K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 19. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 19. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 14:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Čsad.... - takové zastávky už snad ani nejsou , no já jezdím do práce autem, tak bych navrhoval zrušit veškerou dopravu co smrdí státem, včetně toho metra a brněnských tramvají, můžeš seznam rozšířit....
DAKO BS2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.243.141
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 15:09:12    Odkaz na tento příspěvek  

ad Mcx - jenže v takovém případě by jsi strávil půl života v zácpách, protože by začali jezdit všichni autem. Nehledě na to, že by ses nadýchal splodin o trochu více a až by tě sežrala rakovina, nemusíš si vůbec dělat starosti, jestli se dožiješ důchodu v 67 letech. Nebo by ses nedožil důchodu kvůli tomu, že by těch aut bylo tolik a narostl by skokově počet mrtvých na silnici. Nehodu nemusíš udělat ty, ale jiný Tě trefí. A jak se na českých silnicích dodržují předpisy, vím svoje. To vše za předpokladu, pokud do práce nejezdíš z Horní do Dolní a zpět. Mimochodem, dopravní podniky ve městech, jenž zmiňuješ, nepatří státu, ale městu. A pražské jízdné v MHD je na západovevropské úrovni, příjmy obyvatel ovšem ne. Takže zrušit...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 15:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx:
Čsad.... - takové zastávky už snad ani nejsou

Zůstalo nás jen málo, to je pravda.

tak bych navrhoval zrušit veškerou dopravu co smrdí státem

Jenže i doprava autem "smrdí" státem. V první řadě můžete bezplatně používat dopravní cestu. Za tu nejkomfortnější - dálnici v ceně miliard - platíte symbolický poplatek a stát vám její používání usnadňuje tím, že na ni zakazuje vstup chodců, in-line bruslařů apod., i když se platila i z jejich daní. No a pak třeba věc jako povinné ručení - dobrá, ať se stát do toho neplete a bude dobrovolné. Když vás někdo nabourá a nebude mít pojištění, můžete se s ním roky soudit o náhradu škody. Když doprava bez státu, tak ale se vším všudy.

Ještě v tématu "Soukromí dopravci" bych porovnal dotované vs. nedotované jízdné. Na trase Kladno-Praha,Dejvice, kde jezdí nedotované autobusy, dotované autobusy i dotované vlaky, je to docela zajímavé. Nejlevnější jsou totiž nedotované autobusy. Dotované vlaky i autobusy jsou dražší.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 19:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a taková politická, proč se vlastně stávkuje? Protože někdo potřebuje politické body? Když ty prachy nejsou, tak si je holt můžeme tak ledva natisknout. Máme se prakticky nejlíp za posledních 100 let, holt je to některým málo. A stačí se mrknout za hranice, Bělorusko a jejich 4-6 násobné zvednutí cen, pád dovozu a měny, to je teprve peklo, poslat tam většinu odborářských bosů, kterým většina přispívá na opravdu komfortní život. Lidi myslet. Demokracie skončila cca před 5-10 lety. Dnes už je Mediakracie. A jestli mi někdo říká že ne, tak :
jistý hňup, co zavelel kvůli svým preferencím, letíme na Líbyi. No tak teď za to má o 200 tis uprchlíků víc, které už nemože prátit, neb jsou to POLITIČTÍ A VÁLEČNÍ uprchlíci, ne ekonomičtí.
Týden poté obvinění Španělska ohledně chřipky, která se jen jmenuje každý rok jinak.
Minulý týden německé fazolové klíčky.
VV jsou divadlo, které ví, že předčasnýma volbama přijde o vše, tak dělá tyto habaďůry. Stejně to v dohledné době dopadne velkou koalicí ČSSD+ODS neb to takto fungovalo posledních 15 let, jen se tomu říká jinak a na všech krajích to vlastně je. A zase se bude řešit, kde si nakrást. Republiku neživí firmy, ale střední třída. Mrkněte se kolik včetně odvodů platíte na daních. Skoro 50%. Celých 20 let a všem je to jedno, protože hledají blbosti a zástupné problémy jinde. Těch 50% je skoro víc než na západě. Ale jak to, že v GB, když kupuji auto, zavolám na úřad a to je vše. Tady mám den času, musím někam jet, platit x poplatků, čekat ve frontách atd. A totéž další. Jak to, že ve světě výnosná daň z nemovitostí tady ani nevykryje náklady na úředníky? A není to jen o sazbách, ale o tom smrádku a bordelu, ve kterém žijeme a udržujeme ho tady. Všichni.


Všem soukromým dopravcům přeji co nejrychleji vyjet, neb vysvětlovat tchýni jako včera, proč musí jet starším vagónem, než je její dcéra, včetně vzhledu odpovídajícímu jeho stáří, mě už fakt nebaví. A to ještě před 5 lety jsem projel cca 5 KMB ročně a Bčkem jsem jel jen náhodným omylem.
Čuřil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 19:44:07    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Jediné, co k tomu tvému proslovu můžu říci, je jen toto: Jsi obyčejný vůl, který ještě nic nezažil, a jenom papouškuješ to, co jsi někdy někde slyšel nebo četl od těch našich blbců nahoře. Navíc asi nemáš, jak tak pozoruju z tvých názorů.
Arakainovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.185.104.26
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 19:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain, jsi stejný blbec jako O_T a děláš hambu původním Arakainům, kteří narozdíl od tebe něco uměli a nebyli tak vypatlaní jako ty, který neumíš ani psát, ale sereš se do všeho.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 20:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i doprava autem "smrdí" státem. V první řadě můžete bezplatně používat dopravní cestu.

A ty zaplacené daně z uhlovodíkových paliv jsou co?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 21:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jsou částka, ze které se stavby a údržba silnic nezaplatí.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 08:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale no tak chlapci. Kdybych neměl hodně let zkušeností, tak bych už dávno neměl koupený malý byteček ve Švýcarsku. A s Arakainem jsem dokonce s předkapelou hrál. No dnes spíš pořádám koncerty s většíma partičkama. Kniha Scénáře pro českou republiku z roku 1997 hodně věcí potvrzuje, jedeme podle plánu Montovny = sereme na vzdělání a mobilitu, jen jsme vlezli do EU.
Přes účetnictví mých firem prošlo "na reklamu" za poslední volby asi 50 mil a to průřezem většiny spektra zleva zprava. Tak ze sebe nedělejte naivní kašpárky, co si myslí, že hnou s tímto divadlem.

No a konečně k vlakům. Vzkaz pro oba velké konkurenty. Nejlepší sedačky v Evropě jsou v Bpmz DB, lepší sedačky v ICE 3 a na prvním místě je Bpmz ÖBB. S tím vzroste spokojenost vůči ČD šrotu o 100%.
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 11:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší sedačky v Evropě jsou v Bpmz DB, lepší sedačky v ICE 3 a na prvním místě je Bpmz ÖBB.

Jen tak mezi námi - zkoušel jsi Corail Téoz vlaky?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 21:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se pamatuju, tak při nějakém malém kousku letište - centrum v Paříži (asi 30 minut). Ale ICE je ICE a ty rakouské vozy jsem taky měl tu čest testovat vícekrát, ono z letiště ve Vídni jede člověk na Simmering asi hodinu a přesednutí z nich do českých Bpee komentovala i manželka, která to hodnotí čistě nezávisle pohledem cestujícího jako přestup z pohodlí do hrůzy. Kdyby to nebylo poslední EC na Prahu, byla ochotná počkat na další. (což po 20 hodinách v letadle, bez sprchy docela odvážné)
Vozy, co mají kluci od Paroubka jsou stejné, jako se občas objevili na EC Praha - Lublaň?
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 22:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já přídám trošku do mlýna.Nejlepší vůz na sedění/spaní kterým sem kdy jel je polské Bdhmnu.Opravdová lahoda.Nic lepšího jsem zatím nevyzkoušel.A těch sedaček bylo:-).Ale je to jen můj názor.
Dcvojta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 22:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leo Express aktualizoval stránky

http://www.leovlaky.cz/
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 22:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dcvojta: Tyhle stránky ale už běží pár dní
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 23:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Hodně zajímavý příspěvek. Jsem si právě myslel, že francouzské vozy jsou nejpohodlnější na světě!
Ale ty vozy se nevyskytovaly na trase Praha - Lublaň. Tam byly vozy Bbmz, a ty jsou dnes k vidění na Vindoboně.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 23:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši, jenže Bbmz vzniklo z ABmz a jinak jsou sedáky ve většině revitalizovaných emzet ÖBB řešeny stejně, takže ty vozy lze porovnat.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. června 2011 - 07:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Josefe, jenže Bbmvz vzniklo z Amz 19-70.1, resp. 19-91.1.
Viz. tady:

Ještě dodám že oproti tomu co je uvedeno na obrázku provozují OeBB vozy inv. čísel 102-111, 113 a 114. Ty navazují na číslování původních Amz. Čísla 100 a 101 patří ASmz 61 81 89-90 a 112 byl zrušen ještě jako Amz 19-91 po nehodě u Suchdola nad Odrou.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. června 2011 - 10:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://vary.idnes.cz/pri-stavce-v-karlovarskem-kraji-nevyjedou-an i-vlaky-viamontu-puk-/vary-zpravy.aspx?c=A110613_093348_vary-zpra vy_sou

To může být inspirace pro SŽDC, objednat řízení dopravy v Sokolově pro příště u Via. :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3641
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 13. června 2011 - 13:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já spíše doufám, že se podaří vyjednat alespoň toto: http://ekonomika.idnes.cz/ministerstvo-chce-behem-stavky-opravit- koleje-odbory-to-mohou-zhatit-1ec-/ekonomika.aspx?c=A110613_11341 4_ekonomika_spi Je to po dlouhé době jeden z rozumných návrhů.

A co se týče tříd, tak je jasné, že oba soukromníci budou chtít jít svojí cestou a to cestou odlišnou od ČD. Chtějí spíše přiblížit názvosloví leteckým společnostem a ne ČD. Proto ty stewardky, economy classy atp. Důvod je jednoduchý. Zatímco letecká doprava s jejím komfortem je vnímána vesměs pozitivně, tak železniční doprava má spíše nálepku socky, i když připouštím, že mnohé se již zlepšilo. Kdyby povolání průvodčího si udrželo svoji prestiž, tak stěží by dnes soukromé společnosti nabíraly steward(k)y.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 13. června 2011 - 13:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiostřování konkurenčního boje nadohled - Dráhy potvrdily zájem koupit za pět miliard špičkové rychlíky Railjet
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 18:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost: Paštikář má vyjet na trase Ostrava - Vídeň někdy v roce 2015.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 19:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Palíšek) Tím bych si nebyl ještě tak jistý. Pro zajímavost jsme se bavili před odchodem z CRD s Leošem, ukazoval nám nějaké trojčlenky, ale jestli mu Vídeň vyjde ještě dopočítanou nemá.
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 20:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, však si tím jistý nejsem, ale ptal jsem se na to kohosi z LeoExpressu, a ten mi odpověděl tak.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 20:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Amnouz156a Ptal jsem se kohosi ...Aby to nebyl majitel společnosti, popř jiný člen představenstva, kterého tu hodně lidí bere třeba i jako modlu I management firem vypadá jako lidi. Osobní zkušenost, patří mi jich několik.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 23:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Leo Express má na svém webu seznam tratí, které by chtěli jezdit, s plány až do 2020's...
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 02:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice na Raildays ještě chyběly ty vláčky, ale jak je vidět, prozíravý mladý Leoš se intenzivě věnuje i podobě možné náhradní dopravy:

Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 11:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klv > ja bych spis ocekaval navaznou dopravu nez nahradni. Proste pristaveny taxi nebo minibus pred nadrazim, ktery dotycneho nebo skupinku doveze do cilove stanice, pokud tam nevedou koleje (nebo tam vedou ale jezdi tam jen sukafon, do ktereho nikdo z takove skupiny nevleze).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 16:08:28    Odkaz na tento příspěvek  

Žádnej paštikář, funebrák je to, koukněte na tu černo-zlatou dodávku.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 16:10:53    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu účelu by se líp hodilo heslo RYCHLE A NA FURT
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 16:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zadní dveře by ještě mohly přibejt dvě větvičky a trojúhelník "baby on board"
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2096
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 21:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Petr_vlček: Jen aby tam nepatřil spíš "Otrok v autu".
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 22:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Leo Express má na svém webu seznam tratí, které by chtěli jezdit, s plány až do 2020's...

Je na tom něco divného? To je už za 9 let. Strategie se dělají i na delší dobu. To jen "kindermanažeři" vykládají, že mají "strategii na tento rok" :-)). Takže pokud jde o velké investice s delší návratností, tak ho lze jen a jen pochválit...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 22:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se bavíte o té mapě ministerstva dopravy, jak se mají tendrovat dálkové linky? :-)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 07:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SA dnes promeškalo asi strategický moment, neboť jejich busy mohly dělat rovnou NAD za jejich vlaky. Byla by to kulišárna, ale asi pozitivní.
Jinak, já jsem dnes na stávku připraven
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 08:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: To triko je trochu nešťastné, neboť výklad toho obrázku může být několikerý.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.183.133
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:05:13    Odkaz na tento příspěvek  

KLV: Pro Premium třídu se předpokládá, že ač to bude vlakem, tak to bude doprava od jedněch dveří ke druhým. Aby právě překonali námitku manažerů, že autem to tak je a vlak staví jen na nádraží.
A mimochodem, dnes má monopol na osobní železniční dopravu Viamont :-)))
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Ubožáčku vypatlanej....
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:29:59    Odkaz na tento příspěvek  

Není vypatlanej, má MBA
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:34:07    Odkaz na tento příspěvek  

To znám, to dřív byla židovská firma Orenstein & Koppel - u nás v Praze-Vysočanech měli taky filiálku.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Arakain: Nevím, čím je vyučen či v jakém oboru vyškolen, ale čeština to určitě nebyla.

Nedává se náhodou oslovení na počátek věty? Arakain se použitým slovosledem řadí ke svým oblíbeným odborářům.
Holt, kouzlo nechtěného.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:57:11    Odkaz na tento příspěvek  

No podle hesla "rýchlo a chýtro" bych řek, že plánuje jezdit i do východního zahraničí ..
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 18:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale no tak uražené ješitnosti. Abych Vám neprofiltroval příspěvky na odborářskou dovolenou. By jste se možná hodně divili, kdo Vám sem přispívá.

Jinak dík za stávku, po Praze se jezdilo líp, než když je víkend. A dokonce jsem i odvezl několik cestujících ze zastávek kousek dál. Jsme si toto dohodli jako posluchači přes velmi známé rádio a asi bylo spousta spokojenějších lidí pod sluncem.

(Příspěvek byl editován uživatelem arakain.)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 20:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Ač nejsem příznivcem této stávky, můžu říct: Nemáte zač.

PS: Určitě posloucháme jiná rádia. Naštěstí je z čeho vybírat.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 09:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Uplatňovat pravopis u slangu, argotu, vulgarit, prostě jakékoliv formě nespisovné češtiny, je pěkná hloupost.
Toto je k samostudiu velmi vhodné.
http://www.slangy.cz/SNC_O_cestine.html

"Naser si, odboráři." je tedy zcela v souladu s mateřským jazykem.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 20:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Budiž to Němci odpuštěno.

PS: Na odkaz kouknu.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 06:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen dotaz na Jirku Paroubka. Kdy vyjedete? Je to sice nesmyslný, mnohokrát opakovaný dotaz, ale myslím, že případně návrh s náhradní dopravou vlastními busy SA by na podzimní stávku neměl zapadnout.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 07:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Svůj dotaz budete muset vznést na poslaneckou sněmovnu, kde si Vámi jmenovaný žije jako v žitě.
Ohledně RJ Vám však fundovaněji odpoví Jan Paroubek, který zde již několikrát psal o začátku provozu od září.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Papouch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 08:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regiojet by mohl vyjet klidně už takto. :-)
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 11:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teoreticky ano, ale myslím, že vozy budou přebarvovány, a navíc, chybí ti tam jedno ABmz.
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 01:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Arakain: nejsem si jist, jestli Vám "Jirka Paroubek" řekne, kdy Regiojet vyjede
Honza_panda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 11:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

13. 6. 2011 České dráhy veřejně oznámily, že opravdu mají zájem o nákup souprav Viaggio Comfort (Railjet) od firmy Siemens a akce se tak významně přiblížila podpisu smlouvy. Zakázka byla ve stejný den zveřejněna v Informačním systému o veřejných zakázkách coby Oznámení o dobrovolné průhlednosti ex ante. O pár dní později na železničním veletrhu Czech Raildays v Ostravě náměstek GŘ ČD pro osobní dopravu Antonín Blažek oznámil, že sešlo z původního plánu nasadit Railjety na trať Praha-Ostrava. Bližší informace k nasazení vozidel v případě podpisu smlouvy neuvedl.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5839
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 11:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...Antonín Blažek oznámil, že sešlo z původního plánu nasadit Railjety na trať Praha-Ostrava.

Což zas tak moc neznamená, protože jak známo, plány ČD ohledně nasazení objednaných vozidel se mění jak počasí, takže když do zahájení provozu zbývá jeden a půl roku (jestli k němu vůbec někdy dojde), bych si jejich budoucím nasazením nebyl vůbec jistý. Ani být v kůži ČD.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 12:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravu si může vůči RegioJetu ČD odjezdit i s emzetama příp. Bpee, Bee po revitalizaci. Na 99% snad budou Viaggia chloubou EC, což by myslím nebylo špatné.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...

http://nakresy.webnode.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5840
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 12:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Ostravu žádná EC nejezdí? Anebo stále pro někoho platí, že vlak nejezdící přes čáru je vlak druhé kategorie?!
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 12:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Izzy: Tam beztak půjdou Ampz + WRmz ( nebo WRmee či ARmpee, ale to se spíš hodí se přesně hodí na rychlíky Bohumín - Brno ) + Bbghmsee + 2 Bmz + 2 Bdmpee ( možná + nějaká B(p)ee, ale jen ve vyjímečných případech ), a dosud nejnovější trnavské rekonstrukce podle mě půjdou na rychlíky Brno - Bohumín a Praha - Havl. Brod - Brno
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 14:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: v relaci Praha - Ostrava pokud mi paměť slouží figuruje jen jeden vlak kategorice EC.

A já vlaky nedělím na kategorie, bo kvalita je přibližně stejná všude.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...

http://nakresy.webnode.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5845
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 15:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Izzy:
A já vlaky nedělím na kategorie

V tom případě nechápu smysl těch tvých dvou příspěvků...
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 15:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No na co dělit vlaky na kategorie, když je kvalita vesměs stejná u R, Ex, IC, EC. Proto by si ČD mohly nasazením Raljetů na mezinárodní vlaky u cestujících nejen z naší republiky šplhnout.

Na to aby konkurovali žlutým na trase Praha - Ostrava stačí snížit poplatek za místenku v SC, kratší čas oproti normálním soupravám je jistě větší lákadlo, než kafe zdarma. Na to Railjety nejsou potřeba.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...

http://nakresy.webnode.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5849
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 15:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD nepotřebují "si šplhnout", ČD potřebují vydělávat. Na pravidelných cestujících a na cestujících dříve nepravidelných až náhodných, ale nyní již také pravidelných.

Časový přínos naklápění při jinak stejných okolnostech na trati Praha - Ostrava je cca 10 minut. To si někdo radši dá kafe "zdarma".
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 16:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O časovém přínosu můžeme diskutovat do nekonečna, ale jízdní doba Svinov - Praha je u klasiky 3h 44min a u Pendolina 2h 56min.

Což je poměrně výrazný rozdíl - a RegioJet má psaných 3h 34min.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...

http://nakresy.webnode.cz