K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 05. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 05. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
janoro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.199.91
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 09:22:28    Odkaz na tento příspěvek  

Hhoonnzzaa: To je neuvěřitelný, vždyť je to v záruce! Okamžitě řešit, omlátit jim o hlavu sebemenší závadu!
Damir_holas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 13:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: A co se týče bezdomovectví. Stačí přijmout švédský model a žádný bezdomovec ti nebude do autobusu nastupovat, protože budou všichni zajištěni a součástí produktivní společnosti.
Ano, bezdomovectví je problém, který zasluhuje řešení. Nicméně to skutečně neznamená, že by se bezdomovci měli zdarma vozit MHD a že by proti nim řidiči neměli zakročovat. Pokud jedu brzy ráno do práce poslední nočkou, opravdu nevím, proč bych měl dýchat jejich odér - za tyhle požitky jízdné opravdu neplatím. Existuje cosi jako loď Hermes, Armáda spásy a podobné instituce...
Žena? To je otevřená kniha... psaná hebrejsky a čínským písmem.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 16:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml 636: P.S. Sháním čtečku na Openkrad. zn.: proč asi? Na revizory štěstí nemám, abych se mohl zeptat, kde bych si ji mohl splašit.

Zeptej se někde kolem Zbraslavi. Nedávno ji revizoři DP zapomněli v 390 a pak ji bláhově sháněli...
Thepupinek3475
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 17:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svobodnik18: Chceš říct, že kdyby bylo politické rozložení sil v představenstvu jiné, fungoval by v Praze zákon trhu? Stačí se podívat na předvolební sliby, sliby a sliby, jež nemají s tržním prostředím co dělat. A rozhodně nepocházely od ODS. Je mi jedno, kdo je nalevo a kdo napravo, ale stahujou mně z kůže ty neustálý kecy o tom, která strana za to může. Když se toho chytnu já, obyvatel SČ, skutečně jsem spokojen s rušením spojů, vyhazováním prachů za poplatky (zatímco není ani na základní opravy komunikací) a podpisem "nekonečné" smlouvy s ČD bez prostudování ostatních nabídek. Jo, to má logiku. Sorry za odbočení jinam, ale musel jsem.
"Pane doktore, mám sklerózu."
"Hm, a od kdy?"
"Co, od kdy?"
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 17:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: asi před dvěma týdnama jsem byl v sobotu v Praze a jel jsem nízkopodlažní KT8 a v tom nízkopodlažním článku seděli dva bezdomovci, to byl takovej smrad, tolik snad nesmrdí ani plný popelářský vůz zezadu...litoval jsem, že jsem si označil jízdenku, protože za tohle platit...za řidičem, aby je vyhodil, už nemělo ani cenu jít protože už jeli delší dobu, takže tramvaj byla už dost "zamořena" smradem. Většina lidí se snažila jít do krajních článků ale stejně ten smrad byl cítit. A cítil jsem ten smrad ještě asi 10 minut po výstupu a to jsem nejel dlouho (z Václaváku na Florenc). Takže jen ať bezdomovce řidiči vyhodí hned při nástupu...
:: Můj nový web o hradeckých trolejbusech :: Stránky o MHD v HK - přes 1000 fotek ::
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2923
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 17:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To revizory nezajímá, oni si potřebují vydělat, takže hromadně osidlují např. přestupní metrouzel Florenc, kde jsem byl dnes kontrolován 2x za sebou . Tomu druhému jsem řekl, že to považuji za buzeraci obyvatel Prahy (když neuznal mojí námitku, že jsem byl kontrolován "nahoře"), ale to je jak házet perly sviním.
Zato směrem na Hloubětín, kde jede bezďák v každé druhé tramvaji, o ně nezavadíš.

Naštěstí do autobusů bezďáci moc nelezou, asi to tam na ně moc nadskakuje a víc se bojí řidiče .
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Svobodnik18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 20:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chceš říct, že kdyby bylo politické rozložení sil v představenstvu jiné...

Chci říct, kdyby tam nebyly žádné politické síly. Nebo aspoň ne naši tradiční zloději (tj. ODS i ČSSD), ale dneska si člověk asi stejně nevybere.

Raděj od politiky pryč...
http://busweb.xf.cz - autobusy Karosa, Iveco Irisbus a SOR

Karosa ŠM 16,5 & Škoda 706 RTO - K = nejlepší busy
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 23:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x Honzík: Prosím o Tvou definici pojmu "primitivní rasismus" v souvislosti s tím, co tu zaznělo a v souvislosti se článkem. Jaksi mi ten termín zrovna tady nepasuje a rád si přečtu názor opozice. Tedy:

----------------------------
K těm bezdomům: zkrátka v MHD bez platné jízdenky, nebo s platnou jízdenkou, ale prochcanými hadry, nemají co dělat. Jestli je někdo až takový "lida" a souhlasí s tím, aby cestovali se všemi ostatními, co si pak po nich na ty sedačky sednou, jak je libo - můžou si je vzít na byt a stravu.
On totiž není bezdomovec jako bezdomovec. Znám typa, je to punkáč a na ulici žije už 10 let, co ho máma v 15 vykopla z baráku. Je čistý, nesmrdí, přespává v tunelu s teplovodními trubkami, koupe se na benzínce jako Tiráci, pracuje po známých a po brigádách. Vydělá si i na odvody a z ulice by už nešel. A takových je víc. Různě mají pod ulicema Prahy příbytky a někdy i slušně zařízené. Pak je skupina, která se snaží. Dostali se do průseru, bohužel to začali moc zapíjet a spadli.
No a pak je to o čem se tu celou dobu mluví. Ale ta poslední skupina si nezaslouží... První taky ne, té je dobře. Zaslouží si druhá skupina, která třeba jenom neměla na právníka. Nebo někdo z nich přišel o živitele... A skupině číslo 2 v tomhle státě každý nas*re. Pro neziskovky je to nezajímavé téma, nejsou slyšet, cejtit, snaží se a masmédia si jich nevšimou. To pro politické body je nezáživné... Skupina, která potřebuje pomoc nejvíc, tu pomoc potom dobře zužitkuje a vrátí zpátky! A přitom nejvíc zastánců mají ti, co se nesnaží, sami si to zavinili a ještě si v tom libujou. Velká chyba systému a lidí, není zdaleka jediná a jednou na to dojedeme!
Sorry za velký OT.
Rebel Yell
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 07:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636, 3xhonzík:
Je pravda, že ten řidič mohl vypnout označovače později, ale jinak s jeho postupem bezvýhradně souhlasím.
Až si příště nějaký revizor vytipuje mně (nebo např. japonské turisty), protože vypadám na člověka, který se nebude bránit, a projde bez povšimnutí kolem cikánů nebo bezdomovců, protože na těch si nic nevezme, tak se podle Vás, 3xhonzíku, nebude jednat o diskriminaci? Jako daňového poplatníka by mě velmi zajímalo, jak je možné, že ve státě, který o sobě prohlašuje, že je právním státem, se běžně používá dvojí metr.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 08:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad předchozí příspěvek:
Co je rasistického na tom, že je šel kontrolovat? Řidič mj. dohlíží / může dohlížet na dodržování přepravního řádu a pokud má podezření, že došlo k jeho porušení (což jízda bez platné jízdenky je), má plné právo jit zkontrolovat, jestli k nějakému porušení opravdu došlo. Něco jiného by bylo, kdyby je šel rovnou zmlátit. To by potom byl jasný případ rasismu, ale nic takového se nestalo.
Ondřej Konár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.6.9
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 09:23:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ad kontrola v Olomouci:
Na tom, že je šel kontrolovat samozřejmě nic rasistického není. Rasistické by bylo, pokud by je šel kontrolovat proto, že jsou černý. To ví ale jen on sám a nemá moc smysl to rozebírat.

Co ale každopádně podělal je, že vypnul označovače 30 sekund po otevření dveří. To se nedá stihnout označit ani kdyby chtěli... Kdyby dojel na další zastávku, tam vše vypnul a před otevřením dveří všechny prošel, mohli by si stěžovat maximálně v hospodě...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10219
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 12:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na okamžik přeruším debatu. Blíží se obvyklý termín Závodu míru (jezdí se to ještě vůbec nekde?)a tak jsem našel tabulku... Ručně psanou, lidovým jazykem, ale oficiální i s razítkem. To by se před 38 lety fotily odklony na ulicích, kde bus normálně neprojede
Zejména ten odklon 235 je dobrej.
Jsem oběť, ne viník.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 17:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že např. v Brně řidič označovače vypne na dálkový pokyn revizora. Na terminálu se mu objeví symbol a on to musí vypnout. (praktické jak zimník na pláž, ale co už...) Myslím, že to revizoři zajistí ještě těsně před rozjezdem vozu.

Kdyby ten olomoucký řidič označovače vypnul na další zastávce, byli by biti zase lidi, co nastoupili tam, takže si nevyberete nikdo. Jeden řidič z party 165, který tam působil ve stejnou dobu jako já, zastavil autobus vždycky mezi zastávkami, vypnul a šel kontrolovat. Pravidelně a byl tím známý, takže si na něj černý jezdci dávali pozor. Nedávno jsem ho viděl u DPP na linkách řepské oblasti.
------------------------
Zmlácení aj.: Pro neznalé oko je lepší se do bojů za práva kohokoliv nevkládat, dokud nejde o vyloženě nepřiměřený boj, nebo víc na jednoho. Nikdy nevíte, že ten co mlátí, byl za rohem před minutou zmlácen, nebo jakkoliv "konfrontován" tím koho teď zrovna chytil. To už jsem taky zažil v autobusu na 121 před pár lety. Hoši něco v noci provedli a byli chyceni... Chlap smrada vytáhl z autobusu a sypal do něj co se vešlo. Ten druhý tam stál a klepal se jak ratlík. Jo, konfrontace s realitou se hajzlíkům nevyplácí.

Jahu: o to přesně jde. Není to tak dlouho, co jsem nahlas nadával jako cesťák v tramvaji na revizora, který na Bulovce čapl nějakou polocigánku a ta mu na férovku řekla, že nic nemá a že mu nic nedá. ON JI PŘÍŠTÍ ZASTÁVKU PUSTIL!
No a co se nestalo? Na Stejskalově nastoupila mamina s dvěma taškama a malou holkou a měla lístek, který byl propadlý. Příští zastávku byla vystoupena a sesypali se na ní jak supáci. Z odjíždějící tramvaje jsem viděl, jak si opisujou občanku... No dlouho mě takhle nikdo neroztočil.

Jestli něco považuju za diskriminaci, tak toto - diskriminace pozitivní. Dneska bývá zejména tenhle typ v módě... a ještě dotován z EU. Neřešme.
Rebel Yell
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 22:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Proseku v areálu TZÚS se nachází jakýsi vyřazený bus. Různě ho přesouvají a zřejmě pomalu rozebírají. Pár nekvalitních foto z března a dubna:

Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 23:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: To neni o pozitivni diskriminace. I kdyby ten zivel, teda ta zivel, byla bila, tak kdyz jim jasne da najevo, ze rejzovani nebude, tak se sesypou jinam. Bezna praxe poslednich 9 LET, co v Praze jsem. Kdyz jsem byl pubertak, tak me to s nima bavilo, no to uz je docela dlouho a revizory neresim, ale je to ta nejhorsi ostuda DPP.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 23:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolením sem vstoupím se snímkem jedné dnešní vzácné návštěvy na 148, inspirované kolegou Atmákem. Za info o nasazení děkuji kolegovi 7036:
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 16:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sobotní Podbaba směr Dejvická...
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 15:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii - jedná se o ex. švédský autobus.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 19:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuální info z terénu : Za poliklinikou Modřany hoří kloubový citibus na lince 253.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
6547
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 19:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a coe to za ev.č. ? pokud sise všiml
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 21:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6547 - info bylo po tel od kolegy. Údajně černý kouř ze zadní části vozidla a kolem pobíhající řidič s has. přístrojem.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 21:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad nehořelo "Švehlíkovo" auto, tj. 6514. Mají to chlapi vymazlené a až na nefunkční otáčkoměr je to jeden z nejlepších KačCity. Ale já na tu ulici čučám celou dobu z okna a musel bych si všimnout, pokud to bylo "za" Poliklinikou.
Jestli to byl 6514, tak jsem s ním jel, odjezd 18.02 Smíchovské nádraží. Když jsem vystupoval, nic z něj neteklo, nic nebylo cítit. Tak jsem zvědavý na příčinu, asi byla hodně náhlá. (! pokud to byl vůbec 6514 ! - ale asi jo)
Rebel Yell
Valis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 22:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Jednalo se o odjezd 18:47 ze Smíchova. Kámoška byla poučena, aby si případná e.č. pamatovala, ale bohužel selhala, číslo neznaju. Nahoru ze Zátišské směr Družná se údajně řítil rychlostí do 10 km. V Družné byly cestující vysazeni. Oheň neviděn.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 00:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v tom případě se tam točí asi dva garanty. Netuším, jak je vypravovaná 253.
Rebel Yell
nsč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.162.18
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:22:43    Odkaz na tento příspěvek  

Káem 10219: Děkuji za dobové letáky (i v tramvajové diskuzi). Ta 235 tedy jela z dnešního Vítězného nám. po dnešní 180 k vozovně Střešovice, potom po 216 na Bořislavku a po Kladenské k nádr. Veleslavín. Na Kladenské si zavzpomínala na cca o šest let starší časy, kdy tudy jezdila i s tramvajemi pravidelně. Jakpak se asi přesně točila u nádraží? Na svoji pravidelnou otočku nemohla (křížení trasy závodu po Leninově - viz leták).
Mám doma leták k návozu na 1. máj 1974 (tedy těsně před otevřením metra), vhodný termín jsem ale již prošvihl, 1. květen (máj) je pryč :-). Ale pokud by byl zájem, mohu i přesto zveřejnit.
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 18:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

štěpánkova 1031 po laku :-)
za me nádhera! :-)

www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 22:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nsč: je to strašně dávno, ale mám ten dojem, že 135(235) po Kladenské nikdy pravidelně nejezdila. Možná se mýlím, ale mám za to, že od svého počátku jezdila přes Červený Vrch, t.j. po Lenince (dnešní Evropské). Vím, že jsem s ní jel první den provozu (ten den jezdila zadara), ale trasu před Veleslavínem si už po těch letech přesně nevybavuji.

Snad kdyby někdo našel jízdní řád z prvého roku provozu. Je-li tam zastávka Červený Vrch, mělo by to být jasné.
nene
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.83.58
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 04:57:33    Odkaz na tento příspěvek  

...nejde o pravidelnou trasu, ale o o odklon při průjezdu Závodu míru...číst,číst,číst...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 13:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ví někdo tedy, co chytlo v těch Modřanech?
A co na to Jan Tleskač ?
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prý 6512.
MHDfoto.cz | YouTube.com
Gizmo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 18:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna narychlo focená momentka nevalné kvality, berte jen jako dokumentační.

22.4. se cosi natáčelo na zastávce Prosecká, a celý večer tam dokolečka jezdila tato kloubová Karosa ev.č. 6350 na fiktivní lince 757.

(Příspěvek byl editován uživatelem gizmo.)
Gizmo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 23:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyžtak foto té 6512 se objevilo na Citybusu > odkaz
GPAGE.cz
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 01:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Štěpánek se o ty svoje stroje hodně dobře stará. To má z toho ježdění pak člověk určitě hned větší radost. Taky bych bral bílé blinkry. Otázka je, jak dlouho by u DP vydržely...

Líbí se mi ty klíčovské dva klouby, jak se předhánějí v tuningu. Myslím, že 6347 a jeden je určitě 6349. To tam chlapi musej snad trávit i víkendy, protože nastříkat ty mřížky vzadu, montáž speciálních mlhovek, bludiček apod. to skutečně chce si tam rozbít stan a makat! Taky mít k ruce hračičky dílenské, co mají ochotu udělat takhle něco navíc a ještě aby to nějak vypadalo.
Rebel Yell
3973
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 01:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to tu hodně rozšiřuj a konkretizuj, aby o ty auta brzo... , ale vždyť to vy všichni znají, jak to chodí.
AO 53-54
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7091
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 08:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám, že nám vyřadili 6018. Jen bych rád poznamenal, že si pamatuju, když tento autobus přišel do garáží Klíčov a vymetl prakticky všechny KB linky v této oblasti. Kromě klasických linek typu 144, 152, 175, 187, 200, 233 se také občas objevoval na linkách 141: Českomoravská-Sídl. Černý Most, 277: Českomoravská-Sídl. Černý Most, 127: Poliklinika Mazurská (Nisa)-Sídl. Černý Most, 276: Sídliště Bohnice (Visla)-Sídl. Černý Most. Myslím, že jsem ho jednou zahlídnul i na lince 261: Palmovka-Klánovice.

Poté vůz přešel do garáží Dejvic a velmi často se vyskytoval na linkách 107, 119 a 143. Občas byl k vidění i na linkách 174 a 180 a o prázdninách i na lince 217.

Poslední štací byly garáže Kačerov. Vůz číslo 6018 se tak podíval po celé Praze a po 19 letech míří do zaslouženého odpočinku.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 09:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nějak nedávno nějakou tu "do dvacítky" Karosu natrefil (zda to byla zrovna 18 netuším) - přišla mi tehdy subjektivně v daleko lepším stavu než snad vše co se objeví na takový 205.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10240
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 09:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: 135 po Kladenské jezdila,když ještě Leninka nebyla, zastavovala ve směru zc před domem 531 - hned za křižovatkou s Liberijskou a ve směru dc podstatně výše, ještě před bývalou blokovou kotelnou - v podstatě ještě výše než byla nová busová zastávka Horoměřická dc na Lenince (měřeno kolmicí mezi Kladenskou a Leninkou).
nsč: Točila se v tom pytli za křižovatkou, kde je teď benzínová pumpa. Jj, zveřejněte co máte
Jsem oběť, ne viník.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové. Dnes jsem na lince 177 zahlédl krátkou Karosu. Teď už nevím přesně, buď 4121 nebo 4161. Myslíte, že to byla záloha nebo byl z nějakého důvodu dnes na 177 vypraven jeden krátký vůz?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4867
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan_g: Já poslední dobou vídám krátké busy i odpoledne na 195, kdy má být kompletně kloubová před týdnem jsem viděl SD na 136. Na severu nic neobvyklého. Já bych sázel spíš na zálohy.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Pro Dan_g
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.83.58
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:17:01    Odkaz na tento příspěvek  

Hostivaři opět došly provozuschpné SORky, tak to flikuje jak se dá, na 177/28 vypravila 4121 a na 271/5 místo NPgaranta poslala 6250, vozíčkář na Skalce v 11:20 měl smůlu a musel jet linkou 154.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za informaci.
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.151.36
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 14:47:38    Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám, že nám vyřadili 6018
A v provozovně Klíčov vyřadili 6015 a 6016.
Byly v tak špatném stavu, že musely být vyřazeny o zhruba rok dříve, než by bylo nutné podle standardu kvality?
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano
Dakob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já dneska jel 6017 na 200, heč ;-). Docela pěkně táhne, ale je taky celkem hodně sežraná rzí.

Mimochodem před pár dny jsem jel na 200 nějakou 6181 (nebo snad 6185?) a předposlední dveře se neotevíraly. Zvenku byla na každém křídle dveří miniaturní (7 x 2 cm) samolepka "mimo provoz", zevnitř pro jistotu nic. Mám dojem, že jsem tímhle vozem před nějakou dobou jel a měl stejný problém - je tohle normální? To už se do vyřazení počítají dny, že se tím nikdo nezabývá?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 17:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byly v tak špatném stavu, že musely být vyřazeny o zhruba rok dříve, než by bylo nutné podle standardu kvality?

total vraky 60xx měly bejt vyřazený všechny už dávno.dřív auta chodila do při 7 až 10 letech věku dnes když je tomu deset tak je to pořád zánovní pak to taky tak vypadá.mužem uzavřít sázky kdy vyřadí mohykána 6009 nebo jestli se sám rozpadne na trati.
AV 15-30
6009
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.162
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 17:55:15    Odkaz na tento příspěvek  

6009 do léta.
news
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.31.134
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 20:22:51    Odkaz na tento příspěvek  




Kovošrot příprava.
news
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.31.134
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:54:11    Odkaz na tento příspěvek  

6179 z provozu a po...

JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.151.36
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 23:13:45    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes byla 6019 na lince 177.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 00:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3973: Hele hele, moc tu na mě nevrč... Právě že víme. Tyhle konkrétní auta o nic nepřijdou. Jakékoliv jiné ano. Tak to je.
Rebel Yell
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 08:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u toho. Zrovna nedávno jsem si říkal, že tu 6347 a 6349 snad tuní stejná parta lidí. Jsou tam na těch vozech dost podobný věci. Třeba červený lak na zadních střešních světlech.

Zpočátku jsem dokonce žil v domnění, že jde o jeden vůz.
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 08:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6347 je vic do bíla (zrcátka, kryty kol a středy) ale 6349 má tyhle díly do červena :-)
ale super taky chválim, po letech nudy konečně něco :-) nejvíc oceňuju bílej proužek na mřížce nárazníku u 6347 (decentní, vkusny, pekny)a samo zrcka
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, každá garáž má svoje "uloženky".
Rebel Yell
Martan2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 14:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 6018: S tímhle busem jsem prakticky celý minulý školní rok jezdil ráno z Modřan (linka 157). Dlouhou dobu na tomto spoji nejezdilo nic jiného. Už jsem si ho tak oblíbil Pak náhle zmizel a viděl jsem ho už jen párkrát. Nicméně jeho tech. stav nebyl až tak hrozný. Pravda, občas se nechtěly zavírat dveře, ale to je problém většiny Karos. Jinak pohodlný zachovalý bus. Takhle hodnotím z pozice stálého cestujícího, který na 6018 najezdil desítky hodin.
6018 JE MI LÍTO, V AUTOBUSECH SOR SE ANI ZDALEKA TAK POHODLNĚ NESEDÍ

(Příspěvek byl editován uživatelem martan2.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 18:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6009 má stk do pulky května takže skončí snad dřív než v létě.

Martan2:vyhrkaná stará plechovka která za sebou valila oblaka dýmu neni nad čím brečet.
AV 15-30
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 20:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, že se ještě vracím k tém krátkým autobusům na linkách, pro které jsou typické dlouhé vozy. Ale kromě zmiňované 177 a 195 jsem dnes na lince 271 viděl jednu krátkou SORku 3541. Nevím, kolikátá 271 to byla, ale pokud byla garantovaná jako NP, pak je nasazení 3541 asi lepší řešení než výše zmiňované nasazení 6250.
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.151.36
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 20:14:04    Odkaz na tento příspěvek  

V AUTOBUSECH SOR SE ANI ZDALEKA TAK POHODLNĚ NESEDÍ

Jojo, největší ironie dnešní doby je to, jak ROPID vytvořil standardy kvality, ale ty místo toho aby se zohledilo pohodlí cestujících, třeba aby se na sedačkách dalo pohodlně sedět i déle než 5 zastávek, tak se akorát bezhlavě prskne kravina o tom, že vůz nesmí být starší 20 let.
Zlatý Jaroslav Štěpánek, který normální autobusy nevyřazuje, ale opravuje.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 20:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 takže tímto chceš říct,že 6009 má před sebou poslední týden provozu?
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 22:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martan2: Na té 157 měl jistý řidič 6018 přidělenou a jezdil to na stálo. Později měl na stálo 271. Teď už dlouho marodí a o vůz přišel .

Se 6009 jsem nedávno jezdil a nemohu si na něj stěžovat. Mnohé 62xx i 63xx mi přišly o dost horší. Do kopce to jelo jedna báseň, nic z toho neteklo, drželo to vzduch i teplotu, v kabině bylo nádherně čisto ...
Bohužel STK má skutečně do půlky května, což mě mrzí. Tento vůz by si (možná jako jediný z této série) určitě zasloužil ještě chvilku vydržet, protože kloubáky jednoduše nejsou a těch shnilých devítikil s popraskaným rámem je tu víc než dost.
Valis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 22:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdá se, že jsme o další krůček blíž k zahájení dodávek SORek na Kačerov. U pumpy je složen stojan na AD BLue.