K-report
 

Archiv diskuse Rosničky (710, 711), Karkulky (7... do 26. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Rosničky (710, 711), Karkulky (725, 726) apod. » Archiv diskuse Rosničky (710, 711), Karkulky (7... do 26. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 08:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel co já vím má přezdívku Brutusss.. Že by měl niky dva, tomu moc nevěřím..
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 08:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete jít raděj dělat něco smysluplného? Místo toho hádání se a vzájemného osočování? ...
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Fotogalerie

710
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.168.196.103
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 09:47:40    Odkaz na tento příspěvek  

Mdt - joo a taky PAL, pozorovatel, čtenář, takyksindl atd..má jich tu snad deset, ale pěkně všechno anonymně...neumí nic jiného než nesmyslně rýt a pomlouvat a hrát si na velkého muzejníka a přitom je velký hovno..viz třeba jak tu nadával na Jardu Pecháčka atd..stačí se podívat do starých archívu zde...nebo se ho zeptej, jak ke klackům na mikádo přišel......a hned bude klid, protože je, no řekněme dlouhodobě nenávratně vypůjčil právě od toho, koho teď pomlouvá aneb od přednosty DHV....
Vlastimil_bartáček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 11:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příjemné sváteční dopoledne vespolek.

Vidím, že se to tady skutečně rozjelo ve velkém. Z plodné diskuse se dovídáme, kdo a co udělal nekalého, kdo je schopný/neschopný nebo zas úplně všehoschopný, to i s výhrůžkami na obou stranách. Člověk pomalu dostává strach Navrhuju proto administrátorům této diskuse zřídit nový podúčet, týkající se muzejních záměrů a skutků podnikového muzea ČD v Lužné, kde by se mohlo probírat co a jak kdo shromáždil (zachránil, hodlá zachránit) nebo naopak už nechce (už to zlikvidoval nebo hodlá zlikvidovat). Taky by se tam dalo probírat, proč to či ono vypadá právě takhle, a jestli to odpovídá historii nebo ne, anebo jestli byli autoři záměru vedeni spíš snahou udělat si to nebo ono podle svého vkusu - těžko asi můžeme očekávat od laické veřejnosti čekat, že bude šťourat v tom, jak vypadá třeba nešťastná 475.1142.
Z plodné diskuse jsem se dozvěděl, že ....DHV spadá pod odbor 012 a samotnou likvidaci provádí odbor 08 ..... Máme tomu rozumět tak, že odbor 08 zlikvidoval 725.211 na podnět odboru 012? Opravdu si odbor 012 dovolil zlikvidovat tuhle mašinu bez souhlasu přednosty DHV? To se mi nechce věřit!
Podobně divná myšlenka je i ta, že když se někomu něco líbí, že si to má od ČD koupit. Tohle je opravdu hodně nešťastné, když budu mít zájem pomoci třeba 310.0, tak si ji musím koupit, abych na ní mohl podle svých možností dělat? Proč není stejný metr na párovky i na motorové a elektrické stroje, jako to mají třeba kolegové na Slovensku? Tam na 725 a 726 spolky dělají a jezdí s nimi, a je to k prospěchu. Proč se u nás 725.2 místo obdobného postupu šrotují? Přitom by v opačném případě dokázaly udělat hodně parády - třeba na postrku vlaku s 310.922, 423.009 apod.
Pardubická 725.247 je na tom podle fotek žalostně. V diskusi bylo řečeno, že si z ní odebral náhradní díly jistý soukromník na svoje mašiny. Jestli to je pravda, tak je to hodně smutné - co by řekli zkušení lidé z parních mašin, kdyby se takhle "přemísťovaly" součástky mezi párami? Asi by s tím nesouhlasili a myslím že by i došlo na protesty, třeba i na k-reportu.
Je pravda, že vrchní přednosta DHV souhlasil s rozdáváním náhradních dílů z druhé nejezdící 735 v Lužné? Jestli je to pravda, tak je to taky fakt smutné, za pár let nebudou náhradní díly ani na jezdící 735 a co potom? Bude nutné si je vyrábět za drahé peníze (protože to jde a je nám to tady doporučováno)?
Je možné přečíst si někde oficiální a hlavně seriózní dokument kde by bylo napsáno s čím se u ČD počítá a s čím ne? Chtěl bych se tyhle informace dozvědět - mám se o ně zajímat v Lužné, nebo na generálním ředitelství ČD? Docela hodně schází propagační aktivity - nemají třeba muzea tohle jako jeden ze svých cílů? Možná by se tím předešlo podobným estrádám a zbytečnému šrotování něčeho, co by mohlo posloužit (třeba jinému spolku, soukromníkovi apod. - pokud by se o tom však dozvěděl včas). Proč není vedena odborná diskuse třeba na stránkách časopisů Dráha nebo Svět železnice? Obavy o důstojnost takové opravdu odborné diskuse vůbec nesdílím, redakce by neslušné názory dokázaly vyfiltrovat.
K Mdt: nebylo by lepší nabízet čmeláka v debatě k tomu příslušné, tj. 770, 771 - čmeláci?
A prosba na závěr: věkem zřejmě převyšuju většinu zdejších diskutujících a už mně proto nezajímají tlachy, pomluvy nebo ukřivděné reakce typu kdo komu šlápl na bebíčka, kdo komu co zazdil, kdo koho nemá rád a tak dále. Buďte proto tak laskaví, a diskutujte ve věcné rovině a nikoli emocionální. Za to všechno vám děkuju.

PS.
Ví někdo jak vypadají aktuálně 725.268 a 720.040? Pamatuju si je z dřívějška a byly to zajímavé mašiny.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 12:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vlastimil Bartáček

Odpověd k 012 a 08. Ke všemu co se likviduje od ČD SE VYJADŘUJE PAN PŘEDNOSTA DHV. Nám jakožto MDT znemožnil uchovat pod střechou 714 001 (která se ted ofiko prodává, dále BN myslím 002 (to kupátkové) a co vím mnoho dalších aktivit bylo zmařeno a s tím, že o ně není zájem.

Již několikrát jsem apeloval osobně na to, proč u nás nejde totéž co v MDC. Mít klub, vybrat si loko a na této loko dělat s jasnými smlouvami a za jasných podmínek. Bohužel, tady jsem těžce narazil, protože mě bylo u dveří vysvětleno, že o to tady zájem opravdu není. To, že p. Ing. Kříž má "přednostní" právo získat mašinu, je věc jasná a známá. Na druhou stranu, nebýt jeho, asi by tu už ty mašinky ani nebyli. Ovšem těžko soudit. Uvědom me si, že když nemá člověk známí, tak tady opravdu horko těžko něco udělá, popř. ho někdo "natáhne" tak, že už na zprovoznění, či provozování už ani nemá. Nelze se divit tomu, že se veřejnost bouří. Ono tak dlouho se chodí se džbánem... Ale jak jsem již psal výš. S tím stylem co má MDC mě nevyhnal jen jeden člověk, nýbrž kolektiv lidí. A to je to, v čem je kámen úrazu.

Co se týče dílů z 735 175. Ano mám i na fotkách, jak se z něj brali díly. Resp. nějaké věci ze stanoviště co kluci na Slovač potřebovali. Na druhou stránku, je jasný, že vždycky padne nějaká mašina na díly. A je pak jen otázkou toho, zda byla 735 175 v takovém stavu, aby to rozchodila, když jí DHV přebralo. Mám takový pocit, že na toto by nejlíp dovedl odpovědět Kojak. Ale mám dojem, že 175 moc nescházelo, když přišla do Lužný. Co se týče dílů z motoru, tak co vím, bral si z ní p. Kříž pluh a ještě nějaké součástky. Ovšem nevím kdo, s kým co a jak dohodnul. Každopádně, je alespoň dobře, že to posloužilo dobré věci (že to neskončilo ve šrotu).

Co se týče přemisťování součástek. Pokud je to neprovozní loko, a její díl by měl posloužit k tomu, aby nějaká loko jezdila, nechť se tento díl vezme. Je přece nebetyčná blbost, mít dvě neprovozní mašiny, jen proto, že bych "vyčenžoval" díl. Mj. víte kolik M131.1 díky takto vyměněným dílům jezdí? Mnoho a zaplať bůh za to, že jsou mezi muzejníky lidé, co kdysi díly nasbírali, popř. nakoupili a dnes tím "živí" stroje jako svoje, tak svých muzejních přátel. Takhle by to totiž mělo fungovat. A ač se to nezdá, i to tak v tichosti funguje.

Seriozní dokument nikde nenajdete. Je pouze dokument o vozidlech která spadají pod DHV, pak pod NTM a pak které jsem v tzv. inkviziční době. Nic víc a nic míň. Ale jak jsem psal. Zájem můžete mít o cokoliv. Ovšem DHV má přednostní právo si vozidlo vzít a taky je pokaždé tázano, zda vozidlo nechce do své sbírky. Co se týče plateb mezi ČD a DHV, to mám jen doměnku a nebudu jí sem psát. Protože to nemám nikterak podloženo.

Co se týče příslušné diskuze, mám dojem, že jí může založit kdokoliv. Nemusí snad ani redakce. To, že by se o tom co se děje měla vést ODBORNÁ DISKUZE je jasné. Pravidelně takový "sjezd" má NTM. Kde se vlastně řeší co dál s jejich vozidly. Bohužel nevím o tom, že by něco takového bylo od DHV. Kdysi býval sraz v Lesné. Byli tam přítomni zástupci veskrze všech spolků. Včetně Lužné, protože za dob p. Kaplana, to byl pouhý spolek, který propagoval ČD a jejich vozidla. To, že to dneska je "výkladní skřín" a na p. Kaplana se tam kouká krz prsty. Je to smutné. Velmi smutné. Člověk, který se zasloužil o mnohé a dnes mu zbyli oči pro pláč. Dnes takový sraz v lesné, nevím, nevím jak by dopadl..těžko říci. Jeden trnem v oku druhému atp.

A navíc vše končí a začíná u peněz. Můžete mít v dnešní době co chcete a kolik toho chcete. Pokud nemáte dostatečnej "ranec", nemáte nic.

K čmelákovi. Vůbec jsem nechtěl tady na káčku dávat inzerát,či jak bych to nazval, že je na prodej čmelák. Šlo pouze o to, že se tady pláče nad karkulí, které je mě taky líto a kterou někdo sešrotoval. Já tu nabídnul čmeláka od jedné kontaktní osoby, za jasně danou částku, bez výběrka atd. A k prodeji ihned. Kdybych ho sešrotoval, okamžitě by se tady strhla debata, jak je to možné. A to je právě to. U tý Karkule, než by se někdo dočkal prodeje, tak by to trvalo možná ještě další 3-4 měsíce. A pak by jste se třeba k tomu dostal. Tohle bylo ihned a nikdo a ticho po pěšině. Já apeloval na to, proč každej řeší to, když už je to ve šmelcu. Mají se všichni rychle snažit o to, aby zbylo to co je. A psaním na Káčku to opravdu nikdo nikdy nespasí. To je tady pár "retardů" co si myslej, že od PC říděj celou dráhu. Bohužel je to omyl. Čmelák stále existuje, je a je již provozní po vyměně SM. A je určen na prodej a zájemce již také je. Šlo tu o pouhy princip. Že ted jste mohli mít a nikdo nic. Tak se pak světě div, že je karkule řízlá. Když je ke všemu takovej přístup, tak horko těžko někdo bude čekat.

725 268 s tou se nepočítá pro další muzejní provoz. Byla určena na díly pro 725 247. Jak to bude dál nevím. Každopádně je bez převodovky. Ta byla vyvázana.

720 040. Prý je určen k zániku a je držen stále na "čestné slovo" prý pro Ing. Kříže. Céo je na tom pravdy nevím. Rozhodně vím, že se kdysi dělal prohoz v Chomutově, protože měl v háji podvozky. Posloužili z jednoho vlečkovýho hektora. Tak asi tak. Rozhodně si myslím, že vedení DHV by se mělo zamyslet nad tím, do čeho se jak vrazili peníze a co z toho dnes je. Protože je pravdou, že stále mají v rukou státní majetek. A pokud se jeden rok dá na mašinu např.1,5mil a po dalších třech letech se zlikviduje, tak tohle může udělat leda blb, ne člověk ekonomicky smyšlející. Pak je otázka, co dělají kontrolní orgány a zda tohle "škatulkování" sami nepodporujou...
Vlastimil_bartáček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 13:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: Pokud to co píšete dobře chápu, vrchní přednosta DHV znemožnil uchování 714.001 pod střechou s poukazem na "nezájem". Oficiálního prodeje jste se také chtěli zúčastnit? Byly vrchním přednostou DHV činěny kroky i proti tomu?
Pokud bych měl o tuto nebo jinou lokomotivu zájem, kde oficiálně a spolehlivě zjistím, jestli je nebo není na prodej? Je někde na odborech 012 nebo 08 možné s někým kompetentním podobné věci podrobně konzultovat?
Co se týká pana inženýra Kříže, vozidla zachovává a nelikviduje (zatím), a není to proto nijak znepokojující. Za svoje peníze si na rozdíl od jiných (k tomu určených) podnikových muzeí státem vlastněných firem realizuje svoje zájmy. Pokud tímto způsobem zachrání veletržní 720.040, nebyl bych rozhodně proti, naopak.
Podle mne je pro ČD velkou ostudou, jak vypadá 725.247. Vezmeme-li si příklad z jiných oborů - např. historie automobilů nebo letadel - asi těžko by prošla likvidace skoro 50letého vozidla, které bylo předem jasně určeno k muzejnímu zachování. Něco jiného by bylo, pokud by vozidlo k zachování předem určeno nebylo. To ale není případ 725.247 a ani 725.211. Jsou ze současnosti známé známé podobné případy ze zahraničí? S přemísťováním součástek bych neměl problém, pokud by se nejednalo o vozidlo DHV, která by mělo být zachováno nejlépe v kompletním stavu. Pouhé vybrakování vozidla jako v případě 725.247 konkrétním vlastníkem obdobných lokomotiv T 444.15 je záležitost z tohoto pohledu zásadně špatná a divím se že nikdo z povolaných nepodniknul v této záležitosti kroky směřující k navrácení součástek. Už proto, že by se v případě zájmu (pokud by byl) dala z 725.247 a 725.268 složit alespoň vystavovatelná mašina. Budu-li měřit všem stejným metrem, tak musím podobně odsoudit vybrakování 735.175. Podle mého názoru jde o špatnou záležitost, která neměla být vrchním přednostou DHV umožněna.
Ano, s naprosto jasnými smlouvami by se dalo udělat hodně věcí. Slovenský model by přitom umožnil zachování stávajících vozidel a určitým způsobem by uvolnil prostory v Lužné. Že tomu tak není vidím osobně za potlačením úlohy muzea v Lužné coby podnikového muzea ČD, místo toho se v Lužné realizuje jen to, co se líbí vrchnímu přednostovi DHV. Tady jasně chybí nejen koncepce a systematická práce, ale především odborné vedení managementem ČD. O potřebě skutečně odborné debaty bez neslušných útoků jsem psal. Podotýkám, že nemám nic proti velkým kolům a vozidlům z první republiky, naopak. Oceňuju např. revitalizaci M 260.001. To ale není všechno, v historii bylo i třeba období protektorátních BMB-ČMD, a hlavně poválečných ČSD v 50.-80.letech až po ČD, včetně motorové a elektrické trakce.

Příjemné sváteční odpoledne.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 14:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Bartáček. Můžeme předložit emaili a veškerou dokumentaci k jednání o 714 001. Co všechno jsme museli doložit, aby tato lokomotiva byla pro MDT pronajatá. Na poslední chvíli si p. vrchní přednosta rozhodnul, že pod MDT nebude. Bohužel. Že prý totéž zajistí v LD Vršovice. Ano mašinka se tam "stáhla". Ale co nevidět se stáhla do Loun, kde stojí pod širým nebem a chátrá. Ano ted je na prodej. Je to na ofic. stránkách ČD a.s.

Link je zde
http://www.ceskedrahy.cz/verejne-zakazky/prodej-vozidel/-10476/

Mě spíš mrzí to, že loko mohla být zachována díky nám v mnohem lepším stavu, než teď. Protože, krom toho, že teď má loko nižší cenu (za což bych právě DHV vinil z ušlého zisku), tak jí horko těžko někdo jako vrak kupovat. Protože jedna věc je koupit a pak zprovoznit. A to si pak každej rozmyslí, zda za tu cenu nebude mít ve stáji jinou bez problémů a tahanic provozní mašinku. Věřím, že kdyby to byla Bára, či Brejle, že by to byl asi "švunk" jinej. Bohužel se jedná a reko 735 a to horko-těžko někoho osloví. Kolega jí chtěl zachovat jako prototyp, a jako i když ne moc povedená loko na to má rozhodně nárok. A mám dojem, že pokud jí nikdo nekoupí, bude jí čekat as fyz. likvidace. Pak tu bude druhé zamyšlení. Protože už by pak byla kritika velmi irelevantní v tom smyslu, že přeci v nabídce byla. Bohužel v takovém stavu a určitě za takovou cenu, že se to nepovedlo prodat a proto se počkalo na zůstatkovou hodnotu ceny šrotu a pak hurá do šmelcu. A to je přesně to, co jsem psal s Čmeldou. Pak je to jen a jen o tom, zda někdo má peníze, nebo ne.

Co se týče vrakování 247 vuči jiné T444.15. Kde není žalobce, není ani soudce.

Co se týče managemntu. Vy chcete aby DHV mělo jasnou koncepci a dobrý managament, ale sama dráha nic takovýho nemá. Když Honza Paroubek chtěl a dělal něco pro dráhu, tak vyletěl jak cukrář. A to byl člověk, který se zasazoval o prodání jasně starého motoráku pro SPŠD Masná za 1Kč. Bohužel jeho prosazení většiny věcí skončilo u ledu a šel z kola ven. Netvrdím, že na GŘ jsou všichni špatní. To ne, ale sedí tam mnozí, co s dráhou mají společné akorát to, že mají In kartu v kapse a plat od zaměstnavatele jménem ČD a.s. Tak se pak světe div, že má Jindřich volné pole působnosti. No ať ho taky má. Kde není žalobce, nikdy nebyl a ani nebude soudce. A tak to je. A koncepci tu nevyrobí nikdo, protože jak sám jsem několikrát osobně slyšel, vést toto muzeum jest JR sen již dlouuhou dobu. Proto i Kaplan leťel a vůči Kaplanovi mě to mrzí. Ale je to opravdu těžké soudit ze židle od PC. On nás jako o spolku se toho taky tvrdí spousta a pak se mnozí diví, že je vše jinak, než někde něco řekl. Tak je to i s pověstí lidí atp. A pokud u něčeho nejste osobně a nevidíte to, pak těžko soudit.

Je nadmíru jasné, že co se děje, vede k zániku mnoha vozidel a mělo by se začít poukazovat na to, že se to dít nemá. Ale opět. U Kárepu to nikdo nevyřeší, ze spolků sem nikdo nepíše, nebot ví, že co kdyby náhodou od JR by někdo něco někdy potřeboval a hotovo. Je to hodně těžký soudit, natož se do někoho navorávat. Protože si tím taky definitivně můžete zavřít cestu k čemukoliv. A bohužel, jsme národ ovcí, že dokud nám neseberou i to poslední, nic ce dít nebude. Jen chodit a mluvit a pomlouvat. Ale to už bude možná bohužel pozdě...

Ještě k tý 714 001. Mám dojem, že to je první fáze jakési obrany proti těmto řečem. Pak bude obhajova slovy.. se podívejte..Jsme nabízeli a nikdo to nechtěl. tak když nechtěl to, určitě by neměl ani na tamto.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 00:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tý jo

A bohužel, jsme národ ovcí, že dokud nám neseberou i to poslední, nic se dít nebude.

Mýlíš se, jsou i drzé opice (jinej na Tvém místě by si dal pytel na hlavu a nepředváděl se tu) a také vlci Už si sehnal těch 8 tisíc, co mi 2 roky dlužíš, nebo sis ve svém nabitém programu dosud za tu "chvilku" ani našel čas na schůzku, abyste si to alespoň odpracovali na místě od vašeho sídla vzdáleného šílených 8 kilometrů? Co Ty chceš kupovat? Myslíš "znárodnit", že ...


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 06. července 2011 - 09:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevěděl, že Myšák tam nedojel na brigádu. A znárodnovat?? Já od dráhy nic nechci. Navíc proč taky. Nám stačí co máme a že je s tím starostí...
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 06. července 2011 - 12:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dostal echo, že 725 247 dorazila do ČT. Tak uvidíme co s ní dál bude
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 13:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna T334 na ZŽO
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 15:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: Myšák dojel, děkujeme převelice. Ale asi chápeš, že 4000/hodinu by bylo trochu moc,... Tedy - irelevantní otázka.
Ale to je fuk. Jen mi prostě přišlo, že Tvé virtuální diplomatické úsilí zde není zcela v souladu s Tvým diplomatickým úsilím ve skutečnosti.

P.S. Každopádně tu s tím končím a prosím: Vraťte téma mašinám
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.88.42
Odesláno Středa, 06. července 2011 - 21:51:04    Odkaz na tento příspěvek  

710:
Ó ty svatá prostato.
1) už 2 roky nepoužívám nic jiného než Brutusss
2) rosnička T334.0869 v Lužný stojí pořád v Lužný, takže těžko může stát v Pečkách, že ?
3)Pod nickem 444 jsem skutečně NIC nepsal a než začneš příště zase projevovat svoje IQ bublajícího bahna, tak si to zkontroluj podle IP. Ju ?
4) a že ty jsi se podepsal ...
5) já s Lužnou problém nemám..., to má někdo jinej
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 21:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, prosím, mírněte se trochu a případné hádky si řešte soukromě.
Česká železnice - Jedno velké železniční muzeum
Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11
Prasatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mam drziaky trysiek do T334 ak ma niekto zaujem nech sa ozve...dalej mam aj replektor do T444
nech sa paci...
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 17:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by zajímalo zda ty lokomotivy určené k likvidaci nebo ty zlikvidované skutečně tak překáželi? Jaký naléhavý důvod byl k jejich likvidaci?

Mě připadne že to je neskutečné barbarství likvidovat dotyčné lokomotivy. To je na stejné úrovní jako likvidovat auto Škoda populár, Jawa minor, prvorepublikové a poválečné traktory.


Ostavit lokomotivu na vhodné místo a případně ji zakrýt plachtou snad není tak velká finanční zátěž. I kdyby již neměla vijet nikdy vlastní silou tak je důležité že bude zachochovaná.
Takto následujicím generacím zůstanou jen fotografie a filmové závěry různé kvality.


Budoucnost nesmlouvavě ohodnotí ty kteří rozhodli o likvidaci dotyčných lokomotiv bez ohledu na zásluhy ohledně parních lokomotiv.
Diesel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.47
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 10:28:58    Odkaz na tento příspěvek  

Na to musí bejt vůle. Pokud vůle není a je profit tam, kde být nemá, pak to kráčí tam, kde se ostatní diví.

Byla tu kdysi diskuze na toto téma. Každý tu vykřikoval, jak něco takového nebude nikdy možné. Rok se s rokem sešel a je to tady.
Pozůstalý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.174
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 20:48:29    Odkaz na tento příspěvek  

Diesel:
Stačí jen jedna koruna z každého kilogramu železa
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 12:32:16    Odkaz na tento příspěvek  

Musím trochu poopravit přízpěvky Čmoudíka z 29.6 a 3.7. tohoto roku:
O lokomotivu T444.0211 mělo skutečně NTM zájem (v letech 2006 a 2007). Lokomotivu by NTM převzalo i v rozebraném stavu, tak jak byla. Avšak jedině pokud bude předána alespoň převážná většina demontovaných dílů. Jenže demontované díly se jaksi nepodařilo dohledat. Pracovníci depa Olomouc sice opakovaně ujišťovali, že díly jsou, ale ani na několikátý pokus nebyli schopni dohledat a ukázat alespoň část z nich, takže demontované díly existovaly zřejmě už jen v jejich vzpomínkách. Proto NTM lokomotivu jako nekompletní vrak nakonec odmítlo (květen 2008) a už o ní nikdy s ČD nejednalo.
V Chomutově se odstrojený vrak T444.0211 objevil až 16.6.2010 spolu s několika dalšími vozidly DHV. Ty prý se už nevešly do Lužné a v Chomutově se měly jen deponovat v části depa DKV Plzeň - to jsou například i koleje za montovnou, kde pak T444.0211 stála. DHV prý plánovalo lokomotivu v Chomutově rozložit na náhradní díly (snad převodovka, podvozky, kompresor, ventilátor, dynamostartér ...), ono už to bylo asi to nejrozumnější co s ní udělat - její stav při příjezdu do Chomutova už byl opravdu zoufalý. Způsob její likvidace mě však překvapil a nikdo z NTM o něm dopředu nevěděl. Škoda, možná by se podařilo dojednat využití alespoň některých dílů. Třeba i NTM by určitě nepohrdlo hydraulickou převodovkou jako samostatným exponátem.


T444.0211 v okamžiku příjezdu do Chomutova
ČD GŘ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.3.212
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 12:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

Naprostý souhlas s panem ü

pan kolega Čmoudík záměrně mate a mluví jak potřebuje (neuvádím schválně slovo lže) - ale pochopíme jeho stanovisko - bojí se tu o svou

např. ve věci T 478.1007 lživě píše, že není o ni zájem, přitom zde na GŘ leží již dvě žádosti a to několik měsíců. Na to není co dodat

Pak věřte jeho blábolovím snům
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 15:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ü : To je teda super.Takže v DHV samý nevinátka,chudáčci,oběti.Za všechno můžou všichni mimo DHV.Ano to je nejednoduší.Chce se mi z DHV blejt.Co to musí bejt za práci vymyslet takový slinty.Holt někdo poznal,že průsery DHV lezou na denní světlo.Tak holt budou házet svoji špínu na druhé.Tohle to zřejmě z Čmoudíkovo hlavy nebude.Zatim bude někdo vejš....
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 23:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Současný stav T444.0078 MDT Slaný (ex. JZD Slušovice - výtopna Lípa nad Dřevnicí).
Vinařičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 15:39:54    Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Oooo a sobě reklamu neudělá na vozidlo, který stojí za ní :-D
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 21:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112: neber to osobně, ale co to meleš ty blbe ???

Po dlouhe době přispěvek, ktery poukazuje na to že se ta karkule rozeztracela, obsahuje logiku, fakta, o nikoho se neotira a nepohazuje tady blitky jako většina zde diskutujicich...

Ja osobně nejsem pro řezani historickych lokomotiv, ba naopak.

Ale zatim jsem se tady nedočetl, co chcete dělat s polorozpadlym polorozeztracenym vrakem???
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 21:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vinařičák: v době focení karkulky za ní ani před ní žádné vozidlo nestálo, tak není čemu dělat reklama :-D

(Příspěvek byl editován uživatelem Pene.)
Vinařičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 00:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Vrrrr, ani mi neřekneš, žes to přemístil, no počkej
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 03:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ÁÁÁ a máme tu slavný den.Náš Jindra svátek má.Já T 444.0211 ti Jindro přeju velký hubopád.Zato co jsi mi udělal.Velkou šprcku si kup,aby z tebe nevzniknul další Hńup.Koule zelené,péro nahnilé,Jindrovo autogenem vozidla rozřezané.Páni soudrzuzi a pani soudružky z TSM.Velmi vám děkujem.Že nám byl život povolen.Já Karkulka červaná,šedýho vlka jsem zahlédla.Už se blíží,už se řítí,na Mikádu zeleném.Bude nám ouvej v červeném.Černá ani mosazná jsem nikdy nebyla,proto jsem se muzea nedožila.Od narození jsem hvězdu měla a na naftu jezdila,proto jsem vlkovi do oka nepadla..Vlčku,vlčku prosím nechmě žít,abych mohla pro tebe dřít.Ne Karkulko ne,pošlu na tebe autogen.Bez milosti ,bez slitování.Budu mít s párama pošuškání.Bez plynu,bez hořáku.Praskne mi v čuráku.Už běží už hasí.Ptáka mi přisluhovač hubou zahasí.Vydám rozkaz dva,aby Karkulka zemřela.Červená,zelená,žlutá.Její oko pomalu uhasíná.Ještě jednu ránu od vlka.Bohužel krásná karkulka zemřela.Vlk běhá a jásá,že nad ni zvítězil a tim ji ze světa zprovodil.Jeho kamarád hlásá,že bude karkulka nová,to už další se ke spánku chystá.Papír sem papír tam.Vlk je všem rozdává.Hubou krmí,hubou mele,až s náma všema vyjebe.Slíbí hory doly ,všem narostou parohy.Kdo mu plány hatí,tomu se za zády přes kamarády postaví a schopné za neschopné označí.Jo první republika to je Jindřicha ráj.Vyleštěná madla a mezikruží vzhledu přeci neuškodí a o svém pánovi více napoví.Depo Libeń depo Lužná to se přeci Velkého Jindřicha týká.Tam za vrata u Mercedesa si leští Kabanusa.Už topí už jezdí velkýho Jindřicha Čoud kouří.Šrotujeme z vesela dál at nám ta elektrika vymírá.Pro trocha deště a mrazu,kvůli dízlu nikdy nevylezu.Já Jindřich veliký co slibama nešetří.Všem co potřebuju čuráky vykouří.Lužná nebo Libeń,to zas bude na káčku výheń.Už se potí,už se klepe.Copak Jindro? Co na tebe leze?

Tak čest práci soudruzi a Rachotovci.Co ví jak mašinu nechati upéci v peci.
spadla klec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 08:27:46    Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112 - alias pan Jan Krahulec... mistře básnický spadla klec. Je to až z podivem, jak popílek z rozmezí severních a západních čech dokáže působit na šedou kůru mozkovou...neuvěřitelné... s čerty nejsou žádné žerty...
čest soudruhu Krahulče... Hutím více šrotu a více karkulí na recyklaci
spadla klec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 09:22:28    Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112 - mistře Jane, koloťuku z SD kolejové dopravy..., tak co ještě budeš takový hrdina, když už anonymita je v háji ??? Příště, až se budeš něčím chlubit zase na netu, tak se nezapomeň podepsat.. :-)) Sám si se naprášil a ani o tom nevíš... a opět ti zopakuji s čerty nejsou žádné žerty...to víš, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne...někteří jedinci z tohoto uplakaného webu by mohli vyprávět.. :-))) můžeš se informovat, jaké to mělo následky a přišlo to jako blesk z čistého nebe... :-))) Mimochodem, máš hezké fotečky na FB, dokonce i některé jsou stejné jako tu..jejejeje to je náhodička.. :-)))) a můžeme pokračovat......
710.019
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.43.50
Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 13:47:56    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych poprosit, jestli by někdo měl aktuální fotky 710.019 a mohl je sem dát? Velký dík.
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 18:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se zeptat na lokomotivu T 444 0501. Ta je už taky rozložená, nebo stojí ještě to torzo v Mostě.

Je jí moc velká škoda. Tu jistý muzejníci dostali plně provozní zdarma od Lovochemie LOVOSICE jen za podmínky, že v případě provozování budou dělat Lovochemii reklamu. No a jak dopadla_?
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 20:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jak dopadla_?

Po rozpadu KPHSKV jela koncem minulého století do Mostu (tažena po kolejích) jako nefinanční urovnání dluhu. Sám bych rád věděl, jak dopadla. Posloužila jako díly pro opravu T444.0101?
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 22:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ: myslím si, že ano. Mám dojem, že fyzicky rozhodně neexistuje... Bohužel...
spadla klec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 08:13:54    Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112 - Tak Jeníčku smrkáči ušmoulanej, copak, nějak ti došla slovíčka hrdino.... Je po žížalkách viď ?? :-))) A ty tvoji našeptávači už asi taky mají v trenkách zahnědlo.....na fb už jsi taky pěkně fotečky dal po zámeček, ale neboj, vše je krásně zdokumentované a hezky uložené, to aby policejní příslušníci měli jednodušší prácičku..... máš ještě klidné spaní, to je dobře, tak si ho užívej...to už asi dlouho trvat nebude, až vyměníš svoji útulnou postýlku za něco daleko tvrdšího a ne moc příjemného... a tam se taky budeš muset hodně modlit, aby tvoje prdelka ještě po návštěvě ono zařízení zůstala pannou... :-))))))
Martin_N.ex-manemb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.192.172
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 08:25:05    Odkaz na tento příspěvek  

nebo

Jsme vůbec dobře, na železničních stránkách?na k-repotu??

Kouknu sem, kouknu do diskuze 749/751, posléze do 750.7 a člověk se jen nestačí divit

Pánové, nechtělo by se to už nad sebou zamyslet?
Člověk by sem rád přispíval pěknýma foty, příspěvky..ale má to cenu vůbec něco psát, když vidím, to co vidím
Z druhé strany je to zas samé donášení, podrážení..atd.Kam to vše spěje

Pánové na rovinu, bežte se už někteří někam pořádně vyšetřit, či si najděte ženskou, to zatuhlé semeno Vám pěkně začíná líst přes MOZEK
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 17:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karkule T444.0501 byla popílena v r. 2005 v Mostě na tamnější vlečce (stálo tam tehdá více vozidel, včetně 434.2). Byl jsem tam po cca 14ti dnech, kdy nám vrátný sdělil, že jí tam řezali. Co jsem se dozvěděl od kluků z Mostu její motor se převazoval do T444.0 myslím 0030 nepamatuju přesně. V květnu r.2006 jsme byli dělat exkurzy v Mostě z důvodu šablon na T444.0078 a tehdá byl ten motor na "koze" vedle obou karkulí. Již zrenovovaný. A čekalo se na jeho zavázání, včetně udělání ložiska na náprav. přev. Co dál posloužilo snad převodovka, skla a pulty. Víc nevím. Karkulky je škoda, ale aspoň že posloužila na ND. Pokud najdu fotky, rád dodám.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 20:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: Jsem rád, žes to vysvětlil. Ono prostě jedno nejde bez druhého. Když má mít něco náhradní díly, musí se vzít jinde. Výrobu nových nikdo nezaplatí. A pak je to o tom, zda 0101, 030 nebo 0501. Bůh suď, která varianta je lepší.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
T444.1074
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.58
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 21:07:54    Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro příznivce Karkulek: http://aukro.cz/cislo-z-lokomotivy-i1724509237.html
GŘ ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.3.212
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 16:53:22    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši, jenomže z tvé strany jde o laciný alibismus ohledně T 444.0501.
Ano, máš pravdu, že je dobře, že třeba posloužila jako zdroj dílů, jenomže všem ostatním spolkům tento přístup Zlonic a všech pseudozlonických muzejníků jenom očerňuje další jednání s možnými sponzory.
Jak se asi Lovochemie (dle předchozího příspěvku) může tvářit, že jejich dojednání jste naneplnili a dar raději sešrotovali.
Ale třeba máte dobrozdání, že Lovochemie o reklamu nestojí a lepší, ať lokomotivu zbavíte "života".
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 17:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: Mohl bych poprosit o nějaké fotky té T 444 0501. Kdyžtak na email. Moc děkuji.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
Zubatej Toník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.28.41
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 18:30:43    Odkaz na tento příspěvek  

Takhle nějak vypadala karkule T444.0501 ve Zlonicích v srpnu 1997,za ní se schovává V60 v.č. 18 001 kterou po létech chátrání zašmelil pan Velkomuzejník Říha do Holandska firmě ACTS.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 18:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

GŘ ČD: Vopláchni si přirození vlažnou vodou a neber si laskavě do huby slovo "Zlonice", jeho obyvatele, ani členy našeho sdružení. To dělaj fašouni, že dělí lidi podle místa pobytu nebo shromažďování. Mach ve Zlonicích sešrotoval CS 500, KHKD zachránilo 354.7152. Jsme tím my lepší nebo horší? Ani tak, ani onak. S tím taky nemáme nic společného. Mně ani našemu sdružení nikdo nic nedaroval, nikam jsem nic neposílal ani jsme neposílali. A ještě jednou, T 444.0501 rozložili v MOSTĚ několik let po faktickém zániku KPHSKV, které ji od Lovochemie koupilo.
Prostě mlátíš ten starý blábol furt dokola, jak hluchou slámu a mě s ním oslovuješ jen proto, kde bydlím. Ono před 10 lety bylo Karkulí, které se daly zachránit, ... Ale jsou fuč, páč je lepší jen žvanit a nedělat nic, než riskovat, že se něco nepovede, jako se to nepovedlo KPHSKV. Kolikpak Karkulek si Ty sám nebo s nějakým kolegou zachránil, milé individuum?

P.S. Brzy spadne ve Zlonicích hrázděná topírna z roku 1900, kterou jsem jako poslední nájemce já osobně užíval. Můžeš si předem brousit péro na tlamocviky, že jsem ji ukočením nájmu zničil

EDIT: A páč už těch keců za těch 10 let mám tak akorát dost, to byli pánové shromáždění kolem T444.0101, kteří tlačili šrotovací firmu Antonín Balík, ať za dlužný šrot chce právě T444.0501, kterou hodlali od něj koupit a zprovoznit. Pak byla přepravena do Mostu na vlečku užívanou jejich spolkem a pět let ji od něj "kupovali", až je rozložená. To je neodsuzuju, je mi to jedno. Dobře ale, že zachránili alespoň "náhradní díly". Můžeš se jich zeptat, čím se stalo, že T444.0501 byla v Mostě místo zprovoznění zlikvidována. A můžeš se zeptat sám sebe, proč si ji nekoupil a nezprovoznil Ty. Já to nevím a ani bych ji nechtěl, protože si to nemohu dovolit. Naše sdružení už vůbec ne. A já sám se sebou jsem ješitně spokojenej, páč se mi podařilo přeplatit šrotovací firmu, abych zachránil nejstarší dochovaný diesel ČKD. Jen blbá řada 706, co se na světovém "káčku" ani nevejde do žádného vlákna ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
vínečko bílééééé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.150.41
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 21:06:22    Odkaz na tento příspěvek  

tož co je to za prda ten prd z teho géřeta,že má furt takové blbé šplechte???
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 21:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Normálka, ne? Každá Karkulka, která kdy byla vystavena ve Zlonicích, je už na pravdě boží, páč přece "Zlonice"

P.S. Nečistil jsem to, páč toto vlákno -jak je vidno z mnoha případů- špínu snese
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 22:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak. už T444.0501 byla z Lovosic neprovozní,špatné články.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 23:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke Karkuly T444.0501.

Karkule se "zakoupila" pro spolek KPHSKV z důvodů "přetahů" vozidel, které tehdá mělo KKVK a KPHSKV. Vzhledem k tomu, že již tehdá Šlahorovci (Slengově se tak nazývali kluci od T444.0101 z Mostu) stahovali "cirkus" vozidel do Zlonic právě Karkulkou, shodnul se tehdejší klub, že Karkulku T444.0501 bude mít ve své sbírce. Tehdá vím, že byla výjezdní "delegace" do Lovochemie, kde byla Karkulka předvedena a pak následně byla podepsána smlouva. Cca za 14dní přijela Karkulka do Zlonic. Tehdá s dvojící Brejlovců 753 339 + 045 směrem od Loun. Myslím, že řazená cca jako čtvrtá za loko. Tehdá nebožtík Fanda Štastný říkal, že byli problémy kolem rozvaděče. Mašinka se odstavila vedle na koleje tehdejšího Agra. Vím, že ještě než jí stačili odvázat, už se prováděl pokus o start. Vzhledem k vadným článkům se ale motor ani nehnul. Jen tehdá sotva běželo promazávací čerpadlo. I přes koště ani prd. Bylo po estrádě. S karkulkou se tehdá nic nedělo, v podstatě se kolem ní chodilo a nic víc. Se slovy nabíječka se sežene a bude.

Citelnou ránu pocítila Karkulka, když jí tehdá spoluobčané "demontovaly" kabely z hlavního žlabu. A bylo. Karkulka tím byla definitivně zaříznuta. Pak já, s Pene a Jirkou Hagenem a trochu s Medvěděm, jsme jí dávali do kupy co se týče vzhledu. Jednalo se tehdá s Motoráčkem o tom, zda by nemohl sehnat komplet žíly do kabelového žlabu. Bohužel to zůstalo jen u slov a jak psal ŽMZ pak navíc byl tlak vyplatit dluh karkulý. Tehdá jsme přijeli do Zlonic a karkule byla fuč. Je pravdou, že pak klucí když ještě přijeli na topírnu pro věci z ní, zmiňovali o zprovoznění, bohužel, ale elektrika v hlavním žlabu byla hlavním měřítkem pro rozhodnutí pouze na ND. Nehledě na stav "kastle". Již tehdá padla Medvědova památná věta. Bodeť by nebylá shnilá jak sto let stará švetska, když je ty vole z chemičky. A to bylo další mínus pro její zprovoznění.

Bylo použito mnoho ND. Samozřejmě že je jí škoda..Ovšem díky ní, dnes žije jiná. Takže její ztráta "tolik nebolí" jako 725 211, kdy se nezachránilo nic. A to je hodně smutný. To zaplať bůh klukům z Mostu, že měli tolik rozumu a odhodlání, že když už se vědělo, že jde do kytek, že jí vybrali na ND.

A když budete hodně bečet, kousek od Zlonic stojí taky jedna "nulka". Třeba zrovna sehnaná na památku tý 0501. Protože i tohle nás tehdá motivovalo k tomu, aby jsme sehnali nějakou tu "nulku". Takže ono ve výsledku ta šrotace 0501 snad zachránila Karkule dvě. takže ono něco zlé je i pro něco dobré....
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 20. července 2011 - 09:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm, Mdt: Děkuji za doplnění. Moje krevní skupina to nikdy nebyla a podrobnosti jsem ani nevěděl. Maximálně v rozsahu - umýt a pouštět do ní lidi při výstavách, když už tu stojí. Tedy to, že ve skutečnosti nejezdila a byla sežraná, jak kolejničky ze Spolchemie, to si samozřejmě pamatuju.
Já ale tou dobou dělal do zabezpečovací techiky a ve volném čase posedával u OK 6289 a KND 29. Snad všichni se více či méně vyšklebovali mé teorii na soustředění sbírky cukrovarských vlečkových lokomotiv zaměřené na oddobí do roku 1939 s doplněním o období přechodu od páry k dieselům. A část z nich současně snila o zprovoznění Karkulky a následném tahání rozpadajích se vozů z jedné "levné" deponie do jiné "levné" deponie. Fotky z realizace jejich cíle nemám, tak alespoň jak postupuje moje cesta, ač zde bude O.T. ...

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
T20305
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 12:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: a kdy hodláte vyřešit dluh vůči mně? Taky mi sem pošlete někoho za 4000/hod?
http://www.sweb.cz/t203.05

ICQ 232-093-115
Fanda_cd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spadla klec:
Jooo poradny coudy s velkyma kolama to je neco pro me. Má videa na: http://www.youtube.com/user/korkasmazka
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 444 - jsi li opravdu P.L. podívej se na můj mail pod nickem, oprav si pravopisnou chybu a budeš vědět, kdo jsem. A jako takový Ti říkám, že mi je smutno až blivno. Samo že bych sem mohl taky vypustit ledacos z toho, co o Tobě vím. Neudělám to, protože jsem ještě neztratil poslední zbytky lidské slušnosti. Jen Ti chci sdělit, že je - li všechno tak, jak vidím ,pak jsme spolu zkončili . Člověk, který tohle vysmolí a ještě si notuje s vrakem 112, je pro mě mrtvý.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 07:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení páni zachraňovači teoretici- Kdyby vaše výplody nebyly k pláči, člověk by se i zasmál.
Odpovězte mi na následující otázky:
1/ každý by zachraňoval všechno - milovníci Karkulí a Rosniček každou z těchto řad, milovníci Hektorů každého Hektora, malého či velkého, milovníci Barum každou Báru atd. atd. A kampak byste je dali, milánkové ? Do nafukovacího DHV ? Do nekonečného Chomutova ? Nebo kam?
Ono i za stání se platí a většinou nadejde čas, kdy tam vrak, polovrak začne překážet.

2/ A co by se s desítkami uskladněných strojů dělo pak ? Čekaly by až se rez a hnědoobčani postarají o finále ?

3/ Jste schopni si uvědomit, že vše dnes stojí peníze a tyto že se na ulici neválí ?

4/ jste schopni pochopit, že přátelům ,třeba Sergejů, vašeho ražení jsou Karkule u řiti stejně jako vám ty, řekněme, Sergeje ?

5/ Věříte tomu, že kecáním se ještě nikdy nic nezachránilo ?

Typicky Haldir - víš koli stojí plachta na takovýho mamlase ? Já jo. Víš co se děje pod plachtou ? Já jo. Na vojně jsem prováděl dlouhodobou konzervaci a ukládání techniky všeho druhu. Sdělím ti státní tajemství - je to velmi drahé, složíté a vyžaduje to neustálou péči. Jinak se pod plachtami začnou dít zajímavé věci.
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.88.42
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:59:48    Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2:
Takže Ivane, snad jsem ti to dostatečně jasně mailem vysvětlil. A snad by bylo nasnadě se omluvit, že jsi mě bezdůvodně napadl, pokud lze vůbec něco tak nemyslitelného zde předpokládat. Já jsem pro Lužnou taky leccos udělal, ikdyž na to potřebují ti, kteří vědí co, zapomenout, protože jim to nevyhovuje, a že toho moc o tom všem vím a tudíž se bojí, že bych to mohl někdy použít. Ale já jasně říkám, že to, co se tam děje nebo neděje, nepotřebuji a nechci nijak komentovat, protože tam nepracuji a NIC mi do toho nic není. At se každý snaží sám něco udělat popř. zachránit po svém. U nás v Čechách je ale holt populárnější na každého, kdo udělá něco líp, hned plivat a všechno zpochybňovat. Nespoléhejte však všichni nepřející jen na to, že soudy u nás nejsou k ničemu a poctivé a spravedlivé neochrání...
Klukso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 23:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MPZ ale číslo bohužel nevím ... je to velký výřez.

Důlní těžba nikdy neskončí.
Flickr

Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4892
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 00:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu byly takové prosby..725.247 DKV Č.Třebová před 14 dny..Navenek chybí čelní sklo kabiny(ať vesele zatéká..)několik měsíců bylo otevřené boční okno tak co...Pod kapoty jsem nelezl,ale je znát že na ní bylo sáhnuto.."plodnou" debatu zde nebudu komentovat,jen snad souhlasím s názorem,že šrotace je až poslední možnost a šrotnout mašinu aniž by byly odebrány použitelné díly je zhovadilost..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 06:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutuss - když neumíš číst je to špatný. Zbytek v mailu, který jsem před tím neměl. Odkud taky. IP nestuduju, neumím to.
Omlouvat se nemám zač.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 07:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klukso: MPZ 40M.003
Klukso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 09:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_o : Děkuji, zapsáno
T334.019

Důlní těžba nikdy neskončí.
Flickr

Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 20:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vojně jsem prováděl dlouhodobou konzervaci a ukládání techniky všeho druhu. Sdělím ti státní tajemství - je to velmi drahé, složíté a vyžaduje to neustálou péči.

No ono je asi trošku jako míchat hrušky s jabkama - srovnávat zakonzervování plně provozuschopného Zila, který v případě mobilizace musí během pár desítek hodin zaujmout své místo v mobilizační sestavě naší lidově demokratické armády, s nějakou rádoby "konzervací" 10 let neprovozovaného a vybrakovaného vraku mašiny, u kterého se by to v budoucnu bez renovace zásadního rozsahu stejně nešlo a vlastně šlo jen o to, aby se její "hrubá stavba" vůbec zachovala..

A co jednou autogen schvátí, to už nenavrátí...........
www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Albert74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 21:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krumpolc: ono to opravdu není tak drahé, víceméně se motor prolil konzervačním olejem, nádrže se naplnily po hrdlo a vše se namazalo vazelínou, filtry a hadice zabalily mastným papírem. Toť vše. A pak to stálo třeba deset let v garáži nebo pod esem. A když se to vytáhlo, bylo to funkční. V tom bych milionovou položku neviděl.
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 22:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu žemi do psaní předešlého příspěvku kecala manželka a vypustil jsem ho trošku zkomolený, tak k němu vydávám následující opravy:

začátek 1. řádku má znít:
No ono to je trošku jako míchat hrušky s jabkama

konec 3.řádku:
vraku mašiny, u kterého by to v budoucnu bez renovace...

Děkuju za pochopení
www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.