K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 22:16:41    Odkaz na tento příspěvek  

Já si Honzíka Trojjediného představuji asi nějak takhle:

Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 08:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak, trjnásobný honzík žádnou revoluci dělat nebude. Bude sedět u PC a smolit ty svoje krávoviny.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 15:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/240730-americane-stizeni -krizi-se-uchyluji-do-lesnich-osad.html
Ráj kapitalismu - americký sen pro nás.
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 13:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je to za diskuzi tady. ten kdo neví co stálo za krachem podniků a celkového národního majetku jako hlavní bod, divoká kupónovka zastřešující panem Klausem s s jeho podpisem na knížkách. tak ať zde nepíše jako hlavní moto oni by stejně zkrachovali nemoderností a nekonkurence schopností.

citace webu rozhledy"Investiční fondy měly působit jako správci majetku. Rozhodnutím ministra financí (Ing. Ivan Kočárník, ODS) se tyto fondy přetransformovaly na vlastníky majetku, svěřeného jim DIKy. Už nic nebránilo jejich rozkradení. Lidem, kteří uvěřili a těmto fondům svěřili své „akcie,“ zůstaly jen prázdné kupónové knížky s podpisem geniálního ekonoma Václava Klause. A protože se tak dělo podle zákona, stali se na jejich úkor z vybraných jedinců milionáři. Investiční fond Trend a jeho zakladatelé jsou toho typickým příkladem.
Podniky, které převedením až třetiny původní hodnoty na „akcie“ ztratily schopnost dále se rozvíjet, buď zanikly, nebo byly na příkaz „shora“ sanovány bankami. Místo toho, aby vytvářely zisk, byly dotovány vysáváním bank. Aby byl udržen sociální smír, byla uměle udržována zaměstnanost."

Už v roce 1995 bylo jasné, že tento způsob hospodaření vede zákonitě ke zhroucení celé ekonomiky státu. Vyrovnaný rozpočet byl udržován uměle tím, že do něj byly převáděny všechny rezervy. K tomuto účelu se do něj převedly také všechny přebytky z vybraného a nespotřebovaného důchodového pojištění. S důsledky tohoto kroku se potýkáme dodnes.

Přes toto všechno prohlásil Václav Klaus v roce 1996 transformaci za ukončenou
Samozřejmě úspěšně! Klausova vláda končila v roce 1997 „úspornými balíčky“, propadem HDP na mínus 0,7% a finanční ztráta při privatizaci zhruba 1 bilion korun.}
MHD a vlaky fotoweb: http://doprava-cr.webnode.cz/
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 18:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlouhá trakce: co bránilo jednotlivým DIKům investovat samostatně a investiční fondy ignorovat?
Já jsem do té doby o akciovém trhu, investičních fondech apod. nevěděl zhola nic. Ale pořídil jsem si odbornou literaturu a kuponovou privatizaci pojal jako hru. A nejen že jsem se pobavil a prožil adrenalinové chvíle napětí ale i slušně jsem na tom vydělal. Mnohem více než desetinásobek vkladu.
Wodě vale!
takymamvlakyrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.46
Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 22:23:04    Odkaz na tento příspěvek  

co bránilo jednotlivým DIKům investovat samostatně a investiční fondy ignorovat?
Kožený a spol. jim stál se samopalem u hlavy a museli se upsat fondům.
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 22:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kožený a spol. jim stál se samopalem u hlavy a museli se upsat fondům.
Ne, ten a jemu podobní stáli až v těch podnicích, které díky majoritě ovládli. Následně si normální DIKové ani neškrtli. Ti, co by si náhodou škrtnout mohli, je možno po novele obchodního zákoníku z roku 2005 vyvlastnit.
takymamvlakyrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.46
Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 21:03:28    Odkaz na tento příspěvek  

V Británii možná začne revoluce. Když lidé nemají, co jíst a co ztratit, tak začínají revoluční nálady. No jen ať finanční mafie lid okrádá dál, skončí tak hezky na popravišti, tak jako dříve skončila i řada hlav pomazaných.

Vypadá to, že se honzík dočkal. Revoluce začíná už i u nás. Není přece do budoucna možné, aby žena svým nákupem a vlastnictvím mobilu provokovala ty co nemají co ztratit. Není přece do budoucna možné, aby ten co vyhraje něco v automatu okamžitě neodevzdal všechny peníze těm co nemají co ztratit. Není přece do budoucna možné, aby jakýkoliv invalidní důchodce vlastnil nějaké peníze a mobil, ty musí okamžitě odevzdat těm co nemají co ztratit.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 11:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takymamvlakyrad - pan 3x honzík je, nejmíň ostře řečeno,exot. Smutné je, že Vy se mu ,panáčku, nebezpečně blížíte, i když,pravda, z druhé strany. Všechny novinky, které jste nám sdělil si můžu přečíst ve včerejších novinách, nebo vyslechnout na setkání sociálních inženýrů v televizi. Ovšem nezoufejte v parlamentu byste zapad docela dobře. Tam taky sedí výkvět národa, který kdyby beze stopy zmizel, by nikdo nehledal.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 01:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Antikomunistická propaganda s oblibou tvrdí, že komunistická vláda v Československu v letech 1948-1989 zotročila naši zemi. Je velmi zvláštní si představit, že byla zotročená země, která byla zemědělskou a průmyslovou velmocí, která svým občanům zajišťovala existenční jistoty, která byla skutečnou svobodnou socialistickou zemí, bez účasti na imperialistických vražedných misích typu Koreje, Vietnamu apod. Otázkou potom je, proč buržoazie tvrdí, že komunisté zotročovali Československo, když z něj udělali svobodnou zemi a dostali je na hospodářský vrchol ve všech oblastech (zemědělství, průmysl, výroba, sociální zákony, ekonomika). Možná je to také kvůli tomu, že samotná buržoazie zničila naši Československou republiku a rozdělila ji, bez souhlasu většiny občanů, na dvě samostatné části – Českou a Slovenskou republiku, jež více než 20 let zotročuje a udělala ze dříve socialistických svobodných občanů ČSSR žebráky a otroky finančního kapitálu!
Jaké buržoazie používá argumenty, když hovoří o zotročeném Československu za socialismu?
Mluví o potlačování lidských práv za socialismu. Mluví o zákazu svobodného projevu či zákazu náboženského vyznání. Je nepochybnou pravdou, že za socialismu byli občané Československa daleko svobodnější, než jsou dnes za kapitalismu. Pokud buržoazie mluví o potlačování lidských práv za socialismu, činí tak hlavně proto, že dnes sama potlačuje základní lidská práva milionů pracujících. Základní lidská práva, jako je právo na práci, právo na bezplatné a kvalitní zdravotnictví a školství, jsou dnes již prakticky nefungující práva, která začínají být odstraňována i ze zákona. Právě tím, že tento buržoazní režim vzal všem pracujícím v ČR základní lidská práva, zotročil je všechny a udělal z nich levnou pracovní sílu pro kapitalisty a vykořisťovatele. Svoboda projevu a názoru není dnes o nic větší, než byla za socialismu, naopak, jsou dnes pracující zcela nesvobodní a závislí na výkladu antikomunistických sdělovacích prostředků. Možnosti svobodného projevu jsou okleštěny a svobodný názor může člověk mít, jen pokud to vyhovuje a nepřekáží buržoazii! V okamžiku, kdy člověk zastává pokrokové a protirežimní názory, je garantovaná svoboda názoru pryč. Důkazem toho je i neustálá snaha současné protilidové vlády o zrušení KSČM či přijatý zákon o tzv. třetím protikomunistickém odboji. Tento režim ve skutečnosti nedovolí nikomu mít svůj vlastní názor, protože skrz sdělovací prostředky tluče pracujícím do hlav primitivní a nesmyslný antikomunismus, s jehož pomocí tento systém odvádí pozornost od svých obrovských nedostatků, které již zničily a stále ničí životy statisícům občanů a mnozí z nich se dnes nacházejí na hranici chudoby.
Buržoazie mluví o ,,sovětské okupaci“, která probíhala v ČSSR v letech 1968-1989. Tuto ,,okupaci“ se neustále snaží ztotožňovat s německou okupací za 2. světové války. Už jen to je důkazem morálního úpadku současného buržoazního systému. Jsou zde přehlížena, ignorována a překrucována historická fakta, která jsou přizpůsobena buržoaznímu systému tak, aby se lidé báli komunismu natolik, aby s ochotou přijímali dnešní vykořisťovatelský systém. Buržoazie však obelhává i sama sebe. Pokud tvrdí, že za ,,sovětské okupace“ v letech 1968-1989 zemřelo přes 200 Čechoslováků, tak za německé nacistické okupace v letech 1939-1945 zemřelo 360 tisíc Čechoslováků, což je obrovský rozdíl. Navíc, ,,oběti sovětské okupace“ jsou tradičně každým rokem navyšovány. Sovětský zásah v roce 1968 na území ČSSR nenastolil žádnou okupaci. Byly snad stavěny koncentrační tábory a byly vyhlazovány statisíce lidí? Žili si snad Čechoslováci v 70. a 80. letech v bídě, jako žili za druhé světové války? S nacistickou okupací v Československu v letech 1939-1945 můžeme srovnat akorát tak imperialistické zločiny typu fašistického puče v Chile roku 1973 či válku v Jugoslávii v 90. letech. Za celé období socialismu bylo Československo svobodnou a soběstačnou zemí, která se neangažovala v násilných imperialistických operacích, které ve světě připravovaly o život desítky milionů lidí. To platilo i po sovětském zásahu v roce 1968, který byl ostatně vynucen reakčními plány poražených tříd na svržení socialismu a restauraci kapitalismu. Oproti tomu je dnes z České republiky nesvobodná země, závislá hospodářsky a vlastně i politicky na imperialistickém světu, který si z České republiky udělal svého vazala. 70% výrobních prostředků patří zahraničnímu kapitálu, legislativa ČR je závislá na monopolech EU. Čeští poslanci, zvolení českými občany, klečí před buržoazními pány v Belgii a jsou ochotni praktikovat na občanech ČR jakýkoliv imperialistický experiment typu šílených ekonomických a sociálních reforem apod. Dnes se Česká republika angažuje v násilných imperialistických operacích (Afgánistán, Kosovo, Irák), ve kterých pracující zabíjejí pracující jiných států kvůli tomu, že z toho několik jedinců bohatne. Už tím, že Česká republika je závislá na imperialistických organizacích, je zotročená. Většina zemědělství a průmyslů byla zlikvidována a čeští občané jsou nuceni přijímat chleba a mléko z imperialistického světa.
Státní znak ČSSR Sovětský zásah navíc život československých pracujících nijak nepoznamenal. Životní úroveň pracujících byla v 70. a 80. letech rozhodně vyšší, než je životní úroveň pracujících dnes. Za „sovětské okupace“ měl socialistický stát peníze na financování bezplatného zdravotnictví a školství, na výhodné manželské půjčky apod. Oproti tomu dnes za ,,demokracie a svobody“ nemá kapitalistický stát peníze na nic a je naopak díky šílené privatizaci v 90. letech zadlužen.
Buržoazie mluví o uzavřených hranicích, o nedostatku zboží, o nedostatku možností. Ano, za socialismu nebyla možnost, aby jeden bohatl na úkor druhých. Nebyla možnost, aby šikovný dělník skončil na ulici jako žebrák. Nebyla možnost, že otec, který živil rodinu, odešel ráno do práce, z které byl odpoledne vyhozen. Nebyla možnost života pod mostem, nebyla možnost vydělávání svým vlastním tělem. Protože socialismus se o pracující uměl postarat a to je to, co kapitalismus nikdy neumí a nikdy umět nebude. Oproti tomu je dnes v kapitalistické České republice možnost skončit na ulici, možnost bydlení pod mostem či možnost přijít o práci na několik let. V ,,zotročeném“ socialistickém Československu nikdo netrpěl hladem, nikdo nebyl soužen nezaměstnaností. Dnes ve ,,svobodné“ a ,,demokratické“ České republice kolem 10% občanů nemá práci.
Nedostatek zboží za socialismu? To je klam, který je mnohdy používán antikomunistickou propagandou. To, co socialistický člověk potřeboval, si mohl koupit, když měl hlad, mohl si koupit jídlo. O frontách na banány již bylo také hodně řečeno. Rozdíl mezi dřívější frontou na banány a dnešní frontou na práci je ten, že když člověk stál frontu na banány, banány dostal, když dnes stojí člověk frontu na práci, stojí ji zbytečně a práci nemusí do konce života dostat! Dnešní obrovský dostatek zboží je pracujícím většinou stejně k ničemu. Málokterý má možnost koupit si patnáct typů LCD televize či třicet druhů sáčků bonbonů. Navíc kapitalistická výroba, která není určována poptávkou, ale chtivostí kapitalisty po zisku, způsobuje krizi z nadvýroby, nezaměstnanost, a to pracujícím ničí život daleko více, nežli dřívějších 10 druhů bonbonů místo současných 30.
Uzavřené hranice? Když měli Američané desítky vojenských základen v západním Německu a hrozilo vypuknutí 3. světové války, byla situace asi složitější než dnes, kdy už Američané a jiné imperialistické organizace naši zemi hospodářsky a politicky ovládli! Takže uzavření hranic si žádala tehdejší doba. Ale není pravdou, že by se za socialismu nikdo nepodíval za hranice. Naopak. Pracující měli daleko více možností cestovat po světě, než mají dnes. Tehdy se bez větších finančních problémů podívali do socialistických zemí a s menšími komplikacemi i do kapitalistických. Občané kapitalistických republik neměli také zcela volné cestování do socialistických zemí, byli např. školení a byli především daleko více omezení finančním nedostatkem a bídou, kterou pracujícím samotný kapitalismus přináší. Pokud buržoazie tvrdí, že za socialismu pracující zotročoval plot nabitý elektrickým proudem, který byl překročitelný, dnes pracující zotročuje finanční kapitál, který se tak lehce jako plot překročit nedá!
Buržoazie samozřejmě používá řadu demagogických ,,argumentů“ o zotročení Československa za socialismu. Nemluvím o žvástech, že prý StB vraždila nepohodlné osoby, o lžích ohledně politických procesů či o nesmyslných lžích o vraždění emigrantů na hranicích. Princip je však ten, že zatímco socialismus udělal z otroků svobodné občany Československa, kapitalismus Československo zničil totálně a ze svobodných občanů udělal žebráky a otroky. Právě proto, že kapitalismus dnes zotročuje několik milionů pracujících v ČR, vymýšlí zotročování za socialismu. Lidé si musí uvědomit, že za socialismu byli svobodní, že byla dodržována základní lidská práva, kdežto dnes jsou základní lidská práva totálně ignorována. Kdo tedy zotročil naší zemi? Nebyli to komunisté, nebyla to StB, nebyla to Pohraniční stráž. Byl to finanční kapitál v rukou vykořisťovatelů a zlodějů. Protože v režimu, kde peníze znamenají vše a člověk nic, se svobodně žít nedá! Jen ta země je svobodná, ve která není vláda kapitálu a buržoazie. Ve které si pracující vládnou sami se svou vůdčí silou – komunistickou stranou!"
Zajímavej článek. S většinou se dá souhlasit.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 03:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prehnane. Na obe strany.
Zaslepenost znici KAZDOU myslenku.
Utúlien aurë...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7118
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 10:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haló noviny?
NASA Team is ready for launch.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 11:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je snad i na Haló noviny trochu moc

Dal jsem jednu neotřelou pasáž z toho do Googlu a vyjelo mi toto:
http://www.komsomol.cz/clanky/1795_zotroceni.html

A musel to zplodit nějaký ideologický manipulátor, který by byl schopen sepsat článek třeba i o tom, jak Třetí říše vlastně ohromně osvobodila Židy, protože je zbavila starostí s majetkem a uchránila před neřestmi jako lichva, spekulace a nezřízený život
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 12:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek je ve špatném tématu, má být o téma výš, ve vtipech.
takymamvlakyrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.46
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 17:37:27    Odkaz na tento příspěvek  

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.......nedaří se........

Když vezmu jen tu první větu se žvásty o zemědělské velmoci. Tak přesně tihle zasranci nám dluží nájem za téměř 40 let bezplatného užívání půdy, hospodářských zvířat a vybavení. Když začneš konečně splácet nájem holoprdelníku?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7119
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 19:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

horší než autoři takových blábolů a jejich šiřitelé jsou ti, co jdou v druhém sledu: technologové moci, udavači a manipulátoři, co se rychle zorientují a ze žvástů pro masy vyrobí osobní výhody. Takoví jsou v každém režimu, co je nějakým způsobem deformovaný.
NASA Team is ready for launch.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.184.0.20
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 23:10:31    Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik:"No jo, termitologie není moje gusto... "

To je vidět. Studuješ mravence? Naprosto ničemu opravdu ještě nerozumíš.

Jak může zdejší admin vůbec nechat dělat tyhle děcka moderátory, to mi hlava nebere!!!
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 23:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou tam zajímavé články i jiné. O tom jak se zloději chystají na Venezuelu s převratem a jak se zmocnili libyjské ropy. Všechno to pěkně sedí. Děs běs, co se to děje a jak finanční mafie je schopna i válčit, jen aby získala majetky, ropu a mohla zotročit obyvatele zemí.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4429
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 00:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, nejsem si jist, zeptám se. Odpověď na slušně položený dotaz zde není problém dostat, jak bylo před chvílí prokázáno.

Jen jistý pan host, který zjevně vždy vše ví perfektně, odolati nemůže a kopnout si musí, ať jde o kohokoliv. Jinak by zjevně porušil své krédo, protože velká část jeho příspěvků na fóru se skládá právě z napadání. Jo, občas se objeví i věcný příspěvek, ovšem v poměru k napadajícím jde o zanedbatelné množství.

A speciálně pro vás, slovo "termitologie" jsem použil zcela úmyslně, ve střízlivém stavu. Písemná analogie ke slovu "terminologie" se přímo nabízí. Prskejte si teď jak chcete, vím, že jde o slova s úplně odlišným významem, ovšem na smysl odpovědi to vliv nemá. Kdo chtěl, pochopil, jak to bylo myšleno. Kdo nechtěl, ať si klidně pukne.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.184.0.20
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 00:25:32    Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik, zbytečně se pokoušíš vykrucovat. Ty jako Šari. Jste na tom stejně a těch stop jste tu všude zanechali stovky. Klidně se vztekej, ale nepomůžeš si stejně.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 00:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předchozí 3 příspěvky sem byly přesunuty z Otázek - zodpověz, kdo víš a znáš.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 18:14:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pro obveselení publika raději zmíním nějaké nové hist. poznatky o příbuznosti komunismu a náboženství, konktétně tzv. eschatologie. Ten eschatologismus šel u některých revolucionářů z počátku minulého století tak daleko, že revoluci nepokládali za dovršenou, dokud z hrobů nevstanou všichni mrtví. Např. ruský filosof N.F. Fedorov ve svých spisech z přelomu 19/20. století rozpracoval projekt vzkříšení mrtvých za pomoci (tehdejší!) vědy. Podle Fedorova komunismus nedosáhne skutečné rovnosti, pokud nebudou vzkříšeny všechny předchozí generace, které svou prací umožnily jeho triumf. Pokud by nedokázal vzkřísit mrtvé, byl by jen dalším vykořisťovatelským systémem, který požírá životy těch, kteří žijí dnes, ve jménu životů těch, kteří budou žít v budoucnu. Má-li být tento poslední zbytek vykořisťování - a spolu s ním i posl. zbytek soukromého vlastnictví, jímž je osudem vymezený čas k individuálnímu životu - odstraněn, musí komunismus ovládnout nejenom prostor, ale i čas. Svůj projekt oživení mrtvých Fedorov domýšlel do důsledků, např. navrhoval, aby těla všech zemřelých byla dočasně umístěna ve zvláštních muzeích, kde měla zůstat do té doby, než úroveň vědy umožní jejich návrat k životu.
Na Fedorovovy utopické spekulace navázal ruský vědec K.E. Ciolkovskij, který chtěl problém s tím, kam umístit vzkříšené mrtvé, řešit kolonizací vesmíru těmito "zombiemi". Z jeho technických návrhů na praktické řešení tohoto problému později vzešel sovětský kosmický program. Z těchto podnětů se tehdy dokonce rozvinulo avantgardní hnutí Biokosmistů-Imortalistů, kteří byli po Říjnové revoluci dokonce zastoupeni v petrohradském sovětu a kteří dosažení nesmrtelnosti pokládali zároveň za cíl i podmínku nové komunistické společnosti.
To by i vysvětlovalo, proč bolševici nechali Lenina a pak i Stalina nabalzamovat a uložili je v mauzoleu. Možná je chtěli někdy vzkřísit. V sovětském Rusku se také dělaly drastické pokusy např. s uříznutými psími hlavami, které ještě nějaký čas "žily", když do nich pumpovali krev, prováděl se výzkum klinické smrti atd. To vše dávno před objevem klonování organismů.
Je zajímavé, že bolševici neplánovali použít armádu vzkříšených "zombií" pro silové šíření komunismu do zbytku světa - nebo že bych si toho zatím nevšiml?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 02:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/60259.html
Tady je článek, jak se útok NATO na Libyi připravoval již v roce 2007 za účelem krádeže majetku libyjských pracujících. Takže místo bytů zdarma, zdravotnictví zdarma a škol zdarma čekají Libyjce bezdomovectví, tržní nájmy, nedostupné školství a zdravotnictví a slumy. Hald se z Libye stane ta pravá pravičácká nefalšovaná země alá TOP09.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 07:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwhell- tyto pokusy se, soudruhu, dělaly už ve středověku, typicky kat Mydlář + ,tuším, Jan Jesenius, jenže ne se psem, ale s popraveným lumpíkem........

3x Honzík - eště něco, prosím........
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 08:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwhell - on ani ten soudruh není ruský, nýbrž německý - partaigenosse- a díky Marxovi se tam vyskytl mnohem dřív. Stejně jako cogwhell je chladič v reakční věži při výrobě sody Solvayovým způsobem. Například. Ciolkovský byl, myslím, vůbec praotcem kosmonautiky i raketového pohonu, pominu li Číňany. A sekty a hnutí rovněž nejsou ruskou specialitou ani vynálezem - viz například adamité a další desítky a stovky sekt, hnutí, tajných spolků usw, usw.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:32:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ale uznejte, kam se křesťanská/katolická "armáda Kristova", muslimský ráj plný džihádistů či jiné trapné náboženské mýty o posmrtném životě hrabou na tuto komunistickou vizi armády zombií osidlujících Vesmír.
Trochu mi to připomnělo závěr krásného starého německého filmu "Strašidla ze Spessartu".
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 11:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwhell - jo, to je pravda, jen není vše černobílé. Na vojně /1972 -74/ jsme měli podplukovníka fronťáka, který nám vždycky říkal: ,,Chlapci ,všechno co končí na -ismus stojí za h..... " A nebyl daleko od pravdy. Snad proto byl,ač ověšen řády, jen velitelem roty...... A že se v Rusku blblo na kvadrát, je mimo jakoukoli diskuzi. Jen si myslím, že to nebyl zas jen s Ruskem spojený jev.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 12:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je obecně i bez výstřelků typu toho Fedorova pravda, že komunismus velmi silně připomíná náboženskou víru - má svoje dogmata, svoje svaté (včetně Svaté trojice), svoje kajícníky, hříšníky, mučedníky, svoji duchovní a svoje inkvizitory, celou hierarchii... svoje přikázání a hříchy, svoje Písma svatá, posvátné relikvie, svoje svátky a procesí, v podstatě i svoje bohoslužby...

A hlavně to, jak ke komunismu jeho vyznavači přistupují, jak na jejich víru nemá vliv skutečný stav okolo ani nové poznatky... jak zločiny a krutosti spáchané ve jménu komunismu přehlížejí nebo holt omlouvají tím, že to bylo v zájmu správné věci, omezování lidských práv že je potřeba pro obrácení všech na "jedinou správnou cestu".

Ne, není to náhoda, že se komunisté tak ostře a bojovně stavěli proti křesťanství - je to konkurenční víra.
M.Kunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 16:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: ono se dogma dá udělat i z vaření knedlíků. Podívej se na dnešní "neviditelné pařáty trhu" "ekonomické zákony" apod. - ty dnešní kecy si mnohdy s těmi minulými nezadají (jen my to často nevnímáme, protože to považujeme za normální, standardní, pravdivé). Holt čas ukáže.
PS: všimni si třeba nadužívání slova manažer a co mají někteří lidé na vizitkách (církevní i kom. hierarchie hadr). Pravda, zatím nikdo nemá na nedávnou zahraniční návštěvu, kde se na vizitce skvěla funkce "hlavní expert".
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediny skodlivy "ismus" je FANATISMUS.
A je uplne jedno jestli politicky, nabozensky nebo jakykoliv jiny.

Staci se podivat o par temat vyse na "modre" a "zlute" a clovek zacina pochybovat o tom "sapiens" za rodovym jmenem.
Utúlien aurë...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arctia - myslíš? jak se liší sadismus fanatický od nefanatického ? Například.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:15:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ad M.Kunt - k těm titulům - taková hříčka v angličtině: http://www.bullshitjob.com/title/
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 23:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo chtel, pochopil.
Utúlien aurë...
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 23:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: "Future Directives Coordinator". TAK TO CHCI DELAT! :-)
Utúlien aurë...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 17. září 2011 - 06:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arctia - jo, jen Ty jsi nepochopil, že mnohé ismy jsou škodlivé, nebo zrůdné i bez přídomku fanatický.
Mirda23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Umbrtka - Jaro nevidět

Skvost!
Umbrtka - Umbrtka

Turisas - Battle Metal
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6986
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že ano? Dobrou zprávou je, že zítra přijdou s dalším klipem. :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7130
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a všichni jsou natěšení na album, jako dělník, který se chystá po směně ve škodovce (samozřejmě plzeňské, pokud možno předsoudkovské) vyměnit v Domě kultu mzdu za pivo, prejt a vepřové koleno...

(Fajnšmekři si samozřejmě pustí vysoce prachmatickou a skartografickou verzi.)

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NASA Team is ready for launch.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7133
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 11:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je to tu: Nový umbrtčí klip.
NASA Team is ready for launch.
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6988
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 11:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle album bude skvost.
Mirda23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 20:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle album bude skvost.

To nepochybně!
Umbrtka - Umbrtka

Turisas - Battle Metal
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 00:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/diskuse?id=251989&articleId=/krimi/245589-m uz-ukoncil-v-praze-zivot-pod-vlakovou-soupravou.html%3Fref%3DboxE &sectionId=3
Oběť kapitalismu dohnaná k sebevraždě díky kapitalismu, buržoazii, lidem typu takymamradvlaky apod.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 07:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč si vždycky když jsem něco napíšete zpomenu na Kim Čong Ila z Team Amerika http://www.youtube.com/watch?v=xh_9QhRzJEs při troše znalosti angličtiny s ním můžete soucítit

(Příspěvek byl editován uživatelem Pershink.)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 23:14:10    Odkaz na tento příspěvek  

I když Haló noviny zrovna nemusím, chtěl bych upozornit na tento článek: http://www.halonoviny.cz/articles/view/227551 který poukazuje na to, co ožebračuje a vysává nás všechny.
Modlitba katolíků u koryt zní: "Naplňte nám žlaby!" A tyto modlitby patrně budou vyplněny - na úkor užitečnějších věcí. Aneb - kam to vede, když se pánbíčkáři dostanou do mocenských struktur.
Pikantní je zejména to, že mnohamiliardová částka, o kterou budeme všichni chudší, byla zřejmě stanovena dohodou, tedy "vycucána z prstu".
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 23:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nakonec i Jiří Paroubek se probojoval mezi pravičáky určené k popravě. Proletariát mu určitě poskytne čestné místo a čas popravy po boku Miroslava Kalouska.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 17:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A budete věšet nebo střílet ?
A bude to s řádným soudem nebo bez ?
Wodě vale!
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 12:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych volila pro jistotu způsob likvidace takovej, budete popraven třeti způsoby: smrtící ijekcí, pověšen a následně zastřelen popravší četou.

To Jáchym a stroj: Hele vy..r se na soud, bez čumilů a beze svědků, na co, takovej gauner nepotřebuje soud, stejně dobré skutky nalézt nelze a těch zkaženej jako kozích bobků.

Tenhle způsob likvidace bych nepreferovala jen na Paroubka, ale i na další, kdybych je tady měla všechny vypsat, celý téma by na to nestačilo,to by byl zápis jako telefoní seznam.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 19:05:16    Odkaz na tento příspěvek  

A už je to tady - Zvací dopis: http://www.novinky.cz/domaci/247129-klaus-pozval-papeze-na-oslavu -vyroci-prichodu-cyrila-a-metodeje.html
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 19:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přinášíme zprávy: "Co čert nechtěl, naší republiku navštívil papež."
Wodě vale!
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 20:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Už prosím nepijte a pokud budete muset nechoďte na káčko, kdo má ten poprskaný monitor utírat.....
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 21:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Směrnice EU zakázala dětem bez dozoru nafukovat balónky a troubit na frkačky

Evropští úředníci totálně trotlovatí.
Requiescat in pace.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 22:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem tohle je sranda proti tomu co si ta banda čuráků vymýšlí třeba ve stavebnictví nebo strojírenství.
Wodě vale!
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.196.168
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:01:55    Odkaz na tento příspěvek  

Frkačky od 14 let?! CO?! Někteří od 14 let zažívají první sexuální zkušenosti, tak ať mi nikdo netvrdí, že mladí nevědí, že polikáním čehokoliv se mohou udusit. Co bude příště? Tetování na penisu: "Zákaz orálního uživání pro dívky mladší 14 let, může způsobit udušení"?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:47:51    Odkaz na tento příspěvek  

Ad nafukovací balónky a frkačky: Berte to s rezervou. Lékaři např. doporučují, že děti do 13-14 let by se neměly potápět s dýchacím přístrojem, protože ještě nemají plně vyvinuté plíce. Kouřit ale mohou?! Každý den totiž vídám v ulicích Prahy množství nezletilých cigaretových závislaček a závisláčků. (Začnou-li kouřit v dětství, s nejvyšší pravděpodobnosti se závislosti na cigaretách nezbaví až do smrti.) Tohle ale (aspoň v ČR) víceméně nikomu nevadí.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 21:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Pavel Večeřa: hele pinďoura si klidně může nechat potetovat už teď když to vydrží.

Cože od čtrnácti, já znám případy a příběhy holek, co už ve čtrnácti mají mimi.

To Cogwheel: mno vidíš, jak si některý zákony protiřečí, na jednu stranu lékaři tvrdí, že se děti v rozmezí 13-14 let nemají potápět s dýchacím přístrojem, že nemají plně vyvinuté plíce a na druhou stranu klidně kouří.

U nás v Hodoníně potkávám i klidně 10-11 smrady, chodí to tak třetí až čtvrté třídy, někteří požná i níž, ale v papuliny už má nacpaný žváro.

Jednou po mě chtěl asi tak 10 tiletej soplivec cigáro, povídám nekouřím, nemám.

Jo když začně tahle brzo hulit, tak se tý závislosti nezbaví do smrti, jestli ho dřív nezabije Rak nebo se neudusí.

A oni se zabejvaj takovýma ptákovinama.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7209
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 12:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlo + Trakce + Pocta Pánům mechanizovaných melodií = Umbrtka => Kraftvarg
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 16:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po cover verzi Kanikuly, resp. Luštěly jsem opět překvapen, Kraftwerk v metalovém hávu jsem nečekal
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 01:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak snížit nezaměstnanost na nulu? Jednoduše vydělit 16h směny na 2 8hodinové, 24 hodinové směny na 3 8 hodinové a hnedka přibude pracovních míst pro ostatní. Jenže to by nesměli všichni podnikatelé být zloději, protože jak víme z 16 hodinových směn se platí 8 hodin a dál se dělá zadarmo, máe řadu podniků, skoro všechny podniky, kde je běžné, že z 250h měsíčně zaplatí zaměstnavatel 170h a zbytek nic. Přitom ty další hodiny by mohl mít nějaký šťastný nezaměstnaný.
Je zajímavé, že minulé dny tu byla šílená probabišovská agitka v médiích. Tak třeba jeho monopolizace potravinářského průmyslu apod. je dost šílená. V řadě filiálkách multimiliardáře babiše se pracuje část směny zadarmo vždy a platí se jen maximální možný počet hodin, Hodiny navíc se neproplácí ani omylem a noví lidé se nenabírají neb je levnější, když to zaměstnanec v tu chvíli odpracuje jako otrok. Ale i ten otrok za tu práci dostal jídlo, Zaměstnanci našich velkolodějů alias velkopodnikatelů dostanou tak maximálně za chybu z přepracování pokuty a snížení již tak nízké mzdy.
Naše země je skutečně unikum. Hornické byty v našem ocelovém srdci vlastni uhlobaron. Nejsem si jistý zda vláda ČSSR tyto hornické a dělnické byty stavěla pro nějaké uhlobarony. O tom mi nic známého skutečně není.
Šířící se protesty ve světě mi dávají naději na skutečnou celosvětovou revoluci. Zdá se, že i propagandou zpitomělí pracující z USA dostávají rozum a chápou, že za jejich nezaměstnanost a dluhy můžou finančníci z Walstreetu a další bandy z této branže. Třídní boj se blíží.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 10:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Nejste reinkarnovaný Kuneš ? Ty vaše "příspěvky" jsou mu celkem podobné.
Příušnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 19:55:59    Odkaz na tento příspěvek  

K té přesčasové neplacené práci. Návrh ZP pro rok 2012 počítá v podstatě s její legalizací tentokrát už pro všechny zaměstnance.
Citát:
Stávající právní úprava: Zaměstnancům je možno nařídit práci přesčas max. v rozsahu 150 hodin ročně, současně však max. 8 hod. v jednotlivých týdnech. Po dohodě lze konat práci 8 hodin průměrně týdně.
Přihlédnout k práci přesčas ve mzdě (platu) je možné výlučně u vedoucích zaměstnanců v rozsahu do 150 hodin ročně, a to ještě za předpokladu, že jejich mzda/plat jsou sjednány smlouvou (tedy oboustranně vyjednány), nikoliv jednostranně stanoveny (zpravidla mzdovým nebo platový výměrem či vnitřním předpisem).

Navrhované změny: Je navrhováno, aby v případě, že bude mzda (plat) sjednána (tedy oboustranně dohodnuta) ve smlouvě, bylo možno přihlédnout k práci přesčas ve výši max. 150 hodin i u řadových zaměstnanců a do výše max. průměrně 8 hodin týdně (= max. 416 hodin ročně) u vedoucích zaměstnanců.

Česky řečeno: 150 přesčasových hodin máš jako řadový zaměstnanec ve mzdě, ve které tyto hodiny u značné části zaměstnanců zohledněny samozřejmě nebudou. A když, tak minimálně oproti stávajícímu stavu. Souhlasíš? Dobře. Nesouhlasíš?
Ono je to spíš k pláči.