K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 05. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 05. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 01:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

John: Tak tady se totálně názorově rozcházíme. Já s inkriminovanou větou od Jbb naprosto souhlasím a nevím, co je na ní mimo. Myslím, že to vystihl přesně.
Jinak to, že často jediným pohodlným vozem v soupravě je hytlák určenej pro děcka je dost smutný. Možná některým přecitlivělým jedincům zde naskočí vyrážka, ale proč bych já platící zákazník měl hnít a teplit se v kožence s dalšíma 7 lidma, zatímco dítko do 6 či 15 let si bude užívat zdarma/s poloviční slevou luxusu (no asi by to měl být luxus v uvozovkách, ale vše je lepší než koženka) v podobě prázdnýho (téměř rezervovanýho) kupé s pohodlnějšíma sedačkama? Myslete si co chcete, ale já se prostě na rozdíl od jiných z nějakýho děcka na fakt neposadím, aneb vyjádřím to jednou hláškou ze Simpsonů: Děti jsou naše budoucnost, ale dnešek patří nám. Možná bude někomu připadat, že jsem vůči dětem poněkud zaujatý, ale když vídám poslední dobou co se děje a co z těch "nevinných dětských tvářiček" vyrůstá, nedá se jinak. Nikomu svůj názor nevnucuji a prosím, aby mi nikdo nevnucoval ten svůj. RJ prostě jako prioritu rodiny s dětmi či školní výlety nebere a to je o důvod víc, proč budu jejich služeb využívat. Tečka.

Ale uvědom si, že ten vůz je primárně určenej právě pro rodiče s dětma.
Hmm to je sice hezký. Já k nim do vozu nesmím, abych je náhodou "nerušil", ale proč nemám já právo na to, abych aspoň v té blbé kožence měl od těchto křiklounů klid? Tahle práva nejsou příliš v rovnováze, což?

Chápu, že když se někdo zmůže na dítě, tak má pocit, že s ním jeho nadšení sdílí celý svět., dokládá jedině to, že sám Jbb vůbec netuší, jaké to je, mít potomka. Hlavně, že to tušíš ty, ty "otče"

Mám-li to stručně shrnout, jsem pro striktní oddělování různých skupin s různými požadavky - děti, kolisti, kuřáci, pracující atd. atd.. Myslím, že jen takto bude nastolen klid a mír, neboť si každý bude moci vybrat, čemu mu po chuti.
Tímto se také omlouvám všem slušným rodičům, kteří se snaží své ratolesti vychovávat v pokoře, skromnosti a úctě k ostatním. Čest vám, nicméně většinové zkušenosti s různě nevychovanými a rozmazlenými dětmi ve mě vyvolala to, že se na věc již posledních pár let dívám tak jak se dívám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 06:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda tady to žije... hyvrysák & co mají pocit, že jejich dítě je něco xtra... že pro něj musí celá populace trpět. A ráda!
Jenže pro mne je +- fuk, jestli cestou nic neudělám a do cíle přijedu návdavkem s bolavou hlavou, protože a)řvoucí mimino b)řvoucí rozívenec c)nepokojné desetileté dítě s LMD d)řvoucí parta teenagerů e)řvoucí parta čundráků, atd.
Výsledek je vždy stejný. A já mám tolik slušnosti, že chci jen svůj a jejich prostor. Neříkám, ať necestují (byť chápu RJ, proč si nechá v autobusech za dítě zaplatit...), říkám, ať mne neobtěžují. A já na oplátku nebudu obtěžovat je svým tichým klapáním do noťasu či rozjímáním nad knihou ;-)
Jo, co ten kočárek za plnou cenu? Čekal jsem, že se tu strhne skučení o nesociálnosti a vůbec, fuj, fuj... A ono nic ;-)
P.S. Ten argument, že když fakani nebudou jezdit vlakem, tak už nebudou nikdy, je zcela mimo... Když budou služby na úrovni, tak budou jezdit. Když to bude stát za guwno, tak nebudou, i když by jejich rodiče nikdy neměli auto...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5551
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 08:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: jsem pro striktní oddělování různých skupin s různými požadavky - děti, kolisti, kuřáci, pracující atd. atd

Z tohoto požadavku bude mít Jančura velkou radost. Ještě tak bych pochopil tichý vůz, ale kvůli těm ostatním aby tahal dalších pět vozů na víc?
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, některé skupiny se dají zakázat (kuřáci), někde se to dá ekonomicky namazat tak, aby to bylo výnosné (kolo, kočárek)...
I když máme hento jednadvacáté století, takže když jedete někam se čtyřma rancema, tak asi ne vlakem (to už jsou skoro urban legends, když se můj otec s rodičema stěhovali vždy na letní byt - tři přestupy a vozík spěšninových věcí...)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jasně, Jančura by z toho nadšenej nebyl a nedivím se mu. Nevyplatilo by se to, on už je zaměřen na jinou klientelu. Jen si myslím, že někdo jiný by na tom mohl postavit svůj byznys, něco jako: ,,uspokojíme potřeby každého z Vás - u nás si vyberete" či něco podobného.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ať si dá do provozního řádu, že vozí jenom teplouše v obleku a nikdo jiný mu do vlaku nesmí. pak bude vozit jenom vyhraněnou klientelu.

z této debaty je člověku na blití, jsem rodič, taky nemám rád cizí řvoucí děti, ale vy jste děti postavili do stejné řady s morgošama, bezdomovcema a jinou verbeží.

kdo tu z těch kecalů nemá děti, tak ať si ten svůj příspěvek někam uloží a až bude mít, tak ať si to přečte a uvidí, jaký byl v minulosti idiot
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák No jo, jenže to by takovéhle skupiny musely být připravené za svoje speciální potřeby zaplatit. A to oni nejsou. Oni to berou způsobem "já mám dítě-kolo-hlučnou náturu-atd a mám PRÁVO mít to stejně drahé (nebo dokonce levnější...).
Vlastně vůbec nechápu, proč by dítě mělo platit méně než dospělý. Zabere sedačku? Zabere. Stejně jako 200kg tlouštík, zabere-li dvě, tak by měl mít dvě jízdenky.
Rex silná slova... Pokud je Vám na blití z toho, že druzí se nechtějí nechat Vámi omezovat... A pokud to vidíte tak, že slušný cestující by měl být minorita, protože ve vlaku vždycky byl bordel a hluk - tak k tomu už se nedá nic říct...
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a kdo ten bordel a hluk dělá??? když ti tam vleze banda němců a hlasitě si budou vykládat, tak je taky necháš vyhodit???

nelíbí se ti, že je ve vlaku hluk a že vůz hluk dělá??? tak jím nejezdi a jezdi si v klidu autem, tam tě nebude nikdo omezovat a budeš si sám svým pánem.

jak píšu, ať si dá místenku za 500 a nevleze mu tam ani noha a bude tam mít tu svoji vybranou klientelu. dokud bude jezdit za ty prachy co chce, tak kdokoliv si koupí jízdenku, tak prostě jede. a nějací nafrnění šotouši nebo páníčci s notebookem si můžou akorát tak trhnout nohou
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, hlasití němci mi taky vadí. Ovšem ty většinou dají zvládnout větou "Ruhe, bitte!" A je-li věta s dostatečným důrazem, tak poslechnou, mají totiž výcvik ;-)
"Páníčci s notebookem" - nojo, pán je členem proletariátu, tak ponaučení: notebook není jen na sledování porna a brouzdání po netu.
Celé mi to připomíná diskuse v jiných fórech, kde ultrašotouši vysvětlují, že zásuvky jsou na nic (každýmu přeci noutbuk vydrží, k čemu zásuvka, vono se nic nestane když do toho nebude čučet...). Takže zase - pokud potřebujete k práci vícejádrový noťas, tak 4h nevydrží ani omylem (maximálně ten v kategorii 30000+) a i ten pojede na baterku na omezený výkon - takže sbohem rendrování a další věci, které potřebuju...
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já ti na nějaké porno víš co....

a nezdá se ti, hulákat na někoho aby byl zticha je taky omezování???

dokud nebudou zavedené "tiché vozy", tak nikdo nikoho omezovat nemůže ani nebude.

a pokud chceš jezdit tak, aby tě nikdo neomezoval, kup si celé kupé jenom pro sebe. nebo rovnou celý vagon.....

co se týče šotoušů a zásuvek, to se komentovat nedá, tomu se dá jenom smát
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex: tak ať si dá do provozního řádu, že vozí jenom teplouše v obleku a nikdo jiný mu do vlaku nesmí.
takže proto, že chci mít ve vlaku klid a nechci aby mi nějký dítě 3 hodiny řvalo do ucha tak jsem teplouš jo? No hezky jsme to v té naší společnosti dopracovali jen co je pravda. Co může vyrůst z dětí, jejichž rodič se takhle vyjadřuje??

EDIT:
a nezdá se ti, hulákat na někoho aby byl zticha je taky omezování???
Tak teď nevím, jestli to myslíš vážně nebo si z nás pořádně střílíš. Pokud je správně možnost A, je mi tě opravdu líto. Jak můžu omezovat někoho, kdo omezuje mě tím, že ho požádám byť trochu zvýšeným hlasem o to aby se uklidnil? Z toho, že mám zaplaceno jízdné mi plyne nárok na přepravu. Ne na to, že se budu ve vlaku chovat jako hovado/nechám aby se tak chovaly moje děti. Práva jedince končí tam, kde omezují práva jiných a nezlobte se, ale mě prostě hluk (neberu samosebou běžný rozhovor či telefonát) obtěžuje. Proč bych měl kruci jezdit nočníma vlakama jen proto, že se tvoje/číkoliv ostatní děcka neumí chovat?? Nezavání nám to tu tak trochu diškriminácí?
Si jako spoluzavazadlo můžu vzít pytel hnoje a když se to tobě nebo tvejm dětičkám nebude líbit řeknu: ,,Jezděte nočníma vlakama, tam určitě bude klid." To jsou fakt argumenty jak noha
Jbb: Sohlas

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co je ti po tom, co vyroste z mých dětí?? já si své děti vychovat umím. jsem z té generace, co se chovat umí a uměla. ale nechovám se tak na nynější generaci, které vadí naprosto všechno.

chceš mít ve vlaku klid??? jezdi nočníma vlakama. tam ti ti ohavní rodiče s dětma nepolezou
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák Jojo, nechci se nikoho dotknout, ale pro jistou sortu platí ten kdo netahá gumy v myšelínce = nepracuje = teplouš v obleku. Prostě nic, co by to nebylo po osmačtyřicátém.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nádražák...vidíš... a mě zase zrovna vadí ti lidi s těma mobilama u hlavy co békají na celý oddíl velkoprostoru. mám hovor, jdu na představek.

a zaplacením jízdého ti plyne nárok na přepravu, v tom máš pravdu, ale neplyne ti z toho nárok na někoho tam vyřvávat, aby byl zticha...ono by ti to třeba i těch 10 němců potom mohlo ručně vysvětlit, jak se máš ty chovat.

své děti učím si jízdu vlakem užívat. dívat se na krajinu a hlavně sedět. to že hlasitě řekně, že jsou tam někde koně a podobně nikdo neovlivní.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rex: vidíš... a mě zase zrovna vadí ti lidi s těma mobilama u hlavy co békají na celý oddíl velkoprostoru. mám hovor, jdu na představek.
Souhlas, tohle nesnáším taky, když někdo při volání řve, že je to slyšet až v dalších dvou vozech. Naštěstí si myslím, že tohle se sice pomalu, ale jistě zlepšuje. Minimálně v kupéčku většina lidí se dneska zvedne a jde alespoň na chodbičku a zavře za sebou dveře. Velkoprostory jsou v tomhle neštěstí uznávám.

a zaplacením jízdého ti plyne nárok na přepravu, v tom máš pravdu, ale neplyne ti z toho nárok na někoho tam vyřvávat, aby byl zticha.

Pokud by se chovali tak jak mají, nebylo by potřeba na někoho řvát, jednoduché.


Své děti učím si jízdu vlakem užívat. dívat se na krajinu a hlavně sedět. to že hlasitě řekně, že jsou tam někde koně a podobně nikdo neovlivní.

To je jistě chvályhodné. Samozřejmě mi (myslím že ani nikomu jinému) nevadí dítě, které občas řekne co tam a tam vidělo za oknem či že by se chtělo napít/na záchod apod. Jde mi o dětičky, které skáčou na sedačku v botách, řvou, dupou či kopou do nohou ostatní cestující a maminky se na ně přitom s přihlouplým výrazem usmívají.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3677
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co je ti po tom, co vyroste z mých dětí??
Je nám po tom hodně. Nechci se dožít toho, aby mě v důchodu nějací spratci pobodali a okradli o pár korun, jak již se v naší společnosti několikrát stalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s těma skákajícíma souhlas. ale o tom se tu bavím celou dobu. nelze házet všechny do jednoho pytle...

Happy..a nemyslíš si, že to je ovlivněno rodičema,dnešní dobou a školou??
necháš hrát dítě zabijáckou hru na komplu, tak se nediv, že ti pak odpráskne kamaráda a řekne mu....vstávej, máš ještě jeden život

(Příspěvek byl editován uživatelem Rex.)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex: s těma skákajícíma souhlas. ale o tom se tu bavím celou dobu. nelze házet všechny do jednoho pytle... Stejně tak nezle házet do jednoho pytle všechny "teplouše" v oblecích.
Jinak samozřejmě je to dnešní dobou, ale prostě obecně když je kolikrát jedno rodičům dětí co z nich potom vyroste, je ještě dobře, že se najdou lidé, kterým to jedno není a alespoň v tom vlaku je nějak usměrní. Bohužel všeobecně ta výchova šla strašně dolů a dát dneska pár facek někomu za to, že se neumí chovat může mít za následek to, že ho někdo bodne infikovanou jehlou či na místě podřeže. Aneb dnešní mládež slyší a ví zatraceně dobře o tom, jaká jsou její práva, ale slovo povinnost/zákaz je pro ně jaksi cizí. Začíná to u rodičů a končí u justice, kdy člověk, který brání sebe/rodinu/svůj majetek a nedejbože nějakýmu chuligánovi namlátí a má z toho pak mnohem větší popotahování než dotyčný agresor. Jak že se tomu říká? Aha, už vím - DEMOKRACIE
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:47:35    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, rozčilujete se úplně zbytečně. Půlka vagonu pro děcka je tam právě proto, aby ti s děckama mohli být klidní, že neobtěžují ty bez dětí (kteří někdy těžko chápou, že dítě nevydrží 2 hodiny sedět na fleku) a pro ty bez děcek zajistí klid. Navíc, pokud se v kupé sejdou děti, které se neznají, tak se okoukávají a seznamují = cesta jim lépe uběhne.

Chyba je v tom, že zaprvé někdy rodiče nevědí, že tam takový vagon je (každý není šotouš, který si najde řazení), resp. nestihnou ho najít a naopak, že se tam cpou lidi bez dětí. Obojímu by pomohlo, kdyby tyto vagony měly ČD zvenku pořádně označené a ne jen uvnitř na kupé.

A ještě vás můžu uklidnit, že v BDs, kterým teda jezdím s dětmi občas já, tj. z Brna na Olomouc, je úplně klasická osmimístná koženka
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vy jste naházeli všechny rodiče a já všechny v obleku s kufříky..jsme si kvit

s dou demokracií souhlas. za mé doby, když jsme držkovali ve škole, tak jsme dostali od učitele pár facek a nedejbože se tím pochválit doma. to byl další nářez. dnes??? výrostek podá na učitele trestní oznámení, další soploši se tomu smějí a další si to natáčí na mobila, aby si to mohl vyvěsit na své stránce na fejsu a měl další milion nových přátel.

mě osobně není jedno co z mých dětí bude a velmi pracuju na tom, aby to nebyli spratci jaké vidím dookola.

triba....s těma hytlákama...je sranda, že ve většině případů ho přesně najdou důchodci a naramují se tam. a pak se hoodně diví, když je vyhodíš, protože tam jdeš s dětma

(Příspěvek byl editován uživatelem Rex.)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

John: díky,napsal jsi to moc hezky. K ostatním můžu dodat snad jediné - věřím, že i vy jednou odložíte mašinky a zmůžete se na ty děti. Pak možná pochopíte, jinak sotva.
Jinak už se tu z toho stává opravdu debata o hovnu, Nádražák si tu na mě potřebuje vyléčit svoje mindráky...Pacienta Jbb raději nekomentovat. Buď je mu kolem deseti let nebo měl opravdu těžké dětství a podle toho se vyjadřuje ke VŠEM dětem. Snad hoši taky časem dozrajete..
Polenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta debata kolem dětí nemá chybu. Parkrát jsme taky jeli v BDs či variaci na dané téma, ale nenapadlo nás nic rozporovat a navíc jsme věděli, že můžeme být přesazeni. Kdo nadává na toto nadává na vlastní neznalost...

Jenže například před 2 měsíci, 2 režijkáři, prarodiče na výletě s vnoučkem, v jedničce, vracejí se na IC z PCE do Olu. Vnouče, kluk tak předškolák, a to bylo hlasitého výskání, dohadování se nad jídlem co bude jíst nebude jíst, pobíhání, lomcování s opěrkou na ruce. Jak tohle vyřešit? Protože já cestou fakt potřebuju pracovat a kvůli tomu si připlácím tu jedničku... Rodiče s dětmi dedikované místo mají, ale co já?
Jindřich "Polenius" Březina
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Nepotřebuju si léčit žádný mindráky, jen nemám rád lidi, kteří ty ostatní uráží proto, že mají jiný názor. Což ty děláš téměř v každém příspěvku kde s někým nesouhlasíš.
Polenius: Rodiče s dětmi dedikované místo mají, ale co já?
Přesně tohle jsem psal Johnovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od toho jsou tam ti dospělí. pokud nezakročí oni a neřeknou mu, že to se fakt nedělá, tak je to potom zlé.

byl jeden vtip:

V obchodě u pokladny vyřvává a dělá bordel malý klučina.Matka se na to v klidu dívá a usmívá se. Pokladní jí řekne, zda by ten kluk nemohl být v klidu, aby něco nerozbil. Ona jí odpoví, že podporuje osobnost dítěte a jeho nezávislost. Za ní stojící mladý muž držící v ruce velkou sklenici marmelády ji otevře a celý obsah na dotyčnou vyleje. Ta začne pištět a řvát co si to dovoluje. A mladík v klidu odpoví: "Byl jsem vychováván tak jako vaše dítě a vidíte co ze mě vyrostlo??" Pokladní se usměje a povídá : "Tu marmeládu platím já"

spíše bych to ale označil za realitu dnešní doby
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex: Tohle zde již psal Bugear v příspěvku 2255. Ale občas by nebylo na škodu, kdyby se našel někdo, kdo ostatním dokáže, že všechno má své meze.
S tvým příspěvkem 1055 se zcela ztotožňuji

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já věděl ,že jsem to někde viděl, ale nemohl jsem to najít. no pro připomění je to dobré
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: ale jo,jen si kopni . Každý si asi představujeme pod pojmem "urážet" něco jiného.
Téma děti s Váma fakt nemá cenu řešit, pevně věřím, že si jednou rodinu pořídíte (a moc vám to přeju, zůstat jen s mašinkama je život na nic..)a pakliže budete s dětma jezdit vlakem, dáte zlému Hyvrysákovi za pravdu . Jen je možné, že on v té době už bude někde v Síbrťáku
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Já si nepotřebuju do nikoho kopat, ale nazývat někoho "pacientem" jen pro odlišný názor mi přijde přinejmenším nevhodné. A jinak tě můžu ubezpečit, že mašinky a vše kolem nich není pro mě jediným světem. Na rozdíl od některých ultrašotoušů si dovolím tvrdit, že dokážu rozpoznat a žít i v jiných dimenzích. Rodinu si pořídit časem rozhodně chci, ale hanba by mě fackovala, kdyby moje děcko dělalo ve vlaku takovej bugr jako 75% těch, s kterejma jsem se ve vlaku setkal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex - naprostej souhlas.

Ad psi - nějak si nepamatuju že bych měl problém s něčím psem ve vlaku. Skoro bych řek že ti "pejskaři" se smečkou dvou a více telat co po nich zůstane hovno pomalu na talíři a psiska lítaj kdekoliv VHD nejezděj protože "mít psa a jet autem je in". Ne nějakou sockou - oni jsou ten "vyšší level". Fakt je že nemám panickou hrůzu z každýho byť třeba i velkýho čokla - oni z proncipu lidi nežerou. Ba velký bejvaj daleko víc v pohodě a vesměs je to o výchově a ne o plemeni. Vrcholným číslem byla exkolegova fena rotvajlera - takovýho mazla jsem ještě neviděl. Při první návštěvě se mi dostalo poučení "ne abys ji hladil - nekousne tě, ale už se ji nezbavíš". Což byla pravda.... Tudíž mně nerozhodí že mi pes položí čumák na klín páč se chce pomazlit a já možná budu mít na gatích chlup.

Malý děti tak do dvou let klidně řvát budou a nic se s tím prostě nenadělá. Stačí aby jim rostly zuby nebo měli větry. To se všicy vlakopracanti s noťasem a mobilem na uchu můžou na hlavu stavět - doporučuju jim aby si místo dítěte radši pořídili psa U větších to je samosebou o výchově a to je pak problém rodičů. A zase - jak kterejch. Jsou lidi se kterejma se dá domluvit tak že si nepřekáží ani kolo s kočárkem a pak jsou lidi co hledaj problémy. To je jako všude. V době školních výletů to řeším jízdou večer kdy tyto vesměs nejezděj nebo jedničkou.

Na jaře jsme byli na vëjletě. Vlakem. Roční dvojčata ve vozejku za kolo, 2x velký kolo + šestiletej kluk na malým kole. Jeli jsme tak aby to bylo "proti srsti" a nebyl nával. A až jsem čuměl že jsme nepotkali ani Nádražáka (tedy nádražáky ano) a ani Jbb nebo jeho klony - všichni v pohodě a nabízeli nám že pomůžou s vykládkou/nakládkou aniž bychom komu říkali.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Chtěl jsem napsat, že s tímhle příspěvkem rovněž zcela souhlasím, ale za ten rýpanec v posledním odstavci nevím nevím
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa
aby tahal dalších pět vozů na víc?
To mu nemůže dělat problémy, však místní šotouši vědí, že pár vozů navíc skoro nic nestojí
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 12:41:52    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak uvádět, že RJ jede na vlastní riziko, tak je jedno, koho si na palubu vezme a koho ne, je trochu ošidné. Takhle se státní dopravce dostává do nevýhody, protože zjednodušeně řečeno ti ekonomicky přínosnější cestujicí pojedou radši s RJ i kvůli tomu klidu a na něj pak zbude právě to vozit děti zdarma+kočárky atp. Tím pádem těžko bude na této lince v plusu a když linku opustí... Samozřejmě by se to měl snažit řešit oddělováním cestujích (děti vs. tichý oddíl) a dalšími službami

Správně se domnívám, že by měla být např. trasa Pha-Ova vysoutěžená (to neznamená s dotací) a v podmínkách být deklarovaná úroveň služeb vč. přepravních podmínek a myslet samozřejmě na všechny skupiny cestujicích
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 12:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to já si rejpnout musím.

Ono resumé - vždy a všude se najdou pitomci a vždy a všude slušný. jejich zastoupenáí v určitých vrstvách kolísá....

Jen ještě poznámku - on ten pes není jen o tom že ho má někdo místo dítěte. Má ho spousta starších z různých důvodů osamělejch lidí a vím o více případech kdy dotyčnému pomoh se dostat z takový šlamastyky že by nebyl div kdyby mu z ní hráblo. Mch pes naučí dítě - je-li s ním odmala - dost zásadní fakt, že živej tvor není věc. O tom že děti co jsou v kontaktu se zvířaty "od kolébky" jsou na tom obvykle líp s odolností vůči různejm alergiím a později se neposerou po napití v lese ze studánky nemluvě.

Tudíž nějaká selekce typu "nechci vozit děti, psy, kočárky, kola, televize, notebooky, s červenejma ponožkama, moc dlouhejma vlasama (koho mi tohle jen připomíná...) atd." mi přijde tak, že dotyčný by se měl věnovat nákladní dopravě.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 13:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Petr Vlček:

pod to se rád podepíšu

ještě přidám rýpnutí: je 300 tisíc rodin s malými dětmi a tedy potřebou přepravy kočárů opravdu minorita? Neřekl bych. Je to řádově 1 000 0000 zákazníků, tak si to spočítejte (a to počítám jenom děti do 3 let).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 14:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

}nechci vozit děti
Ono nakonec může být vození dětí výhoda. Aneb srovnání hospoda s dětským hřištěm a jen nálevna.
Kam půjde rodič na pivo?
V Österreichu bývaly vozy s dětskou hernou,(jezdí stále?)
minimálně RJ má pro ně koutek s DVD a hračkama.
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 14:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Chlapče, tak tady jsi mě teda dost nemile překvapil. To jsem měl o tobě trocha jiné mínění...
ale proč bych já platící zákazník měl hnít a teplit se v kožence s dalšíma 7 lidma, zatímco dítko do 6 či 15 let si bude užívat zdarma/s poloviční slevou luxusu (no asi by to měl být luxus v uvozovkách, ale vše je lepší než koženka) v podobě prázdnýho (téměř rezervovanýho) kupé s pohodlnějšíma sedačkama?
Z této věty mi bohužel nevychází nic jinýho, než to, že ty jsi holt něco víc. Tady se opravdu dá s grácií aplikovat Hyvrysákovo tvrzení, že až budeš mít rodinu, tak pochopíš. Když to přeženu tak radši necháš maminu s dítětem stát, aby sis užil luxusu a poseděl si v "kvalitě". No, to jsi teda klesl hluboko...
To, že ty vozy jsou "luxusnější", než koženka, je jistě chyba rodičů, že? Zamysli se a možná třeba pochopíš, že při konstrukci těch vozů bylo uvažováno právě o tom, že v něm budou cestovat rodiče s dětmi. To bys už mohl rovnou naříkat jako kolař, že ti vozíčkáři v hytláku zabírají místo pro kolo
Dám příklad ze sobotní jízdy v 810, kdy tato 81é byla narvaná po střechu a na schodech seděla mamina a nad ní stál otec s malým spícím dítětem v náruči. Myslíš, že je pustil někdo sednout?
Já neříkám, když cestuje rodina s děckama, kteří už mají rozum a dělají bordel. To se mi taky nelíbí, ale je třeba rozlišovat.

Hlavně, že to tušíš ty, ty "otče"
Ano, otec ještě nejsem, ale mám v rodině menší dítě a vím, jaké to je. Neboť s ním trávím hodně času. A to jsou právě ty věci, které člověk, dítě nemající, nezná... Nemluvě o cestování s takovou drobotinou. A ta věta od Jbb je postavená na hlavu z toho důvodu, že rozhodně většina rodičů nedává okolí najevo svou těžkou chloubu nad potomkem. To už bych spíš viděl třeba u babiček těchto dětí. Ale jak říkám, třeba to poznáš, až tu rodinu jednou budeš mít a v hytláku ti nějakej floutek bude tvrdit to, co teď ty tady (o nějakém tom luxusu).

Abych to shrnul. Rozhodně se mi také nelíbí nezřízené chování dítek v ostatních vozech. Nicméně v tom hytláku to musím pochopit, neboť je to vůz určen pro ně. Pokud tam nastupuje "obyč" cestující, musí s tím počítat.
A určitě je nutné rozlišovat dle věku dítěte. Pokud se jedná o ty nejmenší, tak je na místě ooravdu tolerance nejvyšší.
A co se týče toho hytláku, tak to je prostě neoddiskutovatelné.
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 14:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mely by se zavest specialni vozy pro sotouse, vybavene spojenim s kamerou na cele vlaku Nekdy mam fakt pocit, ze nekteri nevedi, ze na tyhle zatraceny planente nejsou sami. Tim ale nechci rict, ze nektery decka nejsou darebaci, ale mezi dospelejma jich neni o nic min.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych rád věděl,kolikpak je let oněm,kteří se zde obuli do těch dětí.A také bych je rád jednou potkal s jejich vlastními.Mohlo by to býti poučné.
Dítě je dítě,a do určitého věku má své.Zde nastupuje rodičovská autorita,která určuje co se smí a co je již za hranicí.Tím se řídím u všech svých dětí.Dnes již jezdím jen se třemi menšími,ale starší školu dostali,takže obavy nemám.
Při cestování vlakem vyhledávám především vůz BD,ale bohužel se setkávám v těchto vozech s cestujícími typu důchodce nebo vysokoškolák.A zde nastává problém,který by měla železnice řešit.Dohady,kdo se zvedne,je to nejmenší.A zkušenost se studenty,ti maj plnou h..u lidských práv a pod.Takže vážení Nadražáku a Jbb začněte někdy sami u sebe.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9458
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 15:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jezděte nočníma vlakama, tam určitě bude klid."
Opravdu? Asi jak kde.

Jinak souhlas. Uječené nezvladatelné fakiče ať si jejich pseudorodičové vozí raději autíčkem. Tam si můžou řvát z okna, co hrdlo ráčí.

Při cestování vlakem vyhledávám především vůz BD,ale bohužel se setkávám v těchto vozech s cestujícími typu důchodce nebo vysokoškolák.A zde nastává problém,který by měla železnice řešit.Dohady,kdo se zvedne,je to nejmenší.A zkušenost se studenty,ti maj plnou h..u lidských práv a pod
V čem je problém? Sedí tam sami bez dětí? Stačí slušně říct:
"Toto je oddíl pro cestující s dětmi. Uvolněte, prosím, místo mně a mým 7mi fakanům, nebo je na vás vypustím bez náhubků."

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 15:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Vy to tak děláte?Já slušně požádám,ale někdy existuje hluchota,hlavně u toho odrostlého dětství.
A pokud vím,strojvedoucí těchto vozů také rádi kdysi využívali na rg jízdy,byl zde klid i při těch dětech.Např.v trase ÚnL z.-Lysá
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9463
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 16:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy to tak děláte?
Už ne. Mé děti jsou už nějaký ten pátek plnoleté. Ale s vnoučaty to budu aplikovat.

Na trase Kolín - Ústí záp. jsem pro rg jízdy od nákladních vlaků využíval zásadně jedničku naležato. Tam bylo vždy nějaké volné kupé.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 16:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže zdravím,jeden bývalý vlakvedoucí odtamtáď,nyní sever Moravy.
Taky se zde s tím počítalo.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9465
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 16:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těbůh!
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 16:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmm... jak to tu čtu, takže na naší železnici není jen úpadek kvality dopravy ale taky úpadek cestujících, to že stále jezdí koženkové prasečí soupravy se už dost otloukávalo ale je pravda, že stále se nechá vozit taky dost prasátek (neberte mne za slovo, ale jinak některým cestujícím nelze říkat), drobkama od svačiny po sedadlech či podlaze počínaje až po odpad nastrkaný či přímo vtlačený do různých otvorů ve vagónu (ničitelé zařízení raději nepočítám)... zkrátka ikdyby žačali jezdit třeba RailJet či RegioJet ve standardu srovnatelým se zahraničními žel. společnotmi, tak je u nás stále problém s určitýma cestujícíma, od nějakého trampa se zapáchajícím zvířetem, či zapáchajícího samotného cestujícího kouřem, no a pak tu je ta česká volnost ve výchově spratků. Nechci házet všechny do jednoho pytle, také jsem kolikrát zažil, že i přes to všechno se dá dobře cestovat, ale někdy, když narazí na nějaké to prasátko, tak si člověk říká, jestli nejede ten vlak nějak moc rychle na východ, abych třeba nevystoupil kdesi na ukrajině, tam by se ta souprava poměrně zapadla... nu což, od západu máme ještě daleko... a k tomu abychom pozvedli kulturu cestování se musí změnit hodně a to nejenom zkvalitnění a obnově vozového parku... o zbytek se můžete handrkovat jak chcete, ale ta disciplína některých cestujících jaksi pokulhává jako to oježděné Béčko na konci soupravy a pokud budou ty Béčka, tak budou i ty cestující...
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zajímavý je že největší chlívek jsem já zažil v nějakým RE mezi Kvikau a Dresden (ještě v době klasikové) kdy to vezlo zjevně nějaký totál sežraný mládežníky. Smrad, všechno politý pivem, plechovky kam ses kouk, papíry a zbytky žrádla na zemi. Řešeno úklidovkou po dojezdu do Dresden Hbf takže zpět to asi už jelo odhumusený. Na západ od nás jsou cestující daleko větší prasata.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb dnešní mládež slyší a ví zatraceně dobře o tom, jaká jsou její práva, ale slovo povinnost/zákaz je pro ně jaksi cizí - další chytrej...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn 9458: Souhlas
John: Tohle si zaslouží delší komentář.
ale proč bych já platící zákazník měl hnít a teplit se v kožence s dalšíma 7 lidma, zatímco dítko do 6 či 15 let si bude užívat zdarma/s poloviční slevou luxusu (no asi by to měl být luxus v uvozovkách, ale vše je lepší než koženka) v podobě prázdnýho (téměř rezervovanýho) kupé s pohodlnějšíma sedačkama?
Z této věty mi bohužel nevychází nic jinýho, než to, že ty jsi holt něco víc.

Kde jsem něco takového napsal?? Nikde nepíšu, že jsem něco víc, jen mi podle některých tady přijde, že kdo nemá děti, nezaslouží lepší vůz než uhlák.
Chtěl bych ale odpovědět na otázku - když mají dětičky vyhražený vůz, kde je nebude nikdo "rušit", proč nemohu i já dostat jistotu, že nějaký křikloun nebude rušit mě? Samozřejmě banda opilých výrostků mě taky zrovna 2x nepotěší a těžko mě před tím někdo zachrání, ale bavíme se teď o dětech.

To, že ty vozy jsou "luxusnější", než koženka, je jistě chyba rodičů, že?
Jistě, je to moje chyba. To já vyvedl ze státního podniku desítky milionů a teď si užívám na slunné pláži Karibských ostrovů

To bys už mohl rovnou naříkat jako kolař, že ti vozíčkáři v hytláku zabírají místo pro kolo
Neboj nebudu, znám totiž slovní spojení "rezervace místa pro jízdní kolo"

Dám příklad ze sobotní jízdy v 810, kdy tato 81é byla narvaná po střechu a na schodech seděla mamina a nad ní stál otec s malým spícím dítětem v náruči. Myslíš, že je pustil někdo sednout?
Možná by ses divil, ale byl bych první/možná i jediný podle toho co píšeš, kdo by je pustil sednout. Mě to problém nedělá když vidím, že má někdo malý mimčo. Zas tak starý ty nohy fakt nemám. Já tu ale pořád a pořád řeším, proč by rozjívení nevychovaní fakani co ani neplatí jízdný měli mít větší právo na kvalitní cestování než já.

Ano, otec ještě nejsem, ale mám v rodině menší dítě a vím, jaké to je. Neboť s ním trávím hodně času. A to jsou právě ty věci, které člověk, dítě nemající, nezná..
Neboj, i já strávil spoustu letních měsíců několika let tím, že jsem se staral o potomky své sestřenice. Proto vím, že děti se dají vychovat "k světu" a dá se u nich získat přirozený respekt. Vím co to výchova dětí je a ocením o to víc každé slušně vychované dítko. Jen mi prostě poslední dobou přijde, že dneska už nějaká výchova není "in" a roste to pak jak dříví v lese - s patřičnými následky.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekhol: chceš to snad popřít??
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten "dalsi chytrej" ma k nasi velke budouci smule pravdu.
Utúlien aurë...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 17:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A propos zpět k hlavnímu tématu čili soukromí dopravci. Právě teď na R1 Morava někdo z RJ v TV reportáži tvrdil, že pokladny RJ budou v Ol. kraji i v Zábřeze a v Hranicích tak teď fakt člověk neví. Nevím jak v Hranicích, ale netuším, kde by se v Zábřeze našlo místo
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 18:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Ano, chci.

Arctia: Pokud máš na mysli 10-15% z nás, tak máš pravdu. Ale je mezi námi hodně (někdy až příliš) slušných, nesmělých lidí, kteří ale povinnosti plní. Tak to bylo vždy. I za doby komunismu, v předválečné republice, či 19.století. To je něco, co nelze popřít. Stejně tak nebudu nadávat na důchodce jenom kvůli těm 10-15%, že jsou příliš kritičtí (a obvykle tu chybu dělají sami), dětem zakazují si hrát, sledují jak konáš práci typu třídění odpadu, a ještě tě kritizují, že plníš popelnici... Takoví důchodci existují, ale není jich zdaleka většina, a to samé se dá říct o nás.
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 18:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Nebudem to tady už plevelit, už tak je to tady na větší pročištění od adminů.
Jen zareaguji na toto:
Možná by ses divil, ale byl bych první/možná i jediný podle toho co píšeš, kdo by je pustil sednout.
Já bych se nedivil, já tě znám
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
MHD zdarma*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 18:53:10    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, poměrně často využívám trasu Ostrava-Brno po železnici a když se dívám kolem sebe, tak si říkám, jestli opravdu jen trasa Praha-Ostrava je schopná si na sebe vydělat. Vím, že momentálně je kapacita trasy hodně omezena, ale přemýšlel někdo nad tou trasou? Počítal to? Je mi jasné, že někdo asi určitě, ale zajímalo by mě k čemu došel..
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 18:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekhol: Kolikpak z těch období sis prožil, že tu tak směle rozumuješ? . Těch 10% dnes spíš bohužel přiapdá na ty slušné.
John: Jasně, uzavřem to. Jinak opravdu proti dětem v kategorii "mimi" fakt nic nemám a v poho bych je nechal sednout. Rozhodně bych ale nelitoval nevychovanejch spratků, na který ten flek nezbyl. Víc asi už netřeba komentovat
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 19:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přemýšlel někdo nad tou trasou?
V jednom kuse.

ale zajímalo by mě k čemu došel.
Že je to zadím nahouby. Že Ferdinandka, ČB a snad i to Ústí n.L. je lepší.

Zrovna před pár dny byl rozhovor s Žaludou, a ten to svým pláčem nad brněnským koridorem opět nepřímo potvrzuje.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 19:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha - kterekoliv (skoro) krajske mesto. Sleduj zlute stopy...
Utúlien aurë...
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 19:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Jedno, a to, o kterém píšu. Denně se pohybuji mezi děckama, což jsou zároveň moji přátelé, a můžu říct, že řeči o tom, jak je ta dnešní mládež zkažená, patří k těm největším mýtům, co (bohužel) slýchávám.

V tom, že se každý teenager občas chová mírně přidrzle, ale tady za to může, že v tomto věku vznikají první lásky, první líbánky, či dokonce první sex atd. Zatímco se klukům zas líbí na holkách především jejich vzhled, holkám se zas na klucích líbí hlavně jejich drzost. A vzhledem k tomu, že holky pěkně vypadají (a taky se neméně dobře oblékají), tak kluci nemají důvod, proč se s nima nepokusit o vztah. Ti kluci, jenž jsou drzí, taky u těch holek lépe uspějí, a holky se k nim občas přidají.

Samozřejmě, tento názor není čistě z mojí hlavy, ale když se rozhlédnu kolem, tak je jasné, že tento názor je zcela pravdivý. Zamysli se - byl jsi jiný?
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 20:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi se tu psalo, jak by soukromníci (RJ) řešili nenadálé napěťové výluky atp..

ČD udělají NAD: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2251036
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 20:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha - kterekoliv (skoro) krajske mesto. Sleduj zlute stopy...
Potencionálně ano. Na současné infrastruktuře (rychlá dálnice, pomalá trať) nikoliv.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 20:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekhol: Asi nemá smysl dál to rozvádět, s tímhle prostě nemůžu souhlasit. Já prostě nemám potřebu zkoušet jak dopadne kočka v mikrovlnce, nemám potřebu vraždit kvůli pár stokorunám nebo proto, že mi někdo oprávněně řekne, že jsem drzý atd. atd. Přeber si to jak chceš, ale ty děcka dneska prostě nemaj absolutně žádnou autoritu a nezastaví se před ničím a před nikým. Dříve se našlo pár kreténů - dnes doba pokročila a ještě se najde pár těch slušných. A na závěr odpovím na tvou poslední otázku - ANO, byl jsem (a snažím se) být jiný. Možná ty máš potřebu balit holky tak, že hodíš po učiteli klíče, natočíš to a dáš to na youtube. Já se s dovolením budu držet svých vyzkoušených a méně násilnických metod.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)