K-report
 

Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 02. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 02. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 11:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jídelňák za 400 není taková katastrofa, na steak, který kdysi dávno JLV za podobnou sumu nabízely jsem se těšil.

Mluvíš ovšem trochu o něčem jiném a jsi kapku demagog. V McD jsem byl asi 6x v životě,obvykle kvůli potřebě setkat se pracovně narychlo s někým ve městě ve slušném prostředí.
Támhle Košičanovi jsem poradil,kde se lze rychle u nádru najíst (nemám čas hledat nějakou hospodu..) Zrovna v tý Pešti jsem tam (a fakt výjimečně) zašel se najíst a hlavně dát si kávu před odjezdem,protože jsem neměl náladu hledat hospody a maďarsky umím jen pár vět,takže jídelní lístek jest loterie.
hambáče nesnáším-ale proč se mám bránit podsouvaným větám ? Jinak stejk s oblohou jsem si dával občas u JLV taky a stával myslím dvě kila.

Mám projeto přes 50 zemí, toť jen na komentář.

Teda musím se usmát,chováš se jaky typický absolvent MBA-arogantní převaha,všechno ví líp,všude byl,všechno zná.. Takovýhle typ byl v knížkách o Ferdovi taky :-)
A nulová empatie-ono minimum lidí co jezdí vlakem má takové příjmy jako ty,aby si mohli dovolit pětikilo za oběd každý den.Já si z toho na zadek nesednu,to si nech pro mladší.

Jestli já tupec zralý na liposukci mohu,tak se okolo té padesátky pohybuju taky,poctivě spíš 40-50,nikdy jsem to nepočítal. Jen mi připadá zbytečné to vytahovat.

P.S. Trefil jsem se s tou MBA nebo podobou "zmrdiškolou" ?
Bistro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 17:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: i kdyby netrefil ... tak s Broukem pytlíkem jednoznačně.
Ex320/1 Košičan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.220.102
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 18:20:08    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Díky za info, teď už jen zbývá aby byl ten JV na Avale řazen... a kdyby ne aspoň vím, že tam je McD nedaleko...
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 19:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
Nevíte někdo co je s bistrovozy?Dnes EC 272 Jaroslav Hašek opět bez ARmpee.Naštěstí jsem se spolehl na EC 120 Košičan a uděalal jsem dobře!Sice jelo WR ale svěle jsem se najedl!Znovu musím WGS pochválit a dát jim 1*!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 20:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Košičan: Tak na Avale jezdí stabilně,výpadek naprosto výjimečný.

Jinak doporučuji i kávu (jsou to Srbové,takže příprava v džezvě apod).
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klídek, terminologií DFens zmrdy likviduju docela často a rád, vouhnouti, což je charakteristika 90% příspěvků na K-Rep jsou ještě víc k ničemu.
Ale je pravda, že z mých bakalářek, diplomek a MBA prací čerpají vzdělanější doc a prof v ČR.
Jinak makám na svých firmách, takže co si nevydělám, mi nikdo nepřidělí, nevlezdoprdelismuje ani nezachrání. Vlakem se dá najíst v Německu, Rakousku, občerstvit v Pendolinu a hrát ruletu v ČR. Už jsem tu psal pro většinu z Vás šílené nápady a JLV 3/4 roku poté jeden z nich použije. Pro odhad, kde mě poslední 1/2 rok hledat. Říká Vám třeba něco slevomat? Stál jsem u pilotních startů podobných kreativit a dodávám tam akce a produkty. A tam stačí jeden negativní komentář a končíš.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4391
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 23:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tam stačí jeden negativní komentář a končíš.

To bych si docela rád nechal vysvětlit. Jinak, co je slevomat, to vím, alespoň zhruba.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
.mc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.111.106.206
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 23:39:52    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za OT ( i když do dnes neznám slova této zkratky ):
Tak třeba ten Slevomat mě už pěkně s3re. Milion reklam na YT a nejhorší je, když si pustím video a nejprve musím zhlédnout tu trapnou reklamu -> To už pěním jen jak to jde!
I když se ta reklama na mě hrne z každé strany ještě mě nezaujala natolik, abych se odvážil na ni kliknout a začal se o ni zajímat. Beru to jako další z trapných pokusů na vyhrání iPhonů 4 a podobných kravin.
Inu další z reklam a akcí pro socky. Když mám o něco zájem a chci to, tak se na cenu nedívám - bohužel to je negativum českého národa - cena je pro ně vše a to je i na úkor kvality. Proto mě nepřekvapil článek na téma, že se knám vozí "odpad" ovoce a zeleniny, protože drahé dobré hrozny révy vinné, které se vozí do bohatých částí Ruska, by tu nikdo nekoupil. To samé platí u rajčat a jiných druhů

Ještě jednou se omlouvám, že jsem se tak rozepsal mimo téma, ale namíchnul mě příspěvek uživatele Arakain na téma Slevomat.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 23:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Být "vynálezcem" je v dnešní době těžké. Jestli tady nekrade nápady JLV tak v podobě Slevomatů dalších x servrů.

Takže kritizovat syna je možná na místě, ale ať se raději učí jazyky a dělá školy.
Pokud si dnes nezaplatíte rodilého mluvčího nebo nejedete do ciziny, tak nemáte nic. Úroveň středních škol navíc ukázala a ukáže státní maturita...

Je pravda, že už jsme našli finty, jak do hodně restaurací z TOP50
Nevím jestli to udělali kvůli malé poptávce přes obědy, kdy každý chodí místo do restaurace hned do vedlejšího "bistra," co má vedle kanclu, ale JLV tento kopírák v podobě Happy Hour nepomůže.

A kdybych měl konečně pronést něco k této diskusi. Proč nedá JLV na vnitro aspoň pár pokrmů, co nabízí tady.http://www.momentovestibul.cz/uvod.php Ten den to vydrží a v malých porcích by se to prodalo. Na vnitru stejně většinu klientely dělají stálí zákazníci, kteří by to uvítali. S hygienou by na 24hod problém být neměl a těch 5-10 porcí, které by tam dali, by je taky nezabilo, uvidíme za 3/4 roku Aspoň Wagon SK s tím aspoň u mě slaví úspěch. Když mají "denní nabídku," tak vím, že je to min. čerstvější než to chlazené maso. A mnohdy i chutnější.
Scuderia Ferrari
Sensation =>
Vše je o lidech. Železnice nevyjímaje.
Bistro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 00:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: ano, JLV reinkarnovalo vaše fantasmagorie o panini ... kteréžto za pár měsíců byly v tichosti zrušeny z důvodu naprostého nezájmu konzumentů. Takže soráč, ale jaksi jste se spletl v úsudku - možná by nebylo od věci to přiznat. Naštěstí se nikdo neodvážil pustit do fazolí z konzervy, rizot a podobných hovadin.

Když vidím, co všechno jste našemu národu přinesl, tak si uvědomuji, že vlakový catering v Česku je poslední bašta, která vašim myšlenkovým kreacím odolává .. a já doufám, že tomu tak bude i nadále, protože při vší úctě: víte o tom prdlačky. Hlavně že tady rok či déle melete dokola, jaká je škoda, že JLV zrušilo ten steak za 360, když byl tak dobrej ...

Vlakem jezdí běžní lidé, kteří ze svých daní platí i na slavnou a.s. ČD a kteří chtějí běžné služby a ty jim v jídelních vozech nejsou až na výjimky poskytovány nebo jsou jim nedostupné. A pokud do toho nebudou kecat vám podobní rozumbradové bez špetky poznání o zákulisí celé problematiky, tak se to snad někdy podaří.

Že mi chutná čerstvý chleba ještě neznamená, že budu radit pekařům, jak ho mají upéct.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 08:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Klídek, terminologií DFens zmrdy likviduju docela často a rád, vouhnouti, což je charakteristika 90% příspěvků na K-Rep jsou ještě víc k ničemu."

A není teda škoda se tady vůbec zahazovat když se dá tak krásně budovat kapitalizmus?

"Ale je pravda, že z mých bakalářek, diplomek a MBA prací čerpají vzdělanější doc a prof v ČR."

Tak odhad můj i Mladějova s tím Master of Bullshit Administration byl správnej.

Jinak při výši platů a životních nákladů v ČR se může uživit 1-2 lepší hospody v nějakejch větších městech typu Praha, Brno, Olomouc. Ostatní prostě budou jíst levně a mnohdy k tomu i chutně. Mimochodem - všimli jste si kolik "lepších" hospod poslední dobou třeba i v centru Prahy má polední menu aby tam vůbec někdo vlez?

A podobně jídeláky ve vlaku. Pokud to budou hospody pro několik lidí z jedničky s tím že ostatní si maj ubalit svačinu doma tak asi moc prosperovat nebudou. Co pamatuju tak pokud nešlo o vyloženě prázdnej vlak tak lidi chodili k Urblíkom a choděj i k WGS. U JLV to je poslabší a EC na lajně Břeclav - Děčín jsou obecně vnímány jako že jídelák nemaj.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 10:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde se prosím zbrojí kurz B.Bystrica-Cheb? musí se přetahovat do Prahy? jak je to s průvodcem? kde hlavu přes den složí v tom Chlebu?
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 12:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1463 - tři vozy byly z Prahy přemístěny do domovské stanice Cheb, takže do Prahy určitě nejezdí, jak je to z průvodcema nevím.
Vilda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 13:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když jsem jel tímto vozem v Ústí nad Labem do Bratislavy, tak se průvodci měnili v Praze.
http://vilda-vagner.rajce.idnes.cz
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 15:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za info, dostalo se ke mně info, že se zbrojí taktéž v praze...takže úklid se nechává v chebu na průvodci? Aby si hezky omáchal ruce v hadru na podlahu a na hajzl a pak servíroval lidem občerstvení? Nebo třeba aspoň jednou za měsíc přijde někdo s luxem, jako na ONJ?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 16:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1463: Průvodčí se na tomhle kurzu vždy střídali v Praze, už když jezdil na Pannonii, jsem vždy viděl střídání v Praze, tedy jen ve směru Cheb-Banská Bystrica, opačně jsem s tím nikdy nejel, takže nevím.

A to snad není problém, aby si průvdčí poté co vytře vůz a záchod umyl ruce teplou vodou a mýdlem, ne? Nebo on si průvodce doma neuklízí koupelnu?? Nedělal bych zase z komára velblouda, jde jen o to, aby za to ten člověk dostal řádně zaplaceno.
Ale ve skutečnosti si myslím, že vůz vytře v Chebu uklízečka, když je to domovská stanice, tak tam asi mezi obraty může fungovat nějaká četa jako v Praze na hlavním nádraží.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 16:12:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ale je pravda, že z mých bakalářek, diplomek a MBA prací čerpají vzdělanější doc a prof v ČR.

A prozradíte nám v které garážové firmě jste si to MBA koupil? A k čemu je vlastně ten titul dobrý (krom zvedání sebevědomí...)?

Stál jsem u pilotních startů podobných kreativit a dodávám tam akce a produkty.
Hezký slovník, jako z D-fense. Škoda jen, že to není ani hezký, ani česky. Ale je to "in".

Řekl bych, že se (celkem asi zbytečně) projevujete jako hlupák.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 16:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dld: jistě, že se dycky střídali v Pze, ale aspoň jednou za 5 dní byl úklid na ONJ. Jistěže dělá průvodce dycky provozní úklid, ale nemůže prostě nahradit uklízečku (ikdyž se tak často stává). A jak to chodí s úklidem v Chebu víme všichni...Sám jsem měl možnost to vidět..na hajzlu se max zamete, ale aby někdo vzal štěstku a aspoň umyl zaschlý govno, to ani náhodou. A to průvodce více než často dělá.
Minulý rok to na ONJ uklízeli docela dobře, dokonce po osmi stížnostech se i jednou za měsíc vyluxovalo, ale z toho chebského úklidu mám fakt strach, neb chebští romové uklízející vozy nejsou tak měkký jako ti uklízející v Praze, a tak té práci moc nedají....Aspoň se ušetří za uklízečku v Praze, která navíc stlala postele Průvodci to v Chebu aspoň nahradí osmdesátikorunová dieta
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 18:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
Kdy by měli dorazit první reka jídeláku WRm?A jaké budou mýt vybavení.Jáosobně bych si tipoval že budou podobné jako ZSSk WRRmeer?
Mustang90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 20:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč šly na reko i WRmee 814???
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 20:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mustang90 - a proč by nešly? Rekonstrukce proběhla ve stejném roce jako na ostatních WRm, jen v roce 1994 byla dosazena klimatizace, nová okna, centrální zdroj atp.., ale ty vozy jsou už také opotřebované a reko si zaslouží...
Antonín Novák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.88.169
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 20:17:03    Odkaz na tento příspěvek  

Víte, jaké označení budou mít ty modernizované vozy? A kdy bude první? Popřípadě co všechno na nich bude nové?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 21:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím nic nové tam bude úplně vše - okna, podlaha, obložení stěn, osvětlení, klimaagregát, CZE, vybavení kuchyně, automatické předsuvné dveře, informační systém. Podvozek původní, místo špalíkových zdrží kotoučovky. A samozřejmě rám a vozová skříň zůstanou. Sporák na elektřinu (plyn by možná byl lepší). Doporučuji zkouknout fotky vozu ZSSK WRRmeer, podle mě ta naše reko bude něco na ten způsob.

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 23:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak první a zatim poslední nasazení WRmz do Štětína bylo 16. ledna. Průběžně pokračují výpadky na Praze. Stabilně tak jezdí 6 vozů z 10. Co za tím je netuším.

(Příspěvek byl editován uživatelem valis88.)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 14:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65 20.1. 18:35:
Takže JLV 15.1 za 5
Aha, takže JLV může za to, že ČD má vysoký správkový počet WRmz a blbě si nechali ve Vrútkách udělat ARmpee. Přemýšlejte trochu než takovéto hodnocení vypustíte do světa ...

Páňulovy úvahy:
Na vnitru stejně většinu klientely dělají stálí zákazníci,
Na tohleto jste prosím přišel jak ?

Ex320/1 Košičan:
Na Avale doporučuju nejdříve si důkladně prohlídnout kuchyň a až podle úsudku objednat něco k snědku.
Dobrá restaurace s vícejazyčným jídelním lístkem se nachází hned vedle Keleti. Před nádražím vlevo, přejít cestu, za přechodem na rohu před tramvajovou zastávkou sejít vlevo schody "do sklepa".

R_1463Úpa:
Průvodci se střídají večer a ráno v Praze, zboží se dozbrojuje ráno.
V Chebu provádí úklid externí firma, v Banské pak průvodce.


Do Štětína se jelo 16.1. jen kvůli novinářům. A jen kvůli novinářům nebyl vůz v Drážďanech vyřazen, protože odmítal papat 1500 V a byl tudíž studený jak lednička.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Antonín Novák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.88.169
Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 17:24:14    Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms > Děkuji
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 17:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze:
Min. na večerních spojích z Prahy na Moravu jsem neviděl, že by tam šel jen tak někdo na pivo z toho, že si nemůže sednout. Často tam chodí lidé z jedničky, cca 1/2 vozu, když tam jsem, tak si dá hlavní jídlo. Dokonce mám i pár známých, kterým bylo řazení JV celkem zapovězeno a teď chodí. Ale stejně stále platí ten strach, co kdyby nejel a budu hlady až do Ostravy
Nevím no, možná jsem asi vždy jezdil jen v nějaké zvláštní dny...
Scuderia Ferrari
Sensation =>
Vše je o lidech. Železnice nevyjímaje.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 23:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím
Objevila se fáma, že na tom novém EN do Košic budou jezdit vozy SBB Bcm. To dává smysl, naposled jezdili do Budapešti a Říma (Wiener Walzer a Luna), a dnes nejezdí nikde. Je to možné?
vagonWEB

ICQ 418733638
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 00:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud pro ně němají využití na vlastních vlacích, tak proč ne, ale odkud tahle fáma vznikla? :-)

Nicméně WST lehátkové vozy má. Spíš je problém, že všechny své lůžkové vozy – WLABmee – pronajímá ZSSK, aby s nima vyjezdilo EN Slovakia.
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 00:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim.
Nevíte, zda JLV či WGSK přijímá na léto brigádníky jako průvodce v lůž./leh. vozech?
Díky
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 09:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju - vždyť mají asi 20 ks řady Bcmh, tak proč by si něco najímaly od SBB? To bude zase jedna bába povídala že...

Jspetrak - tak to budou jezdit jen s lehátky, nebo si něco pronajmou od rusáků


(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 10:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms - Mě to řekl pd, a tomu se snad věřit dá. Nicméně co když třeba v létě někdo bude někam chtět jet, a pojedou tak všechny lehátka. No ale další fáma je, že by to mohlo mít řazení WLABmee + Bcmh + Bcm (ex. SBB), tzn. že na Slovakii by už jezdily jenom vozy ZSSK.
vagonWEB

ICQ 418733638
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 10:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co další fáma, že si pronajmou nějaká jiná lůžka a WLABmee nechají v pronájmu ZSSK, přeci jen, já být podnikatel, tak se držím jistoty zisku a to je pronájem vagonu státnímu dopravci. Takhle mu vemu WLABmee, dám ho na vlastní vlak, on si sežene něco jiného a pak třeba zjistím, že vlastní vlak nenese tolik kolik se počítalo a co teď s WLABmee? ZSSK už je třeba chtít nebude, pak je budu muset udat. To mi neříkej, že se v evropě nenajde nějakej dopravce co by pronajal pár slušných lůžek, co třeba OBB? A když to říká pd, tak to bude minimálně z půlky pravda
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 10:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda hoši,vy máte starosti :-)
Kdy má teda ten privátní zug Praha-Ke vyjet ?
Osobně se domnívám,že to bude koncipováno jako lowcost pro ty,co dosud jezdí busem-takže lehátka stačí. Mmch třeba ČD má volná lůžka "uhláky" po zrušení výkonů Moskva a chce je šrotovat.Takže (třeba) 5 vozů je k dispozici,pokud je budou ochotné prodat/pronajmout.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 11:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov - uhlákovej WLAB? To je křáp, co s tim, jedině na reko a to by do toho nejdříve musel někdo vrazit prachy.

A vyjet má "ode dne vyhlášení"
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7198
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 11:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:
Několik "uhláků" je v celkem slušném stavu. S topením by na trase Praha - Košice také neměl být problém ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch - no dobře, ale přece jen, je to soukromej dopravce, né státní. A když dá zhruba stejnou cenu a horší lůžka, než jsou na Slovakii, tak těžko říct, jakej bude úspěch. Jo kdyby ty uhláky někdo koupil/pronajal a udělal na tom nějakou menší reko, tak možná, ale to Bcmh je na tom tedy lépe, ale zase je to přeprava ve více lidech v kupé - hlavní rozdíl lůžka a lehátka. Snad to má jezdit i pod značkou EN a WLAB neni zrovna tim nej reprezentantem této značky..
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křáp ? No tak ať si koupí něco novýho,mně je to buřt,jinak opakuju,že nový vlak bude spíš coby lowcost,dražší ubytovací spoje na Sk už máme a kromě pá,ne a letní sezony (Tatry) seženete volná lůžka vždy.
Matus7532
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 12:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WGSK ma len 4ks voznov WLABmee s takym poctom toho moc nevycaruje, kedze bude treba minimalne 2 supravy + zaloha, WLABmee je vraj dost poruchova rada
história a aktuálne nasadenie HDV 350,362,363 ZSSK http://knihajazd.tk/
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 13:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klimi: u JLV bych to neočekával, přestalo se jezdit do Zvolena, v létě zase do Varny a Burgas byl zredukován. Nábor probíhal loni.

Já zase zaslechl, že se nikdy nepočítalo s vlastními WLABmee ani Bcmh. Lůžka mají zůstat pro ZSSK a léhátka jezdily tuším někde na vlacích Ro-La a celkově jsou dobře využity. S WL od ČD se určitě počítat nedá. Pak by tady byla jiná možnost - DB mají odstavený noční Talga nebo sehnat nějaký Bc a trochu je upravit jako to udělal třeba Radek Šauer - Bc

(Příspěvek byl editován uživatelem valis88.)
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 13:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tím jsme zase zpátky u těch SBB Bcm...

Nicméně to Šauerovo Bc je opravdu hezké, jde vidět, že kdyby se ČD snažili, a necpali všude neladícího a studeného najbrta, bylo by to super, a kam by se pak na nás hrabali DB Nicméně já bych to díky VIP oddílu označil AcBc

(Příspěvek byl editován uživatelem vantju.)
vagonWEB

ICQ 418733638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7199
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 13:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:
Pro mě je u EN důležité, že to nestaví přes noc u každého plotu, což podle JŘ splňuje. Pokud se bude ve voze dát spát, bude v zimě topit, bude se v něm poskytovat nějaké solidní občerstvení, bude čistý, tak nemám problém.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 10:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na EC 178/179 dnes "mimořádně" řazen restaurační vůz.
Stránky o mém modelovém kolejišti
občasný cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.53.15
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 11:03:32    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Po delší době chci využít služeb ČD a vzhledem k těsnému časovému plánu bych se chtěl najíst ve vlaku. Chtěl bych ale předem vědě do čeho jdu.Je tu někdo, kdo už vzykoušel v praxi "novou gastronomii" JLV a mohl by se podělit o zkušenosti? Klidně i přihoďte ilustrační foto, ať vím jesti to má cenu, nebo se spolehnout na zásoby z domova. Díky.
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 11:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

občasný cestující:Kvalita služeb v restauračních vozech(konkrétně u JLV)závysí na nasazení jídeního vozu.Ale jelikož v posldní době to je s jídelními vozy na levačku tak doporučuji se najíst na nádraží.I když na to není moc času.Je lepší se najíst rychle než vůbec.A ještě nejlíp udělat csi s sebou svačinu
občasný čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.26.130
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 11:54:28    Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65 : "zavýsí"

občasný cestující : v Pendolinu a na bistrech dopuručuju kuřecí prsíčka nebo gulášek s knedlíkem, to je luxus
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 12:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65: Jojo svačinku do vlaku... Ráno vstát udělat si rohlíčky se šunkou, do uborusku zabalit a pak do pytlíku pěkně pařit. Ve vlaku otevřít a z vykukující šunky půl hodiny sundávat nalepenej ubrousek... Das fuj... Jezdit vlakem, tak než nějaký "svačinky" jsem ochotnej riskovat, že tam ten špajzák nebude a vydržet. Nemám cukrovku a ani mi neni 5, že by se to ty tři hodiny nedalo vydržet. :-D
občasný cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.53.19
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 12:08:17    Odkaz na tento příspěvek  

Tak něco záložního pro velký hlad si vezmu. Jak ale chutnají ty jídla, když ten jídelák fakt jede? Jde moc poznat, že to je jen z mikrovlnky?
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 12:29:24    Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof : 16.2. na 178/179 ten WRmz tam také mimořádně můžete očekávat.
Faigja_162
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 20:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně jídla z jídeláku velmi chutnají a většinou nepoznám, že by to mělo být z mikrovlnky.. Zejména JLV poskytuje opravdu super služby
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 13:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen tak v rychlosti:

Páňula č. 1632:
A jak na těchto lidech poznáte, že to jsou ti vaši "většinoví stálí zákazníci ?"

Vantju č. 840:
Vantju co neví, to nepoví. Ještě že se k němu tato informace dostala až tak pozdě. A už má dokonce řazení

WST se loni na jaře přihlásila do tendru (jestli to bylo přímo výběrové řízení nebo nějaká forma odkupu netuším) SBB na odkup 20ti lehátek Bcm 61 SBB. Výsledek přišel na přelomu listopadu/prosince, kdy SBB zveřejnílo kupujícího - firmu RAlpin, provozující RoLa vlaky mezi Německem a Itálií. Je škoda, že tento obchod pro WST nevyšel, na druhou stranu RAlpin byl silný hráč, protože jde o firmu založenou společnostmi BLS, HUPAC a SBB Cargo.

Mladějov č. 1858:
Osobně se domníváte špatně. Viz slova jednatele společnost v tiskové zprávě (pravda) ze srpna: "Ceny jízdného zatím nejsou známé, podle Gálika ale nepůjdou níže, než je dosavadní tarif".
Z článku jde mj. vyčíst, že cestující chce přitáhnout hlavně na servis a lepší vozy, než jsou na trase nabízeny dnes. A lepšími vozy prosím nemíním Bcmh. Jinou tiskovou zprávu se mi podařit nenašlo, takže zatím vycházejme z této. Rozumně to tady vidí Strejcekms.

Matus7532 č. 233:
WLABmee WST zas tak poruchové nejsou, protože je ve vlastním zájmu majitele, aby tyto vozy co nejvíce jezdily. Tudíž mají taky odpovídající servis a nedávno se všechny docela často vyskytovaly na jednom vlaku.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 14:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze> Tak řekněme, že Bcmh je pořád lepší, než jakékoliv lehátko co mají ČD a ZSSK..

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 16:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to z pohledu cestujícího v čem ? Jediný zásadní rozdíl jsou vakuové toalety, ale že by zrovna ty přetáhly lidi z ostatních vlaků ... ?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 17:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestujícího ve vozech Bc. Lepší je tam samozřejmě vakuové wc, ale třeba tam je i vlakovej rozhlas, některé vozy mají i sprchu, kotoučové brzdy, klidnější a pohodlnější chod. Některé vozy mají i magnetickou kolejnicovou brzdu a celkově ten interiér je modernější. Vozy jsou v dobrém tech. stavu i přes svůj rok výroby. Mají za sebou dvě rekonstrukce. Řekl bych, že na trasu Košice - Praha to bohatě stačí, ale pronájem nějakých lůžek nejspíše bude, s tim bych počítal, že by jezdila jen lehátka se mě nezdá...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 23:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalousy nerej tady do těch nádražáckých nazorů, jinak budeš stejně jako já po zásluze potrestán. To že nejsou dodávány základní služby, které v tom vlaku jsou inzerovány je míněním zde OK. Mě je to poslední dobou poměrně jedno, neboť když už využívám vlaku, tak třeba od DB a na jiném území než ČR a nemám problém. Ale ten bordel, který tady z našich daní platíme (odkud jdou dotace na železnici) je prostě šílenější než v Asii.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 09:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s možnosťou, že WST so svojim EN vlakom ani nevyjde nepočítate?
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová gastronomie JLV:
http://www.youtube.com/watch?v=fcfECsPE0AA
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 14:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:

Jenže cestujícím jde hlavně o interier. Nějaká kotoučová brzda doplněná o magnetickou ho fakt nezajímá, rozhlas je mu při spaní asi taky k ničemu, leda tak k rušení. Nejvíce ho zajímá, v jak velké posteli a oddíle bude spát a jestli použité materiály v oddílu pamatují slavnostní uvedení vozu do provozu před 30ti lety nebo ne. Klidnější chod je taky subjektivní, protože se nedosahuje rychlostí nad 140 Km/h, kde už jsou rozdíly rozeznatelné. Takže rozhodně bych neudělal díru do světa s Bcmh při tarifu stejným, nebo dražším než je momentální jízdné. Nějak mi uchází ta sprcha. Já ji teda ani v jednom voze neviděl.

Na druhou stranu, z pohledu ČD nebo ZSSK by Bcmh byly určitě lepší než Bc, ale jako soukromník bych s takovouto nabídkou do "boje" nešel.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 15:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze, no chtěl jste znát rozdíl Bc vs. Bcmh. Já také neříkám, že je to něco převratného, ale ten vůz má oproti Bc nějaká plus. Tim teda chcete říct, že pokud vůbec vyjedou (jak tu bylo naznačeno), tak s komplet pronajatou soupravou? Lůžka nemají volná a lehátka Bcmh nejsou z vašeho pohledu dost dobrá? To by byl ale drahej špás, kompletní pronájem. Pokud se nepletu, tak Bcmh mají WST ve svém vlastnictví, tak přece nebudu pronajímat jiná lůžka, jen proto že mají navíc klimatizaci, když mám svá (no bóže, tak bez klimatizace), já také můžu říct, že bez klimatizace se to dá v noci také přežít. To bych raději uvažoval o dosazení klimatizace do vlastních vozů, což se může časem vyplatit více, než nějaký pronájem vozu, který nebudu nikdy vlastnit a budu do něj rvát prachy. A řekl bych, že cestující poznají, když jedou ve voze s kotouč. brzdama, nebo se špalíky - to je dost rozdíl. Znovu říkám, že na trasu Košice - Praha to bohatě stačí, ale pronájem nějakých lůžek nejspíše bude, pokud neni plánováno jezdit jen s lehátky.

Spracha - čerpal jsem z informací na vagonweb.cz

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 15:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš by zde někdo z Blavy mohl napsat, kolik vozů se na stanici Nové Mesto vyskytuje. Co vím já, tak min. polovina vozů je neustále někde v zahraničí a podle kalendáře WST mají veřejnou akci min. jednou měsíčně. Nemyslím si tedy, že by bylo dostatek Bcmh k provozování EN. Ale tohleto je můj názor a nevím, jak vedení WST přemýšlí při nynější situaci nevysoutěžení vozů od SBB.