K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 07. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 07. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 14:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn, P.Š.) Zaímavý, já bych řekl, že nejvíc obutých vozů je v ucelenkách Wapů a Easů, aspoň co jsem odposlouchal.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8328
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 14:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

silně pochybuji, že měl ubroušenou polovinu obruče.
Tak to trošku přeháníš, ne? Na této úrovni argumentace asi nemá diskuze cenu. Od kolegy, který ten vůz slyšel, vím, že to bylo hodně drsné a je vůbec div, že ho někdo z čety neodtavil již cestou. Ale to se ještě asi řeší. A nešlo určitě o ubroušenou půlku obruče.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8329
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 14:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Ale jo, i tam se vyskytují plochatí.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 15:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Drn: samozřejmě že trochu přeháním. Co indikátory cestou? Třeba před Pardubicemi? Další je tuším někde mezi Brnem a Břeclaví?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 16:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa > pokud to budeme resit jako jezdeni na vlastni triko, je to neco jineho - jenze zatim veskere hlasky o rozinkach byly od spolecnosti, provozujici na vlastni triko temer zanedbatelne procento poctu vlaku - a zaroven v situaci, kdy tato spolecnost ani neuvazuje o tom, ze by pocet vlaku na vlastni triko provozovanych rozsirila.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
porad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.52.102.39
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 16:54:01    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral:"S obutím kontejneráků souhlas. A to bez ohledu na dopravce, my s tím máme problémy taky."

Se není co divit, když se nikdo pořádně nevěnuje přípravě vlaku. Po vykládce kontejnerů se nikdo neobtěžuje, aby vlak obešel a na prázdných vozech přestavil zpět rozvaděč z Ložený na Prázdný.
Pak stačí malé přiškrábnutí a fíra jde čumákem do skla a vozy do smyku.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Ale houby, naopak. Vzniklo to na autobusech. A pak se to přeneslo i na dráhu, a bylo to od společnosti, která provozuje nejen na smlouvu, ale i na vlastní triko nezanedbatelný počet spojů právě na té "rozinkové" trati, a před dvěma měsíci počet vlaků na vlastní triko víceméně z donucení velmi podstatně rozšířila, a to i na tratích, kam soukromníci nešli, protože by se jim to podle jejich vlastních slov nerentovalo. Která jediná trať je v kategorii "na vlastní triko" rozinkou je jasné, a že nejrozinkovatější tratě v kategorii "na objednávku" jsou právě ty nejjednodušší, bez ohledu na to že jsou nejztrátovější, je snad jasné také. Kdo nepochopil doteď, nepochopí nikdy, takže už tady snad nemá cenu o rozinkách mluvit.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8336
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.Š.
Ty fakt věříš indikátorům na 100%? Popř. vyhodnocení jejich indikace lidským faktorem?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3232
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 19:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad porad: až na to, že kontejneráky mívají automatické přestavování dle hmotnosti. alespoň ty, se kterými jezdíme my.

ad Drn: takovéto poškození musí jednoznačně indikovat. Když dovede indikovat nepoznatelné blbosti? Vzpomeň si, jak si ve Varech odstavoval vůz.
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: nezlobte se, ale nemáte pravdu.

Řekněme, že náklady jsou 100, zisk 6 Korun za km. Co je pro dopravce lepší? Snažit se vybrat 106 Kč od cestujících, nebo dostat 106 kč od "eráru" bez odvezení jediného cestujícího? Pokud budete vozit lidi, musíte se s nimi hádat, vyřizovat stížnosti, hlídat přípoje a přestupy, uklízet po nich, řešit reklamace a miliony dalšího. Budete-li vozit vzduch (a přesvědčíte-li erár o tom, že to tak má být) nemusíte nic z uvedného. Koukám, že kromě Honzy a mě tady nikdo nechápe, že "hrozinkou" z pohledu dotovaného dopravace je vlak placený erárem bez jediného cestujícího. Opět jde o jeden z důkazů, jak strašlivě dokáží dotace demotivovat ty subjekty, kterým jsou primárně určeny.

Když to převedu do nedrážního jazyka:
"Proč bych chodil do práce a snažil se platit nájem a vychovávat děcka, když se o mě a mé parchanty někdo postará?". Z počátku byly sociální dávky pro lidi, co přišli o z důvodu úrazu o zaměstnání. Později se to rozšírilo na lidi, co přišli o práci z jiných důvodů. Dnes už to došlo tak daleko, že stát proplácí zcela práceschopným lidem kde co a staví je na úroveň lidem zcela plně zaměstnaným. Krásně je to vidět na tržním nájemném - "sociálním případům" se to dorovnává, přičem čím vyšší dotace na bydlení "soc. případů", tím vyšší bude i nájemné "v místě obyklé" (a tedy pro pracující lidi). Zatím poslední výsměch a facka slušým lidem je návrh platby nepřizpůsobivým dětem za to, že budou chodit do školy. Představte si typického potomka z nepřizpůsobivé rodiny, jak se ostatním dětem chlubí, že na rozdíl od nich ono dostává - od rodičů těch ostatních děcek - 500 Kč měsíčně za to, že chodí do školy.
Druhý podobný příklad najdete v knize Hlava XXII, kapitole Major Major Major.

Pokud by někdy nějaká výběrová řízení na osobní dopravu měla mít z hlediska zachování železniční dopravy smysl, muselo by být kritériem pro uchazeče garantování počtu odvezených cestujících a změna příslušné legislativy stylem "nejprve odvez stanovený počet cestujících a pak se bude vyplácet dotace do zisku nad náklady".
Výběrka motivovaná pouze nejnižšími náklady povedou "low-cost" dráze s 50 let starými koženkami. Výběrka motivovaná zadáním dotace kamarádům té správné politické strany povedou k úbytku cestujících, protože dopravci půjde ze 6/7 o dotaci a jen z 1/7 o tržby z lístků.

Edit: Teď koukám na to slovo "prý" ve vaší poslední věte. Byla-li tedy ta věta myšlena ironicky, pak máte pravdu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 22:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Barchánek) Vy na to jdete selským rozumem a to je dobře! Nicméně já mluvím o tom, že pojem rozinka se tu v rámci politického boje proti neČD dopravcům začal používat pro přesně opačný druh relací, než rozinkami jsou.

Přesněji – IDS JMK chtělo tendrovat "výdělečné" panťáky na S1 a S2, zatímco nějaká S41 či podobné s nízkým počtem cestujících ne. Dopravci vypracovali orientační nabídky a poslali to do KORDISu. Pak přijde hejtman, roztrhá to a začne vytrubovat do médií, že ti dopravci chtěli rozinky, nejvýdělečnější tratě kraje, kdy by vybrali od lidí sice víc peněz, ale dostali by menší dotace a museli by se víc otáčet jak v provozu, tak v údržbě.

Já chtít rozinku a bezstarostně vydělávat, koupím si tintítko typu RS1 a jezdím nějaký zapadákov. Chci–li udělat skutečný business, tlačím se do té "S1".

(Příspěvek byl editován uživatelem jspetrak.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 22:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já ještě pamatuji dotaci podle realizovaných osobokilometrů. Bylo to tuším 49 halířů za osobokilometr. A všichni se divili, proč zavádím roční jízdenky za pouhý osminásobek měsíčního jízdného. Měl jsem tak pojištěné třeba vánoce, prázdniny a podobné doby, kdy lidi nejezdí a ještě si v prosinci nekoupí ani tu měsíční.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4439
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 23:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz hlupáka: Na jakém principu vlastně ten indikátor plochých kol funguje? (otřesy, zvukové rázy?)

Na vlacích osobky je skoro vždy nějaká ta náprava obutá, o nákladech nemluvě. Vím, že někde "gu Polomi" takový indikátor je a když se přes něj prožene náklad stovkou, na 90% to nějakou zradu zaznamená a v další stanici se jde do boku a hledat a zkoumat xx nápravu. Pokud se však před ním zpomalí a projede se hezky pomalu s odbržděnou soupravou, většinou nic nezaregistruje. Že by se něco podobného dělalo u rychlíků a EC jsem však nezaregistroval. A kola některých vagonů si co do ploch s koly dvojkolí podvozků nákladů takřka v ničem nezadají.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8337
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 01:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.Š.
Jako sorry, ale u tebe je ložisko přidřené tak, že se z jeho skříně odpaří slina během pár sekund, nerozpoznatelná blbost?
Mmch ten indikátor u Chodova je i na plochy, nebo jen na horkoběžnost? Vypadá dost staře.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 03:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jakém principu vlastně ten indikátor plochých kol funguje? (otřesy, zvukové rázy?)
Postačí odpověď strýčka Googla?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 08:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Jenže tady je rozdíl mezi dopravou v závazku veřejné služby a dopravou na podnikatelské riziko dopravce. Ta se dá dělat jen tam, kde lze předpokládat, že tržby pokryjou náklady. Navíc vedle vás jezdí dopravce, který tuhle podmínku splňovat nemusí - jezdí na objednávku MD. Ona to není až tak rozinka jezdit Ostravu. Musíte se zatraceně snažit, aby ti cestující ty tržby odevzdali právě vám...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 08:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Drn: Ne, to jsem narážel na zbytečné zastavování vlaků v Pardubicích, případně v Hranicích na Moravě, kde prochízka někam ke dvacátému vozu opravdu potěší.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 14:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Indikátor u Chodova je na oboje a je tam cca 5 let.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 21:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To P.Šimral a Drn: nezapomínejme, jak to dopadlo s indikátorem v Řetenicích (?), kdy potom ty wapky zoraly Lovosice!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 23:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nezapomínejme, jak to dopadlo...
Tolikrát zbytečný poplach (viz Pardubice atd.), až tomu nikdo nevěřil... Takže co nejdříve dát do pořádku indikátor, aby nedával falešné hlášky? (Zase ta zbytečná buzerace s údržbou...) ;-)
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.
http://www.nahouby.estranky.cz
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 23:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokr: To mi povídejte, v Horusicích to taky hlásilo pořád falešný poplach, než to dali pryč!
Radan_stift
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 11:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, naše vozy projedou pravidelně aspoň spolehlivé indikátory v německu a tak se dají spolehlivě nadměrné plochy rozeznat a o dotyčný vůz se postarat. Tam je aspoň udržují a nehlásí plané poplachy zase až tak často.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 13:32:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě je tu problém s vrcením podvozků, které se na indikátoru projevuje jako plochy, ale na kolech se pak žádné plochy nenajdou, tak se řekne planý poplach a jede se dál.
150.210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.24.15.114
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 18:15:04    Odkaz na tento příspěvek  

neregPetrS.: hehe, nejsou plochy jako plochy, chytá to i ovalitu, odborně řečeno "neokrouhlost", a tu bez úchylkoměru neuvidíš
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 00:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové nechci vám do toho kecat, ale myslím že tady jste trochu OT. Ne že by byla vaše diskuze nezajímavá
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 12:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový aktuální dotaz na RegioJet: Stihnete vyjet ještě do června, a nebo se ten termín o kousek posune? Se omlouvám za tento dotaz, ale já jsem celkem netrpělivý člověk.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 14:51:04    Odkaz na tento příspěvek  

150.210: No, to taky.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 11:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paštikářův zájem o výběrové řízení na rychlíky
Rozhovor s paštikářem
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 23. února 2011 - 16:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z článku jsem vyčet, že Stadlery pro Leoexpresy jsou již ve výrobě.Jsou již ve výrobě také vozy pro RegioJet? RJ mají vyjet již za chvíli a prozatím ticho po pěšině.
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Jewel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 23:19:11    Odkaz na tento příspěvek  

RJ přece prohlásil, že vše představí, až budou moci postavit a ukázat vagon na kolejích, což znamená, že to bude, až jich bude pár vyrobených.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 00:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par myslím mluvil o tom, že sestavili maketu interieru toho "nového" vozu.
ČKD taky postavilo maketu Pendolína..
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 03:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden canc z toho rozhovoru:


To vozidlo je v Česku jako typ schváleno – což je jeden z důvodů naší volby – a jediné, co chybí, je měření elektromagnetické kompatibility. To provedeme příští rok mezi březnem a prosincem.

Tak to jsem zvedavej na ty vysledky.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 10:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent) To já taky. Flirt je už schválený na střídavině a chybí měření na stejnosměru, nicméně...

Prošly Alstom 680, Siemens ER20 a U4, Traxx MS. Na Slovensku už Traxx i EuroSprinter F4 schválili a to včetně ÚNS, kde máte KO 25 Hz, takže jak moc velký problém to EMC je? :-)
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 12:00:39    Odkaz na tento příspěvek  

EMC už dlouho není problémem technickým, ale politickým.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 12:44:43    Odkaz na tento příspěvek  

Rozhovor s "paštikářem" je zajímavý, nicméně kolejová vozidla jím označená jako second hand (asi má na müsli žluté peršinky) ve službách ČD / ČDC patří k nejspolehlivějším vozidlům. Takže totéž lze předpokládat i v případě jejich žluté verze.
Zajímavé třeba bude, jak budou chutnat vozidlům od pana Stadlera takové české stahovačky, které v jeho domovině či u sousedů neexistují ...

Nevím, zda mladý pan podnikatel viděl švýcarskou šedou myš (tuším rok výroby 1960), která byla skutečným Mercedesem mezi kolejovými vozidly, z hlediska luxusu jej následoval v 60. letech minulého století vyrobený rakouský TRANSALPIN ...
Nezdá se mi, že cokoli později vyrobeného - včetně kožených potahů v rakouských nebo švýcarských vozech tohoto luxusu dosahovala. K velice pohodlným vozidlům patří i jedničky DB, kupátkové jsou z mého pohledu trochu lepší než ty velkoprostory ...
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 13:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě na "paštikářovi" zaujalo, že chce s pěti jednotkami vyjezdit dvouhodinový takt na ostravu
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 14:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé třeba bude, jak budou chutnat vozidlům od pana Stadlera takové české stahovačky, které v jeho domovině či u sousedů neexistují
Asi stejně, jako Taurusům nebo TRAXXům; přežije je, akorát to bude trvat trochu dýl. Ale ono už jich moc není, v Praze na základě tlaku ČD už zmizely a světelné se stejně většinou projíždějí se smetákem nahoře...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 14:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Zdenek84: Vždyť to vychází tak akorát. Čtyři kusy na trati a pátá na údržbě/v záloze.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukfi.)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 14:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek84:
4h na jízdu + obrat mi laicky připadá reálné, když tak mě opravte. Předpokládám, že jízdu by mohl stihnout hluboko pod 3,5 h. Možná i za 3:10 nebo méně. Pak má pátou soupravu do rezervy.

Mě tam ale nehraje "paradoxně samotný nákup nové jednotky nám vyšel levněji, než kdybychom skládali starší lokomotivu a pět osobních vozů." Když mají "celou flotilu" za 1,5+ GKč, tak to by museli počítat bazarLoko>50 MKč + 5 × Vůz>50 MKč. To mi přijde moc. Leda by to myslel tak, že se starou loko by na dvouhodinový takt potřeboval víc souprav než 5.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 14:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kupátkové jsou z mého pohledu trochu lepší než ty velkoprostory

Zejmena k ucelum realizace sexualnich hratek. Doporucuju vyzkouset, da se z tam poskladat letiste. Prijemnou zabavu

Edit:

T.H.: O tom neni pochyb. Udajne staci vyhazet 25 Hz KO a je pry po problemu. Ale driv, nez se tak stane, musi najit nejaky jiny technicky a pozdeji politicky problem, ne ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 14:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Plánovaná jízdní doba je 3:10, takže opravdu stačí čtyři jednotky.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 19:49:20    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně paštika by měl pochopit, že by se měl spíš s RJ skamarádit, než je hanit a pak jít proti nim, jinak z toho budou mít nejvíc ČD. Můžou mít jedny pokladny na nádraží, společný depo a taky neodjíždět ve stejnou dobu. Protože dva malí proti sobě a ještě obrovi, to prostě nejde.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 21:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a jeste si muzou navzajem odtahovat nechopny vozidla

Pastikar to asi nebude mit jednoduchy, kdyz si porucil to, co si porucil. Jen aby mu nesklaplo (je mi fakt volny, kdo a s cim v cz jezdi.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 20:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pan "Paštika" je zřejmě ochoten kamarádit s ČD, třeba proto, že nevidí nic špatného na německém holdingovém uspořádání > provozovatel dráhy i provozovatel drážní dopravy jsou sesterské společnosti a na dopravním trhu působí desítky dopravců, aniž by se vytvářely teorie o diskriminaci "konkurence" ze strany zaměstnanců DB řídících provoz na dopravní cestě ... o upřednostňování vlaků DB před vlaky jiných dopravců ...

Trasa Praha -´Ostrava může být z ekonomického pohledu skutečně zisková, tak jako jeden krajíc chleba stačí k nasycení jedince, je ovšem otázka, zda bude týž krajíc chleba stačit k nasycení tři jedinců ...
bambulus blbus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 23:22:46    Odkaz na tento příspěvek  

Mne osobně zajímá to kdy se tito soukromníci začnou zajímat i o tratě místních významů "lokálky" a nejen o lukrativní tratě?
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2008

Odesláno Úterý, 01. března 2011 - 23:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bambulus blbus: soukromníci se zajímají i o "lokálky". Například RegioJet bude od března 2012 jezdit na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno. Jak bylo nedávno odkazováno tak i Rapid Express chce soutěžit o rychlíkové spoje a tohoto výběrového řízení se určitě zúčastní i RegioJet a snad i další dopravci.
Jde však spíše o zájem státu na otevírání trhu, protože zájem soukromých dopravců o tyto tratě určitě existuje.
Žilinská Univerzita - Železniční doprava
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. března 2011 - 03:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bambulus: jestli ty lokálky nejsou náhodou, při "vhodné" smlouvě s objednatelem, to zdaleka nejlukrativnější.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4452
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 02. března 2011 - 09:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé třeba bude, jak budou chutnat vozidlům od pana Stadlera takové české stahovačky, které v jeho domovině či u sousedů neexistují
Asi stejně, jako Taurusům nebo TRAXXům; přežije je, akorát to bude trvat trochu dýl. Ale ono už jich moc není, v Praze na základě tlaku ČD už zmizely a světelné se stejně většinou projíždějí se smetákem nahoře...


Já myslím, že je to pomník minulosti (zejména stahování sudá-lichá), protože bobinám a spol. a odporovému topení to prakticky nevadilo a brzy budou jen tam, kde je to skutečně NEZBYTNĚ nutné.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 02. března 2011 - 12:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:
Souhlasím. Nevidím důvod, proč by "paštikář" měl něco "pochopit" a udržovat s RegioJetem nějaké nadstandardní vztahy. Korektní úplně stačí. Jestli při mimořádnostech budou malí dopravci potřebovat nějakou pomoc, tak jim ji budou schopny poskytnout spíš velké ČD, natož pokud projde holdingové uspořádání. A pokud se tam vejdou rozumně 2 dopravci, tak ten třetí, co bude paběrkovat nebo půjde úplně z kola ven asi nebudou ČD, ale někdo jiný... To ale bude dlouho trvat, zatím to nevypadá, že by nějaký soukromník chtěl v brzké době zavést na Ostravu hodinový takt.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 02. března 2011 - 16:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ 1.1.

... o upřednostňování vlaků DB před vlaky jiných dopravců ...

co DB před vlaky jiných dopravců, ono už je to i o upřednostňování v rámci holdingu mezi dcerami ...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 03. března 2011 - 20:45:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tommasel :

Citace z rozhovoru s „paštikářem" :

E15: Nevadí vám, že budete platit za služby konkurenčnímu dopravci?
Za služby, které potřebujeme, jsou v odpovídající kvalitě, a za férovou cenu jsme připraveni zaplatit i konkurenci.

Z toho vcelku vyplývá, že počítá s tím, že bude s ČD kamarádit. Kdyby nic jiného, tak „konkurence" má zařízení pro vyprazdňování fekálních nádob, doplňování vozd, vozovou myčku. Těžko předpokládat, že by moderně uvažující manažer zvolil italský způsob venkovního mytí souprav = kýbl a kartáč na tyči ... I při průjezdu soupravy myčkou rychlostí 25 metrů / 3 minuty to bude rychlejší než „po italsku".

Ad Kubze : pokud někdo pošle nexák před - byť občas - zastavujícím vlakem přepravujícím cestující, tak je to z hlediska plynulosti dopravy zcela rozumné, protože ten nexák tomu „kvaziosobáku" ujede ... a ty dvě tři minuty, které „kvaziosobák" dostane se vcelku dají srovnat. Pochybuji, že by někdo poslal „kvaziosobák" před EC / IC / ICE ...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 04. března 2011 - 18:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona ta myčka asi není hned v Ově na hlavním u nástupiště, že. Tipuju, že je potřeba dojet do Bohumína. Což je cca 8 minut jízdy. + 8 minut zpět do Ovy. Takže 16 minut na přejetí + doba strávená v myčce. Když budu hodně odvážnej, tak půl hodiny by mohlo stačit. Za půl hodiny se "po italsku" umeje co všechno? Nehledě na to, že soukromníci budou chtít hlavně jezdit. Takže v Ově tipuju cca 50minut prostoj a pak hurá zpět do Prahy. A tam to samé. Jak to bylo loni u pendolina? Do Prahy přijelo 12:31 a ve 13:23 už zase jelo zpět na Ovu. Tipnu si, že paštikář to bude mít podobný.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8485
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 04. března 2011 - 19:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak půl hodiny by mohlo stačit

Hahahaha.

Třívozový ešus myje na ONJ skoro hodinu, aby to bylo znát. A to má trochu kratší parametry, než pětivozová souprava.
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. března 2011 - 20:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Stál jsem nedávno ve Fuldě na nástupišti, méně než 10 minut před náš spoj ICE vzali ještě náklad (autovozy). Předjížděli jsme ho až v Erfurtu - po hodině a čtvrt jízdy! Když se umí a chce, tak to jde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 08:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím spíš bude soukromník přes den mejt "po italsku" (pokud vůbec) a myčka přijde na řadu asi v noci mezi posledním večerním a prvním ranním spojem.
Sudr_pm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 10:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan:
Vaše výpočty o jízdních dobách jsou sice správné, ale v praxi velmi úsměvné. Ano 8 minut OVA-Bohumín levé. Dále pak cca 10-30 minut Bi-Levé - Bi-THÚ dle aktuální práce 4 nočních posunů + Pendolina + Elefanti na fekál. A v době od 1:00 do 3:00 tam nemusíte jezdit vůbec (kdo ví proč, dá mi za pravdu).

Přes den je to asi o polovinu lepší (ty časy).

Jinak souhlas s Drnem, na řádné umytí počítejte tak hodinu.

Ano myčka na OVA-HLN není u nástupiště, ale její pozůstatky se nachází na 807. koleji - kdyby se rekonstruovala, tak by nemuseli jezdit v noci ucpávat už tak ucpané bohumínské THÚ+myčku.
Problém je, že to je venkovní myčka = v zimě nepoužitelná.

(Příspěvek byl editován uživatelem sudr_pm.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8494
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 11:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sudr pm:

Vidím to na košťata, žebříky a kbelíky do teplých ukrajinských (slovenských, polských) rukou.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 11:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, spletl jsem se. Navíc soukromník bude chtít přes den jezdit. A ne mít soupravu v myčce. Něco jako loňské pendolino. Z Prahy v 9:26 na Ovu, v Ově příj. cca 12:30 a ve 13:27 zase zpět do Prahy. A dost možná, že po příjezdu do Prahy v cca 16:30 jel pinďa hned v 17:26 zase na Ovu. Takže na myčku jaksi není čas.
Sudr_pm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 19:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
To už není daleko k hadici s vodou, prodlouženým smetákům, úrazu el. energií a černé kronice.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 07. března 2011 - 20:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu, soukromník umí práci strojvedoucího (samozřejmě hotového se všemi zkouškami!) řádně ohodnotit
http://www.agentka.cz/cz/nabidka/109004288/praha-strojvedouci-reg iojet