K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 04. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 04. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 14:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML636: Zatím ses tady nevzmohl na nic víc, než jen brečet, jak tě každej buzeruje a akorát ostatní urážet. Z tvých příspěvků mám pocit, že jsi v Praze jedinej řidič autobusu, kterej když odejde, tak už autobusy v životě nevyjedou.

Zajímavé je, že pozice dispečerů a kontrolorů většinou (nevím jak v Praze, ale v jiných městech je to naprosto běžné) dělají bývalí nebo i současní řidiči, kteří kdyby nedělali tohle, tak jezdí s autobusem bez keců dál stejně jako předtím. A zajímavé je, že kdo jezdil předtím, tak většinou jezdí dál jako brigádník, aspoň o víkendech nebo ve volném čase, takže znám na dispečinku několik lidí, kteří chodí do práce a většinu volných dnů jezdí s autobusem, a není to kvůli penězům, ale protože je to baví. Možná to někoho překvapí, ale i na dispečery za volantem chodí na kontroly technici jízdy.

To je divné, co? Oni se vlastně "buzerují" navzájem!

Možná by se někteří uživatelé měli přestat neustále litovat a měli by začít dělat, co se po nich chce. Pusťte si na YouTube píseň "Řidič, ten tvrdej chleba má" a zjistíte, že to samé, co tady řešíte, tu bylo už za socialismu. Je to jen o přístupu lidí.

Nedávno vyšel v Pardubicích příkaz, že se musí odstranit všechny nálepky a vylepšení z kabin vozů. Posádka, která měla jeden z nejudržovanějších autobusů protestovala a bylo jim řečeno, že ten autobus patří Dopravnímu podniku. I když jeden z řidičů mezi kolegy nadával, že se na všechno může vys..., tak stejně ten jejich autobus, i jejich nový přidělený vůz jsou neustále udržované nejlépe i bez samolepek.

Ještě něco pro ML636: Než se začneš do někoho navážet, tak si laskavě zjisti všechny potřebné informace. Řidičák na autobus jsem si udělal i přes všechny překážky, které nám zákonodárci vytvořili. Musel jsem tomu obětovat daleko víc prostředků, než lidi, co si dělali papíry před 3 lety, a stejně mi to za to stálo a nelituju toho.

Děláš ze sebe něco víc, že jezdíš s autobusem a máš ohromnou odpovědnost. Skuteční Řidiči, kterých znám dost, to takhle neberou. Odpovědnost si uvědomují, ale nemají potřebu o ní neustále přednášet a upozorňovat na to ostatní lidi, jen proto, aby si jich vážili. Pokud jsou řidiči opravdu schopní, tak je cestující dokážou ocenit i bez toho, aby je řidič upozorňoval, jak velkou odpovědnost má a jak je jeho práce nejtěžší na světě...

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 15:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno vyšel v Pardubicích příkaz, že se musí odstranit všechny nálepky a vylepšení z kabin vozů. Posádka, která měla jeden z nejudržovanějších autobusů protestovala a bylo jim řečeno, že ten autobus patří Dopravnímu podniku.
opravdu je několik nálepek či jiných maličkostí pro firmy tak podstatné, že se vyplatí vytvářet podobné příkazy a nasírat tim i jinak bezproblémové posadky ??? opravdu už v MHD všechno funguje tak perfektně, že je třeba se zabývat i tímto??
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 16:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak už napsal ve Farmě zvířat George Orwell: "Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější"
toť např. k úpravám zrcátek prvních Karos, jak bylo zmíněno. Vždycky bude někdo, kdo bude protěžován, ať už to dělá nadřízený vědomě, či nevědomě. I rodič protěžuje jedno dítě více (ikdyž to nikdy nepřiznají), kdo máte sourozence, můžete potvrdit. Prostě jeden si mohl dovolit více, než ten druhý.
I soudce bude stejný trestný čin posuzovat v každém případě jinak.

V mém bývalém zaměstnání nastaly změny, mně se nelíbily, tak jsem podal žádost a čekal, až budu přijat na nové místo. Při podpisu pracovní smlouvy jsem měl na výběr, buď přistoupím na požadavky zaměstnavatele a podepíšu, nebo nepodepíšu a půjdu jinam.
Jak říká kolega: "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Majitel vozu má poslední slovo, co na voze bude, nebo ne. Pokud něco chci změnit (rozuměj vylepšit) tak jdu za odpovědnou osobou, té oznámím svůj návrh a vyčkám na vyjádření. Pokud něco provedu svévolně, tak musím počítat s možnými následky.

Když mám dojem, že mé postihování je nepřiměřené provinění (modré ponožky "fasované" doma, apod), tak se mohu přece obrátit na odbory, které mají hájit zájmy zaměstnance.
Mám-li dojem, že odbory jsou nefunkční a že má představa o jejich fungování je lepší, tak mohu kandidovat, máme demokracii.

A příspěvek zakončím slovy klasika: "Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější"

humorná tečka: Kdyby volby mohly něco změnit, tak by je vláda už zakázala...
Makrelu neumeješ.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 18:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky bych chtěl vidět, jak těm "superdůležitým" úředníkum někdo vlítne do kanclu. Potom vyhází vše, co není potřebné k výkonu jejich práce, do koše a ještě jim za to strhnou prachy.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 21:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Nebo kam myslíte že jdou ty peníze strhané řidičům? Jdou v odměnách do chřtánů těm, co je strhávají.

Nemyslím, vím. Vezmi si kolektivní smlouvu a budeš vědět také. Vedoucí se strženými penězi nijak nedisponuje. V minulosti to bylo tak, že co strhl, rozdělil řidičům podle své volby. Nyní je to tak, že co strhne, rozdělí mezi všechny řidiče, kterým nic nestrhl. Tzn. jednomu řidiči strhne 300,- a rozdělí je mezi 300 řidičů co nic neprovedli. Na každého tak vyjde jedna koruna hrubého (vydobily to odbory v rámci spravedlivého odměňování). Poznáš to na svém platu? Jo a vždy platilo co se strhne řidičům, to se mezi řidiče rozdělí - vedoucím za nehty opravdu nikdy nic nezůstávalo. To je jen řidičská latina.

Tr_man: Možná to někoho překvapí, ale i na dispečery za volantem chodí na kontroly technici jízdy.

Mohu potvrdit. Říká se jim dopravní kontrola a o víkendech se zaměřují hlavně na brigádníky. Ale proti tramvajákům je to slabý odvar. Když si vzpomenu na kontrolu, kdy se mnou jel v tramvaji technik z Karlova nám. až do Trojský a pak mi začal vyčítat "chyby":
-Pane řidiči, co to bylo na Karlově náměstí?
-Co, kde na Karlově náměstí?
-Na křižovatce s Žitnou ulicí, tam jste brzdil na magnety!
-Jo, aha, náhlá změna znaku "Volno" na "Stůj".
-Kdyby ste se koukal na panáčka na přechodu, tak by to nebyla žádná náhlá změna. A v té Dlážděné, to bylo co? Tam jste ty čočky projel!
-Jo jasně, ale nemohu-li po změně signálu bezpečně zastavit před signalizačním zařízením, smím pokračovat dál.
-Ale tam se dá jezdit podle panáčka vlevo. A v těch Holešovicích, to bylo jako co?
-V Holešovicích? Kde?
-U nádraží. Proč jste tam v zastávce při stání bouchal magnetama?
-Protože v poslední zastávce před rozvětvením do Trojské se zkouší kolejnicová brzda.(pozn.: dnes už to neplatí, dnes se zkouší jen při střídání)
-To ano. Ale vy jste těma magnetama bouchnul dvakrát. po příjezdu do zastávky a před odjezdem.
-No jo, nebyl jsem si jistej, jestli jsem na tu zkoušku nezapomněl.
A letos to také nemělo chybu. Jeden den mi v cca 17:30 do tram nacouval blb v bavoráku a samozřejmě ujel (tram odřená za prvním podvozkem asi 30cm rýha). A druhý den byl u mne v jednu odpoledne technik se slovy: Pane řidiči určitě víte proč jsem Vás dnes kontroloval...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 02:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr man: Jak dojemné... Byl bych rád, kdybys mě neučil jíst příborem. Dispečery co navíc ještě jezdí, znám. Patří k těm lepším co se týká chování a přístupu k nám řadovým.
Dále potvrzuješ přesně to, co tady lítá celou dobu. Zrovna tebe bych za dispečera potkat nechtěl a můžeš mít těch řidičáků kolik chceš a můžou být ještě řidičákovatější, protože my jsme nemuseli tohleto a támhleto. Jsme snad proto horší řidiči?
Tahle arogance prskající z tvého příspěvku mi přesně připomíná ty mladé ambiciózní manažéry, co vylezli ze školy, plnou hubu teorie a idealistických tlachů a pak se bít do prsou jaký nejsem inovátor.

Skuteční Řidiči, kterých znám dost, to takhle neberou
Pak asi každý známe jiné řidiče.

P.S. Jen tak na okraj, mně se nic z toho co tady popisuju, nestalo. Jsou to zážitky od kolegů a to, čeho jsem byl na konečných svědkem. Já mám všechno v pořádku. Jen si dneska nejsem jist, jestli i to v pořádku už nebude příště hodnocené jako nějaká z prstu vycucaná chyba.

Těším se na další výstřelky Pana Mistra Řidiče. Jestli moje reakce zase vyzněla jako urážení, tak se hluboce omlouvám. To je fakt mazec. Ještěže nejezdím v Pardubicích. I když tady je takových šoto-optimalizátorů snad ještě víc. Jak se to hejbe a vrčí, tak to vždycky přitahuje nejvíc takových...
Rebel Yell
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 23:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Ještěže nejezdím v Pardubicích.

Tr_man tam také nejezdí. Ale zná to tam a možná i viděl na šoférce zápis z porady. Tam se mimo jiné řidičům připomíná, že v zimním období nelze nosit krátké kalhoty. Inu, ty předpisy jsou i jinde. A mají tam zvláštnosti, které nám tady připadají divné. Prostě všude chleba o dvou kůrkách.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4311
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 00:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: díky za upřesnění.
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska neobvykle vyjela 6599 na 196/197/198
Citelis 4ever!
Sor radši nebudu komentovat...
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 02:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaroslav Štěpánek má CITELIS 2AK 6854, ve svém laku. Ani na 110 nezůstanou B731+2 věčně
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5919
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 30. října 2011 - 16:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kejvačka: Vždyť už mnohdy drží pohromadě silou vůle. Vždyť je dobře, když přidá do sv= flotily něco novějšího. :-)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle troška toho domácího klackování?

Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 18:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celkem dlouho jsem neviděl 6360, jezdí ještě?
Podporuji soukromého železničního dopravce //REGIOJET
Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11

R.I.P Steve!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 18:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by nejezdila?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 19:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za info, já jen že jsem jí už neviděl v řádu let, tak mě napadlo, jestli třeba není po nějaké nehodě. Je stále v bílém, nebo šla do unifiku?
EDIT: Neměl by někdo foto toho Štěpánkova Citelisu?
Podporuji soukromého železničního dopravce //REGIOJET
Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11

R.I.P Steve!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 19:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je od loňského podzimu v unifiku, proto není tak nápadná
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 20:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí stabilně na 511 (poslední měsíc typicky 52-54.)

Mimochodem, co stojí za tím pravidelným odfukováním provázeným tou stašlivou rezonancí?
ZF axiomatika? SOR eliminace!
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krtek11: Tím, že je 6360 odlišná, uvažovalo se v loňském roce o jejím vyřazení!
Ovšem teď normálně jezdí - nejčastěji 271ku.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: Jedna důležitá věc, která je u některých kusů seřízena na nižší rozpětí jisté hodnoty a proto často opakuje činnost. Znalejší potomstvo páně Ládi Vodičky, co řidičák získalo za mnohem složitějších podmínek a jsouce tedy skutečnými šoféry, jistě rádo doplní. Nech sa predvedú.
Rebel Yell
Mpilat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem viděl 5739 na návěsu na cestě do šrotu....
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 17:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už se nám i na lince 103 prohánějí Sorky NB12

Přidejte se na facebooku na stránku TRAMVAJE V ČESKÉ REPUBLICE.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 17:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Coapk se děje, že ze 189ky stáhli SORky? Ani včera, ani dneska jsem tam žádmou nepotkal... :-)
Dispecer111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 17:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy nejsou vidět ani na 215. Asi to souvisí s tim že Kačerov vypravuje 125.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale přitom na Kačerov tuhle další přišly... Nu, asi si je nechávaj na horší časy...(linka 205)
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5627: Jinak včera jezdila na a-155/1 vrakosa 5728 a na a-124/2 vrak 5738. O víkendu tyhle dva vozy vidět, to je asi mimořádnost, ne?

Vidět tyhle dva vozy o víkendu mimořádnost byla.

Ve čtvrtek 5728 jezdila už jen ráno, protože vysílačka řekla "pá, pá" (oprava by znamenala výměnu kabelů od antény ve střeše a to už nikdo fakt dělat nebude). Ale i tak se dá vidět tu a tam něco zajímavého.

V tuto sobutu jezdily z Hostivaře hned tři "klacky" - 5738 (133/5), 5833 (155/1), 5897 (818/2).
Ale i ostatní garáže vypravují o víkendu staré sedmičky.

No a protože pro 5738 byl tento víkend poslední (prý jel v pondělí naposledy), tak ještě tři obrázky tohoto veterána.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Kolik 732 ještě v které garáži zbývá?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr man:
Klíčov-8
Kačerov-11
Hostivař-7
Řepy-3
Vršovice-3

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař: 5832, 5833, 5834, 5856, 5880, 5897, 7096
Řepy: 5885, 5898, 5905

Tyto i ostatní lze najít na Citybus.cz
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Jenže třeba právě 5738, o níž se zmiňuješ, je ve statistice vedená jako provozní, proto se ptám na aktuální informace.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2786
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 20:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odečti si 5738 a máš aktuální informace
AV 15-30
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2733
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak trochu k tématu.
Předminulý víkend

A ze dneška...

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7282
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 21:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z těch zbývajících klacků v Řepích je důležitej jenom 5898
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Svobodnik18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 21:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SORná nákaza se nám "konečně" rozšířila i na 154.. (tedy aspoň dnes jsem prvně zaznamenal..)

Omluvte kvalitu
http://busweb.xf.cz - autobusy Karosa, Iveco Irisbus a SOR
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 22:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ehm, kdy na 154 skončil monopol Vršovic ?
divný SOR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.116.186
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 22:15:00    Odkaz na tento příspěvek  

Velmi divné, já na 154/5 dnes viděl 7353 z Vršovic
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4324
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 22:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: proč je důležitá jen 5898?

Mimochodem, když se mluví o Řepích, vypravují ty zbylé tři fofr-klacky nějak pravidelně? lze na ně narazit na nějakých kmenových linkách?
Svobodnik18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 22:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, že 154 je doména Vršovic jsem úplně zapomněl. Vskutku divné. A zrovna nějakou B931, možná právě 7353, jsem nedlouho poté (cca 7.45) viděl manipulačně pádit někde u Hájů.
Vysvětlí někdo tuto anomálii?
http://busweb.xf.cz - autobusy Karosa, Iveco Irisbus a SOR
Jebo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 23:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to nic divného. 3641 je operativní záloha z Kačerova... Takže to vidím na poruchu 7353.

Pepa 103: Hledej na šejdrech z Knížecí nebo Butovic. Často 225, negarant 149. V neděli pravidelně bývá B732 na 197.
divný SOR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.116.186
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 01:18:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jebo: Díky, tím se to vysvětluje. Hlavně zmátlo, že u SORu s navolením služby naskočí i pořadí na pořadovce. Mít tam 71, tak není co řešit.Dobrou noc.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 08:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: Petr_k: proč je důležitá jen 5898?
Mimochodem, když se mluví o Řepích, vypravují ty zbylé tři fofr-klacky nějak pravidelně? lze na ně narazit na nějakých kmenových linkách?


Ta důležitost 5898 by mne také zajímala. Že by to bylo to její "pravidelné" nasazování na nedělní 197/3? (odj. ze Smíchovského nádr. 15:35, 16:35, 17:20, 18:35, 19:35, 20:35) Nebo jen fakt, že ze zbyvších řepských klacků je nejlepší? Já osobně myslím, že zajímavá je i 5885 (dvoustá GO v DOZu) a 5905 (i po GO má původní volant).

K vypravování v pracovní dny: jestli se nic nezměnilo, tak všechny tři vozy mají své řidiče v šejdrových turnusech. Takže by se měli vyskytovat tam, kam tento turnus řidiče zavane. Mimo zmiňované 149 a 225 jsem je vídal i na 167.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 09:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v brániku rozstřeléná 6694 odkaz
AV 15-30
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 09:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

foto na idnes :-(
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=krimi&c=A111102_073453_krimi_j s&foto=JS3ee48a_bus_vrbova.jpg
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
Dakob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 11:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SOR dopadl docela dobře na to, jak vypadá Honda - to jsem si myslel, že vydrží méně.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7283
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 12:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735 - Honzo, zrovna že ty se ptáš... aneb kdo s tím jezdí nedělní 197/3
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 12:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: díky za tip na 5898. To se jí pokusím chytit, vzhledem k tomu, že nedávno prošla opravou, tak by mohla vydržet nějakou dobu v provozu.

přidám jednu starší GO a jednu mladší GO. Jen mě mrzí, že DP nikdy nepřikročil k GO vozů typu B732.1654 z roku 1994 (č.5929-5968) místo starších vozů z let 1990 a 1993.

Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 13:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: Tento víkend by tam zrovna být neměl! Jinak, na výše uvedeném pořadí se na tom 5898 střídalo více lidí.
Zajímavý je ten 5885. Toho měl donedávna přidělen jeden letitý šejdrista a parkoval s ním na "VIP" místě na hale. Nyní však dostal 3580 a 5885 stojí venku. Naštěstí je stále na šejdrech a kromě již zmíněných linek je možné ho spatřit i na 108, 230 a 235. (Ten turnus je dost rozsáhlý a jsou v něm i "nízká" pořadí)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 15:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klobouk dolů před tou SORkou. Úplně jsem se bál otevřít článek, když jsem ji viděl na fotce při čelním nárazu a "dva mrtví".

To je tak, když řidičák dneska dostane každý. Kdoví co ty dva v tom autě za jízdy dělali. V téhle zatáčce se vyplatí mít i tu druhou ruku na volantu a pokračovat až nahoře.
Rebel Yell
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 18:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dakob, ML: A vy jste si opavdu mysleli, že by homologací prošlo něco, co by nevydrželo? Vždyť jen na odškodném po jedné nehodě by firma prodělala několikanásobně víc, než by na voze utržila.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 19:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin__24tr: V té 186/6, voze 5836 se vezu já.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 19:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jen mě mrzí, že DP nikdy nepřikročil k GO vozů typu B732.1654 z roku 1994 (č.5929-5968) místo starších vozů z let 1990 a 1993"

5952 má GO - jako jediný z uvedené série
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 20:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: 5898. To se jí pokusím chytit, vzhledem k tomu, že nedávno prošla opravou...

Ha, opravou. Potěmkinova vesnice to je. Nalakované zadní čelo, pravý bok od druhých dveří do zadu, zbytek jen spodní červený pruh, vpředu nárazník, levý bok tu a tam štětkou naneseno trochu bílé barvy. Jo jasně, v době kdy se do těchto vozů už neivestuje, tak zaplaťpánbohu aspoň za to (dělalo se to před technickou). Opravu bych si představoval jinak, i když (to už opakuji) ze zbyvších řepských vozů je nejlepší a nejsem jsi jist zda ho trumfne nějaký jiný klacek z DPP.

Petr_k: Honzo, zrovna že ty se ptáš... aneb kdo s tím jezdí nedělní 197/3

Jezdí tam i jiní. Co mne se týká, tak vozů jsem tam měl už povícero



Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 13:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak se děje, že an 165 se vyskytuje vůz 1301? Včera jsem jej tam dvakrát potkal..

Btw. na lince 189 dnes zase bez SORek, dneska jsem nějakou potkal na Opatově, měla nějakej problém, pže byla bez lidí..
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 14:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes: 189/1 - 6689 a 189/6 - 6681. To snad stačí, ne? Jen řidiči moc neseděli - od 6519 a od 6717.
Tyto 189 jezdí převážně "Citybusová" parta, proto tam jsou Sorky méně časté.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11503
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 15:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1111/IMG_6401.JPG.html

Orel už má zase limit. Tak nebude v rámci šetření s příspěvky vůbec reagovat na tyto zvuky: Ťuntík, Ignác, Hroch, McB, 262, Dan1977, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13 (další jména budou postupně aktualizována a přidávána). Ze stejného důvodu tímto děkuji všem, kteří mi vyjádří souhlas, pochvalu nebo odpoví na dotaz.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 15:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asparuch: No, já viděl jen dvě SORky na lince 215, tak jsem se divil, cože se děje.. A co se stalo s busem, co míval zálohu na Kačerově?
Pepik9111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 16:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: 4072 už není operativka Kačerova, teď je to Sorka 3641.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 16:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu byla ta 6599, na jaké lince jezdí nejčastěji? Děkuji

A kdesi jsem slyšel že na 188 mají prý přijít klouby. Je to tak? Taky děkuji
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 17:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To je originální, to by mě nenapadlo. Trochu exhibicionista. Kdyby měl auto s otáčkoměrem, tak by takhle spokojeně neležel

4072 přesídlila na linku 363. Lze spatřit i na 118, 121 a 246.

6599 má své domácí linky 174, 180 a k tomu 119/3 a 8.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 22:58:08    Odkaz na tento příspěvek  

6599 dneska jela kupříkladu i na lince 107
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 04. listopadu 2011 - 13:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cpak měla včera 6690 za problém na Kačerově? Stála ve směru DC, a asi o dvacet minut později jela již jako 205 do Komořan..

Vantju: Ty klouby an 188 bych bral s rezervou, co jsme slyšel dispečery na Želvě, tak na 188 jsou dvě místa, kam se vejdou jen stěží..