, ba naopak.

Myslenku spolecne vystavby nadrazi a noveho obchodniho domu ve stejnem case vidime jako nerealnou, resp. nelze s ni pocitat do doby, kdy se vyjasni jestli presun nadrazi vcetne jeho financovani bude nebo nebude. A na to obavam se neni mozno cekat, protoze nas soucasny obchodni dum potrebuje rekonstrukci jako sul. O prostoru pred nim nemluve."
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 13:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhost - moje návrhy ohledně VRT míří k tomu, aby to vyhazování peněz nebylo. Když se ten projekt zbaví většiny velkých staveb, nebude to ve výsledku o moc dražší, než koridory, a přínos bude nesrovnatelně větší, než u různých okrajových staveb typu PlCh, LeLi, ČB-ČV apod.
trať
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.125.216.14
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:19:04    Odkaz na tento příspěvek  

Jen se pozeptám-jak je na tom při odsunu Hl. nádraží trať do veselí nad moravou?-nějaké úpravy?--elektrizace nehrozí?
opravník o. o. omylů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.132.245
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 17:04:20    Odkaz na tento příspěvek  

trať - elektricky tuším do Slavkova pro regionálku. S tím souvisí Křenovická spojka, aby se historická "Přerovka" přes Chrlice mohla zapojit do Vláry.
roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.224.245
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 18:11:45    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se dneska stalo na hl.nádraží v Brně? Pravidelná údržba nebo nějaká nehoda na elektrickém traťovém vedení? Traťáci opravovali 1.kolej na hl.n., a elektrické soupravy byly do a z Brna hl.n.tahány motorovýma lokomotivama..
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 20:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

roman81: neprobíhá ještě stále ta rekonstrukce vedení napájení na hl.n.?
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 00:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska byla opět napěťová výluka na celém hlaváku, kvůli údržbě a případně výměně trolejového vedení. Takže plánovaná výluka. Zmatek v provozu podle toho vypadal, zpoždění na všechny strany... ale co se dá dělat.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 04:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Elektro pro regio do Slavkova...

No to už by to mohlo být až do Veselí...

No a také od Starého města u Uh.Hr...

Nebo i do Luhaček...... Já su pro...
roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.224.245
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 13:48:30    Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: Dneska se tam jezdilo stále přes hlavák pouze s motorama.. Takže nějaká ta výluka pořád trvá..
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 19:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesunout nádraží aniž by před tím byl postaven a pzrovozněn SJKD může jen pitomec prvního řádu. ta jedna TT napojující nádraží na síť to nemůže zvládat. Navíc se rozesere linkové vedení, protože se bude muset přizpůsobit nárůstu provozu na tuto trať, takže řada linek se usekne a pošle se otočit k novému nádraží, aby to zase nevozilo vzduch na druhém konci Brna. Navíc ta trať bude přetížená a tudíž bude chtít častější opravy. A náhradní autobusová doprava? No tak na to se těším. O zhoršení dopravy pro cestující ani nemluvě. Nejzatíženější tramvajový uzel ve státě je u hlavního nádraží a skutečně nechápu komu ten odsun pomůže. O tom, že se VRT nedá napojit na nové nádraží považuji již za vrchol všeho. Kdyby se ty peníze raději daly na stavbu SJKD, tak to pomůže řadě cestujícím i dopravě a byly by to aspoň užitečně vynaložené peníze.
Chápal bych kdyby někdo vyprojektoval novíé nádraží v centru v podzemí, ale odsunout to do té díry, to je fakt síla.
Navíc platí, že pokud je někde rozvojové uzemí, tak se rozvíjí samo od sebe bez posunování tratí a bez staveb dálnic.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 21:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dělal blbou spojku proto aby se spojili 2 tratě a ještě k nevoli obyvatelům je velká blbost. Hlavně kvůli temu, že to nové nádraži bude daleko. Takhle když už to chou propojit tak mě napadá jedině tohle:
http://www.mapy.cz/#x=16.834299&y=49.145046&z=13&t=o&umc=9mspnxTd v2EsgT7fkrgPt2jgYiYygXvgNu-UZJS6Xp66UaJS&uml=K%C5%99enovice%2C%20 okres%20Vy%C5%A1kov&uml=49%C2%B08%2743.289%22N%2C%2016%C2%B049%27 25.408%22E&uml=49%C2%B08%2746.357%22N%2C%2016%C2%B049%2719.794%22 E&uml=49%C2%B08%2750.941%22N%2C%2016%C2%B049%2716.606%22E&uml=49% C2%B08%2755.407%22N%2C%2016%C2%B049%2720.916%22E&uml=K%C5%99enovi ce%2C%20okres%20Vy%C5%A1kov&uml=49%C2%B08%2758.753%22N%2C%2016%C2 %B049%2730.518%22E&uml=K%C5%99enovice%2C%20okres%20Vy%C5%A1kov&um l=K%C5%99enovice%2C%20okres%20Vy%C5%A1kov&u=m&l=3&c=h
Sice kraší, ale dražší....
A když by se provedlo tohle tak by se v rámci modernizace mohla Vlára (od Slavkova) spojit s 300-kou (od Vyškova).
Trať 257 nemusela být nikdy zrušena.
Jenže co naděláme když někdo musí mít zas*anou cyklostezku ....!!!!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 21:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dělal blbou spojku proto aby se spojili 2 tratě

Není, pokud následné úspory nebo zvýšení kvality vyváží investiční náklady.

a ještě k nevoli obyvatelům

V Bučovicích a ve Slavkově žije dohromady asi 6x tolik lidí, než v Křenovicích.

Technicky by pak ta tvá spojka měla vypadat spíš takto, protože 30m zářez je celkem maso.

A když su u těch přeložek, škoda, že včas někoho nenapadlo něco takového, zkrácení docházkové vzdálenosti z většiny Slavkova o 700 m by se jistě podepsalo na počtech cestujících.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 22:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: To už v rámci fantazírování rovnou takhle a ještě mohl násep fungovat jako protipovodňová bariéra... Ale kde na to vzít prachy, že?
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.234.119
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 23:01:51    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové bacha na sklony! Jste si jistí že ta severní spojka vyjde také sklonově? Mám dost obavy, že 20 ‰ stačit nebude, pokud ji budeme chtít zapojit do severního zhlaví stanice a díky tomu zajet k peronům. Davide, vážně se Vám podaří trefit se nad Vláru a následně pod Přerovku? Nevím jaký je přesně sklon na Vláře v těch místech, k němu musíte rozumným sklonem navíc nastoupat 7 m což je při 10‰ navíc ke spádu Vláry vzdálenost 0,7 km.
30 m hluboký zářez znamená u vrcholu 70 m široký zářez, v praxi by byl navržen tunel, cena je rázem 3 až 5 násobná.
Kratší? Jo aha kratší koleje, ne kratší cesta. Zajížďka asi 4-4,5 km při rychlosti 60-80 km/h je dost podstatné prodloužení jízdní doby.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 23:41:21    Odkaz na tento příspěvek  

Poklop D400- já bych byl v klidu, pánové si to asi moc neobhlídli, sice jim vadí 30m zářez, ale 20m násep a dva mosty nad sebou asi ne. A ve Slavkově to vypadá na úrovňové křížení obchvatu a přeložené tratě, to budou všichni nadšení, až pojedou od Brn ana Hradiště a zůstanou trčet u bývalého cukrovaru na nových šraňkách
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 10:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tu je to jak má vypadat : http://www.krenovicka-spojka.cz/spojka/
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 11:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě jsem něco našla: http://www.obec-krenovice.cz/pdf/zpravodaj/2007_01.pdf
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 12:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pročetl jsem si ten odkazovaný web, a zdá se, že sdružení má dva zásadní argumenty proti spojce:
1. je to moc daleko, zastávka je mimo docházkovou vzdálenost
2. je to moc blízko, omezí to rozvoj obce a bude to dělat hluk

Krajští územní plánovači se sice chovají jako sloni v porcelánu a na námitky postižených obcí dlabou, ale v tomto případě se mi zdá, že vyhovět oběma by stejně nešlo ...
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 12:32:44    Odkaz na tento příspěvek  

Racek- taky jsem si toho všiml, v tomto bodu si hodně protiřečí. Navíc hluk při dnešních možnostech svršku a vozidel nemusí být vůbec silný.
Spíš by mě zajímalo, čím chtějí přepravovat zvýšený přepravní proud po jednokolejné trati- již takhle je docela problém dostat tam všechny spoje (navíc to komplikuje -z mého pohledu- zbytečné protahování rychlíků ze směru od Vyškova).
Každopádně- komfort pro cestující z Křenovic by se snížil (odhadem pro 80%), pro cestující z Hrušek hodně zvýšil. Jen mám strach, že by přemístění zastávky mimo obec mohlo pomoci při případném budoucím posuzování rentability na trati (dost častý argument- "zastávka je v polích, autobus přijede přímo do vesnice).

Osobně bych větší přínos viděl opravdu v elektrifikaci tratě 340 (asi po Nesovice), zvýšení TR v úsecích, kde nejsou nutné velké zásahy do stávající stopy, a hlavně ve vybudování AB (minimálně v úseku Blažovice- Slatina).
Zajímalo by mě, jaké by byly náklady na optimalizaci, elektrifikaci a vybudování nového TZZ v porovnání s vybudováním kousku nové tratě (zvlášť když vidím tu astronomickou sumu).
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 12:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

racek: nejnovější rozklad proti stavbě spojky http://www.obec-krenovice.cz/pdf/zpravodaj/2011_05.pdf
22 michal: ta stavba je součástí poslední etapy stavby druhé koleje Přerov -Brno
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 13:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poklop D400: z mé strany to byl první nástřel, jak takovou myšlenku dostat z říše snů (tunel) blíž k realitě. Opravdu jsem neměl čas řešit to v základní mapě. Co se týká objížďky, tak ta při rozumných vozidlech (velká adheze, měrný výkon a nedostatek převýšení) dělá vcelku přijatelné 3 min. Stejně ale nevěřím, že taková věc přinese ve výsledku víc cestujících, než rychleší a častější spojení do Slavkova a Bučovic.

Když už su u těch vizí, tak ta vozidla by měla být i baterkoidní, pak by šlo udělat přímou S linku, Nedvědice - Bučovice, která by nevyžadovala stavbu dalších trafaček.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 14:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal: s modernizací Vláry se samozřejmě taky počítá.
Ve věci spojky jde o to, že po zdvojkolejnění úseku Blažovice - Vyškov tam chce kraj obnovit provoz osobních vlaků. Ale ne v původní trase Vyškov - Sokolnice - Brno, ale v kratší (a po modernizaci i výrazně rychlejší) trase přes Blažovice). Bez Křenovické spojky by to znamenalo, že v úseku Brno - Blažovice bude kraj platit dvě regionální linky po jedné trati, a třetí po souběžné trati do Křenovic h. n., a to se jim samozřejmě nechce ... protože investici do spojky by samozřejmě platil stát. Kdyby se to (hypoteticky) platilo z jednoho pytle peněz, dost možná by to s potřebou spojky přestalo být tak žhavé, protože za tu miliardu a čtvrt, co má stát spojka, by se daly vlaky do Křenovic v hodinovém taktu platit asi 30 let.
Co se týká kapacity, tak na sokolnické trati se plánuje výhybna Zbýšov a částečné (v případě realizace SJKD úplné) zdvojkolejnění úseku Sokolnice - Brno. Na blažovické trati je klíčovým úsekem Komárovská spojka, kterou jaxi nemá cenu zdvojkolejňovat, protože ani v oficiální (odsunové) ani v alternativní (NvC) podobě uzlu se s ní nepočítá.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 18:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka ovšem je, proč jsou naše stavby tak drahé - Španělsko je schopné stavět za poloviční cenu na km oproti tomu odhadu vysokorychlostní tratě s bázovými tunely.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 18:20:56    Odkaz na tento příspěvek  

Racek- díky za vysvětlení, jen mě mrzí že se tím navždy zbavíme možnosti relativně rychlého a levného spojení do Vyškova (myslím tím oblast Hostěrádky, Šaratice, Zbýšov, Hrušky, Křenovice+ třeba i Otnice, Bošovice, Milešovice, Kobeřice atd). Pořád jsem doufal, že se obnoví vlaky na Vyškov, už jen třeba proto, že když si pro někoho u nás dojede sanitka, automaticky jej cpou do Vyškova (ač to máme od nás do Brna asi o 10 km blíž).
Ještě prosba- byl by nějaký plán toho avizovaného zdvojkolejnění mězi Brnem a Sokolnicemi? Napadá mě totiž několik kolizních míst, zajímalo by mne, jak mají být řešeny (Brněnské Ivanovice- podjezd pod D1, Brněnské Ivanovice- přejezd na ulici Kaštanové, Brno- Holásky- přejezd na ulici Rolencova, Brno- Chrlice- viadukt, Sokolnice- nadjezd na ulici Telnické).
Díky
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2011
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David jaša:
Zato mostíky nad sebou to je supr nápad a ještě k tomu nad silnicí.

Díval sem se podrobnějc na to jestli by se mohl vybudovat triangl... Ale je to na zahrádkách u domků takže dát na výběr obyvatelům: Buď prodáte pozemky nebo si choďte až k Hruškám . Pravda, cesta by se prodloužila ale zase by se propojila obě nádraží a tím by se určitě zvedl počet cestujících Křenovic (počtu kolik hlav si netroufám odhahnout).

(Aby si ty nápady nikdo nevyložil špatně: Snažím se najít cestu která by byla jakš takš únosná i za cenu prodloužení jízdní doby a postavení buď mostu nad silnicí, nebo obyčejného přejezdu. Cestu celkem dobře znám takže sklonové podmínky by celkem vyhovovaly - s obyč. přejezdem).
Trať 257 nemusela být nikdy zrušena.
Jenže co naděláme když někdo musí mít zas*anou cyklostezku ....!!!!
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Zdeněk 102 ještě si doplň do podpisu, že ten dotyčný posledních 20 let na kole neseděl a za 20 let už bude pod drnem/nebude schopen s invalidním vozíkem jet na kole (ale vlakem by to šlo)

Vlára má kritických míst víc, ale myslím, že by poměrně bez násilí šlo většinu míst zrychlit na 120-140 (ale nároky na cenu zabezpečovačky)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 22:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zato mostíky nad sebou to je supr nápad a ještě k tomu nad silnicí.

A co takhle se buď rovnou vykašlat na zachování průjezdu Blažovice-Slavkov, nebo ho přeložit do souběhu s novou trasou a zapojit úrovňově? Pochybuju, že by tam někdy byla dostatečná intenzita na to, aby opodstatnila MÚ křížení.

Vychýlení vůči stávající stopě vláry tam mám proto, abych udržel poloměr oblouku co největší, aby co nejmíň zasahoval do rozjezdové/brzdné křivky vozidel a aby se tam neztrácely cenné sekundy.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2011
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 23:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
Ono se to má tak. Pokud se někde peníze chtějí utopit, tak se utopí. (viz.261 kde se bude rušit z části os. doprava a kde se nasadí max. regionova) Takže ono to není tak moc o penězích ale spíš o tom jak by se to dalo v tichosti utpit. A jelikož peněz už moc opravdu není tak těch příležitostí moc néni.
Vlára:
Jestli chtějí elektrifikovat Vláru (tuším po Slavkov nebo Nesovice) tak jedině až do Kyjova/Veselí protože jezdit motorovou lokomotivou/jednotkou 27km nebo 41km pod dráty je už prostě moc! A přepřahání ať už ve Slavkově nebo Nemoticích by akorát zpomalilo dopravu.
Navíc JŘ linky 106 by se mohl zredukovat ve špičce na hodinu( a někdy by se mohlo končit i v Žarošicích se zajištěným přestupem do Kyjova) a pak by si hned lidé z Kyjova rozmysleli jestli opravdu pojedou vlakem nebo autobusem!
Trať 257 nemusela být nikdy zrušena.
Jenže co naděláme když někdo musí mít zas*anou cyklostezku ....!!!!
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 23:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal 22: na spojení do Vyškova je tam linka 621, ne? Sám píšete, že je to dál než do Brna, a proti Brnu je Vyškov 10x menší, takže bych tam nečekal až tak významný přepravní proud.

Řešením přejezdů se soudruzi plánovači zjevně moc nezabývali - s výjimkou přejezdu ul. Kaštanové, kde se jeho nahrazení MÚK již projektově připravuje, je odbyli poznámkou "zrušit nebo nahradit MÚK" ... jinak jsem se díval do podkladů, a úsek Chrlice - Sokolnice je ve variantě SJKD jednokolejný (špatně jsem si to pamatoval), modelovým grafikonem dokládají, že to bude stačit ... více viz studie

Arakain: ten podstatný úsek Vláry (po Blažovice) bude součástí nové přerovské tratě a jako takový se nebude zrychlovat na 120 - 140, ale na 200 - 230, protože má být součástí systému vysokorychlostních tratí (dočasně na věčné časy ) ... ale podstatná přeložka má být jen jedna, a má řešit oblouky ve Slatině, Šlapanicích a Ponětovicích. Ve variantě s odsunutým nádražím se má jít ze Slatiny rovně přes zastávku u letiště a dál zhruba rovnoběžně s VPD letiště k Ponětovicím. Ve variantě NvC je to podobně, akorát na letiště by se nepřijelo od Slatiny, ale od Černovického hájku (přičemž v místě křížení s D1 by musel být tunel). Původní úsek Šlapanice - Ponětovice by se zrušil, Slatina - Šlapanice jen nákladní doprava (při NvC asi i odb. Táborská - Slatina, pokud nepřežije linka S1 ...). Dál za Blažovicemi je 340 regionální trať, akorát z historických důvodů dvojkolejná.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 10:59:27    Odkaz na tento příspěvek  

Racek- jde právě o to, že díky bývalým okresům jsme do určité míry vázáni na Vyškov, ač by bylo zcela lepší aby tyto vazby směrovaly na Brno. Cesta autobusem do Vyškova je docela dlouhá, navíc autobus neřeší kočárky nebo vozíčky (max 1ks). A ve špitále se může ocitnout každý, určitě je pro mě důležitější cesta za příbuzným do nemocnice než třeba výlet.
Podle mne by stačilo zachovat trať 300 v úseku (nová) výhybna Zbýšov- Holubice a provozovat třeba tři páry Sp v trase Vyškov- Rousínov- Křenovice- Sokolnice- Brno. A ponechaný úsek by sloužil i jako záloha pro případ mimořádnosti.
Mám totiž i strach z toho, že pokud by jezdily vlaky třeba z Nesovic, byly by už v těch Křenovicích tak plné, že by dál už nic moc nepobraly. Už nyní bývá ve špičce jednotka řady 560 (se čtyřmi vloženými vozy) tak plná, že z Chrlic se jede již jen na stojáka. A délka vlaků už je skoro na hranici délky nástupišť.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 11:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jaké fázi je přestavba Brno HH - Zastávka u Brna a jaká tam je návrhová rychlost? 120 nebo 140?
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 12:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22 michal: Holubice- Zbýšov zůstane