K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 11. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Brno - přestavba a nové nádraží » Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 11. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 21:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mne dorazil střet s novou realitou prvozu linky S1. Že ji (pro mne) udělali ráno nepoužitelnou, když ji strouhli ráno tak, že poslední spoj tam jel z Kr.Pole v 7:11 (bohužel, alespoň 1 kolem té 8h by se ještě hodil)...

Teď už je do Slatiny na S1 jen 1 spoj ráno, ale že odpoledne už zbyl také jen 1 spoj a to ještě jen ve 14:08h, to mne docela dorazilo :-(

Nu což, individuální doprava je taky dopravou, jen škoda, že se takhle vyhazuje za hromadnou dopravu, když nakonec jezdí v polohách, kdy je tedy využití sporné. Přesměrovat ty spoje z S1 vlastně na S3 na hl.n. je fakt geniální.
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.63.26
Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 22:01:15    Odkaz na tento příspěvek  

Na linku S1 jsem se ptal na Kordisu a obdržel jsem odpověď ve smyslu "no jo, je to, jak to je". Na poznámku ohledně nesmyslné polohy spoje v 14,08 ze Slatiny jsem reakci nedostal. Co jezdím vlakem 4945, tak ze židenic na hln jezdí víceméně prázdný, v Židenicích většina lidí vystoupí nebo přestoupí na Slatinu. Takže zbytečná komplikace. Naopak tím, že zůstal jediný spoj na Slatinu, se najdou lidé, kteří se v Židenicích nestačí v tomto spoji divit, že nejdenou na hln. Takže sice v úseku Židenice - Slatina jezdí jeden poloprázdný vlak místo dvou, ale za cenu zmatků, nasraných cestujících a dle pozorování nulového efektu.
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.63.26
Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 22:06:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě Xhost: Nově je na Slatinu ještě nejméně jeden spoj v cca 8,10 z Krpole (přestup v žide stejně jako u ostatních).

Posledním hřebíčkem do rakve této utrápené linky je, že nejezdí o prázdninách - jako by těmito spoji jel v jejich účelové trase za dobu jejich existence byť jen jediný školák.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 11:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jzb: jo, ty prázdniny jsou fakt vtipné - jakoby v průmyslové zóně nějaké prázdniny byly... Pokud už z Kuřimi jezdil nějaký školák, tak vystupoval buď v Kr.Poli a nebo max. v Židenicích...

Dříve jsem jezdil někdy i 3-4x týdně ráno Kr.Pole->Slatina (a s klidem, že když nestihnu spoj kolem 7:30 tak 7:54 popř. poslední šanci kolem 8:15) a zpět spojem těsně po 15h (s tím, že byl spoj i ve 14 a pak 16 a v 17). Teď se buď třískám skrze město s přestupy a nebo raději využiji auto, když jede kolega na firmu.

Přestup v Židenicích? A dá se na to spoléhat (tj. i když to v IDOSu je, tak aby čirou náhodou netrasovali linku S6 z hl.n. jako obvykle komárovskou spojkou místo toho, aby couvala do Židenic a razila odtam) - navíc 3 minuty na přestup se mi zdá moc málo, aby se na to dalo spoléhat (nebo to na sebe čeká? a jak spolehlivě, protože šlapat na St.Os. na 75ku a potom přestupovat na 31ku u garáží DPmB ve Slatině není moc dobrá vyhlídka).

Blbý je, že S3 navazuje na S6 v sudé hodiny také dost těsně (příjezd XX:09 a odjezd XX:15 - tj. 4 minuty mohou být na hl.n. proklatě nedostatečné), to už snad raději z Kr.Pole na Hl.n. tram., stejně tam je časově stejně a tram. jezdí pochopitelně častěji.

Ale je to škoda, S1 v poloze Kuřim-Slatina dle mne měla ráno a odpoledne smysl. Snad do příště by měl udělat KORDIS nějaký výzkum poptávky ve Slatině (průmyslové zóně) a zmapovat od kdy a do kdy tam mají firmy pracovní časy (a kdy reálně tam lidé musí být a kdy stíhají odejít)...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.118.230
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 12:18:25    Odkaz na tento příspěvek  

btw: take s vystavbou v oblasti soucasneho nadrazi ma mesto Brno zcela jasno (to je ironie)
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tesco-u-nadrazi-se-rozrost e-vznikne-kryta-ulice.html
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 14:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otvirak: salámovou metodou se předělávka hl.n. (včetně napřímení a rozšíření) znemožní a pak se s velkou slávou postaví nové hl.n. v Komárově :-( (ironie, i když ta poloha prakticky Komárov je) a lidi do Brna začnou jezdit auty nebo nebudou jezdit vůbec. Ubude poptávka po dopravní obslužnosti, klesnou výkony, vyhází se lidi z dopravy... Značka ideál, ne?
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.118.230
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 15:10:26    Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: jj... zvlaste, kdyz nizkonakladove letecke spolecnosti trosku rozsiri nabidku z Brna, bude vse v pohode, netreba rychlovlaku... a jestli z Komarova ... nebo z Turan... (taky ironie)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 10:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: ta dostavba nemá bránit modernizaci současného nádraží, tedy nejspíš těžké zastřešení, aby se v budoucnu dalo dostavět další nástupiště. Přečtěte si ten článek ještě jednou pozorněji.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 14:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: já to právě četl - akorát nechápu přístup města, přestavba v té oblasti je ideální šance na vyřešení několika problémů současně.
Kdyby se s TESCO rozumně domluvili, mohl nevyhovující socialistický objekt (to info mám od lidí z toho baráku a táhne se to už z doby, kdy to po revoluci byl Prior) zlikvidovat, s ním i ten osamoceně stojící DDM i s přístavky plus ten barák kde je Vichr zezadu a přestavět to rovnou ve velkém stylu = udělat přestupní uzel bus nádraží (přízemí) + rozšířené a napřímené nádraží (úroveň 1. patro) + obchodní centrum s nadchodem přes nádraží na Nádražní ulici (pochopitelně podchod by zůstal také) a pokud možno přímo v rámci toho komplexu zakomponovat i náhradu toho DDM (přece jen argument, že do něj dojíždějí děti z okolí není až tak mimo...)...

Nu což, je mi jasné, že na tohle nejsou a nikdy nebudou peníze...

(Příspěvek byl editován uživatelem X-Host.)
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 14:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu což, je mi jasné, že na tohle nejsou a nikdy nebudou peníze ...

V tomto kontextu je zajímavé, že řada pomazaných hlav se zcela vážně domnívá, že na totéž o pár set metrů jižněji peníze budou. Ten popis bus nádraží (přízemí) + rozšířené a napřímené nádraží (úroveň 1. patro) + obchodní centrum (2. a další patra) totiž vcelku přesně odpovídá tomu, co si město přeje postavit na dolním nádraží.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 15:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: jenže rozdíl je v tom KDE to je - přestupní uzel se odstěhuje od centra, od napojení na drtivou většinu tram. linek (tvořících páteř dopravy MHD v Brně). Jen malá technická odbočka - proč třeba SA jezdí od Grandu, když by přece podle Vaší logiky měla jezdit spíše ze Zvonařky (větší, lépe těmi velkými busy průjezdné), ale místo toho se stále motá skrze Nádražní a pod mostem u hl.n.

Kdyby totiž Váš pohled na věc měl nějakou skutečně opodstatněnou logiku, tak by třeba v Praze přece nemuseli vyhazovat miliardy na 2x prokopání Vítkova a na to betonové monstrum jménem Nové spojení. Proč si vlastně v Praze tak tvrdošíjně tahají vlak prakticky až k Václaváku, když by jim s Vaší logikou přece musela stačit kombinace Libeň + Holešovice + Smíchov (poslední 2 navíc napojené na metro)...
A stačí se vlastně podívat do kterékoliv evropské metropole, kde se snaží mít vlak co nejvíce centru a dopravnímu uzlu místní HD.

(Příspěvek byl editován uživatelem X-Host.)
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 15:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: ono je to trochu jinak - v Praze naštěstí nikoho nenapadlo, že by si hlavní nádraží mohli odstěhovat do Malešic.
Musím říct, že marně hledám nějakou logiku ve vašem příspěvku. Měl jsem za to, že se oba se shodujeme: na takovou megalomanii nejsou a nebudou peníze, a to ani na místě, které by jak pro obchodňák, tak i pro uzel veřejné dopravy bylo vhodnější - tedy v centru. Tím spíš ale peníze nebudou na to, aby se stejná věc stavěla kdesi za Zvonařkou, to mi připadá jako čirá pošetilost ... ano, obchodňákové krabice se staví za městem, protože jsou tam levnější pozemky, ale tohle je dost jiný případ, tady přestěhování na periferii nedává smysl.
Petr Tenzor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.65.176.20
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 16:27:10    Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: vetsina lidi uz ted, pokud ma moznost, jezdi do Brna autem (presto, ze to zahrnuje cekani v zacpach a tezke hledani mista na zaparkovani), vlakem jedine v pripade, ze to auto nemaji, maji rezijky nebo jsou sotousi :-) Nevyhovujici situace na hlavnim nadrazi, kdy na jedne koleji bezne stoji dva vlaky a cestujici jsou obcas nuceni vystupovat mimo peron, tomu taky hodne pomohla. Vystavba noveho nadrazi tuhle situaci muze jen zlepsit.
SA jezdi na Grand proto, ze je to v centru a proto idealni pro vsechny lidi line udelat par kroku navic (kdyby jezdili na Zvonarku tak to casove vyjde lepe). A protoze mesto prujezd kolem nadrazi dovoluje. Ja bych bral daleko radsi nastupovani na Zvonarce, tam se mi jeste nestalo, ze bych se brodil blatem k autobusu postavenem ve treti rade 10 metru od nastupiste.
O tom nenapojeni noveho nadrazi na MHD nevim j, i male dite chape, ze se vytvori nove linky. Zajimave, ze "nenapojeni" Zvonarky celou dobu nikomu nevadi :-)
Taktez i male dite chape, ze prestavba zahlceneho nadrazi za provozu asi nebude mozna.
Racek: Malesice jsou par set metru od centra?
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 16:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mluvilo se o nějaké lehké rekonstrukci „uzlu“ před nádražím. Ani maličko by mě nemrzelo, kdyby se po ní už na auta a autobusy nenašel prostor. Uskakovat při přecházení od nástupiště tramvaje do nádražní haly autobusu je úplně pitomé. Nechápu kdo to kdy vymyslel a dovolil. Maximálně výjimka pro taxíky.

Jinak ale ty Malešice nejsou tak špatné srovnání. Jsou sice mnohem dál, nicméně zase jsou srovnatelně hnusné a dopravně dostupné (jedna linka metra a tramvajová trať). Plus, stejně jako v případě Brna a komárovské spojky, se dá argumentovat tím, že se tam, narozdíl od hlavního, dá dojet z Bubnů.

Ale i kdyby jenom do Libně. I to by bylo pitomé, ne?
http://bahnhof.cz
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.63.26
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 16:57:50    Odkaz na tento příspěvek  

Xhost, S1: V Židenicích je přípoj a vlaky by na sebe měly čekat, fakt je, že jsem nikdy zpožděným od Tišnova nejel, tak nevím, do jaké míry to je pravda. Pitomé je, že navazující vlak zastavuje na jiném nástupišti, takže se musí podchodem a pochybuju, že tam někdo hlídá, jestli případné osoby méně pohyblivé už přestoupily. Jinak předpokládám, že na hlaváku na sebe až na pár vybraných zejména večerních spojů nečeká vůbec nic.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 16:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Tenzor: no u SA vidím důvod v tom, že ze Zvonařky (a na Zvonařku) by se jejich zákazníkům nechtělo tahat. Takto jsou také pár kroků od hlavního uzlu MHD.
Zvonařka vadí spoustě lidem už od doby postavení, akorát už lidi nenadávají (za ta léta rezignovali a nebo nejezdí busy). Pomineme-li "korzo" skrze přeplněnou Vaňkovku (schválně si změřte vzdálenost od zastávek na Nádražní a docházkový čas - nejlépe se zavazadly), tak si zkuste chodit přes tu kovovou obludu nadchodu od zastávky tram. na Zvonařce na některé ze vzdálenějších nástupišť busů - kolem nást. busů třeba do Hodonína či tak...)

Jen pro zajímavost - nejsem šotouš, ale občas třeba z/na Lesnou či z/do Kr.Pole vlakem z hl.n. jezdím (přece jen základní takt vlaků alespoň na S3 nosím tak nějak orientačně v hlavě) a také velmi rád využívám linku S6 z/do Slatiny i když jezdí prakticky jen 1x za 2 hodiny (neb MHD se ke slatinskému nádru tříská déle a často nepohodlněji)...
Na Zvonařku nechodím snad jak je rok dlouhý právě proto, že je daleko a to i když mi tam vlastně staví přímá linka tram i busu skoro od domu - ale kolik lidí v Brně má takovou polohu (od Grandu s SA jezdím častěji a svého času jsem od Grandu SA či z hl.n. vlakem jezdil prakticky obden).

Stav ucpání hl.n. by se dal při přestavbě řešit, zvláště když by se začalo právě od TESCO strany a přidaly se 2-3 koleje tam a zároveň by tak nahrazovaly ty, které by se poté postupně předělávaly. Navíc situaci na hl.n. blokuje spíš chybějící zdvojkolejnění komárovské spojky (včetně vexlí v Černovicích, aby šlo komárovskou jezdit i z/do Židenic - jistě, je to úrovňové křížení, ale určitě rozumně řešitelné v rámci zab.zař. i s dostatečnou propustností - stejně jako se úrovňově rozbočuje trať v trianglu tamtéž) a chybějící triangl na jižním zhlaví Židenic (šimický trinagl?).
Ani jednu z těchto věcí odsunuté nádr. neřeší, naopak podle všeho zadělává nedostatky na plánovaných zhlavích + přimísením nákladní dopravy na ještě větší průsery (včetně totálního kolapsu vlaků na JM pokud dojde na odsunutém k nějakému výpadku či havárii, protože nebudou objízdné trasy - stačí jeden neuralgický bod v Brně na dráze, tj. Majlont - když tam před nějakým rokem třískl blesk a vypálil zab.zař., taky nejezdila půlka JM a Pinďa otáčel v Heršpicích zpět na Břeclav a hurá přes Přerov).
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 17:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jzb: no právě - v Židenicích je to po schodech o nohy (a to ještě fyzicky nestrádám ;-) a nečekání na návaznosti je problém - nerad bych pak ze Židenic razil na St.Os. na 75ku no a u hl.n. je takt na S6 2hodiny, tak by to znamenalo hurá na trol.31 nebo bus.76, ale každopádně by to eliminovalo jakýkoliv rychlostní přínos použití S1/S6 :-( Jestli tohle je cíl KORDISu, tak je to více než smutné...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 17:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenzor: komu by to na Zvonařku vyšlo časově lépe?! Jezdím z kéniku - za 10 min. su na Maliňáku, pokud by mi nejela d1, můžu tu jednu zastáffku z Moraváku doběhnout. Výjezd od Grandu k Rondu netrvá tak dlouho, jako bych se plahočil s taškou ze Zvonařky ke Grandu, totéž opačně. Když bus jede pisoáretzkým tunelem a u Ronda zahne, je okamžitě na Nových sadech a odtamtud je to max. 5 min. ke Grandu, ze Zvonařky to mám min. 10 min. Takže tam NIKDY a říkám odpovědně, že pokud mi zruší stanoviště u Grandu, přestanu jezdit VHD. Ostatně od Grandu nejezdí jen žluťák, ale taky eurolines. To jsou všichni padlí na palicu?

Jinak ten autobusák by mohl být i u CD paláce nebo nějak šikovně s ním spojený a klidně i na několik pater.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 18:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: no to byl také jeden z nápadů, že by autobusák byl pod dnešním Grandem + nákladní části hl.n. (k CD Palace) - výhody bylo by to v centru, u uzlů VHD, v úrovni podchodu = přístup bez přecházení ulice a zároveň by na své střeše (dnešní úroveň Grandu) byl prostor pro cokoliv nového...

Ale já bych spíš preferoval bus připojený těsně za nádraží (ze strany Tesco)...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 18:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já bych spíš preferoval bus připojený těsně za nádraží (ze strany Tesco)...

Tam, co bývávalo, než se odsunulo?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 21:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xhost: Uhelná už je beznadějně ztracená, od spěšninového terminálu by byl komfortní výjezd jak na sever, tak na jih.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 11:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mne by zajímalo, kdy už konečně Chrlice dostanou nový název Brno-Chrlice. Součástí Brna už jsou dost dlouho, aby ke změně názvu došlo.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 08. ledna 2011 - 15:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní problém Zvonařky je, že podél ní nejezdijå šaliny a nemají zastávku hned vedle - na Plotní - to už mělo být, když to stavěli. Pak už by byly výmluvy jako "tahat kabelu od role" mimo a časový rozdíl by byl poměrně malý. Pak už by nebyl důvod udržovat si ten hnus naproti Grandu - tam by měl být park...

Zajímavé je, že cestující jsou nenápadně tlačeni, aby prolézali skrz Vaňkovu tím, že autobusy IDS JMK mají výstupní zastávku u nástupiště 41 a ne třeba na 45.

Chrlice - no mně přijde, že Brno-Chrlice se dost blbě vyslovuje BRCHR - to aby se člověk uchrochtal. Ale skutečný důvod je jiný - je popsaný tu http://www.bmhd.cz/tlacenice/tl200504.pdf na straně 5 vpravo dole.
Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec http://zamoravu.eu
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. ledna 2011 - 18:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ojin: i kdyby šalina zastavovala přímo u Zvonařky, tak hlavně z nástupišť u Vaňkoffky je to pořád daleko a ta šalina jede na rolu min. 5 min.Ono to levé odbočení na Křence docela trvá a ze Zvonařky stejně jezdí jen 2 linky, kdežto od Grandu 8, takže přestup a čekání navíc. Park je za divadlem, ke Grandu patří bus terminál.Howgh
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. ledna 2011 - 22:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby šalina zastavovala u Zvonařky (na Plotní vedle budovy AN), tak to není vůbec daleko: 70 - 220 m bez schodů podle toho, jaká vyjde kombinace nástupišť. Pro srovnání: na stávajícím nádraží je to 60 - 300 m a dvoje schody, plánovaný stav na odsunutém 180 - 520 m a jedny schody*, ze Zvonařky k tramvaji na Dornychu 290 - 340 metrů* a k tramvaji u hlavního nádraží zhruba 750 - 900 m.
* opravdu, na odsunutém nádraží by mělo být na šalinu v průměru stejně daleko, jako je to dneska ze Zvonařky na Dornych!

Podstatná je skutečně ta nabídka spojů, tedy jak často to jede a kam. Bohužel to nemá cenu vysvětlovat někomu, kdo nechápe rozdíl mezi MHD obsluhou stávajícího nádraží (8 linek skrz, v prac. den 120** spojů za hodinu, ve vzdálenosti průměrně 180 metrů od vlaku) a plánovanou MHD obsluhou odsunutého nádraží (3 linky skrz + 3 končící, v prac. den 50** spojů za hodinu ve vzdálenosti průměrně 320 metrů od vlaku).
** mimo spojů do Komárova, kterých je od stávajícího nádraží 12/h, od odsunutého by mělo být 24/h
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 17:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(3 linky skrz + 3 končící,
Můžu se zeptat, o jaké linky se jedná (bude jednat)? Díky.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 20:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedná se samozřejmě o návrh - a doufejme, že v praxi bude hlavní nádraží nadále obsluhováno současným tramajovým uzlem na Nádražní. Nicméně pokud by se nádraží odsunulo, jde o maximum možného, za podmínek zachování dosavadní obsluhy zbytku sítě, respektování omezení daných propustnosti křižovatek na Křenové a Nových sadech, a únosného navýšení výkonů.
Návrh obsahuje tyto změny vedení současných linek:
9 od stávajícího nádraží přes Plotní k novému nádraží (smyčka Rosická nebo Vodařská)
10 z Nových sadů pokračuje přes nové nádraží do Komárova, interval 5'
12 od stávajícího nádraží přes Plotní k novému nádraží (smyčka Rosická nebo Vodařská), interval 5'
Dále obsahuje tři nové linky, všechny v intervalu 10':
(14) Pisárky/Mendlovo nám. - Hybešova - nové nádraží - Komárov
(15) Kr. Pole nádraží - Mal. náměstí - Nové sady - nové nádraží - Komárov (s tím zřejmě omezení linky 6 z 5' na 10' interval)
(16) St. osada - Česká - Husovou na stávající nádraží a přes Plotní k novému nádraží (smyčka Rosická nebo Vodařská)
Dohromady to dává tři linky (24 sp. za h v jednom směru) na trase viadukt Křenová - Plotní - nové nádraží - smyčka a další tři linky (stejný počet spojů) na trase Nové sady - nové nádraží - Plotní - Komárov. U nového nádraží mají být dvě tramvajové zastávky: na bližší by stavěly jen linky z/do smyčky, na vzdálenější (až 520 m z jižní části 6. nástupiště, respektive 375 m průměrně) pak všechno.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 21:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to se teda akorát nabízí otázka se skoro až filosofickým vyzněním. Totiž, k čemu je mi tolik spojů celkově, když ani jeden nejede kam potřebuju? Taky vím kolik teď od hlavního nádraží jede v jednom směru spojů, i večer. Hodně. Všechny ty tramvaje si tam mohu důkladně prohlédnout, když čekám na tu jednu linku s 15minutovým intervalem…
http://bahnhof.cz
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 00:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15 může být ještě docela málo, ve srovnání s nekonečnem ;-)

Tím chci říct, že hodně spojů znamená, že mezi nimi pojede dříve či později i ten můj. Přestup zdržuje, zvlášť v době s dlouhými intervaly (večery, víkendy). Na té Zvonařce je to dobře vidět: k tramvaji na Dornych je to třetinová vzdálenost, ale stejně chodí většina lidí na hlavák pěšky. Čekáním na spoj na Dornychu by se zbytečně zdržovali, a z hlavního pak dost možná jeli o spoj později - což může být klidně i těch 15' navíc
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 09:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně pokud od nového hlavního nádraží bude mnohem méně směrů, tak taky bude mnohem méně variant, tedy i mnohem více spojů ze kterých si budu moci vybrat, a nejspíš pojedu mnohem dřív.

A nevadí mi tak úplně, že ne přesně tam kam chci, stačí mi to i přibližně. Buď chytnu něco jiného po cestě, nebo kousek dojdu. Například když jsme bydlel na Merhautově, hned u zast. Venhudova, klidně jsem jezdil na Zemědělskou a ten kousek došel. Důležité je, že to bude z jednoho místa, zatímco na současném hlaváku musím udělat výběr už jenom tím, kam se na tom roztahaném plácku postavím. Když půjdu dozadu na devítku, tak mne to v podstatě natvrdo zavazuje čekat tam právě na ní.
http://bahnhof.cz
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 18:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Racek:

Díky za info. Takže když tomu přidáme nějaký ten trolejbus a autobus, tak už to srovnání s OSN nebude tak špatné .
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.50.179
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 18:13:34    Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Takže z Bystrce na nádraží jedině s přestupem. Od VUT "kampusu" jenom každá druhá šalina. Od kampusu MU jedině s přestupem. Totéž Líšeň, Řečkovice. Takže polovina Brna ztratí přímé spojení na nádraží dálkové dopravy.
Dlužno dodat, že ani diametr (ve kterékoliv z obou variant) by Líšni ani Bohunicím/Lískovci přímě spojení nepřinesl.
Zvláštní podpora veřejné dopravy, když nejvytíženější linky 1 a 8 ztratí po "zlepšení nádraží" návaznost na dálkovou dopravu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 21:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když tomu přidáme nějaký ten trolejbus a autobus, tak už to srovnání s OSN nebude tak špatné

No to je vyloženě terno - za částku v řádu desítek miliard si pořídit něco, co je ve srovnání se stávajícím stavem jen o málo horší. Kdybych byl vlastníkem třicetileté škodovky, a kupoval bych si za půl milionu nové auto, asi by mi nestačilo něco, co ve srovnání s tou stopětkou "není až tak špatné"

Zvláštní podpora veřejné dopravy, když nejvytíženější linky 1 a 8 ztratí po "zlepšení nádraží" návaznost na dálkovou dopravu.

Kdyby jen na dálkovou, o tolik by nešlo - dálkových cestujících je zlomek proti cestujícím v příměstské, navíc na delší trase se prodloužení cesty o 10' ztratí. Horší je, že ztratí návaznost i na IDS - jednička úplně, osmička částečně (v uzlu Olomoucká bude mít návaznost na některé vlaky). To je mimochodem docela neprobádaná oblast - jaký vliv na MHD bude mít, že pro cestující začne být výhodné jezdit tramvajemi přes centrum - namátkou třeba do těch Bohunic už ne na hlavní vlakem a dál MHD, ale vlakem na Olomouckou a dál MHD ... to znamená, že v úseku Olomoucká - centrum budou zahušťovat špičku. Podobně Židenice - centrum, Kr. Pole - centrum.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 13:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poklop D400 - obsluha sídlišť z nádraží není až tak důležitá, protože většina cestujích na nádražích míří do Brna za prací, školou, doktorem atd. (tím nechci říct, že by v tomhle ukazateli komárovské nádraží nějak excelovalo, oproti stávajícímu stavu zlepší jen obsluhu černovické terasy v případě, že tam bude jezdit vlak dost často).

Racek: To je mimochodem docela neprobádaná oblast - jaký vliv na MHD bude mít, že pro cestující začne být výhodné jezdit tramvajemi přes centrum - namátkou třeba do těch Bohunic už ne na hlavní vlakem a dál MHD, ale vlakem na Olomouckou a dál MHD ...

Opět - za předpokladu městských linek s krátkým intervalem bude vliv jedině pozitivní - vlakoví dojíždějící do okrajových částí města (technopark, CTP, černovická terasa, kampus, ...) vůbec nebudou využívat nejzatíženější střední části linek. Ovšem přesně ten předpoklad je pohřben zhlavím komárovského nádraží, na které se takové městské linky vejdou jen stěží...
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 18:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jako tak to tedy za šílené peníze bude horší, než kdyby se ty stejné (a dost možná i menší) prachy daly do reko a vylepšení ve stávající poloze.

Racek: linky 14,15,16 - to bude DPmB a rozpočet města (a cena jízdného) jásat z navýšením výkonů. Zvláště když se teď snažil DPmB výkony pokud možno optimalizovat (snížit)...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Vlczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 23:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi tak... Jako nevím, jak se pak bude město tvářit na nutnost dodat víc peněz z kasy na mhd... Nebo to dopadne opět tak, že se budou ještě více omezovat spoje a bude se ještě více zdražovat..

pod to, že moderní město má dopravu co nejblíže k centru bych se podepsal.. Příklad - dálkoví cestující dorazí do centra svým spojem a nemusí složitě řešit, jak se k centru dostanou - pomocí kterého spoje mhd (hlavně ti co Brno neznají). Hlavně odsunem vznikne krutá nesymetrie města a troufl bych si říct, že naprosté většině cestujících se prodlouží dojezdová doba k nádraží - stávající stav mi přijde víceméně vyvážený a ne že se bude, když to přeženu, z jednoho konce Brna dojíždět na druhý.. Stejně tak by to vedlo k prodloužení dojezdu k hlavním bodům Brna - nemocnice, kampusy, různé průmyslové a technologické parky a zóny.. V tomto ohledu zlepšení minimální oproti zhoršení...
Petr Tenzor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.65.176.20
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 17:55:35    Odkaz na tento příspěvek  

Xhost (5. ledna 2011 - 16:59): i kdyby bylo pridani koleji smerem od Tesca mozne, tak porad zustava uzke hrdlo - viadukt smerem na Zidenice a 2 koleje, navic s max. rychlosti 30 km/h, s cimz asi nejde nic delat, pokud na to pamatkari nedovoli sahnout.
IMHO jediny zpusob jak nadrazi rekonstruovat ve stejne poloze je postavit kolejiste a dalsi nastupiste kdesi v podzemi, na coz sice byly navrhy, ale neco takoveho by bylo opravdu silene drahe.
Komarovska spojka znamena zbytecne (at uz na cas = penize nebo vzdalenost = penize) objizdeni Brna, pokud vim, tak z noveho nadrazi by bylo mozne jezdit na Veseli v podstate primym smerem.
(11. ledna 2011 - 18:48:46)
Optimalizuje se vzhledem k poctu cestujicich. Tady se pocita s jejich navysenim (ja vim, optimisticke, zvlast kdyz se tolik lidi zaklina, ze z noveho nadrazi jezdit nebudou :-) ).

Goldfinger (5. ledna 2011 - 17:18:00):
A kdyz bus u Ronda nezahne, tak je za chvili na Zvonarce (pokud neni fakt spicka), zatimco prujezd kolem hlavniho nadrazi je vzdy pomaly, zvlast kdyz ridic aspon trochu respektuje pravidla provozu a dava prednost chodcum na prechodu. Kdyz se pak vyjizdi smer Praha, tak to taky chvili trva oproti odjezdu ze Zvonarky.
Dal je to samozrejme pro MHD pro vetsi cast brnaku a to je hlavni duvod, proc se jede od Grandu, i kdyz to o neco zvysi samotnou jizdni dobu, v tomto smyslu jsem to psal.
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 19:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Tenzor: no Komárovská spojka mi jako zbytečná nepřipadá. Dodělat ji při zdvoukolejnění tak, aby se za Černovicemi dalo (já vím, úrovňově, ale stejně je tam úrovňový triangl) jak na Slatinu, tak na Židenice a byla by první část "všesměrového" odjezdu z hl.n. (triangl před Židenicemi by se určitě při troše snahy a citu v jednání dal postavit).

A hl.n. - Židenice - určitě by šlo tuto část rozšířit na 3 a dost možná i 4. Stejně je to tam docela průmyslový brownfield. Stejně jako napřímit koleje ze severní strany a napojit se původní na traťové těleso těsně za Šelepkou.

Ale obávám se, že by to chtělo změnit styl vyjednávání pro získání parcel pro stavbu + muselo by se nabídnout slušně něco výměnou. Stejně tak kdyby někdo chtěl sfouknout bus nádr na místě Tesco/Prioru, tak by asi bylo záhodno pojmout to jako přestavbu s tím, že Tesco tam bude mít nové prostory. Ale asi je to jen utopie.
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 19:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Tenzor @ Goldfinger: Uvědomte si už, že nejde o každou vteřinu jízdní doby, ale o dobrou (a pohodlnou) dostupnost přestupu z jednoho prostředku VHD do druhého. Každý přestup či pěší přesun navíc znechutí lidem tento způsob dopravy víc a víc, až si zvyknout jezdit autem.
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.173.10
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 21:44:34    Odkaz na tento příspěvek  

vzdyt prece maji vymyslene, jak posadit 4 koleje na pudorys soucasnych dvoukolejnych naspu...
http://www.europointbrno.cz/galerie/obrazky/1267184020-n.jpg

nevim o tom, ze by byl ten usek (hl. nadr - Zidenice) pamatkove chranen... ? leda most hned u nadrazi, ale i tak mam dojem, ze uz je docela zbastlenej...
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.50.179
Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 02:13:36    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Tenzor: No zrovna tahle dvoukolejka od severu. Copak po ní bude jezdit? Čtvrthodina od Tišnova a výhledově čtvrthodina od Blanska. Tj. následné mezidobí cirka 7,5 minuty. Pokud bychom jezdili 00-15-30-45 od Tišnova a 05-20-35-50 od Blanska, tak zbydou 4 "okna" pro dálkovou dopravu v trvání asi 7 minut. Uvažuji následné mezidobí mezi vlaky 3 minuty, což umí i autoblok z 80. let na trati 280.
Výhledově se ovšem plánuje SJKD. Ten provede jednu věc: veškeré vlaky od Tišnova by z úseku Židenice-Hlavní zmizely. Tolik ke kapacitě do budoucna.
Máme tedy možnost jet 4x do hodiny na Tišnov nebo Blansko dálkovou dopravou. Nezapomínejte na skutečnost, že v Obřanech je mimoúrovňové křížení, takže pokud jednu kolej vyhradíme pro směr z a jednu do Brna, tak žádný vlak nemusí čekat na uvolnění výhybek od protijedoucího.
Ostatně na novém nádraží máme naprojektováno celkem 2 ks kolejí na sever + k tomu 2 koleje nákladního průtahu. Pokud tyto mají zůstat pro nákladní průtah a nebudeme na ně posílat osobní dopravu, tak máme i na odsunutém shodnou kapacitu Hlavní-Židenice jako je dnes - 2 koleje. Zbytek je věc zabezpečovačky. Vzdálenost je zhruba 1700 m od výhybky k výhybce, takže by se tam daly umístit 2 zábrzdné úseky v délce min. 700 m, což umožňuje V=100 km/h.
Omezení na 30 km/h, o kterém píšete, jistě není dáno poloměrem oblouku, sice ten ve vzdálenosti 150 m od konce peronu má r=250 m, ale následující oblouk už je r=680m (125 km/h pro I=130 mm). Nakonec ještě uvedu oblouk v Židenickém trianglu s r=350 m tedy omezení na 90 km/h pro I=130mm, ovšem vzhledem k navazujícím traťovým rychlostem to nijak zásadní omezení není.
K rozšíření tratí bych uvedl, že v odsunuté poloze se bude rozšiřovat o 2 koleje v obytné zástavbě a převedení veškeré osobní dopravy v té obytné zástavbě bude znamenat vyšší hlukové zatížení. Rozšíření o 2 koleje v souběhu s ulicí Klíny bude neméně "zajímavé" jako případné rozšiřování v souběhu s ulicí Krokova. Nuž a teď se podíváme na šířku drážních pozemků do katastrální mapy. Souběh s ulicí Klíny - 30 m, Krokova - 26 m. Při vzdálenosti kolejí 4,75 m zbývá na každou stranu od osy krajní koleje 5,5 m respektive 3,5 m. Takže hrubým nástřelem se 4 kolejka vejde i při minimální staniční (ne traťové) vzdálenosti kolejí.
K autobusům: Možná se ten autobus vleče a projížděním ul. Nádraží ztratí 3 až 5 minut, než kdyby jel na Zvonařku z křižovatky Heršpická x Poříčí. Ale! Většina cestujících jede dál než jen na AN, ti co chtějí přibližně na sever od Svoboďáku by měli navíc cestu šalinou v trvání cca 4 minuty + případný přestup cca 5 minut. Zlepšení žádné, možná mínusové.
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.50.179
Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 02:20:27    Odkaz na tento příspěvek  

K památkářum: zásah do starého železničního viaduktu na severu od nádraží, tohoto?, vadí a demolice části objektu Masná 34 a střechy Městských jatek, čímž s budovy zůstanou jenom zdi, nevadí. Ostatně památkáři už to schválili.
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.173.10
Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 10:48:53    Odkaz na tento příspěvek  

Poklop D400: viadukt... je nekde dohledatelne nejake zduvodneni? nemuzu nic najit. Ja myslel, ze tam je nasep, ve studii k revitalizaci Ponavky (resp. ted uz Svitavskeho nahonu) jsem se docetl, ze to skutecne viadukt je, misty zasypany, misty pouzivany fabrikama jako skladovaci prostory... ale duvod pamatkove chranit mi unika... chapal bych to u zbytku puvodniho viaduktu od Vidne, ale i ten je vicemen prebit nastavbama (zasypy, zdvojkolejneni, ted ctyri koleje), bych rekl.
Pokud prudi kvuli smeru na Zidenice, tak to prili apoliticti nebudou. Ale jak rikam, nenasel jsem nejake zduvodneni, a ani zminku, takze mi mozna unika neco strasne duleziteho bez ceho Brno nemuze byt... ?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4490
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 11:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neni ten nasep nahodu na druhou stranu k herspicam ?? Tady mam zato ze to je obyc nasep.
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 15:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viadukty (nebo spíš jejich náspy, jak se tady píše) jsou na obou "stranách" Ten na břeclavské trati je známější... Na zbytky viaduktu na třebovské trati lze nakouknout v areálu firem mezi ulicemi Vlhká a Špitálka. Něco málo se k němu dá i vygooglit:
text a foto
video
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 11:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se událo kolem přestavby ŽUB v roce 2010... video
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je krásné video, agitka z 50 let hadra.Komu to prospěje?
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 13:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já to beru jako rekapitulaci činnosti, nic víc
rr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.248.199
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 01:55:39    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by Xhost vysvětlit, co myslí "Šelepkou"? Já pod tímto označením znám jen ulici Šelepovu v Kr.Poli/Žabinách a k ní přiléhající klub.
Michal22
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 15:29:42    Odkaz na tento příspěvek  

rr- už jsem se na to ptal taky, zatím bez odpovědi.
Můžu potvrdit, že Šelepka je pořád v Krpoli :-)
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 19:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rr: sorry, moje blbost, patří tam "Skořepka" (kolem Šelepky jezdím každý den, tak asi proto...)
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.173.10
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 08:11:30    Odkaz na tento příspěvek  

Přestavte Tesco. Je ošklivé, povolilo Brno
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/brno-kyvlo-na-prestavbu-te sca20110120.html

...podivuhodny clanek... je skarede, proto se necha tak jak je, jen se k nemu cosi pristavi, kvuli cemuz se zboura jiny barak, nazveme prestavbou Teska a vlastne se tak snaze odsune nadrazi.
Ja tomu nejak nerozumim. Tak mam dojem, ze si magistrat mysli, ze sme blbci a nejsem si jistej, zda nakonec nema pravdu... zvolili jsme si ho, tak ho mame (to je zmatena ironie).
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 17:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otvirak: je potřeba "zabetonovat" stav, aby nádraží nešlo přebudovat a rozšířit v centru. Nic víc, nic méně...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 00:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno: Kancelář Europoint se přestěhovala
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.173.10
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 21:18:30    Odkaz na tento příspěvek  

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/odklady-uzemniho-planu-pri nesly-chyby20110206.html

...zas clanek, ze ktereho je jasne, ze Brno ma v otazce odsunu zcela jasno (to je zase ironie)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 22:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejen pro Brňáky. Víte kdo od Vás opisuje? +-stejně velké Drážďany. Ty už stávající nádraží obklíčili několika směry nových tramvajových linek, auta vrzli v jednom směru pod zem a nejbližší obchoďáky jsou daleko 100m od peronu, tramvaj občas i jen 60m. Tak pošlete všechny kretény, co to chtějí stěhovat někam do polí do prdele, Tescu nabídněte, ať to zboří narovná se pod nádraží na 2x větší plochu (po totální novostavbě bude mít klidně víc návštěvníků naž Vaňkovka či Olympie), vlaky se tam dají narovnat na průjezd 60-80 a je to
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.50.179
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 16:29:47    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: jenže tady je problém otevřít vrata podchodu, aby se do něj člověk dostal i od Tesca a nemusel se motat v tunelech pod nádrem. Zřejmě proto, aby na nádraží lidi nedostali jinak než průchodem přes nádražní budovu.

Tohle se mi válí na disku:
Studie Cityplanu
Multikriteriální hodnocení
Analýza rizik
Analýza nákladů a přínosů

Zadavatelem bylo Město Brno.
Vypíchnul bych z přílohy č.1 stanu 40 - Tabulka 6 hodnotí přínos jednotlivých variant, kdy varianta odsunu dosahuje 68% přínosů varianty přestavby.
analýza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.184.135
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 12:53:33    Odkaz na tento příspěvek  

Nejen pod poklopem se válí analýza - na webu europointbrno.cz je už pár let a hlavně s připomínkama...
Otvirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.118.230
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 12:00:25    Odkaz na tento příspěvek  

Model projektu Europoint Brno je po generálce
http://www.brno.cz/brno-aktualne/co-se-deje-v-brne/model-projektu -europoint-brno-je-po-generalce/

...to jsem moc rad, ze ma Brno stale kam odlevat prebytecne penize...
cajzl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 12:38:33    Odkaz na tento příspěvek  

"Otvirak" (11. února 2011 - 12:00:25):
Na těch brněnských "propagačních" www stránkách je zajímavá také informace o vyhlášení výběrového řízení na funkční místo úředníka/úřednice = vedoucí Oddělení územní a hospodářské koncepce s místem výkonu práce na Odboru územního plánování a rozvoje MMB a s termínem nástupu v březnu 2011 (je v sekci "Volná místa") ...