K-report
 

Archiv diskuse Volná dopravní diskuse do 17. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Volná dopravní diskuse » Archiv diskuse Volná dopravní diskuse do 17. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4748
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 01:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger - jakou odvahu? Prostě jenom píšu, že stejně jako spousta dalších lidí stávkovat nehodlám. Na což mám stejné právo jako ti, co stávkovat chtějí. Každý má své důvody proč ano a proč ne.
Jen si nejsme tak nějak všichni rovni, protože komukoliv jsem řekl, že se stávkou nesouhlasím, byl jsem označen "za idiota". Zaměstnanec Dp by přece měl být automaticky v odborech a měl by přece nějak projevit nesouhlas "s těma reformama" a s tím, "že nám všechno berou".

(Příspěvek byl editován uživatelem verusha.)
30 let od zahájení výroby třetí generace kupé Camaro
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 07:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3: Šálí mě zrak? "Není jejich osud lhostejný"? Takže odborářům není jejich osud lhostejný, takže pravidelně natahují ruce po státu, pravidelně vydírají a pravidelně znepříjemňují všem život, zatímco lidé v komerční sféře (jak zaznělo výše), kterým není osud lhostejný, si třeba najdou lepší práci a vůbec přijmou větší díl odpovědnosti za VLASTNÍ život? Přístup "státe, dej, a neber", je cesta do pekel.

Smekám před Verushou. Pokud se setkal s reakcemi, o kterých píše, tak to jen dokazuje, jaké jsou odbory stádo, co jde za největším volem. Tvrdit, že zaměstnanec DP "musí nesouhlasit", je málem jak totalita.
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Algida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 08:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha - teď si předvedl, jak krásně se dá manipulovat s veřejností. Jako že jsi jediný mučedník v DP.
1 - zdaleka né všichni zaměstanci jsou v odborech
3 - nikdo je k tomu nenutí
2 - zdaleka né všichni chtějí a budou stávkovat (a to i ti odborově oragnizovaní), včetně mě
3 - někdo je proti reformám z principu a to možná i proto, že je línej jako veš, ale někdo je proti čáti reforem, které například z tělesně postižených dělají příživníky a parazity společnosti
4 - v komerční sféře se prostě už z principu "hrabe pod sebe", nic proti tomu, ale jsou i lidé, kteří si zvolili povolání kde se pomáhá jiným a pro společnost jsou taky moc důležití
P.S.
Jediný co přiznávám, že hovořím o zkušenosti z jiné trakce, takže u Vás je to možná jinak. Včetně toho, že jako jediní mechanici pod vozem máte služební email, na který Vám chodí informace o trolejbusech. To teď myslím opravdu závistivě, protože o tom se třeba u tramvají mechanikům může jenom zdát. Klobouk dolů.
brňáci = nejrozmazlenější cestující v ČR
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 08:59:09    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel se musím připojit k podpoře stávky. Co jiného zbývá? Arogance vlády je do nebe volající. To, co nám aktuálně vymyslelo MK není na stávku, ale vážně na defenastraci. Bohužel zatím nebudu psát detaily (však se to Verusho brzo dozvíš). Tady vážně nejde jen o reformy, ale o bohorovnost vládnoucích - prostě my máme moc a budeme rozhodovat. Třeba i protizákonně, však zákony si můžem dle potřeby změnit.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 09:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad nejsme stádo: pochybuji společně s Vámi, že oni "politicky uvědomělí vůdcové lidu a mas" pracují za průměrnou, nebo spíše podprůměrnou mzdu jako většina nás zde.

Troufám si říci, že mají zaměstnání za nepoměrně větší všimné, nepočítaje v to další bonusy,zaměstnanecké výhody a příplatky.

Jak říkal pan kníže:"...mám solidní příjmy z ČR,Rakouska,Lichtenštejnska,Švýcarska...něco málo beru i za spánek ve vládě...A TEĎ SI MNE ZKUSTE UPLATIT!

Politicky uvědomělé masy, uvědomte si, že až Vám seberou stravenky, tak Vaši ještě uvědomělejší předáci budou mět stravenky s ještě vyšší hodnotou než máte nyní, či přímo 100% náhrady stravného (a že v nádražce v Braníku je nepotkáte) a pro jistotu až Vám seberou zaměstnanecké jízdné pro celé rodiny (což je věc,kterou nepochopím proč ji vůbec máte) oni si koupí nová luxusní reprezentační auta a pro jistotu si odhlasují i volné jízdné v 1.třídě ČD,kdyby náhodou jim ona luxusní kára selhala a oni museli nedejbože využít i takový normální prostředek jako mi ostatní.

Takže politicky přemýšlející jedinci, uvědomte si prosím, že jste úplně stejní rukojmí jako mi obyčejní kaštani a že Vám stejně bude vysvětleno, že se nic nezmění, že o své výhody přijít musíte, což Vám bude kompenzováno zvýšením platu, ale o to zvýšení Vám úměrně klesne výše premií...

Pokud chcete něco změnit, opancéřujte Cintyhnusy a Orchestriony a vyražte na Prahu. A nezapomeňte začít už na nám.W.Churchilla. (pro neznalé je to ta část Žižkova,kde je kachlíkárna) A možná zjistíte,kolik Vás a potažmo i nás Vaši "buditelé" stojí.Pak doporučuji po nezablokované magistrále pokračovat na nábřeží a tam vyházet Vaše schopné managery, kteří tak úspěšně vedou Vaše společnosti a pro velký úspěch s jejich vedením si vyplatí v červnu odměny za druhé pololetí v takové výši, že i generální ředitel ČEZ žasne!
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 09:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No původně jsem se zapojovat nechtěl, ale..
Možná je třeba si uvědomit, co znamená slovo "reforma" v podobě této vlády. Nechápu, proč bych si měl dále utahovat ze svého, když tak jak je tomu v této zemi obvyklé, ty peníze odtečou do nějaké černé díry, nehledě na to že některé reformy jsou přinejmenším ekonomický nesmysl. Ať se pánové "tam nahoře" naučí hospodařit. Nehodlám platit další PromoPra, Nomury a jiné. Já nikomu nic nedlužím. Nic jsem nikde neukradl, řádně platím daně, včetně dalších poplatků, takže nehodlám platit dluhy někoho jiného. Až uvidím, že stát nakládá s penězi daňových poplatníků tak, ja se má, jsem ochoten si v rámci reforem utáhnout i ze svého, jinak ani ranu. Vláda se chová jako malé děcko na pískovišti a nehodlá s nikým nic řešit.
PS Sorry za "nešalinářský" příspěvek
www.modeltrolejbusu.cz
Merida bike
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 09:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DPMB nic nezpronevěřil, neprohrál arbitráž, ani nikomu nic nekrade. Stávka má být přerušení práce jako varovný signál zaměstnavateli.

Fox: To si nevyberete, menšinová vláda ČSSD s podporou KSČM se tak bude chovat taky, nebude s nikým nic řešit, akorát že bude rozdávat a odboráři budou ryčet blahem. A arbitráže zavinili i ministři ČSSD. Takže až pojedou odboráři z DPMB někam protestovat, tak by na to měli myslet.
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 11:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O jaké aroganci vlády to mluvíte, přečtěte si sakra zprávu o ratingu Řecka. Takhle chcete dopadnout?!!!Stát nesmí dostávat víc peněz, než nezbytně potřebuje na svůj provoz. Všechna sociální práva a dáffky zrušit, kromě příspěffků postiženým. Na důchod si každý bude spořit od mládí, a pokud ne, bude vybírat popelnice. Nikdo nesmí natahovat ruku k eráru, jenže ta výchova k zodpovědnosti potrvá a zrušit něco, co se kdysi zavedlo a co ostatní považují za samozřejmost, vyžaduje politickou odvahu, kterou odboráři zaměňují za aroganci.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 11:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Bez reforem jsme prý jednou nohou v Řecku, s naší vládou zase určitě v řiti...

Naší vládě bych nesvěřil ani otevření konzervy, byť by byla bez víčka.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...

http://nakresy.webnode.cz
Algida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 12:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

goldfinger - je vidět, že mediální masáž je u tebe hodně úspěšná. Sociální stát existuje i ve vyspělých kapitalistických státech. Co to je nezbytně? To co zrovna nepotřebuješ ty? Možná kdyby u nás nestál kolimetr dálnice 2x tolik co v Německu, tak by bylo peněz dost. Atd, atd, atd.....
brňáci = nejrozmazlenější cestující v ČR
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 12:34:36    Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Můžete se ale radovat z toho, že katoličtí duchovní a církevní aparát tento čtvrtek rozhodně stávkovat nebudou. Už se totiž natěšeně třesou na miliardy v penězích i majetku, které jim Kalousek přislíbil - na úkor těch vašich "nedůležitých" věcí.
Vlczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 14:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Církev do toho laskavě netahejte - nemá to s tím vůbec žádnou souvislost... Každý občan (či jeho potomci), kterému byl v minulém režimu zabaven majetek, má v restituci nárok na vrácení či jeho náhradu u Pozemkového fondu ČR... Stejně tak i církev, které byl zabaven majetek, má právo na jeho vrácení či adekvátní náhradu. Takže tohle je trochu mimo mísu - navíc odlukou církve od státu budou finanční problémy konečně vyřešeny a konečně se uvolní blokované církevní pozemky, s nimiž se nemůže v současnosti nijak manipulovat (tzn. zástavba apod; krom obdělávání)..
Máte tak představu, kolik stát vyplatil občanům náhrady za zabavené majetky? Kolik to všechno stálo? Rozhodně to nebude malá částka..

Goldfinger: To bych vás chtěl vidět, jak si pěkně naspoříte, když vlivem inflace a neustálého cyklického zdražování to, co naspoříte, bude za pár let odpovídat hodnotě "skoro nic"... Zeptejte se prarodičů, kolik vydělávali (případně si to zjistěte) a zkuste si vypočítat, kolik by asi tak museli spořit, aby z toho nyní mohli vyžít...
Případně můžete nahlédnout na následující odkaz a zjistíte, že se za dobu 15 let zvedla průměrná hrubá měsíční mzda na dvaapůl násobek: http://www.finance.cz/ekonomika/prace/mzda/

(Příspěvek byl editován uživatelem Vlczech.)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 14:57:59    Odkaz na tento příspěvek  

Inu, zaujaly mne ty výše prezentované názory katolíka Goldfingera. A v souvislosti s tím, proč třeba duchovní (na rozdíl od brněnských tramvajáků) nebudou stávkovat. Myslím naopak, že ti duchovní by měli jít stávkovat za jiné. Třeba za ty, kteří mají děti na vozíku, za lidi postižené handicapem, za ty, kteří musí doma pečovat o staré a nemohoucí, za matky-samoživitelky s dětmi, jimž právní systém ČR není schopen vymoci alimenty, za nezaměstnané, kteří chtějí pracovat, za lidi ve finanční tísni, kteří kvůli 2 000 Kč dluhu platí exekutorům mnohonásobně větší částky, zatímco šíbrům všeho druhu majetky zůstávají. Za takové lidi by měli jít stávkovat. Nikoliv za sebe a své platy, ani za církevní restituce. Ale za ty druhé. Neměla by se církev rozpomenout na své počátky? Dnes se zabývá spíše sebestřednými problémy, které si sama nakupila. Nezapomíná na ty výše jmenované a potřebné? V náboženských knihách zmiňovaný Ježíš se přece zastával těch nejposlednějších z posledních. Nebo snad ne? Z těchto důvodů mě Goldfingeovy názory poněkud podráždily.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 15:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předchozí příspěvky sem byly přesunuty z Tramvají v Brně.
Kobra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 15:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Algida: jen pro upřesnění, i tramvajoví mechanici mají pracovní emaily

Verusha:
Co za nás odboráři vybojovali?

V tomhle odborům hodně křivdíš, bez odborů by jsme neměli kolektivní smlouvu. Bohužel jistí lidé nevědí co by všechno chtěli, a proto chodily různé emaily. Ale podstatný je to, že nebýt KS, tak kromě některých příplatků přijdeme i o jeden týden dovolené navíc a spoustu příspěvků, např. na stravování, zdravotní prohlídky či penzijní připojištění. To by bylo sakra cítít, i pro "odborově neorganizovaného" zaměstnance
Otevřete oči, pohroma se blíží!
Vlczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 15:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Nic takového ale v jeho příspěvku nevidím.. BTW: Když mluvíte o začátcích církve - to snad někdy církev stávkovala? Navíc si nemyslím, že stávka je tím nejlepším řešením.. A už rozhodně ne pro církev. S těmi problémy, které si sama nakupila - neházejte všechny do jednoho pytle.. Podívejte se například, kolik domovů pro nemohoucí (a další) církev obhospodařuje - pořád se vám zdá, že nic nedělá pro druhé a zabývá se sama sebou?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vlczech.)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 17:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Algida: jaká mediální masáž, tu zprávu o Řecku nevydala vláda na tiskoffce, ale ratingová agentura.
Vlczech: inflace se v posledních letech pohybuje kolem 2% p. a., to penzijní fondy můžou zhodnotit.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 17:38:03    Odkaz na tento příspěvek  

Budu ještě reagovat, mám totiž ještě v paměti případ, kdy v jiném tématu Goldfinger plamenně obhajoval instalaci monstrózního kříže ve svahu pod Petrovem (nad "šturcovými" nástupišti hlavního nádraží v Brně) - za jen asi 3 000 000 Kč z "veřejných" peněz. Takových hlasatelů, kteří měří dvojím metrem, když jde o kult (kteří pro "lid" kážou vodu a sami pijí víno) bychom se měli vyvarovat. Podle nich by asi bylo možné tramvajový systém a vůbec veř. dopravu v Brně úplně zrušit - hlavně když zbyde na krucifixy, kostely a platy duchovních. Výsledný stav bych ale nepřirovnával k Řecku, ale spíše k současnému Polsku - však to tam znáte, jak kvalitní je tam doprava.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7181
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 19:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No třeba dovolenou jistě mít budeš i bez odborů, ale né tu navíc.

Tak já třeba dostávám bonusovou i bez odborů (0-5 dní podle zásluh), letos jsem dostal 4 dny navíc. Bez odborů si říkám i o zvýšení platu nebo mi je plat navyšován z vůle zaměstnavatele - jak kdy. Bez odborů nesu zodpovědnost za své čtyři podřízené, když ve čtvrtek nevyjedete, postarám se za vás o jejich dopravení do práce, protože je potřebuju.
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 19:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: mluvíš mi z duše, až na to, že ty podřízené mám jen 3 :-). A taky je budu ve čtvrtek rozvážet po Brně...
Kdyby autobusoví dopravci v IDS JMK modernizovali tak rychle jako ČD, tak budeme z 560, Bdmtee a 010 přestupovat do ŠM11, Ikarusů a v nejlepším případě C734!
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 19:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260:
Jsme na tom podobně, akorát ty podmínky, co ty máš, jsou přesně obráceně. Vlastně ne, už nemám 4, ale 2 podřízené. Musíme přeci šetřit mzdové náklady a každý rád dobrovolně zdarma dá svůj čas na oltář firmy...

Pane Cogwheel, jako vždy
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4750
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 21:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 - teď tohle vysvětli všem, co si myslí, že "stávkují za nás".

Jsou lidi, co s těmi "reformami" a vůbec s ničím taky nesouhlasí, ale prostě si nemůžou dovolit jednodenní výpadek práce. nemůžou si dovolit výpadek výrobních linek, nemůžou si dovolit sedět a čumět, jak se stejně nikde nic nezmění do té doby, než se konečně všichni nasere a vydáme se "na Prahu" vstříc nějaké defenestraci. A jak se provádí zdařilá defenestrace, o tom pojednává práce Járy Cimrmana "Die Fensterpolitik".
30 let od zahájení výroby třetí generace kupé Camaro
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. června 2011 - 21:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwheel: Nikdy jsem nenavrhnul, aby se šaliny rušily. Leží-li Vám v žaludku, že stát platí duchovní, tak to vyřeší odluka církve od státu a pak si církev zaplatí třeba i přenesení papežského kříže. Teď nemá z čeho, když jí stát nevydal ukradený majetek. Poradím Vám - zajeďte si do Rajhradu do knhovny, tam uvidíte, co ti nenávidění mniši dokázali vytvořit za hodnoty.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5093
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 10:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fox: Tady až tak nejde o to, že peníze odtečou do nějaké černé díry. Ano, je to špatně a mělo by se to řešit. Teď jde především o to, že stát má nějaké peníze, se kterými může hospodařit. Tyto peníze velmi pomalu rostou podle toho, jak je silná naše ekonomika. Tyto peníze však rostou podstatně pomaleji než roste největší položka státního rozpočtu, kterou jsou důchody. Od roku 2004 rostou výdaje na důchody zhruba o 7-8%, ovšem naše ekonomiky takových růstů nedosahuje, v roce 2009 šla dokonce do záporu. Jde tedy o to, že na ostatní věci zbývá rok od roku méně a méně peněz. Doporučuji zadat do vyhledávače něco jako "důchody vývoj", či něco podobného, pro nezávislost ignorovat novinové články a stránky organizací, které mohou být propojené s politikou. Dobré je zaměřit se na prezentace odborníků a na grafy v těch prezentacích. Vypadají skutečně hrozivě. Podíl důchodců se bude zvyšovat, jenže ekonomika dle odborníků poroste čím dál tím pomaleji. A není se čemu divit, stačí se podívat na země, které nám během socialismu utekly a na jejich vývoje HDP. A samozřejmě nesmíme zapomínat, že náš rozpočet stojí na dost velkém schodku, který by dobrý hospodář měl pokud možno srazit na nulu.
Stačí si v Excelu udělat dvě křivky, jednu, která bude začínat na 1000 a bude stoupat o 2% (reprezentující náš státní rozpočet) a druhou, která začne na 300 bude stoupat o 7% za rok (reperezentující nárůst výdajů na důchody). Tyto křivky se protnou za 25 let! Tahle tragický to nebude, jde o to uvědomit si to, že ty křivky se přibližují a za těch 25let budou o hodně blíže, než dneska. Nejde stát se založenýma rukama a koukat, jak nám klesá a klesá objem zbytku. Máme tedy na výběr: Buď se zajistí to, aby poměr pracujících a důchodců byl pořád řádově stejný a pak můžeme nechat současný průběžný systém s tím, že díky zvyšování dožitého věku se stejně odchod bude posouvat, i když ne tak razantně, jak je navrhovano. A nebo druhá možnost, a to změnit vyplácení důchodů a peníze ze současnosti si ve fondech schovávat do budoucnosti a připustit, že lidé se dneska dožívají vyššího věku než před 30 lety a že v důchodovém systému je to vhodné zohlednit. Pokud si myslíte, že ten 1. systém je ten nejlepší, tak je potřeba pro to začít něco dělat. A je potřeba připomenout, že vůle mít hodně dětí (od 3 výše) je dneska čím dál tím menší, roste počet párů, kteří děti něchtějí mít vůbec a nebo je ani mít nemohou.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 11:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 12:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem spíš pro revoluci.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6348
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 13:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik: to bychom si moc nepomohli...
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 13:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak tady je vidět, že každý se na tu stávku dívá politicky, pro reformy - proti stávce, proti reformám - pro stávku. Ale nezlobte se všichni, tady jde o něco dost jiného, o základní principy demokracie.
Já jsem ostře proti reformám (alespoň v podobě, jakou prezentuje tato vláda), ale ještě daleko ostřeji proti stávce. Pokusím se vysvětlit proč:

Nehlasoval jsem pro žádnou z vládních stran a taky to těžko někdy udělám, ale tyto strany získaly 118 mandátů v demokratických volbách, uzavřely koalici a teď zcela legitimně vládnou a prosazují nějaký program. Já s ním krutě nesouhlasím, je to pro mne asi nejhorší vláda v historii ČR, ale výsledek voleb respektuji a budu ho respektovat až do června 2014. Pokud se tato vláda sama od sebe rozloží dřív, budu jásat, ale pokud se nerozloží či jí nebude parlamentem vyslovena nedůvěra, nic a nikdo mi nedává jakékoli právo výsledek voleb nerespektovat a vynucovat si kroky, jaké považuju za nejlepší já.
Pokud se mi nelíbí, co vláda dělá, mám právo říct svůj názor, vyjít do ulic, demonstrovat. Ale v žádném případě nemám právo na nátlakovou, vynucovací akci, jakou je třeba stávka. Nemůžu a nesmím po vládě chtít, aby neprosazovala pravicovou politiku, když pravicovou politiku lidé ve volbách zvolili. Respektovat výsledky voleb je jeden z nejzákladnějších kamenů demokracie.
Může se na to odpovědět tím, že voliči nevěděli, co dělají, a dnes by volili jinak. Tím se ale vskrytu dostáváme do ještě horší pozice, která s demokracií už moc společného nemá. Nikdy v demokracii nesmí zvítězit princip presumpce blbosti voličů. Jsem povinni předpokládat, že každý volič volil poctivě a svědomitě, zvážil všechny alternativy, pročetl si volební programy a rozhodl, že to nejlepší, co může pro tuto zemi udělat, je zvolit tu a tu stranu - a to s vědomím, že volí na 4 roky! Jistěže to tak těžko bylo, ale jakmile bychom byť jen na vteřinu připustili názor, že voliči jsou a priori blbci, kteří se jen spletli, zároveň se tím dostáváme na pozici, že hlas voličů nic neznamená a výsledky voleb není třeba respektovat, poněvadž "lidi tomu přece nerozumí". Naopak, my vždy a za všech okolností musíme ctít presumpci inteligence voličů, kteří volili na 4 roky, a výsledek voleb také 4 roky ctít, i kdyby se nám nelíbil sebevíc.
Právo na stávku zakotvené v ústavě musí být vysvětlováno jako právo na stávku proti zaměstnavateli, nikdy ne jako právo na stávku vůči vládě (tento status náš právní řád ani nezná, jak se teď zjistilo). Stávkovat proti vládě by bylo možné pouze chvíli, kdyby vláda sama přestala omezovat demokracii a porušovala lidská a občanská práva, což se týká zejména totalitních režimů (např. generální stávka roku 1989) - zde totiž platí, že přestupek proti zákonům tyrana není přestupkem. Ale tato vláda, byť může být špatná, nekvalitní, málo aktivní, ba i zkorumpovaná, rozhodně není tyranem, ale legální a legitimní demokratickou vládou. Možná s ní nesouhlasím, ale za čtyři roky budu mít právo opět o osudu země spolurozhodovat.

Za případné slušné reakce předem děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6390
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 13:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je traktát jak z nějakého politického školení pro modré komsomolce...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10571
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 14:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude nějakej překlep ne?
CIT:"Stávkovat proti vládě by bylo možné pouze chvíli, kdyby vláda sama přestala omezovat demokracii "
OPĚT jsem oběť, ne viník.
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 14:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si dobře vzpomínám, tak volby vyhrála ČSSD. Ovšem vymyslelo se cosi, čemu se začalo říkat "koaliční potenciál" což bylo jen účelové jednání ze strany ODS a TOP 09 za cílem neztratit moc. ČSSD ani nebylo umožněno vytvořit vládu!
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 14:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Jo, díky, má být "začala".

Quex: To jste asi špatně četl, člověče. Zrovna "modří komsomolci" by mě za to spíš vyloučili ze svých řad (kdybych u nich byl, a to tedy rozhodě nejsem)... Na dodržování pravidel demokratického státu není nic "modrého" ani "oranžového" (a navíc rozhodně nejsem pravičák).

Jas: To je trochu irelevantní tvrzení. ČSSD jako vítěz jistě první pokus být měla, ale co by to změnilo? Každý, kdo umí počítat do 200, okamžitě věděl, že vláda bude pravicová, i kdyby to mělo být až v rámci druhého pokusu. A Paroubek taky okamžitě uznal porážku a odstoupil.
Takže já Vaši námitku uznávám, sám bych dodržel zvyklost a pověřil sestavením vítěze voleb, ale na věci samé to nemění ani ň. Prostě by se sestavení vlády o měsíc zdrželo, jinak by vývoj plynul úplně stejným směrem a byli bychom ve zcela stejné situaci.
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7182
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 15. června 2011 - 15:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je traktát jak z nějakého politického školení pro modré komsomolce...

Dá se to vztáhnout na jakékoliv komsomolce. I na trucpartu z U nás doma nebo na Kindermafii
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 15:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmrovi místo v Pražských autobusech odpovím tady, abych tam zbytečně neplevelil:

Potíž je v tom, že současná vláda dělá v podstatě jen 2 věci
a) přemýšlí, jak zničit své soupeře, ehm, promiňte koaliční partnery
b) Zkouší, kterej škrt ještě projde a co ještě lidi snesou

navíc zadlužuje stále stejným tempem, takže tu budeme mít jak Indii, tak i to Řecko...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 23:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt je, že nejmenované Hradní Strašidlo, když jím ještě nebylo, roztrubovalo, že prezident je pouze reprezentativní postava a nemá se politikům co motat do cesty... Zejména je pak povinen bez okolků a vytáček (a posuzování variant) jmenovat předsedu vítězné strany premiérem, ať si jde sestavit kabinet (nebo to alespoň zkusí).

Ale naše histerická paměť je zřejmě obsazená Německým příkořím a zločinem nedostatku banánů, takže nic dalšího už neudržíme.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 23:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich: V zásadě ano, ústava nicméně dává právo mu vybrat koho chce - a ve chvíli kdy je výsledek jasný každému včetně předsedy ČSSD... Já bych se zachoval jinak, ale postup páně presidenta je v tomto ohledu stále ještě v mezích. Ze všech věcí, které mi na tom člověku vadí (a je jich nespočet), tohle je jedna z těch nejméně důležitých. Třeba jeho postup při nedávném "odvolávání-neodvolávání" ministrů byl daleko víc na hraně ústavnosti, on ostatně balancuje na této hraně často a rád...
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 15. června 2011 - 23:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj. A taky podepisování/nepodepisování předložených mezinárodních smluv. Tam už to bylo dost divoké (a že teď zase mlel něco o braní si rukojmích).

Při pověření Nečasa nejednal protiústavně (a ne nutně nelogicky), tady pouze popíral sám sebe. Ale kdo ho trochu sleduje a nějakou paměť má, tak ho kam vítr tam plášť nijak nepřekvapí. Překvapivé je pouze to, že mu to stále ještě docela dost lidí asi baští.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 07:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlín__24: Mohl bys prosím definovat tu bandu,kterou živíš ze svých daní,podporuješ placením jízdného a pod.
Měl bys jít za to kolo,odjezdit pár měsíců a pak mluv.
Mě by spíš zajímalo,proč musím ze svých daní podporovat zloděje na všech úrovních státní správy a ,,nesmím se k tomu vyjádřit,, .Mám pocit,že ti,co dnes stávkují,musí svou práci odvést,jinak je vyhazov nebo průser,kdežto ti druzí mohou beztrestně zmatlat vše,a ještě jim máme tleskat??
PS: k volbám chodím,ačko nemám,jen nemám zaplacený den.Ale to každý soudný stávkující ví.
www
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.80.217
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 09:34:31    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za OT: citace z rozhovoru s p. Dufkem, aby jsme viděli, jak jsou si všichni rovni a někteří i rovnější: ....můj plat mi stanovil Odborový svaz proacovníků v zemědělství, mám 36 tisíc korun.... a k tomu minimálně stravenky, prémie atd. Vše z odborových příspěvků nejen těch, co točí za poloviční peníze volantem.
celé viz http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=7 04103&online
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 10:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oblíbená a už ohraná zaseknutá deska
strana 1: Řidiče živíme z našich daní
strana 2: Cestující jako rukojmí.
--------------------

Milý 7036: Nevím panáčku, co jsi zač a upřímně mi je to celkem i fuk. Pravděpodobně jsi ale ve vatě natolik, že ti chystané reformy nevadí a máš svoji tunelářskou vládu rád.
Budeš se divit, volební právo mám už 8 let a vždycky jsem ho využil. Při posledních volbách jsem volil stranu, která se do parlamentu ani nedostala. Proč? No protože většina lidí hraje stále stejnou zaseknutou desku "tak to změňte u voleb".
Přitom pořád dokola kroužkují v sudé volby ODS, a v liché volby ČSSD. Taky jsou mezi náma lidi kteří volí podle ostatních, protože se o politiku nezajímají ani z rychlíku. Tak například jedna známá volila podle svého šéfa TOP 09 a teď brečí, že nebude mít na doktory. Dobře jí tak! Ale proč to mám s ní odnášet i já. Platit za lidskou blbost a ještě poslouchat kecy a učenecké pindy od nějakých rádoby "kapitalistů", kterým evidentně nevadí, že tady došlo k rozkradení všech možných peněz na všech frontách, svoje pupky si tím narvala hrstka vyvolených a po nás všech se teď svezou tyhle jejich schodky.
Zajímavé je, že tohle nikomu nevadí, ale stávka která má otevřít oči a pokusit se něco dokázat, ta už je jim trnem v oku a budou si otvírat hubu, že "tu bandu živí z našich daní", viz. jeden příspěvek výše.
Fakt paráda. Líbejte těm politikům třeba zadnice, když je tak milujete, dál ze sebe dělejte študované inteligenty - přitom je do očí bijící, že je to právě naopak. Ale nechtějte přitom ještě, abychom my, co na věc máme SAMOZŘEJMĚ jiný názor a vyjádříme ho; schlípli uši, táhli do kouta a mlčeli tak jako mlčíte vy. Posránkové!
Rebel Yell
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 10:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OT
Ml636: Jak jsem psal, že důvody stávky chápu (s některými se i ztotožňuji), u voleb jsem volil podle svého přesvědčení...
Ale co mi na této stávce vadí - je "organizace" odborů. Protože to co tam ta banda předvádí.

Stávka bude v pondělí, tak se s tím všichni smířili a zařídili se podle toho, pak valstně využije vláda blbosti odborů, ktaré pak řeknou že stávka bude jindy, třeba ve čtvrtek. Budou blokovat silnice a živelně skoro podpalovat co se kde hne, pak zase že nebudou blokovat.
Normálního člověka toto lehce znechutí, protože i přes jistě nejčistší úmysl (zvyditelnění odborů?), vidí, že i té druhé straně je úplně putna co lidi. Nejspíš nechápou proč nestávkujeme taky...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 13:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Typické...
Tahle argumentace si podřezává větev sama pod sebou. Voliči jsou blbci, takže není třeba respektovat výsledek voleb - jenže Vy jste taky volič... V podstatě tím říkáte, že volby jsou zbytečné, rozhodovat má ulice, což už nemá s demokracií společného téměř nic. To je někde mezi ochlokracií a diktaturou.
Povědomí o základních kamenech demokracie je v tomhle státě opravdu na mizivé úrovni...
A prosím, ještě než mi odpovíte nějakým příkrým komentářem, přečtěte si tohle a tohle. A zdůrazňuji, že já tuhle příšernou vládu nevolil a jsem z ní zcela znechucen.
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 14:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak sleduji dění v ulicích Brna a reakce spolupracovníků po ranní cestě do práce, začínám se bát, aby stávkující nezjistili, že to jde i bez nich.

(Příspěvek byl editován uživatelem Stanley.)
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4753
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 14:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley - dneska to bez nich určitě jde.
Část jela autem, část si vzala dovolenou, část se domluvila s někým jiným, část vzala kolo či jiný prostředek (je pěkně), část šla pěšky a část využila toho, že něco přece jenom jelo.
Mluvil jsem s několika kolegy řidiči, co jezdili, a tak vymetený město prý nebylo ani v sobotu. Negativní reakce cestujících údajně žádné.

Otázka, kdyby se takhle nejezdilo třeba týden.... to je ale teorie. DPmB (resp. všechny DP) je tu od toho, aby vozil lidi, takže je vozit prostě bude.
30 let od zahájení výroby třetí generace kupé Camaro
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4944
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Dlouhodobě udržitelné to asi enní, ale ta atmosféra v ulicích je úplně idylická.

Ráno jsem jel autem (jako ostatně skoro vždy jindy), cesta i parkování naprosto bez problémů, potkal jsem asi dva autobusy na "nočních" linkách a vezli dohromady asi šest lidí...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6391
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 17:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mám 36 tisíc korun.... a k tomu minimálně stravenky, prémie atd.

To mě teda nepřijde jako něco závratnýho...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 22:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Já s tím souhlasím. Ale je potřeba vzít v úvahu i ty neustálé a tragické procenta neúčasti ve volbách. Pak se bere "demokratický hlas" bere od méně než 50% voličů. Chyba a škoda, která se potom začne ukazovat v těch ulicích.
Na druhou stranu, když už došlo k něčemu takovému jako dneska, tak začíná jít opravdu do tuhého. Češi si obvykle nechají líbit hodně. V jiných zemích se sávkovalo mnohem víc za mnohem menší prkotiny.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 22:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML636: ono jde o to že neni koho volit..čssd si to u mě posralo totálně díky dRáthovi a ta verbež co je tam ted se vážně pro mě neschudná.Menší stranu?má to cenu když se nedostanou do parlamentu a nikdo neví co jsou zač..?
AV 15-30
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6352
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 22:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Co by bylo tedy řešením dále? Tato vláda ne, ČSSD ne, KSČM ne, malé strany ne... tuhle otázku řeší poměrně dost lidí...

Edit: Vyhrály den odbory nebo vláda? Ne, byli to občané!

(Příspěvek byl editován uživatelem martin.marilyn.manson.)
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 22:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM:řeší ji mnoho lidí proto taky je tak malá učást u voleb.buď rád že máš třeba jasno nebo je napolitické scéně strana které dáš hlas proto že ti její volební program a lidé vyhovují.mě ne..
AV 15-30
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě ke kalouskovi před uřadem vlády:to co zas předvedl tím jasně ukázal že to žádný tupec neni.Lidi tam stíral až sem si o něm řekl že to neni snad člověk ale jen shluk arogantních bílkovin oponenti byli více než chábí a kalousek se snima hravě poradil rozhovor z rozuřenou ženskou zakončil tím že se na ní doslova vykašlal.To tam nemohli mluvit lidé alespoň s nějakými srozumitelnými argumenty..? Divadlo.. na takových si lehce zvedne ego a on to ví.Dál nevim jakej to mělo vubec smysl řešit něco "na ulici".Škoda že už nedávaj pořad Kotel to mělo něco do sebe ale kalousek neni člověk kterej by si s tímto neporadil.Zasmál jsem se slušně bohužel víc vybraným "diskutujícím" demonstrantum ač maj pravdu než kalouskovi. a tentokráte je třeba si přiznat - odboráři gol nedali, utkání končí remízou.
AV 15-30
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MI636: K neúčasti ve volbách: Podle mého názoru má každý právo se rozhodnout, zda půjde volit, či nepůjde. Ale ti, co nevolí tak dávají najevo, že je problémy této země nezajímají a asi by se neměli účastnit nějakých protestních akcí, když je to nezajímá.
Mašotouš (1231): Tato vláda nedělá a nikdy nedělala pravicovou politiku, i když o sobě hrdě tvrdí, jak je pravicová, není. Že to tvrdí opozice mě nepřekvapuje. Jen je mi líto, že se dnes za pravici vydává něco, co s pravicí nemá vůbec nic společného. V TÉTO VLÁDĚ, ANI V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ NENÍ JEDINÁ PRAVICOVÁ STRANA. Jen některé jsou více a některé méně levicové. Bohužel.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6353
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ministr financí byl zjevně v ten den v dobré náladě, ranní rozhovor pro Radiožurnál se také nesl ve znamení dobré nálady a vtipů :-)
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Koho volit? Já volím neparlamentní "malou" stranu, předsedou je Petr Mach. A přestože se nedostala a nějakou dobu zřejmě ještě nedostane do parlamentu, nemyslím si, že je to ztracený hlas. Ti, co volili tu verbež, co máme ve sněmovně, ti snad nepromarnili svůj hlas? Čím si pomohli? Volili menší zlo? Ne, já volím toho, s kým v cca 90 % souhlasím s jeho programem a když už nic jiného, tak mám aspoň čisté svědomí, že jsem nepodpořil ty pitomce, co tam máme dneska.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Volební účast by byla dobrá námitka, nicméně zatím ji uplatnit nelze, protože pod 50% účast zatím účast ve sněmovních volbách nikdy neklesla - naposledy to bylo 62%. Samozřejmě to není žádná sláva, to neříkám, ale pořád je to jasná většina a vláda bezesporu legitimní je.
A pokud někdo nevolil, ještě víc to zmenšuje jeho morální právo proti vládě stávkovat. Měl jít volit - a možná by byla jiná.
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: Při vší úctě, pokud patříte do toho myšlenkového okruhu, ke kterému se hlásíte, pak máte velmi menšinové vnímání významu pojmu "pravice". Ne vše, co je od vás nalevo, je levice, pokud stojíte na okraji politického spektra. Já bych se s dovolením zdržel u standardního pohledu, podle něhož TOP 09 a v určité míře i ODS zcela jistě pravicovými stranami jsou.
Já bych spíš řekl, že ve sněmovně není žádná strana levicová - mám na mysli standardní demokratické strany, KSČM coby zločineckou organizaci s dovolením nepočítám. ČSSD podle mne levicová opravdu není - začít vždy před volbami slibovat sociální dávky nepovažuju za akt levicové politiky, ta musí mít nějakou koncepci a myšlenku, kterou u ČSSD v poslední době zcela postrádám. Pravice je na tom v tuto chvíli přece jenom o něco lépe, byť s ideami je to v naší politice obecně bída.
V tomto mi Strana svobodných občanů (a konkrétně Petr Mach) imponuje, neboť má ucelený hodnotový svět (otázka je, jak by to vypadalo, kdyby převzala politickou odpovědnost) - byť já bych v něm nesouhlasil téměř s níčím. Ač jde o zcela menšinový proud, o kterém bude po roce 2013 slyšet nejspíše mnohem méně, mrzí mne, že je pan Mach tak málo zván do médií. Rád bych po dlouhé době slyšel skutečnou polemiku politických názorů - třeba v diskusi s Ondřejem Liškou nebo Janem Kellerem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravice je na tom v tuto chvíli přece jenom o něco lépe.

ultra pravice
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Bohužel... Ale má to logické opodstatnění. K profesi Kalouska patří diskuse, mlžení, zahrávání do autu, utírání, negace, mlžení. Lidi co přišli stávkovat se zabývají ve svých profesích něčím jiným a nemálo z nich by mělo ještě čas na další studium tohohle všeho po práci.
Rebel Yell
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 23:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21 - 6120:
No vidíte, jaké jsou v pohledu rozdíly - pro jednoho levice, pro druhého ultrapravice, a přitom je řeč o týchž subjektech. Ale to je bezpochyby normální .
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5099
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 08:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Díky za odkaz, moc hezký článek, já mám z toho podobný pocit.
Lidi byli připravení, stávku vzali s humorem, ze stávkujícího stáda, které si tupě nechalo vymít hlavy dobře placenými odborovými předáky, si dělali srandu. Jestlipak si alespoň uvědomují, že minimálně v Praze je příjem v podniku nadprůměrný, a verze jejich spřátelené strany je, že se vrátí progresivní zdanění a že příjem ze zvýšení daní je závislý na počtu pracujících?
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“