K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 07. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 07. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 22:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lumík - šlo by to. Libovolný příspěvek může mít nastavenou omezenou dobu zobrazení. Ale já jsem zase zastáncem dohledatelnosti i archivních informací.
Ale máš pravdu a tak jsem přeházel alespoň pořadí zpráv tak, aby platná (to je aktuálně jen ta linka 16) byla nahoře a ty proběhlé pomalu padaly dolů. Bohužel administrační systém mi nedovoluje měnit počet zpráv na titulu, což by bylo asi nejlepší dělení mezi platné a archivní zprávy.
EDIT - překlepy

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 00:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Headquarters: Nemám, co bych dodal, nečekal jsem omluvu přímo od Vás a máte můj respekt, že jste zareagoval tak rychle a tak otevřeně. Rozhodně jakékoli další omluvy není třeba, bude mi zcela stačit, pokud se problém s dobíjením starších karet ve všech automatech podaří úspěšně vyřešit.
Mimochodem, věřím, že podávané nepřesné informace nepřinesly žádné z pracovnic v předprodejích závažnější problémy. Dáma, se kterou jsem hovořil, byla totiž velice ochotná, ale vysvětlení podala takové, jaké jsem uvedl v předcházejícím příspěvku. Osobně si nemyslím, že by mě informovala úmyslně nesprávně, spíš skutečně sama obdržela chybné údaje.

21272: Vyřešilo se to tak, že jsem dostal kartu novou. No to je právě ono, já si šel původně taky pro novou kartu (všiml jsem si na čtečce na nádraží, že mi končí platnost), a to ještě předtím, než se na webu objevila informace o možnosti prodloužení. No a v předprodeji mi rovnou nabídli prodloužení namísto výměny. Kdyby při tom prodloužení padla informace, že kartu nebude možné dobíjet, nechal jsem si raději vystavit novou. Nemluvě o tom, že při mé hodně variabilní pracovní době mám docela problém se dostat kamkoli, kde končí pracovní doba dřív jak v 19 hodin, tudíž jsem původně přivítal, že nebudu muset do předprodeje znovu pro novou kartu. Načež jsem tam po měsíci musel stejně, abych zjistil, proč nelze starou kartu dobíjet.

353: S dohledatelností archivních informací souhlasím, ale chtělo by to nějaké odlišení, co je platné, a co už jen archivní. Nebylo by možné změnit šablonu tak, aby nabízela dva styly nadpisů (tím myslím nadpisy h3 u jednotlivých zpráv na homepage) - aktuální zprávy červeně, archivní zprávy třeba černě? IMHO by to nemělo na vzhled stránky rušivý vliv, a přitom by bylo jasné, co je aktivní zpráva, a co archivní. Samozřejmě chápu, že je to závislé na tom, zda CMS umožní používat na jedné stránce pro jeden typ nadpisu dva styly...

A na závěr jedna poznámka: Až zase někdo budete kritizovat, jak úplně všechno v DPmP stojí za pytel, tak se podívejte na příspěvek uživatele Headquarters (28. listopadu 2011 - 15:10:13). A pak si zkuste vzpomenout, zda v ČR existuje jiný dopravní podnik, jehož ředitel nejen sleduje, co se o jeho firmě píše na netu, ale taky na to reaguje, a pokud zjistí, že chyba skutečně je na jejich straně, tak se obratem omluví. Já takový DP znám jenom jeden, a o tom tady právě píšu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4808
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 08:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: no to právě bohužel nejde. Uživatelská administrace má velice omezenou možnou editace stylu, což je sice dobře pro příliš kreativní uživatele, ale tady mně to limituje. Formát nadpisu odstavce jde na webu univerzálně měnit mezi H2, H3 a nic, ale v sekci změny a novinky to hlavní nastavení vždycky přetluče a do něj já nemůžu. Ale mám tady ještě asi tři jiné připomínky pro eBránu, tak to k tomu připíšu a uvidíme.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3682
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 15:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to nejde udělat, že by byly aktuální výluky a starší by se jednoduše přesouvaly do jiné složky?
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4812
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 16:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nejde. To bych asi nevymýšlel jiné možnosti. Administrační rozhraní umí to co umí.
Já nemám šanci tam skoro nic ručně nastavit jinak než je základní nastavení. Pro ilustraci úmyslně zmenšené obrázky administrace:
- seznam zpráv "Změny v dopravě"

- nastavení zprávy


EDIT: tedy přesněji řečeno přesunout to samozřejmě jde. Ale zase by to znefunkčnilo současnou stránku "Archiv změn v dopravě". Prostě by to bylo na větší zásah. Ještě podumám :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4813
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 16:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ha, na něco jsem přišel. Ještě provedu pokus, a buď si zbořím všechna data na webu, nebo to dopadne správně :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4814
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 16:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V rámci diskuse sám se sebou se musím pochválit :-). Celkem náhodu jsem zjistil, že při založení podstránky s neaktuálními změnami se data z ní zobrazují na stránce Archiv změn, ale na titulu už nikoliv. Doteď jsem žil v přesvědčení že na titulu je to automaticky pět nejnovějších záznamů, bez ohledu zda se načítají z archivu nebo z podstránek. Ale podařilo se to. Aby tam ta zpráva o lince 16 nebyla tak osamocená, nechal jsem tam poslední změny JŘ, za pár dní tam přibudou stejně nové změny od 11.12.2011.

Doufám že i jiné prohlížeče než to co mám doma to zobrazují korektně. Na titulu mají být teď dvě změny a v archivu všechno (platné i neplatné). Vidí někdo něco jiného?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4815
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 16:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega Lumík je spokojen? Víc nedokážu. Původně jsem chtěl založit přímo odkazovanou stránku "Neaktuální změny", ale administrace mi nijak nedovoluje do struktury webu na ní přidat rozumný odkaz. Naštěstí ale umí to načítání z podstránek, takže ona stránka existuje, ale jen jako úložiště zpráv, které nemají být na titulu, ovšem v archivu ano.
Ta pracovní stránka je tady http://www.dpmp.cz/neaktualni-zmeny-v-doprave/ a naštěstí přesun dat se povedl a nespadly mi někam do bezedné žumpy :-)...

Dejte mi ještě nějaký námět, třeba se konečně naučím využívat omezené možnosti administrace na 100%
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výborně, teď je to přehlednější.
Námět na úpravu? Jeden mám, ale ten asi přes administraci řešit nepůjde. Ukrutně se mi totiž nelíbí zobrazování vyhledávacího formuláře Idosu v malém framu, kde pak musím používat horizontální i vertikální posuvník. Nešlo by na téhle stránce zrušit pravý sloupec a Idos roztáhnout, ať to není taková miniatura?

A k tomu ještě jeden dotaz, ale ten se webu dpmp.cz netýká. Skutečně nelze zajistit, aby Idos považoval všechny zastávky u nádraží za jednu jedinou? IMHO ani řada místních netuší, jak se zastávka u lihovaru přesně jmenuje. Návštěvníci to nevědí téměř určitě. Takže obě skupiny zapíší do Idosu pouze název "Hlavní nádraží". No a pokud poté zadají cílovou stanici ve směru obsluhovaném od lihovaru, posílá je Idos na autobusák, kde mají přestoupit na další linku. Jednak je to ptákovina, druhak asi leckomu nedojde, že po něm Idos chce, aby jel jednu zastávku, pak přešel ulici a jel zase zpět.
Pokud někdo nechápete, o čem to píšu, zvolte si v Idosu odjezd z Hlavního nádraží (nikoli z Hl.n. Albert HM) a cílovou stanici třeba Polabiny Okrajová. A budete to chápat okamžitě.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4818
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 23:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, ten IDOSí iframe tam zbyl po nikdy nedoladěném Google Transitu. Ale dobrá poznámka, i když tohle asi problém bude, protože ta záložka běhá na stejné šabloně jako titulní stránka a bylo by to na větší zásah do stránek. U záložky Jízdní řády můžu aspoň editovat obsah, tady ani to ne. Mimochodem jeden z dalších požadavků na úpravu je třetí záložka s jízdními řády v pdf, v sekci "Ke stažení" jsou docela schované.
Zatím jsem aspoň do sekce Doprava v Pardubicích přidal odkaz na IDOS mimo iframe, klasické webové JŘ a pédeefkové JŘ.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 00:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Railfort: stavět se bude pouze tam, kde bude poptávka, čili všechny zastávky budou na znamení.
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 08:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2554: Dobře, budeme se poptávat ve svítkovském parku. Neděláme si ale moc iluzí, že se do historického autobusu se dvěma dětmi dostanu. Přinejhorším si počkám třičtvrtě hodinu na normální vozidlo. Díky.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 18:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi všichni zde diskutující víte, ale pro jistoru připomenu. V pondělí 5.12.2011 vyjede sanos na akci Mululášský trolejbus. Podrobnosti a JŘ je tady. Dopolední jízda je neveřejná a vůz bude na 101% obsazen, proto ani nedáváme JŘ na web.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4819
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 19:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlé pruhy se vrátily na trolejbus 21Tr! 399 dneska v poledne (jen mobilem):

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7855
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 19:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: Ale jistěže to jde. Ale má to dva háčky. Musí se někomu chtít v DP to požadovat a musí se někomu v CHAPSu to chtít udělat. Ale když to jde u Dopravní podnik x Dukla vozovna ...
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Paráda. Já jsem samozřejmě spokojen. Doufám, že to zpřehlední orientaci i ostatním návštěvníkům stránek. :-)
Díky moc
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!!"
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5920
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Jo jo! Super! A ta jednadváca je taky super.
MHD Ostrava
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli se to tady už řešilo, ale na některých zastávkách a letácích ve vozidlech je vidět určité designové sjednocení. Takže další
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jako jeden "sjednocovací designový prvek" počítáme takový ten šikmý znak DP na červeném podkladu (už byl i na některých letácích ap.), tak ten je nově na čumáku a-173 vedle obnoveného nápisu Náhradní doprava. Fotku nemám, ale vypadá to dobře - autobus má i opravené pruhy.

Mimochodem doufám že nevykecám zásadní tajemství, ale část problémů s kartami (výše popisoval Trolleybus a HQ) by ode dneška měla být vyřešena. Nově nahraná aplikace do OS takovou kartu při přiložení ke čtečce pozná a opraví. Nevím jestli to je všelék, nebo je to jen na část problémů, ale náš Emtest servisman tvrdil, že to co ta aplikace měla dělat úspěšně dělá. Dokonce tak úspěšně, že několika řidičům, kteří měli řidičské karty přeprogramované z běžných karet je jim to ráno při přihlášení do vozidel vyhodnotilo jako vadné zákaznické a opravilo je to z řidičských zase na normální. K čemuž sice dojít správně nemělo, ale zase to potvrdilo že "oprava karet čtečkou ve voze" funguje.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5921
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Hm. Že bych snížil četnost svých kritik? Pokud se vážně sjednocuje a karty už fungují, tak jenom .

Ale ne, že někdo usne na vavřínech! Stále je co zlepšovat.
MHD Ostrava
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 02:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče různých názvů stejných nebo protilehlých zastávek (např. Dopravní podnik a zejména to Hlavní nádraží!), tak to v roce 2011 prostě nechápu! Už léta se kvůli Idosu ap. synchronizují názvy (teď např. končí LB, v Ráji), ale nejdůležitější internetová zastávka v Pcích ma dva názvy a při vyhledávání nefunguje? Nevím, jak by vypadalo vlakové nádraží: nástupiště 1-3: Pardubice, hl.n a 4-5: Pardubice, Dukla, odbočka Zavadilka?? No proč v tom musíme být v pro cestující veřejnost stále Pardubice, Kocourkov, odbočka psací stroj...? P.S. Před časem se z tohoto důvodu zast. nadjezd Doubravice přejmenovala kvůli ČD na komické "příštízastávkaSemtínzastávka". Dávno už to není pravda a my stále tak nazýváme zastávku, která je přitom 2km od katastru Semtína. Nebo staronově Okrajová. Zcela správně. Jak se ale mohlo stát, že stejná protilehlá zastávka zůstala Sluneční? Ta je teď přece jen výstupní na točně! Takže vyhledávání pro cestu tam a zpět opět nefunguje. Kdyby kdokoli v nějaké práci vytvořil tak očividný paskvil, ovlivňující stovky lidí, nejenže by tam už nebyl zaměstnán, ale vzniklou škodu a nápravu by musel uhradit. Už nebudu pokračovat, protože takových případů je více. Přitom by stačilo vzít logiku do hrsti a řešit tyto v praxi důležité věci pro veřejnost a ne podružnosti pro informační systém nečtoucí a neposlouchající Pardubáky. Tyhle nesrovnalosti lidi, kteří chtějí! využít železnici a MHD místo auta vnímají nejvíc.... To že jsem dnes neměl od 12:47 do 22:12 jedinou bezpečnostní přestávku, to naštěstí nikdo neví. Ale netuším, jak budem kouzlit před Vánocemi, abychom všichni nepřišli o papíry. Jen v listopadu jsem přišel teoreticky o cca
450 bodů za nedodržení bezpečnostních přestávek. Ale to by musel mít DP v permanentním nasazení 20-30 náhradních spojů. Jezdíme sice s "podnikovými" vozy, ale bohužel na vlastní řidičák. Stačilo by, kdyby si policie vyžádala data z palubních počítačů. Což kdykoli může, je to náš tachograf. Nejsem žádnej "zelenáč", ale jezdit bez pauzy 6 hodin v tom chaosu řidičů a chodců bez mozku s 25 tunama železa a věčně se nedržících lidí je i na mě moc...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7379
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 14:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

náš Emtest servisman tvrdil, že to co ta aplikace měla dělat úspěšně dělá.

To si neodpustím malé zlomyslné rýpnutí: jestli tato aplikace bude bezchybně fungovat, připravte se na to, že přestane běhat něco jinýho, něco co doteď fungovalo bezchybně...
20 Years without Noone but You...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7857
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 18:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus374: Tak si zastavím a patnáctku si udělám.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 19:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus374:

Se zastávkou Okrajová byly od začátku jen samé problémy. Původně totiž byly v grafikonu všechny tři Sluneční jako jedna zastávka, stejný pasport, pouze 3 různá čísla označníků. Při přejmenování normální obousměrné zastávky se přepíše název u obou označníků a je hotovo. Jenže u Okrajové tohle řešení fungovalo pouze u vozáků a staničních jízdních řádů. Do jiných informačních systémů (odbavovák, idos...) se stále tvrdošíjně cpala Sluneční. Takže nakonec nezbylo, než zastávku Sluneční směr Trnová úplně zrušit, vymazat a na jejím místě (se stejnými souřadnicemi) vytvořit úplně novou zastávku Okrajová s jedním označníkem. Sluneční zůstaly 2 označníky (výstupní a nástupní). To bohužel obnášelo i ruční překreslení všech spojů přes Okrajovou jedoucích.

A hlavní perla: školní spoj linky 9 v půl osmé. Před přejmenováním jezdil tak, že zajel na Okrajovou, tam nechal vystoupit děti (pouze jako výstupní, bez jízdního řádu, jako poznámka ve vozáku), otočil se na točně, zastavil na Sluneční, nabral lidi a pokračoval na nádraží. Logicky by se takovétoho spoje přejmenování na Okrajovou vůbec nedotklo (pouze by se přepsala poznámka ve vozáku). Ale ouha! Grafikonistovi bylo vytknuto, že nepřejmenoval zastávku. Ten spoj má přece jezdit tak, že zajede na Okrajovou (tam bude jízdní řád), vyloží děti, nabere lidi, otočí se na točně, PROJEDE BEZ ZASTAVENÍ Sluneční a pokračuje na kpt. Bartoše. Jinými slovy: chcete-li jet tímto spojem na nádraží, musíte čekat na Okrajové (zastávka v opačném směru jízdy)!!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7380
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 19:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272 - to není tak jednoduchý. Máš danej rozpis jízd (vozák, turnusák či jak tomu kde říkají) a ten musíš dodržet, co se týče spojů, jinak průser s objednavatelem - a za neodjetý spoje jsou řádově větší sankce, nejezdíš s kamionem, kde je jedno, kdy si uděláš pauzu... Něco jinýho by to bylo u plně dispečerskýho řízení, jako je např. v Prase.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
20 Years without Noone but You...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7859
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 19:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Ale vždyť on by to odjel, akorát s 15 minutama.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 22:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlé pruhy jsou (opět) i na 397, což mě poněkud překvapuje, jelikož poslední CVR se na voze IMHO objevila relativně nedávno (jakýsi slevoserver).
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4821
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 22:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To si neodpustím malé zlomyslné rýpnutí: jestli tato aplikace bude bezchybně fungovat, připravte se na to, že přestane běhat něco jinýho, něco co doteď fungovalo bezchybně..

No jistě. Vždyť se to taky hned projevilo u těch řidičských karet :-).

PS: nové rychlé pruhy má i 21Tr číslo 397.

PS2: mám v kompu nové staniční JŘ od změny. Pokud se mi při kopírování těch stovek souborů opět nekousne připojení k netu, tak budou dneska na webu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4822
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 22:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hele, píšeme stereo. 397 měla slevoweb jako nouzovku. Při sundání předchozí CVR šel jaski poněkud z vozu dolů i lak a tak než na ni přišla řada v lakovně dostala rychle jinou CVR.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 22:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva lidi, dva počítače, jeden trolejbus a jedno Káčko :-)
CVR jako nouzová záplata na servaný lak? Vot těchnika!
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 23:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to s tou CVR možná nebyla tak úplně přesně jak to píšu, ale každopádně po servání té předchozí CVR se poškození laku opravdu řešilo. A trolejbus s orvaným lakem na trať vůbec nevyjel a místo toho hned dostal jinou reklamu. A když ta šla dolů, šel hned do lakovny.

Jinak na webu jsou nové JŘ v HTML. Soudruzi, zastávkových JŘ je aktuálně víc než 1000 souborů. Protože ty změněné (a těch je kvůli změnám přes 800) jsem musel hnát přes FTP hned třikrát a ty nezměněné dvakrát, je docela možné že někde něco mohlo spadnout někam do meziprostoru. Tak kdo nemá co dělat, může klikat a klikat a hledat chyby...
V záložce od 11.12.2011 jsou u nočáku 98 opět odkazy na dva směry (oba odkazují na to samé), ale v den platnosti tahle chybička zmizí. Zapomněl jsem minule objednat opravu - do téhle části kódu nevlezu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 05:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2554: vím, že tyhle záležitosti nejsou jednoduché, spíše zákeřné. Ale selským rozumem myslím, že přejmenovat obousměrnou zastávku pro všechny linky na Okrajovou a vytvořit novou (Sluneční) pro 13 resp. 6 by to snad bylo jednorázově nafurt vyřešeno. Pokud by tím vznikl problém (jiná konečná než výchozí), tak se to snad dá řešit na principu l. 10, 15 (virtuální odj. Hl.n.- reál Hl.n., Albert HM). Odpadlo by tím veškeré ruční přemalovávání snad. Pokud se podstatně mýlím, tak bych i já optimista začal pochybovat o přínosu operativní IT oproti papundeklovým cedulím... Nikdy jsem třeba nezkousl to, že při dlouhodobém odklonu akce "zkouška pěší zóna třída Míru" se cedule přemalovaly hned, ale boční Buse panely po celé týdny neochvějně "informovaly" o jízdě přes třídu Míru. Přitom časová náročnost vytvoření a i v tehdejší době nahrání do Buse palubáků oproti písmomalírně zlomková! Proto se přece elektronický informační systém před 16 lety začal zavádět. Důvod?: celý takto vybavený vozový park se -nejpozději PŘES NOC- vybaví aktuálními informacemi:-) Mmch proto se tak taky nazývá. Už vůbec nechci dodat, že v roce 2011 to musí (a náš OS vybaven GPRS určitě může) zvládnout okamžitě! V případě odklonu kvůli nehodě, poruše trakčního vedení apod. Palubní počítače jsou už schopny za jízdy přijímat, zpracovat a použít jakékoli informace a změny. Přehrát Buse panely při čekání na točně zabere pár minut. Milionové investice opět omezuje lidský faktor?? Chápu, že zaměstnávat někoho kvůli tvorbě několika výlukových jízdních řádů je nesmysl, nehledě na to (a to jste tu nikdo v souvislosti s objížďkou na desítce slovem nezmínil), že by to byly úplně "vyhozené peníze", protože by to na zastávkách lidi akorát naštvalo. 99% lidí používá buď aplikaci v mobilu, net a hlavně mají řády opsané nebo ofocené, takže překvapivý výlep JŘ na dobu netušenou je k ničemu. Jednak pravidelní "štamgasti" na ten papír samozřejmě nekoukají a aktivní ročníky by si čísla v notýsku přepsali s tím, že jim to zase rok vydrží:-) Ale chci říct, že zaměstnat mladého člověka, odkojeného počítačem, který aktualizaci nečekaných situací zvládne a zpracuje za pár minut, by určitě nebyly vyhozené peníze. Na rozdíl od výlukového grafikonisty by byl v ostatním čase plně zaneprázdněn řešením každodenních potíží OS. //
Ještě k tomu středečnímu maratonu. Samozřejmě bych si mohl po zhruba po 4 hodinách 15 minut odfrknout, což by ale přestupek nijak nevyřešilo (leč by protáhlo stárnoucí údy a odlehčilo krabičce cigaret a zejména mojí nezbytné termosce s tekutinou na bázi kávy:-)) A zrovna mnohým návštěvníkům Globu (kteří vyžadují vteřinovou přesnost, jelikož tam jezdí několikrát denně) by nehrozilo, že se na Dubinu ten den nedostanou... Ale nejsem robot, tak vím, že v tu dobu jedou dubinští a spol. do Semtína do práce, tak si asi zrovna v tu dobu nedám veget! I tak jsem přilít a na otočku jel s -10 min. Aspoň mi pak zbylo něco ze "svačiny", takže jsem měl možnost zjistit, že nefungují oba dva hlavní označovače. Možná celé odpoledne. Nejlepší kontrola strojků jsou zákazníci, pochodující s lístkem po voze. Což v narvané patnáctimetrové 11 opravdu nejde. Takže kromě pro neintervalovou linku ochromujícímu zpoždění ještě podstatný únik tržeb, který jsem měl možnost nechat eliminovat až hodinu před nástupem předními dveřmi:-(...
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 10:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z principu si myslím, že název Okrajová vůbec neměl být použit, jelikož je to matoucí. U řady obyvatel Polabin III a IV se běžně doslechnete: Jedu na Okrajovou. Sejdeme se na Okrajové. Jenže oni tím myslí zastávku Polabiny, kpt. Bartoše, která před lety nesla název Okrajová.
Zastávka Sluneční mohla zůstat pod svým jménem a zastávka na točně se mohla vrátit k někdejšímu názvu, který nesla o pár metrů dál ležící zrušená konečná linky 6 - Polabiny, Kréta.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14133
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 11:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr man: U každé linky existuje seznam poznámek, ty mají svá pořadová čísla. Pokud maluješ úplně nový spoj a pak ho chceš opoznámkovat třeba AX (tím, že se vloží 2 poznámky najednou), tak se pořadí vloží podle pořadových čísel poznámek v seznamu. Potíž nastává ve chvíli, kdy

Stalo se kdysi v Plzni na lince číslo 32. Spoj měl poznámky MR. No a pak někdo přidal poznámku D a neohlídal si pořadí písmenek

zda v ČR existuje jiný dopravní podnik, jehož ředitel nejen sleduje, co se o jeho firmě píše na netu, ale taky na to reaguje, a pokud zjistí, že chyba skutečně je na jejich straně, tak se obratem omluví. Já takový DP znám jenom jeden, a o tom tady právě píšu.

Věděl bych o jedné firmě typu ČSAD...

Rychlé pruhy se vrátily na trolejbus 21Tr! 399 dneska v poledne (jen mobilem):

Jak dlouho vydrží?

Skutečně nelze zajistit, aby Idos považoval všechny zastávky u nádraží za jednu jedinou? IMHO ani řada místních netuší, jak se zastávka u lihovaru přesně jmenuje. Návštěvníci to nevědí téměř určitě. Takže obě skupiny zapíší do Idosu pouze název "Hlavní nádraží". No a pokud poté zadají cílovou stanici ve směru obsluhovaném od lihovaru, posílá je Idos na autobusák, kde mají přestoupit na další linku. Jednak je to ptákovina, druhak asi leckomu nedojde, že po něm Idos chce, aby jel jednu zastávku, pak přešel ulici a jel zase zpět.
Pokud někdo nechápete, o čem to píšu, zvolte si v Idosu odjezd z Hlavního nádraží (nikoli z Hl.n. Albert HM) a cílovou stanici třeba Polabiny Okrajová. A budete to chápat okamžitě.


Obávám se, že tady by bylo nutné, aby se všechny ty zastávky jmenovaly stejně. IDOS je možné naučit přestupy mezi zastávkami různých měst, ale nevím o tom, že by uměl zahájit nebo ukončit cestu pěším přesunem.

Co se týče různých názvů stejných nebo protilehlých zastávek (např. Dopravní podnik a zejména to Hlavní nádraží!), tak to v roce 2011 prostě nechápu!

Pardubice nejsou jediné město s tímhle problémem, v Plzni to teď řešíme taky. Tady je třeba ta úchylnost, že jsou vedle sebe dvě zastávky stejných jmen, tramvajová "Severka" a autobusové "Severka BUS" a tak je to i hlášeno ve vozech. Mimochodem, Chaps má nějaký dokument s doporučeními pro pojmenovávání zastávek, kdo ho chcete, napište si na jandam@plzen.eu, pošlu vám ho. Ať jste v obraze
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednádraží uspělo na 'obhajobě' v Praze

Jak velké omezení MHD bude tato stavba znamenat? Pokud se souběžně s tím bude likvidovat autobusové nádraží, přes které povede nová komunikace, bude se před nádražím nejen stavět, ale ještě se budou muset někam poblíž postavit provizorní zastávky meziměstských autobusů. Řekl bych, že v lepším případě zmizí "pouze" odstavné plochy pro autobusy, v horším případě to bude znamenat změny linek, v rámci stavby možná též dočasné zrušení provozu trolejbusů...
Již se o důsledcích této stavby v DP uvažuje?
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4824
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 18:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to bude s přímými dopady na provoz během stavby? Dle zpráv přímých účastníků byly při jednání o přednádraží "provozní" připomínky DP celkem ochotně zapracovány do projektu. A tak předpokládám že stejně vstřícně se budou řešit omezení během stavby, o nichž dozajista už bylo uvažováno odpovědnými osobami ... teda to je hrozná věta :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 18:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobrá zpráva. Stejně si ovšem nedovedu představit, co se bude dít, pokud se současně začne stavět dopravní terminál před nádražím, rozšiřovat nadjezd u Parama, a nedejbože kdyby se do toho ještě zamíchala stavba tunelu v centru. Každá z těch staveb má potenciál poslat zbytek Pardubic do dopravního kolapsu. Pokud se sejdou společně, bude to peklo na zemi.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 19:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: Vaše řešení Sluneční/Kréta je ideální, vrací se k názvům, které kdysi fungovali a spousta lidí je má ještě zažité. Kdybych nečetl tuto diskusi a někdo mi řekl, že se sejdeme na Okrajové, tak půjdu na Kpt. Bartoše, protože jí mám, stejně jako spousta dalších pardubáků, v krvi.
A ta patnáctka by mohla jezdit v Přelouči na Vítězák, (kde bydlí nejvíc lidí) klidně při tom vynechat autobusák (jenže to by dokazovalo fakt, že autobusák stojí mimo a to by radnice/investor asi nezkousla) a zastavit na bývalé zastávce J. (nebo K.?) Čapka (odkud je to do centra stejně daleko, jako z toho autobusáku, jen se tam autobus nemusí otáčet).

(Příspěvek byl editován uživatelem railfort.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4827
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 19:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavba terminálu u nádraží: zavřít během stavby průjezd kolem nádraží pro všechno mimo busy jako v roce 1997... to určitě udělat nepůjde.

A jedno velice krátké nostalgické video z Nemošic.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 22:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: se zast. Bartoše to asi nedopadne (Okrajová ul. je teď až za kruhákem), ale samozřejmě souhlasím s návratem letitých názvů. Obousměrná Sluneční + točna Pol. Kréta. A k tomu přednádraží: z toho nejdůvěryhodnějšího zdroje vím, že během rekonstrukce po příjezdu z Bohdanče k Hl.n.- Albert HM se po chvilce "kruhoobjezdím" a z trolejbusu, stojícího v manipulačně- zastávkovém pruhu, budu po pár krocích v Lidlu :-D;-)
Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 22:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tématu přednádraží existuje dokonce samostatný web prednadrazi.pardubice.eu - pokud ho někdo dosud neznal (jako já)
Power of Enthusiasm.
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 02:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus374:

Řešení obousměrná Okrajová + točna Sluneční nebo obousměrná Sluneční + točna Kréta v obou případech znamená rozdělení jedné zastávky na dvě. Takže se ručnímu přemalovávání vyhnout nelze. Ale při tomto řešení by stačilo přemalovat pouze spoje na točně ukončené (13, 21, vybrané 6), což by bylo určitě jednodušší než přemalovat všechno jako v případě současném.

Pokud máš na mysli 2 týdenní zkušební provoz "vše přes Sukovku", tak tehdy se jízdní řády nepředělávaly záměrně, aby se zjistilo, jak budou spoje stíhat jízdní doby a jestli by nebylo nutné při trvalém odklonu je prodloužit. Co tehdy ukazovaly panely už si moc nevybavuju...
56219
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 10:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Railfort: nesmíme podotknout, že v Přelouči mají také svoji "malou" Mhd. Myslím si, že je to na stránkách města Přelouče

K těm přejmenováním by mohla být zastávka Rosice kréta na Rosice Bělehradská nebo Trnová náměstí (žádné náměstí tady NIKDY nebylo takže by název byl Trnová, Potůčka. stejně tak Ohrazenice, pošta posléze škola na Ohrazenice Trnovská. nebo Dubina Blahoutova. Dále st. Polabiny, TU je v katastru Trnové čili Trnová TU. Nebo Semtín hl. br. by mohla být Semtín Synthesia ale zase by to bylo blbý poněvadž je tam ještě Explosia. téže by bylo Rybitví, Synth. a UMA, Synth....
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Definitivně byl vyřazen autobus číslo 2, trolejbus 368 už na lince asi také neuvidíte (jen občas na manipulační jízdě).

Půjčený třídveřový autobus IVECO CROSSWAY LE CITY, který zítra bude jezdit do Přelouče, by měl také dvě noci jezdit na noční lince 98.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7383
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 15:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

368 bude jen pasivní drtič ledu, nebo aktivní matlač drátů fridexem?
20 Years without Noone but You...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4828
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 17:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasivní drtič s vyšším přítlakem a tvrdšími uhlíky.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4829
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 21:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím zdejší čtenářstvo silně kritizovat. Celé dva dny jsme měli v nových JŘ linky 12 chybu - v poznámkách zůstala TMS místo Zdravotnické školy. Nikdo to tady nenapsal a my si na tu chybu museli přijít sami. Tedy to je úroveň .
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 21:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Jdu se proplesknout za roh, protože na JŘ linky 12 jsem se koukal, pobavilo mě, že přes změnu zastávky zůstala značka T jako TMS, ale v poznámkách jsem si původního názvu nevšiml.

Vyzkoušel jsem dnes chování PaK na "malém" dobíjecím automatu. Automat při přiložení karty nejprve 2-3 sekundy opět hlásí chybu - neplatnou kartu, poté sám zobrazí aktuální informace o kartě. Pokud během těch úvodních 2-3 sekund vymáčknu některé z tlačítek pro kartu, zobrazí se správné informace okamžitě. Jinak řečeno - není to zcela dokonalé, ale funguje to. Díky
(testováno na automatu v zastávce Univerzita)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 09:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobus číslo 200 má novou CVR, celý v černém... Dnes jezdí na lince 10.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4832
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 10:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na dnešní propagační akci do Přelouče jezdí 217, erťák, a autobus 24 (což je půjčený Crossway).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 11:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna věc ke zveřejněným JŘ. Šlo by od nějaké další změny upravit jízdní doby u názvů zastávek tak, aby přibližně odpovídaly skutečnosti?

3: z UMY do Bohdanče jede 0 minut, z Bohdanče na UMU je tam 1 minuta.
15: zmizela nula z Albert HM na Závodiště, ale jsou tam 4 minuty z Autobusového nádraží na Hlavní nádraží, Albert HM.
23: 0 minut z Nadjezdu Paramo na Hlavní nádraží a na Autobusové nádraží, v opačném směru je z Autobusového nádraží na Hlavní nádraží, Albert HM doba jízdy 5 minut.

Je to sice detail, ale pokud někdo bude na uvedené jízdní doby spoléhat v domnění, že stihne přestup na jinou linku, tak to může být docela nepříjemné (týká se to těch kratších časů, v případě delších to nehrozí, ale vypadá to divně, když to má každá linka jinak).
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 18:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr man: Crossway bude jezdit na lince 98 asi jen dnes od půlnoci.

Jízdní doby se generují automaticky, někdy úplně nesmyslně (jak píšeš), bohužel vůbec nemám tušení, odkud si tato data Skeleton cucá. Ani nevím o nikom, kdo by to věděl. Vím jen, že to jde přepsat ručně po jednotlivých staničních jízdních řádech, což je dost zdlouhavé, není na to čas a hlavně je to marné, protože při dalším generování se to tam vrátí. Jedině to vyřešit s někým z programátorů v Olomouci...
simo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.192.83
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 19:08:24    Odkaz na tento příspěvek  

v sobotu se chystám patnáctkou do Přelouče, bude už spuštěné hlášení zastávek ? diky :-)
simo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.192.83
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 19:11:06    Odkaz na tento příspěvek  

vlastne budu muset jet až v neděli....
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4833
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 19:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude, dnes se nehlásilo, protože se nejelo "na službu", odbavovák sloužil jen k rozsvícení transparentů.
Nějaké foto z dneška by někdo nepřihodil?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 20:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro 353 a také pro všechny další zájemce o fotografie z dneška bylo něco přidáno na web PardubickaMHD.cz (odkaz si snad každý najde )

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 21:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

56219: Přeloučská minimhd jezdí primárně od vlaků, zda jsou příjezdy patnáctek naladěné na tento "rozjezd" jsem nestudoval, ale pochybuji. Jezdit na Vítězák by bylo prozákaznické, jenže by se 15ka musela přes ten autobusák promotat, protože sice je to odsud do centra ještě docela daleko, ale blíže žádná obousměrně použitelná zastávka není.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 01:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedalo mi to a na přeloučskou MHD jsem se podíval (linka 655101, JŘ platný od 11. 12. 2011). Všechny níže uvedené časy platí pro stanici Přelouč žel. st., protože přeloučská MHD o víkendu u většiny spojů vyjíždí právě odsud. U MHD Přelouč je uvažován jen směr Lipiny, opačný směr (Jaselská - Pardubická - Mělice) jednak o víkendu prakticky nejede, a za druhé na území Přelouče částečně kopíruje trasu linky 15. Vypadá to takto:

Přestup z linky 15 na MHD Přelouč:
Linka 15 příjezd 9.35 -> MHD Přelouč odjezd 10.13.
Linka 15 příjezd 12.35 -> MHD Přelouč odjezd 13.13.
Linka 15 příjezd 16.41 -> MHD Přelouč odjezd 17.13 (BTW - tohle je bezva spoj, neb jede v kladiva, (6) a neděle a svátky, tudíž mi není moc jasné, který den v týdnu tedy nejede).
Linka 15 příjezd 19.18 -> MHD Přelouč odjezd 20.13.

Přestup z MHD Přelouč (ze směru Lipiny) na linku 15 (opět na zastávce Přelouč, žel. st.):
MHD Přelouč příjezd 9.45 -> linka 15 odjezd 9.47
MHD Přelouč příjezd 12.45 -> linka 15 odjezd 12.47
MHD Přelouč příjezd 16.45 -> linka 15 odjezd 16.45
MHD Přelouč příjezd 18.45 -> linka 15 odjezd 19.30.

Vzhledem k rozloze Přelouče a docházkové vzdálenosti IMHO nemají přípoje mezi linkou 15 a přeloučskou MHD pro zdravého cestujícího význam. Než by přijel přeloučský autobus, dojde k cíli pěšky.
Přípoje z přeloučské MHD na linku 15 jsou dost velkou otázkou, protože ani přeloučská MHD, ani linka 15 nemají uvedenu jakoukoli zmínku o vyčkání na přípoj. Takže v případě prvních dvou spojů linky 15 se teoreticky dá doufat, že přeloučský bus přijede maximálně s 1 minutou zpoždění a cestující stihnou přestoupit. Odpolední přestup je vůbec ve hvězdách, spoj místní MHD příjíždí ve stejný čas, který má linka 15 na odjezdu. No a pro večerní třičtvrtěhodinu platí to samé, co pro přípoje opačným směrem: Pokud člověk nemá pohybové problémy, je rychlejší to dojít pěšky, než 45 minut čekat na zastávce na přípoj.

-------------

Ještě poznámka k aktualizovanému plánu sítě linek DPmP (mám na mysli novou verzi platnou od 11. 12.): Zůstala tam pod původním názvem zastávka Čacká.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 12:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu novému plánku - je tam také Hypernova, místo Albert HM. Dále bych řekl (neberte mě ale za slovo), že by měly být na začátku vždy velká písmena - Třída Míru, Náměstí Republiky,... jelikož se jedná o název dané zastávky. Nebo ne?
Power of Enthusiasm.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4841
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 12:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opraveno...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981