K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 23. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 23. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 17:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Před časem jste sliboval fotky. Kde jsou? Už se těším...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 17:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Honza_par: Ve vedlejší diskuzi jsem se dotazoval na lokomotivy a bylo mi řečeno, že jsou v laku pouze dvě 162.119 a 162.120 a zbytek stojí ve Střelicích. Tak mě napadá, jestli se stihnou při tomhle tempu dát mašiny do barev a provést reko. Počítáte i s tím, že byste vyjeli s půjčenou lokomotivou?
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund a podobní: Kopnout do Desira umí každý šotouš, že? Já jen, že jsem také měl tu čest nejdnou desirem v zimě cestovat a chlad jsem nikdy necítil..... Fakt zvláštní. Nemohu si pomoci, ale většinou zejména lidé, kteří nemohou zapomenout na ty "slavné" časy na dráze v 80. letech, si rádi kopnou do čehokoliv nového a hledají s oblibou mouchy tam, kde je běžný cestující nehledá, respektive ho to ani nenapadne. Obvykle, když nastoupí třeba do Desira, tak kvičí, že nemají stoleček, vždyť oni si přece potřebují někam dát tu svačinu, kterou si ráno doma pracně upatlali, vždyť si přeci nebudou kupovat bagetu. O pivu v kelímku koupeného někde v zaflusném stánku obletovaném bezdomovci ani nemluvě (pánbůh zaplať, že takové stánky zmizely konečně třeba z pražského hlavního nádraží). Pak obvykle začnou nadávat, že v zimě ve vozidle není přetopeno tak, jak jsou zvyklí z vozidel jezdících na ČD (buď krutě přetopeno, nebo zima, ale o té samozřejmě mlčí). Pak obvykle začnou ječet, že sedadla jsou příliš vysoká a že není výhled skrz celý oddíl jako u 810. Dále obvykle nadávají na tvar sedel a nakonec se shodnou, že ty v 810 zas tak špatné nejsou!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 19:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jestli myslíš mě, tak mi vkládáš do úst něco, co jsem nenapsal.
A pozor na demagogii. ( nikdy jsem necítil...)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 20:22:05    Odkaz na tento příspěvek  

Šotouš Bram: Bagety jsou obvykle humus. Mít možnost koupit si v blízkosti nádraží kvalitní občerstvení a ve vlaku jej kulturně pojíst je jednou z nepominutelných konkurenčních výhod železnice. K tomu potřebuji stoleček. V pořadí důležitosti stoleček je pro nešotouše před elektrickou zásuvkou.

Kontrolní otázka:
soudíte, že sedadla v Desiru jsou pohodlná?

Pro případ kladné odpovědi kontrolní podotázka:
Jakou nejdelší cestu jste v Desiru absolvoval? (Já 2,5 hod - s 810 to podle Vaší patologické rady srovnávat nebudu, ale v Béčku se sedí líp. Nebo z regionálky v kvatru)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3314
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 20:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Proč bych si musel kupovat nějakou praseckou bagetu v čisťounkém stánku? To jako neexistuje nic jinýho, než nějaký bagety? Krom toho, že málokdo je prodává fakt čerstvý, mi silně vadí margaríny. Ty nežeru a dělá se mi z nich blbě. Navíc jsou nezdravý, což se po mnoha letech propagace margarínů na úkor másla prokázalo.
Doma vyrobená svačina je taková, na jakou mám chuť a není to žádná socárna. Ty kecy proti domácímu vaření mi silně vaděj.
Chci stolek, chci měkký sedačky, chci klimatizaci, která ve vedru uchladí, chci topení, který v zimě vytopí a tak uspořádný interiér, aby dovnitř při otevřeených dveřích co nejmíň táhlo. A je mi úplně jedno, kdo to vozidlo vyrobí. A na nádražích (velkých) chci čistý prostředí, čistý nálepkama nepolepený stánky s PESTRÝM SORTIMENTEM teplých i studených jídel a nápojů. Alkoholocké nápoje na nádražích nepožaduju. A ve velkých nádražích chci paletu dalších služeb. Minimálně restauraci a kavárnu. Oboje s pestrým výběrem sortimentu a TAKÉ českou klasickou kuchyní, která je úplně stejně zdravá, jako jakýkoli cizokrajná.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 21:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Bagety jsou obvykle lepší. Není to sice super jídlo, ale proti blitkám nevalné kvality z nádražních stánků je to rozdíl. A k lepšímu. Preferuji Crocodille, jsou dobré. Já jen kdybyste náhodou tápal.

A řekl bych že, zásuvka je daleko důležitější než nějaký nesmyslný ministoleček pod oknem, kam se dá tak leda odložit pivo, popřípadě doma upatlaná svačina.

Sedadla v Desiru jsou pohodlná. Také jsem s ním jel docela dlouho - například z Chebu do Zwickau, což je zhruba 2,5 hodiny. Byl jsem spokojen. S vozem řady B jsem spokojen daleko méně, respektive vůbec. Sedadla nepohodlná, nevhodně tvarovaná. Naposledy jsem to okusil dnes a opravdu čím dál méně mám chuť jezdit v kupé vozech. Po osmi ve dvojce je to šílené, pokud je to po šesti, tak je ve voze zbytečně málo míst k sezení. Osobně preferuji velkoprostorové oddíly, kde uspořádání sedadel 2 + 2 není na závadu při cestování, ale to jsem trochu odbočil od tématu.

Fousekx: Když napíšu, že jsem nikdy jsem necítil chlad v desiru, tak to je demagogie? Děkuji za poučení. Když jsem prostě něco nezažil, tak co mám dělat? V tomto případě nazdařbůh hledat netopící desira???
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 21:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: I já chci určité služby. Ale srovnávat fast food a normální restaurant? Když mám čas, vyhraje normální restaurant (ne ovšem klasická nádražka nevalného vzhledu). Když ne, vyhraje to fast food a obvykle bageta.

Margaríny nejsou nezdravé, ale zde platí staré známé: Všeho s mírou a proto jím jak margaríny, tak klasické máslo.

Mezi námi, nejsem nějaký snob, ale já prostě klasické svačiny nemám rád. Bagetu si kupuji v podstatě jako nouzovku, je to relativně drahé jídlo. Tři celozrnné rohlíky a 100 gramů sýra považuji za chutnější svačinu. Akorát je prostě doma nespatlávám pomocí másla či margarínu do klasické svačiny do ubrousku balené. A stolek k tomu netřeba. Ostatně v kupé u vozu B má stolek k dispozici maximálně dva lidi z celkového počtu osmi. Takže co má dělat těch zbývajících šest?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 21:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Demagogie je, že z vlastní zkušenosti odvozuješ obecnou platnost. Použil jsi tzv. kvaziargument . Když chlad necítím, tak tam žádný nemůže být.

Já popsal jeden konkrétní příklad, kdy výměna vzduchu může nepříjemně ovlivnit tepelnou pohodu uvnitř s tím, že jinde je to řešeno lépe ( paradoxně v tom nejhorším vozidle u ČD). Další kritéria jsem nehodnotil, protože se o nich nemluvilo. Rychlost výměny vzduchu záleží na rozdílu teplot vně a uvnitř. Ještě doplním, že venku bylo -10, což není v zimě výjimečné. V létě to, pochopitelně, nevadí.

PS: Poznámku o kvičení bych tu neuváděl. Byla by to střelba do vlastních řad
Edward Gierek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.222.53
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 23:22:10    Odkaz na tento příspěvek  

Bram>
Wyżej pan sra niż dupę ma???
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 05:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousekx - kvaziargument - yes, to se Bramovi stává dost často a v široké oblasti témat. Já tomu říkám jediná pravda.....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 05:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle 2: No to se zas ozval jednou ten pravý. Mad noodle 2 má totiž vždy pravdu a pokud jí nemá, platí bod 1.

Fouseksx: A vlastní názor podepřený vlastní zkušeností mít asi nesmím a bude lépe, když automaticky přejmu to, co si myslí a hlavně cítí zejména někteří jedinci. Tak na to zapomeň.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 06:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Zase demagogie. Nevytrhávej části věty z kontextu, abys jim pak mohl odporovat!
Ještě jednou si přečti první odstavec mého předchozího příspěvku. O tom, že nemůžeš mít vlastní názor jsem tam nic nepsal.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8074
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 07:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Abyste se z těch úžasných Dezír nepokakal, příteli. ;-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 08:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak já De Sýrem taky párkrát jel. Též třeba z Chebu do Kvikau a i jinde po Německu. Vypadá moderně, pojezd žádnej zázrak (na "českým" svršku to bylo jak po poli), to se líp jede i ve starý exitě. Má to nesporné výhody v moderním dyzajnu a v nízkopodlažnosti. Celkově to je taková lepší tramvaj (samosebou v běžném provedení, "lepší" sedačky a stolky tam jistě nacpat jako vejbava půjdou). Tím určením "lepší tramvaj" to taky znamená na relace kolem půlhoďky a ne jako ČD šukafonie Bečov nad Teplou - Praha Mas. jak tomu ještě nedávno bývalo.

Ad topení - já tím jel do Kvikau v zimě a zázrak to nebyl. Ne že by se v tom umrzlo ale tak akorát sedět nahoře v rozepnutý bundě. A to se málokde stálo, tudíž výměna substrátu a vzduchu minimální. S ČD najezdím docela dost a to různejma vlakama. Na podzim - nějak koncem říhna - jsem zažil regionohu s netopícím řidičákem. V prasinci pak netopící 954 kde se rozpadlo cherpadlo, naštěstí u vlaku kde se to na sedačku tak akorát vešlo do 854. Substrát tam byl personálem s omluvou směrován.

Ad žrádlo - no mnohdy lepší umolousanej houmlesstánek s dobrým jídlem, takto mívali např. v Chomutově za peronem super bramboráky. Nádražku si představuju asi jako v Plzni tu nově otevřenou Kantýnu. Dlabeta je fakt až to poslední a jedinou skutečně dobrou jsem si jednou koupil v Prachaticích u pumpy. Od nějakýho místního výrobce a naprosto neskutečný bylo že byla křupavá a ne kus gumy se salámem a "ramou ze zlata kterou hned vybliji" jak se zpívá v jedné písničce... To snad radši i zahulenou knajpu s držkovkou a gulášem.... Odstrašujícím příkladem jak to na nádraží nemá vypadat je Beroun. Samoobsluha - otraviny s pultem lahůdek, čerstvým pečivem, drogerií, kytkama ("tyče-biče-piana") vypakována děsným kvaltem aby v daných prostorách už dva roky bylo velké nic. Částečně to hradí původně jen párkostánek uprostřed haly kde maj sortiment slušnej ale sámoška to není a bejt nemůže. Naproti pak jsou všudypřítomný Fernety. Zato "stálice" - opileckej houmlesáckej bar Horizont nebo jak se ten pajzl jmenuje - funguje nerušeně dál....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 08:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Proč? Já je za úžasná vozidla nepovažuji. Považuji je za vozidla, která akorát splňují to, co od nich očekávám při cestách trvající ne déle, než tři hodiny. Nic víc. I ta regionova mne nadchne o mnoho více, nežli mnohými staropořádkomilci obdivovaná 810, byť ani zdaleka nesplňuje to, co si pod pojmem soudobé vozidlo představuji.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 08:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že tady kritizujeme nedostatky Desira neznamená, že obdivujeme 810. Ani to tu nezaznělo.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 09:26:48    Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna tohle je tedy nesmysl století. Sedačky v Desiru jsou pohodlný tak na 10-20 minut a pak už si nemáte jak sednout... Na linku z Chebu do Zwickau a zpět jsou vhodný tak max. pro dopravu po pár zastávkách, ale po dvou hodinách jízdy z toho Desira vylezete našrot. Možná je Bram dvacetiletý mladík, který to snese, nevím. Já tím jel nesčetněkrát a prostě to vadí. Podobně např. v tom zkuste skákat z Varů do Schwarzenbergu nebo Aue. Kaput.
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 09:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: podepisuji. Není všechno zlato, co se třpytí.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3166
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 10:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Desiro: Pánové, důležité je si uvědomit, že Desiro je prostě německá osmsetdesítka. Nic víc to není. A Regiosprinter 1 je prostě taky německá osmsetdesítka, akorát holt byla dříve než Desiro.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 10:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsou ty sedačky náhodou něčím, co si určuje provozovatel? Asi jo, že. Třeba DB nepovažovaly za nutné mít opěrky rukou, tak je jejich Dezira nemají, Vogtlandbahn je chtěla, tak tam sedadla s opěrkami jsou. Myslím, že kdyby ČD nebo někdo jiný chtěl Desira se sedadly, jako má ešus, regionova, pendolino, 810,... tak by výrobce taková Desira vyrobil. Stejně, jako Maďaři vyházeli z jejich 810 sedadla, dali tam jiná a začali z toho dělat přípoje na IC. Nebo třeba do Airbusu 319 můžete narvat haldu sedadel a mít z toho letadlo pro lowcostovky jako Easyjet, narvat jich tam míň a mít letadlo, jako klasické aerolinky nebo tam dát jen jedno luxusní sedadlo a mít z toho soukromý tryskáč pro miliardáře.
Ono se toho údajně na Desiru dá měnit víc, ne jen interiér, ale snad i max. rychlost - lze údajně vyrobit Desiro až do 160km/h.
S tím topením je to možná jinak. Němci všeobecně topí míň. Jen tak, aby se ve vlaku dalo sedět ve "venkovním" oblečení bez pocitu zimy. Prostě tak, jak to zažil P. Vlček, to oni mají rádi a považují to za správné. To, co je u nás, tj. možnost svléknout se skoro do trenek, oni považují za přetápění.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 11:15:20    Odkaz na tento příspěvek  

Z předchozí diskuse tedy plyne následující paradigma?
"Soukromý" dopravce = moderní vozidla = netopící vozidla s nepohodlnými sedačkami.
"Státní dopravce" = konzervativní vozidla = pohodlná a vytopená.
Btw.: Ke konzumaci home-made chleba s máslem a se salámem nebo koupené bagety s tímtéž je bezpodmínečně nutný stolek?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 11:22:47    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jste Vy nějakej Pohlreich, abyste nám přednášel, co ve vlaku správná guma jí? V okolí mnoha nádraží koupíte negumovou pizzu nebo pečivo, chef salát z mekáče apod. K tomu pití do kelímku, pak espresso a pišingr a potřebujete co? STOLEK
Možnost se během cesty pohodlně občerstvit před dalším programem je konkurenční výhoda železnice.
Jistě by stolek výrobce uměl na požádání dodat, stejně jako pohodlná sedadla, ale Vy v kontextu tvrdíte, že konkrétní Desiro, o kterém byla řeč, pohodlná sedadla MÁ, zima v něm NENÍ a stolek NIKDO NEPOTŘEBUJE a že by někdo chtěl návrat 810. Nechtěl. Jen se lidem stýská po teple a po stolečkách, které jim to konkrétní Desiro neumí nabidnout.

Desiro je dobré vozidlo, ale mohlo by snadno být lepší.

Není třeba Desiru prokazovat liturgickou úctu a chodit mu obětovat bagety.

Btw: tuhle jsem viděl v Chebu v Desiru na zemi půl bagety a spoustu drobků - nejezdíte tam občas?
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 11:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k sedadlům různé provenience. Dnes jsem možnost prožít 4 hodinyv autobusu MAN LionRegio na trase Rokytnice-Liberec-Ústí.
Na pohled pohodlné.
Už v Jablonci jsem litoval, že jsem nejel vlakem a vzpomínal na šukec. Teplota pohodlná pro regionální dopravu - rozepnout bundu. To mi nedělá problém, lepší než hutně natopený Baafx.

Celkově - zetím nejlepší sedadla u ČD bych řadil
Bt Studénka, Beer z Velenic,Kraken (prakticky stejná sedadla), Bmee poslední serie na Spartakiádu 85 a klasické dehumusené B v čisté plyši - pro běžné jízdy a Pendolino pro jízdy dlouhé.
Jako největší hrůzy - plyšové 812 na Slovensku, Bymee a 451.
Bohužel nemohu hodnotit 471 - dosud jsem nejel.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 12:34:26    Odkaz na tento příspěvek  

Koupím si negumovou pizzu, pečivo, chef salát z mekáče apod., k tomu pití do kelímku, pak espresso a pišingr a...místa u okna (=stolku) obsazena.A kde je "konkurenční výhodě" konec,že?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 12:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: Ptal jsem se na totéž a obhájci stolečků zarytě mlčí.......

Stoleček skoro nic nestojí, jde mi o to, že se jeho význam nekriticky přeceňuje.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 12:51:49    Odkaz na tento příspěvek  

A kde je "konkurenční výhodě" konec,že?
Hm, tak to máte fakt problém. Naštěstí jste asi v životě nemusel řešit nic složitějšího než žrádlo.
Možná třeba příště přijdete na vlak o chvíli dřív, nevím.
Každopádně na této úrovni diskuze ztrácí smysl.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 12:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co když si do vlaku zrovna nevezmu jídlo o třech chodech, kávu a sklenku bílého, ale připravím se na to, že se možná ke stolku nedostanu a vezmu si jen něco, co se dá sníst "z ruky"? Nenahraju tím, probůh, konkurentům železnice?
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 13:31:11    Odkaz na tento příspěvek  

> W. - není lepší tu Pizzu nebo salát od Meka sníst a kávu vypít v místě nákupu, kde je stůl podstatně větší a jeho dostupnost poněkud lepší???

Budu mít to jídlo a kafe teplé a nebudu muset patnáct minut před příjezdem jednotky bojovat o své místo na slunci ;-)

Mimochodem - je zajímavé, jak většina příznivců pětichodových menu ve vlaku nemají rádi uspořádání velkoprostoru za sebou, kde by každý mohl mát svůj vlastní stolek a mít tak zaručenou naprostou spokojenost ;-)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 13:32:08    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem, kteří pochopili cimrmanovský rozměr této diskuze. Posílám zdvořilou úklonu všem a Bramovi pak přání, aby měl i nadále vždycky pravdu a rozumu na rozdávání
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 13:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Cimrmanovský? Já v tom vidím Šimka a Grossmana:
"Optal jsem se výpravčího, kam že si mohu odložit dvoukolák s jídlem. (...) Seděl jsem sám v přeplněném kupé."
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6328
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 14:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad stolky - v mým autobuse jsem měl sklopný stolečky taky. Kromě dvou tří míst u všech sedadel... a byla to obyčejně vyhlížející naprosto obyčejná linkovozájezdová sorka.
Some of you are going to die
Martyrs of course to the freedom
That I shall provide
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 18:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Ty dvě tři místa byla s těmi urvanými stolečkami, co je někdo neumí vracet zpět nebo na to dává dvacetikilovej šutr?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4863
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 18:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: ...a Pendolino pro jízdy dlouhé.

No já nevím, já tím jel párkrát a vždy jsem byl rád, že jsem na konečné z toho vylez.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
lik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.149.3
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 18:51:55    Odkaz na tento příspěvek  

mě přijde Pendolino pohodlý, párkrát sem jel až do Ostravy a často sem jezdil do Olmíka a vždy to bylo krásné posezení
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8076
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 19:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že Desiro je prostě německá osmsetdesítka. Nic víc to není.

A co je německá osmsetpadesátčtyřka, nebo osmsetčtyřicettrojka?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4865
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 19:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lik: Ale jo, každýmu asi vyhovuje něco jinýho. Mě třeba v pátek překvapilo, jak se mi dobře sedí v Esmeraldě. Bohužel jsem tam ale nebyl na sezení, ale na práci.
Mým problémem spíš bude to, že po delší době se mi sedí blbě ve všem. Smůla.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3167
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 20:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BR 612 a ICE-TD.
lik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.149.3
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 20:57:29    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: jo tak to je jasný, každý si pod slovem pohodlý představuje něco jinýho...někdo miluje měkký sedačky a někdo musí sedět na dřevěnejch, protože by na měkkejch nevydržel...prostě se nedá vyhovět všem
lik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.149.3
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 21:02:34    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: někdo prostě vydrží v Pendolino v klidu až do Ostravy, někdo se kroutí už v Kolíně...to samý v Béčku, někdo vydrží až do Ostravy a někdo se zas kroutí už na novém spojení...je to těžký když se nedá vyhovět všem
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8081
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 21:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

každý si pod slovem pohodlý představuje něco jinýho

Já si zase pod slovem pohodlý představuji zásadně dysortografika.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6330
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 21:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšák Tom - nikoli, to jsou místa, kam se z konstrukčních důvodů stolek namontovat nedal - místo průvodce (ale ten měl před sebou celou pravou půlku palubky, akorát to bylo dost daleko vepředu), místo řidiče (tam tank-nějank překáží volant, nicméně hrnek na kafe bez problému našel stálý místo na odbavovacím strojku) a místo na pětce vzadu uprostřed (tam není ten stolek jaxi kam chytnout).
Some of you are going to die
Martyrs of course to the freedom
That I shall provide
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 22:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když stolky, mě teda v Pendolinu docela štve, když podřimuju a ten vykuk za mnou furt mlátí stolkem v mém opěradle. Úplně nejlepší je, když si tam vylejzá a zalejzá a bací do vyklopeného stolku ze strany stehnem. Je to vždycky pro a proti.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 23:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Pořád lepší, než kdyby boxoval...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 06:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: A co je německá osmsetpadesátčtyřka, nebo osmsetčtyřicettrojka? Motoraky rad 610, 611, 612 popripade i 605.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3317
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 09:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stolek je prostě milá věc, která občas potěší. Protože když si s sebou vezmu kelímkový kafe, pivo, nebo kakao tak si to mám kam postavit. Když je stolek mírně větší, dávají si lidi na něj noťasy. Já teda jezdím většinou ešusama kolem Prahy, a ty noťasy vidím při každé jízdě. Někdo je dává na stolek, někdo na klín, hlavně ti, co mají noťas širší.

Podobně jako třeba opěrky na ruce. Třeba ešusí vodorovné odklápěcí považuju za ideální. Krásně se rukou opřu a můžu klimbat. Když je potřeba, mohu ji odklopit. Pak nějakej imbecil instaloval do několika novějších ešusů neodklápěcí zešikmené. To je teda děs. Opřít si o to ruku nemůžu, protože mi sjíždí dopředu. Odklopit to taky nejde. V posledních ešusech jsou sice také pevné, ale aspoň vodorovně. Chci tím říct, že ergonomie je dost důležitá a často se bez navýšení ceny vyrobit podstatně větší pohodlí.

V každém vozidle ocením nějaký (vyklápěcí) stolek, držák na kelímek, odklápěcí opěrky na ruce (nejlépe s polohováním) polohovací sedačku, polohovací opěrky na nohy.
V obyčejném Béčku mne vždy potěší rantlík vzduchového kanálu pod oknem pro odložení nohy.
Zkrátka blbosti, ale pro pohodlí to udělá hodně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 15:45:45    Odkaz na tento příspěvek  

Já při cestě vlakem hlavně očekávám pohodlnější cestování než při jízdě autobusem.Pohodlné sedačky-byť má každý jinou ,ledacos lze odvodit od jejich rozměru,umístění a kvality materiálů,tepelnou pohodu-dveře vlaku otevírající se přímo do salonu nepatří do našeho klimatického prostředí,záclonky,možnost otevřít si okno,popř.solidní klimatizaci,místo na zavazadla,kde nezávazí cvrkotu,klidnou jízdu,možnost odložit si tisk nebo občerstvení,no a lehký nástup i výstup-na regionálce nízkopodlažnost.Jestli to z venku vypadá jak Hurvínek je mi upřímně jedno.Je ale pravděpodobné,že v 21 století vyrobený vlak už bude design trochu jiný.Taky je možno mít uvnitř dobytčák ala regionální autobus,ale na krátké trasy-do 20min.Lidi je totiž třeba přitáhnout a hýčkat.To se netýká jen železnice,ale tam se na to nejvíc zapomíná,přitom to je jediná cesta jak přebít jiné nevýhody,které cestování vlakem sebou nese.Pokud to není dráha schopna nabídnout,pak se nejde divit odlivu objednavatelů a cestujících k levnější konkurenci-autobusům.
Mik
Moderátor

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 23:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První Jančurův peršing na www.trainfoto.eu
www.trainfoto.eu
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 01:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čekal jsem, že ten peršing bude vícebarevnej. Škoda.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4892
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 11:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amnouz156a: Tak nějaké polepy tam ještě asi přijdou, ale jaký že grafický návrh to vlastně vyhrál?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Antonín Novák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.88.169
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 11:28:35    Odkaz na tento příspěvek  

JančuraPeršing > pěkná mašinka
Už je po rekonstrukci nebo ještě ne.
Jinak mi přijde sympatické, že číslo má nalepené a nemá tabulku, která by se dala ukrást.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 11-2003

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 11:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na téhle stránce to je: RegioJet, a.s.

23. ledna 1843 získal Jan Jakub Rad patent na kostkový cukr

Muj web
bambulus blbus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 12:07:04    Odkaz na tento příspěvek  

V té žluté se bude lépe pronajímat ostatním dopravcům.
Ale ať už mu to jezdí jsem na něj zvědavý.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 13:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, tak já nevím, proč vám tu Honza Paroubek vůbec něco říká. Už po zveřejnění vítězného návrhu tady napsal, že se jim tento nátěr nehodí a bude použito něco odlišného (bez přechodu).
Antonín Novák: Rekonstrukce se blíží k závěru, drážní tamtamy už hlásí datum zkušební jízdy. Však se Honza určitě včas pochlubí.
Mik: Tu fotku řádně archivuj, jednou může být vzácná. Obě žluté mašinky se mají brzy dočkat nového nátěru.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Antonín Novák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.88.169
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 14:06:13    Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova > Víte, kdy bude zkušební jízda? A můžete to říct?
Pojede se asi v Cerhetiicích, že???
Děkuji
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4893
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 14:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už po zveřejnění vítězného návrhu tady napsal, že se jim tento nátěr nehodí a bude použito něco odlišného (bez přechodu).

To je tedy vítězství.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 15:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radim Jančura taky jednou v MF Dnes tvrdil, že lokomotivou tažené soupravy jsou přežitkem z dob císařpána a v současné době ucelených jednotek jsou pro provoz jeho vlaků naprosto nevhodné.
Jestli se nemýlím - peršoun je lokomotiva...
Takže nevhodný nátěr, nevhodná trakce, co vozy?
Nebudou se nakonec cstující vozit v něčem takovémhle http://www.legios.eu/vagony/vysypne-vozy/samovysypny-vuz-rady-tad gnss-tadnss/
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 15:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžu si pomoct, ale nehodící se vítězný návrh mi bezděčně připomněl "vítězství" pana Kaplického a jeho blobu...
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 17:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste si raději našli Honzovu odpověď. Myslím, že to napsal dostatečně srozumitelně.

Antonín Novák: Termín plánované zkušební jízdy sice znám, ale nemíním jej zveřejňovat. Snad mi to prominete. Myslím, že se Honza zmíní.

Zapa: Co je na tom k nepochopení, prostě se ten návrh nehodí vyhlašovateli soutěže. Jančurovci se nikde nezavázali, že se vítězný návrh objeví na jejich vozidlech. A "vítězný" je nazván proto, neboť zvítězil ve vypsané soutěži.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Ferri_brodge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 17:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi tak. Navíc všem soutěžícím bylo v zadání jasně sděleno, že návrh bude pouhou inspirací...