K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 07. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 07. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 01. ledna 2011 - 00:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Rotava:
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. ledna 2011 - 09:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drne, to bychom měli oslavit, snad poprvé jsme se názorově shodli.

Bohužel čecháčkovství a hlavně neustálé hlídání ostatních, aby neměli náhodou víc peněz než já, čili nedej bože se měli lépe (mnohdy zaslouženě), je průser české společnosti. Ta je bohužel dost pokřivená a dokud nedojde k nápravě, tak nikdy nebude lépe. Jenže to je tak na převýchovu celé jedné generace, aby mohly nastat změny. Politická reprezentace státu je totiž obrazem stavu společnosti. Společnost si vždy zvolí ty, kteří jí budou nejbližší. Bez ohledu na to, z jaké části politického spektra reprezentace pochází.

Stačí jeden příklad za všechny: Pokud třeba v Německu se zjistí, že dotyčný politik udělal nějakou lumpárnu, je z politiky povětšinou navždy odstaven. Uškodilo by to jinak straně, ze které pochází. U nás zásadně skandál ustojí a ještě držkuje a označuje jako šmejdy ty, kteří na to přišli. A projde mu to. A mnohdy je po všech možných i nemožných lumpárnách vykopnut velmi vysoko a ještě to cítí jako satisfakci - Kalousek.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8026
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 01. ledna 2011 - 11:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ťuknout si můžem. Akorát si nejsem vědom, že zrovna my dva jsme tu kdy vedli nějaké pře.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 01. ledna 2011 - 20:05:47    Odkaz na tento příspěvek  

Martin2 : víte jak to může dopadnout ?

V prvním nebo druhém lednovém týdnu provede vedení nemocnice inventuru, kolik jim bude chybět lékařů, pošlou na pracák nabídku volných míst. Pokud dá výpověď primář, tak vypíší výběrové řízení s nástupem k 1. březnu nebo třeba dřív, aby se seznámil s pracovištěm.

Po prvním březnu přijde doktor, co dal výpověď na pracák, aby se zaregistroval jako nezaměstnaný a stát za něj sypal penízky do zdravotního a sociálního pojištění a nemusel to platit sám, resp. aby měl nárok na podporu v nezaměstnanosti.
Jenže tam mu předloží nabídku volných míst v nemocnici z níž právě odešel ... když to volné místo odmítne, tak nemá nárok na podporu ... netuším, zda také zaniká platba zdravotního a sociálního pojištění ....

A nelze vyloučit, že „nespokojení" lékaři se navzdory proklamované solidaritě klidně přihlásí na výběrová řízení na uvolněné primariáty ... a stávající pan primář utře nos a v lepším případě se mu nabídne místo řadového lékaře ... nicméně vše s novou pracovní smlouvou a tedy zkušební dobou ...

BRAM : za „bývalou" železnou oponou - na rozdíl od tuzemska - jsou totiž kvalitní novináři, kteří by totiž donekonečna - bez ohledu na to, k jak „politicky" zaměřenému médiu patří - profláklého politika otravovali otázkou, zjednodušeně řečeno „kdy sbalí kufry". U nás žádný mediální tlak neexistuje ... zajímavější jsou přihlouplé drby ... nebo připomínat veřejnosti, že ten či onen byl před rokem 1990 členem KSČ (ač sám redaktor byl zaměstnán v prominentním médiu vydávaném pod hlavičkou SSM > kádrové to zálohy KSČ) ...

Pravda, na rozdíl od „(ne)morálních" poklesků, které jsou na překážku politické kariéře za velkou louží, v kontinentálních poměrech není na překážku vlastnictví milenky (pokud není financována z peněz daňových poplatníků nebo jinak protěžována), či levoboček ...
Absurditu „americké" úrovně kritéria morálky dokládá problém se jmenováním amerického ambasadora v Praze, protože podle jednoho člena amerického kongresu se údajně zachoval neeticky ... pročež je to překážkou pro práci velvyslance.

Kdyby ten "chudák morální kongresman" tušil, jaká je úroveň morálky v Česku, podobný exces by mu případal jako nicotnost ...
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 02. ledna 2011 - 06:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, co takhle jít debatovat o nemocnicích třeba na iDnes?
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. ledna 2011 - 22:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Bohužel čecháčkovství a hlavně neustálé hlídání ostatních, aby neměli náhodou víc peněz než já, čili nedej bože se měli lépe (mnohdy zaslouženě), je průser české společnosti. Ta je bohužel dost pokřivená a dokud nedojde k nápravě, tak nikdy nebude lépe. Jenže to je tak na převýchovu celé jedné generace, aby mohly nastat změny.

Obávám se, že to není otázka jen jedné generace. V jedné z vedlejších diskuzí se řešilo zpoplatnění hry na 150 Kč a místo, aby relativně mladí lidé cenu zhodnotili v kontextu k tomu, co si za 150 Kč jinde koupí a co jim tato "investice" do hry přinese, řeší: "... matematicky vzato při odhadovaném prodeji cca 5000 licencí je to slušný balík i na výdělek, nemyslíš? ... Z autora to i po pořízení nových serverů a poplacení nákladů na hru jednoznačně dělá milionáře."
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 23:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se tady urodilo nesmyslu, az mi oci prechazeji.

1. znam doktory, kteri do prace jezdi tramvaji a metrem (v Praze).
2. tady u nas na tom "zapade" si plati zakladni peci i nemocnice obcane ve svych dani. Zadne povinne zdravotni pojisteni neexistuje(ani pojistovny). Nadstandardni pojisteni existuje, je urceno k preskoceni poradniku v pripade dlouhodobe nemoci, ktera si zada komplikovanou operaci. Jedine, co platim navic je cast leku a zubar.
3. kdyz se vam to nelibi, tak ti doktori, kteri umi anglicky a jsou ochotni se prestehovat za praci 1000 km na sever tu budou vitani s otevrenou naruci. A vydelaji si velice slusne. Porad nas vyjdou lekari z Ceska mnohem levneji, nez nekolikaleta rekvalifikace lekaru z Indie a Pakistanu. Vzdyt tady se museji zavirat nemocnice kvuli tomu, ze nejsou doktori!

omlouvam se za OT, ja jsem s tim nezacal :-)
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.69
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 00:34:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bram:
Pletete si jablka s hruskama. Plat/mzdu ma zamestnanec. Prakticky lekar je OSVC=podnikatel. Nema mzdu. Proto jeho zisk neni zahrnut do prumernych mezd.

Obecne. Lekari operuji nizkymi tabulkovymi platy. Ale k tomu maji spoustu priplatku, doplatku, nahrad, osobnich ohodnoceni. A dohromady to da v prumeru tech cca 55 000 Kc, coz neni rozhodne spatny. Jsou to vysokoskolaci jako kazdy jiny. Zadna falesny obdiv! Pokud se jim to nelibi, tak at jdou delat neco jinyho, nebo pro nekoho jinyho. Az jich bude nedostatek, mzdy se zacnou zvysovat. Jednoducha matematika. Oni hrozej ze odejdou do zahranici, ale nemecky neumej ani zbleptnout a spousta z nich ma neplatny (podvodem MUDr. Ratha a spol.) ziskany atestace. Takze at jsou radi ze jsou radi..
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 00:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bych toho lékaře co má osobní ohodnocení, náhrady a jiné věci, které mu dají 55 tisíc chtěl vidět (možná v nějaké soukromé praxi či jako stomatolog ano, ale né v městské nebo státní nemocnici). Z vlastní zkušenosti vím, že ohodnocení se pohybuje v řádu tisíců. A když se před léty věhlasně přidaly platy, tak to co se přidalo se ubralo z osobního ohodnocení (pokud to ještě šlo)..

Myslím ,že by tady měl opět pan Paroubek přispět nějakými novinkami, protože už se to tu začíná točit do úplně jiných směrů

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_M.)
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 20:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HN: Radim Jančura: Revoluce v železniční dopravě

http://hn.ihned.cz/c1-49060450-revoluce-v-zeleznicni-doprave
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 20:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve spodní části článku, kde píše o regionálních spojích kolem Bratislavy, Dunajské stredy a Komárna píše "od března 2011". To není překlep, ten rok 2011?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 20:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"a kultura cestování vlakem si osvojila rčení - čisté tak, že i z podlahy by se tam dalo jíst" - jé, to je bomba, už se těším
Čuřil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.112.250
Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 12:59:21    Odkaz na tento příspěvek  

Je po novém roce, vagony, slibované nejdříve na září, potom na prosinec, stále nejsou, tak je třeba se připomenout jinými "zajímavostmi z kuchyně Žlutého pána". A čím jiným on umí zaujmout, než jen svými velkohubými proklamacemi?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 14:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čuřil:

Tak na Slovensku asi nepůjde o nějakou velkohubost. Kontrakt mají, osobně si myslím, že nasadí Desira (co také jiného) a s úklidem u ZSSK to silně pokulhává, takže nový standard úklidu je dost možný.

Osobně mně je jedno, jestli RJ představí vozy dnes nebo 5 dní před provozem. Pro mě je důležité, jestli alespoň jeden pár vlaků vyrazí do konce června (jak bylo slíbeno) a jestli tím dojde k razantnímu zvýšení kultury cestování. Jsou to jeho peníze, takže nevidím důvod, proč by se měl Jančura zpovídat předem.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 15:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto - to nebylo myšleno, jako posměšek, ale to přirovnání mě rozesmálo. Ano, jsou to jeho peníze a předpokládám, že podlaha bude standartně čistá..
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 15:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:

Je pravda, že v zimě vyjede vlak po uklízení do první stanice s perony zasněženými a posypanými pískem a štěrkem. Vše se nanese do vlaku, sníh taje a za 10 minut je podlaha zaprasená.
Důležité je, aby byla čištěná co nejčastěji. Hlavně sedačky, stolky, kolem oken atd. Když bouchnu rukou do sedačky v Liberecké 843, tak se vyvalí halda prachu. A to na sedačkách mnohdy spí malé děti a zhluboka tento bordel sají.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 10:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Ve spodní části článku, kde píše o regionálních spojích kolem Bratislavy, Dunajské stredy a Komárna píše "od března 2011". To není překlep, ten rok 2011?

Těžko říct, jestli zrovna překlep, ale nesmysl to jistě je. Všude jinde včetně tiskové zprávy samotné SA se píše o březnu 2012.

Samozřejmě je to úspěch hodný gratulace.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 18:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, jestli je to úspěch. Je otázka, jaká je osídlenost v oblasti Dunajské stredy. Pokud tam ty lidi nejsou, tak těma vlakama stejně nikdo nepojede, protože tam prostě nikdo nebude. Ale to by se musel vyjádřit někdo, kdo to tam zná.
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 20:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, neví někdo náhodou co se to (asi?) chystá?:
odkaz
Padělaných bankovek se už bát nemusíte - www.stoppadelkum.webnode.cz
150.210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.38.193
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 22:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý pes:ČD hledá stevardky
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 23:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Pokud tam ty lidi nejsou, tak těma vlakama stejně nikdo nepojede, protože tam prostě nikdo nebude.

Někdo tam bude. Ale i kdyby ne, koho to zajímá? Budou snad dotace menší??

Takže jako obchodní úspěch SA/RJ to vidím jednoznačně.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 23:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý_pes:
Že by menší bomba - žluté jízdy už v prvním pololetí?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 08:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý pes: 90Kč/hod to je docela málo...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Jako brigáda pro studentku to není tak špatné, v přepočtu na čistý měsíční plat to dělá 13 207 Kč.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodně slušné, tedy, v soukromé sféře za takovou práci. Správnej nádražák by za 13 nehodil vekslí, to je jasný. :-)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:34:43    Odkaz na tento příspěvek  

Co je to správnej nádražák, troubo? Dipečer DOZ, obchodní ředitel Carga nebo pakr?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco jako ty. :-) (Řeč byla o průvodčích, no, ale, hloupému napověz :-) )
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

150.210:
No teď si to čtu znova ... žádné kafe ... Bohumín ...
Z toho mi vychází, že asi nebudete mluvit do větru, a že mnohé uchazečky budou asi překvapené...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3883
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt že u žlutých bych je čekal tak za 70 na hodinu. :-)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k:
Naučit průvodčí házet v neobsazených stanicích vexlí může být užitečný nápad.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4339
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 09:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to budou mít ještě vlakvedoucícho, ketrej bude mít dopravní povinnosti, nebo tyhle slečny budou učit D1, D2, V15, Op16 , řídit posun, zkoušky brzdy atd. ?
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3884
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 10:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to takhle dělal - "dopravního" vlakvedoucího, co by byl zároveň třeba průvodčí pro jedničku, a zbytek normální lidi bez dopravních zkoušek, jen komerce, kafe, vlídné slovo. :-) Té smečce "normálních" by potom ten "dopravní" šéfoval.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 10:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Tak předpokládám, že ČD vlakvedoucí na svých vlacích mají, že?
150.210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 10:15:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové jedná se opravdu o ČD.
Nejedná se o náhradu vlakvedoucích.
Ty holky tam nebudou pro provoz, takže nemusí znát žádný předpis, Jen se budou na lidi usmívat, jak píšou
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 10:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže se propustí cca 1400 lidí,zkušených,ale naberou se lehké děvy.Tak to je dobrý.Tomu tleskám
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 10:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je to pro ČD, tak o jakých zásuvkách chtějí informovat? O těch, co se stále řeší, že by v rámce 23. modernizace nakonec přeci jen mohly být?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4341
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 11:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to v rychlosti pochopil, že se jedná o RJ.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Dcvojta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.32
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 11:30:04    Odkaz na tento příspěvek  

Určitě se jedná o RJ. Třeba nám pan Paroubek k tomu něco napíše.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 12:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dcvojta:
Neřekl bych.
Ale dnes byla ta tiskovka na Slovensku.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 12:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, trochu nestíhám, takže jsem asi ztratil nit... O co jde? Myslíte ty stewardky? Tohle nejsme my :-) My jsme zatím ve fázi osolovování lidí, kteří napsali na zamestnani@regiojet.cz. Posíláme jim zpátky dotazníky, ty když se vrátí pak třídíme a následně začneme oslovovat konkrétní lidi a dělat pohovory a výběr. Z těch, kteří se nám sami přihlásili nějaké lidi vybereme a uvidíme, kolik nám bude chybět ještě a na to pak budeme dělat další náborovou kampaň.
Jinak seriózních a vážných zájemců, kteří zatím odeslali vyplněné dotazníky (pozor... exklizivní informace jen pro K-report :-)) a jsou v databázi je na pozici:
strojvedoucí 48 (TP 22)
steward 110 (TP cca 65)
dispečer 42 (TP 4)
a denně to narůstá....
Tak uvidíme, jak to s lidma dopadne.
Pokud jste měli na mysli něco jiného, tak ze zeptejte konkrétně. Pokud budu stíhat, tak odpovím.
A ještě..... Děkuji některým čtenářům a přispěvovatelům K-reportu, že poslali své dotazníky jako zájemci o práci :-)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 12:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:
Dík že jste si našel chvilku.

Pochopitelně stojím o jakékoli info o budoucích žlutých vlacích. Trochu jsem čekal, že se na dnešní tiskovce řekne, jestli bude "slovenský" vlak opravdu od Bombardieru a jaký, je to předpokládám už předjednané, ne? Nebo je to zatím předčasné jako pro "české" vozy?
Počítáte s nějakými navazujícími žlutými autobusy, např. ze Šamorína?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 12:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ani nevím, co všechno na té tiskovce řekli :-) Sedím v kanclíku v Praze. Ale asi řekli, že to bude jezdit Talent.... Takový, jako je tady http://www.trainweb.org/ultradomes/dmu/compliance.html :-) O souvisejících věcech (jestli budou návazné busy a pod.) zatím moc nevím. Spíš ne. Ale počítá se s jinými věcmi. To by ale asi mělo padnout na tiskovce... Raději si počkám :-)
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 13:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=36301&prm2=88223
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 13:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: jo šéfovat a mít kancl o to zájem je..42:4..
No přeji vám šťastnou ruku při výběru.
Až mě omrzí uhláky, půjdu k vám leštit kliku..
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 13:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že na práci dle náborové kampaňě nebude možné (resp. zadavatel nepředpokládá) kdejaké pometlo. Tzn. že to bude muset být pěstěná slečna/paní s modelovým know-how. Za 70Kč/hod, to je dost málo... Ehm. kolik že bere letuška? Nabízí se srovnání - tyto slečny asi taky budou muset umět alespoň zatáhnout za záchranou brzdu či zvládat "přetlakovaný náklad"...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 13:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šéfovat a mít kancl o to zájem je..42:4..

Taky jsem na to zíral
Držím palce při výběru personálu
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 14:20:57    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:I já Vám přeji úspěšný start vašeho projektu a chtěl jsem se zeptat zda bude nějaká beseda k představení vlaků jak jste navrhoval?
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 14:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celkově děkuji :-)
Beseda bude. Tipuju někdy přelom února a března. To už by mělo být vyjasněných spousta věcí a bude o čem diskutovat. Ono by bylo pořád, ale teď bychom asi nebyli schopni uspokojit vaši zvědavost v plné míře a to by tu diskusi trochu degradovalo...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 15:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_Par) Zdravíme s Jurajem do Prahy. Je to pravda, Jiří Schmidt prozradil, že budou nasazeny "jednotky Talent pořízené formou operativního leasingu". Ta fotka je hezká, :-) ale viděl jsem ji dnes v trochu jiných barvách.

Pro ostatní) Detaily z Bratislavy za chvíli tam, kde to nemáte rádi. ;-)
Valášek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.112.250
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 15:09:19    Odkaz na tento příspěvek  

Z té slovenské tiskovky mě zaujalo vyjádření: "Najviac týmto získajú občania," podotkol. "Skráti sa totiž dĺžka cestovania z jednej hodiny na 43 minút."

To redy znamená, že Slováci budou mít asi jedny z nejrychlejších osobních vlaků v Evropě. Za třičvrtě hodiny ujet se zastávkami trasu 100km(Bratislava-Komárno)..., no nevím. Neudělali někde sousedé slovenští novináři někde chybu? Neměli na mysli tu třičvtěhodinu jen do Dunajskej Stredy(50km)? Ta by tomu zhruba tak odpovídala...
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 15:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Že by takhle? :-)
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 15:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valášek: Jasně, že jen do Dunajskej Stredy.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 16:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě poznámka k těm žádostem. Těch 42 bylo jen na místa dispečerů. Máme ještě dalších 54 žádostí o jakákoli administrativní místa související se železničním provozem. Jsou i žadatelé, kteří žádají o místa ředitelská :-) Je mi líto, ale ta jsou již vyčerpaná, už nepište. Nábřeží z toho nebude...
Naopak žádostí o místa na správkárně máme jen 6.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 16:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, proč padla volba na dieslovou jednotnu. Nevím jaké je vybavení tratě, zda tam je trakční vedení, nebo je diesl výhodnější? Díky, přeji mnoho úspěchů!
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 16:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_m: pretože tá trať nie je elektrifikovaná
Sobenicak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 16:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par.Pocitate tedy i s vlastni udrzbou vozidel v depech? Nekde jsem cetl ze o tohle by se staral vyrobce..A jestli se muzu zeptat,krom spravkaru pocitate i s takovymi misty jako dozorce depa,skladnik,zbrojmistr,točnař atd..?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 17:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, také jsem se chtěl zeptat na obligátní depo (v budoucnu s nim prej počítáte). Strojvedoucí, steward, dispečer (podpůrný personál 15 ks) - třeba zvýšíte zaměstnanost nejen na Šumpersku ale v celé v ČR
A co zaměstnanci údržby? S 9 ks řady 162 to nebude lehké + vagony. To ta lokomotiva bude jezdit do Škodovky do Plzně na prohlídku E0? Nebo spolupráce s DPOV Přerov?

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 17:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že úklid vozů bude zajišťovat nějaká externí firma, podobně jako u ČD V-Trade, na trhu jich je spousta..
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 17:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depo vlastní. Údržba lokomotiv i vozů vlastní (kromě EV, EVy, EH a podobně u Vy a H oprav vozů). Jsme před podpisem smlouvy na naši údržbovou základnu (nechci říkat vyloženě depo), takže ještě pár dní, než odhalíme kde. Ale bude to bezva na focení :-)
Úklid vlastní. Obecně - budeme víc spoléhat sami na sebe, než na někoho jiného.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 18:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_m: http://www.vlaky.net/servis/objekt.asp?id=116
Nevidím tam dráty.... :-) Jinak by se mi elektrické Talenty líbily mnohem víc....