K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 04. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 04. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 09:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Ale chápu,že jde na vlastní riziko,možnost prodělku,na nedotovanou linku.To vše beru,jen se mi nelíbí,jak JR je oslavováno,jako nějaký superhrdina.
Dotované linky jsou nejspíš výhrou,právě proto se divím,že JR do toho nejdou.Ono by stálo za to,porovnat potom onu službu,zda by to bylo stejné,či lepší za ty samé,popř.menší peníz.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 09:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:ČD to očividně nezvládají a navíc dokáži vydírat objednavatele...
Ano nezvládají,protože někdo přikáže ušetřit určitý objem vlkm,takže se postaví nesmyslný obraty souprav,kde sebemenší zpoždění se přenáší dále.Věc je to ale také objednatele,jaké si nastaví podmínky.Když nejsem spokojen,objednám to u někoho jiného,což bohužel zde nefunguje,raději dojde k zastavování provozu,zavedení ,,lepší,,bus dopravy a pod.
Erárem dotované jsou to nejlepší,ano máte pravdu,jen se divím,že do toho nešel.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 09:55:30    Odkaz na tento příspěvek  

než vybranou ,,výnosnou,,linku
Naprosto správně máte to "výnosnou" v uvozovkách (i když ty se nepíší jako dvě čárky za sebou, to vědí i hlupáci). Na nedotované "výnosné" lince se člověk musí otáčet, aby získal a udržel zákazníky, přitom neprodělal na nízké ceně, reagovat na konkurenci, a nikdo krom přímých zákazníků mu přitom nedá ani korunu. Jen hlupák to považuje za snadný a výnosný kšeft.
Na druhé straně dotovaná "místní" doprava, garantovaný zisk, ať jede lidí kolik chce, zbytek doplatí stát nebo kraj, největší problém dopravce je spíš se namotivovat, aby ty lidi neodháněl, protože mu ošoupávají lino na podlaze a sedačky, nosí bláto na botách a drobí ze svačin... čehož zářným příkladem jsou ČD, které cestující (tzv. substrát) vyhánějí seč můžou, protože mají jistotu, že si ty prachy vyřvou na státu, a přinejhorším začnou vyhrožovat stávkou. Jo, to je opravdu náročné.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 09:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimíre, nedá mi to. Umíte číst? Viz příspěvek Abfbrdtn č.73. Toliko k Vašim "Vybraným a výnosným linkám"... Oceňuji (bez ironie) Vaši odvahu ze přispívat, ale bylo by fajn využívat také jiné informační zdroje než kolegy v práci. Otázkou je, zda vůbec chcete vědět jak to se ZDO vůbec je. Zde jste bohužel mé pochybnosti nerozptýlil. Máte pravdu - "Suďme až vyjede", avšak nemohu se zbavit dojmu, že Vy máte již jasno a na nic čekat nepotřebujete.

(Příspěvek byl editován uživatelem swariner.)
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 10:03:24    Odkaz na tento příspěvek  

Dotované linky jsou nejspíš výhrou,právě proto se divím,že JR do toho nejdou
Sice nevím, proč by do toho měly jít zrovna Japan Railways, ale obecně řečeno - jak si při své ČD-advokacii vysvětlujete, že se na dotovaných vlakových linkách vyskytuje tak málo jiných dopravců (prakticky jen Viamont a Vogtlandbahn, AWT ve Vrbně a ŽD mají trochu jiný historicky daný původ)? Je to opravdu jen neschopností ošklivých privátů a genialitou manažerů od Dráhy? Nebo za tím asi budou jiné důvody?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 10:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: JR je oslavováno,jako nějaký superhrdina
Víte, já tady pořád někde čtu, že je RJ "oslavováno", "nekriticky obdivováno" apod., ale je zajímavé, že toto vždy podsouvají pouze ti kritici RJ (jako třeba Vy). Ti, kteří se na příchod RJ na české koleje těší, totiž dobře vědí, že vše nebude růžové.

T.H.: AWT ve Vrbně
To jsi trochu zaspal, AWT tam už je pouze provozovatelem dráhy.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 11:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, vy tomu hovno rozumíte, a zase děláte nejchytřejší a plevelíte tohle vlákno, které bylo včera plné novinek, a dnes je plné vašich plků!
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 12:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > Docela se bavím, jak jsi místní žluté gumy vytočil. To víš, sahat na tomto fóru na žlutého boha se nevyplácí.
Přidělení dopravní obslužnosti v krajích pouze ČD ani já nepovažuji za příliš šťastné. Na druhou stranu to v té době zákon umožňoval a mimo RJ také nikdo z ostatních dopravců nekřičel. Za naprostý paradox pak považuji, že když bylo vyhlášeno výběrové řízení na konkrétní trať, RJ se do něho ani nepřihlásil. O "výběrovém řízení" na Slovensku se toho napsalo také dost a všichni zde ho považují za naprosto správné. Jen bych chtěl vidět ty reakce, kdyby byl výsledek opačný.
Co se týká lokomotiv a vozů pro trať na Ostravu, tak koupit lokomotivy jen na 140 považuju za špatný krok, byť nákup sám o sobě to špatný není. Ale ne pro trať, kde se dá jezdit rychleji. Když stejný krok udělají ČD, tak je tady budete někteří tvrdě kritizovat. V tomto případě to ale nikomu nevadí. Vagóny se hodnotit nedají, nikdo je neviděl uvnitř. Sice mnozí zde už víte, že budou nejlepší. Jenže to je věc názoru. Co považuji já za nejlepší a o čem to tvrdím, tak ještě neznamená, že nejlepší je. Každému prostě vyhovuje něco úplně jiného.
Možná to mnohé překvapí, ale i já se na příchod RJ těším, ač jsem zaměstnanec jeho modrého konkurenta. Těším se na vzájemné soupeření, těším se, až ho budu mít možnost na širé trati předjet. Těším se na tohle vzájemné kočkování. Už dříve jsem napsal, že konkurence pomáhá všem a klidně to teď zopakuji, byť to mnozí kolegové moc rádi neslyší. Konkurence pomáhá ČD, pomáhá RJ a hlavně pomáhá cestujícím.
Na závěr jeden dotaz na Honzu Paroubka, zda poveze sám osobně první vypravený vlak?
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 12:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur: Netuším, co vidíte na nepřihlášení se do VŘ paradoxního. Dosud jsem měl za to, že právem každého je se přihlásit či nikoli v závislosti na podmínkách a situaci. Pokud tedy nějaké VŘ vůbec je vypsáno, že. Oceňuji, že jako zaměstnanec ČD uvažujete v širších souvislostech a argumentujete, avšak příště prosím vynechte "žluté gumy" a "žluté bohy", nemáte k tomu sebemenší důvod a jen si srážíte slušnou úroveň svých příspěvků. Mimochodem, já pro žádného dopravce nepracuji, ani nepřímo - jsem čistým konzumentem.

Fiqwert: Já naopak považuju za plevel příspěvky, které kromě úderných vulgarismů neobsahují nic. Je to diskusní vlákno o soukromých dopravcích a žádný z posledních příspěvků nepovažuji za off-topic, tak jaképak plevelení?

Ať se vám daří.

(Příspěvek byl editován uživatelem swariner.)
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hasitobur: vagóny se vevnitř hodnotit dají, minimálně ty od ÖBB. Už dlužím RegioJetu za dva lehátkové lístky :- ) Stále trvám na památném proslovu Mirka Zikmunda: "nejlepším českou jedničkou je rakouská dvojka".
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem nazýván provokatérem a hlupákem.Mohl bych se cítit uražen,ale nejsem.Zkusil jsem vyvolat diskuzi,která se změnila na osobní útoky(urážky a vulgarismy).
Takže aby jsme si rozuměli,jsem pro konkurenci na železnici,ať již v osobní dopravě tak nákladní,kterážto funguje bych řekl.
Ale když někdo bojoval s hejtmany,protože se cítil ukřivděn,a možná měl pravdu,proč ustoupil od svých návrhů.Proč nedotáhl své požadavky do konce?
Proč tato firma nevstoupila za celou svou dobu existence v bus dopravě do ZDO,kde má dle některých své jisté?
Takže ať mu vlaky zdárně jezdí,mě vlak nikdy nic neudělal,ať je kohokoliv.
Nepřihlášení do VŘ? Ona vypsána byla.Jako první byl Lbc kraj.Vzpomínáte si na to,a jak to dopadlo.Jeho tehdejší přístup považuji za útěk.
521634
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.181.122
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:27:33    Odkaz na tento příspěvek  


Teda Vy jste mi ale šikovnej "černoch".
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych se ještě měl vrátit k tomu porovnání ČD Bmz5123_ vs. RJ Bmz61, tak je to jako Béčko vs. humanizované Béčko. Taky modernizace spočívala hlavně v změně barev, následné úpravy typu klima (resp. nová klima), vakuové WC, zásuvky a možná ještě něco byly doplněk aby vozy byly schopné jezdit v 21. století.
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Paní Radová
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.154.87
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:56:34    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o prominutí, ale už nemohu nereagovat:

Oponenti pana T.H., šetřte energií.

Tento není schopný objektivní diskuze na téma ČD ani z 1% (ale ani na téma Škoda Transp., AŽD, odborů a dalších). I kdyby všechno u ČD bylo standardní a obtížně napadnutelné (což samozřejmě není a těžko někdy bude, dokud to bude státní moloch dnešních rozměrů), on by si jistě něco našel, v čem by se porýpal a co by zesměšnil.

Za to pro úlety jiných dopravců si vždy najde nějaké "rozumné vysvětlení", v nejhorším to svede na spiknutí ČD, DI, DÚ, krajů, Petra Romana, odborů, komunistů, Bětky Báthoryové, Lucifera, etc etc etc.

Viz. dávný případ výbuchu projektu jistého RT expresu, kde také za všechno mohli ti druzí (asi z toho bude doživotní dráček mindráček).

Problém pana T.H. je již déle známý. Bezmezná nenávist k ČD a všem, který jim jdou na ruku, včetně pohrdání k jejím zaměstnancům (drze si dovolili u ČD setrvat a sát z jeho v potu tváře vydřených daní). Žije tím pocitem a s ním i zemře. Ztrácíte diskuzí s ním zbytečně čas.

Omluva za OT.
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 14:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swariner > Tak je pravda, že žluté gumy jsem si odpustit mohl, protože jsem tímto sklouzl na stejnou úroveň s těmi, kteří nás nazývají gumy modré. Byli tím myšlení jen někteří přispěvatelé zde a ne nikdo od RJ.Doufám, že Vás pak bude stejně pohoršovat, když někdo napíše modrá guma a budete na to stejně reagovat. Ten paradox jsem myslel tím, že Jančura stále křičel a křičí dodnes, že mu není umožněno účastnit se výběrového řízení a když ta možnost je, tak do toho nejde. A tak se nabízí otázka, proč neříká pravdu.
Petr Šimral > Já myslel celkovou kvalitu a případně jak budou vozy vypadat po nějaké úpravě. Jak může některá úprava dopadnout je občas vidět u ČD.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 14:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paní Radová:

A hlavně že ti, proti kterým páně T.H. "bojuje", jsou schopní objektivní dizkuze . Od Vlada749 a podobných je tu stále stejné kdákání šotobludů a předsudků, které už byly tisíckrát vyvráceny. Ale klidně si tu pokračujte v slovním džihádu proti každému vlaku nejezdícím s logem ČD (neplatí v něm režijka, fuj)
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 15:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

No tak jsme si s paní Radovou (copak že z toho supervýhodného GPRS připojení ČD Family nepíše tentokrát pod svým obvyklým nickem?) zapersonifikovali, jistě to přispělo k objektivitě diskuze vyvolávané neustále omílanými dogmaty o tom, jak tu někdo někoho zbožšťuje a nekriticky obdivuje. Každopádně jsou tyhle dokola se opakující fráze z "politického školení mužstva" na fírcimrách a blafárnách spíš k smíchu než pláči, jak to modráskům svírá zadnici, že tam nebude platit režimka.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 15:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral : děkuji za poklonu, ale tenhle "stále platný" výrok je citací tzv. Věty Dukátovy ... (již zemřelý ing. Jiří Dukát z Brna, pracovník řady organizačních útvarů ČSD & ČD, v rámci pracovní kariery rovněž štiplístek, po odchodu do důchodu odborný poradce odpůrců odsunu brněnského nádraží; vynikající dopravní technolog - proto ho mnozí neměli rádi ...).

Když bych se měl rozhodnout mezi nákupem 16 sedmivozových souprav RJ a nákupem 112 ojetin ÖBB model Bmz, Apmz, Bmpz (i vnitřně poškozených) za lepší cenu šrotu s tím, že si je zmodernizuji, dám přednost těm ojetinám ...
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 16:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur: Nechť se brání ti, kteří jsou takto titulováni. Vy to nejste, pokud vím, proto mi vaše "žluté pryže" kapku vadí. Ale nic ve zlém, jsou horší věci - třeba žlutá zimnice. Bavmež se o vlacích a ne o kosočtvercovinách.

Nedisponuje náhodou někdo nějakým fotem interiéru nedávno dovezených Ampz (mám na mysli reálný stav) se někde náhodou nevyskytuje? Děkuji.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 16:09:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch : Ital s nimi jezdí na relativně krátké trase. Viděl jsem tam ještě zapomenutý propagační plakát z roku 2009, kdy tyhle soupravy zaváděli na trase Bari - Andria. Řekl bych, že to měl být jakýsi „tahák", včetně možnosti rezervace místa. Všechny místa jsou rezervačně očíslována.
On ten komfort je vysoký - kam se na něj hrabe údajně luxusní Pendolino > to je slaboučký odvar, právě proto mi to v tom Flirtu připadalo jako „pěst na oko". I když to srovnám s mnohými „do nebe vynášeným" rakouským RailJetem.

Na vývěsném jízdním řádu jsou i symboly souprav, které by na trati Bari - Andria - Barleta měly jezdit, zrovna na vlaku, kterým jsem jel ta souprava být neměla. Spíše jsem měl štěstí.

Brr : no ony ty LeoExpresy jsou „stále zahaleny tajemstvím", tak tahle italská modifikace ukazuje to, jak by asi mohl interiér vypadat ...
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 17:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: OK, děkuji za info.


Paní Radová: No jo, rozumnej příspěvek od vás...

Vlada749:Na místních výkonech jej nikde nepotkávám,vy snad ano? - a Kroměříž-Zlín je co?
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 19:17:07    Odkaz na tento příspěvek  

S tímto jsem měl tu čest 23. června 2010 právě z Barlety do Bari a byl to super vláček. Bohužel mám jen tuto fotku, protože po ní umřel foťák. A kdyby přímo toto vzaly, tak s tím z Prahy do Ostravy klidně jedu.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 19:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershing: Při mé smůle nebo štěstí nejsem vlastníkem onoho zmiňovaného jízdního dokladu,zvaného též režijka.Býval jsem,ale to je již dvacet let minulostí.
Co se týká šotobludů,řekl bych na rovinu,že na obou stranách to máme stejný,viďte.Nebo že bych se mýlil?
Džihád proti vlakům s jiným logem?To tu nikdo nevede,vede se jen proti nezdravému ovzduší v tomto podnikání.Když někdo osočuje ČD z poskytování nekvalitních služeb,okrádání společnosti a pod,nelze jinak,než zareagovat.Ne ČD,ale pár jedinců,kteří mají rozhodovací práva,a ti jsou dosazeni těmi,které jsme si zvolili.
Když někdo vykřikuje,že on bude lepší,mít lepší vozový park,tak ať jej má,ať dokáže to,co slibuje.A pak smeknu.Ale jít do podnikání bez zajištěných prostředků,a pak odsunovat zahájení provozu,to už o něčem mluví.
Ekholmmesotitsch: odkdy je do ZDO považováno spojení Kroměříž - Zlín.Chtěl bych upřesnění po jaké trase tyto vozidla jezdí.Ale dost silně pochybuji,že bsluhují vesnice podél trasy.A na jejich stránkách jsem tuto info nenašel.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 19:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Rýpnul jsem si.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 20:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou hajzlove co? Vozit lidi v AB350, Béčkách, Betéčkách a 810kách je přece velmi kvalitní služba!

a pak odsunovat zahájení provozu,to už o něčem mluví

to mluví hlavně o tom, že ze sebe děláte odborníka v něčem, o čem namáte ani páru . Fakt doma nemám doma plagát s Jančurou, ke kterému se modlím coby ke spasiteli české železnice. Možná je Jančura ohladně železnice jako baron prášil, ale proti expertum z Nábřeží Ludvíka Svobody je v tomto zapšklej žabař...
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 23:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Kroměříž - Zlín je "jen" součástí linky do/z Prahy, podobně jako např. úsek ČK - ČB, není to ZDO, takže je to špatný příklad a navíc cestující mezi ZL a KM jsou ti poslední, pro které je linka určena, primárně je to na Brno/Prahu. Ale ano, svézt se můžeme s SA i na krátké trase (a zrovna za tu KM jsem rád).

Jinak k Vaší poznámce k ZDO u autobusů - není tak jednoduché se tam dostat, situace často připomíná vlaky - stačí se podívat, že se prakticky vůbec na těchto linkách nemění dopravci (snad jen pokud je nějaký prů.. u dopravce nebo jako to bylo v ústeckém kraji), proč asi? Kraje nemají zájem většinou cokoliv měnit, třeba ve Zlínském kraji (když už jsme u něj) je to léta prakticky stejné. Zajímavý příklad je i Housacar - jakmile se po dlouhých letech dostal do ZDO, tak už ho dálková prakticky přestala zajímat (což jednoznačně vypovídá o tom, co je lepší kšeft).

Ono na regionálku v autobusech nějaké úvahy/projekty u SA existovaly, ale (podle mě) to ztroskotalo právě na krajích. Ono taky když na místech, která o tom rozhodují, sedí ex-zaměstnanci místních ČSAD apod. není se čemu divit. Rybník si nevypustí.

Omlouvám se za autobusovou odbočku trochu mimo téma.

Měl bych jeden dotaz už k tématu - bude ve žlutých vlacích možnost jezdit na současnou kreditovou jízdenku co je na autobusy? Už jsem se před časem ptal, ale dnes už by se to mohlo vědět snad konkrétně. Díky
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 23:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox) Náhodou dobrá odbočka. :-) Když jsme tu měli tu poťouchlost z Vysočiny, tam je to přímo ukázkový příklad - co nedostaly dráhy bez tendru, tam je zastoupí lokální firma ICOM navázaná na krajské radní...
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 23:50:43    Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro pořádek. Jančurovy lokomotivy nejsou r.v. 1985, ale cca 1992. Do roku 1995 stály na továrním dvoře v Plzni, než se je podařilo prodat Taliánům´a ostatní z této série odebraly ČD a ŽSR.
Abfbrdtn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 23:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V provazanosti politiku s dopravci je zakopan pes. Proto je temer nemozne, aby se nova firma, bez patricnych konexi, dostala k nejakym dotovanym vykonum.
Jak je videt zrovna u RJ, neni sranda se dostat ani na ty nedotovane...
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.233.78.38
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 04:55:01    Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur:"Co se týká lokomotiv a vozů pro trať na Ostravu, tak koupit lokomotivy jen na 140 považuju za špatný krok, byť nákup sám o sobě to špatný není. Ale ne pro trať, kde se dá jezdit rychleji."

A jaký přínos by měl nákup vozidel na 160? Kolik je úseků, kde se dá smysluplně na 160 rozjet a jet a jet a jet a nemuset po pár minutách jízdy zase přibrzdit? A o kolik dokážete zkrátit na tom rameni jízdní dobu? Z prahy do Ostravy 7 minut? Ono to není jen o dosažitelné rychlosti, ale o schopnosti se na ni taky rychle rozjet, což znamená nemalý nárůst výkonu a na to nemá vozidla ani ČD, takže zrychlené Peršingy berte za velice dobrý kompromis. Jízdní doba není postavena na doraz, vata, kterou mají vlaky ČD, postačí i pro RJ.


T.H.:"..že tam nebude platit režimka."
Co furt někteří hlupáci nazývají režijku touhle zkomoleninou?!
Je to odvozeno od terminu "režijní jízda", který je i zákonný terminus technicus.
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 08:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host > To bylo jenom malé rýpnutí. My jsme kritizováni za to, že se nevyužívá plně nejvyšší traťová rychlost a v tomto případě to nikomu nevadí.
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 6-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 09:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza panda: Už velmi se těším, jak prodavačky jízdenek ČD na nádraží v Havířově budou vysvětlovat nechápavým cestujícím, že u nich si jízdenky nekoupí.
http://www.youtube.com/user/pantograf460023024
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 09:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banan151) ;-) To vůbec nemusí nastat, pokud ČD a RegioJet podepíší smlouvu o vzájemném odbavení cestujících tj. že se budou uznávat jízdenky a pak si to jen přeúčtují. Ostatně pokladny RegioJet nebudou po celé trase - vím jen o Havířově, Ostravě hl.n., Olomouci hl.n. a Praze hl.n.
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 09:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banan151 > Proč nekoupí? Koupí, jen na jiný spoj.
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 09:55:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Tak to doufám nikdy nenastane, aby si tyto dvě firmy uznávaly navzájem jízdní doklady... a notabene vzájemné odbavení... Co by to mělo za přínos pro ČD ???? Vůbec nic.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD) Dokud ČD sedí na veškeré infrastruktuře pro distribuci jízdenek a vlastní většinu velkých nádraží v ČR, měly by o tom uvažovat. A pak je tu rovina "BFU cestujících", co prostě chtějí jet vlakem, nuance v tarifech, ale ani rozdílné dopravce nerozlišují a ČD s RJ by je měli společně opečovávat, aby hned po první cestě nezlomili nad železnicí hůl.

(Příspěvek byl editován uživatelem jspetrak.)
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:15:12    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: proč dělat někomu medvědí službu... ať si soukromý dopravce sám zajistí své kanceláře, může si je prakticky kdekoliv pronajmout atd... Cestující si poté vybere sám, co je pro něho výhodnější, zda si koupit jeden doklad u dopravce až do cílové stanice, či při přestupu znovu běžet pro jiný doklad...a nebojím se toho, že by při tom na železnici zanevřel.. to samé platí např. v Anglii.. :-)) a i jinde v Evropě.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD) A to je právě kec. :-) Třeba na Svinově místo prostě není a památkáři přístavbu nedovolí, takže jsou tři varianty (1) tvůj jmenovec se nějaké pokladny vzdá ve prospěch RJ (2) budou se pokladny sdílet a kdo prodává se pozná podle štítku nad pokladnou – něco jako na ÚAN Florenc, nebo (3) ČD budou odbavovat za oba dva dopravce.

Nemusím dodávat, že ČD neměla už od roku 2003 vlastnit ŽÁDNÉ nádraží, ale když dělíme unitární železnici, tak dostatečně mizerně, aby z toho za pár let byly podobné problémy.

V Anglii naopak patří veškerá infrastruktura včetně té tarifní státu, spravuje ji National Rail Enq. a nemusí tam takovéto problémy řešit. Dopravce jen sdělí svůj JŘ, číslo účtu a pak mu jen chodí tržby vybrané NR.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9192
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD:..proč dělat někomu medvědí službu...

Jsi si jist, že znáš význam tohoto slovního spojení?
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:36:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: a nebo čtvrtá možnost, si zřídí svoji kancelář v blízkosti nádraří.. :-)) Ale to je problém jen soukromého dopravce, nikoliv ČD..

A proč by neměla ??? první blbost už vznikla, když se právě železnice začala dělit...to se nemělo stát.. viz krásný příklad v Angli, kde se vše předalo soukromým dopravcům a jak to tam dopadlo... všichni víme... jak už jsem jednou psal, třeba v Japonsku, fajn, chceš být soukromý dopravce, tak si postav svoje koleje, svoje budovy a jezdi si...

Ale kdepáááák... je mnoho soukromých dopravců v Anglii, kteří nemají s National Rail nic společného a jízdní doklady si neuznávají např. černý vlak mezi Londýnem a Glasgow a veškerá infrakstruktuca spadá pod Network Rail, nikoliv pod National Rail, to jen pro upřesnění
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:37:10    Odkaz na tento příspěvek  

Drn: domnívám se, že znám... :-))) Ale můžeš mě přesvědčit o opaku.. :-)))
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hehe, tak v tom se neshodneme. Největší chyba byla, že se to rozdělilo polovičatě a ne tak, jak se to v 2001/14/ES načrtlo.
Nesebar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.155.255.142
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:45:52    Odkaz na tento příspěvek  

To vůbec nemusí nastat, pokud ČD a RegioJet podepíší smlouvu o vzájemném odbavení cestujících tj. že se budou uznávat jízdenky a pak si to jen přeúčtují.

Jestli tohle udělají, tak budou pěkní pitomci.
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:48:48    Odkaz na tento příspěvek  

Nesebar: přesně tak...
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:51:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Noo, nemusíme chodit daleko, aby jsme viděli, jak to mohlo dopadnou, kdyby se tak stalo... na Slovensku se to například uskutečnilo a podívejte, jak to tam vypadá.... za chvíli se tam po kolejích skoro nikde jezdit nebude....
Takže asi tak...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 10:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to Slovensko se předhazuje docela často a přitom problém není v rozdělení, ale v tom, že (1) údržbu osobních vozů dostalo Cargo, dělá ji za komerční ceny, ale s mizernou kvalitou (2) Cargo si neumí hledat zakázky a realizovat je ke spokojenosti zákazníků (3) zejména Ficovláda objednávala o třetinu víc osobní dopravy než byla ochotná platit, takže se to úvěrovalo bankama s tím, že se to nějak vyřeší. (4) Slovenské MD nikdy nemělo dopravní koncepci, která ale nezávisí na směrnicích a nařízeních z EU. Pokud nemáte čísla, netušíte, kde kolik čeho objednat, je to marný.

Samotné rozdělení ŽSR - ZSSK - ZSCS problémy nepřineslo.

Jo a (5) krajské SADky konkurují státním vlakům, no není to superšetrné nakládání s daněma? :-)
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:07:19    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: No právě to rozdělení přineslo ty problémy, které píšete, kdyby se nerozdělilo, tak nebudou.. :-))) Navíc osobka přišla skoro o všechna depa atd...takže opět, proč dělit...Německo funguje, Rakousko funguje atd...atd...
Jediný, kdo z toho profitoval byla ŽSR a ta jediná je v zisku.... ovšem má značné pohledávky, především u Carga za poplatek za použití dopravní cesty.. .))
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:10:48    Odkaz na tento příspěvek  

viz krásný příklad v Angli, kde se vše předalo soukromým dopravcům a jak to tam dopadlo... všichni víme...
Další reinkarnace pitomce u kumpanie na ONJ? :-) No tak jak to tam dopadlo, popište nám to plasticky, ať víme co vám lejou do hlavy na politickém školení mužstva.
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:21:18    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Přeci nechcete poučovat dle vás od "pitomce". Myslím si, že toho je napsáno v mnoha časopisech a na internetu mraky, takže si to laskavě přečtěte sám, chytrolíne....
A až to nastudujete, pokud to vaše hlavička dovolí, tak se tu můžete chlubit sám...
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:25:17    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: jen dávejte pozor, aby jste při tom studiu nezežloutnul..... jako jisté béčkové vlaky, které už měly dávno jezdit a zatím jsou jen plné ústa keců.. :-)))
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Německo funguje, Rakousko funguje...
My ovšem nejsme Německo ani Rakousko, to může srovnávat jen... nebo snad chcete naznačit, že ČD snese srovnání? Případně pokud to zabetonujem pro monopol ČD, tak že se něco zlepší a dostaneme se na jejich úroveň? Nenechte si vysmát.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Papír a internet snese leccos. Třeba i kecy, že Jančura nakoupil M131.1 pro ježdění po Vysočině.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9195
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte taky někdo pocit, že tu patrně kdosi z ONJ komusi ošukal starou?
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad prodej jízdenek: vzhledem k tomu, jak mu funguje předprodej u autobusů (taky nemá prodejny / okýnka na každé zastávce) tak bych z toho až tak velký strach neměl. Oni se lidi hodně rychle naučí na jejich systém nákupu (předpokládám, že se buď rozšíří rezervační systém z autobusů nebo se udělá stejný samostatně na vlaky).

Ještě doplnění - ono možná by ČD mohly začít uvažovat tržně a připravit se na to, že se ten trh časem opravdu otevře o dost víc a pak by pro ně mohlo být zajímavé ty jízdenky pro jiné dopravce prodávat, když už na to mají prostory a lidi). Lepší provize z jízdenky než nic, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Minibox.)
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:51:53    Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: noo, ale neee, to je přeci ovšem problém společnosti nebo politiků, nikoliv ČD, nemyslíte.. :-))))) Ti krafají do všeho, co může a nesmí ČD nakoupit a od koho, kde bude a s čím jezdit atd.... už to proboha konečně pochopte...

Ano, souhlasím, prodej jízdenek pro jiné za provizi ano..proč, ne.. :-)) Ale uznávání dokladů pro jiné dopravce ve vlacích ČD, to nikdy...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 11:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD) A třeba o SCIC–NRT jste slyšel? :-) To je absolutně to samé... Taky neuznávat?
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 12:25:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: proč sem pletete mezinárodní přepravu, když se jedná u nás o přepravu vnitrostátní ????? To je trošinku mimo mísu...., nevšiml jsem si, že by jeden dopravce měl licenci provozovat osobní dopravu v jiném státě, než tam kde je "doma" Proto rozumím zde o spolupráci a není tu řeč o konkurenci.. ::::-))))
Takže asi tak.. :-))))
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 12:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až bude jezdit pendolino do Žiliny na licenci ČD, taky to nebude provozování osobní dopravy v jiném státě? :-)
ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 12:41:14    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: ne nebude jezdit na licenci ČD, protože ČD licenci na Slovensko do dnešních dnů nemá a ani mít nebude.... :-)) To že ho řídí český fíra je něco jiného, ale jede se na licenci ZSSK.. :-)) Stejně tak, jako jede nyní do Blavy.. :-)). Zkuste něco jiného...tudy cesta nevede..
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 12:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek