K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 11. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 11. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 20:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych Vás požádat kolego o zaslání stručného popisu nedostatků na tomto reklamním polepu ? Myslím to teď naprosto vážně, protože mne to ve vazbě na agenturu opravdu zajímá.
Mail asi znáte.
Děkuji. HQ
Hubert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 20:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sebekmi: Osobně bych posunul loga Pernštejnu na zádi víc dolů a vpředu jej srovnal, aby se nekryl s mezerami v polepu. Ovšem je to jen můj názor, do grafiky nedělám
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, jak píše Hubert - pokud připravuji polep na něco, co nemá jen rovné plochy, ale naopak to obsahuje prolisy, lišty a další místa, kde se nedá lepit, nebo kde ztratím část polepové plochy ve spáře, tak na taková místa přece nemohu umístit to nejdůležitější - logo nebo název produktu.
Na levém boku vozu je to vyřešeno přijatelně - dolní lišta sice lehce zasahuje do prvního písmene slova "Pernštejn", ale neznamená to újmu na čitelnosti textu.
Čelo vozu je už podstatně horší. Na jednu stranu chápu, že se grafik snažil mít na všech pozicích plus minus stejný sklon textu, ale na čele mu přes to jdou dva nepolepitelné pruhy, které text řežou a podstatně zhoršují jeho čitelnost. Doplňkový text "pardubický pivovar" je pro změnu neúplný, protože byl navržen přes logo Irisbusu, které se ovšem nepodařilo polepit.
Záď vozu je pak vrchol hrůzy - text je zdeformovaný prolisy a mezerou nad motorem, je přerušený plastickým jménem výrobce, které není polepené, a pro jistotu ještě na konci narušený mřížkami. Přitom by stačilo posunout celý blok s textem o pár desítek centimetrů dolů a mírně doprava a vešlo by se to tam celé bez jakéhokoli poškození.

Takže stručně řečeno - grafik (nebo kreativec, prostě ten, kdo tohle navrhoval) neměl k dispozici reálný podklad podoby vozidla a neobtěžoval se požádat o dokumentaci, nebo ještě lépe - nedojel si to vyfotit sám, aby přesně věděl, kterým místům na vozidle se má vyhnout. Díky tomu navrhl umístění brandu na místa, kde je výrazně narušen prvky vozidla. Tolik k vině grafika.
Projekťákovi kladu za vinu, že nezastavil polep ve chvíli, kdy muselo být jasné, že se bude řezat a do prolisů lepit to nejdůležitější, co reklama obsahuje - obchodní značku. Navíc je to nejhorší na zádi, která je přitom velkou a nejlépe sledovatelnou plochou - řidiči následujících vozidel ji před sebou vidí dlouhé desítky sekund, chodci, které vůz předjel, minimálně několik sekund. Být na místě projekťáka, tak to zastavím a nechám předělat. Ano, byl by to průšvih, protože by se musel vůz kvůli polepu odstavit ještě jednou. Musel bych to vysvětlit klientovi, že jsme něco zkazili a nedodržíme termín. Taky bych musel vysvětlit vedení agentury, proč mám vicenáklady na výrobu části polepu dvakrát. Ale stále mi to přijde lepší, než pustit do ulic tohle, protože to je skutečně ostuda. Nikoli DP, ten pronajímá plochu vozidla, ale agentury, která to realizovala.
Dovedu si představit jediný důvod, proč bych vozidlo v této podobě pustil do ulic - pokud by to byla nedílná součást kampaně a případné nesplnění termínu by znamenalo obrovské penále.

HQ - Pokud Vám to nebude vadit, mail posílat nebudu, protože bych do něj napsal přesně to, co jsem uvedl v tomto příspěvku.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5853
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 22:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc toto není prvné zprasená reklama. Je pravidlem, že grafik neřeší nic jako lišty nebo dveře, takže mu z webových adres vypadávají písmena apod. Kdybych si tu reklamu objednal, tak ji nezaplatím.
MHD Ostrava
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 22:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale když to zákazníkům reklamky nevadí, tak to my určitě nevyřešíme...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 08:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ: Já bych měl s dovolením také jeden dotaz. Možná, že jste to už řešil, pravděpodobně jste o tom, co chci nanést, již slyšel, ale výsledek zatím viditelný není, tak opakování je matka moudrosti.

Docela by mě zajímalo jak funguje výběr vozu, který bude polepen CVR. Pokud si zákazník ukáže prstem - chci reklamu na voze eč. 77 - tak se s tím asi nic neudělá. Ale pokud vůz někdo vybírá, ať už Vy (čímž myslím i někdo z DP), nebo někdo z agentury, nešlo by onomu dotyčnému nějak vysvětlit, že některé vozy jsou prostě "tabu"?
Ono to není poprvé, co se vzal vůz s rychlými pruhy (v tomto případě s jednotným polepem CNG - snad si rozumíme ) a nalepila se reklama na něj, ikdyž vedle stál bus stejného typu, který byl čistě bílý - v tomto případě 6 CNG vozů dodaných letos. Ono to vypadá jako vyhazování prostředků oknem, když polepíte vůz rychlými pruhy a "vzápětí" je přelepíte reklamou.
Chápu, že výběr vozu pro polep reklamou je asi složitější, než si já laik dokážu představit, ale i přesto...
Každopádně díky i jenom za přečtení a zamyšlení se nad tímto posteskem.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4605
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 09:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2609 - proč se to nelepilo na 214-219 jsem se tentokrát ptal kompetentních a pro tyhle vozy je údajně rozjednaný polep (nevím jestli CVR nebo něco menšího) pro našeho dodavatele plynu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že není nijak využitá bedna na střeše, tak se to mohlo klidně dát na 169 nebo nějaký z bílých Citybusů.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 10:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: O tom jsem nevěděl. A nebo další možnost viz co píše Tr_man.

Kdyby se to stalo poprvý, tak mlčím a myslím si, že jiná možnost nebyla. Takhle jsem se přesně podle hesla "líná huba - holý neštěstí" zeptal.

(Příspěvek byl editován uživatelem 2609.)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 12:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, když má holt DP podepsanou nevýhodnou smlouvu s Barthem, tak se s tím teď už nedá nic dělat. Já bych třeba dal reklamy i na vozy 24. Stejně ty pruhy už jsou takové potrhané.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13852
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 13:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych třeba dal reklamy i na vozy 24. Stejně ty pruhy už jsou takové potrhané.

Možná teď napíšu nesmysl, ale tam to snad nějak není možné z toho důvodu, že trolejbusy byly financovány z ROP a je tam nějak smluvně stanoveno, že ty vozy musí být bez reklam. Pokud se pletu, opravte mě. Díky.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3585
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 14:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale údajně snad jen na nějakou dobu, ne?
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7063
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 14:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

reklamy na vozech financovaných z ROP být můžou, ale reklama nesmí zmenšovat nebo zakrývat plochu, kde je vyvedeno logo ROP, vlajka EÚ apod., na všech částech vozidla, kde je vylepený. Tudíž celopolep je vyloučenej.
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 16:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokusím se na vše odpovědět :

zákazník si vybírá typ vozidla, tedy A nebo Tr, pak u Tr ještě zda 15m nebo 12m. Co se týká konkrétního čísla, tak pokud není ve výhradní výluce od DP (např. 173, 200-206 - polep CNG, 214-219 - na nich bude reklama RWE, protože nám dají dotaci a ne malou, 317-322 dotované Tr z ROP - podotýkám, že u nás v ROP byla reklama na voze mimořádným příjmem a snižovala by se dotace - bohužel každý ROP to má jinak), tak si klient vpodstatě vybere vůz a nebo mu jej přidělí agentura. Pokud za ty vozy agentura platí paušál i když jezdí bílé, tak je to jejich věc. Někdy výber též nechápu, ale to je jedno.

Agentura má povinnost na vozy, kde byly NRP je dát zase na své náklady zpět. Někdy po dělší době a urgenci DP a nebo pokud tam je další klient za 2 něsíce, nedává se to tam, protože to jsou vyhozené peníze.

Chápu, že se Vám to zdá někdy nekoordinované, ale pokud to jde, snaží se agentura respektovat pravidla i nepsaná. ALe zase za těch několik nemálo milionů co za to platí (a chápete, že nemohu napsat kolik) musí mít nějaké možnosti.

CNG vozy teď jsou na reklamu v oblibě, protože musí jezdit min 6 tis km měsíčně a o víkendu někdy nepotkáte nic než CNG. Nekompromisní ekonomika v tom hraje roli. A zákaník si přeje aby reklama byla vidět za těch jeho 100 tis za rok.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11545
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 22:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se dnešnímu řidiči na 404 za ten šok, ale já jsem na ty dýška šoférům fakt zvyklej ...
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 24. srpna 2011 - 18:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na šrotišti v Semtíně spočinuli další vozy DP: zájezďák a asi číslo 139?
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
NP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.6
Odesláno Středa, 24. srpna 2011 - 20:47:19    Odkaz na tento příspěvek  

Budou od 1.9.2011 nějáké změny v dopravě? Díky za info :-)
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 20:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, na šrotišti skončila 139.

Změny od 1.9.:
linka 12 - koordinace s linkami 2 a 28,
linka 15 - spoje z města nebudou zajíždět na Opočínek rozvodnu, jeden spoj se prodlouží na Závodu Míru,
linka 18 - tři spoje prodlouženy do obce Živanice (případně i Živanice, Dědek)
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 18:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V neděli 28.8. jste zváni na palubu historických vozidel, linka 51 - Sanos, řidič PL, průvodčí VN, linka 52 - RTO 28, řidič LP, průvodčí JV
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 19:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miram: Který zájezďák?
30.8.2005 - 30.8.2011... 6 let mého působení na K-Reportu

2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 21:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa 736 LC 736 LUX
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 21:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že celkem škoda šrotovat.
30.8.2005 - 30.8.2011... 6 let mého působení na K-Reportu

Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 09:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych tu jeden možná hloupý, ale letní návrh:

Po celý tento tropický týden jezdil autobus na lince č. 18 docela dost plný těch, kteří využili MHD, aby se dostali na koupání k písníku v Černé u Bohranče. Vážně to mnohdy bylo i 30 lidí, autobus jezdil až na konečnou v Černé u Bohdanče dost plný.

Proto mě napadlo, že by bylo třeba zajímavé pro příští rok uvažovat o prodloužení některých spojů linky 17 k písníku na Hrádku a to samozřejmě jen na letní 2 prázdninové měsíce. Já vím, je to hloupost a to hned z několika důvodů - kdo by zaplatil ty navíc ujeté kilometry, kde by se tam autobus otáčel a hlavně by linka jezdila na Hrádek zaplněná cestujícími jen ve slunečné dny, jinak by s ní nikdo nejezdil. To vše si uvědomuji. Jen mě to napadlo, jako myšlenka, když jsem viděl ty davy lidí mířících od autobudu linky 18 k písníku v Černé u Bohdače...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 18:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer - Myslím si, že celkem škoda šrotovat.
Koroze, to je prevít, zákeřně sežrala autobus zevnitř :-).

HQ - pokud není ve výhradní výluce od DP (např. 173, 200-206 - polep CNG
Právě že se polepil autobus 203 - původně s polepem CNG - to se mi na té reklamě zdálo ještě divnější než její grafická podoba.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4609
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 10:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinky z webu DPMP jsou nově na Facebooku. Jestli to k něčemu bude uvidíme ...
Stránka na Facebooku
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 13:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že došly plyňáky (213 je rezervován na reklamu ), tak došlo i na CNG. Ten měl hájení do doby, než se polepí 207-213
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4619
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minule jsem psal že "Novinky z webu DPMP jsou nově na Facebooku. Jestli to k něčemu bude uvidíme ... ".
Tak tam už zase nejsou. Byl to můj soukromý pokus a byl jsem příliš aktivní bez konzultace s vedením. Chystá se něco jiného a tak jsem stránku na FB zase umrtvil.


A aby tento příspěvek byl také ke koukání, tak aspoň něco z archivu:


www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4622
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 17:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešní zkoušky trasy do Živanic:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, aktuálně v pardubicích už je ve stavu/v provozu jediná Karosa B731 č.129? Nebo i č.2?
A jak je to s vozy B931 č.141+142 a 146? Ty jsou odstaveny na likvidaci?
Díky za info.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4623
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 20:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

129 je provozní, o budoucnosti využití dvojky se zatím uvažuje. 141+142+146 jsou odstavené. Do provozu už pravděpodobně nezasáhnou.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13872
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 01:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešní zkoušky trasy do Živanic:

Byl by nějaký plánek trasy? U první fotky vůbec netuším, kde je to foceno, druhou a třetí poznávám, ale to je tak asi vše.

P.S.: Pokrok nezastavíš...


Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4624
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 07:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlonáčrt trasy:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 15:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě zvídavé otázky k lince 15:
1) Od zítřka bude zastávku Opočínek rozvodna obsluhovat pouze ve směru k nádraží, a jen 2 spoji namísto současných 4. Pokud se nemýlím, tak ČSAD/Veolia už těmito místy dávno nejezdí. Jak se tedy cestující dostanou k rozvodně dostanou, aby mohli využít ranních spojů zpět? Nebo je obsluha zastávky u rozvodny prováděna jen proto, že tudy vozidla najíždějí na linku (předpokládám, že než kličkovat přes Svítkov a Lány, je jednodušší a rychlejší jet přes Kokešov)?
2) Neprojevil někdo zájem o návrat MHD na Kokešov? Před pár dny jsem tudy projížděl a všiml jsem si, že rozpadající se budovy někdejší Tesly zmizely a stojí tam nová hala značné velikosti. A nějak tam bude třeba dopravit zaměstnance, řekl bych...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 16:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz ohledně bezjízdenkového provozu Lidická - Hypermarket Albert - jak dlouho tato akce bude ještě pokračovat ? Lávka je jak jsem koukal stále uzavřena a někde jsem potkal, bůhví kde, tak už to zpětně hledat nebudu, že tato akce měla být jen do dneška, tak se radši ptám.
Ostatně mě dneska při použití této možností cestou od nádraží zaujala troubící "reakce" jednoho "šoféra" jednoho (omlouvám se za označení, ale podle zvuku ten autobus třídy Irisbus nazvat nelze) hrkáče na lince číslo 9 že někteří s zaměstnanců ani nezaregistrovali, že na sousední most mají teď i právo vjezdu kolisti, skoro bych řekl že by to vědět mohli ... takže po dnešku zřejmě ma DP o (ne)jednoho "fandu" více (nemám na mysli sebe, sebe bych měl namyslí, třeba, pokud bych ve středu busu rozuměl, co si tam ten šofér vepředu posléze frflal po nos a pravděpodobně bych tu napsal i něco horšího).
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.facebook.com/pilny.pavel
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4625
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 16:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus - z doslechu vím že:
1) B je správně, když už tudy najíždíme, tak i zastavujeme
2) Projevil, ale netuším v jakém stadiu to je.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 17:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Dík za rychlé odpovědi.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 18:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pjp: bezjízdenkový provoz Lidická - Hypermarket Albert bude zrušen až ve chvíli, kdy budou moci chodci na lávku...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 18:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska tam prý strašily revizorky... Ale ono je to jedno, vzhledem k tomu, že to není na zastávkách, ale jen na netu, tak to (i podle počtu označujících) nikdo neví.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 19:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2554 - Fajn a teď jak se to dozvím ? Od Lidické je na tu lávku vidět, ale od nádraží ? A nějaké info někde na zástavce, na informační ceduli u nádru ? No prostě kde nic tu nic ... o info ve vozech nemluvě ... hlavně že si to příslušný (ne)zodpovědný nechal "pochválit" v tom "místním" plátku, jó, je třeba hold pěstovat dobrý mediální obraz a lidi ať si třeba ... že ...
Sem zvědav, až jim to lidi "spočítají" u voleb, tak jak budou pak hledat viníky ... to zas bude překvápko a blábolu jak ty --píííp-- lidi ... :-/
Chjo ...
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.facebook.com/pilny.pavel
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 19:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že v den, kdy bude lávka otevřena, bude ještě možné jezdit zdarma a změna nastane až půlnocí (aby se dalo na net, případně i na zastávky upozornění, že dochází ke změně). Hodně také záleží na tom, jak moc dopředu se DP dozví o otevření, aby mohl informovat cestující.
Pokud by změna nastala okamžitě (generální výzvou dispečera), pak by měl řidič u každého spoje před daným úsekem informovat cestující...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 10:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem se nad tou lávkou zamýšlel, proč to nebylo pojato trochu velkoryseji a nebyla zřízena dočasná zastávka jen pro nástup před labským mostem ve směru od nádraží do Polabin. Místo tam na to je. Určitě by to bylo vůči cestujícím vstřícnější gesto... Ale to bych chtěl asi moc.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 14:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen abych to zaktulizoval: lávka již byla pro pěší dnes otevřena.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 14:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, pánové, že pláčete na špatném hrobě. Náhradní bezplatná přeprava vznikla až ve chvíli, kdy média začala psát o tom, že most byl prakticky bez varování a hlavně bez adekvátní náhrady uzavřen pro pěší, načež si na místo obratem stoupla policejní hlídka a kasírovala jak o život. Což šlo docela lehce, ono když spěcháte z Polabin na nádraží na vlak nebo bus do práce, tak obvykle nemáte časovu rezervu na to, abyste si dali 2-3 km cestu po náhradní trase přes Wonkův most. A tak radši rychle zaplatíte tisícovku policistovi a šlapete dál ke svému cíli.
Ve chvíli, kdy do toho začali šťourat novináři, ale někomu zřejmě došlo, že tohle přece jen už vypadá spíš jako šikana lidí, kteří chodí pěšky, místo aby si vezli zadek v autě. A bezplatná přeprava ve vozidlech městského DP bylo docela elegantní řešení, které se dalo realizovat z hodiny na hodinu.
Jenže zatímco výjimku z tarifu může DP realizovat prakticky okamžitě, vytvoření zastávky, byť dočasné, taková legrace není. Pokud by někdo z úředníků používal při práci hlavu, došla by mu nutnost tohoto řešení dávno před zahájením opravy mostu, a DP by měl dost času na vyřízení všech formalit pro zřízení zastávky. Pokud to bylo z hodiny na hodinu, tak dost silně pochybuji, že by bylo možné jen tak přivézt označník, postavit ho na okraj vozovky a prohlásit: "Tak tady teď bude zastávka."

Honzine, zkrátka máte pravdu, ta zastávka těstě před mostem skutečně být měla, minimálně pro chodce, kteří nejdou od vlakového nádraží, ale od autobusového nádraží či pro návštěvníky ze skateparku. Jenže vinu na tom, že zastávka není, nenese DP, ale ten, kdo o tu zastávku nezažádal v natolik dostatečném předstihu, aby se dala vyřídit všechna povolení. Jména skutečných viníků račte hledat kupříkladu na zpravodajských serverech, proběhl tam nejeden článek na tohle téma.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2897
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 19:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, jeden problém je (snad) za námi a já si rejpnu okolo jiného a to jevu zvaném "Near Field Communication". Co tyhle "sprosté" slova mají společného s MHD a ještě ke všemu s trolejbusy v Pardubicích ? Dost, bo to je přesně to, co v nějaké minimálně podobné podobě používá tzv. Pardubická karta a bo se toto začalo vyskytovat i na mobilech s progresivním násrustem modelů (http://www.nfcworld.com/nfc-phones-list/#available) tak by mě zajímalo, kdy a zda vůbec někdy (aspoň v tomto století) bude tuto mobilně univerzální technologii použít i v rámci Pardubické MHD.
Poznámka - osobně zatím nejsem uživatelem nějakého zástupce s výše uvedeného odkazu a tudíž nevím zda už existuji na toto téma nějaké aplikace, či nikoliv. V každém případě si myslím, že toto není v dané chvíli moc podstatné, bo i kdyby žádná aplikace ještě nebyla, tak bude rozhodně dříve, než možné použití v rámci (nejen) Pardubické MHD.
Ale byl bych dost překvapen, kdyby nějaká aplikace na zadané téma nebyla aspoň ve stádii vývoje.
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.facebook.com/pilny.pavel
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 19:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bys nám tupějším přeložit, na co se to vlastně ptáš?
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 19:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vihorlat: Ptá se na to, kdy bude možno platit jízdenky v MHD mobilem, ale nikoli pomocí SMS, nýbrž čipovou kartou v přístroji.

Pjp: Nejen ve fázi vývoje, NFC pro platby jízdného využívá Plzeň - Podmínky pro vydávání a používání Plzeňské karty v mobilním telefonu s technologií NFC (PDF, 123 KB)

Kromě toho se do NFC žene T-Mobile - článek.
Platební aplikace samozřejmě testují i další subjekty, pro které je NFC perspektivou budoucích zisků - článek
Plus se do tohoto byznysu řítí taky jedna supertěžká váha, která má dostatek financí na to, aby celý kolotoč na úvod řádně roztočila - článek

Stručně řečeno - aplikace jsou, technologické zázemí je, takže chybí už jen dva "detaily" - plošné rozšíření mobilů s NFC a v případě Pardubic taky odbavovák, který by s tím byl schopen pracovat.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4626
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 22:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jízd trolejbusů PSHŽD v posledních dnech. V neděli byl Sanos na lince 51, ve středu dopoledne pak 353 povozila část pedagogického sboru jedné místní průmyslovky a tentýž den odpoledne vyjel Sanos na už celkem tradiční "Rozloučení s prázdninami". Všechny fotky pořídil kolega jednatel, ale na spolkový web jsem dal jen malé verze, tak proto dám se i něco většího:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 08:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus - tak ze zvědavosti koukám na ty Plzeňské podmínky a osobně bych preferoval nějakou univerzálnější aplikaci použitelnou skrz celé česko, tak aby člověk nemusel řešit v které prdeli se zrovna vyskytuje, než zas nejakou proprietární hovadinu, ostatně si myslím, že by to v konečném důsledku ušetřilo (pro tupější - snížilo náklady;-)) i příslušným provozovatelům, bo by nebylo třeba následně budovat (přílišnou) infrastrukturu pro náhodné cestující (zase - prostě by bylo měně jízdenkových automatu a i případně papírových jízdenek v různých předprodejích). Samozřejmě, v případě předplatných jízdenek by asi něco navíc (ovšemže proti té univerzální celorepublikově uznávané aplikaci) v mobilu by být muselo, ale kvůli jednotlivé jízdě ?
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.facebook.com/pilny.pavel
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 09:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ má osobně v mobilu čip a testuje
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 09:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ má osobně v mobilu čip a testuje
Na pardubickém odbavovacím systému?

Pjp: Ono to k univerzální platební aplikaci evidentně směřuje, jenže je to všechno ještě ve fázi vývoje a testů. Hádal bych, že Plzeň chtěla platit mobilem hned, a proto má speciální řešení použitelné jen pro její odbavovák.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4627
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 12:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusy 141, 142, 146 jsou vyřazené a dnes dám večer na web nabídku na jejich odprodej. Nechcete je někdo :-) ?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 19:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z dnešní návštěvy Pardubic.

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4629
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 20:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poněkud utajená akce: tuto neděli bude jezdit náš historický autobus na lince třída Míru – krematorium (viz příloha) u příležitosti Dne evropského dědictví. Organizátoři se nějak nemají k uveřejnění JŘ, ačkoli si bus vyžádali. Takže aspoň tady:

JŘ autobusu 706 RTO dne 11.9.2011:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4631
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. září 2011 - 11:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

129 pronikla v pondělí a dnes opět do okresu Chrudim. Fotka je z kamery, a na tu byla ještě docela tma. Video z cesty Tuněchody - Pardubice bude na youtube, dám sem pak odkaz.


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 07. září 2011 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Jak dlouho se ještě s busem č.129 počítá? A náhodou nějaké fotky k vyřazeným Karosám B931 (jejich stavu) by nebyly? Na webu jsem nic nenašel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4632
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. září 2011 - 14:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

129 - to záleží na odpisech, počítají se od generálky v roce 2003. Fotky B931 nemám, ale vypadají zatím stejně jako za provozu.

A tady je to video - http://www.youtube.com/watch?v=ZRCCNvLLjMc - přátelům motorů LIAZ doporučuji přidat trochu volume :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Zezi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2010
Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 18:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak naokraj přidávám odkazy na výpomoc v Plzni kam někteří řidiči odjeli
http://youtu.be/DQowEN-77IE
http://youtu.be/UncqHau7YPY
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 18:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Dodatečně děkuji za informaci ohledně RTO č.28, tak jsem na něj jel.


Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 20:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 23:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se dle níže uvedené citace ze zákona č. 361/2000 Sb. předpokládat, že schopnosti řidiče, případně vlastnosti trolejbusu Škoda 24Tr (a jeho nákladu) nestačí ve dne za jasného počasí a téměř při bezvětří na silnici z Bohdanče na UMU na to, aby trolejbus překročil na rovině rychlost 45 km/h?

§ 18
Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

(2) Řidič nesmí
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů