K-report
 

Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 12. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » MHD v Jihlavě » Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 12. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:36:39    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Dokud nám budou vládnout na všech úrovních státní správy takoví odborníci, jako např. pan Joukl na kraji, Kodet na radnici apod. (podobné je to i v jiných oborech napříč všemi úrovněmi státní správy) Tak to v tomhle státě půjde stále více do ...

Slušní lidé do politiky nepujdou a když už se tam dostnou, tak se buď záhy stanou neslušnými a nebo jsou rychle odejiti.

Trolejbus do helenína je podle mého názoru také zbytečné zavádět, protože za Helenínem máš ještě Oba Beranovy, kam by ten autobus jezdil dál. Dneska končí dost velká část dvanáctek v Heleníně (více méně natruc, aby se Beranovanům ukázalo, že kdyby se připojili k Jihavě, tak by jim tam jezdila MHD stejně často) a jezdí v nich v průměru 0-5 lidí. Obsluha Helenína a Beranovů by se dala krásně vyřešit při existenci funkčního a propracovaného IDS, ale toho se na Vysočině také nikdy nedočkáme a velká část obyvatel okresů Třebíč a ŽĎár n. S. bude nadále se závistí sledovat fungující IDS JMK.

Za problém výstavby v Heleníně bych viděl neexistující bezepčné spojení pro pěší (cyklisty) s Jihlavou. V tomto ohledu se mi líbí stezka pro pěší a cyklisty z Telečské na Pístov, něco podobného v souběhu s II/602 k Tescu by bylo velice pěkné. Ale současná dispozice nově budované čtvrti směrem k Jihlavě toto moc neumožňuje.

Ad patníky: A ta mapa, která visí na těch info tabulích se dá někde koupit? Protože bez ní je celý ten systém k ničemu.

Kromě již zmiňované cyklostezky na Pístov neznám v Jihlavě žádnou smysluplně použitelnou cyklostezku, takže mluvit o nějaké koncepci je zcestné.

Jak mluvíš o té ulici Tyršova u Gymplu, tak kdyby tam zrušili to parkovište a udělali to místo něj, tak by to bylo ideální. Jinak bych rád viděl člověka, který to u toho gymnázia schválil. Současné provední naprosto neodpovídá normě ČSN 736110 PROJEKTOVÁNÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, kde minimální šířka chodníku je uvažována 1,5m (2*0,75m->pěší modul) + ještě bezpečností odstup 0,25 od budovy a 0,5m od pásu pro cyklisty. Nehledě na to, že při inzenzitách chodců jaké tam jsou, by měla bých šířka chodníku minimálně 3-4*0,75m, jako byla původně.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 15:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kodet u něj bych řekl, že není neslušnej, ale do politiky se nehodí, pač skoro nic neumí prosadit. Tak to vidím já.

Trolejbus do Helenína a přestup na autobus do Beranovů - potažmo Luka. V budoucnu. Teď samozřejmě ten trolejbus nemá smysl, ale jestli má být celé to pole zastavěné domy, tak se kapacita lidí zvýší.

Ta mapa by být měla, ale zatím jsem se o to nezajímal. Asi na infocentru.

Tak cyklostezky mají koncept. Třeba kolem Kauflandu se má napojit na Luka a na druhoustranu právě na tu na Pístov. Totéž ta na Březinkách - Luka. Asi musím počkat jak to bude vypadat, oni to s nimi nemají zase lehké, než se vyřeší majetkové vztahy. Tam chápu, že někdy ty cyklo vypadají chaoticky. Leč gympl je průšvih. Možná i ty Březinky, tam je to taky trochu o ústa. Ale raději vidím cyklostezku, kterou denně využije 500 cyklistů, než vyhřívanej trávník pro 1200 diváků jednou tejdně. (Jo nejvtipnější cyklo, která v Jihlavě je je u Swotesu, ta než začne, tak hned končí)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 15:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přichází další pravidelná reklama, nyní poprvé na Solarisech. Toto je asi nejhorší umístění. Osobně bych to viděl, že to bude na 69, 72, 73, 75 (pouze můj odhad). Zde přidávám vybraný vůz - 72. Vzadu nemá ani evid.č., asi ani nebude. Nebo při nejlepším ho někdo vystřihne z nějaké reklamy a bude na místě jako má 68. Potom se strhne.

..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 16:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62:

Zatím mají vozy - 80,77,76,72 ... možná něco přijde víc





Docela by mě zajímalo, jak si ošéfovali tu reklamu přes okno.
Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2733
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tak nevypadá to zle ta reklama. No tak už přišli na zadek. Teď čekám, kdy ještě najdou plenty.

tr62: S tím ev. č. máš pravdu, to zase budou výtvory. Škoda, že to nemá za úkol dolepit ta reklamka, protože ev.č. má vlastně "funkci RZ", čili na trolejbusu, narozdíl od autobusu, být musí. A na buse taky nepřelepí RZku.

Int: Reklama na skle být může. Neexistuje předpis, který to zakazuje. To jen Dráždní úřad kdysi dělal bububu, až si reklamky nechaly udělat posudek od Ministerstva dopravy a to zjistilo, že DÚ tak činit nemůže, protože neexistuje takovej předpis.

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:09:39    Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: To je reklama na jednorázovou akci na 14 dní, nedělal bych z toho takovou vědu...

Eugen: Jihlava není zase takové velké město, aby se zde zaváděly přestupy, na nosný dopravní systém v podobě kolejové dopravy (metro, vlak, tramvaj), takže přestup kdesi na poli v Heleníně je hloupost. Přestupní terminál musí mít aspoň nějaké základní vybavení. Ve velkoměstech jsou přestupní terminály vesměs u stanic metra, v civilizovaných IDS u vlakových nádraží apod. Akceptovatelné jsou i některé zastávky tramvají typu trať na Barrandov v Praze a nebo Jírova v Brně.

Eugen: Ohledně koncepce cyklistické dopravy v Jihlavě by to chtělo určit, zda bude město rozvíjet cylistickou dopravu jako alternativní dopravní prostředek k IAD a MHD, nebo jako ryze rekreační záležitost. Ze současného trasování to vychází jednoznačně pro rekreaci. V Nizozemí, některých spolkoých republikách SRN apod. se podíl cyklistické dopravy v modal splitu pohybuje v rozmezí 20-30 %. A ať nechodíme daleko za hranice tak města v Polabí jako Poděbrady, HK a Nymburk mají ten podíl cyklistické dopravy na přepravní práci taky slušný. Ale Jihlava leží na Vysočině (není to rovinná placka), zima je tu dlouhá takže nepředpokládám, že by se kolo stalo významějším dopravním prostředkem mimo rekreačního jezdění.

A cyklostezka u nákupní zóny je vzhledem k hustotě provozu a neukázněnosti účasnílů velice nebezpečná. (motají se tam po celé šířce komunikace chodci, in-line bruslaři, maminky s kočárky, cyklisté, pejskaři...) až si říkám že by tam měls stát příslušník VB a udělovat pokuty
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:25:48    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: S tím značením máš pravdu:

Podle zákona 266/1994 Sb. o dráhách § 36

Každý dopravce, který provozuje veřejnou drážní dopravu, je kromě povinností
uvedených v § 35 povinen

h) označit jednotlivá drážní vozidla nebo jejich soupravy určené pro přepravu osob s
výjimkou dráhy lanové, tramvajové, trolejbusové a speciální názvem výchozí a konečné
stanice (zastávky) a drážní vozidla bezbariérově přístupná cestujícím s omezenou
schopností pohybu a orientace mezinárodním symbolem přístupnosti, u dráhy tramvajové
a dráhy trolejbusové dále číslem nebo jiným označením linky, názvy zastávek čitelnými i
za tmy, dále evidenčním číslem vozidla na přední a zadní straně vozidla.

Pozn:. Slova „výchozí a“ zrušena zákonem č. 194/2010 Sb.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:27:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě napadá, nálepku vozíčkáře mají v Jihlavě jen Solarisy, nemýlim-li se, takže tím taky DP porušuje zákon 266/1994 Sb.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C943: No když tam bude přestup jen hrana hrana na vybrané spoje. Tak nemusí být zase tak velký terminál. Nebo Nové Domky a VB nechat Icomu a Malej obsloužit agregátem...

Cyklo jsou u nás dozajista jen rekreační, holt jak píšeš nejsme placka. Ta cyklo kolem Kauflandu je někdy hodně přehuštěná, ale dá se to, ono až se udělá druhej břeh a protáhne se dál, tak se to rozmělní.. Alespoň doufám.

Jo tak 21 Tr byly ještě před tím, než obdržely plošiny brány jako vysokopodlažní. Je fakt, že od namontování už jsou bezbariér. Ale teď už bych to neřešil, když to mají za pár. Jinak ta druhá cedule na Solarisu je celkem úsměvná jesi značí vozidlo pro nevidomé...protože ten dotyčný se na to bohužel stejně moc nepodívá..
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:57:51    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Na ale na 58, 61 a 24 Tr (u těch si nejsem jistý jestli to už nemají) by to stálo za to doplnit. Ten druhý piktogram má asi znázorňovat nevidomého, mají to i Intoura i Icomu a i jiní dopravci. Každopádně jsem slyšel i názor, že je to piktogram "vozidlo pro důchodce"

Velký Beranov přenechat ICOMu OK, ale jen při fungujícím IDS, tzn. cvaknu si lístek (nebo teda se obavím kartou) a na ten samej doklad budu moci po vystoupení v Jihlavě pokračovat třeba trolejbusem k Domu Zdraví.

Je třeba si ale uvědomit, že Helenín je typický satelit, se zástavbou rodinných domků, každá rodina disponuje nejméně jedním (spíše 2). osobními auty. To nejsou Březinky, kde na stejné ploše bydlí x-krát více obyvatel. Obsluha takovýchto satelitů je "noční můrou" dopravních inženýrů.

Ale přemýšlet o Heleníně je stejně k ničemu, když není vůle ani na ten HK, natož Bedřichov.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 19:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: Ještě 75
C 943: To jsou akce na 14 dní, reklama na 3 měsíce. Vozíček u Pendolín opravdu asi není, jen malý symbol vepředu u předních dveří.


Dneska parádní "přepadovka" U Tesly. A kolik si jich vytahali, slavných černo-černých pasažérů.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 18:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62: Když už jsme u přepadovek tak dneska chytali Na Brněsnkém mostě směr náměstí. Jedu si takhle vozem 79 a do vozu vpluli revizoři a polovina lidí co byla ve voze si vystoupila páč neměli jízdenku
Jinak 208 už dostala ev.č. a nejsou to žádný kostrbatý čisílka z reklam,ale poctivý vytisknutý čísla.
Ještě k těm nálepkám: z Výroby je měli pouze Citelisy ev.č. 213 a 214.Pak obě dvě dostali CVR a čert ví jestli tam ty nálepky zůstali anebo ne. Jinak Citelisům a potažmo 24Tr by ty nálepky docela slušeli.
Můj VDP

Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní napojení nových domů nad Helenínem nakonec vyřeší město. Jenže se má změnit trasa MHD
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy ale přemýšlejí bez návazností
U vedení města a našeho Dp běžná praxe
Můj VDP

C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:57:42    Odkaz na tento příspěvek  

"Zastávka pro směr od Velkého Beranova do Jihlavy by byla totožná se zastávkou pro opačný směr – to znamená v obou směrech by autobus zajížděl k zálivu souběžnému s krajskou silnicí." Nějak mi ta věta nedává smysl. V Jihlavě jsou letištní autobusy s dveřmi na obou stranách? Jsem si nějak nevšiml.

Asi tím autor chtěl říct, že by se zastavovalo v existujícím zálivu směr VB, kde se zastavovalo do doby než se vymyslel ten současný zlepšovák (tak 12-15 let zpátky tipuju)

Zato si pamatuji na událost, která se udála cca před 8mi lety, kdy se opravovala silnice na vjezdu do Helenína a autobus asi 2 dny zastavoval v původním zálivu. Tehdy tam auto usmrtilo nějakou ženu, která vystoupila z autobusu a přecházela silnici.

To je přesně důsledek situace, kdy se postaví nová čtvrť a na dopravní obsluhu se zapomene. Ale někdo přece musel vydat stavební povolení aten dotyčný úředník by to měl nyní vyřešit.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 22:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C943: Někdo snad schválil územní plán, ne? Ale když na magistrátě na územním plánování chybí někdo s dopravním vzděláním nebo alespoň praxí, tak to je pak špatné. No chci je vidět mistry jak to vymyslí. To bude problém tady v Helu, ale stejnej bude Na Člunku.

No a ještě odbočím. Teď se staví 50 domů pro tak 3 lidi dejme tomu, pak je v plánu 100 domů zase tak pro 3 lidi. Plus tam něco stojí, je tam škola. To se furt ten trolejbus nevyplatí, když tu máme trolejovou síť?
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 08:45:59    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: No s těmi odborníky namafistrátě to sedí...

Ad Trolejbus: Sám píšeš 150 domů x 3 osoby = 450 osob. To odpovídá počtem osob 3 panelákům Na Kopci v dobách normalizace. K tomu je třeba přičíst že 98 % z lidí, kteří budou bydlet v Heleníně bude používat osobní automobil.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 08:46:58    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za překlep, patří tam samozřejmě "na magistrátě".
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 13:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jestli to bude podoba konečná nebo se dál bude rozvíjet, tak bych ho furt nezatracoval.. Navíc nevím, jestli ta stovka domů budou jen vilky... Tak by nebylo od věci tam mít infrastrukturu připravenu. Je ale další věcí, že by si to žádalo výstavbu nějaké měnírny, protože už takhle mají Březinky málo šťávy.
Jako nechci být nějaký notorický zastánce trolejbusu do Helenína, ale když už se staví nová silnice a jestli existuje nějaká ta sleva na výstavbu s budoucí elektrifikací, tak by nebylo od věci, to alespoň připravit. Vždyť i Vrchlického prý vyšla lednějí, protože se v projektu počítalo s elektrifikací.
Sice jsem tedy počítal nově 450 lidí, ale Na Člunku už nějací lidé bydlí, plus přičíst část sídliště Demlova a v Heleníně taky už někdo bydlí a je tam střední škola a možná do budoucna i vejška. Sice to pořád nění moc lidí, ale jak říkám, vozidlo snad nemusí jezdit z konečné už přecpané.

Ale raději uvídím zadrátovanou Vrchlického a Bedřichov.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 19:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase pár reklam

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 09:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Éra originálních skel (jako ND) na Solarisy z firmy Glaspo končí. Asi moc nákladné. Tak se to bude dělat po domácku. Už opět stojí vůz s vysypaným sklem, který vysklil kamínek od strunové sekačky.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 14:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62: Snad jen dodám, že to je "tvoje " 78 a nebyl to kamínek od strunové sekačky, ale od malého traktůrku (od jeho sekačky).
No a naco dávat drahý originál, když to jde nahradit mnohem levnějším, ale stejně kvalitním sklem...
Mysli ekonomicky...
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 19:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Já vím, co to bylo za vůz. A když to vezmu kolem dokola, tak je to to stejný, né? Akorát čelní se bude muset objednat originál (pokud by k něčemu došlo).
P.S.: Já si za rozdíl od někoho žádné vozy nepřivlastňuji, protože žádný nevlastním a není můj majetek.

Když se budou prodlužovat tarifní úseky, bude DP kvůli této "prkotině" opět tisknout jízdní řády a lepit na zastávky? Bude teda změna od 1.7. toho A a E?

Jihlava plánuje nákup minibusů


(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 01. června 2011 - 20:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem tady několikrát psal, že tarif se počítá podle JŘ ( to je na zastávce ta cedule, kde jsou vypsané zastávky a časy), pokud se změní počet zastávek, změní se i cena za projeté zastávky a stejně, pokud se změní tarif musí se změnit i na JŘ.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 15:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve středu na 20601 byla 328.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 19:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl někdo dnes na setkání obyvatel s primátorem? Téma doprava .. Pokud někdo byl, tak napište postřehy a podněty, které se tam prodiskutovaly
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2739
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 22:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je toho vela, co se tam propíralo.

Nejprve byla prezentace, co vše se chystá.

- křižovatka U 3 věžiček dostane inteligentní semafory.
- postaví se most přes přivaděč u Pávova
- udělá se sjezd z přivaděče u Baumaxu (tam to bude veselé, pač v budoucnu bude i nájezd..)

obchvaty
- vnější: od Ráje k Helenínu, pokud dá město,kraj,stát peníze. A v budoucnu se bude dělat silnice, že se vyhne N. Domkům a vyjede těsně za nima.
- vnitřní obchvat: Od křižovatky u Tesca dále na Kosovská, JE a dále na Sasov a obloukem až na ulici u Cvičiště -> Hamerníkova -> Terminál -> Rozkvět.

stavby
- parkovací dům za Billou
- prodloužení Vrchlického v r. 2013 - DP musí dodat trasy linek a jízdní řády.
- terminál: zběžně etapy, snad financování EU, v operačním programu na léta 2014-2018. Nejprve bude nultá etapa - sítě, silnice a trolejové vedení s konečnou. Ale kdy to bude???

- no a ještě preference - jízdní pruhy - cyklista a mhd v jednom.

A pak byla diskuze.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
123host45
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.151.64
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 10:42:33    Odkaz na tento příspěvek  

Semafor u 3 věžiček je výborné rozhodnutí.
Prodloužení vrchlického-tak MHD výhledově.O trolejích nic nepadlo,že?
Pruhy pro mhd-stejně nebudou tam,kde by to bylo zapotřebí.Padla jakási představa jejich realizace?
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže problematika MHD se moc neřešila
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2740
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 17:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo zapomněl jsem, že se bude dělat křižovatka S.K.N. a Vrchlického do toho pole a napojí se to na bývalou silnici směrem na to JZD, či co to je a bude to ústit na výpadovce na Rantířov na té stávající křižovatce v "poli"... ale teď jesi nekecám, to mě někdo doplňte.

MHD se řešila tak jako zběžně. V souvistlosti s Vrchlického, že teda nové j.ř. Pak terminál a ty dráty k němu. Jinak zastávky jestli se budou dále bezbariérovat - tak prý vždy v rámci revitalizace nějakého území (viz Vysoká atp..) Pak se teda řešil plyn a že budou snad v roce 2013 plynové minibusy (padl název MAVE, ale to jen tak pro orientaci). No a prý by se mohli dát i na noční linku.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 11:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle MHD zadarmo? Padlo na diskusi s primátorem
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 18:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MHD zadarmo? no to už bysme se hnědočechů ve vozech nezbavili a navíc revizoři by ztratili smysl.Ohledně pruhů vyhrazených pro vozy MHD: dokud byla Okružní čtyřproudá tak by to realizovat šlo,jenže když se tam naflákali ostrůvky,který sou tam úplně na (vy víte co) tak jako nevím kam by ten pruh nacpali.Jinde si ty vyhrazený pruhy ani neumím představit.Co se týče oblasti okolo City parku, tam by to bylo taky o moc jednodušší kdyby se tam neudělal chodník,kterej je pomalu širší než vrata od vozovny. A stromečky co jsou tam vysázený snad nepotřebujou na úrovni země kolem sebe kilometr místa.Je jasně vidět,že za poslední desetiletí se v Jihlavě při výstavbách a úpravách myslí asi fakt a ne hlavou.
No a co se týče parkování v centru: Ono tam parkovistě bylo dost velký (naproti základce na Křížový) Jenže pak se tam začli s*át investoři že tam něco postaví,město jim ustoupilo,parkoviště se zrušilo,pak se do toho ještě připletli archeologové,který se tam měsíc rejpali v hlíně,aby našli sto let starej střep a měli radost jako malý děti. Pak zájem investora jaksi opadl a od tý doby je to tam nevyužitá plocha,která zarůsta plevelem. Kdyby se tam postavilo něco na způsob parkoviště u Billy tj.dvoupodlažní parkoviště kam by se mohlo v pohodě vejít nějakých 300 aut tak myslím,že by mělo město o starost míň a nemuseli by se dohadovat o nějakým parkovacím domě. Toť můj názor na témata zmiňovaná ve výše prezentovaném článku. Můžete souhlasit můžete nesouhlasit. Howgh domluvil jsem
Můj VDP

C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 20:15:42    Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: Okružní je kapitola sama pro sebe, ale ten čtyř pruh tam není jen tak z rozmaru města. V roce 2006, kdy se ta rekonstrukce dělala, se tam přidalo i pár nových přechodů, a ty by na tehdejším čtyřpruhu udělat nešly, resp. šly, ale taky by to nebylo optimální řešení.

Brněnský most je dostatečně široký na to, aby se tam vešel vyhrazený pruh pro MHD, doporučuji zajet se podívat do Brna na ulici Úvoz vedoucí z Mendlova náměstí nahoru na Konečného náměstí, tam vyhrazený pruh pro MHD dobře funguje.

Postavit parkovací dům na Křížový je ještě větší hloupost než u Billy. To už ho rovnou můžeš postavit uprostřed náměstí. V celým civilizovaným městě se přemýšlí, jak dostat auta z center měst, jen Jihlava se nejspíš vydá opačnou cestou.

A poznámka na závěr: Jen absolutní diletant by stavěl parkovací dům v místě, kde je dnes parkoviště, které zeje celodenně prázdnotou
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 21:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Já nemluvil o parkovacím domě.Pod pojmem parkovací dům si představuju betonovýho strašáka o čtyřech až pěti podlažích kam se nacpou neskutečný kvanta aut. Já mluvil o Dvojpodlažním parkovišti,který by bylo asi tak poloviční výšky než okolní domy v Křížové ulici. A zase když si to tak vezmeš tak kde jsou ty parkovací místa dostupnější k centru? V Cigánově u Billy nebo v Křížový?
Můj VDP

C943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 21:56:54    Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: Mezi dvoupodlažní a čtyřpodlažní hromadnou garáží už zase takový rozdíl není. Vždy to bude obluda, která generuje pro život obyvatel města samá negativa, tím spíš, pokud je umístěna v centru města.
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 22:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zajímavé, ani slovo o tom, co se venku děje ...

Na linkách B a BI jsou nasazeny od 20:00 autobusy, které postupně všude vyměnil jeden člověk. Dělá se skutečně oblouk u Hřbitova.

Jinak venku jsou (byly) vozy - 333,334,333,338 a 294 na noční.
Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 22:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: Už asi půl hodiny na stránkách..
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 22:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, taky jsem to zjistil. Ale tak sem si to taky zaslouží se zmínit.
Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 08:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pruhy pro MHD,nedokážu si je v Jihlavě představit.Když jsou skoro všude dva pruhy a další se tam nevejdou kam by se daly?Parkování v Křížové zas není tak špatný nápad.Jinak MHD zadarmo to asi ne ale tak za poloviční cenu,pak my MHD měla více cestujicích,ale když se vyhazují peníze tam kam nejsou potřeba,pak se nemužeme divit že na MHD není více peněz.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 10:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jízdné zdarma.. Jako v podstatě, když vemete ten Frýdek-Místek, tam prý dávají 75 milionů/rok. Srovnatelně velké město. Tak když si vemete, že vám odpadne placení - servisu všech odbavovacích věcí (strojky, automaty), nemusíte platit revizory, servisáky, co se o to starají, pracovníky na pokutách, předprodej. Tož pak těžko říci, jestli zdarma, či ne. Ale to je jen myšlenka. Zase to tak neberte vážně.

Hřbitov: BI stopa je v novém. Béčková, tam ještě ani nejsou připraveny úchyty. Jinak všechno dělali naši dráteníci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 13:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotografické doplnění předchozích příspěvků:


Takhle dopadla 73 na pravým boku po sundání reklamy:

EDIT: a 76 vzadu přišla o reklamu na Bonsaie,ale to co je nalepený přes okno tam nechali.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinsvec.)
Můj VDP

Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 14:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odboráři v pondělí totálně zablokují dopravu po celé zemi, nejvíc to schytá Praha. Jihlavě asi nic nehrozí, co? Když máme hojný počet lidí v odborech... mě se vždycky líbí, že všichni řidiči nadávají na podmínky a na plat, ale že by šli do odborů MŘ to ne.

Je zajímavé, že když se jezdí autobus, tak na noční je skoro vždy 294.

Martinsvec: Nechci tady nic naznačovat, ale myslím, že výstava ještě neskončila, takže může být stržena neprávem (nebylo vidět evid.číslo). Těžko říct, anebo se jedná opět o místní "tuning".

Přidávám ilustrační foto ze včerejší akce U Hřbitova.

..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 14:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62: Na mě se nekoukej Já tu 76 viděl jenom z paluby trolejbusu č. 67.Sice se mi ty reklamy tam nelíběj,ale nesnížím se k tomu,abych jí strhnul. A výstava byla do 5.6. tudíž už je po ní
Můj VDP

Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 14:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, ale myslím si, že nejkratší reklama je na 3 měsíce. Ale nevím, nevidím do toho.

Jinak 62 už nemá "klasický" zvuk za jízdy (jako 63, 64, 65), ale po novu jako 66 a 67. Je to krásně tišší.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 15:02:27    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem jen zvědav, zda dratenící odvedli takovou praci, aby ten nový oblouk u hřbitova vydžel také 50 let jako ten starý.
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 15:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No my ostatní odboráře podpoříme vylepením letáků v busech na podporu stávky ,protože by nás tady stávkovalo maximálně tak asi 5 asi jsou jsou všichni spokojeni Já teda ne!Máme asi 100ks letáků.
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 09:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stále na stránkách DPMJ postrádám vyjádření ke stávce - ostatní DP mají alespoň větičku, že se připojují pouze symbolicky.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 11:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák062: Člověče, mysli! Nevím, kdo konkrétně dělá web DP (Depemje???) , ale určitě to není nikdo z těch, kteří by se stávkou souhlasili nebo je nějak zajímala. Takže proč by se o ní zmiňovali? Pokud by k tvorbě stránek měl přístup třeba Mára Řezáč, věř tomu, že by tam o ní bylo věcí dost.
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
123host45
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.205.149
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 12:31:50    Odkaz na tento příspěvek  

ať si odbory založí své www.stránky.cz
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 12:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestující mají právo vědět v jakém rozsahu bude jezdit MHD ... Např info o symbolickém připojení ...
Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 13:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím,že to dopadne jako v roce 2008: Cedule za oknama s tím,že se připojí trolejbusy houkáním a nakonec se na to každej vykašle.
Můj VDP

Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 13:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhradník: Pokud by byla nějak omezena doprava, cestující by to jistě věděli. Pokud není, nic se neděje ne?
Trolej79 má pravdu, pokud by chtěly odbory (ale odbory MŘ) vstoupit do stávky, podpořilo by je kromě členů jen pár lidí. DPMJ je specifická organizace řízená (nebojím se to říct) jakousi mafií, kde kmotr Don V. a jeho consigliere pan F. určují pravidla hry i za pomoci vyhrožování a šíření strachu. Pomáhá jim i tzv. "odborová organizace" řízená panem M., která hájí práva ne zaměstnanců, ale těch, kteří jsou loajální s kmotrem a jeho podřízenými zástupci. Přirovnal bych je k společnosti zřízené nějakou jinou společností za účelem praní špinavých peněz. ( V tomto případě organizaci zřízenou vedením DP k prosazování svých názorů). Většina lidí se bojí, proto jen mluvit o stávce je takřka nemyslitelné.
Mám svou práci velmi rád, chci ji dělat dál a doufám že budu. Se současným stavem by se dalo leccos udělat, ale bez aktivní podpory zaměstnanců (hlavně řidičů) to bohužel nejde.
No a vo tom to je...
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 17:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14:Svatá pravda líp si to napsat nemohl a ted už na netu píší,že v po se stávkovat nesmí až prej ve středu,že tam musej bejt mezi vyhlášením a stávkou 3 prac.dny dle zákona asi čas na masáž zaměstnanců a mrzí mě ,že to na odborový centrále žádnej právník nevěděl.
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 17:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jednou já bych se s tím nemazlil a domluvil se s ostatníma odb.na stávce generální a rovnou.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 18:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do čtyř týdnů přistanou v Jihlavě 2 nové solarisy. Co se bude vyřazovat? Poslední tři 14Tr?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 18:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý fotograf: a společně s nimi 2 nejstarší 21Tr,ovšem u 48 jsem zaslechl jakési zvěsti,že by měla jít až jako poslední vůz. I když ta už se rozpadá před očima a to doslova. Jinak CNG Citelisy dojedou do Jihlavy 16.6.
Můj VDP

Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 20:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže i se sedmičkovejma karosama se budeme loučit, snad najdu příští týden chvilku a svezu se...

CNG citelisy mají koukám faceliftovanou viz odkaz
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 20:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: tak u sedmistovek je to snad jasný. Ta faceliftovaná prdel vypadá docela dost pěkně. oproti prvním Citelisům neskutečný pokrok.
Můj VDP

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6964
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 15:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Mýtě se povaluje pár Citelisů pro váš DP.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam